Találatok a következő kifejezésre: Mi a lehet (59431 db)

hát ehhez is gyomor kell...
Középfokú vagy felsõfokú gazdasági jellegû végzettséggel szoktak oda embereket keresni. De nézd meg a kozigallas.gov.hu honlapon, mert ott szoktak általában hirdetni.

Okj-s tanfolyamra mennék, viszont nem konkrét iskola rendszerûbe. Mik a lehetõségek? Milyen szakmák? Folyt lent.

Pl. tudom, hogy sminkes, mûkörmös, varrónõ, barista stb ezeket lehet külön letenni, nem iskolába járni, hanem a konkrét szakembertõl. Én most a lehetõ legtöbb ilyen szakmára kíváncsi vagyok mert a google csak zsákutcába vezet :( Tényleg minden, ami eszetekbe jut és ilyen képzés mondok lehet hülyeséget a kutyakiképzõtõl a sminkesen át az esküvõszervezõig :) ... ha mégis iskolai, akkor levelezõ vagy hétvégi érdekel. Köszönöm a segítséget

Costa Ricán szeretnék élni. Mik a lehetõségek?

Legjobb válasz: Miért pont ott?

Miért pont ott?
szerinted?? Közép-amerikai kontinenshídon elterülõ ország. Letelepedési engedély, zöldkártya, vízum, minden kell.. Pontrendszer mûködik ahogy minden amerikai országban. Az esélyed 1: 1000000
Costa Rica-ra zöldkártya?
Hat megkozelitheted vagy hajon vagy repulovel, vagy akar uszhatsz is ha papirok nelkul akarsz csak egy bankkartyaval bevandorolni, amugy ha van legalabb 1mil dollarod akkor abszolut tart karokkal varnak.
Miért ott? Láttál róla képeslapot? Én nem hinném, hogy érdemes lenne.Bonyolult procedúra és sok pénz.
Menj oda, oszt maradj ott....:-) ennyi
En mar voltam Costa Rican.A turistaovezet gyonyoru, de a "valo vilag", ami korbeveszi, az borzaszto!Olyan mintha egy haborus bombazas utan kimennel az utcara.Az emberek szegenyek, az epuletek romosak, regiek, mindenhol korrupcio, es mindezek ellenere egyebkent nem egy olcso hely.Mit akarsz ott csinalni?Mert, feher ember letedre munkat nem hinnem, hogy konnyen talalnal!Raadasul ha nem beszelsz perfekt spanyolul, akkor eselyed nincs arra, hogy megertesd magaad, ugyanis angolul is csak a turistaovezetekben beszelnek.Es ott is nagyon kemeny akcentussal.
Mit követtél el? :)

Mik a lehetõségeim?

SZóval. Diákmunkásként dolgozom egy elismert munkahelyen. Október 1.jén voltam képzésen, 8 órás volt, ezt is fizették, majd október 15-én kezdtem dolgozni. 5 napot dolgoztam, aztán felhívtak, hogy nem stimmelnek papírok. az alábbi beszélgetés folyt le: - Azt mondták, nem dolgozhatom tovább, mert a diákigazolványomon nincsen pecsét. MEGJEGYZÉS: több embert, tanárt, igazgatót megkérdeztem, és mindenki a következõt mondta: Pecsétet csak akkor kap az illetõ, hogyha az elõzõ évfolyamban elmúlt 18. mivel én ebben az évfolyamban múltam el(amikor elkezdtem dolgozni, már elmúltam), tehát ez nem lehetne vita tárgya! - ezt közöltem velük, azt mondták, akkor vigyek iskolalátogatásit MEGJEGYZÉS: Vittem. Kitalálták, hogy annak ez meg az baja van, de oké, legyen igazuk, bevittem egy másikat. Fel is hívtam õket, azt mondták, majd értesítenek, mikor folytathatom a munkát. Ugyanis amíg ez nincs lerendezve, addig nem járhatok be. Namármost; ez lassan 2 hetes sztori, ráadásul a fizetésem is lassan egy hetet késik. Felhívtam õket Hétfõn, azt mondták: nem tudják, mikor folytathatom a munkát. Illetve megkérdeztem, miért nem jött meg a fizetésem? Erre is ugyanazt felelték, hogy nem tudják, de utánanéznek, és hívnak. Nem értem. A pecséten hiába akadnak fel, a szabály az szabály, ebben az évfolyamban akármennyire verem a seggem NEM JÁR NEKEM PECSÉT! Továbbá nekem ez a munka nagyon fontos, de nemhogy nem hívnak vissza, még csak ki sem fizetnek... Tanácstalan vagyok, mit tehetnék?

