Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha nem jön össze (35 db)

Nagy álmom hogy sebész vagy gyógyszerész legyek. Mi van ha nem jön össze. Hogy miért az m1. a másik amire gondoltam egy közgazdasági szakközép. (? )

Van is egy iskola ami nagyon tetszik. Csak. én azt is figyelem mennyit keresnék így-úgy. Vagyis. Aki vámhivatalban ügyintéz? mennyit keres? Pálya választás el?tt állok szóval ezzel magyarázok minden hibát kivéve helyesírásit:DD

Legjobb válasz: Ha nem megy elsõre az orvosi/gyógyszerészeti, inkább tanulj még egy évet és próbáld meg újra.

Ha nem megy elsõre az orvosi/gyógyszerészeti, inkább tanulj még egy évet és próbáld meg újra.
gyógyszerész nem keres sokat. nem éri meg. közgazdaságnak van jövõje. Az orvos sem keres túl sokat, de gyönyörû szakma.
"gyógyszerész nem keres sokat" Ezt honnan veszed? Végül is, a kezdõ bruttó 3-400000 tényleg kevés fizetés...
A kérdező hozzászólása: nem az a lényeg hogy nem jönne össze, meg hogy miért.csak csaK! mennyit keres egy ügyintézõ? pl.vámhivatalban?
Mint szódás a lovát
A kérdező hozzászólása: nem értem a logikád..ez hogy kapcsolodik ide?:.dd

Tervezett terhesség előtt folsav szedése? Mi van, ha nem jön össze rögtön a baba?

Nőgyógyász javaslatára három hónappal a próbálkozások előtt elkezdtem szedni a folsavat, de egy dolgot elfelejtettem tőle megkérdezni. Mi van abban az esetben, ha nem sikerül rögtön összehozni a babát? Akkor is szedni kell tovább a folsavat? Esetleg az is megtörténhet, hogy több hónapig is szedem majd? Másik kérdésem az, hogy mik a tapasztalataitok, híztatok tőle? Egyesek azt mondták, az Elevittől már terhesség előtt is felszaladt pár kiló...

Legjobb válasz: Nyugodtan szedd! Pozitív hatása van maximum, neked is jó. És a gyógyszerek, vitaminok (nagyon kevés kivétellel) nem hízlalnak. Étvágyat csinálhat, de akkor ugye van önkontroll. :) Mindkettõ mehet nyugodtan.

Nyugodtan szedd! Pozitív hatása van maximum, neked is jó. És a gyógyszerek, vitaminok (nagyon kevés kivétellel) nem hízlalnak. Étvágyat csinálhat, de akkor ugye van önkontroll. :) Mindkettõ mehet nyugodtan.
folsav : vitamin, nyugodtan szedheted, nem árt, nem lehet túladagolni, vérképzést segíti, pl nagyon jó, ha vérszegény vagy.
Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle, csak jót tehet. Az tévhit, hogy a vitaminok hizlalnak, ahogyan az is, hogy attól lesznek nagyok a babák. Sokan terhesség alatt mértéktelenül zabálnak és a vitaminra fogják, de ez így hülyeség. Bizonyos vitaminok hiánya okozhat étvágytalanságot, és ilyenkor persze ha pótoljuk a vitamint, akkor helyre áll az étvágy, ennyi a valóságalapja a dolognak.

Mit tegyek, ha nem jön össze a szex a barátnőmmel?

Van egy olyan problémám, hogy nem férek bele a barátn?mbe. Õ is kíván, engem én is ?t, de mégse sikerül összehozni az aktust, akármennyit szenvedünk. Hogyan tudnám kitágítani? Egyébként nem sz?z, már több férfival is volt.

Legjobb válasz: Biztos, hogy kellõen el van lazulva? Egyáltalán nem férsz bele, vagy csak nem teljesen?

Biztos, hogy kellõen el van lazulva? Egyáltalán nem férsz bele, vagy csak nem teljesen?
Komolyan ide választ sem érdemes írni, kérdezõ írtam neked, hogy lehet nálad van a gond a merevedéssel, de úgy látszik nem tudsz olvasni. És azért mert te életképtelen vagy, nem a válaszolókat kell osztani. Ha a barátnõd nedves, és neked is van normálisan merevedésed, olyan nincs, hogy nem megy be, tapasztalatból mondom. Valamit ti nem csináltok jól... Vagy ha a barátnõdnek fáj a behatolás az is lehet fertõzése van.
A kérdező hozzászólása: nagyon be van gerjedve, szétnedvez mindent, meg látszik rajta - a gesztusain, tehát azzal nincs probléma, megoldom, mert látom ti se tudtok ésszerû megoldást tanácsolni :D
vegyél egy kis Ginát, 5000-ért kapsz is, keverd szét a piájába és GOGOGO
szerintem nem kíván a csaj vagy te vagy béna
Nem az ujjaid kell belegyömöszölni... Nekem csak egy ujjal kényelmes, ha a párom csinálja, mégis befér a pénisze... Ti nem csináltok valamit jól, én arra tippelnék, talán te nem vagy elég merev és nem tudsz behatolni.
van még két testnyílása, próbálkozz arra...
A kérdező hozzászólása: teljesen nedves, de akkor is csak maximum 2 ujjam fér bele, aztán az meg kevés :(
van az ugy pròbàlkozzatok sok sikert
A kérdező hozzászólása: nem osztottalak titeket, félreértés ne essék, csak fusztrált a dolog, meg barátnõm is szarul érezte magát. a kotonnal volt a probléma, mert ugye a természetet nem lehet átverni :D extra vékonnyal simán oké lett végül is.

