Találatok a következő kifejezésre: Mi a lehet (62440 db)

Mit csináljak? Elfelejtettem mik a lehetõségek ilyenkor?

Bloodmoon-on nagyon régen évekkel ezelõtt csináltam egy profilt vadászként Yuuki vagyok majdnem 50-es szintel be akarok lépni újra és elakarom kezdeni megint de nem tudom mit csináljak :( elfelejtettema jelszavam

2. gyermeknél mik a lehetõségek? Ha két éven belül szülök akkor ugyanennyi juttatásokat kapok?

Legjobb válasz: Ilyen temérdek információ alapján hirtelen azt se tudom, mire válaszoljak.

Ilyen temérdek információ alapján hirtelen azt se tudom, mire válaszoljak.
Nem feltétlenül.
Nem az a lényeg, mikor szülsz, hanem lesz e munkahelyed szüléskor? Kevesebbet is kaphatsz. Én a 2. gyerekem gyed alatt szültem és 10 ezer forinttal kevesebbet kaptam, mert a 2. gyerek születésekor nem számolták bele a túlórákat, prémiumot, csak a szerzõdés szerinti bérem volt az alap.
A kérdező hozzászólása: Minimálbér után kapom a gyedet.Gyed mellett nem dolgozom, munkaszerzõdésben vagyok, de ha a fõnök azt írja a papírra hogy 300e a bruttóm akkor ezt számolják majd a következõ tgyás, gyednél?
hát ehhez is gyomor kell...
Középfokú vagy felsõfokú gazdasági jellegû végzettséggel szoktak oda embereket keresni. De nézd meg a kozigallas.gov.hu honlapon, mert ott szoktak általában hirdetni.


Sopronban mik a lehetõségek?

Hello az elmúlt héten Sopronban jártam és annyira megtetszett a város hogy elég erõsen gondolkodok rajta hogy munkahelyet váltok és odaköltözök. A kérdésem az lenne hogy milyen munkavállalási lehetõségek vannak a városban és milyen bérezések vannak, illetve milyenek az albérlet árak ott? Amúgy két szakmával rendelkezem autószerelõ és mûszerész. Válaszaitokat elõre is köszönöm. 26/F

Legjobb válasz: jó szakmáid vannak, ezekkel sok helyen el tudsz helyezkedni pl. Kisalföld Volán Zrt, meg csomó mûhely van még, de ha tudsz németül azon is gondolkodhatsz, hogy ingázol.

jó szakmáid vannak, ezekkel sok helyen el tudsz helyezkedni pl. Kisalföld Volán Zrt, meg csomó mûhely van még, de ha tudsz németül azon is gondolkodhatsz, hogy ingázol.
A kérdező hozzászólása: Gondolkodtam már ezen is de a németre még egy kicsit rá kell gyúrnom? Vannak ott a környéken olyan volumenû cégek ahol esetleg elõrelépés is lehetséges?
A legközelebbi nagy cég a gyõri audi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. :)

Okj-s tanfolyamra mennék, viszont nem konkrét iskola rendszerûbe. Mik a lehetõségek? Milyen szakmák? Folyt lent.

Pl. tudom, hogy sminkes, mûkörmös, varrónõ, barista stb ezeket lehet külön letenni, nem iskolába járni, hanem a konkrét szakembertõl. Én most a lehetõ legtöbb ilyen szakmára kíváncsi vagyok mert a google csak zsákutcába vezet :( Tényleg minden, ami eszetekbe jut és ilyen képzés mondok lehet hülyeséget a kutyakiképzõtõl a sminkesen át az esküvõszervezõig :) ... ha mégis iskolai, akkor levelezõ vagy hétvégi érdekel. Köszönöm a segítséget

Costa Ricán szeretnék élni. Mik a lehetõségek?

Legjobb válasz: Miért pont ott?

