Találatok a következő kifejezésre: Mi a különbség a karate (10 db)

Mi a különbség a karate és a tékandó meg amit a Bruce Lee csinált között?

Legjobb válasz: A karate japán. Bruce Lee pedig a kínai kung-fu híve volt.

A karate japán. Bruce Lee pedig a kínai kung-fu híve volt.
A Karate japán eredetû, az ütés és rúgás egyenlõ arányban dominál. Számos ágazata létezik. A Tae Kwon Do (így kell leírni) koreai eredetû, a hangsúly a lábtechnikákon van. Két fajtája a hagyományos ITF és az olimpiai WTF. A kung fu egy gyûjtõnév, az összes kínai harcmûvészetnek ez a neve. (a Wushu az a sportszervezete) Amit Bruce Lee eredetileg csinált az a Yip Man féle Wing Chun egy viszonylag modern irányzat, csak pár száz éves. Késõbb erre alapozva hozta létre a Jeet Kune Do-t a legfiatalabb, nem tradicionális, hanem modern kung fu irányzat. A Wing Chun-t ötvözi az európai Box-al és egy kis Judo-val. Mivel ekkor már az USA-ban élt, ezért elmondhatjuk, hogy ez csak részben kínai. Félig kínai és félig amerikai. Remélem már látod a különbségeket és ezek után megtanulod hogy kell leírni a 'tékándót'. (Taek Won Do) ;)
A kyokushinban és az asiharaban ütnek és rúgnak fejbe is. De földharc az tényleg nincs
Karatéban meg tkd-ban nem ütnek fejre. Jkd-ban ütnek fejre és van benne némi földharc is.
Te télleg ennyire hülye vagy? Most mondtam el: Bruce Lee Wing Chun-ozott, és abból meg a box-ból és a Judo-ból nó mgeg a jiu jitsu-ból hozta létre a Jeet Kune Do-t. De soha nem jiu jitsu-zott, csak merített belõle. És azért vannak hasonlóságok, mert a ju jitsu ugyanazt az Atemi Waza-t használja mint a Karate. Tulajdonképpen a karate alapja a jiu jitsu és a kínai ökölharc elemei voltak. És mivel a karate kínai elemekbõl épül el, ezért lehet hogy hasonlított a Bruce Lee-skedéshez. De mondjuk sztem aki azt se tudja leírni higy Taek won do, az nem hiszem, hogy majd felismeri egy adott stílus fogásait...
A kérdező hozzászólása: Se azt nem értem, hogy amit Bruce Lee csinált az dziju dzsicu de olyan mint a karate, de nem az, de miért nem ? Én jártak ovodába karate edzésekre és olyan fogások voltak mint brusz lí, akkor most mi van.
Hihetetlen, hogy egyesek képtelenek használni a googlet...
A taekwondo és a karate teli van hasonlóságokkal, de sokban különbözik is. A taekwondo nagy hangsúlyt fektet a csípõ mozgásra.. Rengeteg rúgás van benne és csak elenyészõ számú ütés... A karate szerintem görcsösebb.. "Feszesebbek" a mozgások.. A taekwondo-nál a gyorsaságra és a támadás végi "robbanás"-ra fektetik a hangsúlyt inkább és nem végig "görcsös" erõvel megy a támadás... A taekwondo-nál komoly nyújtások vannak edzés elõtt, míg a karaténál sokkal feszesebbek lesznek az izmok a kevesebb nyújtás miatt. De ez nem baj, hiszen mindkettõ másra építi az "erõt".
Az hogy nem tudsz helyesen írni. Tékandó? Inkább ásd el magad...
"tékandó" lol
nehogy válazt adjatok amajomnak olvassál utána!! látszik h nem értessz hozzá "tékandó" szép...

Mi a különbség a karate és a judo között?

Legjobb válasz: Érdemes elolvasni például a szabályokat, ha pontos válaszra vagy kíváncsi.

Érdemes elolvasni például a szabályokat, ha pontos válaszra vagy kíváncsi.
A karatéban ütéses rugásos technikák vannak bár technikák vannak jelen bár található benne földreviteli technika is. A judo viszont földrevitel szoritások fojtások találhatók meg. A húsosok közelharcban jobbak sokkal akaratésoknál viszont távolharcban nem sok mindent tudnak tenni a karatésokkal szemben :D

Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Úgy értem hogy melyik összpontosít nagy százalékban a harcra, a tényleges harcra és melyik inkább a katára? Melyiket lehet használni leginkább jól önvédelemre és támadásra?

