Találatok a következő kifejezésre: Mi a kerületi (224 db)

Vagy a középvonal kerülete...

Mi van ha nem a keruleti vedonohoz megyek? Bovebben lent.

Most eleg messze lakunk a kerultei lakcimemtol es nem is birom az ottani hazidokimat, szoval ha valasztok mashol masik hazidokit, amit elvileg barmikor lehet, akkor a vedono is valtozik vagy az mindenkepp a keruleti kell hogy legyen? Nem akarok annyit utazgatni, ezert kerdem. Hazidokit belvarosban tudtok ajanlani?

Legjobb válasz: Mindenképp kerületi kell még akkor is, ha a szomszéd kerületi közelebb van hozzád, ugyanis lakcím alapján utalnak be hozzád, a másikét pl lehet, hogy az OEP sem fogadja el, amikor anyaságit igényelsz, az nem tud majd kimenni hozzád családlátogatásokra, mert nem mehet...

Mindenképp kerületi kell még akkor is, ha a szomszéd kerületi közelebb van hozzád, ugyanis lakcím alapján utalnak be hozzád, a másikét pl lehet, hogy az OEP sem fogadja el, amikor anyaságit igényelsz, az nem tud majd kimenni hozzád családlátogatásokra, mert nem mehet...
Ahhoz a vedonohoz kell jarnod, aki a tenyleges lakohelyedhez tartozik, ahova majd a babat is hazaviszite, tok mindegy, hogy mashol van a bejelentett lakcimed. A vedono szulesz utan elvileg jar hazhoz, tavolabbi nem fog kimenni, csak az, amelyiknek a teruleten laktok. Pl: en 30 hetes terhesen koltoztem haa kulfoldrol, 38 hetesen tudtunk bekoltozni a veleges helyunkre Pest melle. Addig vagy Pesten voltunk anyoseknal, vagy az en szuleimnel videken. Az utobbi vedonohoz jelentkeztem be elso korben, tole kaptam kiskonyvet, haromszor voltam nala, majd 36 hetesen atjelentkeztem ahhoz, ahova a baba hazavisszuk majd. Igy is lett, ket hetre ra odakoltoztunk, ra ket hetre szultem.
én a szomszédos falu védõnõjéhez jártam, és kórházba is máshová, mint ahová tartozunk, mert ez közelebb volt és mindig is ide jártam. semmi gond nem volt, amikor megszültem, a régi védõnõm "átadott" az újnak, a lakhelyem szerintinek és kész, kijönni úgyis õ fog, és nekem is az itteni tanácsadóba kell járnom, egyszerûbb is így. szerintem ezt simán meg lehet oldani. esetleg kérd meg, hogy értesítse a dologról a másikat, hogy ne keressen.
A kérdező hozzászólása: Hat ez igy nem teljesen vilagos... most Pesten lakunk 8.kerben, a 12. kerbe vagyok bejelentve na oda nem akarok atjarkalni. De mire szulok mar fehervaron fogunk lakni. Na, akkor most mi legyen? :)
a védõnõk ilyen ügyben területileg illetékesek, tehát a bejelentett címed alapján tartozol valakihez, nem mehetsz akárkihez ha van a 8. kerületben bejelentett címed (ideiglenes), akkor az alapján már elmehetsz a helyi védõnõi szolgálathoz szülés után meg nyilván Fehérváron kell ugyanezt tenned
A kérdező hozzászólása: OK, tehat mindekepp at kell jarkaljak Budara... ez van. Akkor is ha mshonnan valasztok nodokit?
A kérdező hozzászólása: No, hat ez az uccso sztori jol hangzik, remelem tenyleg fog igy mukodni, ennyire egyszeruen! Kosiz meg egyszer! :)

(kiskora óta sportol párom) De van nekünk 2 gyerek már, mi a 8. kerületbe lakunk . De anyukája 13. kerületbe lakik és onnan megy ki futni Margitszigetre szinte minden nap nagyon ritka ha nem megy és az engem zavar. Mit tegyek?

