Találatok a következő kifejezésre: Mi a kg amit (55 db)

Mi a lehető legkisebb hélium ballon amivel 1, 3 kg-ot felemelhetek, milyen tényezőkkel tudom a légballon emelőerejét növelni?

A célom az lenne hogy nagyjából egy 1,3 kg-os tárgyat a levegőben tartsak.1, van-e a héliumnál nagyobb felhajtóerővel rendelkező gáz? -Így a lehető legkisebb ballont kellene megcsinálnom.2, Lehet-e a felhajtóerejét növelni a gáznak? (akár más gázzal vegyítve vagy valamilyen befolyásoló tényezővel? 3, Mi történik a gázzal ha egy lufiban van (feltételezzük hogy a lufi nem tud kidurranni) 3/A, de én meg nyomást gyakorlok rá (mondjuk ráállok)? ,3/B, mi történik akkor ha a lufi olyan anyagból van ami a nyomás miatt melegszik is közben? Van e hatása a gázra vagy az emelkedésre nézve? (mondjuk 40 C fokig) 4, Mi történik akkor ha egy zárt dobozban mágneses teret hozok létre, két ellenkező pólust rögzítek a doboz alján és tetején. Van e fizikai hatásváltozás bent ha doboz belteret héliummal töltöm ki?

Legjobb válasz: Köszi a választ, de még mindig vannak felvetéseim. Ha készítenék egy gumidobozt mondjuk egy 40X10x3 cm-es téglatestet az össztömege 1 kg lenne ( megtölteném héliummal, elméletben hogyan tudom kiszámolni hogy mennyit könnyített az adott sûrûségû doboz súlyán a hélium? Olvasataim szerint 1 kg felemeléséhez 0,7 kg hélium elég. Szóval ebbe az adott térbe vajon mennyi hélium sajtolható bele? És hogy a pcsba fog felszállni nekem? :)

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de még mindig vannak felvetéseim. Ha készítenék egy gumidobozt mondjuk egy 40X10x3 cm-es téglatestet az össztömege 1 kg lenne ( megtölteném héliummal, elméletben hogyan tudom kiszámolni hogy mennyit könnyített az adott sûrûségû doboz súlyán a hélium? Olvasataim szerint 1 kg felemeléséhez 0, 7 kg hélium elég. Szóval ebbe az adott térbe vajon mennyi hélium sajtolható bele? És hogy a pcsba fog felszállni nekem? :)
1 kg súlya 9, 81 N, tehát minimum ekkora felhajtóerõ szükséges, de inkább sokkal több. 0, 7 kg hélium normál légköri nyomáson meg körülbelül 4, 3 m^3-t tesz ki (standardállapotban).
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A levegõ móltömege 29, a héliumé 4, tehát durván számolhatunk úgy, mint ha a hélium ott se lenne, levegõbõl kell kiszorítani 1, 3 kg tömegût, ami kb 1 m3. Szóval 1 m3-nél valamivel nagyaobb (mondjuk 1.5m3) térfogatú ballon éppen elég (ha a ballon és a tartókötél súlya nem túl nagy.
Ja és ezt már nagyon növelni nem tudod, esetleg használhatsz hidrogént hélium helyett, de már az sem tud sokkal könnyebb lenni a héliumnál, vagy esetleg vákuumot. Ekkor pár százalékos növekedést érhetsz még el a felhajtóerõben. Ugyanez érvényes a melegítésre is.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek ennek mi lehet a kulcsa? http://www.flyvision.hu/flash.swf
Törésteszt, méret, tudás, ár. Egy 10 hósat nem tennék csak max. 9-18 kg ülésbe. Dönthetõ legyen, tágas, kényelmes, saját öv.
Nem muszáj háttal bekötni, a 9-18 ülések már menetiránnyal megegyezõen bekötõsek. Valami középkategóriás ülést keress. 30-40 .000 alatt nem úszod meg, ha nem akarsz gagyit.
Ugyan úgy felejtõs, gagyi minõség és nem háttal beköthetõ.
A Caretero egész pontosan ugyanolyan szar, mint a Nania. Mindenképpen olyan ülés kell a picidnek, amit menetiránynak háttal tudsz bekötni. Tehát: 0-18 kg, 0-25 kg.
A kérdező hozzászólása: na és ezekhez mit szóltok??? [link]
[link] Ilyesmiben gondolkodj. Ebben úgy fekszik mint a hordozóban
9-18 ülésben gondolkodj. Amit kinéztél, nem dönthetõ, vagyis csak 1-2 centit, nem tud aludni benne a gyerek útközben. A Nania a legrosszabb a piacon amit kapni lehet. Maxi cosi, römer, ezek jó töréstesztesek, kényelmesek, dönthetõek. Maxi cosi priori, ezt nagyon tudom ajánlani. De ha 50.000 nem tudsz kiadni egy ülésért, akkor. Vannak 25.000-ért is jók, csak egy balesetnél nem mindegy melyikben ül a gyerek, s akkor foghatja az ember a fejét, miért ezen spóroltam...
Szia! Mi is 10 hónapos kisfiunknak vettük meg az ülést! Az eddig felsoroltak mellett nekünk az is fontos volt, hogy dönthetõ legyen(nem csak a háttámla, hanem maga az ülés), mert szeret még hosszabb utakon aludni a kocsiban, meg jó puha, könnyen kezelhetõ huzattal, ha mosni kellene. A Naniakat mi is néztük, de nekem nagyon vékonynak tûnt a szivacs része. 9-25-ös touragoo-t vettünk mi is, nagyon elégedettek vagyunk vele. 9-36-os ülést majd csak akkor veszünk, ha már tényleg csak ülni fog az autóban, és rendesen belenõ, mert ezek tényleg nagyon tágasak. De a legfontosabb, hogy próbáld bele a babát, hogy jó e neki! A kisfiam pl. nem fért bele a 9-18-as ülésbe!
Nania nagyon kényelmetllen. A 9-18 és 9-25 biztonságosabb, nem úszod meg eggyel. Touragoot vettünk, 35 volt. A háttal beköthetõt vagy csak akkor tudod használni, ha kikacsolható a légzsák, vagy ajánlottak nekünk egy 130ezrest, annyira nem gondolnám, hogy jó. A youtubeon vannak töréstesztek márkánként.
ennyi idõsen csak és kizárólag menetiránynak háttal beköthetõ szabad tenni. Nania ülések felejtõsek, semmi biztonságot nem nyûjtanak.
Hát egy 10 hónapos gyereket még bõven háttal kell bekötni.