Legjobb válasz: Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.

Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.
Errõl nehéz objektíven és fõleg szemléletesen írni. A Shotokan sokkal régebbrõl származó stílus, mint a Kyokushinkai. Elõbbi több tradicionális elemet tartalmaz. A kyokushin karatéban létezik 23 kata, a shotokanban több, mint 40. A kyokushin karatéban nagyobb szerepet játszik az erõ. Jobban koncentrál támadásra. A megállítótechnikái is nagyobb százalékban okozhatnak sérülést, így nagy általánosságban mondhatjuk, hogy a kyokushin karate talán jobban koncentrál a harcra. Azonban ahhoz, hogy bármelyik is hatékonyan mûködjön, mint önvédelmi technika, ahhoz az európai oktatás nagyon kevés. Ezek a kezdetben harcmûvészetek ellaposodtak versenysporttá. Ahhoz, hogy te hatékonyan tudj védekezni egy támadással szemben, egyrészt folyamatosan felkészültnek kell lenned fizikailag és pszichésen is a harcra. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a technikák reflexbõl jönnek már elõ belõled. Ez pár év alatt, heti 2-3 edzéssel lehetetlen. Egy klubban sem bevett gyakorlat, hogy évekig egyetlen technikát tanítanának. Pedig akkor válna reflexszerûvé. Azonban a klubok sokkal inkább a versenysportra koncentrálnak, begyakorolt támadásra begyakorolt védekezési technikákat oktatnak. Részben, mert erre mutatkozik igény, részben, mert profitorientált a képzés. Kevés európainak volna kitartása egyetlen technikát gyakorolni évekig. Felgyorsult világban élünk, minél hamarabb akarunk fejlõdni. Ez sajnos azzal jár együtt, hogy sok technikát megtanulsz, viszonylag rövid idõ alatt, amit majd nagyon szépen be is fogsz mutatni, ha valahol megkérnek erre, de egyik sem ivódik úgy beléd, hogy annak hasznát is vedd. Cserébe lesznek szép színes öveid és elmondhatod, hogy te mi mindent tudsz. Viszont ha konfliktusba keveredsz az utcán, nem sokat fog javítani az esélyeiden. Ettõl függetlenül mint minden sport, ez is hasznos, hiszen önfegyelmet, tiszteletet, küzdõszellemet tanulsz, megkeményedsz testben és lélekben. Tartást ad. És néha ez sokkal fontosabb. Egyrészt, ha fizikai bántalmazás ér, kevésbé leszel sebezhetõ, ellenállóbb leszel a sérülésekkel szemben. Másrészt -ez személyes tapasztalatom- megtanulsz valamit jobban csinálni, ugyanis el fog kerülni a konfliktus. Megváltoztatja a kisugárzásodat. Nem tudok erre jobb kifejezést.


Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Legjobb válasz: Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb

Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb
Amennyire videókon láttam, a Shotokanban inkább a mozdulatok harmóniája, eleganciája a meghatározó.
Az utóbbi valóban agresszívabbnak mondható. Többek között van benne törés, míg a Shotokan-ban nincs.
méghogy nincs benne törés? A shotokan elve, hogy egy mozdulattal lehetõleg törd el a kezét!
A shotoanban majdnem minden védés egy törés
midkettöt évekig üztem, a shotokán edzések sokkal keményebbek voltak.a versenyeken nincs full contact, ezért tünik lágyabbnak.töréstechnikát csak a kyo versenyeken látni, döntetlen küzdelem esetén aki többet tör az nyer.A kyoban a fizikai erö jobban dominál, ezzel örlöd fel az ellenfelet.A shotokan alapelve az egyetlen mindent eldöntö ütés vagy rugás bevitele, kiebb a technikai repertoár, de nagy szerep jut a gyorsaságnak és a jó idözitésnek.

Mi a különbség a shotokan és a shito-ryu karate között?

azt tudom hogy a shito-ryuban van a legtöbb kata tbb mint 60,a shotokanosok meg inkább a pontosságra és a gyorsaságra figyelnek..

