Találatok a következő kifejezésre: Mi a jele a (2919 db)

A fehér, krémes folyás mikor jelentkezik, illetve minek a jele? A terhesség, vagy a pé jele?

Nekem ebben a hónapban gyakorlatilag végig krémes folyásom volt, a feltételezett pé el?tt és most is. Viszont most nagyon szurkál a méhem. Lehetek babás, mármint a ciklus elején teherbe lehet esni? Mert a h?m végig 36,6 körül van, el?z? hónapban viszont felment 37- re is.

Legjobb válasz: A peteérés jele a tojásfehérje szerû átlátszó és nagy mennyiségû folyás!Nem lehet,hogy összeszedtél valamit? Tesztelni majd csak a kimaradt menstruációnál érdemes!

A peteérés jele a tojásfehérje szerû átlátszó és nagy mennyiségû folyás!Nem lehet, hogy összeszedtél valamit? Tesztelni majd csak a kimaradt menstruációnál érdemes!

Mik a jelei a nyitott méhszájnak?

Legjobb válasz: Az az elsõdleges jele, hogy az orvos megvizsgál, és ezt mondja neked. Komolyan.

Az az elsõdleges jele, hogy az orvos megvizsgál, és ezt mondja neked. Komolyan.
Érdekes, õ mindenkinél így jár el és eddig senkinél se volt gond, pedig rengeteg kismama jár hozzá. A fertõzésrõl: kádban is lehet vajúdni, nagyon sokan még az utolsó napon is szexelnek (nem én, de rengetegszer hallani róla), még sincs a babáknak semmi baja. Ui. korán általában csak a külsõ méhszáj nyílik, a belsõ továbbra is zárt marad. akkor van gond és tilalom, mikor már a belsõ is kezd nyílni..
nem fertõzõdött meg...és orvosi javaslatra, engedéllyel ment minden. Én bíztam benne 8 az orvosomban), nem hiába.
Nincs jele, csak az orvos szól, ha nyílni kezdesz. Nekem azt mondta egyébként, hogy mindent szabad ugyanúgy (szex, fürdés, még úszhattam is, igaz, itthon), pedig már 26-28 hetesen elkezdett nyílni (4. baba).
Hát pedig azért mondják hogy nem szabad fürdeni, szexelni stb...mert így bármilyen fertõzés könnyen eljut a babáig:-(((
Így van, ahogy írták elõttem. Sajnos. Mert így nem tudjuk, mikor nyílunk ki, akkortól pedig nem kellene fürdeni, szexelni, stb.
Szerencséd volt:-)
Érezni nem lehet konkrétan, de a görcsölgetés, sûrû keményedés esetleg nyithatja a méhszájat, azért érdemes a dokinak jelezni.
Semmi jele:-( Tényleg csak az orvos tudja vizsgálat után megállapítani!!!
Nyitott méhszájjal szerintem sem lehet fürdeni:-( Legalábbis engem eltiltott a doki, és a kórházban a kismamatársaim akiknek hasonló volt a terhességük õket is eltiltották az orvosaik:-(

Mik a jelei a gyújtó trafó meghibásodásának?

ETZ mkp-ről lenne szó?

Legjobb válasz: Ha bemelegszik, akkor vagy menet közben is leáll vagy csak alapjáraton és utána be sem indul addig, ameddig kicsit le nem hûlt a trafó. Ha ezek nincsenek esetleg lehet gyenge szikra is az elromlás jele.

Ha bemelegszik, akkor vagy menet közben is leáll vagy csak alapjáraton és utána be sem indul addig, ameddig kicsit le nem hûlt a trafó. Ha ezek nincsenek esetleg lehet gyenge szikra is az elromlás jele.
durrog köhög nem akar kipörögni.
A kérdező hozzászólása: köszkösz, stimmelnek a tünetek kicseréltem és javult helyzet :) mégegyszer kösz!

