Találatok a következő kifejezésre: Mi a különbség (10295 db)

Angolosok figyelem! Mi a különbség a Had I known és az If I had known között? /szerintem semmi/ mások szerint van.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Jelentésbeli különbség nincsen, de azért az inverzió, egy bizonyos stílusi különbséget ad (bár past perfectben elég gyakran használják, tehát annyira még az se jelenik meg). Lényeges különbség biztos nincs.

Mi a különbség a főiskolai illetve az egyetemi informatikus mérnöki képzés között?

Legjobb válasz: Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Most a kérdésed arra irányul, hogy mi a különbség a fõiskola és az egyetem közt? Ebben az esetben azt javaslom, hogy keress rá, akár itt is, mivel 100% hogy találni fogsz választ. Ezt onnan tudom, hogy legalább 3 ilyen jellegû kérdésre adtam már kimerítõ választ. De ha tömören összefoglalva: nincs különbség a képzés közt, ugyan azt a diplomát kapod, a különbség abban lehet, hogy késõbb a munkáltatód az iskolád alapján dönt, hogy megkapod-e a munkát, hogy mire szakosodhatsz késõbb, illetve apróbb eltérések is elõfordulhatnak, na meg persze az egyetem/fõiskola színvonala ami döntõ.

Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

Legjobb válasz: Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.

Konyhanyelven, röviden: Az a különbség köztük, hogy ellentétes pólusúak. A mágnesben rögzült domének elhelyezkedési iránya az, ami a különbséget adja északi és déli pólus között: ha azonos irányban állnak, akkor vonzzák, ha ellentétes irányban, akkor taszajtják egymást. Minden mágnesnek van északi és déli pólusa is, hiszen ugyanannak a dolognak az egyik, ill. másik végérõl beszélünk. A mágnesek (legyen bármilyenrõl is szó) sohasem monopólusúak, mindig dipólusok.
Ugyanaz az oka, ami miatt az azonos töltések taszítják, az ellentétesek pedig vonzzák egymást. Hogy miért? Senki sem tudja.


Mennyiségi és minőségi jellegek. Írnátok rá példákat vagy definíciót? Bármit, amivel megérthetném, hogy mi a különbség.

Legjobb válasz: Mennyiségi jellegeknél a domináns allélok száma a fontos, több gén mûködik együtt, a gének között nincs különbség, mind ugyanazt a hatást fejtik ki. (Legalábbis gimis genetika alapján, tehát ez nem 100%. Lehet egyetemen kiderül, hogy mégis van különbség.) Minõségi jellegeknek általában (ha nem génkölcsönhatásról van szó) csak egy génjük van. Itt az számít, hogy van-e domináns allél, vagy több gén közül melyikbõl van domináns allél jelen. Mennyiségi jelleg lehet pl. egy szín erõssége. Vagyis itt lényegében ugyanolyan színûek az egyedek, (pl. mind vörös) csak az egyik világosabb, a másik sötétebb színû. Minõségi jelleg pl. az emberi AB0 vércsoportrendszer. Génkölcsönhatásnál több gén alakít ki egy tulajdonságot, és számít, hogy melyik van jelen domináns formában és melyik nincs. Mennyiségi jellegnél a gének között nincs különbség. (Csak a domináns allélok mennyisége számít.) Remélem érthetõ volt, megmondom õszintén rég tanultam már (kb. 2-2,5 éve). Ha valaki valamit jobban tud, nyugodtan javítson ki.

Mennyiségi jellegeknél a domináns allélok száma a fontos, több gén mûködik együtt, a gének között nincs különbség, mind ugyanazt a hatást fejtik ki. (Legalábbis gimis genetika alapján, tehát ez nem 100%. Lehet egyetemen kiderül, hogy mégis van különbség.) Minõségi jellegeknek általában (ha nem génkölcsönhatásról van szó) csak egy génjük van. Itt az számít, hogy van-e domináns allél, vagy több gén közül melyikbõl van domináns allél jelen. Mennyiségi jelleg lehet pl. egy szín erõssége. Vagyis itt lényegében ugyanolyan színûek az egyedek, (pl. mind vörös) csak az egyik világosabb, a másik sötétebb színû. Minõségi jelleg pl. az emberi AB0 vércsoportrendszer. Génkölcsönhatásnál több gén alakít ki egy tulajdonságot, és számít, hogy melyik van jelen domináns formában és melyik nincs. Mennyiségi jellegnél a gének között nincs különbség. (Csak a domináns allélok mennyisége számít.) Remélem érthetõ volt, megmondom õszintén rég tanultam már (kb. 2-2, 5 éve). Ha valaki valamit jobban tud, nyugodtan javítson ki.
A mennyiség nem jelleg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) :) :) Egyetemi szinten kell, csak nekem az alapok sem voltak meg, kimaradt valahogy ez a középiskolában. Legalábbis nálam.

Mikor tudom, hogy mikor van különbség a kiválasztás sorrendje között, azaz mi a különbség a kombináció és a variáció között?

Legjobb válasz: Egy példát írnék rá, hátha az segít: van különbség a kiválasztás sorrendjében pl, ha egy verseny van, ahol van elsõ, második, harmadik helyezés. (hiszen nem elég 3 embert kiválasztani, azon belül sem mindegy, hogy ki, hányadik lett) azt hiszem, ez a variáció Nincs különbség a lottószámok kiválasztásának sorrendjében, ott csak az a lényeg h szerepeljen az az 5 vagy 6 szám, ez a kombináció elvileg.

