Találatok a következő kifejezésre: Mi a kívüli (89 db)

A méhen kívüli terhességnek mik a jelei? és hanyadik héttől jelentkeznek?

Legjobb válasz: "Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."

"Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
hát azt nemtudom, de keresztanyámnak volt, õ azt hitte hogy vakbélgyulladása van, fájt az oldala :)
Állítólag erõs görcsökkel jár. Ezért érdemes már akkor elmenni ultrahangra, mikor kiderül, hogy terhes valaki. Nem szabad várni a 7-8. hétig, mert nagy baj lehet belõle.
A méhen kívüli terhesség klasszikus tünet "triásza": 1. Alhasi fájdalom 2. Hüvelyi vérzés 3. A petefészek tájon tapintható "dudor" (rezisztencia) 8. hét elõtt nem szokott megmutatkozni, mert ilyenkor a baba még túl kicsi ahhoz, hogy a petevezetéket megrepessze. Amikor ez bekövetkezik, hasûri vérzés lép fel, egyre szaporább pulzussal, egyre alacsonyabb vérnyomással, majd eszméletvesztéssel. Jellemzõ tünet, ha felül a beteg, elveszíti az eszméletét. A terhességi vizeletpróba természetesen pozitív (nagyon fontos diagnosztikus jel!), a méh mögötti üreg (Douglas-ûr) punkciójával apró alvadékokkal tarkított, vagy élénk artériás vért nyerünk. A hüvelyi ultrahang biztos módszer, de ezzel az idõt kár vesztegetnünk. A perifériás keringési elégtelenség (shock) és a fájdalom ún. akut hasi katasztrófára utal, így a hasat mindenképp meg kell nyitni. Ha korábban végzett hüvelyi UH-val élõ méhen kívüli magzatot fedezünk fel, az laparoszkópia segítségével a magzatba adott methotrexat injekcióval is megoldható, a magzat elpusztul, majd felszívódik. Ezért is fontos az elsõ UH vizsgálatot a terhesség felismerésekor elvégezni. Az méhen kívüli terhességnek a klasszikus "kürtterhességen" kívül egyéb formái is vannak (isztmikus terhesség. intramurális terhesség, petefészek-terhesség, hasi terhesség, méhnyk-terhesség - ezek klinikai képe nagyon változatos, ami közös bennünk az általában a hasûri és hüvelyi vérzés. A hasi terhesség azonban ki is viselhetõ.

Mik a jelei a méhen kívüli terhességnek? Félek hogy nálam ilyesmi probléma van.

Amikor nem jött meg a mensim csináltam tesztet, halványan pozitív lett! fájt a hasam pár napig majd egy hét után megjött, gondoltam a teszt tévedett! de még mindig fáj a hasam, pedig megint eltelt azóta egy hét! Leveleztem interneten dokival, szerinte vagy elment a baba vagy méhen kívüli terhességem van! Ma este megyek a dokimhoz! Nagyon félek.... :(

Legjobb válasz: Szia! Nekem nyáron volt egy méhen kívüli terhességem:-( A hasam egyáltalán nem görcsölt. Véreztem, azt hittem megjött. Aztán egyszer csak utaztunk az autóban, és egy pillanat alatt rámtört, a fájdalom. Nem tudtam ülni. Azóta tudom, hogy a méhen kívüli terhesség egyik tünete a végbélfájdalom. Azután egyszer elájultam. Ez is egy tünet. Aztán két napig kinn éjszakáztam a fürdiben, nagyon hányingerem volt. Na ezután vettem egy terhességi tesztet. Pozitív lett. Rá egy hétre mûtöttek, laparoszkópiával.