Minek a jelei? (a kérdés túl rövid)

van az exem és mostanában nem nagyon szólunk egymáshoz.ma odahívott beszélgetni.de azon kívül semmi.(a beszélgetés során semmi fontos témáról nem volt szó) 16/L 17/F

Legjobb válasz: ez a hülyeség jele, jön ki rajtad.

ez a hülyeség jele, jön ki rajtad.
Nem vágom...mi a szarnak kéne beszélgetned az exeddel?:o
Én sem értem, hogy miért iskéne vele beszélgetned? O.o
hiányzik neked vagy mI? írj privibe
butas*g eleve mért baj? az exed a barátod vagy még tetszik.?
semminek a jele. Az ég világon semmié.

Mi a jele a gyermekednek az oviban / bölcsiben?

Kíváncsi lennék,hogy kinek milyen jele van? Leírnád,hogy milyen nem?,és hány éves?

Legjobb válasz: Vonat, januárban lesz 4 éves kisfiú. Nem választottuk, adták a jelet.

Vonat, januárban lesz 4 éves kisfiú. Nem választottuk, adták a jelet.
Lányom 4 éves, bölcsiben tulipán volt a jele, az oviban szívecske lett. A fiam 2, 5 éves, a bölcsis jele vitorláshajó. Mindhármat a lányom választotta a teljes jelkészletbõl és egész érdekes, mert õ nem tudta, de nekem is tulipán volt a jelem bölcsiben és aztán az oviban is! :) Unokatesóm ikerfiai maguknak választottak jelet az oviban: hold és csillag, aztán költözés után az új oviban alma és körte. Sógornõm fiainak pöttyös labda és kocka volt, ezeket kapták.
2 éves kislányomnak a bölcsibe szívecske, a még szabad jelekbõl tudtunk választani:)
Tavaly 2 és fél évesen lett ovis, fagyi a jele, kislány
Szia! 3 éves kisfiú, és ceruza a jele. Levélben küldték ki, hogy mi lesz a jele.
A kisfiamnak kifli a jele az oviban és 3 éves. Bölcsiben halacska volt a jele.
nekem is kifli volt :)
Csengõ, lány, 4, 5 éves. Bölcsiben háromszög volt a jele. :)
Napocska.5 éves kislány õ választotta magának.
Novemberben lesz ovis, fiú, létra. Lányomnak kifli volt a jele, fiamnak egér. Saját maguk választották.
3 éves lányomnak halacska a jele, én választottam neki.
A fiamnak oroszlán a jele.
Kislányomnak aki 2.5 éves lufi és õ választotta.
A nagyobbik, 6 éves nagycsoportos fiamnak alma a jele, a kicsinek pedig, aki 3 éves és minicsoportos, pöttyös labda.
Szia!Még nem jár oviba, majd csak áprilisba megy, de már most megvan a jele!Õ maga választotta!Hold lesz a jele és kisfiú!
Szia, a három éves kislányomnak szívecske, a négy évesnek tulipán!:)
2 éves kislány, napocska.
4 éves lesz a lányom novemberben, kis virág a jele. Õ választotta.
6 éves lányomnak gyöngyvirág a jele, a 1, 5 éves fiamnak pedig autó lesz a bölcsiben, ahova 2 évesen megy majd. Mindkét jelet a lányom választotta.
2 éves kisfiú, vonat a jele.
3 éves kisfiú, hóember a jele.
A fiam jele is a hold, mivel kb ez volt az elsõ szava és nincs olyan este, hogy meg nem nézné az égen, én kértem neki ezt a jelet. Már középsõs, 4 éves.
Az én kisfiam most kezdte az ovit, és õ kérte a jelét ami a hóember:) Bölcsibe perec volt a jele.
kislányomnak virág a jele bölcsis 2, 5 éves én választotam neki.
Csiga lesz a jele, novemberben lesz kettõ, akkor kezdi a bölcsit és kisfiú :-)

Mi a jele a terhességnek fogamzásgátló tabletta szedése mellett? Rendszeresen szedtem! 2 napig hányingerem volt reggel. Igaz sok vizet is ittam. Mi a jele ha terhes lennék? Kimarad a havi, vagy a tabi mellett, hogy jelentkezik?