Le írom nektek hogy telik egy nap felkelünk reggelizünk kislányom 2 éves ö bölcsibe jár ha párom viszi el akkor már nem is jön haza ahogy be adta a bölcsibe megy is anyukájához és megy futni igen de utána már ha végez a futással nincs ideje haza jönni hozzám megy anyukájától egyenesen a munkába este 22óráig dolgozik akkor én már alszok.Ha én viszem bölcsibe amire én haza érek ö már nincs itthon mert megy futni .Alig van velem elegem van már én nekem olyan férfire vágyom aki családjával is van .Már nagyon ott tartok hogy fogom a gyerekeket és elköltözök tesómhoz ott nyugalom lenne Mindig mondja szeret nagyon én már nem hiszem el

Legjobb válasz: Ülj le vele és beszéljétek meg. Gondolom nem mindig dolgozik.

Ülj le vele és beszéljétek meg. Gondolom nem mindig dolgozik.
vigyétek együtt a bölcsibe, és menj vele te is... jó dolog a futás :)
Nehogy megfogadd az elsõ tanácsát! Nem minden férfi örül, ha a párja szajhát játszik. Az orál meg az anál nem jön be mindenkinek. Beszélgessetek el. Várd meg, míg hazajön, vagy reggel vigyétek el együtt a gyerekeket a bölcsibe.
Attól, hogy jó a szex, még nem lesz szajha az asszony.
Ha nem dolgoznál akkor húzz el dolgozni, egyrészt. Másrészt legyél egy kicsit szexibb hogy a farka haza húzza a kedves férjedet. Borotvált punci, szexis bugyi, combfix, tûsarkú, bevállalós, pucsítós asszonyka jó orális-anális-vaginális szex. Rajtad áll vagy bukik a dolog. (mindjárt le leszek pontozva, de ez is csak az igazamat bizonyítja... Fáj az igazság.)
ÚÚÚÚÚÚ, de nagyot tévedsz...
Offolok de nem bírom ki. Ha a kicsi két hónapos, akkor minek járatod a két évest bölcsibe? Nem ráérne majd anno óvodába járni? Vagy jobb ha nincs veled? Addig sincs gond vele? Más nõ elmenne dolgozni, de nem tud, mert nincs bölcsöde, ahova felvennék a kicsit, te meg otthon vagy és eldobod magadtól, csak hogy a kicsivel lehess. Szép anya vagy.
Jobb ha nincs vele a nagy, hidd el :) Látnod kéne az elsõ kérdését...
Egyébként mint mindenhez, a kapcsolat megromlásához is minimum két ember kell anyák gyöngye, szóval te is ugyanolyan hibás vagy mint a férjed.
Jaja, látnotok kéne az elsõ kérdését. Az a nem mindegy.. Kár, hogy nem tudom már hogy volt, nem tudok rákeresni.
Csak akkor is zavar, hogy bölcsibe adja a nagyot. Miért? Minek? Nem is tudom, hogy sikerült neki kilobbiznia, más anya nem adhatja bölcsibe a gyerekét, mikor otthon van, csak azért, hogy ne kelljen vele foglalkozni. Minden bölcsõde 8-12X túljelentkezéssel küzd, nagyon megválogatják, hogy kinek a gyereke kerüljön be. Ez meg beadja, mert nincs kedve otthon lenni a gyerekkel. Szégyen az ilyen nõ...
A kérdező hozzászólása: Milyen anya vagyok, jó anya azért vagyok rossz anya mert a nagyobbik bölcsis?Ö nem bírja ki ha nem játszhat gyerekekkel elõbb ismerj meg aztán mond a rosszat rólam .Szüksége van neki gyerekekre ezt csak én tudom jobban .
