Találatok a következő kifejezésre: Mi a hogy a szülés (598 db)

Mit tegyek, hogy a szülés után a férjem sexuális vágyát felkeltsem?

Már eltelt 2 hónap és semmi, hiába közeledek, nagyon passzív. Sokat szenvedtem a baba születésekor, de a végén császár lett, de már teljesen rendbe jöttem. Ölelget puszilgat, de nem mer hozzám nyúlni. Szerintem fél, de beszélni sem akar róla. Hiába próbálkoztam el?hozni, hogy mi miatt van ez, mindig kerüli a válaszadást:(

Legjobb válasz: Szia Beszéljél vele mond el neki hogy mennyire jól érzed magad és mennyire kívánod õt stb szépen öntsd ki a lelked neki aztán hagyjad had gondolkozzon vagy próbálkozhatsz azzal hogy felveszel valami szexit beolajozod õt és olyan kívánatosan végig masszírozod megpróbálod így felizgatni aztán hátha... más nem nagyon jut eszembe Nálunk apás szülés volt és a végén megjegyeztem a dokinak hogy szûkebbre varrjon nah páromnak felcsillant a szeme egybõl és onnantól egyszerûen nem bír magával én is 2 hónapja szültem de valahogy nem kívánom az egészet õ meg áh le kellene kötözni mert szinte folyamatos merevedése van és szinte menekülnöm kell elõle.

Szia Beszéljél vele mond el neki hogy mennyire jól érzed magad és mennyire kívánod õt stb szépen öntsd ki a lelked neki aztán hagyjad had gondolkozzon vagy próbálkozhatsz azzal hogy felveszel valami szexit beolajozod õt és olyan kívánatosan végig masszírozod megpróbálod így felizgatni aztán hátha... más nem nagyon jut eszembe Nálunk apás szülés volt és a végén megjegyeztem a dokinak hogy szûkebbre varrjon nah páromnak felcsillant a szeme egybõl és onnantól egyszerûen nem bír magával én is 2 hónapja szültem de valahogy nem kívánom az egészet õ meg áh le kellene kötözni mert szinte folyamatos merevedése van és szinte menekülnöm kell elõle.

Mivel kezeljem, hogy a szülésig elmúljon?

Nekem olyan problémám lenne, hogy amióta babát várok hónaponta legalább egyszer előjön nálam egy olyan viszketéses dolog. A nőgyógyászom mondta hogy vegyek a gyógyszertárba Canesten kombit. Az el is múlasztotta de utána vissza is jött pár hónap múlva. Van olyan kismama aki hasonló gondokkal küzd? Mivel tudnám véglegesen elmúlasztani? Mert azt hallottam, hogy a szülésnél is ilyen lesz, akkor császárral kell világra segíteni a babát, mert baja lehet ettől. A védőnőmet is kérdeztem és ő is csak ennyit mondott, hogy használjam az előbb említett krémet. De ezek szerint nem igazán akar használni. Valaki tudna nekem segíteni? :?S 30 hetes kismama.

Legjobb válasz: A Candida gomba, nem baci. Normál hüvelyflórában is van, a baj ott kezdõdik, amikor megbomlik az egyensúly a Lactobacillus és Candida-populációk között. Nagy tévedés, hogy mástól kapja el az ember. Nagyon szereti a cukorban gazdag környezetet, némileg segíthetsz a dolgokon azzal, ha kevesebb gyors lebomlású szénhidrátot és több tejterméket fogyasztasz.