Legjobb válasz: Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.

Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.
tabi mellett amúgyis más a megvonásos. általában nem jön meg a megvonásos, de megesik, hogy mégis megjön. ilyenkor azonban azt mondják, hogy furán érezték magukat az anyukák, s ez feltûnõ volt. na, de ha gyanakszol vegyél tesztet. de egy hányinger még nem feltétlen terhességi jel!
Elvileg hányinger hányás a terhesség 5-6. hetében jelentkezik, tehát a menstruáció elmaradása(vagy megváltozása, pl. jóval kevesebb vér) után. Reggeli hányingerem nekem is szokott lenni, mert nem akarok elmenni otthonról:)
Nekem a barátnõm fogamzásgátló mellett lett terhes, ráadásul a vérzése sem változott, észre sem vette magán, csak amikor megnõtt a hasa egy picit....:/
Amúgy szerintem aki terhes lesz tabi mellett, az vagy rosszul szedte be, kihagyott egy szemet vagy esetleg volt valami ami csökkentette a hatását..pl hányás vagy hasmenés, antibiotikum, fájdalomcsillapító, grapefruit, stb. :S

Lehet a foga jön? Mik a jelei a fogzásnak?

Sziasztok!

Legjobb válasz: ez már jel

ez már jel
14 hetes kislányom is ezt csinálja és a cumisüveg cumiját rágcsálja és még dumál is hozzá, és kevesebbet is eszik... remélem nem a foga még.. :S
Babámnak 3 napja jött ki az elsõ foga (másnap a mellette lévõ), most 6, 5 hónapos. Viszont már 3-4 hónapos kora óta nyálzik, rágja az öklét, nyûgös (nem minden nap), rágja a nyelvét és mindent amit ér. 5 hónapos korában megjelent az a kis fehér csík és minden nap vártam, na hátha kijött már. D emégis kellett ennyi idõ hozzá. Szerintem változó, hogy mennyi idõ alatt jön ki, de valószínû ezek már a fogzás jelei.

Mik a jelei a poratka allergiának?

az lehet poratka allergia, ha éjjelente felkelek,és tüsszögök,és addig nem hagya abba amig ki nem fujom az orrom?? de nappal talán 1x2 HA tüsszentek!:S

Legjobb válasz: Lehet jele az éjjeli tüsszögés is, nem zárja ki az, hogy nappal nincsen, mert lehetséges, hogy az ágyadban vannak nagyon elszaporodva, de a ház többi részén nem (mindig a hálószobában van több). Javaslok egy allergia vizsgálatot.