Legjobb válasz: Nem biztos,nekem az edzõm mondta,de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Nem biztos, nekem az edzõm mondta, de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Mi a különbség a Kyokushin és a Shotokan karate között?

Illetve melyik a könnyebb és melyik a nehezebb?

Legjobb válasz: A Popey-box a királyság! Igazi tengerészféle kikötõi kocsmabunyó, ütés ököllel pofára, parasztlengõ nyitott tenyérrel, fenékberúgás, bokán rúgás, mellkasba rúgás talppal, fül és orr csavarás, kalapácsütés fejtetõre, bikaerõs fojtás nyakra, dereknél megfogni az illetõt hátulról, majd neki dobni a falhoz. Há' köll ennél jobb? Igazi bunyó, nem ilyen csicska csing-csung karatéjozás, meg tájbox, meg kutyaf*sza tékvándó, meg röpködõs sáolin kung-fúú, meg EMEMÁ nyúlketrecharc. Áh, ...ez mind brokkoliba tekert rostonsült bivalyf*sza.

A Popey-box a királyság! Igazi tengerészféle kikötõi kocsmabunyó, ütés ököllel pofára, parasztlengõ nyitott tenyérrel, fenékberúgás, bokán rúgás, mellkasba rúgás talppal, fül és orr csavarás, kalapácsütés fejtetõre, bikaerõs fojtás nyakra, dereknél megfogni az illetõt hátulról, majd neki dobni a falhoz. Há' köll ennél jobb? Igazi bunyó, nem ilyen csicska csing-csung karatéjozás, meg tájbox, meg kutyaf*sza tékvándó, meg röpködõs sáolin kung-fúú, meg EMEMÁ nyúlketrecharc. Áh, ...ez mind brokkoliba tekert rostonsült bivalyf*sza.
A kérdező hozzászólása: Ne szégyenítsd le magad és a Karate küzdõsportot, és a többi thai-box küzdõsportot! Mert ez tiszteletlenség! Amit mondasz az hülyeség, semmi értelme nem lessz kitartás az embernek tõle és ezt nemfogja tudni alkalmazni! És egyébként írni majd tanulj meg ha akad rá lehetõséged egyszer!
Szia! Nos a shotokan karate alapvetõen nagy távolságról dolgozik míg a Kyokushin inkább közelrõl. A Kyokushin kumite versenyek általában full-conatacosak (tehát megütheted az ellenfeled erõsen) míg más stílusoknál versenyen megállítják az ütést. A kyokushin inkább verseny centrikus míg a shotokan harc centrikusabb. Shotokannál talán picit jobban megerõsödsz agyban is a kéz láb egyszerre való mozgatása pontos idõzítés stb.
Elõzõ is én vagyok...könnyebb és nehezebb nincs...annyi még h a Shotokanban több formagyakorlat (kata) van ..(amiket viszont utcán ha megtanulos és gyakorlod az értelmezésüket jól elsajátíthatsz) míg a Kyo-ban kevesebb kata van amit megkell tanulni viszont jobban edzik a testet általában (több fekvõtámasz, felülés, lábizom stb.)

Mi a különbség a Shotokan és a Kyokusin karate stílus között?

Legjobb válasz: egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan

egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan
A Kyokushin egy japán karate stílus. Egyfajta önmegvalósítás, életforma. A sok kiváló pusztakezes harcmûvészet közül az egyik legéletszerûbb. A Shotokan-ról bõvebben: http://www.fight.hu/index.php?action=full&id=1866
Kyokushinba több a bunyó és erõsebb.
Utolsó válaszolónak: Ez nem feltétlenül van így. A Kyokushinkai az erõs fájdalmas ütésekrõl, és a sok katáról, technikáról szól. A Shotokanban több az elmélet, és õk inkább a gyorsaságra és a pontosságra törekednek. Ezért van az, hogy ha egy Shotokan küzdelmet nézel, az fél percnél nem tart tovább. Mindkettõ stílus erõs, de nem igazán hasonlíthatók össze. Ugyanis, (tapasztalatból tudom) hogy ha egy kék öves shotokanos megüt, azt már nem lehet kivédeni SEHOGY.