Szia! Nekem nyáron volt egy méhen kívüli terhességem:-( A hasam egyáltalán nem görcsölt. Véreztem, azt hittem megjött. Aztán egyszer csak utaztunk az autóban, és egy pillanat alatt rámtört, a fájdalom. Nem tudtam ülni. Azóta tudom, hogy a méhen kívüli terhesség egyik tünete a végbélfájdalom. Azután egyszer elájultam. Ez is egy tünet. Aztán két napig kinn éjszakáztam a fürdiben, nagyon hányingerem volt. Na ezután vettem egy terhességi tesztet. Pozitív lett. Rá egy hétre mûtöttek, laparoszkópiával.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! :)
Nekem amikor elmaradt a mensim egy hét múlva csináltam tesztet, addig csak reménykedtem, hogy talán.... A teszt nagyon erõs pozitív lett! De 1-2 nap múlva elkezdtem barnázni, aztán néhány csepp vér. Últrahangon nem látták mi lehet a baj(szerintem vak volt a doki), mert másnapra olyan hihetetlen fájdalmam volt, hogy nem is tudom elmondani. Az egész oldalam fájt. A klinikán már szinte elájultam. Megmûtöttek, ki vették a petevezõmet. Úgyhogy tényleg siess a dokihoz, ha fenn áll a gyanu, mert nem gyerekjáték!
Lányok, Rátok cáfolok: októberben mûtöttek méhen kívülivel, és semmi de semmi görcsös tünetem, végbélfájdalmam, ájulásom nem volt, csak annyi, hogy a pozitív tesztek ellenére barnázgattam. Uh, és egybõl látszott, mûtöttek is aznap. Szóval ez mindenkinél egyedi, nincs két egyforma, de a kérdezõnek mondom: ha volt egy pozitív tesztje, s utána megjött neki, az tényleg vagy vetélés, vagy valami más baj, IRÁNY A DOKI!!!!!!
A méhen kívüli terhesség iszonyatos görcsökkel és fájdalommal jár (én láttam olyan kolléganõt, akit a mentõ vitt el), szóval ez a telefonos diagnózis nekem egy kicsit felelõtlennek és megalapozatlannak tûnik. Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!
Attól függ, hol van a méhen kívül. Ha a petevezetõn akkor hamar kiderül, lehet, hogy még az elsõ ultrahang elõtt begörcsöl, bevérzik. Nagyon rossz "példa", de nekem volt egy ismerõsöm aki sajnos nem ment el az elsõ ultrahangos vizsgálatra, utána meg már nem hüvelyi ultrahanggal nézték, ezért nem derült ki, hogy a baba nem is a méhében volt. 4-5 hónaposan ment elõször orvoshoz, felelõtlen volt nagyon. Neki valahol a hasüregében volt a baba. 6 hónapos volt amikor bevérzett, görcsölt, de mire a kórházba értek vele nem élte túl egyikük sem. De ez persze ritka, az elsõ ultrahangot pont azért csinálják, hogy kiderüljön, hogy méhen belül van-e a babó.

Mi a külömbség az iskolarendszerű tanfolyam és az iskolarendszeren kívüli tanfolyam között?

Legjobb válasz: Az iskolarendszeren kívüli az esti vagy hétvégi tagozatos (fizetõs)

Az iskolarendszeren kívüli az esti vagy hétvégi tagozatos (fizetõs)
Elsõ , rosszul tudod.Az iskolarendszerûbe bele tartozik a nappali, esti és a levelezõ is.Én levelezõn vagyok és családi pótlékot is kapunk.Az iskolarendszeren kívüli pl a felnõttképzés amik fizetõsek , de még idetartoznak a különbözõ tanfolyamok is.

Méhen kívüli terhességnek mik a jelei? Aggódjak?

4+3 napos vagyok és elég korán kezdõdtek a tünetek már az elemaradt menszesz elõtt (11 dpo) fáradtság, ciciszurkálás. Ma pedig folyamatosan fáj a bal petefészkem néha beleszúr...kicsit aggódok.:(