A kérdező hozzászólása: Már 1évesen járt bölcsibe mert dolgoztam egészen 7 hónapos terhesen dolgoztam Lányom maradt a bölcsibe mért vegyem ki ha jól érzi magát ezért vagyok szégyen mert játszhat sokat bölcsibe hát az ilyen a szégyen aki nem is tud semmit a dologról és így fejezi ki magát
A kérdező hozzászólása: ELÕBB KÉRDEZ UTÁNA ÍTÉLJ :) ))ENNYI
Te meg a "kérdezz" szót írd két z-vel! Anyák gyöngye...
Nem olvastam végig, a válaszokat. Csak annyit, hogy én is a "nyóckerben" lakom és az Orczy kertbe járok futni. Van olyan szép, mint a Margitsziget. Van salakos futópálya, egy "erdei futópálya", de a kertben bárhol lehet futni. Javasold, hogy egyszer menjetek el családostól. Van játszótér és egy kis tóparti büfé, nagyon hangulatos, futás után beülhettek oda családostul.
A kérdező hozzászólása: Szerintem neked nem jut el az agyadig:) itt nem a szex a lényeg..odafigyelés törõdés elég néha egy ölelés.De olyan ne írjon aki nem arra válaszol amit kérdeztem Hát nem értem sok bunkó ember írogat ide én normális emberektõl várom a választ..... Köszönöm a jó válaszokat .. Beszélgetünk és remélem minden rendben lesz
A kérdező hozzászólása: A másik gyerek 2honapos kisfiu
Akkor meg pláne kapd össze magad!!!
Tedd fel a kérdést, hogy te nem futni mennél, de neked is szükséged van arra, hogy karbantartsd a lelked-ha õ a testét. Vállalja, hogy heti 2x vigyáz a babára, mikor te fodrászhoz, shoppingolni, vagy csak kirakatot nézni mégy. Fele-fele egy házaspár élete.
Mi van, nem tetszettek a múltkori kérdésedre kapott válaszok? Érdekes, most már nem írtad le olyan részletesen az esetet :) Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy próbálj meg kilépni ebbõl a kapcsolatból, mert az elõzõ kérdéseden érzõdött, hogy egyáltalán nem vagy szerelmes, ez csak egy kényszer megoldás számodra.
A kérdező hozzászólása: Hát az lesz csak eddig a gyerekek miatt próbáltam tûrni de februárba költözök tesomhoz....
Jaja én is emlékszem a múltkori kérdésedre, te vagy az, aki 21 éves, 2 gyereke van 2 apától és a futás a legnagyobb problémája. Valaki linkelje már be a kérdést.
Na igen, a gyerekek miatti tûrésed volt talán az elsõ értelmes, önzetlen tetted az életben. Eleve a második gyerek hiba volt. De mindegy, a lényeg, hogy ilyen feszült környezetben a gyerekeknek se lesz jó. Legjobb lenne, ha a tesódhoz költöznél, és megpróbálnád összeszedni magad minél elõbb. Nõj fel, menj dolgozni és próbáld kialakítani a saját életedet, állj meg a saját lábaidon. És csak ezután próbálkozz a pasikkal. Ez az egyik helyrõl ugrok a másikra módszer sosem kifizetõdõ. Ha tényleg szereted a gyerekeidet, így teszel!
Kerestem a kérdést a megválaszoltjaim közt, de nem találtam sajnos. Lehet, hogy törölték, vagy nem tudom.
Két emberen áll elsõ, nem egyen... Amúgy meg a szex nem sokat segít, ha más a probléma, de gondolom ez a csöpp agyadig nem jut el... Menj azt b*sszál, mást gondolom úgyse tudsz...
Végigolvastam a válaszokat. Inkább nem írok semmit, jó gusztustalan társaság gyûlt itt össze. Kérdezõ, ne foglalkozz velük, elég nyomorult életük lehet, ha itt élik ki magukat!