Legjobb válasz: Mondd meg nekik, hogy ha nem fizetnek ki akkor feljelented õket. Már kaptál telefonszámot is és tudod hova kell menned, szóval kapják össze magukat.

Mondd meg nekik, hogy ha nem fizetnek ki akkor feljelented õket. Már kaptál telefonszámot is és tudod hova kell menned, szóval kapják össze magukat.

Mik a lehetõségek ebben a helyzetben?

Az élettársamat a bíróság egy ügyben 126 óra közmunkára és 50.000 ft kártérítés + 1500 ft adó és vámhivatal + 5400 ft befizetésére ítélte. Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetõség részletfizetésre, mert most nov. 1-én kezdett el dolgozni az élettársam, fizetést csak decemberben fog kapni és addig sehogy sem tudjuk kifizetni. És az is kérdésem lenne, hogy mindenképp köteles-e ledolgozni a közmunkát, mert ha azt elkezdi, akkor a most frissen szerzet munkahelyérõl rögtön kirúgják, meg gondolom az is számít valamit, hogy én várandós vagyok, így hát a fizetésére mindenképp szükségünk van.

Legjobb válasz: Ügyvédnél voltatok már ebben az ügyben? Polgármesternél? (Lehet, hogy 2 mûszakban is tudna menni, amikor délelõttös akkor délután megy, mikor délutános akkor délelõtt). De, hogy ezt tudjátok, illetve van-e ilyen be kell menni valamelyik illetékeshez, esetleg magára a bíróságra, érdeklõdni!

Ügyvédnél voltatok már ebben az ügyben? Polgármesternél? (Lehet, hogy 2 mûszakban is tudna menni, amikor délelõttös akkor délután megy, mikor délutános akkor délelõtt). De, hogy ezt tudjátok, illetve van-e ilyen be kell menni valamelyik illetékeshez, esetleg magára a bíróságra, érdeklõdni!

Ilyenkor mi a teendõ, mi a lehetõségem? (továbbiak lent)

Történt az eset 2013.12.03-án, hogy reggel 5óra elõtt elgázoltam egy gyalogost, elsõbbsége volt... A jobb lábára mentem rá a jobb kerekemmel(!!!), a lába megsérült, azt mondta ne hívjak mentõt, meg rendõrt se, nem akar ügyet az egészbõl. Bevittük a sürgõsségire, ellátták (összevarrták a lábát), de a kórházban hazudott, hogy ne legyen ügy az egészbõl, majd hazavittem. Õ azt mondta jövök neki a cipõje árával meg a fájdalomcsillapító pálinkájával. A cipõjét még aznap kifizettem (mondta, hogy még azt sem fogadná el...), majd két nappal késõbb elmentem hozzá elvittem neki a pálinkát, megkérdeztem miújság... (teljesen rendesnek tûnt)

Legjobb válasz: kb minden követelése jogos, -ha bíróságra viszi az ügyet,minden bizonnyal meg is ítélik neki ezeket az összegeket,

kb minden követelése jogos, -ha bíróságra viszi az ügyet, minden bizonnyal meg is ítélik neki ezeket az összegeket,
Ahogy az elsõ írja.
A kérdező hozzászólása: és mibõl fizetném ki? (mivel fizetésképtelen vagyok) és ha jól tudom, ha a baleset be lett volna jelentve 8 napon belül a biztosító felé, akkor kifizette volna a biztosító a "követeléseit".
" és mibõl fizetném ki? " -ha a bíróság megítéli, akkor átadják végrehajtásba, és majd a végrehajtó beszedi tõled, nem baj neki , ha évekig fizeted is, de levon mindent a pl , keresetedbõl,
A kérdező hozzászólása: Szóval az a lényeg, hogy tuti esélytelen, hogy jól jöjjek ki az egészbõl, és majd szépen lassacskán elveszik tõlem a pénzt valami úton módon... Én azért gondoltam, hogy kijöhetek jobban, mert számomra úgy tûnt, hogy megegyeztünk... De egyébként mi az, hogy a szabadságai után követel tõlem valamit is? nem lehet kérni manapság, hogy kifizessék a megmaradt szabadságot, úgyhogy ez is jogos lenne teljesen?
A kórházban mit hazudott, hogy mi történt ? Ha esetleg olyat mondott, hogy Te nem tehetsz a dologról és errõl van tanú vagy írásos maradvány is, akkor ugyebár Tõled nem is követelhet semmit :)
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom, valami olyasmit mondott, hogy együtt indultunk el, úgy volt, hogy elvisszük munkába, és még az udvaron a kocsi alá lépett. A leletén rajta van amit mondott.

