Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha valaki kap (61 db)

Akkor nem lehet beoltani.
Akkor felmerülhet az, hogy az amúgy is legyengült immunrendszer miatt a legyengített vírus megerõsödik, és megbetegít. Normális orvos nem olt be betegen.
Nincs olyan orvos, aki betegnek adná be az oltást!
Beírod a nevét, s keresel hozzá! De nekem automatikusan telepítõ nélkül felismeri
Legalább a kormány gyártóját és tipusát leírhatnád, mert így kissé nehéz lesz adnunk drivert...
Sõt az oprendszerrõl is nyilatkozhatnál h mihez kell

Mi van, ha valaki a maximális időtartam (1 év) után is beteg? Táppénzen maradhat, csak nem kap ellátást? Ha nem tud bemenni dolgozni, akkor nem írhatják vissza keresőképesre. Elvileg.

Legjobb válasz: 1 év után megszüntetik a táppénzt. Ha nem mész vissza dolgozni, kirúghatnak. Nem érdekes, hogy meggyógyultál-e.

1 év után megszüntetik a táppénzt. Ha nem mész vissza dolgozni, kirúghatnak. Nem érdekes, hogy meggyógyultál-e.


Mi a külömbség ha valaki kap beöntést vagy nem? Van valami jelentősége szülésnél? Sokat olvasom hogy valakinek nem volt idő rá, és írta hogy legközelebb kérni fogja, miért jó?

Legjobb válasz: Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.

Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.
Szia!Azt már leírták, hogy miért jó ha kapsz.Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem fájdalmas a beöntés.Olyan vékony csövön keresztül adják, hogy észre sem veszed szinte.Csak kellemetlen érzés picit esetleg, de nem a fájdalom miatt, hanem ugye nem szoktunk hozzá, hogy oda bedugjanak akámit is.Gyorsan végeznek vele és utánna tisztának érzed majd magad.Szerintem érdemes.
Én nem kaptam beöntést. Szülés elõtt éreztem, hogy ki kell menni wc-re, kiengedtek akkor kijött valami, szülés közbe semmi. Mikor mondtam a szülésznõnek, hogy mi lesz ha kakilnom kell azt mondta, hogy láttak már ilyent nem nagy ügy és ne foglalkozzak vele. Nekem nem jött ki semmi, de ha jött is volna senki sem foglalkozott volna vele az adott pillanatban, te sem fogsz ez tuti, mert mással leszel elfoglalva hidd el. Sok sikert.
Szólni biztos nem szólnak érte az tuti, sztem ez nekünk kellmetlen csak, én fogokkérni azért ha lehet, mert a fertõzés veszél ymiatt is jobb sztem, de ha nem jön úgy ki a dolog akkor ij.Szval ettõl ne félj, nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de én is szorongtam a szüléstõl, már áhitazok utánna és nem érdekel a borotválkozás stb, majd megcsinálják-nekem már tükörrel sem megy, szval nem érdekel csak legyek túl rajta, nekem nagyon nehéz ez az utolsó pár hét, de remélhetõleg neked könnyebb lesz-ne félj ezektõl, azok akik ott vannak sokmindent megértek már.37hetes kismama
Én kaptam beöntést és semmi jelentõsége volt mert mégis szûlés alatt is sikerült alkotnom mielõtt ki jött a babóm de gyorsan lemostak és jött a kicsim kifele. Ott ez természetesnek veszik senki nem szól érte.
Én nagyon féltem a beöntéstõl. De nagyon jó volt. Nem vagyok perverz, csupán rettenetesen szorulásos voltam , és végre úgy éreztem, hogy tudtam egy egészségeset k..ni. M ondtam is a szülésznõnek, hogy ezt korábban is megcsinálhatták volna.:) )) A hugom nem kapott beöntést, mert azt hitték elõ van készítve, mivel már otthon megborotválkozott, és közben mûszakváltás volt. Õt nem engedték már ki mikor érezték hogy kell. Azt mondták az már a baba. Õ oda potyizott az asztalra, de senkit nem érdekelt. Vagyis csak neki volt ciki.
A kérdező hozzászólása: kösz lányok a gyors válaszokat :)
Második vagyok. Még annyi eszembe jutott, hogy a beöntés segíti a tágulást is egy kis mértékben, szóval akkor is érdemes lehet kérni, ha lassan haladnak a dolgok és még nem kaptál.
Sokan kellemetlennek érzik, ha szüléskor más is jön, de a dokik és a szülésznõk sok ilyet láttak már és tudják, hogy ez természetes. Akit zavar, kérjen beöntést. Akit meg a beöntés zavar, az szóljon, hogy õ nem kér. Egyébként a szülés elõtti gyakoribb vécézést szokták nevezni a "természet beöntésének" is, ilyenkor ugyanis éppen erre készül fel a szervezet, kiüríti a végbelet. Persze elõfordul, hogy marad vmi... Én nem kértem beöntést és fogalmam sincs, jött-e valami a babán kívül, mert valahogy nem azzal voltam elfoglalva :) )
A kérdező hozzászólása: Ahh értem, köszönöm. Akkor az tök kellemetlen lehet ha nincs nem? Vagy olyankor nem törödnek az ilyen cikis dolgokkal? De gondolom ez a dokiknak sem gáz nem?
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, még elsõ baba 28. hetes vagyok! :) )