Mi a rombusz kerülete, illetve területe? (képlet)

Legjobb válasz: K= 4a (4-szer az oldal) [a kerületbe nem értem, mit nem lehet tudni, de whatever] T= ef/2 (2 átló szorzata per 2) :)

K= 4a (4-szer az oldal) [a kerületbe nem értem, mit nem lehet tudni, de whatever] T= ef/2 (2 átló szorzata per 2) :)

Mi a módja annak, hogy valaki a főváros VII. kerületében közfoglalkoztatásra jelentkezzen?

Legjobb válasz: Kerületi önkormányzat és Munkaügyi hivatalnál...

Kerületi önkormányzat és Munkaügyi hivatalnál...

Mi az hogy 13 centiméter a kerülete? Az olyan mint egy 2 literes hordó!

Legjobb válasz: Hát vedd át a matekot, hogy mi a kör kerülete és akkor el fogod bírni képzelni.

Hát vedd át a matekot, hogy mi a kör kerülete és akkor el fogod bírni képzelni.
te amúgy vágod hogy mi a különbség az átmérõ és a kerület közt?:D szerintem elõbb nézz utána és aztán kérdezz. a 13 centiméteres kerület kb egy wcpapír gurugának felel meg, amúgy gõzöm sincs hogy milyen lehet egy két literes hordó mert két literes hordókat nem gyártanak (valószínûleg az ûrmértékkel is gondjaid vannak:D) de egy két literes vastagabb flakonnak az ÁTMÉRÕJE 13 centi esetleg.
13cm a kerülete, ezt leosztod pi-vel (3, 141592....) és megkapod az átmérõt: 4, 13cm (ekkora a mutató és a középsõ ujjam egymás mellett)
KERÜLET! és nem átmérõ:)
igen, a 13 cm-t elosztod 3, 14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 592 ( a tudomány szerint a pí értéke ennyi, mármint amennyi számot megtaláltak belõle) akkor megkapod hogy 4, 13 cm a kerület, tudod ez matek 6. osztály, és a kerület szóba bennis van hogy kerület, szal tuti nem a középponton átmenõ 2 sarok távolsága, kör esetében a kör középponton átmenõ egyenes, azért ÁTmérõ
A kérdező hozzászólása: oké, tudom mi az a kerület és átmérõ, régen matekoztem, összekevertem, köszönöm
Ha már ennyire a pontos PI érték kell, akkor: http://lab.rolisoft.net/pi/ (Az elsõ egymilliárd tizedesjegy)
Jah nem tudom ki írta ezt az "ennyi számjegyet ismerünk", mert tetszõleges sok számjegyet ki tudunk számolni, és nagyon sokat meg is tettünk :)

Mi a teendõ, ha sokkal jobban tetszik egy másik óvoda a kerületben, nem a "körzetes"?

Nekünk és a gyereknek is szimpatikusabbak a nevelõk, a környezet, a szemlélet. Utca szerint nem oda tartozunk, de ugyanaz a kerület (Bp. 13.). Felveszik azért? Kérvényezni kell? Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz:
mi úgy lakunk, hogy az utca másik fele már másik körzet, de itt van az óvoda, 5 házra. a mi kerületünkhöz tartozó óvoda meg gyalog jó 20 perc, parkoló a közelben sincs, tehát csak gyalog tudnám vinni, viszont a másik irányba van a munkahelyem, reggel 40 perc kerülõ lett volna, azonkívül az óvodával egybeépítve van egy ház ami kocsma (elméletileg ugye nem is lehetne az). mikor csönd van be is hallatszik a hajdenáré. szóval oda nagyon nem szerettem volna vinni, így be se adtam oda a jelentkezést. szomszéd oviba beadtuk, mondták, hogy mi leszünk az utolsók akiket felvesznek a körzet miatt, õk ajánlják, hogy azért jelentkezzünk a másikba is, de ha van hely akkor természetesen felvesznek. volt hely... :) telefonáltak pár nappal késõbb, hogy mehetünk, elmondták mikor lesz szülõi stb :) kérdezd meg, hogy mit gondolnak, lesz-e túljelentkezés, ha nem, akkor nyugodtan jelentkezzetek, ha számítanak sok gyerekre akkor a másikba is add be, aztán szeptemberben még mindig kérvényezheted az átjelentkezést