A Candida gomba, nem baci. Normál hüvelyflórában is van, a baj ott kezdõdik, amikor megbomlik az egyensúly a Lactobacillus és Candida-populációk között. Nagy tévedés, hogy mástól kapja el az ember. Nagyon szereti a cukorban gazdag környezetet, némileg segíthetsz a dolgokon azzal, ha kevesebb gyors lebomlású szénhidrátot és több tejterméket fogyasztasz.
A párotoktól kapjátok el és Candidiázis a neve. Lúgosítsatok, igyatok több folyadékot. Lúgos környezetben nem marad meg a Candida nevû baktérium.
Szia! Sajnos én is ezzel küzdök ezzel nem lehet semmit csinálni :S Ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a fertõzésekre. Valószínû candida gombád van azzal nem fognak császározni elõtte kezelik a szeme begyulladhat a picinek vagy a szájpenész van még amit elkaphat. De szerintem azért kérj egy tenyésztést a dokidtol mert más is lehet. Nekem sajna streptococcus-t találtak és az már gázos. 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Remélem hogy nincs semmi komoly fertõzésem.. :S
A kérdező hozzászólása: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/candida-fertozes.. Ezt most kerestem ki a válaszod alapján. Hát én nem ismerek ilyen orvost és azt végképp nem akarom, hogy súlyosabb legyen, mert így is elég kellemetlen..
Hát sajna nehéz ez a candida én már a candida diétát is próbáltam terhesség elõtt 3 hónapig tartott a diéta 1 hónapig jó is volt de utána megint visszajött. Sajna ez egy szemét dolog.Vigyázni kell mit eszel mit csinálsz.
A párod is keni a fütyijét, környékét, õ is elkaphatta annak ellenére, hogy neki nem viszket? Te hiába használod ha õ nem, vissza ferõz! Kenjétek neki is, neked is, és 2-3 hétig no sex, hátha elmúlik. Nekem ezt ajánlotta a doki, napi 3-5 alkalommal canesten hogy a párom is használja, el is múlt!
Fokhagymagerezdet szúrj át cérnával és mint egy tampont helyezd fel egy éjjszakára, e mellett cseppents a tisztasái betétedre 2- 3 csepp taefaolajat.MIndkettõ erõs antibaktariális és gombaülõ hatású.Ne félj, nem fog csípni:) . Lehet, hogy kicsit fura de tutibiztos:) !

Mi a különbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a magzatviz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok es kiszurjak hogy kijöjjön a magzatviz?

Mi a külömbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a m.viz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok - es kiszurjak hogy kijöjjön a m.viz??

Legjobb válasz: Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)

Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)
Nem tudni, mitõl függ, és nem jobb egyik sem a másiknál. Talán annyival jobb, ha a fájásokkal kezdesz, hogy akkor nincs a magzatvíz-elfolyás miatti fertõzésveszély. Nekem elfolyt a vizem egy része, a többi bent maradt, mert a babám feje úgy be volt már ékelõdve, hogy nem engedte kifolyni a többit :) Úgyhogy nálam a két eset keverve volt :)
Nekem az elsõ terhességemnél a mag.víz folyt el, a fájások csak akkor jöttek amikor beadták az infúziót, hogy jöjjenek. A másodiknál meg fájások jöttek (rendszeresek) de kiderült, csak jósló, mert lehet az is rendszeres. Este mentünk be, másnap délelött repesztett burkot a doki, ami azért elég kellemetlen. A második talán azért volt jobb, mert nem kellett a folyó vízzel foglalkozni az elején (betétezni)
Nekem burkot repesztettek, nem volt semmi extra benne. Úgy értem, alám tettek egy tálat, kiszúrták, semmit nem éreztem, csak hogy valami meleg kifolyik, olyan volt, mintha pisilnék, csak ezt nem lehetett visszatartani. Ezek után 4 óra múlva lett meg a baba. Ez szerintem nem sok, de nem is kevés idõ.


Mikor vegyem ki a szülési szabit? Január 20-ra vagyok kiírva. úgy terveztem, hogy okt. elején elmegyek táppénzre és dec 20-tól pedig szülési szabira.

itt azt olvastam,hogy csak szülés után kezdjék meg a szülési szabit,addig legyen táppénzen az ember. ez miért jó?? a táppénz az kevesebb,nem? vagy ha csak szülés után megyek szülési szabira akkor tovább jár majd a gyes vagy gyed?

Legjobb válasz: Nekem is azt tanácsolták, hogy csak szülés utánmenjek tgyásra, addig maradjak táppénzen. A táppénz nem sokkal kevesebb mint az szülési szabira kapott pénz, és igy a 24 hetet majd csak szülés után kezdik el számolni. Tehát 1 hónappal tovább kapsz több pénzt. Utána meg a gyes vagy gyed. De én úgy tudom, hogy akinek van munkahelye az gyedet kap a baba két éves koráig. Egy kicsit még én is zöldfülû vagyok ilyen dolgokban, de igyekszem tájékozódni. 16 hetes kismama