Anyatejes babáknak adtok néha cumisüvegből enni? Kinek mi a tapasztalata valóban leszokik a ciciről ha cumisüvegből is kap? Lassan egy hónapos a babuka.

Mindenki óva int, hogy cicin kívül kapjon cumisüvegb?l. De nagyon nehéz mert változó id?közönként eszik és nem tudok még egy bevásárlást se betervezni mert hiába vigyáznak rá nem tudják megetetni ha felébred. Ti ezt hogy oldottátok meg?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nekem szinte minden nap 2-3 óra hosszára otthol kell hagynom a babámat. Ilyenkor fejek le tejet, és ha igényli a nagyi megeteti cumisüvegbõl. Ez így megy már 4 hónapja, és semmi gond a cicizéssel. Lehet,hogy nálunk az is szerepet játszott, hogy nagyon sokáig csak bimbóvédõvel volt hajlandó szopizni, ami lényegében nagyon hasonlít a cumihoz. Mára már azt is elhagyta, és nagyon ügyesen szopizunk:-)

Szia! Sajnos nekem szinte minden nap 2-3 óra hosszára otthol kell hagynom a babámat. Ilyenkor fejek le tejet, és ha igényli a nagyi megeteti cumisüvegbõl. Ez így megy már 4 hónapja, és semmi gond a cicizéssel. Lehet, hogy nálunk az is szerepet játszott, hogy nagyon sokáig csak bimbóvédõvel volt hajlandó szopizni, ami lényegében nagyon hasonlít a cumihoz. Mára már azt is elhagyta, és nagyon ügyesen szopizunk:-)
Szia! Én is el kell, hogy menjek itthonról idõnként, ilyenkor az elõre lefejt tejet kapja cumisüvegbõl, eddig semmi gond sem azzal sem a szopival. Egy 2.5 hós bébi anyukája
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon bíztatóan hangzik. És egybehanzó :-) most megkönnyebbültem. Meg fogjuk próbálni. Köszi a segítségeteket!
Szia, nálunk az elsõ hónapban volt egy kis mizéria a szopizások miatt. Nagyon sárgán jöttünk haza és sokat aludt/kifáradt és nehezen szopizott. Ekkor cumisüvegbõl kapott naponta legalább 2x. Szerintem egy jól szopizó babát nem ront el egy kis cumisüvegezés. De vannak már olyan cumisüvegek, amik a mam cicijét utánozzák. Max. figyelj arra, ha cicizik, akkor jól kapja be a melled. Aztán ezt szokja meg. Lehet, hogy a szopizások elõtt ez a figyelgetés egy kicsit macera, de megéri. Mi már nem iszunk cumisüvegbõl. Csak akkor ha megyünk valahova, ahol nem tudom megszoptatni. Sok sikert!!

Milyen az, ha valaki a rémülettől sokkot kap, vagy elájul? Mi ilyenkor a teendő? Belehalhat valaki a rémületbe?