Legjobb válasz: erõs görcsökkel jár a méhen kívüli

erõs görcsökkel jár a méhen kívüli
Én pont ennyi idõs terhesen kerültem kórházba méhen kìvüli gyanúja miatt. Engem is az aggasztott, hogy pont a bal petefészkem nagyon szúrt. Csináltak vértesztet, ami kimutatta a terhességet, de mivel ultrahangon még nem láttak semmit és fájt a petefészkem körül, ezért azonnal befektettek. Doki szerint ez a fájdalom akár lehetett volna méhen kívüli terhesség miatt is, ha mondjuk a petevezetõbe ágyazódott volna be a petezsák. Ezért nem engedtek haza. Nálam hál'Istennek végül az ötödik hét elején pont jó helyen megjelent a petezsák, a HCG is szépen emelkedett. Mint kiderült, a petefészkemben a terhesség miatt kialakult sárgatest ciszta okozta a fájdalmat, így hazaengedtek. A tanácsom az, hogy várj egy pár napot mindenképpen, próbálj meg pihenni, aztán menni majd csak orvoshoz. Ha kezd elviselhetetlen lenni a fájdalom, akkor viszont ne habozz kórházba menni! Szerintem semmi gond nem lesz amúgy és drukkolok nektek! 28 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Tegnap estig nagyon fájt alig bírtam elaludni szerencsére mára semmit bajom.A tesztem is szép erõs már.Van összefüggés a halvány teszt és a méhen kívüli terhesség között? http://www.kepfeltoltes.hu/view/131126/IMG_20131125_161315_w..
Sajnos nincs összefüggés a méen kivüli és halvány teszt miatt.Nekem mindig halvány volt a teszt, és nem méhen kivüli vagyok, és a betegtájékoztatóra is rá van írva minden terhességi tesztnél, hogy méhen kivüli terhességet is kimutat a hormonok miatt, ezt a fennállást csak nõgyógyász tud igazolni vizsgálattal.Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Mik a méhen kívüli terhesség tünetei?

A teszt kimutatja? Ami nálam most van "tünet": - Két hetes menstruáció késés (1 hét késé után teszteltem és nem vagyok terhes) - 3 hét alatt híztam 3-4kg-ot - 2 napja furán érzem magam, letört, lehangolt, és nem tudom, hogy a hasam vagy n?gyógyászati részen érzek e fájdalmat, szúrkálás, feszülést (nem tudom mi pontosan) - ma nagyon megszédültem egyszer er?s folyásom van kb. 1 hete, de pár napja már darabosabb. Nem viszket, szóval nem gomba, sajnos azt jól felismerem. Orvoshoz megyek ahogy tudok, de el?ként érdekelne a ti véleményetek/akár személyes tapasztalatotok. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Méhen kívüli terhességet is kimutat a terhességi teszt, mert ugyanúgy termelõdik HCG.Tesztelj,de akármi is az eredmény menj orvoshoz.

Méhen kívüli terhességet is kimutat a terhességi teszt, mert ugyanúgy termelõdik HCG.Tesztelj, de akármi is az eredmény menj orvoshoz.
A méhenkívülitõl sem lehet ennyit hízni ilyen rövid idõ alatt, a teszt valóban kimutatja a terhességet, bárhol is van. Lehet hogy inkább valami hormonzavar lesz, csak a hízásból gondolom. De irány az orvos mielõbb.
ha a teszt negatív akkor nem vagy terhes valószínûleg, sem méhen belül sem méhen kívül. Orvoshoz viszont mindenképp menj el.
Szia! Ez hormonzavarra utal. Stresszes idõszakomban én is tapasztaltam ilyet. A folyás pedig fertõzésre. A méhen kívüli terhességet is kimutatja a teszt, ahogy a korábbi hozzászólók írták, ugyanis a szervezetben akkor is jelen van a HCG nevû hormon.
A tüneteket kérdezted azért írtam másoltam be a cikket, demivel nega a teszted így nme erõl lesz szó....
A kérdező hozzászólása: MA Megjött :)

Vámszabályok EU-n kívülre történő utazáskor. Mi a teendőm?

A közeljöv?ben dél-koreai utat tervezek, ugyanakkor még sohasem jártam EU-n kívüli országban, így a vámszabályokról sem tudok sokat. Nagyon szépen megköszönném, ha tudnátok segíteni. (Szerintem amúgy sem Dél-Koreán van a hangsúly, hanem csupán az EU-n kívüli országon, a legáltalánosabb szabályok szerintem nem térnek el túlságosan egymástól.

