Találatok a következő kifejezésre: Mi a különbség a (10295 db)

A kérdező hozzászólása: Ford Escort 1995 1300ccm itt a link a cuccról: http://zsu.hu/?page=category&catid=519803
Nagyon jól szólt az elõttem író.A ford hátsó hossztartónál az a komplett, mikor az elõrenyúló rész is rajta van a nyúlványon.Ezek szerint, Te csak azt a részét vetted meg, amin a a rugótányér van.Az egy rövidebb darab.Ha teljes a nyúlvány, akkor az bemegy egészen a fenéklemez alá.De neked csak a rugó feletti rész kell, mert az szokott elrohadni.Ford betegség.
Most néztem meg a linket, a simát vedd meg.2 db fül van, amit át kell hegeszteni rajta.Semmi mást nem látok.

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.


Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.

Mi a különbség a tüzi és galvanikus horganyzás között. Melyik jobb?

Legjobb válasz: Igazából nem sok különbség van-vastagságra minõségre szinte ugyanaz.Mivel mi mindkét félével bevont fém alkatrészekkel dolgozunk ennyi lényeges különbséget tudok mondani: -a galvanikus fényes csillogó felületû szinte olyan mint a krómozott, a tûzihorganyzott matt sötét/középszürke felületû

Igazából nem sok különbség van-vastagságra minõségre szinte ugyanaz.Mivel mi mindkét félével bevont fém alkatrészekkel dolgozunk ennyi lényeges különbséget tudok mondani: -a galvanikus fényes csillogó felületû szinte olyan mint a krómozott, a tûzihorganyzott matt sötét/középszürke felületû
A tûzi esetén olvadt tiszta 99%-os cinkfürdõbe(kb 450C) mártják a vasat ami így bevonódik. A galvanizáláskor a cink-et (kémiailag oldott) tartalmazó savas/lúgos vizes alapú folyadékba mártják- majd elektromos egyenáram hatására a vasra rácsapódik a folyadékból a cink. A cinket aztán pótolni kell a folyadékban, mert az egyre kevesebb lesz a galvanizálások során a folyadékban. Mind2 kiváló bevonatot képez, a fém-tiszta alap vas felület döntõ fontosságú a jó korrózió védelemhez.
Egyik sem jobb, attól függ milyen célra akarod. Galvanikus vékonyabb réteggel van bevonva, elektromos áram hordja rá fel cink réteget.
A kérdező hozzászólása: betonacélhálót kellene, ami rá van hegesztve egy L profilú keretre. mindegy melyik?
Minõségi különbség van, mi is lecseréltük mindent Legrandra.
Tényleg sokkal minõségibb. A kínai vackok széteshetnek, az érintkezõik, vagy a burkolatuk a folyamatos használattól megéghet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Apukád esetleg Budapesten van? Szívesen meghallgatnám az õ véleményét is a házban lévõ dolgokról :)
A kérdező hozzászólása: Ok meggyõztetek, köszönöm Prodaxot fogok venni és azt hiszem meg is találtam már hozzá a megfelelõ szakembert.

Mi a különbség a Thai box és a Kick box között? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.

a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.
A thai boxban van térdelés , és könyöktechnika .
oké, kicsit sok lett az "ezen kívül" és megviccelt a tapipad, a "Muay thai-ban szabad" a lowkickre vonatkozik, lábra támadásra. Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Én olyat akarok hogy ha urcán balhé van egy kicsitse legyek bajban.
utolsó vagyok, én thaiboxra járok. Kickbox edzésen soha nem voltam, de egyik edzõtársam onnan jött át, mert nem tetszett neki, hogy alig érhetnek egymáshoz. Szerintem jobb szabályozott keretek közt megtanulni, milyen fasírtba lenni, mert ha utcán kerülsz fasírtba könnyen lehet, hogy a tapasztalatlanságod miatt nem éled túl. Elején keményen szoptam, te is fogsz, de megérte :)
Én Kickbox-ra járok, nekem tetszik, bár igaz nincs könyék, térdelés, de itt se nem csipkodjuk egymást...

Mi a különbség a hajnyíró gép és a szakállvágó között? Van érdemi különbség szakáll/borosta nyírásához? :D

Mi a különbség a hajnyíró gép és a szakállvágó között? Van érdemi különbség szakáll/borosta nyírásához? :D

Legjobb válasz: Bármily meglepõ számodra van köztük különbség. Mégpedig lényeges. :) Mi? A vágási hosszúság és vágási szélesség és a hosszúsági fokozatok! Szakállvágóval nem tudsz kicsit hosszabb frizurát készíteni, és sokkal lassabban is haladsz vele, mivel általában jóval kisebb a vágófej.

