Találatok a következő kifejezésre: Mi a kívüli terhesség tünete (8 db)

Mik a méhen kívüli terhesség tünetei?

A teszt kimutatja? Ami nálam most van "tünet": - Két hetes menstruáció késés (1 hét késé után teszteltem és nem vagyok terhes) - 3 hét alatt híztam 3-4kg-ot - 2 napja furán érzem magam, letört, lehangolt, és nem tudom, hogy a hasam vagy n?gyógyászati részen érzek e fájdalmat, szúrkálás, feszülést (nem tudom mi pontosan) - ma nagyon megszédültem egyszer er?s folyásom van kb. 1 hete, de pár napja már darabosabb. Nem viszket, szóval nem gomba, sajnos azt jól felismerem. Orvoshoz megyek ahogy tudok, de el?ként érdekelne a ti véleményetek/akár személyes tapasztalatotok. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Méhen kívüli terhességet is kimutat a terhességi teszt, mert ugyanúgy termelõdik HCG.Tesztelj,de akármi is az eredmény menj orvoshoz.

Méhen kívüli terhességet is kimutat a terhességi teszt, mert ugyanúgy termelõdik HCG.Tesztelj, de akármi is az eredmény menj orvoshoz.
A méhenkívülitõl sem lehet ennyit hízni ilyen rövid idõ alatt, a teszt valóban kimutatja a terhességet, bárhol is van. Lehet hogy inkább valami hormonzavar lesz, csak a hízásból gondolom. De irány az orvos mielõbb.
ha a teszt negatív akkor nem vagy terhes valószínûleg, sem méhen belül sem méhen kívül. Orvoshoz viszont mindenképp menj el.
Szia! Ez hormonzavarra utal. Stresszes idõszakomban én is tapasztaltam ilyet. A folyás pedig fertõzésre. A méhen kívüli terhességet is kimutatja a teszt, ahogy a korábbi hozzászólók írták, ugyanis a szervezetben akkor is jelen van a HCG nevû hormon.
A tüneteket kérdezted azért írtam másoltam be a cikket, demivel nega a teszted így nme erõl lesz szó....
A kérdező hozzászólása: MA Megjött :)

Mi a méhen kívüli terhesség tünete?

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom, nem másabbak a tünetek, mint a rendesnél. De életveszélyes, azért kell minél hamarabb orvoshoz fordulni, ha valaki úgy gondolja, hogy terhes.

Szia. Én úgy tudom, nem másabbak a tünetek, mint a rendesnél. De életveszélyes, azért kell minél hamarabb orvoshoz fordulni, ha valaki úgy gondolja, hogy terhes.
Elég erõs alhasi fájdalom!
Az elõzõ válaszokon kívül még annyit, hogy erõs vérzéssel is járhat, erõsebbel, mint amilyen egyébként a havi vérzésed. Ha csak gyanúd van, menj UH-ra, mert életveszélyes is lehet!
Szia! Nekem tavaly márciusban volt egy méhenkívüli terhességem. A 6. héten fogtak gyanút az orvosok. Nálam barnás pecsételõ vérzéssel kezdõdött. Aztán oldalt néha nagyon szúrt a petevezetékemnél (én nem tudtam akkor még, h a petevezetékem, azt hittem, h a petefészkem fáj), éles nyilalásokat éreztem. Elmentem a dokimhoz, és az ultrahang nem mutatott semmit a méhemben. Innentõl kezdve vérvétel stb. és kiderült, h méhenkívüli. Ha erre gyanakszol, mindenképpen menj dokihoz!!!
A méhenkívüli terhességnél az történik, hogy a megtermékenyített petesejt nem a méhben, hanem a petevezetõben ágyazódik be. Az elsõ jelek ugyan azok, mint norm. terhességnél: poz. terhességi teszt, elmarad a menses stb. Ahogy növekszik a magzat, úgy feszül a szûk petevezetõ, és ha már nem tud tovább tágulni, egyszerûen szétreped. Ez akut hasi katasztrófának számít, életveszélyes állapot! Pillanatok alatt elvérezhet az ember a saját hasába! Emellett olyan erõs késszerû hirtelen fájdalom lép fel, hogy azonnal elvesztheti az ember az eszméletét, shockos állapotba kerül! Azonnal mûtétre van szükség, különben meghal! Ha véletlen felmerül ennek a gyanúja, mihamarabb be kell avatkozni! De ez már az elsõ UH-n kiderül, úgyhogy ne aggódj. Sok sikert!
Nincs tünete, csak ha már baj van, csak az UH-n lehet észrevenni

A méhen kívüli terhesség "tünetei" mivel másabbak? Meg az ikerterhességnél a 10. héten gömbölyödik a pocak?

Legjobb válasz: A méhenkívüli terhességnél elõbb utóbb jelentkezik egy kis vérzés, barnázgatás és borzasztó görcsök! Tehát sokáig nem marad titokban, észre lehet venni. Saját tapasztalat, sajnos.

