Találatok a következő kifejezésre: Mi a különbség a (10788 db)

Itt többet megtudhatsz a JAWA-ról. [link]
[link] A czetka az egy típus nem ? Bár lehet hogy rosszul tudom
A kérdező hozzászólása: Nekem az jött le, hogy tényleg egy másik cég volt a CZETKA, akivel idõnként közös projekten dolgoztak a JAWA-sok, vagyis közös mocit építettek. Azt nem értem, hogy miért.
Az csak a tipusa. Pl jawa babetta.Ennyi erõvel itt is 2 cég össze állt szerinted?
Igen, a Jawa és a Czetka közös projekteken dolgozott. Szerintem inkább csak formai újítás miatt, ha megnézed például a csepptankos 350-est és a Czetka 350-est. Melléksesn Babettának meg egyáltalán semmi köze nincs a Jawa-hoz, mint gyártó. Voltak kisebb-nagyobb együttmûködések, de a Jawa nevet csak azért kapta meg, mert a forgalmazója rendelkezett a jogokkal, és mert bizonyos országokba csak Jawa néven lehetett exportálni. A Jawanak meg jól jött érte persze a pénz. Még csak nem is a Jawa gyárban gyártották õket, hanem a ZVL cseh, majd a szlovák gútai gyárában, ami késõbb leszakadt az anyavállalattól a rendszerváltás környékén és teljesen önálló utakat kezdett járni. A Jawa-CZ motorok a 2 cég közös terméke. Persze azt meg kell említeni, hogy akkoriban az alkatrészek beszállítója rengetegszer azonos volt pl.: PAL gyertyák, gyújtáskulcs, elektromos alkatrészek, Jikov karburátor, benzincsap stb... így márkától függetlenül sok azonos alkatrész volt megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Ford Escort 1995 1300ccm itt a link a cuccról: http://zsu.hu/?page=category&catid=519803
Nagyon jól szólt az elõttem író.A ford hátsó hossztartónál az a komplett, mikor az elõrenyúló rész is rajta van a nyúlványon.Ezek szerint, Te csak azt a részét vetted meg, amin a a rugótányér van.Az egy rövidebb darab.Ha teljes a nyúlvány, akkor az bemegy egészen a fenéklemez alá.De neked csak a rugó feletti rész kell, mert az szokott elrohadni.Ford betegség.
Most néztem meg a linket, a simát vedd meg.2 db fül van, amit át kell hegeszteni rajta.Semmi mást nem látok.

Mi a különbség a melegeknél a passzív és a full passzív között?

Legjobb válasz: Mi a különbség a férfi és a full férfi között? Mi a különbség a lámpa és a full lámpa között? Mi a különbség a TV és a full TV között? Mi a különbség a négyzet és a full négyzet között? Semmi. A full jelzõ csak arra van használva, hogy nyomatékosítson.

Mi a különbség a férfi és a full férfi között? Mi a különbség a lámpa és a full lámpa között? Mi a különbség a TV és a full TV között? Mi a különbség a négyzet és a full négyzet között? Semmi. A full jelzõ csak arra van használva, hogy nyomatékosítson.
a full az jelenti: hogy õ nem dug ill. azt se akarja hogy szopják, de õ szívesen szop és szereti ha dugják
Passzívok között van aki engedi, hogy leszopják, de a full passzív csak a "lányszerepet" szereti, szóval az õ kukijához nem nyúlnak. 25/F/full passzív

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.

Mi a különbség a Thai box és a Kick box között? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.

a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.
A thai boxban van térdelés , és könyöktechnika .
oké, kicsit sok lett az "ezen kívül" és megviccelt a tapipad, a "Muay thai-ban szabad" a lowkickre vonatkozik, lábra támadásra. Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Én olyat akarok hogy ha urcán balhé van egy kicsitse legyek bajban.
utolsó vagyok, én thaiboxra járok. Kickbox edzésen soha nem voltam, de egyik edzõtársam onnan jött át, mert nem tetszett neki, hogy alig érhetnek egymáshoz. Szerintem jobb szabályozott keretek közt megtanulni, milyen fasírtba lenni, mert ha utcán kerülsz fasírtba könnyen lehet, hogy a tapasztalatlanságod miatt nem éled túl. Elején keményen szoptam, te is fogsz, de megérte :)
Én Kickbox-ra járok, nekem tetszik, bár igaz nincs könyék, térdelés, de itt se nem csipkodjuk egymást...

Mi a különbség a tüzi és galvanikus horganyzás között. Melyik jobb?