Lehet jele az éjjeli tüsszögés is, nem zárja ki az, hogy nappal nincsen, mert lehetséges, hogy az ágyadban vannak nagyon elszaporodva, de a ház többi részén nem (mindig a hálószobában van több). Javaslok egy allergia vizsgálatot.
Nekem van poratka allergiám.. A tüneteim: - tüsszögés -orrfolyás, - orrdugulás - viszketõ szem Általában akkor jön elõ, ha nagy takarítást csinálok, és portalanítok, vagy olyan helyen vagyok, ahol erõs huzat van, és száll a por... Ilyenkor a tüneteim akár egész nap is vannak, de ha szerencsés vagyok akkor csak 2-3 óráig kínlódok vele.. A kérdésedbõl ítélve te nem tudod, hogy van-e poratka allergiád... Menj el a tüdõgondozóba, és elvégzik az allergia tesztet. Maga a vizsgálat nem olyan vészes csak az, hogy jó pár óráig bent kell lenned.. Ha vannak ilyen tüneteid, nem árt elmenned, mert néha ilyenkor kiderül, hogy nemcsak a poratka allergiád van, hanem más is...
Tüsszögés, viszketés, kiütések lehetnek.
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm válaszaitokat, és igen nem tudom h lenne-e akármilyen allergiám, eddig semmi bajom nem volt, pegid dolgoztam már elég poros helyen akkor semmi bajom nem volt, csak homokos volt az orrom, de semmi tüsszögés v vmi...:S
Nekem 2 éve diagnosztizálták az allergiás rhinitis-t. Porra vagyok kegyetlenül allergiás, azóta már asztma is lett belõle. Nekem folyamatosan be van dugulva az orrom pedig kétféle gyógyszert szedek, orrspray-zek na meg pipát is írtak. Ez a legszörnyûbb allergia, igazából védekezni sem lehet ellene. Én nagyon sokat köhögök, ez is az egyik fõ tünet na meg az állandó orrfújás, tüsszentés.
A kérdező hozzászólása: nekem nem folyik az oroom csak éjszaka kell kifujnom. köhögni pl egyáltalán nem köhögök! szal nem tom h mi lehet! :s am ha a háziorvos felir egy allergia tesztet akkor az elég, v menni kell máshova is???
A háziorvos ad beutalót allergiológiára vagy tüdõgondozóba, ott csinálnak ilyen tesztet. Pár karcolást ejtelek az alkarodon, rácseppentenek különbözõ allergiát okozó koncentrátumot és ha bepirosodik valamelyik akkor meg tudják mondani mire vagy allergiás.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! majd elmegyek, és remélem nem lesz semmi bajom!:(
Csak óvatosan ezzel a vizsgálattal, nekem soha nem mutat ki semmit, pedig borzasztó erõs tüneteim vannak. Minden nap úgy kelek, hogy órákig tüsszögök, könnyezik a szemem, percenként fújom az orrom, gyakran rámjön napközben is, és éjszaka is van, hogy emiatt nem tudok aludni. Az orvosok is tátott szájjal állnak az eset elõtt, a tüneteim megvannak, a sz*r vizsgálataik meg nem mutatnak ki semmit. :S

Mik a jelei a vemhességnek a macskáknál?

milyen szinu kölykei leszenk a fekete cicának?

Legjobb válasz: Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.

Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.
meg megduzzadnak az emlõk
meg leszakad a hátad, amikor felemeled a cicát:)
A macska ha sa gömbölyödik, a cica, simulósabb! A szín pedig, függ a kandúr színétõl! A kis cicákra nagyon kell vigyázni ebben a télben, elég rosszkor jött ez az ellés, mert a nem megfelelõ odafigyelés mellett akár el is pusztulhatnak, a kiscicák, és az anya is!

Mi a jelei a nimfomániás nöknek?

