Találatok a következő kifejezésre: Mi a lázcsillapító Melyikkel (2 db)

S. O. s. Mi a különbség a lázcsillapító kúp és szirup közt? ! Melyik hatékonyabb?

40 fokos lázas másfél éves babám, nem tudom hogy kúpot vagy a szuszpenziót adjam e neki. A 125 mg-os kúpot vagy ugyan ezt a mennyiséget a szirupból Egyik gyorsabban felszívódik? Vagy hatékonyabb?

Legjobb válasz: Hûtõfürdõt is alkalmazz! Elõfordulhat, hogy nem hat a lázcsillapító, vagy csak egy-két órára. 3 éves lányommal voltunk így, hogy tüszõs mandulagyulladása volt, és csak a 4. féle lázcsillapító hatott, amire a 2. nap estéjén sikerült rátalálni, addig csak a hûtõfürdõ vitte le, éjjel nappal azt csináltuk, hogy ne maradjon magasan. Viszont amíg nem ébred éjjel, addig ne keltsd fel, had aludjon, mert az alatt gyógyul valahogy.Amikor magasra szökik a láz, mindig felébrednek (nyöszörögnek). Jobbulást!

Amikor a fiamnak volt ilyen magas láza, és kúpot adtam neki és egybõl vittem hûtõfürdõbe. 3 óra múlva kapott szuszpenziót, majd újabb 3 óra múlva megint kúpot. Közben legalább óránként hûtõfürdõ. Így sikerült 38 körül tartani a lázát délután és éjjel, majd másnap már nem volt neki ilyen magas. Én Mexalen kúpot és Nurofen szuszpenziót használok. Jobbulást kívánok a kicsinek!
Hûtõfürdõt is alkalmazz! Elõfordulhat, hogy nem hat a lázcsillapító, vagy csak egy-két órára. 3 éves lányommal voltunk így, hogy tüszõs mandulagyulladása volt, és csak a 4. féle lázcsillapító hatott, amire a 2. nap estéjén sikerült rátalálni, addig csak a hûtõfürdõ vitte le, éjjel nappal azt csináltuk, hogy ne maradjon magasan. Viszont amíg nem ébred éjjel, addig ne keltsd fel, had aludjon, mert az alatt gyógyul valahogy.Amikor magasra szökik a láz, mindig felébrednek (nyöszörögnek). Jobbulást!
germicid! és én az ügyeletet is felhívnám 40 fokos láznál, ez nagyon magas! míg kiérnek csinálj neki hûtõfürdõt jobbulást!!!
A kúp hamarabb szívódik én ilyen esetben ezt adnám...
Én is a kúpot adnám ebben az esetben... Még annyi, hogy a kúpot és a szirupot kombinálhatód együtt, azaz nem kell megvárni a 6 órát, hanem ha most adsz neki egy kúpot, 2-3 óra elteltével adhatsz neki szirupot is, ha nem vitte vissza a lázát.
Kúp de úgy hatékonyabb ha egyúttal prizniceled is. Most!!!
Teljesen egyetértek az elöttem szólókkal.
Én kúpot adnék.
Komolyabb láznál én is kúpot használtam, gyerekorvos javaslatára. Kisebb 38 - 38, 5 körül pedig elég volt a szirup is. Jobbulást a babádnak!!!
A kérdező hozzászólása: Ügyeleten voltunk, ennyit mondtak , hogy adjunk neki Nurofent vagy panadolt 4 óránként váltva és hûtõfürdõ. Ezek mind megtörténtek, de nem segítettek. Valami vírusfertõzés
Jobban van szegényke?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek! :) Végig szenvedtük az éjjelt, Germicid C kúpot kapott, de alig vitte le, a hûtõfürdõt egyszerûen nem bírja, képtelenek vagyunk hatékonyan végig csinálni. Már a hasa is megy szegénykémnek. Most is 38 körül van a láza.
Ha a hûtõfürdõ nem megy, akkor csináld a priznicet, muszáj, ha bírja, ha nem. Persze a 38 az már jó, de ha 39, 5, vagy a fölé megy, akkor csillapítani kell! További gyógyulást!

Mi a legjobb lázcsillapító? Melyikkel ártunk a legkevésbé a babának?

Legjobb válasz: Paramax Rapid 500 mg szedhetõ terhesség és szoptatás ideje alatt is, recept nélkül kapható, nem ártassz vele a Babának. Jó egészséget!! 23 hetes kismama

Paramax Rapid 500 mg szedhetõ terhesség és szoptatás ideje alatt is, recept nélkül kapható, nem ártassz vele a Babának. Jó egészséget!! 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy írtál, Nálad elõfordult hogy höemelkedésed volt?4hetes vagyok
Szia! Ha hõemelkedésed van, az nem láz. 38-38, 5-ig nem kell csillapítani terhesen sem a lázat. Ha följebbmegy, akkor is inkább hûtõfürdõ, priznic stb...
38°C felett kell a lázat csillapítani, mert a lázasan hagyott anyai szervezet árt a legjobban a babának. Paracetamol készítményeket szoktak javasolni, nagyon makacs és magas láz esetén Algopyrint. Egy 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nem is szeretnék gyogyszert be venni addíg amíg nem muszály, de azért kérdeztem hogy ha feljebb szökik akkor tudjam hogy mivel nem ártok a picinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!