Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha vétkezem (2 db)

Mi a teendő, ha vétkezem?

A nyaralás el?tt nemsokkal kezdtem el a diétát. A nyaralás alatt csak vacsorára ettem meleg ételt, azt mindig az adott napnak megfelel?en, de napközben néha b?nöztem. ezzel ugye még nem tettem tönkre teljesen a diétát?

Legjobb válasz: Tudom, h. ez most nem vág témába, de szomorú lehet, ha bûnözésnek éled meg a fagyievést! Szerintem inkább élvezd az életet, a finom ételeket, csak figyelj oda, hogy több zöldséget-gyümölcsöt egyél, mint csokit. Talán nem fogysz le két hét alatt, de az eredmény, fõleg, ha mozogsz is, tarósabb lesz, mint a "csodadiétákkal"

Tudom, h. ez most nem vág témába, de szomorú lehet, ha bûnözésnek éled meg a fagyievést! Szerintem inkább élvezd az életet, a finom ételeket, csak figyelj oda, hogy több zöldséget-gyümölcsöt egyél, mint csokit. Talán nem fogysz le két hét alatt, de az eredmény, fõleg, ha mozogsz is, tarósabb lesz, mint a "csodadiétákkal"
Gyónás, penitencia!
Nálam is elõfordult. Folytasd tovább, amilyen nap éppen következne, azzal. Nos, és próbálj meg magadon uralkodni. Nekem sem mindig megy. De ne add fel.
1-2 vétkezéstõl még nem lesz gond. A lényeg, ha vétkezel is az adott napnak megfelelõen tedd, pl szénhidrát nap egyél meg pár kocka csokival többet stb. Persze azért ez ne válljon állandóvá. A bûnözéssel kevesebb esélyt adsz magadnak ahhoz, hogy több kiló is lemenjen rólad, persze, ha neked úgyis jó, akkor néha vétkezz. De ha mindenképp le akarsz fogyni több kilót is, akkor azért óvatosan! :)
Süsd le a szemed, és másnap kicsit mozogj többet, vagy igyál sok-sok vizet:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nos mit szoltok , engedjük a bibliát válaszolni e témába, nézzük meg mit mondott isten az emberpárnak a bünbeesés elõtt az Èden kertbe?-, , szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet, , tehát Isten eredeti szándékában ez állt, hogy tökéletes emberek töltsék be a tökéletes szenyezettlen tiszta földet.Természetesen nem tudjuk pontosan, hogy Jehova hogyan szervezte volna meg a föld feletti uralmat, ha Ádám és Éva hûséges maradt volna hozzá. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy ha az egész emberiség elfogadta volna Jehova uralmát, akkor egy olyan uralom alatt élhettek volna, melyet szeretet és pártatlanság jellemez.(Zsolt 145:16). Egyszóval tökéletes uralom lett volna (5Móz 32:4). Milyen szomorú, hogy az emberek elutasították.De isten nem mondott le a szándékárol hogy a földet paradicsommá tegye ahogy majd a tökéletes emberek laknak rajta.hogy részesei leszünk e ennek az uralomnak vagy sem az teljesen tölünk függ.azaz hogy most jelenleg engedjükmagu kat isten szava által vezérelni vagy az embereknek kívánunk tetszeni annak a világna kmelyrõl azt írja a biblia bogy, az egész világ agonosz hatalmába van
Nem azt állítottam, hogy nincs rossz. Azt állítom, hogy nyomtalanul el fog tûnni, és azt, hogy nincs köztük szövetség. Szövegértés. Az a "gonoszt teremtek" a földi büntetõ csapasokra utal. Isten ugyanis azt állítja magáról, hogy benne nincs sötétség. Úgyhogy nincs sátáni tanítás a bibliában. Az utolsó kérdést meg nem értem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ebbõl következik, hogy nincs semmiféle szövetség, vagy dualizmus a kettõ között." Te olyan világban élsz, ahol minden tökéletes? Akkor te soha nem szenvedsz, értem már... "Én abban hiszek, hogy a jó nagyobb mint a rossz." Tehát akkor hiszel benne, hogy van dualizmus... "Ez sátáni tanítás, nem véletlen, hogy a legtöbb okkult irányzatban (pl New Age, keleti vallások, stb) megtalálható. De nem igaz." Akkor tudj róla, hogy a Bibliában is van sátáni tanítás: "Ésa. 45, 7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!" De akkor te most hiszel Istenben vagy nem? Nem javaslom a rosszal való kibekulest, még a végén oda számol az Isten aztán nézhetsz.
