Találatok a következő kifejezésre: Mi a kell (20909 db)

Fiam pár napja jár oviba, 9-12-ig vannak, 2, 5 éves, mikor le kell ülni ö megy játszani, mesét olvasnak ö mással foglalkozik, meg fogja ezt szokni egyáltalán? Az ovónök kell rávezessék a dolgogra? én itthon mit tudok tenni?

mennyi idö vajon mig szót fogad az ovónéniknek?valami jó tanács?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy az óvónõk hogyan tudnak ráhatni. Egyébként mivel nemrég kezdte az ovit így még ez normális kicsivel hogy nem tud viselkedni. Egyébként szépen lassan ráfog majd szokni hozzá. Esetleg odahaza ti is próbálkozhattok hasonlókkal hogy ha otthon is látja hogy ezt meg ezt így kell akkor ott is így fog majd viselkedni. Én beszélnék az egyik óvónõvel hogy õ mit tanácsol.

Ez attól függ hogy az óvónõk hogyan tudnak ráhatni. Egyébként mivel nemrég kezdte az ovit így még ez normális kicsivel hogy nem tud viselkedni. Egyébként szépen lassan ráfog majd szokni hozzá. Esetleg odahaza ti is próbálkozhattok hasonlókkal hogy ha otthon is látja hogy ezt meg ezt így kell akkor ott is így fog majd viselkedni. Én beszélnék az egyik óvónõvel hogy õ mit tanácsol.
A kérdező hozzászólása: mindenhez nyúl hozza, nagyon eleven gyerköc, játékokat dobélja meg ilyenek
A kérdező hozzászólása: dobálja
Ne siettesd ez teljesen természetes. Az óvónéni feladata, hogy beszokjon a gyermek. Nagyon nehéz helyzetben van most a gyermek új gyerekek, nincsen anya, más játékok, más ételek, más szokások egy szóval minden furcsa még neki. Hagyd békén belefog jönni a dologba, igazából van gyermek aki 1-2 hétig csak sír nem hogy feladatott oldjon meg. 3 évesen 10 percet tudnak csak figyelni a gyerekek, ennél többet ne is várjon az óvónéni. Ha még is szeretnél valamit csinálni, akkor olvass rövidebb meséket otthon pl. elalvás elõtt, de az is jó ha elmeséled neki (mesébe ágyazva) amit az nap csináltatok. Semmi Grimm mese nem kell csak ami eszedbe jut. Üljetek le 5-10 percig "játszani" pl. kifestõ, foglalkoztató füzetek , kirakó, memória
nálunk is igy volt, és szerintem mindenkinél.õ még enni is csak 2 percre ült le.és a közös játékba elõször be se szált aztán keveset de maradt, most már majdnem végig üli.nálunk az ovónõ azt mondta õ nem erõlteti, az asztalnál való ülést, naponta 5 percel elhúzta, aztán a 3, napon már õ maga maradt ott addig még más meg nem ette.a közös foglalkozást se erõlteti, próbál kedvet csinálni neki hozzá, mondjuk vegyes csoport igy nem biztos, hogy leköti ha 6 évesnek való játékot játszanak, nem érti még.bele fog szokni.minden nap jobb lesz.de sokat segít az ovónéni, én otthon úgy próbáltam tanítgatni, hogy várja meg én is befejezem a kaját.mondjuk a neki való foglalkozásokon itthon sose megy el, ha kell 1 óráig is ül és alkot.igy ezzel nem foglalkozom.
Ha a mese hallgatás és munkafüzetezés nem megy, nem baj. Próbáljatok festeni, nem baj ha közben 10 kört fut az egész lakásban majd csak vissza jön és meg csodálja, te abban a pár percben milyen szépet készítettél. A festés helyett persze lehet gyurmázni, sóliszt gyurma, rajzolás, papír mozaik készítés, repülõ hajtogatás, vagy lavórba szívószállal fújatok nagy buborék halmot, vagy hajtogatott hajót tegyetek egy lavór vízbe, vagy csak enged fõzésközben picit segíteni pl. a te feladatod most az lesz, hogy az ebédhez való répát beledobáld a lábosba. Vond be a házimunkába, de úgy kezdve, hogy ez most a te feladatod... És ha kész a munka /ebéd látod ebbe te tetted bele a répát és milyen finom puhára fõt, milyen finom lett.

Ha saját célú fogyasztásra dohányt termesztenék, akkor azt mikor hova kell jelentenem és mi alapján számolják a jövedéki adót?

Tehát már az ültetésnél/palántázásnál kell jelenteni, vagy csak akkor ha már fogyasztásra alkalmas? Mennyi a jövedéki adó rá? pl. 100 g "kész" dohányra?

Legjobb válasz: Saját fogyasztásra nem kell adózni. Szerintem. De ha kell sem érdekelne.