Legjobb válasz: Sokan azt hiszik mert a barátnõjük szeret velük szexelni, és esetleg - sok nõvel ellentétben - kezdeményez is az nimfo. Pedig NEM. Ez egy betegség, a nõ válogatás nélkül, bárkivel bármikor csak azt akarja, gyakorlatilag ez az egyetlen cél vezérli, hogy dughasson. Láttam egy mûsort is ezzel kapcsolatban, ahol ilyen betegek nyilatkoztak. "A férfiak sokszor álmodoznak egy nimfomán nõrõl, miközben nincsenek tisztában a fogalom valódi jelentésével. A hiedelmekkel ellentétben ugyanis a nimfománia egy súlyos lelki betegség, amely nem csak a benne szenvedõ életét, de a párkapcsolatait is tönkreteszi. Elõfordul, hogy egy férfi azzal dicsekszik a barátainak, hogy aktuális partnere nimfomán vagy fehérmájú. Persze a köznyelvben ez csupán azt takarja, hogy az illetõ kedvese az átlagosnál jobban szereti a szexet, ezért õt rögtön szexmániásnak, illetve nimfománnak titulálja. A férfiak nagy része vágyik arra, hogy megtapasztaljon egy ilyen partnert, és álmaikban javarészt olyan hölgy jelenik meg, aki éjjel-nappal a lepedõt gyûrné velük. Ám a nimfománia egy komoly betegség, amely életeket, kapcsolatokat, sõt családokat is tönkretehet. Az elnevezés maga a görög nimfa és õrjöngés szóból származik. Kielégíthetetlen kényszerbetegség Az egészséges szexualitás hozzátartozik az életünkhöz. Ám elég ijesztõ lehet, ha valakinek az átlagosnál jóval többször van késztetése arra, hogy azonnal kielégítse szexuális vágyát. Pláne, ha mindez nemcsak a partnerkapcsolatában, az otthonában jelentkezik, de a munkahelyén vagy akár az utcán is. Szakemberek szerint a hiperszexualitás, más néven erotománia vagy nimfománia nem más, mint egyfajta viselkedési zavar, kényszerbetegség, hasonló, mint a kleptománia, az alkoholizmus, a játékszenvedély, vagy bármilyen más mánia. Olyan állapot, mikor valaki nem tud ellenállni egy belsõ kényszernek, hogy azonnal aktusba kezdjen egy számára vonzó partnerrel. Súlyos lelki, pszichiátriai betegség, amely hiába hajszolja alanyát egyik ágyból a másikba, az érzelmi és a szexuális kielégülés javarészt elmarad. A nimfománia tehát egyáltalán nem analóg a férfiak ösztönszerû vadászatával, amikor minden vonzó nõt meg akarnak kapni. A pszichológusok szerint tévhit az is, hogy a szexfüggõ vagy szexmániás, és a nimfomán azonos fogalmak. Az elõbbi ugyanis általában el is éri a vágyott kielégülést, míg utóbbi csak ritkán. Frigiditás, elkeseredés, bûntudat A nimfománia lelki hátterét, okait, körülményeit tudományosan is vizsgálták. A betegség kialakulása gyakoribb olyan lányoknál, akik hevesebb természetûek, vagy fiatalon valamilyen szexuális traumát éltek át. Okozhatja még zavaros énkép, más mentális problémák és természetesen szervi bajok is – például agydaganat vagy a férfihormon kórosan nagy mennyisége. A nimfomániában szenvedõ nõk könnyen bonyolódnak kalandokba, általában labilisak érzelmileg, elégedetlenek önmagukkal, a nõiességükkel, rosszabb periódusaikban pedig általában az egész világgal. Az orgazmus hiánya ugyanis náluk komoly idegfeszültséghez, önbizalomhiányhoz vezethet, ami még inkább rontja az esélyeiket az orgazmus elérésére. Felmerülhet bennük a frigiditás lehetõsége, ami sokszor még elkeseredettebb próbálkozáshoz, és kontrollálhatatlan szexuális kalandokhoz vezet. Emiatt sokszor küzdenek bûntudattal is, ráadásul a gyönyör ennyire öncélú hajszolása szinte lehetetlenné teszi számukra, hogy – megélve természetes nõi szerepüket - képesek legyenek tartós párkapcsolatban maradni. Ez a betegség önerõbõl nem gyõzhetõ le, fontos, hogy aki tudja, vagy gyanítja, hogy nimfomániával küzd, forduljon szexuálpszichológushoz. Fehérmájúság – honnan ered a kifejezés? A nõk szexuális vágyát az ösztrogén nevû hormon szabályozza. Ennek lebontása jelentõsen lassul a májsejtek tömeges pusztulásával járó betegségekben (májgyulladás, májzsugor stb.), ezért nagyobb mennyiségben lesz jelen a szervezetben. Így az illetõ nõ hiperszexuálissá válhat, a máj sejtjeinek pusztulása, a máj kötõszövetes elfajulása miatt pedig világosabb színû lesz a máj. A májkárosodás okozta hiperszexualitást elõször nõstény háziállatokon figyelték meg, amelyek levágása után kiderült, májuk fehérebb mint a normális. Ezután kezdték a fehérmájú jelzõt lányokra, asszonyokra is alkalmazni." "Nimfománia v. andrománia (gör.), kóros nemi igazgatottság a nõnél, mely némely ideg- v. elmebeteg állapot tüneteként lép föl. Igy nem ritkán a hiszteria lefolyása alatt, a maniakalis és általános izgatottsággal járó pszichotikus tünetcsoportokben jelentkezik mint egyik kimagasló kórtünet. De itt-ott kóros nemi érzetek, erotikus érzéki csalódások és nagyzási téveszmék kapcsolatában is észleljük a N.-t. Leggyakrabban azonban súlyos szellemi degenerálás és átöröklés alapján fejlõdött elmegyöngeségben (imbecillitas) lép föl, ahol a fonák itélõképesség, az ellentállási képesség hiányossága, az érzéki ingerek korlátlan uralma és a társadalmi tekintetek kiméletlen megvetése a nemi vágyak legnyersebb és legfonákabb kielégítésére vezet. A N.-nak ugyanezt a képét és ugyanazon szervi okokból látjuk fejlõdni mindazon esetekben, ahol kóros organikus folyamatok heveny okozzák a szellemi élet pusztulását, mint amilyenek a terjedõ hüdéses elmezavar és az aggsági elmezavar alapján tevõ agybeli változások. Degenerált egyéneknél a pubertás (fanosodás) korában tör ki nagy hévvel a N. egyéb izgalmi tünetekkel, de nem ritkán még ezen kor elõtt is."