A méhenkívüli terhességnél elõbb utóbb jelentkezik egy kis vérzés, barnázgatás és borzasztó görcsök! Tehát sokáig nem marad titokban, észre lehet venni. Saját tapasztalat, sajnos.
Szia! Nem hiszem, hogy az iker terhességnél ennyivel elõbb már gömbölyödne mint egy normál terhességnél... Nekem a 14-15. héten kezdett el nõni a pocim. (magas, nagy darab vagyok) De ez is eltérõ lehet mindenkinél.
Méhen kívüli terhességrõl sokat nem tudok, de az biztos, hogy nagyon veszélyes. Az ikerterhesség látszódhat már a 10 héten. Igaz, nekem három bébi van a pocimban, de már 8 hetesen kezdett gömbölyödni (furcsállottam is, mert akkor még csak kettõrõl volt szó! :D )

Mik a tűneteí egy kb.1honapos méhen kívülí terhességnek?

Legjobb válasz: Nálam 8 hetes méhenkívüli terhességet diagnosztizáltak. A menstruációm nem maradt el, de utána 8-10 nappal elkezdtem barnázni, és ez nem is szûnt meg. Puffadt volt a hasam, aluszékony voltam, de más tüneteket nem tapasztaltam. Végül csináltam egy tesztet, pozitív lett, mentem boldogan dokihoz, de az UH-n nem látott semmit. Vérvizsgálatra küldött és kiderült, hogy olyan magas a HCG-szintem, ami már egy 8 hetes terhességnek felel meg - ezt már látnia kellett volna UH-n. Kicsit jobban nekiállt keresni és meg is találta a bal petevezetõmben: már dobogott a szíve :( Rögtön megmûtöttek, és meg volt repedve a petevezetõm, szóval kb. az utolsó pillanatban jöttek rá. Az a legmegdöbbentõbb, hogy nem fájt a hasam egyáltalán... Mindenesetre ha legkisebb gyanúja is felmerül, hogy méhen kívüli a terhesség, nem szabad sokáig gondolkodni, lépni kell! Sajnos azonban látod, még egy 8 heteset is kihívás volt diagnosztizálni :(

Nálam 8 hetes méhenkívüli terhességet diagnosztizáltak. A menstruációm nem maradt el, de utána 8-10 nappal elkezdtem barnázni, és ez nem is szûnt meg. Puffadt volt a hasam, aluszékony voltam, de más tüneteket nem tapasztaltam. Végül csináltam egy tesztet, pozitív lett, mentem boldogan dokihoz, de az UH-n nem látott semmit. Vérvizsgálatra küldött és kiderült, hogy olyan magas a HCG-szintem, ami már egy 8 hetes terhességnek felel meg - ezt már látnia kellett volna UH-n. Kicsit jobban nekiállt keresni és meg is találta a bal petevezetõmben: már dobogott a szíve :( Rögtön megmûtöttek, és meg volt repedve a petevezetõm, szóval kb. az utolsó pillanatban jöttek rá. Az a legmegdöbbentõbb, hogy nem fájt a hasam egyáltalán... Mindenesetre ha legkisebb gyanúja is felmerül, hogy méhen kívüli a terhesség, nem szabad sokáig gondolkodni, lépni kell! Sajnos azonban látod, még egy 8 heteset is kihívás volt diagnosztizálni :(
A kérdező hozzászólása: Hasznos volt a válaszod.Nálam az a baj, hogy a menstruáció 5 hete volt és kb.1 hetet késik.Már voltam orvosnál és szerinte csak méhen kivüli lehet.
Engem már addigra megmûtöttek.... HCG-t nézettem, lombik volt, kevésrõl indult, aztán emelkedett, de nem eléggé. Második uh-on látták csak, hogy méhen kívüli. Egy kis barnázásom volt.
Vérbõl csináltak HCG-tesztet? Van valamilyen tüneted? Ha a dokid ennyire biztosra mondja, akkor most hogyan tovább? Úgy tudom, ha a terhesség még viszonylag korai (5-6 hetes) lehetõség van valami durva gyógyszeres beavatkozásra is mûtét helyett. Nálam mondjuk ez szóba sem jött, a bal petevezetõmnek lõttek. De ha így történik, az sem feltétlen tragédia, én utána 2x is teherbe estem: az elsõ baba sajnos elment, de a másodikkal ezen a héten töltjük a 35. hetet. De az biztos, hogy nagyon megviselt a méhen kívüli, nem biztos, hogy valaha fel fogom dolgozni lelkileg :( Nagyon együtt érzek veled! Írd majd meg, mi történt!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a HCG-ét és úgy látszik , hogy terhes vagyok de a doki mégsem találja a magzatot ...... sehol. A hcg 468, 07 volt a doki szerint ez terhességet jelent.Ez lenne a harmadik gyerek és a másodiknál komoly problémáim voltak a magas vérnyomással.N agyon sgodok most!!!!!!