Shotokan, kyokushin, ashihara karate, mi a különbség közöttük?

Mindegyik karate, ugyanaz a mai keri, ugyanaz a mawashi keri, majdnem ugyanaz a beállás. Akkor mi a különbség közöttük? Pár embert?l már halottam, hogy a kyokushin jobb, mint a shotokan, meg olyat is, hogy az ashihara a legjobb. Na de mit?l? Mindegyik karate (mármint ugyanaz a japán küzd?sport vagy harcm?vészet), mégis sokan mondják, hogy teljesen más, pedig én voltam egy ashihara és egy shotokan karate edzést megnézni, milliméterre, pontosan ugyanazokat a technikákat gyakorolták. A kyokushin-t még nem láttam, de szerintem eget-renget? nagy különbség ott sem lehet. Na karatésok, akkor legyetek szívesek válaszolni!

Legjobb válasz: am meg nem értem hogyha birkóztál/birkózol akkor miért hagytad abba? folytasd tegyük fel hogy 3 éve birkózol az már biztos vagyok benne h nem kis tudást hordoz. tehát folytasd hogyha pl eljársz kyokushinra és elmész sárga övig akkor abba hagyod elmész kung-fura?? (Am meg a Kyokushin alapítóját Sosai Masutatsu Oyama-t nem legyõzte az a mester(nézz utána), kihagytad hogy egyszer kiállt egy 600kgos bivaly-al és földre terítette vannak róla videók youtube-on!! UI: folytasd a birkót(ha mégsem megy akkor Kyokushin Karate, olyan erõs leszel hogy egy birkózó sem tud majd megfogni!!)(fejleszti a testet, lelket) Remélem hasznos volt!

am meg nem értem hogyha birkóztál/birkózol akkor miért hagytad abba? folytasd tegyük fel hogy 3 éve birkózol az már biztos vagyok benne h nem kis tudást hordoz. tehát folytasd hogyha pl eljársz kyokushinra és elmész sárga övig akkor abba hagyod elmész kung-fura?? (Am meg a Kyokushin alapítóját Sosai Masutatsu Oyama-t nem legyõzte az a mester(nézz utána), kihagytad hogy egyszer kiállt egy 600kgos bivaly-al és földre terítette vannak róla videók youtube-on!! UI: folytasd a birkót(ha mégsem megy akkor Kyokushin Karate, olyan erõs leszel hogy egy birkózó sem tud majd megfogni!!)(fejleszti a testet, lelket) Remélem hasznos volt!
A kyokushin sem rossz karate, itt is vannak kemény fejütések, rugások.Ezt úgy mondom , hogy én is ebben a karatéban vagyok. ashiarában vannak tobások is
Én nem ismerem a többi ágat, de én kyokushinra járok kesztyûs edzés mellett, és nagyon tetszik, elég kemény.
Kimaradt a Kudo, ahogy elnézem az tûnik leginkább valóság közelinek az összes közül. Abban van földharc is, uh jól is jönne a birkózó múltad.
azért nem írtam a kudot mert nem karatefajta hanem japán mma.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! 4 éve birkózok, és úgy gondoltam, hogy MELLETTE szertnék pluszban karatézni. De egyébként már ûzöm is a kettõt egyszerre. Ashihara karatézok már.
az geri nem keri, és mae geri nem mai! :)
Shotokan karate szerintem a legjobb én is arra járok. Lelkileg és fizikailag is megerõsít, és nem feltétlenül csak arra megy rá, hogy hogyan verd össze a másik sokkal jobb és sokkal összetettebb. Ez a legszebb karate.

Mik a fő különbségek a Shotokan, Goju kai, Shito-ryu, Kyokushin karate stílusokban?

Én shotokant csináltam, és sajnos 99%-ban er?sítésekb?l és katákból állt, nagyon kevés küzdelem volt. Mik a felsorolt stílusok különbségei? Annyit tudok, hogy a Shotokan "egyszer?bb", kifejezetten gyors, egy ütés - egy gy?zelem kategória. A Goju kai inkább az ütés elvezetésén, és folyamatosságról szól. A Kyokushin pedig hasonló a Shotokanhoz, csak mindent sokkal er?sebben kell csinálni.