Sokan azt hiszik mert a barátnõjük szeret velük szexelni, és esetleg - sok nõvel ellentétben - kezdeményez is az nimfo. Pedig NEM. Ez egy betegség, a nõ válogatás nélkül, bárkivel bármikor csak azt akarja, gyakorlatilag ez az egyetlen cél vezérli, hogy dughasson. Láttam egy mûsort is ezzel kapcsolatban, ahol ilyen betegek nyilatkoztak. "A férfiak sokszor álmodoznak egy nimfomán nõrõl, miközben nincsenek tisztában a fogalom valódi jelentésével. A hiedelmekkel ellentétben ugyanis a nimfománia egy súlyos lelki betegség, amely nem csak a benne szenvedõ életét, de a párkapcsolatait is tönkreteszi. Elõfordul, hogy egy férfi azzal dicsekszik a barátainak, hogy aktuális partnere nimfomán vagy fehérmájú. Persze a köznyelvben ez csupán azt takarja, hogy az illetõ kedvese az átlagosnál jobban szereti a szexet, ezért õt rögtön szexmániásnak, illetve nimfománnak titulálja. A férfiak nagy része vágyik arra, hogy megtapasztaljon egy ilyen partnert, és álmaikban javarészt olyan hölgy jelenik meg, aki éjjel-nappal a lepedõt gyûrné velük. Ám a nimfománia egy komoly betegség, amely életeket, kapcsolatokat, sõt családokat is tönkretehet. Az elnevezés maga a görög nimfa és õrjöngés szóból származik. Kielégíthetetlen kényszerbetegség Az egészséges szexualitás hozzátartozik az életünkhöz. Ám elég ijesztõ lehet, ha valakinek az átlagosnál jóval többször van késztetése arra, hogy azonnal kielégítse szexuális vágyát. Pláne, ha mindez nemcsak a partnerkapcsolatában, az otthonában jelentkezik, de a munkahelyén vagy akár az utcán is. Szakemberek szerint a hiperszexualitás, más néven erotománia vagy nimfománia nem más, mint egyfajta viselkedési zavar, kényszerbetegség, hasonló, mint a kleptománia, az alkoholizmus, a játékszenvedély, vagy bármilyen más mánia. Olyan állapot, mikor valaki nem tud ellenállni egy belsõ kényszernek, hogy azonnal aktusba kezdjen egy számára vonzó partnerrel. Súlyos lelki, pszichiátriai betegség, amely hiába hajszolja alanyát egyik ágyból a másikba, az érzelmi és a szexuális kielégülés javarészt elmarad. A nimfománia tehát egyáltalán nem analóg a férfiak ösztönszerû vadászatával, amikor minden vonzó nõt meg akarnak kapni. A pszichológusok szerint tévhit az is, hogy a szexfüggõ vagy szexmániás, és a nimfomán azonos fogalmak. Az elõbbi ugyanis általában el is éri a vágyott kielégülést, míg utóbbi csak ritkán. Frigiditás, elkeseredés, bûntudat A nimfománia lelki hátterét, okait, körülményeit tudományosan is vizsgálták. A betegség kialakulása gyakoribb olyan lányoknál, akik hevesebb természetûek, vagy fiatalon valamilyen szexuális traumát éltek át. Okozhatja még zavaros énkép, más mentális problémák és természetesen szervi bajok is – például agydaganat vagy a férfihormon kórosan nagy mennyisége. A nimfomániában szenvedõ nõk könnyen bonyolódnak kalandokba, általában