Találatok a következő kifejezésre: Mi a hogy a szülés várható (9 db)

E szerint a felállás szerint gyest fogsz kapni.
Nem teljesíted a feltételeket, így nincs mit számolni. -egyszeri anyasági támogatást fogsz kapni, feltéve, hogy eljársz terhesgondozásra (64125, -), -a GYES alanyi jogon jár, fix összege van (nettó: 25650, -/hó); -plusz kapsz majd családi pótlékot (12200, -/hó) Ennyi.
Két követelménynek sem felelsz meg így csak gyes, családi ami 25+13 ezer.
Az mindegy, hogy 4 vagy 8 órás a munkaviszonyod! Valóban, csak gyes fog járni és családi pótlék Ha esetleg szüléskor mégis lenne munkaviszonyod, akkor méltányossági gyeddel lehet próbálkozni, de mindenképp kell hozzá munkaviszony!

Hogyan számolhatom ki a szülés várható időpontját ha tudom mikor volt kb. peteérésem?

Van egyáltalán erre valami "egyenlet".Mert kés?i pé-m volt, tehát szerintem a rendes kalkulátorok használata nem jó.Csak szeretném tudni,hogy ha most összejött esetleg akkor mikor baba lenne.

Legjobb válasz: a valószínû teherbeesés napjához adj hozzá 266 napot (nekem így számolva a 268-ik napra esett, tehát ez a legpontosabb)

a valószínû teherbeesés napjához adj hozzá 266 napot (nekem így számolva a 268-ik napra esett, tehát ez a legpontosabb)
A terhesség idõtartamát nem a vélt fogamzáshoz, hanem az utolsó menstruáció dátumához számítják. A neten több helyen találsz erre vonatkozó kalkulátor, egyébként 40 hetet kell elõre számolni. Ha az ultrahangon mért méretek nagyon eltérnek az utolsó vérzéshez számított terhességi korhoz, akkor szoktak pontosítani.
Vagy számolj le a teherbeesésedtõl kezdve visszafelé 3 hónapot, és adj hozzá 7 napot!pl.: ha a teherbeesés 2009.május 10. akkor a várható születés 2010.február 17.!!!

Ma megvizsgált az orvosom, azóta vérzek, mikor várható, hogy megindul a szülés, ha megindul?

Sziasztok! Ma voltam az orvosomnál, kézzel "körbesöpörte" a babánk buksiját odabent, így gondolom leválasztotta a burkot egy picit (tehát picit tágított is kézzel gondolom). Mondta, hogy ne csodálkozzak azon, ha vérezni fogok egy kissé, ez természetes, és ezzel picit rásegített a szülés megindulására. Eddig is nyitva voltam már mindenhol 1 ijjnyira, mert 1111-es volt a méhszáj értékem és most járok a 40. hétben. Volt esetleg olyan köztetek akinek ugyan ezt csinálták és nem úgy, hogy már bent feküdt a kórházban, hanem szipla vizsgálatkor? Ki lehet húzni még így napokig? Vagy számítsak rá, hogy hamarosan beindulnak a fájások? El?re is nagyon köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama

Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama
Szia képzeld velem is ezt csinálta neked is fájt ?nekem baromira azt mondta holnap reggel megint megvizsgál igy de érdekes nekem barnás a vér .azt mondta megtágit amiota haza jöttem azota fáj bele bele szúr össze vissza görcsöl én nagyon féltem a babám gondolom te is a tied. mondjuk azt mondta , hogy régota van a szakmába .Szerintem te is nagyon rövid idön belül bent leszel.Jó volna ha te is le írnád hogy veled mi volt.Nagyon Érdekelne
Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy nemsokára készülnek nyaralni és azért gyorsítják meg.....szerintem ez szemétség.
sziasztok én 38hetes vagyok, tegnap engem is megvizsgált, és mondta, hogy nagyon lenn van a babó feje, kimozdítható.ezek szerint nekem is megmozgatta?nekem nem volt olyan fájdalmas, csodálkoztam is.viszont azóta szúr a hüvelyem, vérzés semmi, de sûrû-fehér folyás az van. tegnap délutántól nagyon fájt/szúrt, az éjjel is borzasztó volt(már a kórházba menetelen gondolkoztam), ma már kicsit jobb. tudom segíteni nem tudtam, csak megosztottam az én tapasztalatom. könnyû, gyors szülést kívánok mindenkinek
40 hetet töltöttem kedden.szerdán megvizsgált a doki, énis véreztem. este 10 kor elfolyt a magzatvizem, éjjel 1ó50 perckor megszületett kisfiam.szerintem készüljetek:) sok sikert, és minden jót.3 hetes kisfiu anyuja

Mit lehet tenni, hogy a baba feje lejjebb kerüljön a szülésig? 40. betöltött héten még eléggé fent van az orvos szerint, Mi várható így?

Legjobb válasz: Lépcsözz sokat - a lányomnak ezt ajánlotta az orvosa, ettöl lehet, hogy leszáll a baba. De van olyan is, hogy csak közvetlenül a szülés megindulása elött száll le, ha akkor sem, akkor rendszerent császár lesz belöle.