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mi úgy lakunk, hogy az utca másik fele már másik körzet, de itt van az óvoda, 5 házra. a mi kerületünkhöz tartozó óvoda meg gyalog jó 20 perc, parkoló a közelben sincs, tehát csak gyalog tudnám vinni, viszont a másik irányba van a munkahelyem, reggel 40 perc kerülõ lett volna, azonkívül az óvodával egybeépítve van egy ház ami kocsma (elméletileg ugye nem is lehetne az). mikor csönd van be is hallatszik a hajdenáré. szóval oda nagyon nem szerettem volna vinni, így be se adtam oda a jelentkezést. szomszéd oviba beadtuk, mondták, hogy mi leszünk az utolsók akiket felvesznek a körzet miatt, õk ajánlják, hogy azért jelentkezzünk a másikba is, de ha van hely akkor természetesen felvesznek. volt hely... :) telefonáltak pár nappal késõbb, hogy mehetünk, elmondták mikor lesz szülõi stb :) kérdezd meg, hogy mit gondolnak, lesz-e túljelentkezés, ha nem, akkor nyugodtan jelentkezzetek, ha számítanak sok gyerekre akkor a másikba is add be, aztán szeptemberben még mindig kérvényezheted az átjelentkezést
8 vagyok bocsi, elírtam, nem bölcsi, nyilván ovira gondolta, :)
Megkérdezhetem, hogy melyik 2 bölcsirõl van szó? Mi is a 13. kerületben lakunk, és a körzetes ovi sokkal messzebb van, mint egy másik, ami konkrétan 2 percre van. Én is azt remélem, hogy inkább a közelebbibe járhat majd, de erre nem is gondoltam, hogy nyílt nap van :) Szóval melyik a szimpi és melyik a körzetes ovitok?
elõzõ, ha nem veszik be akkor nem irányítanak sehova ha 5 év alatti, mert nem kötelezõ az ovi, így fel se kell venni. inkább 2 helyre, mint sehova ne vegyél fel szerintem ;)
Irasd be CSAK ahova szeretnéd, õk úgyis tudják, hogy nem körzet. Ha véletlen mégse veszik fel, eleve a körzetesbe irányítanak át. Szerintem egyszerre két helyre ne jelentkezz, mert így komolyabban vesznek az elsõ helyen, hogy te tényleg csak azt akarod. Esetleg kérdezd meg az ovivezetõt, hogy mik az esélyeitek. Ha eleve nulla, akkor kár beiratkozni. De ha azt mondja, hogy persze jelentkezzetek, akkor hajrá.
eltitkolni nem tudod, hogy körzeten kívüliek vagytok mert kérik a lakcímkártyát jelentkezésnél... szóval nem kell elárulni, egyértelmû lesz, de korrektebb ha ezzel kezded, hogy nem ide tartoztok, de beleszeretettek ebbe az oviba :)
Szia! Kérdezd meg a kerületi óvodai központtól (óvodáktól), hogy mi a menete a beiratkozásnak. Próbáld meg a választottba is beíratni, de a körzetesbe is, hogy ne maradjatok hoppon. Mi szintén budapestiek vagyunk, de másik kerület. Nálunk úgy mûködik, hogy a beiratkozás központilag történik, ahol sorrendet is meg lehet adni az ovikra (max. 3), és elmondhatja az anyuka minden kívánságát. Pl. nálunk ha máshova akarod vinni mint a körzetes, beiratkozásnál többek között megjelölöd azt is, de ez sem garancia semmire, mert elsõbbséget élvez a választott óvodába a körzetes, ha van otthon sérült gyermek, a hátrányos helyzetû. Kérdés, hogy mekkora oda a túljelentkezés, milyen egyedi prioritásotok van (a munkahely már megalapozó lehet).
Szintén 13.ker.Én se a kõrzetesbe akarom iratni fiamat.Nekem azt mondták, hogy mindenképpen be kell oda is iratni, mert ha a másikba nem veszik fel legyen hely számára.Egyébként beiratásnál kérni kell, hogy a kiválasztott oviba mehessen a gyerkõc és meg kell indokolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tehát azt javaslod, hogy már a beíratás elõtt jelezzük az oviban, hogy mi "körzeten kívüliek" leszünk? Most voltunk nyílt napokon, és hát a körzetes oviban az óvónõk nagyon nem jöttek be, konkrétan ordibáltak a gyerekekkel, ridegek voltak, menekült tõlük a lányom. A másikban majdnem egy órát játszott bent, és ott is tízóraizott a nagyokkal. Megmondta kerek-perec, hogy õ oda akar járni. Szóval tiszta sor. Félek, hogy ha elõre szólunk, hogy mi nem oda tartozunk, akkor rögtön a lista végére kerülünk, és a "szemfülesebbek" bekerülnek. Már arra is gondoltam, hogy kérvényezek az önkormányzatnál. Nem mindegy, mert a bölcsit is jól meggondoltuk, így is igen nehéz volt a beszokás...
nálunk a kiválasztott oviba leadtam a jelentkezést és bár én egyett szeretem volna megjelölni de mondták hogy muszály még egyett megjelölni, ha mégsem venék föl , itt ha nincs hely a kiválasztottban akkor automatikusan átirányitanak a körzetesbe.szintén budapest 19 ker.