Legjobb válasz: Ha Magyarországról viszel magaddal kütyüket az útra, azért sem a kinti beléptetéskor, sem a hazajövetelkor nem kell fizetni, nyilatkozatot sem kell kitölteni. Ezeket itthon vásároltad, nem kell vámoltatni. Egyébként a hazajövetelkor, ha bárki azt mondja egy magyar klaviatúrájú laptopra, vagy egy használt magyar nyelvû mobilra, hogy fizess vámot, akkor aznap nagy csoda történt:) Mi mindig visszük a laptopot is EU-n kívülre, soha nem volt ebbõl probléma. Az írt összeghatár, csak a kint vásárolt termékekre vonatkozik. A behozatallal kapcsolatban én nem szeretnék jósolgatni, mert ugyan a mi behozatalaink kb összeghatáron voltak, soha nem jelentkeztünk, hogy akkor most itt vagyunk vámot fizetni, és lekopogom, eddig soha nem is állítottak meg, de pl. a testvérem az USA-ban vásárolt laptopot és itthon megállították és szépen fizetni is kellett. Hivatalosan ha a behozatal meghaladja a vámmentesen behozható összeghatárt, akkor bizony fizetni kell.. de hangsúlyozom, hogy HIVATALOSAN!

Ha Magyarországról viszel magaddal kütyüket az útra, azért sem a kinti beléptetéskor, sem a hazajövetelkor nem kell fizetni, nyilatkozatot sem kell kitölteni. Ezeket itthon vásároltad, nem kell vámoltatni. Egyébként a hazajövetelkor, ha bárki azt mondja egy magyar klaviatúrájú laptopra, vagy egy használt magyar nyelvû mobilra, hogy fizess vámot, akkor aznap nagy csoda történt:) Mi mindig visszük a laptopot is EU-n kívülre, soha nem volt ebbõl probléma. Az írt összeghatár, csak a kint vásárolt termékekre vonatkozik. A behozatallal kapcsolatban én nem szeretnék jósolgatni, mert ugyan a mi behozatalaink kb összeghatáron voltak, soha nem jelentkeztünk, hogy akkor most itt vagyunk vámot fizetni, és lekopogom, eddig soha nem is állítottak meg, de pl. a testvérem az USA-ban vásárolt laptopot és itthon megállították és szépen fizetni is kellett. Hivatalosan ha a behozatal meghaladja a vámmentesen behozható összeghatárt, akkor bizony fizetni kell.. de hangsúlyozom, hogy HIVATALOSAN!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Bevallom, én azt tervezem, hogy 1-2 dolgot azért vásárolnék kint, pl. fényképezõgépet, e-könyv olvasót, mp3 lejátszót, de ezekrõl szerintem nem lehet megállapítani a származási országot, nincs rajtuk klaviatúra, a dobozt elõtte eldobnám, szóval elvileg senki meg nem mondhatná, hogy nem itthonról vittem ki, és csak épp viszem haza õket. Szóval abban reménykedem, hogy ezek után nem kellene vámot fizetnem.
Hacsak nem origi dobozba, lefóliázva bontatlanul hozol cuccokat (hanem fényképezõt simán a tokjában, mobilt zsebben, laptopot laptoptáskában, stb) akkor a kutya nem fog kérdezni tõled semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

A méhen kívűli terhességet kimutatja a teszt? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Nem mutatja ki. A pozi teszt után az elsõ nõgyógyászati vizsgálat egyik célja pont az, hogy megnézik, nem méhen kívüli-e a terhesség.

Nem mutatja ki. A pozi teszt után az elsõ nõgyógyászati vizsgálat egyik célja pont az, hogy megnézik, nem méhen kívüli-e a terhesség.
A kérdező hozzászólása: ha késik és a hõ fentvan még mindig (sõtt feljebb is ment) és a teszt negatív, akkor lehet méhenkívüli?
Szerintem meg kimutatja, mert a hcg termelõdés akkor is beindul, ha méhen kívül tapadt meg!
Kimutatja a teszt ha terhes vagy, akkor is ha nem tudni hol tapadt meg...HCG akkor is van a szervezetben..
Persze hogy kimutatja!!!!! Ugyan olyan terhes az ember olyankor csak nem jó helyen van a pici. Ugyanúgy termelõdik a HCG. Én már voltam 2x méhenkívüli terhes, úgyhogy nagyon képbe vagyok!
Szerintem az elsõ válaszoló félreértette a kérdést, vagy rosszul válaszolt, szerintem õ azt hitte hogy az a kérdés, hogy a teszt kimutatja-e ha a baba nem a méhen belül van, hanem méhen kívüli! Amúgy a többi válaszolónak igaza van, pozitív lesz a teszted ha méhen kívüli a terhesség, és tényleg az elsõ uh-on megnézik, hogy jó helyen van-e a baba!
Igen, kimutatja. Én nekem is volt méhen kívüli és igaz, hogy halvány volt, de pozitív volt. Tünetek nekem mint ált. másnak normális esetben: hányinger, mellfeszülés. És ami más a vérzés, erõs, és hasgrörcs.