Miért pont ott?
szerinted?? Közép-amerikai kontinenshídon elterülõ ország. Letelepedési engedély, zöldkártya, vízum, minden kell.. Pontrendszer mûködik ahogy minden amerikai országban. Az esélyed 1: 1000000
Costa Rica-ra zöldkártya?
Hat megkozelitheted vagy hajon vagy repulovel, vagy akar uszhatsz is ha papirok nelkul akarsz csak egy bankkartyaval bevandorolni, amugy ha van legalabb 1mil dollarod akkor abszolut tart karokkal varnak.
Miért ott? Láttál róla képeslapot? Én nem hinném, hogy érdemes lenne.Bonyolult procedúra és sok pénz.
Menj oda, oszt maradj ott....:-) ennyi
En mar voltam Costa Rican.A turistaovezet gyonyoru, de a "valo vilag", ami korbeveszi, az borzaszto!Olyan mintha egy haborus bombazas utan kimennel az utcara.Az emberek szegenyek, az epuletek romosak, regiek, mindenhol korrupcio, es mindezek ellenere egyebkent nem egy olcso hely.Mit akarsz ott csinalni?Mert, feher ember letedre munkat nem hinnem, hogy konnyen talalnal!Raadasul ha nem beszelsz perfekt spanyolul, akkor eselyed nincs arra, hogy megertesd magaad, ugyanis angolul is csak a turistaovezetekben beszelnek.Es ott is nagyon kemeny akcentussal.
Mit követtél el? :)

Mik a lehetõségeim?

SZóval. Diákmunkásként dolgozom egy elismert munkahelyen. Október 1.jén voltam képzésen, 8 órás volt, ezt is fizették, majd október 15-én kezdtem dolgozni. 5 napot dolgoztam, aztán felhívtak, hogy nem stimmelnek papírok. az alábbi beszélgetés folyt le: - Azt mondták, nem dolgozhatom tovább, mert a diákigazolványomon nincsen pecsét. MEGJEGYZÉS: több embert, tanárt, igazgatót megkérdeztem, és mindenki a következõt mondta: Pecsétet csak akkor kap az illetõ, hogyha az elõzõ évfolyamban elmúlt 18. mivel én ebben az évfolyamban múltam el(amikor elkezdtem dolgozni, már elmúltam), tehát ez nem lehetne vita tárgya! - ezt közöltem velük, azt mondták, akkor vigyek iskolalátogatásit MEGJEGYZÉS: Vittem. Kitalálták, hogy annak ez meg az baja van, de oké, legyen igazuk, bevittem egy másikat. Fel is hívtam õket, azt mondták, majd értesítenek, mikor folytathatom a munkát. Ugyanis amíg ez nincs lerendezve, addig nem járhatok be. Namármost; ez lassan 2 hetes sztori, ráadásul a fizetésem is lassan egy hetet késik. Felhívtam õket Hétfõn, azt mondták: nem tudják, mikor folytathatom a munkát. Illetve megkérdeztem, miért nem jött meg a fizetésem? Erre is ugyanazt felelték, hogy nem tudják, de utánanéznek, és hívnak. Nem értem. A pecséten hiába akadnak fel, a szabály az szabály, ebben az évfolyamban akármennyire verem a seggem NEM JÁR NEKEM PECSÉT! Továbbá nekem ez a munka nagyon fontos, de nemhogy nem hívnak vissza, még csak ki sem fizetnek... Tanácstalan vagyok, mit tehetnék?

Legjobb válasz: Mondd meg nekik, hogy ha nem fizetnek ki akkor feljelented õket. Már kaptál telefonszámot is és tudod hova kell menned, szóval kapják össze magukat.

Mondd meg nekik, hogy ha nem fizetnek ki akkor feljelented õket. Már kaptál telefonszámot is és tudod hova kell menned, szóval kapják össze magukat.

Mik a lehetõségek ebben a helyzetben?

Az élettársamat a bíróság egy ügyben 126 óra közmunkára és 50.000 ft kártérítés + 1500 ft adó és vámhivatal + 5400 ft befizetésére ítélte. Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetõség részletfizetésre, mert most nov. 1-én kezdett el dolgozni az élettársam, fizetést csak decemberben fog kapni és addig sehogy sem tudjuk kifizetni. És az is kérdésem lenne, hogy mindenképp köteles-e ledolgozni a közmunkát, mert ha azt elkezdi, akkor a most frissen szerzet munkahelyérõl rögtön kirúgják, meg gondolom az is számít valamit, hogy én várandós vagyok, így hát a fizetésére mindenképp szükségünk van.