Legjobb válasz: Gyerekkori trauma miatt én mindig sokkot kapok a rémülettõl, mikor hátulról valaki megcsiklandozza a derekamat. (Kétoldalról, meglepetésszerûen, csipegetve.) Ilyenkor úgy érzem, mintha kamrába zárnák az igazi énemet, és egy rettegõ ösztönlény kerekedik felül. Semmire sem képes, csak rettegni. Elakad a lélegzetem, reszketni kezdek, s elrohanok. Kell körülbelül 15-20 perc, mire magamhoz térek. Addig gondolkozni is alig bírok. A "kamrába zárva" látom, mi történik, de nem tehetek ellene semmit, még megszólalni sem vagyok képes. Nagyon erõsen reszketek, néha görcsösen markolok is valamit, bebújok egy sarokba, nekiszorulok a falnak, folynak a könnyeim. Rettenetes érzés. Szerencsére Magyarországon ritka az efféle üdvözlés, külföldön azonban gyakori, s ott sokat szenvedtem a jópofi kollégák meglepi-köszöntésétõl. Nem direkt csinálták, mert nem tudták, hogy mit vált ki belõlem, s õk is megijedtek, hogy mit tettek velem, mikor látták, hogyan reagálok. De akkor is egy hülye szokás!!! Próbáltam úrrá lenni a dolgon, de csak addig jutottam, hogy a sokkot pár másodpercig késleltetni bírom a csiki után. Ezt a pár másodpercet arra használom, hogy minél messzebb rohanjak, s elbújjak, hogy ne lássák, hogyan borulok ki. De hiába tudom jól, hogy mindez valami defekt, mindig és mindig és mindig utolér, ha valaki megcsipegeti a derekam. Még soha nem ájultam el ettõl, de talán jobban járnék. Ha valakin ilyesmit látsz elúrhodni, ne menj a közelébe, NE ÉRJ HOZZÁ (volt olyan, hogy hozzám értek, hogy megnyugtassanak, de csak rontott a helyzeten, mert sikítozni kezdtem, és teljesen kikészültem), hagyd békén és magára, amíg megnyugszik.