labilisak érzelmileg, elégedetlenek önmagukkal, a nõiességükkel, rosszabb periódusaikban pedig általában az egész világgal. Az orgazmus hiánya ugyanis náluk komoly idegfeszültséghez, önbizalomhiányhoz vezethet, ami még inkább rontja az esélyeiket az orgazmus elérésére. Felmerülhet bennük a frigiditás lehetõsége, ami sokszor még elkeseredettebb próbálkozáshoz, és kontrollálhatatlan szexuális kalandokhoz vezet. Emiatt sokszor küzdenek bûntudattal is, ráadásul a gyönyör ennyire öncélú hajszolása szinte lehetetlenné teszi számukra, hogy – megélve természetes nõi szerepüket - képesek legyenek tartós párkapcsolatban maradni. Ez a betegség önerõbõl nem gyõzhetõ le, fontos, hogy aki tudja, vagy gyanítja, hogy nimfomániával küzd, forduljon szexuálpszichológushoz. Fehérmájúság – honnan ered a kifejezés? A nõk szexuális vágyát az ösztrogén nevû hormon szabályozza. Ennek lebontása jelentõsen lassul a májsejtek tömeges pusztulásával járó betegségekben (májgyulladás, májzsugor stb.), ezért nagyobb mennyiségben lesz jelen a szervezetben. Így az illetõ nõ hiperszexuálissá válhat, a máj sejtjeinek pusztulása, a máj kötõszövetes elfajulása miatt pedig világosabb színû lesz a máj. A májkárosodás okozta hiperszexualitást elõször nõstény háziállatokon figyelték meg, amelyek levágása után kiderült, májuk fehérebb mint a normális. Ezután kezdték a fehérmájú jelzõt lányokra, asszonyokra is alkalmazni." "Nimfománia v. andrománia (gör.), kóros nemi igazgatottság a nõnél, mely némely ideg- v. elmebeteg állapot tüneteként lép föl. Igy nem ritkán a hiszteria lefolyása alatt, a maniakalis és általános izgatottsággal járó pszichotikus tünetcsoportokben jelentkezik mint egyik kimagasló kórtünet. De itt-ott kóros nemi érzetek, erotikus érzéki csalódások és nagyzási téveszmék kapcsolatában is észleljük a N.-t. Leggyakrabban azonban súlyos szellemi degenerálás és átöröklés alapján fejlõdött elmegyöngeségben (imbecillitas) lép föl, ahol a fonák itélõképesség, az ellentállási képesség hiányossága, az érzéki ingerek korlátlan uralma és a társadalmi tekintetek kiméletlen megvetése a nemi vágyak legnyersebb és legfonákabb kielégítésére vezet. A N.-nak ugyanezt a képét és ugyanazon szervi okokból látjuk fejlõdni mindazon esetekben, ahol kóros organikus folyamatok heveny okozzák a szellemi élet pusztulását, mint amilyenek a terjedõ hüdéses elmezavar és az aggsági elmezavar alapján tevõ agybeli változások. Degenerált egyéneknél a pubertás (fanosodás) korában tör ki nagy hévvel a N. egyéb izgalmi tünetekkel, de nem ritkán még ezen kor elõtt is."
Durva amit az utolsóelötti bemásolt:O:D
Sajnos onnan lehet felismerni õket, hogy engem feltûnõen kerülnek. :-)
éjjel-nappal, úton s útfélen, fûvel-fával megállás nélkül replayt ismételgetve :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!