Ez totális baromság. Igen, fel tudom fogni egyébként, akár hiszed, akár nem. NEM szükséges semmi rossz ahhoz, hogy élvezd a jót. Ha egyszer örökké boldog vagyok, akkor hogy lehetnék boldogtalan? Ha nem tudok kikerülni egy tokeletesen élvezhetõ állapotból, az azt jelenti, hogy nem tapasztalom meg, milyen ha nem élvezhetõ valami. Nem olyan bonyolult ám ez. Nyilván ennek Isten a letéteményese, mert az ember függõ lény, és az is marad örökké (még a jelenlegi állapotában is az). Egyébként jobb ha most elfelejted az ilyen (idióta) hozzáállást a létezéshez, mert az a helyzet, hogy egyszer (nem is olyan sokára) véglegesen el lesz a rossz és a jó szeparálva egymástól. Eltûnik a rossz az univerzumból. Úgyhogy felesleges megbekulni vele. A rossznak is, és a jónak is személy a forrása, ezért szükségszerû, hogy a kettejük közti erõ- és hatalomkulonbseg valamikor végleges eredményt hozzon. Én abban hiszek, hogy a jó nagyobb mint a rossz. Abban is hiszek, hogy Istenben nincs rossz, nem tõle származik. Ebbõl következik, hogy nincs semmiféle szövetség, vagy dualizmus a kettõ között. Ez sátáni tanítás, nem véletlen, hogy a legtöbb okkult irányzatban (pl New Age, keleti vallások, stb) megtalálható. De nem igaz. Nem javaslom a rosszal való kibekulest, még a végén oda számol az Isten aztán nézhetsz. Ha a rossz lenne nagyobb, akkor eleve pokol lenne mindenhol, tehát ettõl nem kell félni. De ha pokolba kerül valaki, ott aztán nem elmélkedik arról hogy kell a rossz a jó értékeléséhez (komoly harcom van egyébként okkult erõkkel, tudom milyen a kárhozattal való fenyegetés, amit teljesen valóságosnak él meg az ember, tudom milyen amikor csak a halálvágy marad az emberben, és azt is tudom milyen ebbõl talpra állni, milyen amikor újra élvezni tudod az életet, legalább valamennyire. Többször megfutottam már ezt a kört. Még az se rajtam múlt, hogy nem sikerült kinyirnom magam. Úgyhogy én nem a filozófia tanszéken tanultam az álláspontomat). Nem vitatkozok egyébként errõl senkivel tovább, mert ha nem hisz Istenben, akkor eleve nincs közös témánk, ha meg hisz, akkor nem nagyon gondolkodik másként. Egyébként meg akárki akármit hisz, halála után úgy is kiderül. Akkor már nem kell majd elmélkedni, készen lesz tálalva a valóság.
Utolsó, te fel tudod azt fogni, hogy örökké élsz boldogan? Nem tudnád elfogadni, csak mondod.Gondolj bele, nincs megszakítás, nincs semmi más, mindig ugyanaz van.Hogyan értékeled így azt, amid van? Egy idõ után nem tudnád már értékelni a boldogságot.Ezért kell, hogy legyen legalább egy minimális ellenpólus, egy megszakítás, ami visz elõre.Ha ez nem lenne nem tudnál semerre se menni.
Nem igaz hogy a jó rossz nélkül nem jó. Nincs szükség a rosszra semmilyen szempontból. Aki így gondolkodik, pusztán arról tesz bizonyságot, hogy nem tudja felfogni, milyen is lenne egy rossz nélküli világ. Örökké éltek volna boldogan. A megvaltasnak pont ez a célja, hogy az ember a bûn ellenére ilyen tökéletesen boldog letallapotba kerülhessen.