Saját fogyasztásra nem kell adózni. Szerintem. De ha kell sem érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Kelleni kell az biztos. Az meg tuti hogy lenne valaki aki elõbb-utóbb feldob. Inkább egy része után befizetném, mert amíg fogyasztásra kész állapotban nincs, addig és csak addig adómentes. De még mindig olcsóbb még ha macerásabb is megtermelni, mint megvenni. Palántát meg magot meg lehet legálisan adni-venni. Más kérdés hogy mi van ha internetrõl veszek készen. Mármint hogy például az is legális ha utána én bejelentem hogy vettem és kifizetném a jövedéki adót rá???
elnezest, hogy offolok..... Hogyan lehetsege sajat hasznalatramakot termeszteni?

Mi a tanárképzés alapképzése, mit érdemes/ mit kell alapképzésként elvégezni?

Legjobb válasz: Osztatlan tanárszakra kell menned, nem alapszakra.

Osztatlan tanárszakra kell menned, nem alapszakra.
A kérdező hozzászólása: jaj, köszönöm szépen!


Ha rajtakap minket a gyerek akkor mit kell mondani?

Éjszaka átjött hozzánk a 4 éves fiunk és mi pont nyomtuk a menetet, a feleségem gyorsan reagált és vissza vitte a szobájába de kérdezősködött, hogy mit csináltunk. Nem miattunk kelt fel amúgy. Tőlem is kérdezősködik de csak annyit mondtam neki, hogy ha nagyobb lesz majd megtudja. Erre mit lehet válaszolni? Szerintem nem látott belőle sokat.

Legjobb válasz: Miért kell úgy viselkedni, mint ha valami baj történt volna? SZegény úgy érezheti, hogy rosszat tett, csak azért, mert átment hozzátok. És ha valamilyen kérdésére nem kap választ, akkor az sokkal tovább foglalkoztatja is. Mi annyit mondanánk, mert beszéltünk már errõl, hogy ha megtörténik, mi lesz, szóval annyit mondanánk, hoyg szeretgettük egymást, és egy anya és apa szokott ilyesmit. De nem küldenénk el, nem vinném messzire és fõleg nem szégyellnénk magunkat, semmi rosszat nem csinált senki. Abbahagyjuk, természetesen betakarózva maradunk, picit beszélgetünk és aztán nyugiban megy aludni tovább. De ha ebbõl nagy ügyet csináltok, titkos dolgot, akkor naná, hogy izgatni fogja és folyton errõl beszél.

Miért kell úgy viselkedni, mint ha valami baj történt volna? SZegény úgy érezheti, hogy rosszat tett, csak azért, mert átment hozzátok. És ha valamilyen kérdésére nem kap választ, akkor az sokkal tovább foglalkoztatja is. Mi annyit mondanánk, mert beszéltünk már errõl, hogy ha megtörténik, mi lesz, szóval annyit mondanánk, hoyg szeretgettük egymást, és egy anya és apa szokott ilyesmit. De nem küldenénk el, nem vinném messzire és fõleg nem szégyellnénk magunkat, semmi rosszat nem csinált senki. Abbahagyjuk, természetesen betakarózva maradunk, picit beszélgetünk és aztán nyugiban megy aludni tovább. De ha ebbõl nagy ügyet csináltok, titkos dolgot, akkor naná, hogy izgatni fogja és folyton errõl beszél.
Mit kell mondani? A világ legegyszerûbb dolga. Megöleltük és szeretgettük egymást anyával.
Utolsónál a pont! 4 éves gyerek már nagyon értelmes, a maga szintjén el kell neki mondani a dolgokat. (jó könyv ehhez a "Sehány éves kislány") Anya és apa szereti egymást és ilyenkor a felnõttek mélyen összeölelkeznek. Ha tovább kérdez, akkor a kérdésre lehet tovább, egyszerûen válaszolni. Egyszerûen, érthetõen és a szeretetrõl szóljon a dolog inkább, ne a biológiáról. Arról is majd lehet beszélni, 1-2 év múlva, ha ismét elõjön a téma. Gyerekekkel foglalkozom, ovisokkal is, és azok, akinek van valamilyen állatuk (kutya, cica), sokszor 5 évesen már teljesen képben vannak és természetesen kezelik ezeket a dolgokat.
A jövõre nézve pedig egy-két tanács: http://eletmod.transindex.ro/?cikk=15107
A kérdező hozzászólása: Nem viselkedtünk úgy, kinevettük magunkat. Még a szobájában maradt vele 10-15 percig ameddig elaludt. Az anyja olyasmit mondott neki, hogy ez egy felnõtt dolog és a felnõttek szoktak ilyet csinálni de kíváncsi, hogy mégis mi az a dolog.
Te nem lennél kíváncsi? :D dehogynem! Ha látnál valamit, ami nem tudod micsoda, és ha rákérdezel, senki nem mond semmit, akkor ez tök izgi és ki kell nyomozni, nem? :) ))) 4 évesen? Simán! :D Mi lehet az, amit csak a felnõtteknek szabad, és én nem tudhatok róla, mi az? Komolyan lassan 30 leszek, de engem is piszkálna a tudat, hogy titok van elõttem, azt mindenképp meg kell fejteni! :) Szerintem õszintén meséljétek el, hogy mi volt, persze nem részletesen, de a lényeget. Valahogy gyereknyelven, hogy így mutatjátok ki egymásnak, hogy szeretitek egymást, simogatással, döncöléssel (mi így hívjuk a bírkózást), hempergéssel, nevetéssel :)