Nekem is azt tanácsolták, hogy csak szülés utánmenjek tgyásra, addig maradjak táppénzen. A táppénz nem sokkal kevesebb mint az szülési szabira kapott pénz, és igy a 24 hetet majd csak szülés után kezdik el számolni. Tehát 1 hónappal tovább kapsz több pénzt. Utána meg a gyes vagy gyed. De én úgy tudom, hogy akinek van munkahelye az gyedet kap a baba két éves koráig. Egy kicsit még én is zöldfülû vagyok ilyen dolgokban, de igyekszem tájékozódni. 16 hetes kismama
Szia! A táppénz és a TGYÁS ugyanakkora összeg (elõzõ évi bruttó 70%-a, és ebbõl csak adót vonnak). A GYED lesz kevesebb, mert annak már van felsõ határa, és abból már nyugdíjjárulékot is vonnak. Ezért szokták tanácsolni hogy szülésig legyen a tp, így egy hónappal rövidebb lesz a GYED. Csak sajnos nem minden orvos írhat ki szülésig. Nálunk akit a CSNT tart táppénzen, Õt a kiírt idõpont elõtt 28 nappal már szülési szabira veszik. Én a háziorvoshoz járok, 11 napom van szülésig, és még mindig táppénzen vagyok. Megbeszélés és hozzáállás kérdése! Minden jót!
A TGYÁS a szülési szabadság idejére jár, ami 168 nap. Elõtte táppénzt kapsz, aminek az összege nem sokban különbözik a TGYÁShoz képest. Tehát az elõttem szóló jól írta, a szülés napjától ráérsz majd ezzel, mert akkor tovább kapod majd a pénzt. Így is, úgy is 168 napig jár. Nincs értelme elõbb elmenni szülésire.
Nem minden esetben ugyanakkora a betegácsi és a TGYÁS, mert õ pl pont január 20-án szül. Tehát a betegácsit dec 31-ig a 2007 évi fizuja alapján kapja, de a TGYÁS-t már a 2008 évi alapján fogja, amibe a táppénz nem fog beleszámítani.. amennyire én tudom...

Mit tegyek, ha a szülés után kiderül, hogy nem teljesen egészséges a kisbaba?

Legjobb válasz: a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki,nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb,mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne,ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy,nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.