Legjobb válasz: én azt gondolom, hogy a kyokushin karate keményen rámegy a fizikai erõre, és lényegében full-kontakt küzdelmek vannak az edzéseken is (Én kyokushinra jártam)

én azt gondolom, hogy a kyokushin karate keményen rámegy a fizikai erõre, és lényegében full-kontakt küzdelmek vannak az edzéseken is (Én kyokushinra jártam)
Ha azt nézzük, hogy a kungfu stílusokban rengeteg különbség van, biztos a karatéban is. Sajnos nem értek hozzá, de engem is érdekelne. Egyébként az az érdekes, hogy rengeteg harcmûvész szinész több dannos karatemester és nem is csinál ilyen rugásokat, a filmekben amiket leírtál, pedig látványosak.
járj birkózni vagy brazil jiu-jitsu(?) -ra, többet ér

Mi a a különbség a karate a kung-fu és az Aikido között?

Alkérdés:

Legjobb válasz: az elsõ hozzászólóval egyetértek mindenben, kiegészíteném azzal, hogy a karate versenysport is, és általában aki komolyan karatézik, az sokkal jobb harcos mint egy aikidós, mert az aikido(legalábbis mo.-n külfödön nem tudom mi a helyzet) egy nagy szemfényvesztés, mivel nincs benne küzdelem csak a technikát gyakorolják, és ugye abban a védekezõ partner is belesegít, hogy menjen, elhitetik velük, hogy fantasztikus önvédelmi tudásuk van. hát, egy szart... a kungfuhoz nem tudok hozzáfûzni, nem ismerem. 1. Jackie Chan rengeteg küzdõsportban jártas, de ami a filmjeiben van, az alkalmazott látványelemek a show-hoz. egyébként fantasztikus harcos, de ez nem a filmjeiben látszik meg igazán. 2. itt az elsõ válazsadó mondta meg a tutit :)