Mi a kulombseg fizikaban a G, F kozott valmint amikor a "g"-t N/kg és m/s^2 on van?

Legjobb válasz: A "g" a nehézségi gyorsulás mértéke a Föld felszínén. g=9,81 m/s^2 ~10 m/s^2. 1 N/kg=1 (kg m/s^2)/kg=1 m/s^2 a newton mértékegység definíciója alapján. G-vel a nehézségi erõt (a súlyerõt), F-fel általában mindenféle más erõt szoktak jelölni.

A "g" a nehézségi gyorsulás mértéke a Föld felszínén. g=9, 81 m/s^2 ~10 m/s^2. 1 N/kg=1 (kg m/s^2)/kg=1 m/s^2 a newton mértékegység definíciója alapján. G-vel a nehézségi erõt (a súlyerõt), F-fel általában mindenféle más erõt szoktak jelölni.
Szerintem a "kérdés" egy magyar nyelven értelmezhetetlen szó-fõzelék. Minden elismerésem Dr.Nagynak, aki mégis nekiállt kihámozni valamit ebbõl a zagyvaságból. Ha az ember kérdezni szeretne, legalább magában fogalmazza meg elõbb, mit is szeretne tudni.
Krisztián! A zavaros kérdésnél engem jobban bosszant, ha valaki egy két oldalas feladatsort pötyög be. Ha olyan jó gépíró, mint amennyire érti a fizikát, akkor ez elég sokáig tarthat neki. Az a megoldás sem tart rövidebb ideig, ha letölti, kijelöli, kimásolja és bemásolja a feladatlapot. Ennyi ideig figyelhetne a fizikaórán is, vagy gondolkozhatna a feladatokon.


Szerintetek mi lenne az a sport, amivel a lehető leghamarabb le tudok fogyni 3-5 kg-t?