a kerdezo ugy tette fel a kerdest hogy a szules utan derul ki, nem elotte nem maskor.ha meg terhesseg ideje alatt derul ki en elvetetnem mert anyagilag erzelmileg nagyon megterhelo es az o elete sem lenne a legszebb, mig mas gyerekek szaladgalnak fiatalon pasiznak csajoznak ot mindenki sajnava nezne, ha szules utan derulne ki nem dobnam el magamtol mert ha 9 honapig bennem elt az en verem es barmilyen legyen is akkor is az anyja vagy, nem az o hibaja ha beteg.ha szules utan derulne ki tehat vallalnam a felelossegte erte es szeretetben felnevelnem mintha nem is lenne beteg.ha viszont meg idoben lenne pl a muvi ab idejere esne akkor megkimelnem ot is es magamat is egy nagyon nehez elettol.
az elöttem lévö hozzá szolonak, tegyük fel dawn koros gyereket vánál akkor is válalnád?és mi lesz ha te nem leszel ki fogja gondját viselni?nem hiába vannak afp szürések...nyitot gerincel is válalnád, mikor tudnád lehet hogy meghal születés után?szerintem azért letünk, leszünk szülök hogy helyesen döntsünk, persze a te gyereked de ha megkérdeznéd mit szeretne, élni nyomorékül vagy nem, szerinted mit választana?tudom mien nehéz ilyen gyerekkel és felnötekkel foglalkozom, sok azt se tudja hogy a világon van...mindenki maga dönt, de nem tudom ha nem érdekelnek az eredmények akkor minek mész el a szûrésre?8hónapos fiucska anyukája
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogy ne legyen ennyire szigorú! A kérdezõ lehet nem terhes, terhes, vagy éppen nem egészséges a kisbabája. Egyszerûen félhet is, hogy mi lenne ha baj lenne. Lehet olyan fiatal, hogy nem méri fel még az anyaság erejét. Én a kérdezõnek csak annyit mondanék, részletezze kérdését, miért kérdi.
Ezt most te sem kérdezed komolyan, ugye??? Mit gondolsz, ha beteg, falhoz kell csapni, vagy intézetbe adni?Nem, te vagy az anyja, és neked nevelned kell akkor is, ha beteg.Van egy nyitottgerinces kislány nem messze tõlünk, és teljesértékû életet él, csak tolószékben.Oviba jár stb.Igen, kicsit nehezebb lesz onnét mint addig volt... De nem dobhatod el magadtól csak mert beteg!
Bennem ez fel sem merül. Sõt, így 13 hetes terhesen az afp vizsgálat sem érdekel, mert akármi is van odabennt, az az én gyerekem és szeretem, bármi is legyen vele. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lenne, megterhelõ, de attól õ az enyém és nem adnám semmiért. De persze ezt mindenki maga dönti el, biztos van orvos, segészszolgálat, aki segít, és tanácsot ad. Ha úgy érzi jobbnak, örökbe adhatja. Én úgy is szeretném, hisz az enyém, és attól még lehet "teljes" élete, hogy beteg.
Szerintem ezt mindenki maga dönti el-akár így, akár úgy dönt egy anyuka mindenképpen el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani. Mert mindkét döntéshez erõ kell-mindkét döntés egy életen át fog kísérni. Aki azt mondja ilyenre nem is gondol-szerintem nem mond igazat- mindenkinek megfordul a fejében, hogy mi lesz ha... Nekem vam már egy 8 éves fiam - amikor vele terhes voltam nem volt kérdés, ha beteg ha egészséges megtartom (igaz, nem mertült fel a betegség-szerencsére) Most ismét babát várok-az orvosom rámijesztett, nem fejlõdik rendesen (várom az afp eredményét-ami még téves is lehet, hiszen mindenki tudja, abszolút nem megbízható). Nekem "sûrûn" eszembe jut, mi van ha betegen születik. Már nem merem olyan kategórikusan kijelenteni -mint a fiam nál- hogy felnevelem. Beszéltünk errõl párommal is mi van ha beteg a babánk, szerinte ilyenre még csak ne is gondoljak...nincs baj, persze én sem temetek élve-és "tudom" tényleg nincs baj. De azt is tudom-ha így adódna-, nem lennék képes rá (szerinte igen, mert erõs vagyok), nem lennék képes a családomat, a fiamat feláldozni. Legalábbis most így érzek. De ki tudja, ha a kezemben tartanék egy beteg babát-mert attól még az enyém...
A kérdező hozzászólása: Amikor a kérdést feltettem, még nem is sejtettem, hogy a genetikai vizsgálat eredménye szívfejlõdési rendellenességet +down szindrómát igazol. dec. 13.án mûtöttek. Ha megszültem volna, talán 1 napig vagy csak 1 pecig élt volna.

Mit lehet tenni azért, hogy a szülés könnyen és fájdalommentesen történjen?

hogyan zajlik ez mostanában és hogyan volt ez nagyanyáink idején? A párommal azon vitáztunk, hogy nem feltétlenül kell fájdalommal járnia csak modern kori bevett szokás hogy ez így történik.Én azt mondtam hogy ritka akiből csak úgy kipottyan a baba. nyilván lehet tenni érte, de sok mindentől függ.

Legjobb válasz: Szia! Abban én is biztos vagyok, hogy nincs fájdalommentes szülés, viszont itt olvastam pár héttel ezelõtt egy hasonló kérdést, és abban volt egy link: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk Ezt érdemes többször átolvasni a szülés elõtt. A szülésznõm még annyit mondott, hogy beszéljem meg a babával, hogy õ is segítsen abban, hogy minél hamarabb találkozhassunk.