az elsõ hozzászólóval egyetértek mindenben, kiegészíteném azzal, hogy a karate versenysport is, és általában aki komolyan karatézik, az sokkal jobb harcos mint egy aikidós, mert az aikido(legalábbis mo.-n külfödön nem tudom mi a helyzet) egy nagy szemfényvesztés, mivel nincs benne küzdelem csak a technikát gyakorolják, és ugye abban a védekezõ partner is belesegít, hogy menjen, elhitetik velük, hogy fantasztikus önvédelmi tudásuk van. hát, egy szart... a kungfuhoz nem tudok hozzáfûzni, nem ismerem. 1. Jackie Chan rengeteg küzdõsportban jártas, de ami a filmjeiben van, az alkalmazott látványelemek a show-hoz. egyébként fantasztikus harcos, de ez nem a filmjeiben látszik meg igazán. 2. itt az elsõ válazsadó mondta meg a tutit :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.A kung-fu még kérdés marad:)
Es meg valami a Kung fu nem azt mondja hogy gyors legyel de ne legyel eros az erot ugyanugy felkell epiteni ahogy a gyorsasagot is tehat nem az ero nelkuli gyorsasag mert paran azthiszik hogy gyorsasaggal a gyenge technikat el lehet fedni NEM LEHET ! :)
Én véletlenül MINDHÁRMAT csináltam ezért tudom...nos röviden: az aikido egy nagy szar! semmi értelme! amikor nekem használnom kelett volna az uccán akkor nemnagyon segitett(elméletileg "elkel" vezetni az ellenség támadási erejét de én jártam fél évet és nem is tanultuk pl hogy egyenes ütés ellen hogyan kell védekezni)...a tradicionális wing tsun kung fu azt viszont már sikerült használnom és ugygondolom hogy hasznos mert egyszerû és nagyon hatékony, egyben támadni és védekezni is faszán meglehet tanulni és teljesen levan egyzserüsítve és nem kell hozzá erõsnek lenni( na persze az se árt)...a karate meg ugyszint hasznos de az már inkább a támadással foglalkozik például vannak benne magas rugások, mig a kung fuban nincsenek(de most komolyan mindenki azthiszi hogy van d etélleg nincs magas rugás) a karate közül a kyukushin a legjobb...na szal vagy wing tsunozz vagy kyukushinozz
a wing tsun kung fu-rol tudok anyit írni hogy, 3 fajta rugás van benne, de olvastam hogy valki szerint a kung fu ban nincsenek rugások, abba is vannak, például van egy olyan fajta kung fu ami azon alapul, amúgy a kung fu azthiszem a kung fu a shaolin szerzetesektõl származik, és a legtöb kung fu ban vannak nagyon nagy rugások. pl itt nagyon sok van : http://www.youtube.com/watch?v=9bu8uGwB66c
A kérdező hozzászólása: Ezt gyönyörõen megfogalmaztad:) Köszi!!!
aikik leszarozzák az aikidot azok barmok amugy egy pár kommentelõvel elõttem irta egy csávó hogy fél évig tanult aikidozni és nem tanult semmit hát bzameg ne is várd hogy fél év alatt fekete öves technikákra fognak tanitani amugy meg én mrá többször használtam az iaikido tudásomat de csak ha szükséges volt és néhány esetben volt hogy egyetlen csuklómozdulattal vittem földre valakit...... na meg a másik mi az hogy az aikido egy szar??? hány olyan harcimûvészetet tudtok mondani ahol egy 88 éves ember kb. 10 embert terített földre egyedül????? és mi az hogy a támadó esgit hogy úgy látszon hog yhûû de nagy önvédelmi mtechnikûájuk van hát igaz a támad magától esik de azért hogy ne törjék ki a kezét nálam is volt olyan hogy a csávó nem akart esni és kitörtem a kezét... szal az aikidot ne merjétek leszarozni mert az aikidot 80 évesen is tudod gyakorolni de a karatét nem mert egyszer ott olyat rúgnak vagy ütnek hogy le is bénulhatsz! egyik haverom fél szemére megvakult a karate miatt
A karate és az aikido japán eredetû, a kung-fu kínai. A karate támadó jellegû stílus, ütéseket, rúgásokat alkalmaz, míg az aikido védõ jellegû stílus, dogásokat, eltérítéseket, csavarásokat, gáncsokat tartalmaz. A kung-fu elméletileg mindkettõt, de azt nem annyira ismerem. Alkérdések: 1. Jackie Chan a filmjeiben leginkább az akrobatikus hülyeséget képviseli. 2. A Mortal Kombat (Játék vagy film?) címû alkotásban minden olyat használnak, ami jól néz ki, és kidomborítja a nõi harcosok fenekét.
A kérdező hozzászólása: :S
Az aikidó, és a karate japán.a kungfu kínai.Mindhárom a maga nemében szép.De az aikidó és a kungfu harcmûvészet nem sport, sokan félre értelmezik, a videókon amiket látni lehet.Aikidó nem a támadásra összpontosít, hanem a védekezést tartja szem elõtt, a partnerek gyakorláskor nem egymás legyõzését tanulják, hanem az egymással való gyakorlást, együttmûködést.Erre mondhatjátok, ez az utcán mit sem ér, de a fejlõdés hosszú út.Nem abból áll, az edzés, hogy péppé vernek minden alkalommal.Ebbõl csak azt lehet megtanulni, hogy többé nem járnak edzésre.A karate harcmûvészet és egyben sport is."ne mondj véleményt, olyan dolgokról, amire nem szántál elég idõt ahhoz, hogy megértsd.
Jackie a kung-fu egyfajta kötötségek nélküli, freestyle változatát használja (talán némi shorinnal és tradícionális karate-elemekkel kombinálva) a filmjeiben, profi az "eredetiben" is, de ez jobban passzol a jelenetekhez:látványosabb és könnyebb is vicces helyzeteket kihozni belõle.
Az aikido echnikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének elvezetésén, és visszafordításán vagy szétszórásán alapulnak, és gyakran használnak hozzá valamilyen segédeszközt, például vmi botfélét :) A karate egyrészt küzdõsport: védések, ütések és rúgások, támadások és kitérések rendszere. A karate végsõ célja viszont NEM a küzdelem megtanulása vagy a test fejlesztése, hanem az elme és a személyiség fejlesztése különbözõ fizikai gyakorlatokkal. A kung-fu-t nemismerem...csak karatézom :)
Ugyan olyan csak teljesen más.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!