Legjobb válasz: 3-5 kg-t simán le lehet fogyni egészségesen (azaz max heti 1 kilóba) sima kocogással is

3-5 kg-t simán le lehet fogyni egészségesen (azaz max heti 1 kilóba) sima kocogással is
Szinte bármejik sport jó..ha komolyan veszed és naponta csinálod..de ha eredményes fogyást akarsz elérni kalória számolással besegíthetsz :) ..am pilátesz , aerobik, futás ..ezek szerintem jók ;)..de vigyázz tulzásba se essél..egy volt anorexiás;)
Az, amelyiket a legjobban szereted csinálni, és nem hagyod abba.
Iron Man.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mivel nemigen vagyok sportkedvelõ, ezért biztosan nem esek majd túlzásba, de köszi a figyelmeztetést. :D És pontosan.. Iron Man! :DDD
Elõször is azt szeretném tudni, hogy hány éves vagy? hány cm magas? és hány kg? utána írok pontosabbat. Akár privátban is írhatsz.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok, 164 cm magas és 67 kg.
Ja és a burgonya még ami kerülendõ
A zumba nagyon is jó, kedves elsõ válaszoló. Én rengeteget fogytam a segítségével, jó választás!
zumba? szórakoztató de semmit nem ér. Mozgásnak kocogás vagy tempós bicajozás legyen. Emellett szálkásító diétával heti -1kg elérhetõ.

Gondolom hogy 1 millió ilyen kérdés volt már, de mi a legjobb és leghatékonyabb diéta amivel kb 20 kg-ot adhatok le?

Túl vagyok most egy nagy csalódáson, és új életet akarok kezdeni, kinek milyen fogyókúra, diéta vált be? El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Káposztaleves? Fujj! Nagy feleslegnél (145 kg) persze, hogy feltünõ ha az ember hirtelen a zsíros dolgokról átszokik a levesre. Én próbáltam (176/60) de nem bírtam megenni (igaz, kihagytam a husit belõle). Teljes mértékben egyetértek 20:13-al. Én így fogytam 30kg-t. Semmi 90napos, meg káposztás bizera, csak akaraterõ, torna, és egészséges ételek. Amiben benne volt a csoki is, a tejbegríz is, és a mai napig így étkezem. Furcsa módon tartom a súlyomat, néha szalad fel pár kilócska, de közel sem annyi mint régen. Kérdezõ, elõbb próbáld meg az életmódváltást, mint esztelenül belevágj egy "káposztás"kúrába. Hidd el, ezek a hirtelen eltünkt kilók elõbb-utóbb visszatérnek. Tapasztalat! :)

Káposztaleves? Fujj! Nagy feleslegnél (145 kg) persze, hogy feltünõ ha az ember hirtelen a zsíros dolgokról átszokik a levesre. Én próbáltam (176/60) de nem bírtam megenni (igaz, kihagytam a husit belõle). Teljes mértékben egyetértek 20:13-al. Én így fogytam 30kg-t. Semmi 90napos, meg káposztás bizera, csak akaraterõ, torna, és egészséges ételek. Amiben benne volt a csoki is, a tejbegríz is, és a mai napig így étkezem. Furcsa módon tartom a súlyomat, néha szalad fel pár kilócska, de közel sem annyi mint régen. Kérdezõ, elõbb próbáld meg az életmódváltást, mint esztelenül belevágj egy "káposztás"kúrába. Hidd el, ezek a hirtelen eltünkt kilók elõbb-utóbb visszatérnek. Tapasztalat! :)
-Sport -Sok zöld tea -almaecet minden étkezés elõtt -sok salátát egyél(pl görög sali)
mindmegette.hu káposztaleves diéta......nagyon tuti
milyen alapon kérdezel rám?kérdeztelek én?a párom másfél hónapja csinálja és lefogyott 15 kg-ot.nem azt mondtam hogy csak ezt a fajta levest egye, hanem mellé írtam az oldalt ahol egész heti kajája be van írva és igen is jó és rettenetesen egészséges.naaaa....nem kell itt csinálni a fesztivált drágám.inkább nézd meg te is az oldalt hátha segít egészségesen élned?!
akkor minek írsz ide.te provokálod a másikat!!!nem nézem meg mert látom a párom minden nap 44 éves és a lehetõ legjobb formában van , mint valaha.145kg VOLT!étrendje?:hús, tofu, sajt, búzacsíra, az összes zöldség amit el tudsz képzelni, káposztaleves!!!, tökmag, mluchié, burgur, hal, ....nyami, nyami.és nagyon jól érzi magát ezektõl, és a lábán sincs már vizesedés, illetve egyéb betegségei is eltüntek.slusz-plasz.ja és többet ne írj nekem ha lehet!
én provokállak?kérlek, nézd meg, hogy ki írt nekem, hogy hogy mertem én visszakérdezni:) én nem írtam egyszer sem bántóan, és nem provokáltalak, egyetlen csúnya szót sem írtam...ha nem érdekel, akkor meg nem kell reagálni rá.bár inkább úgy veszem észre, fáj, ha másnak is igaza lehet?(megint nem sétésnek szánom)a párod pedig nagyon erõs ember lehet, ha tudja ezt tartani, nagyon nagy tisztelet, és gratulálok neki, hogy tud egészségesen élni, és sikerült neki a lefogyás, és hogy nincs betegsége sem, tök jó neki:) de most a kedves kérdezõnek kéne segíteni..szóval én csak azt mondtam, hogy nagyon ritka esetben mûködnek az általad leírtak, és kevés embernl..és szerintem egyáltalán nem jó, de majd a kérdezõ eldönti, mi a jó neki.kedves kérdezõ.majd írj, hogy belevágsz -e, és hogy végül milyen módszerrel:) !ha kérdésed van, írj nyugodtan üzit:)