Gyerekkori trauma miatt én mindig sokkot kapok a rémülettõl, mikor hátulról valaki megcsiklandozza a derekamat. (Kétoldalról, meglepetésszerûen, csipegetve.) Ilyenkor úgy érzem, mintha kamrába zárnák az igazi énemet, és egy rettegõ ösztönlény kerekedik felül. Semmire sem képes, csak rettegni. Elakad a lélegzetem, reszketni kezdek, s elrohanok. Kell körülbelül 15-20 perc, mire magamhoz térek. Addig gondolkozni is alig bírok. A "kamrába zárva" látom, mi történik, de nem tehetek ellene semmit, még megszólalni sem vagyok képes. Nagyon erõsen reszketek, néha görcsösen markolok is valamit, bebújok egy sarokba, nekiszorulok a falnak, folynak a könnyeim. Rettenetes érzés. Szerencsére Magyarországon ritka az efféle üdvözlés, külföldön azonban gyakori, s ott sokat szenvedtem a jópofi kollégák meglepi-köszöntésétõl. Nem direkt csinálták, mert nem tudták, hogy mit vált ki belõlem, s õk is megijedtek, hogy mit tettek velem, mikor látták, hogyan reagálok. De akkor is egy hülye szokás!!! Próbáltam úrrá lenni a dolgon, de csak addig jutottam, hogy a sokkot pár másodpercig késleltetni bírom a csiki után. Ezt a pár másodpercet arra használom, hogy minél messzebb rohanjak, s elbújjak, hogy ne lássák, hogyan borulok ki. De hiába tudom jól, hogy mindez valami defekt, mindig és mindig és mindig utolér, ha valaki megcsipegeti a derekam. Még soha nem ájultam el ettõl, de talán jobban járnék. Ha valakin ilyesmit látsz elúrhodni, ne menj a közelébe, NE ÉRJ HOZZÁ (volt olyan, hogy hozzám értek, hogy megnyugtassanak, de csak rontott a helyzeten, mert sikítozni kezdtem, és teljesen kikészültem), hagyd békén és magára, amíg megnyugszik.
Igen, így szoktak szörnyethalni is az emberek, mint pl mikor kiugranak, de már a becsapódás elõtt megáll a szívük a félelemtõl. Persze ez csak az ilyen szélsõséges esetekben fordul elõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Várok mást is akinek van ezzel kapcsoltban tapasztalata. Második: amit leírtál az nagyon nagyon érdekes. Mindig is érdekelt, hogy mit éreznek az emberek, hogyan élnek meg különbözõ helyzeteket. Engem is nagyon érdekelne, mi lehetett az a gyerekkori trauma.:S
Gyerekkori trauma: dettó (szerencsére, én nem éltem ilyen fura népek között) Ájulás: nekem egyszer volt, amire emlékszem, hogy majdnem elájultam, fokozatosan egyre több fekete pöttyöcske zazázott a szemem elõtt, egyre beszûkítve a látóterem (csõlátás), és lassan valami belsõ zaj kezdett el felerõsödni a fülemben. A lábaim kezdtek összecsúszni - amikor is (mivel a tûzõ napon álltam többedmagammal, akik beszélgettek) elindultunk, nem estem össze, senki nem vett észre semmit, és rögtön kitisztultam... Rémület: bele, de ez extrém esetekben van, és szívbetegség is kell hozzá.
Bocsi, elõzõ vagyok: a teendõ ilyenkor attól függ, hogy vörös-e az ájult arca, vagy fehér. Ha vörös, akkor a fejét kell megemelni és alá tenni valamit, ha fehér, akkor a lábát. Fontos, hogy meglazítsuk a nyakánál a rohát, ha kell, és szabaddá tegyük a fekvési helye körül a teret (kapjon levegõt), ne állják körbe 643-an...
A kérdező hozzászólása: Micsoda kis [email protected]ók. >:-( Engem is sokat bántottak általánosban, én csak simán szégyelltem errõl beszélni a szüleimmel. Nekem a beilleszkedési problémák és bizalmatlanság, zárkózottság lett a defektem.:( Azt hiszem egész jól jártam:( Sajnálom, amit veled tettek...:(
Ha valaki elájul a lábát fel kell emelni hogy a fejébe folyjon a vér.

Ha valaki a biosz oktv-n a döntőben az első 30-ba bejut, akkor mit kap? Ha pontokat kap az a 100 pontos (ilyen nyelvvizsgás, emelt szintűs dolgok vannak benne) keretbe bele tartozik, vagy ennek nincs semmilyen csoportja, csak úgy kapják?

Legjobb válasz: OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

Ha valakinek van egy tartósan beteg gyermeke és kapja rá az emelt családit és a gyest, de újra terhes akkor ha megszületik a pici mit kap majd?

Kaphatja a gyedet és a gyest meg a emelt családit az els? után? Vagy akkor választania kell? Mert alapesetben tudom, hogy így van, de emelt családinál nem tudom.

Legjobb válasz: Egyeske után kapod az emelt családit, ketteske után meg a gyedet és a 2 gyerekes családi egy gyerekre jutó részét. Tehát családi 36600 Ft a 2 gyerekre. Gyed és gyes együtt nem lehetséges.