Lépcsözz sokat - a lányomnak ezt ajánlotta az orvosa, ettöl lehet, hogy leszáll a baba. De van olyan is, hogy csak közvetlenül a szülés megindulása elött száll le, ha akkor sem, akkor rendszerent császár lesz belöle.
Nekem is ezért lett császi:-(nem szállt le a lányom!41.hétig vártuk, de nem.. Az lenne jó ha fájásaid, görcseid lennének ami lejebb nyomná.Esetleg a málnalevél teát igyad, probáld ki.Én a másodikkal ittam 36.héttõl és szépen neki már beékelõdött a feje szülésre:-)
Szia!Nekem ezért lett császár, 17 óra vajúdás után sem tudott beilleszkedni a fejecskéje :(( Remélem te szerencsésebb leszel!Könnyû szülést 7 hónapos kisfiú anyukája
- Sétálj sokat! - Borotválkozz meg odalenn, te magad, ne a párod csinálja, ha elérsz odáig. - törökülésben vagy lovagló ülésben ülj, így segít a gravitáció. - málnalevél tea is jó, de az a tágulást segíti. Én is betöltött 40 hetes vagyok a második babámmal, nekem a sétálás segít, egyedül borotválkozni nem tudok, még a cipõm bekötése is nagy légszomjat okoz. remélem tudtam segíteni!
Nekem semmi nem segített. Túlhordtam, már 1 hetet bent feküdtem, amikor indították. Tablettát tettek fel, és miután késõbb a burkot is megrepesztették, nem kelhettem fel, nehogy baj legyen. Nagyon fent volt a baba, így a kitolás elhúzódott 15 percig, mire lejjebb csúszott. Amikor már lent volt, 1 fájás alatt meglett. 3950 g volt amúgy
Nekem sem került lentebb, még a betöltött 41. héten is nagyon fenn volt. Ekkor repedt meg a burok, de pont ctg-n voltam a szülõágyon és onnantól nem is kelhettem fel. Mivel 7 óra vajúdás után sem ment lentebb (pedig oxitocinnal is segítettek) így császár lett. Téraránytalanság miatt nem tudott lentebb haladni. Még annyi hogy nagyon aktív voltam terhesség alatt, lépcsõn jártam, tûzifát talicskáztam és létra tetejérõl takarítottam még a szülés elõtti nap is és mégsem ment lentebb :( Ja, a málnalevelet is ittam, de ettõl sem. De ha jók a fájásaid azok majd nyomják lentebb, ne aggódj.
Nekem az utolsó fél órában került a baba feje a szülõcsatornába.Nagy fájásaim voltak, 2 percesek, és a doki a szülõágyon oldalra fektetett, felváltva jobb-bal, és sikerült beilleszkednie.Nagy baba lett, 39.héten 107 BPD-t mértek neki, Én meg nem vagyok egy széles alkat, és 4330g, 58cm lett a kisfiam, de sikerült szerencsére megszülnöm.
nekem 1 óra alatt szállt le szülés közben :)
Akár éjjel is.Nálam így volt.
1-2 nap. A terhességi korod miatt meg pláne :) Könnyû szülést neked!
Nekem csütörtökön már mondták, és következõ hétfõ este indult a móka :-) (tehát nekem 5 nap volt) De persze lehet bármelyik percben is!
Gratulálok:) Nem is érted mihez, ugye?:D Hamarosan szülni fogsz:) 1-2-3 nap és már nem látunk, de azért majd írd meg ha megszületett a csöppség:) Nagymamám ûzött ebbõl játékot, folyamatosan leste melyik terhes nõnek torzult már az arca, én viszont kisgyerekként nem is értettem, hogy mit csinál:)
Nem akarlak elkeseríteni, de 40 hetesen nekem is mindenki azt mondta, fel van dagadva az orrom és a szám, mindjárt szülni fogok. 12 nap túlhordás után meg kellett császározni, semmivel nem tudták beindítani a szülést, úgyhogy ez nem tuti, hogy mindjárt menned kell. De drukkolok nagyon!

Megrövidült a méhnyakam, egy ujjnyira nyitva vagyok és állítólag jól fel van puhulva a méhszájam. Mikor várható, hogy beindul a szülés?

Napok óta folyton nagywc-re járok, állandóan kontrakcióim vannak, igen fájdalmasak, de minden bizonnyal csak jóslók, mert pár óra alatt elmúlnak. A derekam folyamatosan fáj, a babám buksija állítólag már a helyén van. Mikorra várhatom vajon? Mib?l fogom észrevenni, hogy ez már az "igazi" fájás?

Legjobb válasz: Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!

Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!
A kérdező hozzászólása: 39. hetes vagyok, bocsi, az kimaradt.:-)
szia! én is 39 hetes vagyok és nekem is egy ujjnyira nyitva a méhszájam és napok óta annyira fáj a derekam hogy majd meg õrülök! Szerintem nemsokára babázhatunk! Én most 26.-ára vagyok kiírva! sok sikert a szüléshez!
A kérdező hozzászólása: Köszi, minden jót neked is!
40. hetemet töltöm vasárnap 06.24-re vagyok kiírva. három hete vannak jóslófájásaim, 4-5 napja le akar szakadni a derekam a méhszájam már 3 hete nyitva, tegnap 2111 volt. A buksi beilleszkedett és rögzült. Kevesebbet mozog. A doki már két hete azt mondta, hogy bármikor beindult, hát a kicsi másként gondolja. Kitartást még senkinek nem maradt bent. Kijönn, ha úgy érzi itt az ideje.
Nyugodj meg, legkésõbb a 40. hét végén szülni fogsz:)
A kérdező hozzászólása: Itt sajnos nincs
A házi asszonyság meg a gyermeknevelés is munka:) Nem is szabad elvetetni. Nekem is 17 évesen született a kisfiam. Ne aggódj, majd csak lesz valahogy:) De hátbarátnõk, babás ismerõsök nincsennek?
A kérdező hozzászólása: Anyu majd jön 1 hétig tud csak maradni mert apámat is viszik-hozzák a kórházbol mert vizesedik és a tüdejében is van viz. Anyóst nem szivesen látom mert elegem van már belöle. Dolgozni nem szeret csak kéregetni, már villanya sincs. Igaz nem az én pénzemböl van itt semmi mert még nem meloztam, suliba jártam mikor terhes lettem elvetetni meg nem akartuk hátha nem lehet másik baba.
Az nagyon nem jó:( De azért valaki csak lesz segítségedre szülés után? A párod otthon lesz pár hétig veled? Vagy hogy oldjátok meg? A 6 hetet azért illdomos végig pihenni. Nekem anyuék-anyósék még fürdetni se nagyon hagyták a kicsiket szülés után.
A kérdező hozzászólása: Itt a közelbe senkim sincs :( . Mindenki kb 130 kmre van :(
(Még mindig elsõ) Ha nem akar menni, ne erõltesd, mert akkor csak nyûg lesz a nyakadon a szülésnél:) Ha rám hallgatsz, intézzétek úgy (ha van rá lehetõség), hogy csak akkor induljatok be a kórházba, amikor már nagyon muszáj. Így végig veled lesz szinte és csak a végére maradsz a dokival meg a szülésznõvel. Észre sem fogod venni, hogy nincs bent, hidd el! Nem lesz idõd vele foglalkozni, amúgy is lesznek ott elegen:) Anyukád vagy egy barátnõ esetleg, ha valakit nagyon szeretnél hogy bent legyen?
A kérdező hozzászólása: Kicsit félek töle mert páromat nem tudom rávenni jöjjön be velem. Lehet sokat tudna nekem segiteni dehát..... Más meg nincs aki bejöhetne velem :( .
Elsõ vagyok:) Miért nem várod? Nekem életem legszebb élményei a szülések. Hidd el, nem lesz olyan szörnyû, ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Hát én a babát várom de a szülést nem! Köszönöm a válaszokat
Ugy lehet, hogy a lepeny erettsegenek meghatarozasa nem egy olyan konkret dolog, mint ha pl lemernek valamit es annyi, amennyi es kesz. A doki nezi a lepenyt, latja a meszesedo reszeket es o mond ra valamit. Lehet hogy egyik dokinak egy adott allapot kettes, a masiknak meg harmas, de ugyanaz a doki is mondhat mas erteket a helyzetre ketszer egymas utan ranezesbol. Ettol fuggetlenul szulni fogsz, de a babad meg nem szenved hianyt, tehat a lepeny miatt kenyszerbol nem kell indulnia. Szulethet par nap mulva es ket het mulva is. Sot, a szulesznom mondta, hogy meg a mehszajertek is sokszor mas, ha mas vizsgal meg vajudas alatt. Pl amit mondjuk a szulesznom mar harom ujjnyinak erzett, azt a doki tiz perccel kesobb inkabb ket ujjnyinak mondta.
A kérdező hozzászólása: 6.hó 11.én megszületett a lányom :)
Amikor a szoptatás idõszaka alatt esel teherbe, megváltozik az anyatej íze. A már meglévõ babád fogja elõször jelezni, hogy terhes vagy! :)

Mi a valószínűsége, hogy a szülés várható napján születik meg a baba?

Legjobb válasz: A valószínûsége elég csekéj,de a nõvérem elsõ gyermeke,majd második terhességébõl született ikrei is mind a két alkalommal a kiírt idõpontra esett.Vagy az orvos volt profi vagy ....:):)

A valószínûsége elég csekéj, de a nõvérem elsõ gyermeke, majd második terhességébõl született ikrei is mind a két alkalommal a kiírt idõpontra esett.Vagy az orvos volt profi vagy ....:) :)
Hát ez nagyon jó kérdés.A menstruációdtól függ ha jól tudom.Nekem elírták és én kiszámoltam így 4-5 körüli volt a kiírt idõpont, de 4-5 napot húzott rá.Ez is mindenkinél más és más.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!