Én 168cm 52 kg vagyok. Szóval semmi fölösleg nincs rajtam! A futás miatt kisebb lehet a mellem, ami 90B-s? Vagy csak azoknál csökkenhet, akiknek esetleg van mit leadni?

Legjobb válasz: A futástól nem fog eltûnni, csak ha fogysz! A fogyás étrend kérdése. Nos és, az, h a fogyás a melleidet is érinti majd az személy függõ! nekem pl. semmit sem csökkent a 70D-s mellem (pedig 20 kg-t lefogytam), egy volt barátnõmnek pedig teljesen eltûntek a mellei (azt hiszem 85A-s volt vagy mi és õ is kb annyit fogyott mint én)

A futástól nem fog eltûnni, csak ha fogysz! A fogyás étrend kérdése. Nos és, az, h a fogyás a melleidet is érinti majd az személy függõ! nekem pl. semmit sem csökkent a 70D-s mellem (pedig 20 kg-t lefogytam), egy volt barátnõmnek pedig teljesen eltûntek a mellei (azt hiszem 85A-s volt vagy mi és õ is kb annyit fogyott mint én)
bocsi, nem koncentráltam teljesen a kérdésedre, de remélem sikerül levonni a következtetéseket :/ Ja és a legfontosabb: SPORTMELLTARTÓ !!!!
A mell nagy része zsír, így ha fogysz, akkor fogyhatsz mellbõl is.
A kérdező hozzászólása: Elsõ kommentelõ:Igen hasznos volt köszönöm.. :-) Steph neked is köszi..Igazából ezt tudtam h onnan is fogyhatok csak ezért írtam le a méreteim, hogy ha nincs rajtam felesleg sõt a hasam is kockásnak mondható és mivel ritka az 52kg nõknél a 90-es mell ezért arra lettem volna leginkább kiváncsi h a mellem ugyanannyi zsírszövetet tartalmazhat, mint egy molettebb nõnek?
ez nehéz kérdés, mert neked ott lehet több izom, míg annak a molett nõnek csak zsír a 90 pedig azért is lehet, mert szélesebb a hátad, vagy a bordáid "ívesek".
a futás miatt biztos h nem lesz kisebb a melled, mivel a futás nem éget zsírt

Mi a neve annak az italnak amivel 1nap/1 kg-ot fogysz?

Van egy ilyen ital. Tudom lehetnek t?le problémák pl ha túl sokat fogysz naponta akkor abba kell hagyni az ivását stb.... E-mailben kaptam a nevét kb 1 éve de véletlen kitöröltem és nem találom sehol légyszi segítsetek:)

Legjobb válasz: Reklám e-mail? Az valami scam lesz, ilyen ital nem létezik. Persze hirdetnek ezt-azt, hogy gyorsan lefogysz tõle, de nyilván nem igaz. Nemrég egy Acai-bogyós hirdetést láttam ami ilyesmit mondott, lehet az lesz. Hasonló csodaszerek a különféle juice-porok, amik tulajdonképpen fehérje-porok, ha ilyet iszol, akkor viszont mást nem ehetsz és azért fogysz. Van még valami csodafûszer, amivel ha bármilyen kaját fûszerezel, "fogyni fogsz tõle".