Mi a feladata egy pénzügyi menedzsernek? Milyen iskola kell hozzá (középiskola, főiskola/egyetem)?

Legjobb válasz: Azt se tudod mit csinál, azt se tudod mi kell hozzá, de pénzügyi "menedzsör" akarsz lenni, mert az olyan tök jól hangzik... Legyél inszeminátor.

Azt se tudod mit csinál, azt se tudod mi kell hozzá, de pénzügyi "menedzsör" akarsz lenni, mert az olyan tök jól hangzik... Legyél inszeminátor.
Nyilván elõször kell egy két nyelvtudás(üzleti). Mellé egy fõiskola, egyetem és MELLETTE minimum 1-1, 5 év szakmai gyakorlat heti 30-40 órában, hajtanod kell ezerrel. Egyetem mellett bizony dolgoznod kell és hajtani. Feladatod lesz többek között: -Munkatársak koordinálása, munka kiosztása, felügyelete, könyvelés átnézése. Én ha nem IT-s lennék szintén ezt csinálnám.Lemondásokkal jár elõre szólok, tehát nem leszel , , klasszikus egyetemista."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Attól még, hogy megkérdeztem, nem biztos, hogy az akarok lenni. Lehet, hogy csak szimplán érdekel.
Régen úgy hívták "fõkönyvelõ". Aztán lett pénzügyi igazgató, aztán most ez. A lényeg, õ felel a cég pénzügyeiért. Gimi, közgáz, nem árt mellé egy második diploma pláne ha a cég mûszaki, akkor az mérnöki.( mondjuk a sorrend fordított szokott lenni, mérnökök szereznek mésoddiplomaként pénzügyi képesítést) Aztán a nyelvismeret se hátrány. Ez olyan minimum 10 év folyamatos tanulás és utána is szintentartott tudás.
A jelenlegi szabályok szerint el kell végezni hozzá a mérlegképes könyvelõi tanfolyamot. Ha érettségid van csak, akkor pénzügyi-számviteli okj-s sulit kell elvégezned, amire rásazbtál msot, mert eddig fél év alatt elvégezni, de szeptember 1-tõl legalább 960 óra lesz, ami kb. 3-4 évet jelent. Ha állami felsõfokú végzettséged van, akkor mehetsz egybõl mérlegképesre, de figyelmeztetlek, hogy az ottani számvietl vizsga a világ legnehezebb vizsgája, nem különbözik már az okleveles könyvvizsgálókétól. Nem beszélve arról, hogy életre szóló tanulással is jár, mert az adójopgszabályok folyton változnak, és mindig naprakésznek kell lenni, ha ezt a szakmát választod. kb 10 éves gyakorlattla, nagyobb cégeknél már igen jól lehet vele keresni egyébként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az nem kislányoknak való ám!
Senki se fogja most neked leírni 2 sorban hogy mi az a tõzsde, hogy te a 0 szintû tudásoddal megértsd és, ohgy mit kell csinálni mert kb 500 oldalt gépelhetne. Esetleg google-t próbáltad már? Nagyon jó kis találmány.
Le lehet ezt írni rövidebben is. De ahhoz hogy teljesen érts mindent ami mozgatja és szükséges megismerned, ahhoz az 500 oldal is nagyon kevés. Az anyag végtelen, az idõd nem. Sok más hasznos dologra ellehet költeni az energiád. Tanulj marketinget szabadidõdben, logisztikát, gazdaságot, angolt!, weblapszerkesztést, és importot, üzletelj, és az kifizetõdõbb. Amíg támogatják a kisvállalkozásokat, és nem tlejesen globalizált a világ, addig mindenképp el tudod vele tartani magad ha van egy kis üzleti érzéked is mellé és nem vagy szerencsétlen, nem tapos el egy nagyobb hal.
A tõzsde régen kb. a különbözõ piacokat összefogó piac volt, mára lényegében egy lóversennyé fajult, ahol a lovak a különbözõ áruk árfolyamai, te pedig fogadhatsz arra, hogy ezek az árfolyamok emelkednek vagy éppen esnek. A tõzsde nem értékteremtõ/értékhozzáadó hely. Két közösség alkotja: 1) a tõzsdézõ emberek 2) a tõzsde üzemeltetõi Az elsõ közösségbõl a pénz szépen szivárog (ömlik) át a második felé, pl. a vételi és eladási árfolyamok különbsége útján. Példa: ha egy uncia arany középárfolyama 1400 amerikai dollár, akkor neked 1401 dollárért kell megvenned, de csak 1399-et kapsz, ha már van aranyad, és eladod. Ha tõzsdézni kezdesz, akkor az elsõ, pénzvesztõ csoportba fogsz tartozni, akkor is, ha történetesen te magad nyersz rajta. Az elsõ csoport nyerõ tagjai lényegében a többin élõsködnek, és a közösség maga irdatlan energiákat és pénzt pazarol arra, hogy egyénenként jól jöjjön ki abból a játékból, amibõl ezzel összességében annál rosszabbul jön ki, minél több mindent pazarol rá. A második csoportnak (ami tevékenységével semmilyen értéket nem hoz létre) annyira jó üzlet ez, hogy mindenféle módon igyekszik gyarapítani az elsõ csoport tagjainak számát, és fõleg a beadott pénzüket, sokszor az elsõ csoport résztvevõi segítségével. Pl. reklámok (amikben ezen segítõk sikereit helyezik reflektorfénybe), könyvek (lásd fent), tanfolyamok segítségével. Persze némi tõzsdeismeret hasznodra válhat, de szerintem ne foglalkozz vele túl sokat, inkább csinálj valami olyat, amivel magadon és másokon segítesz, és legyél büszke rá.
Az utolsó nem minden gondolatával értek egyet, de akadnak helyes meglátásai. Viszont kérdem én tõle, hogy azok akiknek a tõzsde a hivatása, nem segíthetnek másokon? Példának szeretném felhozni Warren Buffettet, az egyik leggazdagabb embert a világon. Aki az egész vagyonát tõzsdei befektetésekbõl szerezte és arról híres, hogy pár évente eladományozza a fél vagyonát jótékony célokra. De olyan jól csinálja, hogy utána megint feltornázza magát a vagyonfelezés elõtti szintre. Szeretnék még többet hallani a gondolataidról, mert bár mondtam, hogy sok mindenben nem értek egyet veled, szeretném behatóbban tanulmányozni a véleményed.
Warren Buffett nem a tõzsdei tranzakciókból lett gazdag hanem rengeteg fizikai befektetése és részesedése van sok cégbe.
Én a tõzsdét úgy definiálnám, hogy egy olyan csaló milliárdosok által vezetett pénzügyi vállalkozás, ahova a kisemberek betehetik a pénzüket, de mivel cinkelt kockával játszanak, nyerési esélye szinte egyenlõ a nullával.
min lvl 20-nak kell lenned, neki meg 10-nek
min 20 szint, neki 10 és csak RP