Legjobb válasz: Ügyvédnél voltatok már ebben az ügyben? Polgármesternél? (Lehet, hogy 2 mûszakban is tudna menni, amikor délelõttös akkor délután megy, mikor délutános akkor délelõtt). De, hogy ezt tudjátok, illetve van-e ilyen be kell menni valamelyik illetékeshez, esetleg magára a bíróságra, érdeklõdni!

Ügyvédnél voltatok már ebben az ügyben? Polgármesternél? (Lehet, hogy 2 mûszakban is tudna menni, amikor délelõttös akkor délután megy, mikor délutános akkor délelõtt). De, hogy ezt tudjátok, illetve van-e ilyen be kell menni valamelyik illetékeshez, esetleg magára a bíróságra, érdeklõdni!

Ilyenkor mi a teendõ, mi a lehetõségem? (továbbiak lent)

Történt az eset 2013.12.03-án, hogy reggel 5óra elõtt elgázoltam egy gyalogost, elsõbbsége volt... A jobb lábára mentem rá a jobb kerekemmel(!!!), a lába megsérült, azt mondta ne hívjak mentõt, meg rendõrt se, nem akar ügyet az egészbõl. Bevittük a sürgõsségire, ellátták (összevarrták a lábát), de a kórházban hazudott, hogy ne legyen ügy az egészbõl, majd hazavittem. Õ azt mondta jövök neki a cipõje árával meg a fájdalomcsillapító pálinkájával. A cipõjét még aznap kifizettem (mondta, hogy még azt sem fogadná el...), majd két nappal késõbb elmentem hozzá elvittem neki a pálinkát, megkérdeztem miújság... (teljesen rendesnek tûnt)

Legjobb válasz: kb minden követelése jogos, -ha bíróságra viszi az ügyet,minden bizonnyal meg is ítélik neki ezeket az összegeket,

kb minden követelése jogos, -ha bíróságra viszi az ügyet, minden bizonnyal meg is ítélik neki ezeket az összegeket,
Ahogy az elsõ írja.
A kérdező hozzászólása: és mibõl fizetném ki? (mivel fizetésképtelen vagyok) és ha jól tudom, ha a baleset be lett volna jelentve 8 napon belül a biztosító felé, akkor kifizette volna a biztosító a "követeléseit".
" és mibõl fizetném ki? " -ha a bíróság megítéli, akkor átadják végrehajtásba, és majd a végrehajtó beszedi tõled, nem baj neki , ha évekig fizeted is, de levon mindent a pl , keresetedbõl,
A kérdező hozzászólása: Szóval az a lényeg, hogy tuti esélytelen, hogy jól jöjjek ki az egészbõl, és majd szépen lassacskán elveszik tõlem a pénzt valami úton módon... Én azért gondoltam, hogy kijöhetek jobban, mert számomra úgy tûnt, hogy megegyeztünk... De egyébként mi az, hogy a szabadságai után követel tõlem valamit is? nem lehet kérni manapság, hogy kifizessék a megmaradt szabadságot, úgyhogy ez is jogos lenne teljesen?
A kórházban mit hazudott, hogy mi történt ? Ha esetleg olyat mondott, hogy Te nem tehetsz a dologról és errõl van tanú vagy írásos maradvány is, akkor ugyebár Tõled nem is követelhet semmit :)
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom, valami olyasmit mondott, hogy együtt indultunk el, úgy volt, hogy elvisszük munkába, és még az udvaron a kocsi alá lépett. A leletén rajta van amit mondott.

Engem a sport érdekel, de nemtudom hol és mit tanuljak a jövõben. Mit tudtok ajánlani? Mik a lehetõségek?

nem szereték tesitanár lenni mert szerintem eléggé kevés a fizetés amit kapnak. Ezek mellett nem erõsségem a matematika, biológia, fizika


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!