Jó gyermekorvost keresek a Bp.18. kerületben, mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Mi ugyan már nem a kerületben lakunk, de a dokinkat megtartottuk, azt hiszem, ez elég sok mindent elárul... Dr. Molnár Gábor a Póth Irén utcai rendelõben van.

Szia! Mi ugyan már nem a kerületben lakunk, de a dokinkat megtartottuk, azt hiszem, ez elég sok mindent elárul... Dr. Molnár Gábor a Póth Irén utcai rendelõben van.
Mi ott lakunk, írok Neked email-t.
A kérdező hozzászólása: T. elsõ válaszoló, megkaptam az email-t, köszönöm, T. második válaszoló, hogy keveredtetek hozzá? Olyan dokit keresek aki nem csak gyógyít hanem szereti is a gyerekeket, elsõ babát várjuk és ebben is a legjobbat szeretnénk neki. Megnyugtatna ha a picit a vizsgálaton kívül "fölöslegesen" nem macerálná és nem kéne félnie tõle, tapasztalatlan vagyok ebben és nagyon aggódok. Köszönöm a válaszotokat!
Dr.Juhos Adrienne Lakatos lakótelepi rendelõben. Igaz, kb protekciósnak kell lenni, ha nem a területén laksz.
Mi a területén laktunk, de elköltöztünk vidékre. Már a 18-ban is házhoz járós doki volt (két 2 éven aluli gyerekkel nem tudtam közlekedni, így kijárt), amikor költöztünk, megkérdeztem, hogy nem lehetne, hogy õ maradjon a dokink. Most is õ jár hozzánk, havonta-kéthavonta. Nagyon szereti a gyerekeket, az édesanyjától vette át a praxist.

A 15. kerületben a Báthrory utcában ( a Károlyi Sándor úthoz közel) van lovarda? Ha igen, akkor mi a neve?

Legjobb válasz: Kizárt, hogy a 15. kerületben bárhol lenne lovarda, de még a közelben sem nagyon. Talán pár kerülettel odébb, városszélen.

Kizárt, hogy a 15. kerületben bárhol lenne lovarda, de még a közelben sem nagyon. Talán pár kerülettel odébb, városszélen.
Páskomligetben van egy de nem tudom a nevét kb 10 évvel ezelõtt voltam ott.
A kérdező hozzászólása: http://piacter.lovasok.hu/munkat-kinal/ingyenes-lovaglas-bp-.. Akkor ez hogy lehet?
Ismerem az illetõt és ez nem lovarda, a saját lovaira gondolt, mert van neki egy pár gondolom nincs rájuk ideje.
Én is így gondolom, hogy saját lovak lehetnek, nem lovarda.
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm
A kérdező hozzászólása: nem tudjátok véletlen, hogy megbízható az illetõ?
nagyon kedves
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm :)

Mi a vélemények a VIII kerületi Kun utcáról?

Albérletbe szeretnék költözni, és itt találtunk a barátommal lakást. Tapasztalati véleményekre lennék kiváncsi a környékről, és az ottani viszonyokról. Vidékiek vagyunk, én 23 a barátom 25 és nem vagyunk megáldva jó fizikummal (maximum jól tudunk futni).

Legjobb válasz: Kun utca??? Putris része a nyolcadik kerületnek, és ezt úgy mondom, hogy én is a nyolcban lakok. Nyolcacikban inkább a tisztviselõtelep környéke ami élhetõ. Engem kemény csajból faragtak, de nem költöznék oda.

Kun utca??? Putris része a nyolcadik kerületnek, és ezt úgy mondom, hogy én is a nyolcban lakok. Nyolcacikban inkább a tisztviselõtelep környéke ami élhetõ. Engem kemény csajból faragtak, de nem költöznék oda.
Az a környék nem alkalmas a normális életre, lehet, hogy olcsó az albi arrafelé, de a nyugalom többet ér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!