Szia! Abban én is biztos vagyok, hogy nincs fájdalommentes szülés, viszont itt olvastam pár héttel ezelõtt egy hasonló kérdést, és abban volt egy link: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk Ezt érdemes többször átolvasni a szülés elõtt. A szülésznõm még annyit mondott, hogy beszéljem meg a babával, hogy õ is segítsen abban, hogy minél hamarabb találkozhassunk.
Ezt én is szeretném tudni. Elsõ gyermekemet várom, fogalmam nincs milyen a szülés, de azt, hogy egyáltalán ne fájjon, elképzelni sem tudom...
A kérdező hozzászólása: szia! én sem tudom elképzelni, de fel szeretném nyitni a szemét, hogy ez egy természetes folyamat. mind fizikai , mind szakrális értelemben.
Elsõ vagyok: a férjem nagyon jópofa volt. Mondom neki, hogy háááát én félek a szüléstõl, hogy fáj meg minden. Erre azt mondja nagy komolyan: akkor annyi adrenalin van bennetek, hogy nem érzitek a fájdalmat. Szemberöhögtem, erre bevallotta, hogy csak bátorítani próbált ezzel az ökörséggel. Persze hogy természetes folyamat, ezzel egyetértek, de olyan, amelyhez természetes módon társul a fájdalom.
Kettõt szültem. az elsõ is fájt, de nagyon összeszedett voltam, kipihent, rákészült. emlékszem, rengeteg idõt (napi szinten) töltöttem el azzal, hogy lefeküdtem az ágyra és elképzeltem, ahogy a méhem kitágul, hogy a babám elindul lefelé és kibújik belõlem. elképzeltem, hogy ez milyen rövid távolság, hisz ha akarom, kézzel elérem a méhszájamat, így nem is fájhat annyira ( :DD ) A babámmal is naponta megbeszéltem, hogy ne féljen, könnyû szülésem lesz. szinte magamat hipnotizáltem. bárki kérdezte, hogy félsz-e a szüléstõl, annan ellenére, hogy féltem mindig azt mondtam, hogy nem félek, mert könnyû szülésem lesz. És abbahagytam a munkát 7 hónaposan, onnantól kezdve sokat pihentem. ez így nagyon bevált. Könnyû, gyors és szép szülésem volt. Másodszorra mindezekre nem volt idõm, pihenni sem tudtam a pici gyerekem mellett. Ugyanúgy gyors szülésem volt, de rettenetesen fájt, alig vártam, hogy túl legyek rajta. Nem tudtam úgy elmélyülni vajúdás alatt, nem tudtam úgy átszellemülni. Azért jó volt, de sokkal jobban fájt.
Olyan nincs, hogy nem fáj! Hogyne fájna?! Talán majd a nyolcadik után kipottyan :) Nagyon is fáj. Gondolj azért bele, hogy hol jön ki az a baba :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! köszönöm! nagymamának fõleg mert õ értette meg igazán hogy mire gondoltam (régen és most).olyan szülést szeretnék. Mindenkinek köszönöm!
Kérj epidurális érzéstelenítést! A világ legnagyobb találmánya! Én azzal szültem, semmi nem fájt, még a kitolásnál a doki által "követelt" kakilási ingert sem éreztem, 5 óra alatt meglett a Fiam (elsõ szülés). Az EDA nemcsak a fájdalmat csillapítja, hanem a tágulást is segíti, így a babára nézve is hasznos, rövidebb ideig van a szülõcsatornában. A lényeg, hogy aki csinálja, az értsen hozzá. Az én Aneszteziológusom nagyon értette a dolgát :-)

Mi indíthatja be a szülést? Miket kerüljek, hogy ne induljon be a szülés?

Legjobb válasz: Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)

Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)
Én úgy tudom hogy a forró ülõfürdõ az ami a leghamarabb beindítja. De lehet más sokkal többet tud errõl írni, de lehet hogy már mások is kérdezték itt, úgyhogy lehet hogy ha rákeresel akkor több választ is találsz. 38 hetes kismama
Elsõ vagyok. Bocs, csak épp a kérdésre nem válaszoltam. Szex, meleg ülõfürdõ, sokaknál a nagytakarítás...Ja, errefelé az a hír járja, hogy a Mc'-is kaja. :) De szerintem is volt már itt ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok.néztem hasonló kérdéseket, de csak a fürdést írták.nem akarom, hogy még beinduljon, de pl. a 3.-on lakom sokat lépcsõzök és érdekel, hogy ez is lehet ok a szülés beindulásánál?
Ha minden rendben van veletek, a normál, mindennap végzett munka, mozgás csak úgy magától nem fogja beindítani :) ) Igazán a baba indítja be, azaz a belõle felszabaduló hormonok. Attól, hogy megfürdesz vagy lépcsõzöl, még nem lesz semmi baj. Én még az utolsó napon is ugyanúgy elvégeztem a napi teendõimet, sõt nagy-takarítottam is, elõzõleg végig a kertben dolgoztam, mégse indult be hamarabb a szülés. A sógornõm naponta megmászott 4 emeletet többször is, mégis a doki indította be a szülést a 40.héten... Szóval ha minden rendben van, nem fog hamarabb beindulni, nem kell mindenbõl kikímélni magad, hisz ha elhagyod magad, a szülés is nehezebb lesz:)
18.30-as. Én is a harmadikon lakom, a babámat nem izgatta, pedig sokat cipekedtem.:) A végén, amikor pihenni feküdtem le, horrorfilmet néztem, esetleg az hatott... ? :D Élvezd ki a hátralévõ idõt, utána pedig a babázást!:) Minden jót!
Nekem mindkét szülésemnél a magzatvízvizsgálat volt a szülésindító. 38.héten a vizsgálat után 24 órán belül megszültem.
18:24-es vagyok. Én is a harmadikon lakom, de eddig azon kívül hogy eléggé elfáradok mire feljövök (nincs lift és nem is használnám) semmi hátrányát nem látom. 38 hetes kismama vagyok