Legjobb válasz: Igazából nem sok különbség van-vastagságra minõségre szinte ugyanaz.Mivel mi mindkét félével bevont fém alkatrészekkel dolgozunk ennyi lényeges különbséget tudok mondani: -a galvanikus fényes csillogó felületû szinte olyan mint a krómozott, a tûzihorganyzott matt sötét/középszürke felületû

Igazából nem sok különbség van-vastagságra minõségre szinte ugyanaz.Mivel mi mindkét félével bevont fém alkatrészekkel dolgozunk ennyi lényeges különbséget tudok mondani: -a galvanikus fényes csillogó felületû szinte olyan mint a krómozott, a tûzihorganyzott matt sötét/középszürke felületû
A tûzi esetén olvadt tiszta 99%-os cinkfürdõbe(kb 450C) mártják a vasat ami így bevonódik. A galvanizáláskor a cink-et (kémiailag oldott) tartalmazó savas/lúgos vizes alapú folyadékba mártják- majd elektromos egyenáram hatására a vasra rácsapódik a folyadékból a cink. A cinket aztán pótolni kell a folyadékban, mert az egyre kevesebb lesz a galvanizálások során a folyadékban. Mind2 kiváló bevonatot képez, a fém-tiszta alap vas felület döntõ fontosságú a jó korrózió védelemhez.
Egyik sem jobb, attól függ milyen célra akarod. Galvanikus vékonyabb réteggel van bevonva, elektromos áram hordja rá fel cink réteget.
A kérdező hozzászólása: betonacélhálót kellene, ami rá van hegesztve egy L profilú keretre. mindegy melyik?
Minõségi különbség van, mi is lecseréltük mindent Legrandra.
Tényleg sokkal minõségibb. A kínai vackok széteshetnek, az érintkezõik, vagy a burkolatuk a folyamatos használattól megéghet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Apukád esetleg Budapesten van? Szívesen meghallgatnám az õ véleményét is a házban lévõ dolgokról :)
A kérdező hozzászólása: Ok meggyõztetek, köszönöm Prodaxot fogok venni és azt hiszem meg is találtam már hozzá a megfelelõ szakembert.

Osztásnál mi a különbség a bennfoglalás és a részekre osztás között?

Itt ír róla, de egyszerûen nem értem, mindkettõ teljesen ugyan az számomra.

