Találatok a következő kifejezésre: Mi a különbség (10788 db)

Mi a különbség a melegeknél a passzív és a full passzív között?

Legjobb válasz: Mi a különbség a férfi és a full férfi között? Mi a különbség a lámpa és a full lámpa között? Mi a különbség a TV és a full TV között? Mi a különbség a négyzet és a full négyzet között? Semmi. A full jelzõ csak arra van használva, hogy nyomatékosítson.

Mi a különbség a férfi és a full férfi között? Mi a különbség a lámpa és a full lámpa között? Mi a különbség a TV és a full TV között? Mi a különbség a négyzet és a full négyzet között? Semmi. A full jelzõ csak arra van használva, hogy nyomatékosítson.
a full az jelenti: hogy õ nem dug ill. azt se akarja hogy szopják, de õ szívesen szop és szereti ha dugják
Passzívok között van aki engedi, hogy leszopják, de a full passzív csak a "lányszerepet" szereti, szóval az õ kukijához nem nyúlnak. 25/F/full passzív

Mi a különbség egy 12 gigás és egy 1, 5 gigás film között, ha mind2 1080p? Van minõségbeli különbség? Ha nincs, akkor miért nem kerül a netre CSAK kis méretben? Mi a különbség az mp4 és az mkv között?

Legjobb válasz: Valószínûleg a tömörítési eljárás lehet a különbség, illetve a film nem csak sorokból áll, hanem lehet hozzá extra tartalom is (más nyelvek, plusz nézõpont).

Valószínûleg a tömörítési eljárás lehet a különbség, illetve a film nem csak sorokból áll, hanem lehet hozzá extra tartalom is (más nyelvek, plusz nézõpont).
Biztos vagy benne, hogy az 1, 5 gigás 1080p-s? Mert szerintem 1080p-bõl lett lecsökkentve, szerintem korántsem olyan minõségû, mint a 12 gigás A pudung próbája az evés; remélem, érted, mire céloztam mp4-et és mkv-t illetõen pedig nézz körül google-n
Nyilván van különbség, de az 1, 5GB-os szerintem sem 1080p csak arról lett tömörítve. Ez a kérdés kb olyan, hogy a 64kbps vagy a 320kbps mp3 között van-e különbség, ha mindkettõt CD-rõl rippelték. Persze, hogy van, hiszen a nagyobb bitráta több információ tárolását jelenti azaz a tömörítés során kevesebb adatot kell kikukázni! Én is legtöbbször 1, 5GB körüli filmeket nézek és nekem nincs vele bajom, de néhányszor rákukkantottam, hogy hogy fest egy 15GB-os...bizony látható, jó esetben hallható is a különbség, de ebben nincs semmi csoda (10x annyi adatban jóval több képi és hang információ tárolható, kérdés, hogy megéri-e valakinek a tárhely többlet a plusz minõséget).
Mp4 (pontosabban mpeg-4) - egy tömörítési algoritmus, kódolás. Mkv - egy konténer formátum, ami tartalmazhat filmet (akár mpeg4 vagy más kódolásút), hangot, feliratot, stb.

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.

Mennyiségi és minőségi jellegek. Írnátok rá példákat vagy definíciót? Bármit, amivel megérthetném, hogy mi a különbség.

Legjobb válasz: Mennyiségi jellegeknél a domináns allélok száma a fontos, több gén mûködik együtt, a gének között nincs különbség, mind ugyanazt a hatást fejtik ki. (Legalábbis gimis genetika alapján, tehát ez nem 100%. Lehet egyetemen kiderül, hogy mégis van különbség.) Minõségi jellegeknek általában (ha nem génkölcsönhatásról van szó) csak egy génjük van. Itt az számít, hogy van-e domináns allél, vagy több gén közül melyikbõl van domináns allél jelen. Mennyiségi jelleg lehet pl. egy szín erõssége. Vagyis itt lényegében ugyanolyan színûek az egyedek, (pl. mind vörös) csak az egyik világosabb, a másik sötétebb színû. Minõségi jelleg pl. az emberi AB0 vércsoportrendszer. Génkölcsönhatásnál több gén alakít ki egy tulajdonságot, és számít, hogy melyik van jelen domináns formában és melyik nincs. Mennyiségi jellegnél a gének között nincs különbség. (Csak a domináns allélok mennyisége számít.) Remélem érthetõ volt, megmondom õszintén rég tanultam már (kb. 2-2,5 éve). Ha valaki valamit jobban tud, nyugodtan javítson ki.

Mennyiségi jellegeknél a domináns allélok száma a fontos, több gén mûködik együtt, a gének között nincs különbség, mind ugyanazt a hatást fejtik ki. (Legalábbis gimis genetika alapján, tehát ez nem 100%. Lehet egyetemen kiderül, hogy mégis van különbség.) Minõségi jellegeknek általában (ha nem génkölcsönhatásról van szó) csak egy génjük van. Itt az számít, hogy van-e domináns allél, vagy több gén közül melyikbõl van domináns allél jelen. Mennyiségi jelleg lehet pl. egy szín erõssége. Vagyis itt lényegében ugyanolyan színûek az egyedek, (pl. mind vörös) csak az egyik világosabb, a másik sötétebb színû. Minõségi jelleg pl. az emberi AB0 vércsoportrendszer. Génkölcsönhatásnál több gén alakít ki egy tulajdonságot, és számít, hogy melyik van jelen domináns formában és melyik nincs. Mennyiségi jellegnél a gének között nincs különbség. (Csak a domináns allélok mennyisége számít.) Remélem érthetõ volt, megmondom õszintén rég tanultam már (kb. 2-2, 5 éve). Ha valaki valamit jobban tud, nyugodtan javítson ki.
A mennyiség nem jelleg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) :) :) Egyetemi szinten kell, csak nekem az alapok sem voltak meg, kimaradt valahogy ez a középiskolában. Legalábbis nálam.