Hogyan tudom kivenni, mi az útja a szülési szabadságnak? Jelenleg 34 hetes km. vagyok itthon táppénzen, de az utolsó 4 hétre már szülési szabadságot szeretnék kivenni. Hol, hogyan, kivel kell intéznem?

Legjobb válasz: Én a34. hétig dolgoztam, utána otthon voltam szabin éls tp-en felváltva. A tgyás-t csak a szülés napján kezdtem meg, így onnantól számít a 168 nap, amíg ateljes fizumat kapom. És csak utána jön a gyed. Ha amunkahelyed tb kifizetõhely, akkor ott kell atgyás-t intázni, ha nem akkor az OEP-nél. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

Én a34. hétig dolgoztam, utána otthon voltam szabin éls tp-en felváltva. A tgyás-t csak a szülés napján kezdtem meg, így onnantól számít a 168 nap, amíg ateljes fizumat kapom. És csak utána jön a gyed. Ha amunkahelyed tb kifizetõhely, akkor ott kell atgyás-t intázni, ha nem akkor az OEP-nél. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
Munkahelyeden keresztül kell intézni. Ha kereseted alapján max. gyedre vagy jogosult akkor jobban jársz ha végig táppénzen vagy és a szülési szabadság csak a szülés napjától ketyeg.
Szia! Nekem a HR azt mondta, hogy a cégnél tudom, a munkahelyem kifizetõhely, valóban, 4 héttel a szülés elõtt. Arról nem beszélt senki, mi van, ha túlhordanám, de gondolom a hivatalos idõpont a lényeg. Kérdezd meg a személyzetist. Én TGYÁSon leszek majd, de vszinû tudok végig dolgozni, mert olyanok a körülmények, azért az elõkészületeket megteszem én is a 8. hónap végén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de a munkahelyemen azt mondták én intézzem, szerintem nem akrnak vele foglalkozni vagy õk sem tudják hogy van a menete. A védõnõm is csak 'hát'-okban beszélt róla. Esetleg az illetékes egészségbiztosítási pénztárnál kell intéznem? A baba születése elõtt milyen nyomtatványt kell keresnem? Köszönöm elõre is ha valaki konkrét folyamatmenetet ír le.
Szia! Sztem hívd fel az illetékes OEP ügyfélszolgálatot, õk biztosan tudnak segíteni és konkrét infot adni, hogy a te esetedben pontosan hova, hogyan és mivel kell menni. Itt megtalálod, hogyan éred el õket: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 32912&_dad=portal&_.. Elsõ voltam. Drukkolok! ;-)

Kinek mikor indult be a szülés, miután elment a nyákdugó? és hogy indult be? Pénteken elment három részletbe, és azóta semmi!

Legjobb válasz: Nekem is három részletbe ment el, de három különbözõ napon. Kb. 2-2,5 hét telt el és elfolyt a magzatvíz. De nekem 3 héttel hamarabb jött a baba a vártnál. Szerintem már nem sok lehet hátra neked sem. Én úgy tudom szülés elõtt 2-3 héttel távozik a nyákdugó. Könnyû szülést!!! 4 hetes anyuka