Egy példát írnék rá, hátha az segít: van különbség a kiválasztás sorrendjében pl, ha egy verseny van, ahol van elsõ, második, harmadik helyezés. (hiszen nem elég 3 embert kiválasztani, azon belül sem mindegy, hogy ki, hányadik lett) azt hiszem, ez a variáció Nincs különbség a lottószámok kiválasztásának sorrendjében, ott csak az a lényeg h szerepeljen az az 5 vagy 6 szám, ez a kombináció elvileg.

Mi a különbség az írható dvd-k között? Mármint dvd-r dvd+r -rw +rw stb. És a cd-k?

Legjobb válasz: A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...

A DVD-R/+R és a DVD-RW/+RW között az a különbség hogy az RW az újraírható a R meg nem. Hogy mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD lemez között..arra itt a válasz: http://www.digitstore.hu/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r-es-r-kozott...

Mi a (kulonbseg) openCL, openGL, CUDA, ATi Stream stb kozot?

Legjobb válasz: Kulonbseg semmi. Különbség van renegeteg. Hogy mi, nem tudom. Próbáld a kuglit.

Kulonbseg semmi. Különbség van renegeteg. Hogy mi, nem tudom. Próbáld a kuglit.
Az utolsó kettõ ugyanaz az szinte, csak a CUDa az Nvidia tecnológiája a stream meg az atié.

Gabonasikló vagy gabonasikló hibrid? Mi a különbség?

A külsején kívül van valami különbség?

Legjobb válasz: Mármint milyen különbség érdekel még? Mert ez elég tág fogalom hogy gabonasikló hibrid Olyankor beszélünk hibrid gabonasiklóról hogy ha egy gabonasiklót egy másik kígyófajjal kereszteznek (pl vörös királysikló) Tehát sokféle hibrid van és így a különbségek is mindegyiknél másak

Mármint milyen különbség érdekel még? Mert ez elég tág fogalom hogy gabonasikló hibrid Olyankor beszélünk hibrid gabonasiklóról hogy ha egy gabonasiklót egy másik kígyófajjal kereszteznek (pl vörös királysikló) Tehát sokféle hibrid van és így a különbségek is mindegyiknél másak

Mi a különbség?

Mi a különbség? to be used to + Gerund = hozzá van szokva valamihez.(Állapot) to get used to + Gerund = hozzászokik valamihez.(Folyamat) He was used to living in a peaceful environment, that’s why he dislikes the city so much. Hozzá volt szokva, hogy nyugodt környezetben él, ezért nem szereti a várost annyira. He got used to living in a peaceful environment, that’s why he dislikes the city so much. Hozzászokott, hogy nyugodt környezetben él, ezért nem szereti a várost annyira. Mégis ugyanazt jelenti a két mondat számomra. Hozzá volt szokva és hozzászokott. Nem tudok rájönni mi a különbség.

Legjobb válasz: Jelentésbeli különbség nincs, csak fogalmazásbeli. Pont ugyanannyi különbség van az angol kifejezések között is, mint ami a magyar "hozzászokott" és "hozzá van szokva" között.

Jelentésbeli különbség nincs, csak fogalmazásbeli. Pont ugyanannyi különbség van az angol kifejezések között is, mint ami a magyar "hozzászokott" és "hozzá van szokva" között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tovább agyaltam. Lehet hülyeség de ezen gondolkoztam. A folyamat nem tud hozzászokni egy állapothoz csak egy cselekvéshez. Nem tudok hozzászokni (folyamatosan) a nyugodt környezetben való élethez (állapothoz) csak pl hogy este járok dolgozni (cselekvés) I have got used to working at night.
A kérdező hozzászólása: Tehát nem mondhatom, hogy hozzá voltam szokva, hogy este járok dolgozni. vagy ez megint csak fogalmazásbeli?
Én inkább azt mondanám, a "get used to" nem annyira egy folyamatot, mint inkább egy állapotnak a megváltozását jelenti. A "He got used to living in a peaceful environment" azt sejteti, hogy korábban, mielõtt hozzászokott a nyugalomhoz, valami zajos helyen élt. A "He was used to living in a peaceful environment, that’s why he dislikes the city so much" esetében nekem furcsa, hogy miért tér el a két tagmondat idõsíkja: ha a múltban volt hozzászokva, és most már nincs, miért most nem szereti a várost? Úgy lenne logikus, hogy "He is used to... he dislikes" vagy "He was used to... he disliked", esetleg "He has been/gotten used to... he dislikes".

Mi a kulonbseg hogy vajon vagy olajon sutunk valamit? Van egyaltalan kulonbseg?

Legjobb válasz: Van egy pár különbség. Vajból kevés kell. A vaj könnyen és gyorsan odaég, nem szabad, hogy túl forró legyen. Nem mindent lehet vajban sütni. Ízre is más mint az olaj.

Van egy pár különbség. Vajból kevés kell. A vaj könnyen és gyorsan odaég, nem szabad, hogy túl forró legyen. Nem mindent lehet vajban sütni. Ízre is más mint az olaj.
Az íze mindenképpen :) Eddig azt mondták, hogy a vaj drága, zsíros, egészségtelen. Most azt mondják, hogy az olaj nem egészséges. Én inkább azt mondom, válasszuk azt, ami természetes. Mit sütsz?
Van, ízben, méghozzá elég lényeges, persze nem mindent lehet vajban sütni, van amit csak olajban.
A kérdező hozzászólása: örök hala ;) megyek is sütögetni
Vajon pirítva sokkal szebb az étel, persze zamatosabb is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!