Találatok a következő kifejezésre: Mi a liszt, (77 db)

Mi az, hogy teljes kiörlésű műzli, liszt? Mit jelent, hogy teljes kiörlésű? Mi a különbség az általános liszt vagy gabona és ez a fajta között?

Lehet, hogy hülye kérdés, biztos tudtam valaha, de most nem... :)

Legjobb válasz: Szia!A teljes kiõrlésû lisztben benne vannak a gabona külsõ részei is mint a héja,nem szitálják át a malomban amikor készítik a lisztet.A fehér lisztnél kiszitálják a héjrészt,vagyis a korpát.A teljes kiõrélû lisztbõl készült termékek segítik az emésztést,cukorbetegek is fogyaszthatják és különbözõ betegségekre jók,szívbetegeknek például.Fogyókúrázóknak is ajánlják,mert míg a fehér kenyérbõl megeszik 3 szeletet,a barnából csak 1.5-et,mivel elõbb érzed telinek tõle a gyomrod.De nem minden barna lisztbõl készült termék egészséges!Sokan mondják,hogy õk bizony nem esznek fehér lisztbõl készült terméket,pedig tévednek.Pl. a korpás kenyér és a rozskenyér is tartalmaz 10% fehér lisztet.Amiben igazán nincs,az a termék majdnem koromfekete és laposabb,mint a többi társa.Ha vennél teljes kiõrlésû kenyeret és túl szépen mutat a polcon tuti biztos lehetsz benne,hogy abban van fehér liszt is. maszatka

Szia!A teljes kiõrlésû lisztben benne vannak a gabona külsõ részei is mint a héja, nem szitálják át a malomban amikor készítik a lisztet.A fehér lisztnél kiszitálják a héjrészt, vagyis a korpát.A teljes kiõrélû lisztbõl készült termékek segítik az emésztést, cukorbetegek is fogyaszthatják és különbözõ betegségekre jók, szívbetegeknek például.Fogyókúrázóknak is ajánlják, mert míg a fehér kenyérbõl megeszik 3 szeletet, a barnából csak 1.5-et, mivel elõbb érzed telinek tõle a gyomrod.De nem minden barna lisztbõl készült termék egészséges!Sokan mondják, hogy õk bizony nem esznek fehér lisztbõl készült terméket, pedig tévednek.Pl. a korpás kenyér és a rozskenyér is tartalmaz 10% fehér lisztet.Amiben igazán nincs, az a termék majdnem koromfekete és laposabb, mint a többi társa.Ha vennél teljes kiõrlésû kenyeret és túl szépen mutat a polcon tuti biztos lehetsz benne, hogy abban van fehér liszt is. maszatka
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, okosabb lettem! :)

Mi a különbség a zabliszt és a zabpehely liszt között? Értem, hogy másból készítik, de élettanilag, nekünk embereknek nem mindegy?

Legjobb válasz: A különbség hogy a zabpehely az meg van párolva és az nem nyers zab. Párolás után hengerléssel megtörik/lapítják így könnyebben rágható. A sima zab liszt az nincs párolva az nyers.

A különbség hogy a zabpehely az meg van párolva és az nem nyers zab. Párolás után hengerléssel megtörik/lapítják így könnyebben rágható. A sima zab liszt az nincs párolva az nyers.


Mi a különbség a fehérliszt és a többi liszt között?

A fehér liszt nem egyszerûen a finom liszt ugye?

Legjobb válasz: A fehér liszt az a finomliszt, azaz, a gabona finomra van õrölve, nincs benne héj, csak ami a héjon belül van. A "barnák" a teljes kiõrlésûek, benne van a gabona héja is, így tápanyagdúsabb.

A fehér liszt az a finomliszt, azaz, a gabona finomra van õrölve, nincs benne héj, csak ami a héjon belül van. A "barnák" a teljes kiõrlésûek, benne van a gabona héja is, így tápanyagdúsabb.
A rétesliszt is fehérliszt, de kicsit nagyobbra van õrölve, ha jól figyeltem meg.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm :) ) Csak mert láttam csomagoláson is külön olyat hogy fehér liszt de akkor semmi extra. :) Ment a +
Én úgy tanultam, hogy pl. a piskótát kifejezetten csak rétes-lisztbõl szabad sütni, mert annak jobb a "tartása", mint a fehér-lisztnek (mivel nincs annyira apróra õrölve). De gondolom a rétest is ebbõl készítik, nem véletlenül rétes-liszt a neve. A fehér-liszt, abból készítjük a nokedlit, vagy rántásokat, habarásokat, a panírozáshoz azt használjuk, stb.
A kérdező hozzászólása: Kekszhez még jó a finom liszt ugye?
Attól függ, milyen a recept. De én piskótát is közönséges fehér finomlisztbõl szoktam sütni, meg olyan süteményeket is, amiket a recept szerint réteslisztbõl kéne. Eddig nem tapasztaltam különbséget, de lehet, hogy van, aki meg tudja különböztetni. Szóval nagy valószínûséggel nem fog a liszten múlni, hogy milyen lesz szerintem.
Pénz kidobás, gumicsont, figyelemelterelés.
A repteret már átnevezték, és tudtommal a teret is, mert már azt is megszavazták.
A kormány legfeleslegesebb és legértelmetlenebb intézkedéseinek egyike.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem a "hivatalos átállás" az új nevekre mikor lesz...? tehát feliratok lecserélése, hangosbemondó a metrón/villamoson átállítása... vagy valami átadó ünnepség...?
A reptér már vagy két hete az új nevén "fut". Tehát utcatáblák, kiírások, stb. Egyedül a vecsési bevásárlóközpontnak még ferihegyi akármi a neve.

Budapesten a Liszt Ferenc repülõtér címe mi?

a GPS csak akkor mutatja az utat ha beírom a címet

Legjobb válasz: Budapest Airport Terminál 2: 47° 25´ 57.75´´ Észak, 19° 15´ 41.03´´ Kelet

Budapest Airport Terminál 2: 47° 25´ 57.75´´ Észak, 19° 15´ 41.03´´ Kelet
Cím: 1185 Budapest, Liszt Ferenc Repülõtér 1.

Liszt es szojaerzekeny kislanyomnak jar kozgyogy? Allando gyogyszere nincsen! Ha jar mi a menete hogy kell intezni?

Legjobb válasz: szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...

szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...

Mit jelent az, hogy FÉLFOGÓS a liszt?

Legjobb válasz: Hát nem egészbe, hanem csak félbe fogja össze...

Hát nem egészbe, hanem csak félbe fogja össze...
A kérdező hozzászólása: :) )
A kiörlés mértékére utal, de nem tudom pontosan, hogy mi a lisztek között a különbség.

Töki pompos receptekben mi a jó liszt-élesztő arány?

Ahány recept, annyiféle mennyiség... olvastam már 60dkg liszthez 1 dkg élesztőt és 20-30dkg liszthez 4 dkg élesztőt is... egy kisebb tepsinyi adaghoz mennyi kell belőlük vajon??

Legjobb válasz: hálás köszönet! :)

A kérdező hozzászólása: hálás köszönet! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!