Bármily meglepõ számodra van köztük különbség. Mégpedig lényeges. :) Mi? A vágási hosszúság és vágási szélesség és a hosszúsági fokozatok! Szakállvágóval nem tudsz kicsit hosszabb frizurát készíteni, és sokkal lassabban is haladsz vele, mivel általában jóval kisebb a vágófej.
Hát van külön is és egyben is...a csak hajnyíróval aminek nincs levehetõ feje azzal nem lehet nagyon rövidre vágni (1-2mm) A borotvagép az pedig leveszi majdnem mint ha lehúznád habbal... nekem ilyenem van : [link] ha borotválkozásra használom leveszem a fejet [link] elméletileg a baloldali a borotvafej de én a jobboldalit használom(borotvafejet nem mindenki bõre szereti....kipattog)

Mi a különbség a Su és a Mig vadászgépek között?

Legjobb válasz: Két külön gyár. (Ezen kívül millió egy különbség van közte. Hisz teljesen más gépek. Mi különbség a bmw és merci között? Minden, mert más autók)

Két külön gyár. (Ezen kívül millió egy különbség van közte. Hisz teljesen más gépek. Mi különbség a bmw és merci között? Minden, mert más autók)
A legfõbb különbség az, hogy 2 teljesen külön cég. A többit tömören leírták már.
Nincs. A MiG a Mikojan-Gurjevics tervezõirodát jelöli, a Mi pedig a Mil irodát, ami kisebb-nagyobb (de inkább nagyobb) helikopterek tervezésével foglalkozik.
Az Su-jelölés, amit amúgy helyesen Szu-ként kell írni, a Szuhoj tervezõirodát jelöli. Az MiG pedig a Mikojan-Gurjevics tervezõirodát. Vagyis két különbözõ "gyár" repülõgépeirõl van szó. Egyik sem jobb, mint a másik. A Szu-27 és utódai (30, 33, 35) rendkívül fordulékony, jól emelkedõ elfogóvadászok, de a MiG-25 gyorsabb mindegyiknél. Mindkét iroda többféle katonai repülõgépet tervezett és gyártott különbözõ célokra. Sõt, a Szuhoj még polgári repülõket is kiizzadott magából, nemrég be is került a hírekbe egy Superjetük (igaz, azzal, hogy sikeresen lezuhant, mikor a leendõ megrendelõk próbaútra mentek vele). Nincs olyan, hogy az egyik vagy a másik jobb, mert ez olyan, mintha két autógyárat hasonlítanál össze. Igaz, itthon mindenki tudja, hogy "a" Mercedes jobb, mint "a" Suzuki, de attól még így, globálisan ez nem igaz.
A kapitalizmus hazájában? Hogy a fenébe ne! Régen sokan voltak versenyben (pl. McDonell-Douglas), de ott a nagy hal megeszi a kis halat, õt már felvásárolta a Boeing. A Lockheed Martin viszont még keményen tartja magát. Igazából a Lockheed-Boeing a két fõ csapat az amerikai porondon. Az azonos F jelölés nem azonos gyártót jelent jelen esetben, ez csak szabványos névadás, mint F=Fighter, B=Bomber, satöbbi.
Igen, csak ott egységes a jelölés. A-t kapnak az alacsonytámadó gépek, B-t a bombázók, C-t a szállítógépek, E-t az elektronikus hadviselésben résztvevõ gépek, F-et a vadászgépek, H-t a helikopterek, R-et a felderítõgépek, Y-t a prototípusok, X-et a kísérleti repülõk. Meg biztos van más is, de ennyi jutott eszembe. Viszont az egységes jelölés ellenére ezek több konszern termékei. Bár ma már a legtöbb egykori repülõgépgyár a Boeing-konszern részeként mûködik. De például a B-1 a Rockwell terméke volt, a B-2 a Northropé, a B-52 meg a Boeingé. A vadászgépeknél sem volt "jobb" a helyzet: Az F-14 a Grumman terméke volt, az F-15-öt és az F-18-at a McDonnell Douglas gyártotta, az F-16-ot a General Dynamics.
A Suhoi jobb gép.
A kérdező hozzászólása: Az USA hadseregében is különbözõ gyáraknak a vádászrepülõi vannak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) utolsó kérdés, a MiG-nek és az Mi-nek van valami köze egymáshoz? mivel ugyan az a 2 elsõ betû
A kérdező hozzászólása: És miben jobb az egyik mint a másik?
Még annyit, hogy nem véletlenül kaptak a MiG-ek páratlan (MiG-21, 23, 25, 27, 29, hogy az ismertebbeket írjam), a Mi helikopterek pedig páros számozást (Mi-8, Mi-24). Elkerülendõ az összekeverést.