Mikor tudom, hogy mikor van különbség a kiválasztás sorrendje között, azaz mi a különbség a kombináció és a variáció között?

Legjobb válasz: Egy példát írnék rá, hátha az segít: van különbség a kiválasztás sorrendjében pl, ha egy verseny van, ahol van elsõ, második, harmadik helyezés. (hiszen nem elég 3 embert kiválasztani, azon belül sem mindegy, hogy ki, hányadik lett) azt hiszem, ez a variáció Nincs különbség a lottószámok kiválasztásának sorrendjében, ott csak az a lényeg h szerepeljen az az 5 vagy 6 szám, ez a kombináció elvileg.

Egy példát írnék rá, hátha az segít: van különbség a kiválasztás sorrendjében pl, ha egy verseny van, ahol van elsõ, második, harmadik helyezés. (hiszen nem elég 3 embert kiválasztani, azon belül sem mindegy, hogy ki, hányadik lett) azt hiszem, ez a variáció Nincs különbség a lottószámok kiválasztásának sorrendjében, ott csak az a lényeg h szerepeljen az az 5 vagy 6 szám, ez a kombináció elvileg.

Mi a különbség az írható dvd-k között? Mármint dvd-r dvd+r -rw +rw stb. És a cd-k?

Legjobb válasz: A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...

A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...

Mi a (kulonbseg) openCL, openGL, CUDA, ATi Stream stb kozot?

Legjobb válasz: Kulonbseg semmi. Különbség van renegeteg. Hogy mi, nem tudom. Próbáld a kuglit.

Kulonbseg semmi. Különbség van renegeteg. Hogy mi, nem tudom. Próbáld a kuglit.
Az utolsó kettõ ugyanaz az szinte, csak a CUDa az Nvidia tecnológiája a stream meg az atié.

Mi a különbség a Thai box és a Kick box között? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.

a thai box (muay thai) és a kickbox között az a legfõbb különbség, hogy a kickbox Amerikából származik, a muay thai pedig Thaiföldrõl. A kickbox több távolkeleti harcmûvészetbõl kölcsönzött elemeket (köztük a muay thaiból is, karatéból is), azokat továbbfejlesztve, box technikával ötvözve, versenysport céllal alakult. Ezzel szemben a muay thai tradícionális thai technika (anno sziámi), amely nagy múltra tekint vissza. Egészen az elmúlt pár évig még kötelezõ tananyag is volt a thai iskolákban. A technikát nézve az elsõdleges különbség az, hogy a muay thai-ban megengedett a térd és a könyök használata és csak full kontakt (teljes erejû ütések/rúgások engedélyezettek) szabályrendszerben fut. A kickbox semi-, light- és full kontakt szabályrendszerben futhat, valamint van thaxkickbox rendszer is, amire lényegében a muay thai szabályai érvényesek.. tehát itt a kettõ összemosódik. Még az is különbség, hogy a tradícionális muay thai-ban fegyverek használata is jelen volt, a mostani már csak versenysportra "szelidített" verzió. Ezen kívül a muay thai rúgás legendásan effektív, brutális. Ezen kívül az alapállás is kicsit különbözik, a kickboxban egy kicsit "hosszabban" állnak, mint muay thai-ban (ahol kb. egy négyzet két ellentétes sarkán van a két láb), mivel a legtöbb szabályrendszerben tilos a lábat támadni. Ezen kívül, ha jól tudom, a kickboxban nincsenek kulcsolások, míg muay thai-ban vannak. Muay thai-ban szabad. A küzdelmek kickbox esetén változó hosszúak, versenykiírástól függ, míg muay thai esetén az 5 három perces menet a jellemzõ. Egyiket sem tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy mi vonz téged, de leegyszerûsítve, ha a nyers erõ, a fájdalom és az effektív technika érdekel, akkor a muay thai-t ajánlom, ha viszont félsz a fájdalomtól, de szeretnél valami mutatós küzdõsportot tanulni, ami karbantart és magabiztosságot ad, akkor a kickboxot válaszd.
A thai boxban van térdelés , és könyöktechnika .
oké, kicsit sok lett az "ezen kívül" és megviccelt a tapipad, a "Muay thai-ban szabad" a lowkickre vonatkozik, lábra támadásra. Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Én olyat akarok hogy ha urcán balhé van egy kicsitse legyek bajban.
utolsó vagyok, én thaiboxra járok. Kickbox edzésen soha nem voltam, de egyik edzõtársam onnan jött át, mert nem tetszett neki, hogy alig érhetnek egymáshoz. Szerintem jobb szabályozott keretek közt megtanulni, milyen fasírtba lenni, mert ha utcán kerülsz fasírtba könnyen lehet, hogy a tapasztalatlanságod miatt nem éled túl. Elején keményen szoptam, te is fogsz, de megérte :)
Én Kickbox-ra járok, nekem tetszik, bár igaz nincs könyék, térdelés, de itt se nem csipkodjuk egymást...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!