A teszt először semmit majd 1csík később 2 csíkot mutatott. Voltam dokinál, ő nem látott semmit ultrahangon sem, szerinte lehet hogy korai volt a vizsgálat vagy méhen kívüli. Hétfőn lesz a labor, de kíváncsi vagyok kinek mi a tapasztalata, véleménye?

jó pár napja feszít a hasam néha szúr is,esténként gyomorégés enyhe hányinger is el?fordul,hatalmas patijaim lettek ami eddig nem volt de ezt betudtam eddig vmi hormonzavarnak.a mensim 2 napig tartott,1 hete barnás folydogálásaim vannak de csak ritkán,olyan érzés mintha megjönne.vélemények?remélem a méhen kívüliben nem lesz igaza a dokinak:((

Legjobb válasz: Méhen kivülire gyanakszik és nem csinált hüvelyi UH-t?

Méhen kivülire gyanakszik és nem csinált hüvelyi UH-t?
már nem azért de elég felelõtlen volt a dokid a fent említett esetleges méhenkívüli miatt meg kellett volna gyõzõdnie arról, hogy a méhben van-e petezsák
Nekem is késobb jott ki a második csík és terhes vagyok. 6 hetesen voltam eloszor dokinál, de nem csinált ultrahangot. Nem akarta, hogy esetleg megijedjek, ha még nem látja a babát. 11. hétre rendelt vissza és akkor fogja megnézni a babát. Grukkolok. Szeritntem még tul korán mentél orvoshoz. Most 7 hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: szerintem is...eddig nem volt soha semmi eü problémám szerencsére, ezért is gondoltam hogy csinálok tesztet, mikor kezdõdtek a hasi feszítések, meg a többi....
az a diag a papírodon, nem konkrét diagnózis szerintem, hanem csak sejtés. ezt fogja vizsgálni
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hogy nem így lesz! igaz nem terveztünk babát, de nagyon örülnék-örülnénk neki ha mégis:)
A kérdező hozzászólása: diag.: szekunder amenorrhoea labor: menotest vizsgálat ennyi....
sajnos a leírtak alapján van rá esély. de kívánom, hogy ne így legyen
A kérdező hozzászólása: de csinált de nem látott semmit, ekkor mondta azt hogyha hasi görcsök jelentkeznek azonnal menjek vissza.de semmi fájdalom nem volt, most sincs.csak nem tudom kívárni a keddi labort....
Nos a dokinak éreznie kellett a kézi vizsgálat során, hogy a méhszájad magasan van-e és zárt-e..már az alapján tud következtetni..hüvelyi uh-n pedig a méhnyálkahártya vastagságából esetleges felritkulásokból..miket írt a leletedre? Vagyis a vizsgálati papírra...amúgy tényleg lehet , hogy túl korán mentél, mivel valszin mensi elõtti napokban eshettél teherbe..ezért volt csak részleges a mensid..és még most ágyazódsz be..de ez csak feltevés..
simán lehetsz terhes! nekem is csak a tesztablakban volt 1 csík, a kontrollban semmi, azt hittem rossz a teszt. a doki szerint, ha a hormonérzékeny helyen csík van, ott már valami van! na az a valami már 4 hónapos:)

Az miért van h a havim magvolt rendesen elmúlt, 1 napig nem volt semmi és újra megjött? És mik a tünetei a méhen kívüli terhességnek? És ez a kettő kapcsolódhat össze?

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat,hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.

Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat, hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Igen szedtem nemrég antibiotikumot. Csináltam tesztet és negatív lett szóval biztos az antibiotikumtól volt! Köszönöm a válaszod!

Mik a tűneteí egy kb.1honapos méhen kívülí terhességnek?

Legjobb válasz: Nálam 8 hetes méhenkívüli terhességet diagnosztizáltak. A menstruációm nem maradt el, de utána 8-10 nappal elkezdtem barnázni, és ez nem is szûnt meg. Puffadt volt a hasam, aluszékony voltam, de más tüneteket nem tapasztaltam. Végül csináltam egy tesztet, pozitív lett, mentem boldogan dokihoz, de az UH-n nem látott semmit. Vérvizsgálatra küldött és kiderült, hogy olyan magas a HCG-szintem, ami már egy 8 hetes terhességnek felel meg - ezt már látnia kellett volna UH-n. Kicsit jobban nekiállt keresni és meg is találta a bal petevezetõmben: már dobogott a szíve :( Rögtön megmûtöttek, és meg volt repedve a petevezetõm, szóval kb. az utolsó pillanatban jöttek rá. Az a legmegdöbbentõbb, hogy nem fájt a hasam egyáltalán... Mindenesetre ha legkisebb gyanúja is felmerül, hogy méhen kívüli a terhesség, nem szabad sokáig gondolkodni, lépni kell! Sajnos azonban látod, még egy 8 heteset is kihívás volt diagnosztizálni :(

Nálam 8 hetes méhenkívüli terhességet diagnosztizáltak. A menstruációm nem maradt el, de utána 8-10 nappal elkezdtem barnázni, és ez nem is szûnt meg. Puffadt volt a hasam, aluszékony voltam, de más tüneteket nem tapasztaltam. Végül csináltam egy tesztet, pozitív lett, mentem boldogan dokihoz, de az UH-n nem látott semmit. Vérvizsgálatra küldött és kiderült, hogy olyan magas a HCG-szintem, ami már egy 8 hetes terhességnek felel meg - ezt már látnia kellett volna UH-n. Kicsit jobban nekiállt keresni és meg is találta a bal petevezetõmben: már dobogott a szíve :( Rögtön megmûtöttek, és meg volt repedve a petevezetõm, szóval kb. az utolsó pillanatban jöttek rá. Az a legmegdöbbentõbb, hogy nem fájt a hasam egyáltalán... Mindenesetre ha legkisebb gyanúja is felmerül, hogy méhen kívüli a terhesség, nem szabad sokáig gondolkodni, lépni kell! Sajnos azonban látod, még egy 8 heteset is kihívás volt diagnosztizálni :(
A kérdező hozzászólása: Hasznos volt a válaszod.Nálam az a baj, hogy a menstruáció 5 hete volt és kb.1 hetet késik.Már voltam orvosnál és szerinte csak méhen kivüli lehet.
Engem már addigra megmûtöttek.... HCG-t nézettem, lombik volt, kevésrõl indult, aztán emelkedett, de nem eléggé. Második uh-on látták csak, hogy méhen kívüli. Egy kis barnázásom volt.
Vérbõl csináltak HCG-tesztet? Van valamilyen tüneted? Ha a dokid ennyire biztosra mondja, akkor most hogyan tovább? Úgy tudom, ha a terhesség még viszonylag korai (5-6 hetes) lehetõség van valami durva gyógyszeres beavatkozásra is mûtét helyett. Nálam mondjuk ez szóba sem jött, a bal petevezetõmnek lõttek. De ha így történik, az sem feltétlen tragédia, én utána 2x is teherbe estem: az elsõ baba sajnos elment, de a másodikkal ezen a héten töltjük a 35. hetet. De az biztos, hogy nagyon megviselt a méhen kívüli, nem biztos, hogy valaha fel fogom dolgozni lelkileg :( Nagyon együtt érzek veled! Írd majd meg, mi történt!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a HCG-ét és úgy látszik , hogy terhes vagyok de a doki mégsem találja a magzatot ...... sehol. A hcg 468, 07 volt a doki szerint ez terhességet jelent.Ez lenne a harmadik gyerek és a másodiknál komoly problémáim voltak a magas vérnyomással.N agyon sgodok most!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!