Az miért van h a havim magvolt rendesen elmúlt, 1 napig nem volt semmi és újra megjött? És mik a tünetei a méhen kívüli terhességnek? És ez a kettő kapcsolódhat össze?

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat,hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.

Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat, hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Igen szedtem nemrég antibiotikumot. Csináltam tesztet és negatív lett szóval biztos az antibiotikumtól volt! Köszönöm a válaszod!

Mien tunetei vannak a mehen kivuli terhessegnek?

Legjobb válasz: a kerdezo vagyok.a terhessegi teszt kimutatja a mehen kivuli terhesseget?

A kérdező hozzászólása: a kerdezo vagyok.a terhessegi teszt kimutatja a mehen kivuli terhesseget?
Szia! Igen ugyanugy pozitiv lessz a test! Viszont nem lessz semmilyen tüneted! Csak egy dologból lehet rájönni hogy gond van , hogy iszonyúan begörcsöl töle az ember. De annyira hogy jöhet a mentö! Én már voltam méhenkivüli!

A méhen kívűli terhességet kimutatja a teszt? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Nem mutatja ki. A pozi teszt után az elsõ nõgyógyászati vizsgálat egyik célja pont az, hogy megnézik, nem méhen kívüli-e a terhesség.

Nem mutatja ki. A pozi teszt után az elsõ nõgyógyászati vizsgálat egyik célja pont az, hogy megnézik, nem méhen kívüli-e a terhesség.
A kérdező hozzászólása: ha késik és a hõ fentvan még mindig (sõtt feljebb is ment) és a teszt negatív, akkor lehet méhenkívüli?
Szerintem meg kimutatja, mert a hcg termelõdés akkor is beindul, ha méhen kívül tapadt meg!
Kimutatja a teszt ha terhes vagy, akkor is ha nem tudni hol tapadt meg...HCG akkor is van a szervezetben..
Persze hogy kimutatja!!!!! Ugyan olyan terhes az ember olyankor csak nem jó helyen van a pici. Ugyanúgy termelõdik a HCG. Én már voltam 2x méhenkívüli terhes, úgyhogy nagyon képbe vagyok!
Szerintem az elsõ válaszoló félreértette a kérdést, vagy rosszul válaszolt, szerintem õ azt hitte hogy az a kérdés, hogy a teszt kimutatja-e ha a baba nem a méhen belül van, hanem méhen kívüli! Amúgy a többi válaszolónak igaza van, pozitív lesz a teszted ha méhen kívüli a terhesség, és tényleg az elsõ uh-on megnézik, hogy jó helyen van-e a baba!
Igen, kimutatja. Én nekem is volt méhen kívüli és igaz, hogy halvány volt, de pozitív volt. Tünetek nekem mint ált. másnak normális esetben: hányinger, mellfeszülés. És ami más a vérzés, erõs, és hasgrörcs.

Mik az elő tünetei a méhen kivűli terhességnek? Most vagyok 5 hetes terhes jövő héten megyek orvoshoz, de sokszor érzek jobb oldalon a petefészkemnél szurkálást. Vérzésem egyátalán nincs. Egy kicsit megijedtem.

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj, és ne gondolj rögtön roszra.Szerintem csak tágulni kezd a méhed.Nekem is sokat szúrkált és mindig a baloldalamon.De majd a doki megnyugtat.Mégiscsak egy ujj élet keletkezett benned,aminek szívbõl grátulálok.Boldog babavárást. 2 hós anyuka

Szia. Ne aggódj, és ne gondolj rögtön roszra.Szerintem csak tágulni kezd a méhed.Nekem is sokat szúrkált és mindig a baloldalamon.De majd a doki megnyugtat.Mégiscsak egy ujj élet keletkezett benned, aminek szívbõl grátulálok.Boldog babavárást. 2 hós anyuka
Szia! Ha valami hirtelen nagyon komoly fájdalmad lenne, vérzés azonnal irány az orvoshoz! DE! Szerintem nem lesz semmi gond! Én is féltem ettõl az elején, nekem is volt egyoldali szúrkálás, fájdalom (erõs mensis fájdalom) pedig teljesen helyén van a gyerkõcöm.:) Üdv: 22 hetes kismami
Szia! A szurkálás teljesen normális dolog, a szervezeted készül, növekszik a méhed. Nekem az egész terhességemet végigkísérte, igaz a vége felé már egyre ritkult, akkor volt más:) )
Ne aggodj, en is nagyon sokat agyaltam mert tenyleg nagy fajdalmaim voltak, kb az elso 10 hetig. Mindenki azt mondta tagul a mehem, ez hogy semmi baj nem lesz, persze egt paran meg is ijesztettek, hogy ebbol meg lehet baj...hallgass a szivedre erezni fogod! 18 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!