Találatok a következő kifejezésre: Mi a kifejezés értelme (4 db)

Ennek a kifejezésünknek mi értelme van?

Annyian mondják ugye, hogy "és nem beszélve arról", holott pont hogy beszél róla. :) Ebbe mi a logika?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti,hogy ha errõl nem beszélne,akkor is igaz lenen,amit elõtte mondott, ez amolyan nyomatékosítás.

Ez azt jelenti, hogy ha errõl nem beszélne, akkor is igaz lenen, amit elõtte mondott, ez amolyan nyomatékosítás.
Ez olyan, mint az "azt már meg sem említem, hogy..." :)
javítok: lenen helyett lenne:)
Az eddigieken felül...

Mi a pogány kifejezés értelme?

Legjobb válasz: pogány; Az RKAT nevezte el így a konkurens vallások képviselõit, szimpatizánsait akik rajtuk kivül léteznek a világban. A diktatujájuk csúcspontján minden saját szektájukon kívülit pogánynak számítottak.

pogány; Az RKAT nevezte el így a konkurens vallások képviselõit, szimpatizánsait akik rajtuk kivül léteznek a világban. A diktatujájuk csúcspontján minden saját szektájukon kívülit pogánynak számítottak.
A régi Rómában a földmüveseket, parasztokat nevezték még istenteleneknek azaz paganus-nak innen ered a pogány kifejezés.
Pál apostol a többi népet nevezte így. Nem egyenlõ a barbár szóval!!!
Szerintem , vagyis en ugy tudom a pogany az az aki nem hisz semmibe es senkibe!semilyen vallasba!nincs megkeresztelve!
A Bibliában a nemzeteket, a népeket fordította Károli pogányoknak. Három dologgal foglalkozik a Biblia: Izrael, az egyház, és a nemzetek jövõjével. Szóval a helyes fordítás: nemzetek, népek.

A Tiszta Kosz Kifejezésnek Vajon Mi Értelme Van?

Legjobb válasz: Fricisztikusan ratyiszttikus nah meg hát persze takisztikus

Fricisztikusan ratyiszttikus nah meg hát persze takisztikus
És az alig vártam, hogy ideérj? Alig ellentéte nagyon. Szóval az alig vártam, meg a nagyon vártam ellentétek? És ha ma nulla fok volt, és holnap kétszer ilyen hideg lesz, holnap hány fok lesz?
És hogy lehet valamit összetépni, összetörni...stb.
Olyasmi, mint a betontalpfa.
Duplanulla fok.
Hasonló mint a: "tiszta hülye"-nek. Üdv.
szerintem tejjesen ertelmes. ha nem tiszta kosz, akkor valamennyire tiszta, tehat nem tejjesen koszos. a tiszta kosz azt jelenti, hogy a kosz tökeletes allapotában van, tehat csakis kosz. uff
A tiszta azt is jelenti, hogy valami teljes terjedelmében egynemûen olyan. Pl. Tiszta búza: Csak búza, nincs benne ocsú, gyom. Tiszta gaz a kert. Teljes terjedelmében gazos. Tiszta fekete valami. Ilyen értelemben a tiszta ugyanazt jelenti, mint a csupa.


Mi értelme van a 0. óra kifejezésnek?

Miért nem az az 1. óra?

Legjobb válasz: Attól, hogy nálatok így szokás, nem mindenhol az. Mivel a tanítás a legtöbb helyen nyolc órakor kezdõdik, hagyományosan a hétkor kezdõdõ órát hívják nulladiknak. Nekem pl. fakultáció miatt volt csak, elég kivételes eset.

Attól, hogy nálatok így szokás, nem mindenhol az. Mivel a tanítás a legtöbb helyen nyolc órakor kezdõdik, hagyományosan a hétkor kezdõdõ órát hívják nulladiknak. Nekem pl. fakultáció miatt volt csak, elég kivételes eset.
Olyan órákra mondják, amik nem is igazán órák, hanem inkább megbeszélések.(vagy nem tervezett, órarend szerinti órák) Amúgy engem is zavar.
A kérdező hozzászólása: Hát, nálunk egyáltalán nem, ugyanis 0. órában is ugyanolyan tanórák zajlanak, mint bármikor máskor.
Azért használják, mert általában ritka ez az óra, és ha elsõ órának hivnák akkor vicces lenne hogy az összes többit a másodiknak ami pedig aznap az elsõ. igy meg van értelme, mert az elsõ óra elõtt van egy óra és az 1.-es szám elõtt a nulla van :D
A kérdező hozzászólása: De gimnáziumban egyáltalán nem ritka a 0. óra. Nekünk tavaly heti 4-szer volt 0. óránk.
Én is gimibe járok, 12.-es vagyok és a mi giminkben igenis ritka a 0. óra.
A kérdező hozzászólása: Na jó, igaz, hogy "versenyistálló"-ba járok, de nekem más iskolába járó ismerõseimnek is sok 0.-ja van. Na mindegy. Idén is 3-szor lesz 0. óránk.
Nekem pl. heti egyszer van, most elõször 4 év alatt, más osztálynak az évfolyamon már volt többször is, de max 2 egy héten. Ez is "versenyistálló". :) Amúgy akkor neked hány órád van egy héten? Vagy nincs 7. órád?
A kérdező hozzászólása: tavaly heti 35 volt, idén heti 34.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!