A Comiculus nem bájital, hanem az a bûbáj amivel a mumusokat lehet elûzni.
Reklám e-mail? Az valami scam lesz, ilyen ital nem létezik. Persze hirdetnek ezt-azt, hogy gyorsan lefogysz tõle, de nyilván nem igaz. Nemrég egy Acai-bogyós hirdetést láttam ami ilyesmit mondott, lehet az lesz. Hasonló csodaszerek a különféle juice-porok, amik tulajdonképpen fehérje-porok, ha ilyet iszol, akkor viszont mást nem ehetsz és azért fogysz. Van még valami csodafûszer, amivel ha bármilyen kaját fûszerezel, "fogyni fogsz tõle".
Megértelek, én is voltam hasonló helyzetben, én is emiatt híztam meg. De ettõl még az ilyen bájitalok nem fognak használni. Diéta. Mozogni amennyit tudsz - a séta is annak számít, de ha nem megy, végülis a kajának több szerepe van benne.
tejes must.
fosató 2.0 keress rá, tuti ez az...
A kérdező hozzászólása: Ti könnyen beszéltek de amikor betegek vagytok és honapokat kell mûtétek miatt feküdnötök akkor teljesen más! Én több éve nem tehetem meg hogy sportoljak stb...a sorozatos mûtéteim miatt!!! Ez az éve is úgy ment el hogy nem hogy edzõ terembe nem tudtam járni de sajnos semmit nem tudok szinte csinálni! Mielõtt elkezdené valaki mondani hogy a súlynak köze lenne hozzá elmondom hogy mikor elkezdõdtek a mûtéteim olyan sovány voltam hogy a bordáim kint voltak! Könnyen magyaráztok egészségesen!
Víz. Ha nagyon sok a felesleged és egész nap csak vizet iszol, akkor talán lemehet ennyi. Minden más fogyasztó ital kamu.
Ne dolj be. Ha semmit nem eszel, csak ezt iszod, akkor "fogysz" 1 kg-ot. De ugyanugy ha vizet iszol, akkor is "fogysz", addig mig nem eszel.
Én is arra szavaznék, hogy tegyél az egészségedért meg az alakodért, ne otthon a TV elõtt ilyen hülyeségeket szürcsölve várd az eredményt. Ha meg vannak ismerõseid, akik lefogytak tõle és neked mindenképp csak ez jöhet szóba, miért nem kérdezed meg tõlük, hogy mi a neve? Ezer ilyen átverésre készült "csodaszer" van, ennyibõl senki nem tudja megmondani, hogy mire gondolsz..
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm:)
nem hagyta kiírni..szóval T. diéta fehérejepor, ha esetleg így többet mond.
Így hirtelen a Pai you guo, és az a bizonyos fehérjepor ugrott be. Véletlenül nem ezek közül vmelyik?
A kérdező hozzászólása: de pedig van ilyen szer igaz nem azok amiket e-mailben kap az ember:D de van. Van is ismerõsöm aki le is fogyott vele úgy hogy rendesen evett mint elõtte. Legalább 30 kg-ot leadott vele. De sajnos elfelejtettem elkérni a nevét az italnak és messze lakik tõlem nem tudok vele beszélni sem és gondoltam valaki ismeri ezt az italt.
Harry Potter féle Comiculus bájital.Az Absol úton tudod megvenni.
A kérdező hozzászólása: leírtam hogy mert nem találkoztam vele és nem tudtam vele még beszélni!
Hát bocs! De azt talán már az elején le írhattad volna, hogy évek óta fekvõ beteg vagy! Ebben az esetben viszont nem ártana az orvossal megbeszélned a fogyás kérdését!
hashajtó
Vagy igyál hashajtó vizeket (Hunyadi János, Ferenc József, Mira), ezektõl amit megettél gyorsabban kijön és egészségesebbek, mint a kétes eredetû csodafogyasztószerek, amiktõl 90%-ban nem fogysz le, ha meg lefogysz, akkor meg beteg leszel. Persze nekem is vannak ismerõseim akik chipset zabálva a tv elõtt akarnak lefogyni, egyiküknek valami csodabogyó rendesen tönkrevágta a máját, azóta gyógyszereken él és jobban visszahízott.
Ha pedig sajnos beteg vagy, akkor még inkább nem értem, hogy miért egy ilyen egészségtelen, mûanyag semmitérõ szertõl vársz csodát, hiszen pont a megélt dolgaid miatt tudhatod, hogy ez nem mûködhet. Ha nem bírsz sportolni, akkor a táplálkozásodon változtass, az nagyon sokat számít.