Legjobb válasz:
Gyakorlatilag tényleg semmilyen különbség nincs a kettõ között, osztani kell és jól van. Kicsit másmilyen kérdésre válaszol a kettõ, ennyi. Ha sokszor elolvasod, amit leírtak, és erõsen elgondolkozol a dolgon, akkor elõbb-utóbb megérted, de én is elvoltam vele egy darabig, mikor tanultam, és semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem értettem a különbséget. 7. osztály után meg már a tanárok se tettek különbséget a kettõ között. Meg például a program nyelvek nagy része csak az '/'-es (valós)osztást érti, szóval a ':'-ot egyáltalán nem bennfoglalásra használják. (Viszont lehetnek olyan diákok, akik ezeken keresztül könnyebben megértik az osztást. Remélem, az osztást azt amúgy azért érted, mert ha nem, akkor ez a hozzászólásom lehet, hogy inkább káros volt…) Hogy egymás kiegészítõ párjai, azzal arra céloznak, hogy milyen érdekes már a következõ tétel: „Ha (b és c közül egyik sem nulla) és a = b*c, akkor a/b = c és a:c = b.” (Az elõzõ zárójelhez visszatérve nekem például a szinusz és koszinusz megjegyzésében segített, hogy utána néztem a szekánsnak és koszekánsnak is: sin(α) = a/c, cos(α) = b/c, tg(α) = a/b, ctg(α) = b/a, cosec(a) = c/b, sec(α) = c/a. Természetesen a derékszögû háromszög oldalainak és szögeinek szokásos jelölését használva.)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gyakorlatilag tényleg semmilyen különbség nincs a kettõ között, osztani kell és jól van. Kicsit másmilyen kérdésre válaszol a kettõ, ennyi. Ha sokszor elolvasod, amit leírtak, és erõsen elgondolkozol a dolgon, akkor elõbb-utóbb megérted, de én is elvoltam vele egy darabig, mikor tanultam, és semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem értettem a különbséget. 7. osztály után meg már a tanárok se tettek különbséget a kettõ között. Meg például a program nyelvek nagy része csak az '/'-es (valós)osztást érti, szóval a ':'-ot egyáltalán nem bennfoglalásra használják. (Viszont lehetnek olyan diákok, akik ezeken keresztül könnyebben megértik az osztást. Remélem, az osztást azt amúgy azért érted, mert ha nem, akkor ez a hozzászólásom lehet, hogy inkább káros volt…) Hogy egymás kiegészítõ párjai, azzal arra céloznak, hogy milyen érdekes már a következõ tétel: „Ha (b és c közül egyik sem nulla) és a = b*c, akkor a/b = c és a:c = b.” (Az elõzõ zárójelhez visszatérve nekem például a szinusz és koszinusz megjegyzésében segített, hogy utána néztem a szekánsnak és koszekánsnak is: sin(α) = a/c, cos(α) = b/c, tg(α) = a/b, ctg(α) = b/a, cosec(a) = c/b, sec(α) = c/a. Természetesen a derékszögû háromszög oldalainak és szögeinek szokásos jelölését használva.)
Bennfoglalás: 60 : 10 = 6 Jelentése: Ha van 60 aranypénzem, abban hányszor van meg a 10 érme. Mondjuk ha egy kis zacskóban 10 aranyérmét teszek, akkor a 60 aranyérme hány zacskót tesz ki. Összesen 6 zacskót tudok megtölteni. Osztás: 60 / 10 = 6 Jelentése: Ha van 60 érmém, és azt 10 egyenlõ mennyiségû részre osztom és azt csomagolom zsákokba, akkor egy zsákba mennyi kerül? Ha a 60-at elosztom 10 egyenlõ részre, akkor egy rész 6 arany lesz. Egymás kiegészítõje a két mûvelet, hiszen a 60 : 10 = 6 ugyanazt az részekre osztást fejezi ki, mint a 60 / 6 = 10. Az általános iskola elsõ osztályaiban szépen meg is különböztetik a kettõt. Persze hamar belátható, hogy a két teljesen eltérõ mûvelet ugyanazt az eredményt fogja adni. Fura mód a törteknél kezd eltûnni ez a megkülönböztetés, pedig pont annak a megértésénél a legfontosabb. Ugyanis az 3 / (1/2) értelmezhetetlen. Mi az, hogy valamit féllel osztok? Maximum elfelezni lehet valamit, ha osztásról van szó, de azt meg úgy írjuk, hogy 3 / 2. Nem csoda, hogy a „törttel való !osztás!” a legtöbb gyereknek érthetetlen matematikai bûvészkedés, mert általában rosszul tanítják. Annak viszont van értelme, hogy mennyi 3 : (1/2). Ugye ez azt jelenti, hogy ha van három tortád, akkor abban hányszor van meg a fél torta, hány fél tortából tudod összeállítani a 3 egész tortát. Erre a válasz természetesen az, hogy 6 darabról van szó. A gyerekek sokszor betanulják, hogy „törttel úgy osztunk, hogy a nevezõvel szorzunk, a számlálóval osztunk”. De a legtöbb gyerek nem érti, hogy miért kellene így, ha elfelejtené a szabályt, akkor nem valószínû, hogy ki tudná silabizálni. Pedig ha megkülönböztetjük, hogy itt nem osztásról, hanem bennfoglalásról van szó, akkor könnyen megérthetõ. Ha nem 1/2 -et, hanem 1/4-et nézzük, hogy az hányszor van meg a 3-ban, akkor ugye fele akkora dolgokból kell felépíteni a tortát, tehát kétszer annyi kell belõle. Ha viszont azt nézzük, hogy 3/4 tortákból hány darab kell, akkor ugye háromszor akkora dolgokból kell építkezni, tehát logikus, hogy harmadannyi kell a három torta felépítéséhez. Szóval a megfelelõ absztrakció után lényegtelenné válik, hogy osztásról vagy bennfoglalásról van szó, és lényegtelen hogyan jelölöd. De a megértést nagyon segíti, ha meg tudod különböztetni a kettõt.
Még egy kis kiegészítés. Ha mértékegységeket is írunk, akkor megint könnyebb megérteni: 60 / 10 = 6 60 darab / 10 rész = 6 darab 60 : 10 = 6 60 darab / 10 darab = 6 rész Osztás: darab / rész = darab Bennfoglalás: darab / darab = rész
Azta... Nem gondoltam volna, hogy 25 évesen tudom meg, hogy mi a külömbség. Szerintem nekem is rosszul tanították, mert a bennfoglalást soha nem értettem, nem is foglalkoztam vele, én csak az osztást értettem. Pedig nem vagyok hülye gyerek. Köszönöm mind a kérdezõnek, mind a válaszolóknak, ma is tanultam. Persze ez nekem már lényegtelen, de ha majd a gyerekem odaér, így jóval egyszerûbben okíthatom a matematika rejtelmeire!
Osztás: elosztasz 20 szem cukorkát 5 felé. Bennfoglalás: 20 forintból hány szem 5 forintos cukorkát tudsz venni? Azaz a 20-ban hányszor van meg az 5? Technikailag nincs a kettõ között különbség, ugyanúgy kell kiszámolni, ezért alsó tagozat második osztálytól kezdve a bennfoglalás fogalmát nem is használják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!