Találatok a következő kifejezésre: Mi a korrekció (3 db)

Mi a heliocentrikus korrekció?

És hogyan bizonyítható ezzel a Föld keringése?

Legjobb válasz: A ~-val küszöbölik ki a Föld Nap körüli mozgása miatt létrejövõ Doppler-eltolódást.

A ~-val küszöbölik ki a Föld Nap körüli mozgása miatt létrejövõ Doppler-eltolódást.

Mit jelent a színezett kontaktlencséknél, hogy korrekciós vagy korrekció nélküli?

Legjobb válasz: Szerintem azt,hogy dioptriás,vagy sem.

Szerintem azt, hogy dioptriás, vagy sem.
a korrekciós a dioptriás. ami korrekció nélküli az meg csak sima színes lencse, a látáson nem javít
vegyél inkább szemüveget!

Az imént mondta a TV-ben egy Epres Panni nevű "celeb", hogy alap egy igényes nőnél hogy smink, korrekció nélkül nem megy ki az utcára. Mit gondoltok erről?

szerintem nem merte magát megmutatni smink nélkül :D

Legjobb válasz: Szempillaspirál a mindennapokban, és ha szükséges korrektor. Ha alkalom van, természetesen sminkelek, de szolidan. Nem érzem jól magam a "vakolat" alatt. Sok kolléganõm tonnányi festéket magukra kennek, és borzalmasan néznek ki, mert meleg van és izzadnak, és szétfolyik az egész mázolmány. :P Egyébként is, az a jó smink, ami nem látszik. Azért van, hogy kiemeljük azt, ami szép, és eltakarjuk, ami kevésbé. Na, de hogy minden reggel egy álarcot fessek magamnak?! Ehh...

