Találatok a következő kifejezésre: Mi a lakáshitelnél (4 db)

Mi a különbség lakáshitelnél az annuitás és a lineáris törlesztés között?

A kett?nél nem ugyanaz a kamat és kezelési költség, tehát jelent?s különbségnek kell lennie. Melyik miért jó?

Legjobb válasz: Lineáris mód esetén a hitel havi törlesztõje az évek elõrehaladtával általában csökken (jellemzõen nagy kamatváltozás esetén azonban akár nõhet is) Annuitás-számítással kalkulált törlesztés esetén a havi törlesztõrészlet általában állandó. (Devizahitelnél a deviza árfolyamváltozása azonban módosíthat valamelyest a havi összegeken, de devizában kifejezve állandó)

Lineáris mód esetén a hitel havi törlesztõje az évek elõrehaladtával általában csökken (jellemzõen nagy kamatváltozás esetén azonban akár nõhet is) Annuitás-számítással kalkulált törlesztés esetén a havi törlesztõrészlet általában állandó. (Devizahitelnél a deviza árfolyamváltozása azonban módosíthat valamelyest a havi összegeken, de devizában kifejezve állandó)

Pozitiv hitelbirálat után mennyi idö mire utalják a hitelt lakáshitelnél, az unicredit banknál?

Legjobb válasz: A pozitív hitelbírálat melyik stádiumában vagytok? Már megtörtént az értékbecslés és megvan az eredménye is? Voltatok közjegyzõnél? Bejegyeztettétek a Földhivatalba a jelzálog terhelést? Ha mindez megvan, akkor általában 2-5 munkanap, míg utal a bank, de ha ezek elõtt álltok még, akkor 2-3 hét. Ez az összes bankra igaz.

A pozitív hitelbírálat melyik stádiumában vagytok? Már megtörtént az értékbecslés és megvan az eredménye is? Voltatok közjegyzõnél? Bejegyeztettétek a Földhivatalba a jelzálog terhelést? Ha mindez megvan, akkor általában 2-5 munkanap, míg utal a bank, de ha ezek elõtt álltok még, akkor 2-3 hét. Ez az összes bankra igaz.

Lakáshitelnél, ha be van adva minden papír kb. mennyi idő mire megkapjuk a hiteligérvényt?

Legjobb válasz: Az adásvételi szerzõdésben meghatározott fizetési határidõig köteles utalni a bank az összeget, nekünk például annak ellenére hogy azt ígérték, hogy 2 héz alatt meglesz a határidõ elõtti napon utaltak (ez kb. 2 hónapot jelentett attól számítva hogy minden papírunk rendben le volt adva a bankban, és voltunk a közjegyzõnél).

Az adásvételi szerzõdésben meghatározott fizetési határidõig köteles utalni a bank az összeget, nekünk például annak ellenére hogy azt ígérték, hogy 2 héz alatt meglesz a határidõ elõtti napon utaltak (ez kb. 2 hónapot jelentett attól számítva hogy minden papírunk rendben le volt adva a bankban, és voltunk a közjegyzõnél).
A kérdező hozzászólása: Engem nem az érdekelne, hogy mikor utalnak pénzt.A bank ad egy hiteigérvényt, melyben nyilatkozik, hogy hitelt ad a vevõnek.
Szia! Általános magarországi gyakorlat az , hogy a papírok beadást követõen 4-6 hét után utalják a pénzt ha minden rendben van! De természetesen ez is bank függõ! Tudok olyan bankot ahol 2-3 hét(ez a kevesebb és inkább a külföldi vagy kisebb bankok) és tudok olyat ahol 6 hét! Most hogy pénzügyi válság van, igy egy kicsit csúszhat az egész, hiszen lehet hogy szigorubban ellenörzik a papírokat!
A bankok nem hieligérvényt adnak! Hanem hitel szerzödést! Hiszen ha be vannak adva a papírok és minden rendben van akkor minek adna igérvényt? Akkor a szerzõdéskötésre hív be! Ha pedig nincsenek rendeben a papírok akkor meg mi alapján adjon igérvényt! A hitelszerzõdést a bankok a papírok beadást követõen ( banktól függöen) 2-5 hét közötti idõszakban kötik meg! Ha ennél több akkor baj van a papírokkal!