Nem tud hosszabb ideig felállni a péniszem, mi a lehet a gond, és mit lehet tenni a hosszabb merevedésért?

Kb 2 percig k?kemény, aztán elpunnyad, majd újra kezd megkeményedni, de nem teljesen.

Legjobb válasz: ORVOS! Minél elõbb. Ha nem akarsz egész életedre impotens lenni.

ORVOS! Minél elõbb. Ha nem akarsz egész életedre impotens lenni.
Azonnal orvoshoz, lehet keringési probléma is..!!!

Mik a lehetõségeim? Tgyás, gyed

6 hetes terhes vagyok, kiítak táppénzre mint veszélyeztetett terhest. 2012 aug.óta dolgozom ugynez unkahelyen, 115000 ft-os bejelentett bérrel. A problémám az,h a munkaszerzõdésem febr.végén lejár s mivel táppénzen vagyok,nem fogják meghosszabítani. A kérdésem az lenne,h igy hogyan és egyáltalán igényelhetem e a tgyást ill. gyedet. Kell e a fennmaradó 4 hónapra bejelentett munkaviszony,ha igen,elég e a 4 órás, vagy esetleg ha marad a táppénz? az utolsó 3 hónapban munkanélkülire tudok menni,ugy tudom az is számít. Mik a lehetõségeim így? Illetve mennyi pénzre számíthatok majd? A 2013-as évben végig dolgoztam.

Legjobb válasz: A táppénzed neked 50%. Ha felmondják a munkaszerzõdésed, nem lehetsz tovább táppénzen, ahhoz élõ munkaviszony kell. A tgyás igényléséhez mindenképpen kell élõ munkaviszony vagy álláskeresésin kell lenni. Ha egyik sincs, nem igényelhetsz sem tgyást, sem gyedet. Elég a 4 órás bejelentett munkaviszony is, de azt tudnod kell, hogy csak az új helyen bejelentett béred lesz az alapja a tgyásnak és gyednek az új törvény szerint, mivel csak a szüléskor fennálló munkaviszony keresetet lehet figyelembe venni. Az utolsó 3 hónapban akkor tudsz munkanélkülire menni, ha megvan legalább a 3 év munkaviszonyod!

A táppénzed neked 50%. Ha felmondják a munkaszerzõdésed, nem lehetsz tovább táppénzen, ahhoz élõ munkaviszony kell. A tgyás igényléséhez mindenképpen kell élõ munkaviszony vagy álláskeresésin kell lenni. Ha egyik sincs, nem igényelhetsz sem tgyást, sem gyedet. Elég a 4 órás bejelentett munkaviszony is, de azt tudnod kell, hogy csak az új helyen bejelentett béred lesz az alapja a tgyásnak és gyednek az új törvény szerint, mivel csak a szüléskor fennálló munkaviszony keresetet lehet figyelembe venni. Az utolsó 3 hónapban akkor tudsz munkanélkülire menni, ha megvan legalább a 3 év munkaviszonyod!

Cipõvel kapcsolatban a garanciaidõn belül mik a lehetõségeim?

Két hónapja vettem egy márkás sportcipõt az egyik nagy cipõáruházban és az egyik cipõ sarkánál kikopott/kiszakadt a bélés (ettõl függetlenül a cipõ láthatóan kiváló állapotban van). Az eladó hölgy azt mondta, hogy vigyem be a cipõt és megnézetik a cipészükkel, meg tudja-e javítani. El kell fogadnom a javítási lehetõséget, vagy kérhetek egybõl cserét/leveásárlást?

Legjobb válasz: El kell fogadnod, ha meg tudják javítani. Ha nem tudják, akkor jön be a csere lehetõsége.

El kell fogadnod, ha meg tudják javítani. Ha nem tudják, akkor jön be a csere lehetõsége.

Engem a sport érdekel, de nemtudom hol és mit tanuljak a jövõben. Mit tudtok ajánlani? Mik a lehetõségek?

nem szereték tesitanár lenni mert szerintem eléggé kevés a fizetés amit kapnak. Ezek mellett nem erõsségem a matematika, biológia, fizika

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!