Van kb. 0, 5 kg csirkemell a fagyasztóban. Mit készíthetnék belőle, ami gyorsan megvan, és nem nagyon kell hozzá vásárolni, mert általában van belőle itthon is?

Röviden: olcsó, és gyors vacsi csirkemellből :)

Legjobb válasz: natur szelet burgonyapüré rántott szelet rizibizi

natur szelet burgonyapüré rántott szelet rizibizi
fokhagymás csirke kapros csirke citromos csirke Mi ezeket szoktuk
pl.: http://tomakonyha.blogspot.cz/2010/08/mozzarellas-csirkemell.. vagy csinálsz hozzá valamilyen mártást (pl.márványsajtos, fokhagymás, gombás stb) vagy csinálsz belõle "kínaiast": kockákra vágod, zöldségekkel sütöd, gyömbér, szójaszósz ld. például itt: http://www.kinaikonyha.hu/index.php?option=com_content&view=..
Rantott csirkemell kokusz, dio, szezammag vagy kukoricapehely bundaban, sajtos csirkemell tepsiben baconnal es paradicsommal, csoben sult sajtszoszos csirke karfiollal, gombas csirkefalatok.
- kirántod - dónáti fokhagymás-tejfölös - rizses-hús - húsos tarhonya - falat pörkölt nokedlivel - ragu-leves, utána rizskoch vagy palacsinta :) )) - palóc-leves utána rizskoch vagy palacsinta :) ))
Egy közepes hagymát megdinsztelsz, arra teszed a csíkozott csirkemellet és puhára sütöd. ráöntesz egy 450 gr-os mexikóit és megpárolod a hússal.közben fõzz ki akármilyen tésztát. ha kész egy tálban keverd össze a raguval. egy nagypohár tejfölt keverj össze 2-3 tojással, és ezzel is keverd össze a tésztás cuccot. persze fûszerezd ízlés szerint, bazsalikom, bors, majoranna, ami a kedvenced. egy kikent tepsibe simítod, megszórod reszelt sajttal és szép pirosra sütöd. De kockákra vágva krumplival brassói szerûséget is csinálhatsz belõle.

Van összefüggése annak, hogy a haj gyorsabban nő bizonyos ételektől? Ha igen melyikek azok? Mik azok a szerek, amik tápláják növesztik a hajat, és a felesleges kg-at is segít leadni?

Június 9.-én lesz a bankettem, és szeretnék addig pár kg-t leadni és a vállig ér? hajamat, megnöveszteni, kérlek adjatok tanácsokat.! Lehet diéta is vagy bármi hasonló amivel megtartom az álom kg-t . 63 kg vagyok és kb. 55-58 kg, szeretnék lenni, a magasságom, 167-8 cm. leginkább alhasnál, deréknél van sok. A válaszokat El?re is NAGYON KÖSZÖNÖM!

Legjobb válasz: Amiben cink van: A cink minden sejtben az anyagcsere nélkülözhetetlen eleme, mivel több, mint 200 féle enzim alkotója. Fontos elem a bõr és a haj egészségének megõrzésében. Hiánya esetén a haj elvékonyodik és hullik, elégséges cinkbevitelkor pedig megerõsödik, és gyorsabb növekszik. Természetes forrásai: hús, osztriga, búzacsira, sörélesztõ, tökmag, napraforgó, tojás.

Amiben cink van: A cink minden sejtben az anyagcsere nélkülözhetetlen eleme, mivel több, mint 200 féle enzim alkotója. Fontos elem a bõr és a haj egészségének megõrzésében. Hiánya esetén a haj elvékonyodik és hullik, elégséges cinkbevitelkor pedig megerõsödik, és gyorsabb növekszik. Természetes forrásai: hús, osztriga, búzacsira, sörélesztõ, tökmag, napraforgó, tojás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!