Egyeske után kapod az emelt családit, ketteske után meg a gyedet és a 2 gyerekes családi egy gyerekre jutó részét. Tehát családi 36600 Ft a 2 gyerekre. Gyed és gyes együtt nem lehetséges.
Nincs a buszon kiséröi kedvezmény!Vagyis én volánnal utazok és még nem is hallotam rola.
A kérdező hozzászólása: Én idáig vonaton és buszon is így utaztam még nem szóltak érte. Csak abban nem voltam biztos, hogy a gyereknek regisztrációs jegy kell, vagy 90%-os? De hogy nekem kísérõnek 90%-os jár ebben biztos vagyok. Rá is van írva a kis kártya hátuljára.
Tartósan beteg gyermeket nevelve ki lehet váltani fogyatékos kártyát, amihez jár a 90 százalékos kísérõi kedvezmény is. Ezt az OEP-nél kell intézni, felnõtteknél tudom, hogy aktív korúak ellátmánya mellett fut, gyerekeknél nem tudom. Ápolási segélyre jogosult vagy a beteg baba miatt? MErt akkor igényelheted - bár lehet, hogy a gyes mellé nem jár. Viszont ha a terhesség alatt elmész ápolási díjra, akkor legközelebb abból nézik a gyed-edet és ki tudod váltani ezt a kártyát.
hasonló cipõben járok.kapom a nagyra az emelt családit utazási kedvezményt.aki utazik a gyerekkel az is 90százalékos jegyet vásárol. mondani kell.másik gyerekre a13000nem tudom mennyi jár.én például rokkant nyugdíjas is vagyok és azt is kapom.mikor 10 év alatt volt a fiam járt volna rá a gyes.utólag pár hónapra kaptam meg adóztam utánna.egy volt osztálytársnõm dolgozott a máknál.pont õ volt.õ szolt hogy nekem jár.mindenki letagadta.utánna nem kaptam csak 3hónapra visszamenõleg.kidobnak az ajtón bemész az ablakon.itt dolgozol, ide adózól.nem úgy mint egyesek.szóval 10éves koráig a beteg gyerekre gyes jár.a másikra meg a 13 ezer.de szerintem a gyest kérdezd meg de ha én jól értelmezem azt kapod a nagyobbikra 10éves koráig akár dolgozol akár nem. erre figyelj oda
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet, amikor a pici megszületett, lemondtam a nagyra a Gyes-t, amit a betegsége miatt kaptam, és kaptam a pici után a Gyed-et. A kártya használat úgy van, ahogy írod, 6 év alatt a gyerkõc díjmentesen utazik, te pedig 90%-os kedvezménnyel.
Ani, mi volt az a 13000? Én úgy tudom, tartósan beteg gyereknél addig utazik ingyen a gyerkõc, illetve Budapesten a kísérõje (vidéki közlekedés 90%-os), amíg az emelt családit kapja.

Miért van az, hogy itt ha feltesz valaki egy kérdést, vagy baromságokat írnak, vagy hiába várja a választ, nem kap rá? Főleg a szerelem témakörben. Akkor minek ez az oldal?

Legjobb válasz: Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.

Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ez hasznos és értelmes válasz volt. Abban igazad van, hogy sok az idióta kérdés, sokszor unalomból is írnak ki hülyeségeket.
Az internet anonimitásának köszönhetõen az "embereket" nem zavartatja, hogy másokat megsért, kifiguráz vagy kigúnyol. Akik nagy baromságokat írogatnak a kérdésekre azoknak manapság semmi sem szent. A való életben nincs semmi életük. Semmi szociális kapcsolatuk nincs a való világban. Vannak akik ezen élik ki magukat.
Tény, hogy idõnként a nagy baromság kérdésekért én is harapok, így elõfordul, hogy muszáj beoltanom. Most akkor nekem sincs szociális, rendes életem? :)

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.

Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.
A kérdező hozzászólása: Kedves moderátorok!nem lehetne áttenni a kérdésem egy másik kategóriába?Mondjuk a családi kapcsolatok/egyébhez, vagy valahova?mert itt olyan gyorsan mennek a kérdések, hogy soha senki nem fog válaszolni...:(
A kérdező hozzászólása: igen?na az jó!tehát olyan mintha be lennék jelentve?beleszámít a nyugdíjba is?
Szia! Azért csak megtalálható a kérdésed :) A segély a szülés napjáig járhat, átfedésben nem lehet a két ellátás (segély, gyes). A szülés napjától kell megigényelni a gyest - ha egyébként nem vagy tgyás-ra, gyed-re jogosult. Ha ugyanis álláskeresési járadékot kapsz, akkor jogosult vagy tgyás-ra és bizonyos esetekben gyed-re is. Szóval, milyen munkanélküli ellátást kapsz most?
A kérdező hozzászólása: Nem kapok, csak megkérdeztem mi van ilyen esetben, mert munkát még nem találtam, és gondolkoztam hogy bejelentem magam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!