Milyen felelőssége van a kezesnek egy lakáshitelnél? Ha a hitelt felvevő nem fizet, akkor elveszik a lakást. Nem? Akkor minek kell a kezes? Õt is érheti anyagi veszteség?

Legjobb válasz: Kezesnek az menjen, aki teljesen hülye. Kétféle kezesség van, de a gyakorlatban csak a készfizetõ kezességet szokták alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a hitelezõnek nem kell elõször az adóstól próbálnia behajtania a tartozást, rögtön követelheti a kezestõl is. Még családtag számára se szabad kezességet vállalni (volt már elég olyan eset, hogy késõbb kapával mentek egymásnak emiatt), nemhogy ismerõsnek.

Kezesnek az menjen, aki teljesen hülye. Kétféle kezesség van, de a gyakorlatban csak a készfizetõ kezességet szokták alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a hitelezõnek nem kell elõször az adóstól próbálnia behajtania a tartozást, rögtön követelheti a kezestõl is. Még családtag számára se szabad kezességet vállalni (volt már elég olyan eset, hogy késõbb kapával mentek egymásnak emiatt), nemhogy ismerõsnek.
Azért kell a kezes, mert a bankok a pénzüket szeretnék visszakapni és nem az ingatlant elzálogosítani. A bankok pénzintézetek és nem ingatlan forgalmazók. A kezesnek az a szerepe egy hitelügyletben, hogy egyetemlegesen felel az adósságért az adóssal együtt. Mivel Te vállaltad, hogy ugyanúgy felelõs leszel a tartozás visszafizetéséért, így az adós nem fizetése esetén tõled próbálják majd behajtani a tartozást és ha ez sem sikerül, csak utána fogják elzálogosítani az ingatlant. Mielõtt aláírtad a kezesség vállalást, célszerû lett volna errõl tájékozódni, mert a kezesség vállalás nem egy adminisztrációs dolog, nem csak technikai játék, súlyos következményei lehetnek, ha bajba kerül az adós. egy hiteltanácsadó
Ha a hitelfelvevõ ingatlan fedezetû hitelt vett fel, akkor igen.Ha nem, akkor a kezes fizet. Úgyis ketten kell bemenjetek a bankba, érdeklödj ott:)
le
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha nyugdíjas vagyok? A nyugdíjból is letilthatnak?
Csak akkor lehetsz kezes, ha jelen pillanatban van legális jövedelmed, bejelentett munkahelyed, tehát nem mondhatod, hogy nincs pénzed. A jövedelmed letiltásával fog a bank elsõ körben próbálkozni a munkahelyednél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. De még mindig nem teljesen tiszta. Ha rám kerül a sor, hogy nekem kell fizetni, mint kezesnek, elég ha azt mondom, hogy nincs pénzem, nem fizetek, vagy nálam is végrehajthatnak? Megnézik, tényleg nincs-e pénzem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Az aláírás már megtörtént. Ingatlan fedezetû a hitel. De akkor minek kellett a kezes?
Fordítva.Elõször megpróbálják behajtani a kezestõl és csak utána írják a lakásra a tartozást.De bemész bármelyik bankba és megkérdezed.Nem olyan egyszerû kezesnek lenni.
A teljes vagyonoddal felelsz a tartozásért, ilyen egyszerû. Van egy ajánlott sorrend, hogy elõször a jövedelmedet kell tiltani, aztán ingóságokat foglalni, majd ingatlant, de ezt is csak akkor kell betartani, hogyha ilyen módon belátható idõn belül remélhetõ a tartozás kiegyenlítése. Szóval ha több millióról van szó, akkor foglalhatják rögtön a kocsidat, vagy árverezhetik a lakásodat. Talán nem kellett volna olyasmit aláírni, amirõl fogalmad sincs, hogy mit is jelent. Most már csak azért imádkozhatsz, hogy az adós mindig pontosan fizesse a törlesztõrészleteit, és végül ki is egyenlítse azt. Akkor a te kezességed is megszûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!