Találatok a következő kifejezésre: Mi a kell (20157 db)

Fiam pár napja jár oviba, 9-12-ig vannak, 2, 5 éves, mikor le kell ülni ö megy játszani, mesét olvasnak ö mással foglalkozik, meg fogja ezt szokni egyáltalán? Az ovónök kell rávezessék a dolgogra? én itthon mit tudok tenni?

mennyi idö vajon mig szót fogad az ovónéniknek?valami jó tanács?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy az óvónõk hogyan tudnak ráhatni. Egyébként mivel nemrég kezdte az ovit így még ez normális kicsivel hogy nem tud viselkedni. Egyébként szépen lassan ráfog majd szokni hozzá. Esetleg odahaza ti is próbálkozhattok hasonlókkal hogy ha otthon is látja hogy ezt meg ezt így kell akkor ott is így fog majd viselkedni. Én beszélnék az egyik óvónõvel hogy õ mit tanácsol.

Ez attól függ hogy az óvónõk hogyan tudnak ráhatni. Egyébként mivel nemrég kezdte az ovit így még ez normális kicsivel hogy nem tud viselkedni. Egyébként szépen lassan ráfog majd szokni hozzá. Esetleg odahaza ti is próbálkozhattok hasonlókkal hogy ha otthon is látja hogy ezt meg ezt így kell akkor ott is így fog majd viselkedni. Én beszélnék az egyik óvónõvel hogy õ mit tanácsol.
A kérdező hozzászólása: mindenhez nyúl hozza, nagyon eleven gyerköc, játékokat dobélja meg ilyenek
A kérdező hozzászólása: dobálja
Ne siettesd ez teljesen természetes. Az óvónéni feladata, hogy beszokjon a gyermek. Nagyon nehéz helyzetben van most a gyermek új gyerekek, nincsen anya, más játékok, más ételek, más szokások egy szóval minden furcsa még neki. Hagyd békén belefog jönni a dologba, igazából van gyermek aki 1-2 hétig csak sír nem hogy feladatott oldjon meg. 3 évesen 10 percet tudnak csak figyelni a gyerekek, ennél többet ne is várjon az óvónéni. Ha még is szeretnél valamit csinálni, akkor olvass rövidebb meséket otthon pl. elalvás elõtt, de az is jó ha elmeséled neki (mesébe ágyazva) amit az nap csináltatok. Semmi Grimm mese nem kell csak ami eszedbe jut. Üljetek le 5-10 percig "játszani" pl. kifestõ, foglalkoztató füzetek , kirakó, memória
nálunk is igy volt, és szerintem mindenkinél.õ még enni is csak 2 percre ült le.és a közös játékba elõször be se szált aztán keveset de maradt, most már majdnem végig üli.nálunk az ovónõ azt mondta õ nem erõlteti, az asztalnál való ülést, naponta 5 percel elhúzta, aztán a 3, napon már õ maga maradt ott addig még más meg nem ette.a közös foglalkozást se erõlteti, próbál kedvet csinálni neki hozzá, mondjuk vegyes csoport igy nem biztos, hogy leköti ha 6 évesnek való játékot játszanak, nem érti még.bele fog szokni.minden nap jobb lesz.de sokat segít az ovónéni, én otthon úgy próbáltam tanítgatni, hogy várja meg én is befejezem a kaját.mondjuk a neki való foglalkozásokon itthon sose megy el, ha kell 1 óráig is ül és alkot.igy ezzel nem foglalkozom.
Ha a mese hallgatás és munkafüzetezés nem megy, nem baj. Próbáljatok festeni, nem baj ha közben 10 kört fut az egész lakásban majd csak vissza jön és meg csodálja, te abban a pár percben milyen szépet készítettél. A festés helyett persze lehet gyurmázni, sóliszt gyurma, rajzolás, papír mozaik készítés, repülõ hajtogatás, vagy lavórba szívószállal fújatok nagy buborék halmot, vagy hajtogatott hajót tegyetek egy lavór vízbe, vagy csak enged fõzésközben picit segíteni pl. a te feladatod most az lesz, hogy az ebédhez való répát beledobáld a lábosba. Vond be a házimunkába, de úgy kezdve, hogy ez most a te feladatod... És ha kész a munka /ebéd látod ebbe te tetted bele a répát és milyen finom puhára fõt, milyen finom lett.

Ha saját célú fogyasztásra dohányt termesztenék, akkor azt mikor hova kell jelentenem és mi alapján számolják a jövedéki adót?

Tehát már az ültetésnél/palántázásnál kell jelenteni, vagy csak akkor ha már fogyasztásra alkalmas? Mennyi a jövedéki adó rá? pl. 100 g "kész" dohányra?

Legjobb válasz: Saját fogyasztásra nem kell adózni. Szerintem. De ha kell sem érdekelne.