A kérdező hozzászólása: Az ember gondolkodó lénynek lett teremtve, tehát keresi a logikát, ezért feltesz ilyen kérdéseket. Ha valamire azt mondjuk, "ez nem volt helyes, ennek ez lett a következménye..", akkor adódik a kérdés, amit feltettem, amit egyébként gyerekek is gyakran megkérdeznek. Én is azt gondolom, hogy a "rossz" szükséges az életünkben, mert nélküle a jó nem jó, ill. csak addig, amíg még emlékszünk a rosszra...ellentétpárok, Jin és Jang, az örök világtörvény vallásaiban a kettõ EGYSÉGBEN van és ezért nem is nagyon kell magyarázkodniuk.
Szervusz Ahogyan az emberi szervezet egy csoda, és az élet bonyolult körforgása is, nem tudom elképzelni, hogy a vég nélküli élet unalmas, egyhangú legyen. Csodálatosan szép életünk lehetne a mai sok sok fájdalom, érzelmi trauma, tragédia, stb. nélkül. Mivel fogalmunk sincsen milyen leheetett volnaa, nem érdemes találgaatni. De mivel Isten azt mondta az elsõ emberpárnak, hogy töltsék be a földet, biztosan volt elképzelése arról, mennyi az az ember, amennyit képes a föld eltartani. Sajnos még neem tartartunk ott, hogy ezt megtapasztaljuk. De Jézus éppen azért halt meg, najd került trónra, hogy "lerontsa az Ördög munkáit" 1János 3:8. Tehát még elõttünk áll az az idõ, amikor személyesen megtapasztalhatjuk a kérdésedre a választ.
Béke és szeretet és örök élet. Ez lett volna. Isten gondoskodott volna, hogy mindenkinek legyen "hely". :)
Akkor Jézusnak nem kellett volna meghalnia. http://www.youtube.com/watch?v=iOqlEUyNehw
Sehogy nem lett volna tovább mivel ez törvényszerû volt, és tudta ezt Isten is, benne volt a tervben.Enélkül nem lenne hová menni, nem lenne hová fejlõdni, csak állna minden ugyanabban az állapotban.Ha csak az abszolútum létezik, akkor nem tudjuk értelmezni, hiszen nem tudjuk mihez viszonyítani.A bûnbeesés nem egy abszolút negatív dolog volt, ezt csak a vallás állítja be így, hogy bûntudatot és félelmet keltsenek az emberekben a könnyebb irányíthatóság érdekében.Dualitás nélkül nem létezhetne a világunk, és ehhez szükség van némi "rosszra" is.
Egy ember sem hal meg, az eddig megszületett összes ember (nem tudom mennyi lehet, valószínû sok billió) összezsúfolódva él. Valószínûleg már hely sincs, se élelem, se élet. Örökké tartó szenvedés inkább. Egy semmittevésbõl álló világ
"Nem azt állítottam, hogy nincs rossz. Azt állítom, hogy nyomtalanul el fog tûnni, és azt, hogy nincs köztük szövetség. Szövegértés." Meg azt, hogy nincs dualizmus....De akkor nem tudom te mit értesz dualizmus alatt. Ezt írtad: "A rossznak is, és a jónak is személy a forrása, ezért szükségszerû, hogy a kettejük közti erõ- és hatalomkulonbseg valamikor végleges eredményt hozzon. Én abban hiszek, hogy a jó nagyobb mint a rossz. Abban is hiszek, hogy Istenben nincs rossz, nem tõle származik. Ebbõl következik, hogy nincs semmiféle szövetség, vagy dualizmus a kettõ között." Ha abban hiszel, hogy a jó nagyobb mint a rossz, akkor abból, hogy következik az, hogy nincs a világban dualizmus? Hiszen meg van osztva, lehet, hogy nem egyenlõ arányban, de ketté van osztva.És ha elolvasod az Ószövetséget, ott Isten már eleve duálisnak van leírva, ugyanis szeret, aztán gyûlöl, haragszik.Kettõs lény. Azzal, hogy nincs köztük szövetség, értem mire akarsz célozni, de azért ne rohanjunk tovább: "Az a "gonoszt teremtek" a földi büntetõ csapasokra utal. Isten ugyanis azt állítja magáról, hogy benne nincs sötétség. Úgyhogy nincs sátáni tanítás a bibliában." Amikor Isten büntetõ csapásokat mért a földre, elpusztultak-e ártatlan csecsemõk, állatok is? Bizony el. Akkor most melyik Isten állítja magáról, hogy nincs benne sötétség? Nincs semmi sátáni tanítás a Bibliában?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!