Mi a különbség a Szent Lélek és a Szent Szellem között?

Több felekezetben hallottam a Szent Szellemről. A Biblia Szent Lélekről, Isten Lelkéről, Krisztus Lelkéről beszél. Számomra a szellem már foglalt, az ellenséghez tartozik. Így valahogy nem tudok azonosulni vele.

Legjobb válasz: A szellemnek semmiféle gonosz tartalma nincs. Az embernek is van szelleme. Isten is szellem. Minden nyelvben megvan a különbségtétel: angol soul- spirit német Seele (Psyche)- Geist magyar lélek-szellem. Nagyon hasznos ismerni a különbséget, és nem hiszem, hogy jó megoldás lenne figyelmen kívül hagyni ezt a különbséget a Biblia fordításánál. Inkább el kéne magyarázni, tanítani, hogy miért fontos. Csia fordítása pl. különbséget tesz.

A szellemnek semmiféle gonosz tartalma nincs. Az embernek is van szelleme. Isten is szellem. Minden nyelvben megvan a különbségtétel: angol soul- spirit német Seele (Psyche)- Geist magyar lélek-szellem. Nagyon hasznos ismerni a különbséget, és nem hiszem, hogy jó megoldás lenne figyelmen kívül hagyni ezt a különbséget a Biblia fordításánál. Inkább el kéne magyarázni, tanítani, hogy miért fontos. Csia fordítása pl. különbséget tesz.
Érdemes a bibliai fogalmakkal, szavak értelmével tisztába jönni, mielõtt valaki olvasásba kezd, mert nagy kavarodást okozhat. Ebben segíthet egy kicsit Csia Lajos-nak a római levélhez írt kis írása: http://cserfa.uw.hu/csiabible/csiafugg.htm Azt kell tudni Csiáról, hogy eléggé mélyen foglalkozott a görög nyelvvel (20-30 évig), van saját fordítása is, amit Csia fordításnak hívnak, ahol rendesen van fordítva a szellem/lélek szavak. Persze nem mondom, hogy ez a legjobb, de jobb mint azok a fordítások, ahol mindent egybefordít, mint a Károli. Vagy érdemes párhuzamosan olvasni többet. A neten már van arra lehetõség, hogy több fordítást egymás mellé tegyél, és úgy olvasd.
Nincs semmi különbség. Az eredetiben szellem szerepel, de a középkorban a szellem szót nem szerették használni, mert a magyarban a szellemet a kísértet megnevezésére használták, ezért a magyar bibliákban általában mindenhol léleknek van fordítva a szellem. A lélek azonban mást jelent, a lélek valódi jelentése psziché. A szellem szóval azért nem tudsz azonosulni mert középkorból eredõ babonák miatt a köztudatban negatív szóként él, pedig önmagában a szellem nem negatív. Az ember is: szellem, lélek, és test.
Nincs különbség. A Biblia eredeti szövegkörnyezetében "Szent Szellem" kifejezés van. Károli "Szent Léleknek" fordította. Ennyi.
Nincs különbség:) Több helyen említik így is és úgy is, ugyan azt jelenti. Sok minden hangzik furán a bibliában a számunkra, mert kevés szavunk van. Sok minden félre van fordítva a héber és görög nyelvbõl...és az igazi dolgokat igazából csak egy pap tudja elmagyarázni:)
Semmi, két különbözõ fordítás, amelyek ugyanazt jelentik. A németben pl. Heiligen Geist, angolul pedig Holy Ghost - tudtommal a legtöbb keresztény felekezetben ezeket a kifejezéseket használják. A "szellem" kifejezés helyesebb, de mivel a "lélek" jobban beépült a köznyelvbe, én ezt használom. A magyar "Szent Lélek" kifejezés egy pontatlan Bibliafordításból ered. Én is a Károli-féle fordítást olvasom, de azt el kell ismerni, hogy ez sem tökéletes, vannak benne félrefordítások. Bár véleményem szerint ez a leginkább pontos az összes magyar Bibliafordítás közül.
Ugyanazt jelenti, és bizonyos szókapcsolatokban egyébként is a szellemet használjuk a lélek helyett (szellemi javak szerzõi jogi oltalma, a hely szelleme stb.) Mindemellett én is jobban szeretem a szentlélek kifejezést használni inkább, mert a másikról mindig a szekták jutnak az eszembe, ezért zavar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!