Saját fogyasztásra nem kell adózni. Szerintem. De ha kell sem érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Kelleni kell az biztos. Az meg tuti hogy lenne valaki aki elõbb-utóbb feldob. Inkább egy része után befizetném, mert amíg fogyasztásra kész állapotban nincs, addig és csak addig adómentes. De még mindig olcsóbb még ha macerásabb is megtermelni, mint megvenni. Palántát meg magot meg lehet legálisan adni-venni. Más kérdés hogy mi van ha internetrõl veszek készen. Mármint hogy például az is legális ha utána én bejelentem hogy vettem és kifizetném a jövedéki adót rá???
elnezest, hogy offolok..... Hogyan lehetsege sajat hasznalatramakot termeszteni?

Ha rajtakap minket a gyerek akkor mit kell mondani?

Éjszaka átjött hozzánk a 4 éves fiunk és mi pont nyomtuk a menetet, a feleségem gyorsan reagált és vissza vitte a szobájába de kérdezősködött, hogy mit csináltunk. Nem miattunk kelt fel amúgy. Tőlem is kérdezősködik de csak annyit mondtam neki, hogy ha nagyobb lesz majd megtudja. Erre mit lehet válaszolni? Szerintem nem látott belőle sokat.

Legjobb válasz: Miért kell úgy viselkedni, mint ha valami baj történt volna? SZegény úgy érezheti, hogy rosszat tett, csak azért, mert átment hozzátok. És ha valamilyen kérdésére nem kap választ, akkor az sokkal tovább foglalkoztatja is. Mi annyit mondanánk, mert beszéltünk már errõl, hogy ha megtörténik, mi lesz, szóval annyit mondanánk, hoyg szeretgettük egymást, és egy anya és apa szokott ilyesmit. De nem küldenénk el, nem vinném messzire és fõleg nem szégyellnénk magunkat, semmi rosszat nem csinált senki. Abbahagyjuk, természetesen betakarózva maradunk, picit beszélgetünk és aztán nyugiban megy aludni tovább. De ha ebbõl nagy ügyet csináltok, titkos dolgot, akkor naná, hogy izgatni fogja és folyton errõl beszél.

Miért kell úgy viselkedni, mint ha valami baj történt volna? SZegény úgy érezheti, hogy rosszat tett, csak azért, mert átment hozzátok. És ha valamilyen kérdésére nem kap választ, akkor az sokkal tovább foglalkoztatja is. Mi annyit mondanánk, mert beszéltünk már errõl, hogy ha megtörténik, mi lesz, szóval annyit mondanánk, hoyg szeretgettük egymást, és egy anya és apa szokott ilyesmit. De nem küldenénk el, nem vinném messzire és fõleg nem szégyellnénk magunkat, semmi rosszat nem csinált senki. Abbahagyjuk, természetesen betakarózva maradunk, picit beszélgetünk és aztán nyugiban megy aludni tovább. De ha ebbõl nagy ügyet csináltok, titkos dolgot, akkor naná, hogy izgatni fogja és folyton errõl beszél.
Mit kell mondani? A világ legegyszerûbb dolga. Megöleltük és szeretgettük egymást anyával.
Utolsónál a pont! 4 éves gyerek már nagyon értelmes, a maga szintjén el kell neki mondani a dolgokat. (jó könyv ehhez a "Sehány éves kislány") Anya és apa szereti egymást és ilyenkor a felnõttek mélyen összeölelkeznek. Ha tovább kérdez, akkor a kérdésre lehet tovább, egyszerûen válaszolni. Egyszerûen, érthetõen és a szeretetrõl szóljon a dolog inkább, ne a biológiáról. Arról is majd lehet beszélni, 1-2 év múlva, ha ismét elõjön a téma. Gyerekekkel foglalkozom, ovisokkal is, és azok, akinek van valamilyen állatuk (kutya, cica), sokszor 5 évesen már teljesen képben vannak és természetesen kezelik ezeket a dolgokat.
A jövõre nézve pedig egy-két tanács: http://eletmod.transindex.ro/?cikk=15107
A kérdező hozzászólása: Nem viselkedtünk úgy, kinevettük magunkat. Még a szobájában maradt vele 10-15 percig ameddig elaludt. Az anyja olyasmit mondott neki, hogy ez egy felnõtt dolog és a felnõttek szoktak ilyet csinálni de kíváncsi, hogy mégis mi az a dolog.
Te nem lennél kíváncsi? :D dehogynem! Ha látnál valamit, ami nem tudod micsoda, és ha rákérdezel, senki nem mond semmit, akkor ez tök izgi és ki kell nyomozni, nem? :) ))) 4 évesen? Simán! :D Mi lehet az, amit csak a felnõtteknek szabad, és én nem tudhatok róla, mi az? Komolyan lassan 30 leszek, de engem is piszkálna a tudat, hogy titok van elõttem, azt mindenképp meg kell fejteni! :) Szerintem õszintén meséljétek el, hogy mi volt, persze nem részletesen, de a lényeget. Valahogy gyereknyelven, hogy így mutatjátok ki egymásnak, hogy szeretitek egymást, simogatással, döncöléssel (mi így hívjuk a bírkózást), hempergéssel, nevetéssel :)


Nem dolgoztam idén, mégis meg kell csinálnom az adóbevallásom. Válaszborítékot kaptam de nyomtatványt nem, mi a teendő? Diák vagyok.

adóbevallás, NAV, munka, nem dolgoztam, nyomtatvány

Legjobb válasz: Ha semmilyen jövedelmed nincs/nemvolt az elõzõ adózott évben (2012), akkor mit vallasz be? Semmit, így nem kell vele semmit tenned. Az idei jövedelem szerzést jövõre kell bevallani.