Szempillaspirál a mindennapokban, és ha szükséges korrektor. Ha alkalom van, természetesen sminkelek, de szolidan. Nem érzem jól magam a "vakolat" alatt. Sok kolléganõm tonnányi festéket magukra kennek, és borzalmasan néznek ki, mert meleg van és izzadnak, és szétfolyik az egész mázolmány. :P Egyébként is, az a jó smink, ami nem látszik. Azért van, hogy kiemeljük azt, ami szép, és eltakarjuk, ami kevésbé. Na, de hogy minden reggel egy álarcot fessek magamnak?! Ehh...
21 éves vagyok és életemben nem festettem magam. Szerencsés vagyok, mert sima a bõröm és nem kell elfednem a hibákat mindenféle kencével. Szerintem az festi magát állandóan, aki nincs megelégedve magával. Nem azokat akarom bántani, akik valamit ki akarnak emelni az arcukon, hanem azokról beszélek, akik túl sok sminket tesznek fel ég akkor is, amikor a közeli boltba mennek.
22 éves vagyok, soha nem sminkeltem még ki magam. Barátnõim furcsának tartanak ez miatt, de engem geyáltalán nem zavar. Barátom meg örül neki, hogy nincs rajtam több centi festék. :)
szempillaspirál nálam alap sajnos akkora táskáim vannak sokszor hogy a korrektor is felkerül de mondjuk nálam ez kedv kérdése mert ha éppen mindent és mindenkit lesz...k napom van akkor aztán nem érdekel hogyan nézek ki :) ))) (lehet ez hiba...de nem érdekel :) )
Nekem nagyot nõ az önbizalmam ha kivagyok sminkelve.Sõt imádom is csinálni:D Nekem már szinte mániámmá vált.És lehet lepontozni , de tuti énsem lépnék ki az utcára legalább egy szempillaspirál nélkül.
nem attól lesz valaki igényes, hogy sminkel, hanem attól, hogy ápolt. szerintem az az igényes nõ, aki ha megy valahová, csinosan felöltözik a stílusához igazodva, ügyel rá, hogy a haja ne legyen zsíros, ne legyen lepattogzódva a körömlakkja, ne árasszon rossz szagot, és mindenképp legyen természetes. Hogy ezt sminkkel v anélkül éri-e el, szerintem nem számít.
A kérdező hozzászólása: ezidáig én se tudtam ki ez a pannika :D lehet tényleg csak reklámból mondta.. nem nagyon akarta magát smink nélkül megmutatni :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) "Nem értem, miért kell amúgy megszólni az igényes nõket....." épp arról beszélünk, hogy NEM attól igényes valaki, hogy sminkel. nem érted? láttam én már kisminkelt koszos, büdös nõt..
én csak a szemöldökömet szoktam megerõsíteni ceruzával, mert elég halvány színû, meg szájfényt. pirosítót csak akkor, ha épp nincsenek rajtam ragyák, mert különben még jobban kihangsúlyozza õket. brrr!! szerintem csak reklámból mondta, hogy minél többen vegyék a sminkcuccokat.
Szerintem nincs olyan nõ, akin ne "segítene" egy kis smink.Lehet valaki szép smink nélkül, de sminkelve még szebb.( ha jól van kifestve).Pl ha valakinek szép szája van alapból, és azt szépen kihangsúlyozza, akkor csak még szebb lesz tõle...
szerintem itt nem az igényes nõk lettek megszólva, hanem az a lényeg hogy nem mindenkinek van szüksége arra hogy mindig sminkben járkáljon ahhoz hogy igényesen nézzen ki. hát mondjuk lehet hogy ennek a Panninak épp szüksége van rá, én nem tudom hogy néz ki, de attól még nem kellene így általánosítva kijelenteni(e) hogy "minden igényes nõnek szüksége van rá". és van jópár modell az egész hírsek között is akik smink nélkül civilben az utcán elég ocsmányul néznek ki. szóval az hogy modell vagy bármi a csaj, nem garantál semmit. és ismerek olyan csajokat akik nem modellek meg semmi ilyen, mégis elég szépek abszolút smink nélkül is.
mindig vannak nálam sminkcuccok pedig nem is használom õket...csak úgy benne maradtak a táskámban. amúgy a barátom szerint sokkal szebb vagyok smink nélkül :)
Ez az Epres Panni "celeb" egyébként egy volt modell, a divatszakmában elég jó neve van, évekig modellkedett Olaszországban, és mellesleg Benedek Tibor vizilabdázónk felesége is. És szerintem egy finom nappali smink, ha kell a problémás területekre, kis spirál, tényleg minimálisan, az nem árthat. Én egyetemista vagyok, és minden nap sminkelem magam. Persze, ha otthon tanulok vizsgidõszakban, akkor nem, mert ilyenkor nem nagyon mozdulok ki, de ha bemegyek suliba, vagy a városba kimegyek, akkor mindig felteszek egy laza, könnyû nappali sminket. Nem értem, miért kell amúgy megszólni az igényes nõket.....
én a kistáskámba mindig viszek magammal bárhová megyek, egy szempillaspirált, korrektort, alapozót, szájfényt.Na meg tükröt :D de csak akkor használlom, ha szükség van rá, ha úgyérzem ^^
A kérdező hozzászólása: igen az tényleg durva amikor valakin már egy kiló vakolat van :D
A kérdező hozzászólása: dehogy pontozlak le , nem szokásom :) nekem semmi bajom nincs azokkal, akik sminkelik magukat. aki szereti, vagy szükséges neki tegye mindenképp. csak azzal a kijelentéssel nem értek egyet, hogy az nem igényes aki nem sminkel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) én sem szoktam festeni magamat.. kivételes alkalmakkor max. ennek a csajnak a tv-ben meg úgy kellett volna fogalmaznia, hogy annak akinek szükséges sminkelni, annak alap, hogy úgy megy pl. dolgozni.. nem annak aki igényes, mert így arra utalt, hogy az nem igényes aki nem sminkel
mivel problémás bõröm van, én valóban nem megyek sehova alapozó+púder nélkül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!