Nekem is három részletbe ment el, de három különbözõ napon. Kb. 2-2, 5 hét telt el és elfolyt a magzatvíz. De nekem 3 héttel hamarabb jött a baba a vártnál. Szerintem már nem sok lehet hátra neked sem. Én úgy tudom szülés elõtt 2-3 héttel távozik a nyákdugó. Könnyû szülést!!! 4 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: köszönöm! hát remélem addig nem kell várni, mert már holnap leszek 38 hetes!minden jót!
Szia! Nekem délelõtt 10 körül és délben két részletben elment a nyákdugó, este 10-kor elsõ fájásom meg is érkezett! Boldog babavárást! Üdv 6 hós baba anyucija
nekem a nyákdugó közvetlenül a szülés elõtt 1 órával ment el, aztán a magzatviz és már jött is a baba. 2 gyermekes anyuka
Nekem az elsõ szülésemnél a burokrepesztés után ment el.A másodiknál 1 héttel a szülés elõtt, de indítottak mert betöltöttem a 42 hetet.A harmadiknál szintén nem ment el, csak a vajúdás közben a kórházban. Minden jót, könnyû szülést.
Nekem 10 nappal késõbb lett meg a babám, mint ahogy a nyákdugó elkezdett távozni.
Nekem hétfõi napon délelõtt ment el és attól kezdve rendszertelenül, de jöttek a fájások.39 hetes voltam a második babával, így szerdán egy nagy labdával rásegítettem, hogy beinduljon a szülés.Csütörtök reggel megérkezett a fiam.
Szia! Nekem a nyákdugó kb két nap alatt ment el részletekben, aztán rá másfél héttel folyt el a magzatvíz és rá 5 óra 55 percre megszületett a kislányom! Most 3, 5 hónapos. :D
A 14:11-es válaszoló vagyok: 38+2 hetesen szültem. :D

Kíváncsi lennék hogy teljesen nyitott méhszájjal (egy ujjnyi) + málnalevéltea fogyasztásával kinek mikor indult be a szülés?

Legjobb válasz: én az utolsó 2-3 hétben is 3 újjnyi voltam,a teljesen nyitott,szülésre kész méhszáj az 5 ujjnyi,úgy tudom...

én az utolsó 2-3 hétben is 3 újjnyi voltam, a teljesen nyitott, szülésre kész méhszáj az 5 ujjnyi, úgy tudom...
Szió! Mondjuk a teljesen nyitott 1 ujjnyit nem értem, de én 36ik héttõl ittam a teát, ehhez képest 41ik hét végn szültem-indított szülés volt-és 12 órát vajúdtam, azt hittem már sosem szülök meg. A tea egyébként nem indítja be a szülést, hanem ha beindul, akkor tulajdonítanak neki olyan jelentõséget, h segíti a tágulást. De mivel én pont azért vajúdtam ennyit, mert nem tágultam, ezért azt a közhelyet kell használnom, h egyéntõl függ, kire milyen hatással van a málnalevél tea. Azért idd nyugodtan, mert ártani nem árthat, max nem éred el a kívánt hatást. Könnyû szülést kívánok Neked!:-) Üdv! 3 hetes baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: 20:37-es: Az egy ujjnyira teljesen nyitott méhszáj azt jelenti, hogy C2111 -et mértek a legutóbb. Amibõl a 2-es a méhnyak, az utolsó három meg a külsõ, belsõ és középsõ méhszáj nyitottságának mértéke. Ha az utolsó három érték 1-es arra szokták azt mondani hogy teljesen nyitott.
Azt mondják a málnalevél tea késlelteti a szülés indulását. Elsõ gyerekemmel ittam 41 hétre szültem, pedig akkor is nyitva voltam elõtte már 2 héttel is. Másodikkal a homeos bogyókat szedtem, 39. héten szültem. Második babával 1 ujjnyi voltam a 28. héttõl. Utána pihengettem a 36. hétig, aztán viszont semmit:) Szülés elõtt 2 nappal 2 ujjnyira voltam nyitva. Mondjuk a doki akkor "jól megvizsgált", másnap elment a nyákdugó, utána szültem.:)
A kérdező hozzászólása: A mai naptól nem iszok málnalevélteát, mert én is utánanéztem és azt olvastam sok helyen, a málnalevéltea annyira ellazítja a méhizomzatot, hogy pont ezzel gátolja a méhösszehúzódásokat és ezért késhet a szülés. Egyébként pedig úgy láttam, hogy 50-50 százalékban segít... ami százalék arra is utalhat hogy azon nõk egyébként is könnyen - gyorsan szültek volna..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!