Nem dolgoztam idén, mégis meg kell csinálnom az adóbevallásom. Válaszborítékot kaptam de nyomtatványt nem, mi a teendő? Diák vagyok.

adóbevallás, NAV, munka, nem dolgoztam, nyomtatvány

Legjobb válasz: Ha semmilyen jövedelmed nincs/nemvolt az elõzõ adózott évben (2012), akkor mit vallasz be? Semmit, így nem kell vele semmit tenned. Az idei jövedelem szerzést jövõre kell bevallani.

Ha semmilyen jövedelmed nincs/nemvolt az elõzõ adózott évben (2012), akkor mit vallasz be? Semmit, így nem kell vele semmit tenned. Az idei jövedelem szerzést jövõre kell bevallani.

2011. 08-2012. 09-ig. Német munkáltatónál dolgoztam. Mikor kell, bevallást készíteni? És mi a vonzata? Bármilyen info érdekel.

Legjobb válasz: 2012-ben kellett volna, és idén is, feltéve, hogy 2011. augusztusig és 2012 szeptember után volt itthonról is valami jövedelmed, vagy munkanélkülid, stb. Ha nem volt, akkor nem kell. Ha volt, akkor az adóalapba az E301-es nyomtatvány szerinti leigazolt külföldi jövedelmet kell feltüntetni, de az már adózott, így nem vonnak belõle, de az adóalapba beszámít.

2012-ben kellett volna, és idén is, feltéve, hogy 2011. augusztusig és 2012 szeptember után volt itthonról is valami jövedelmed, vagy munkanélkülid, stb. Ha nem volt, akkor nem kell. Ha volt, akkor az adóalapba az E301-es nyomtatvány szerinti leigazolt külföldi jövedelmet kell feltüntetni, de az már adózott, így nem vonnak belõle, de az adóalapba beszámít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!