Ha semmilyen jövedelmed nincs/nemvolt az elõzõ adózott évben (2012), akkor mit vallasz be? Semmit, így nem kell vele semmit tenned. Az idei jövedelem szerzést jövõre kell bevallani.

2011. 08-2012. 09-ig. Német munkáltatónál dolgoztam. Mikor kell, bevallást készíteni? És mi a vonzata? Bármilyen info érdekel.

Legjobb válasz: 2012-ben kellett volna, és idén is, feltéve, hogy 2011. augusztusig és 2012 szeptember után volt itthonról is valami jövedelmed, vagy munkanélkülid, stb. Ha nem volt, akkor nem kell. Ha volt, akkor az adóalapba az E301-es nyomtatvány szerinti leigazolt külföldi jövedelmet kell feltüntetni, de az már adózott, így nem vonnak belõle, de az adóalapba beszámít.

2012-ben kellett volna, és idén is, feltéve, hogy 2011. augusztusig és 2012 szeptember után volt itthonról is valami jövedelmed, vagy munkanélkülid, stb. Ha nem volt, akkor nem kell. Ha volt, akkor az adóalapba az E301-es nyomtatvány szerinti leigazolt külföldi jövedelmet kell feltüntetni, de az már adózott, így nem vonnak belõle, de az adóalapba beszámít.

Házvásárlásnál ha már megállapodtunk mi a köv. Lépés? Mindenképpen ügyvéd kell? Milyen papírokat kell elintézni? Földhivatalba kell menni?

Legjobb válasz: Igen, mindenképp kell egy ügyvéd. Keress egyet, s õ majd mondja, hogy mit kell tenni. Kell majd tulajdoni lapot, ha jól emlékszem nekünk térkép is kellett.. hívj fel egy közelben lévõ ügyvédet, kérdezz rá a dolgokra és kérj idõpontot. Ha foglalót adsz, azt is ott add át, legyen lepapírozva ügyvéd által.

Igen, mindenképp kell egy ügyvéd. Keress egyet, s õ majd mondja, hogy mit kell tenni. Kell majd tulajdoni lapot, ha jól emlékszem nekünk térkép is kellett.. hívj fel egy közelben lévõ ügyvédet, kérdezz rá a dolgokra és kérj idõpontot. Ha foglalót adsz, azt is ott add át, legyen lepapírozva ügyvéd által.
Mindenképpen kell ügyvéd az majd mindent elintéz.
A kérdező hozzászólása: azaz az esti érettségizõknek is lesz öszi szünet?
Ez engem is érdekel én még azt kérdezném, gyermeket ki nevelje tovább hogyan lehet rendelkezni. gyámot kijelölni.
Bármit beleírhattok. A végrendelet akkor is lehet teljes bizonyító erejû, ha az elejétõl végéig saját kézzel írtad és a végén aláírtad. Ehhez nem kell sem ügyvéd, sem közjegyzõ, de még tanúk sem. Fontos azonban, hogy a végrendelkezés helye és ideje benne legyen, valamint egyértelmûen kitûnjön belõle, hogy az a végakaratod. És ha nem akarsz fizetni a közjegyzõnek, érdemes valakinek odaadni, akiben megbízol. Bármit bele lehet foglalni, ingók, ingatlanok, gyám rendelése, stb.
A fentieken kívül arra kell még figyelni, hogy ha van kötelezõ rész (pl. a gyerek mindenképpen örököl a szülõ után), annak benne kell lenni. Nem kötelezõ kézzel írni: de akkor tanú kell, aki nem lehet kedvezményezett, és alá is kell írni.
A törvény magyarázat (a § jelre kattintva ott a törvény is): http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. Egy minta: http://www.magyarorszag.hu/ShowBinary/repo/root/mohu/allampo..
Nem értek egyet a fentiekkel, bár nem ez a szoros téma: a gyermek nem feltétlenül örököl a szülõ után, a gyermeket ki lehet zárni és akkor csak a köteles rész jár neki. Bár remélem, ilyen kérdés senkiben em merül fel.

Liszt es szojaerzekeny kislanyomnak jar kozgyogy? Allando gyogyszere nincsen! Ha jar mi a menete hogy kell intezni?

Legjobb válasz: szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...

szia! emelt családi pótlékot kaptok? mert ha igen, akkor az önkormányzatnál kell intézni ki kell tölteni egy kérvényt, igazolva az emelt CSP-t és akkor megkapjátok... ilyenkor évi 6000ft-os (legalábbis azt hiszem ennyi:) sose néztem mennyi pénzt raknak rá, de 6000 körül van) keretet kaptok rá...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!