Fiatal pár kisgyerekkel? Albérletben? A nagyival lakunk aki 80-on fölül van a lakás sem maradna nekünk ha meghal, semmi nem tetszik neki, de már jó lenne külön költözni. De mi van ha nem jön össze s vissza kell költözni? Valaki hasonlo helyzetbe?

Legjobb válasz: Gondolom amikor vállaltátok a gyereket, a nagyi akkor is ilyen volt. Így döntöttetek. Én inkább az albérletet választottam volna. Persze ha anyagilag megengedhetitek. Ha már nem olyan kicsi a gyerek, te is el tudsz menni dolgozni.

Gondolom amikor vállaltátok a gyereket, a nagyi akkor is ilyen volt. Így döntöttetek. Én inkább az albérletet választottam volna. Persze ha anyagilag megengedhetitek. Ha már nem olyan kicsi a gyerek, te is el tudsz menni dolgozni.
Az van, hogy az ember optimális esetben felelõsséggel vállal gyermeket, nem a bizonytalanba. Albérletbe is lehet babát vállalni, ha van B verzió. Azaz van hova menni, ha teszem azt, nem tudtok megélni.
7-es: gratulálok, te válaszoltál a kérdésre, segítettél megoldást találni....
Hát akkor nincs nagyon sok választás: ha a férjed jövedelme nem elég, akkor neked munka aztán albérlet.
Inkább tûrjetek. Az albérletbe bele fogtok ragadni, pénzt nem lehet megtakarítani mellette. Sohasem lesz saját lakásotok. Ha meghal a nagyi, akkor is ráértek más alternatíván gondolkodni. Az utcára nyilván nem fogtok kerülni egy kisgyermekkel.
Talán elõször biztos háttért kellett volna teremteni, nem gyereket gyártani a semmire...
Nem azt kérdezte, hogy mit csináljon a meglévõ gyerekkel. Ne oktatgassátok, mert felesleges. Ez egy adott helyzet, ebbõl kellene valamit kihoznia. Undorító, hogy mindig osszátok az észt mondván: miért lett a gyerek. Kérdezõ! Ezekkel a támadásokkal ne foglalkozz, örülj, hogy van egy szép babátok.
8-as! Igen segítettem, csak néhány sorral feljebb!
Fiatal pár kisgyerekkel? Albérletben? 27/31 évesek. Fiatal pár?? Ez relatív! Inkább középkorúak perceken belül.
Nem mindegy, hogy hány évesek????? A mamának pedig örülnie kellene, hogy ilyen öreg korára nem magányosan, elhagyatva él, mert ilyen természettel õ is járhatott volna sokkal rosszabbul, hogy minden gyerek otthagyja és rá sem nyitják az ajtót!Ha nem így viselkedne, nyilván több segítséget kapna a gyerekektõl is.Nagyon sokra fog ám menni a mama a nagy büszkeségével és saját házával, ha a lábáról leesik, mondhatom.Most le lehet pontozni, de én nem sok empátiát tudok érezni az ilyen hozzáállású idõsek, vagy úgy általában, ilyen viselkedésû szülõk iránt, ismerek ilyet. szóval, nem kell a fiatalokat hibáztatni. Nektek kérdezõ, jobb lenne, ha a mama szavát egyik fületeken be, másikon ki engednétek.És amíg ott laktok igyekeznétek minél több pénzt megspórolni a jövõtökre.a mama csak magára és a másik unokára gondol, ti meg gondoljatok magatokra és gyûjtögessetek.
17:42 Remélem, majd te is akkor gyártasz, gyereket, ha majd milliomos leszel. Bár jobb lenne akkor sem...
Én mennék, és mentem is albérletbe.Mindenkinek jobb úgy!
22:24 Minden szavával mélységesen egyet kell értenem!!! A kérdezõnek: 27 és 31 évesen még mindig a nullán tartotok, és ahelyett, hogy örülnétek az "ingyen lakhatásnak", piszkáljátok a nagyit, a SAJÁT LAKÁSÁBAN!!!
A kérdező hozzászólása: vidékiek vagyunk, jobb esetbe városba kellene munkát találni s oda menni
A kérdező hozzászólása: 27 én, férjem 31
Bocs, hogy megkérdem, de hány évesek is vagytok?????
A kérdező hozzászólása: ismerösé lenne a albérlet, de még konkrétan nem döntöttünk, csak szeretnénk külön lenni,
A kérdező hozzászólása: ö csak megtür minket itt, egy gyereke van, ö az anyós, de a ház egy másik unokának van szánva, Gyereknek néz minket, söt anyósnak is megmondja, mit hogy csináljon."mig nem voltunk itt neki mindene volt"erröl Mit lehet gondolni?
A kérdező hozzászólása: a mama a férjem mamája, de ö a fönök, egy 3*3 szoba a mienk, ö szobája4*4es, a konyhaba a bejárat az udvarrol van, régebb kint voltak egész nap a nyari konyha helyiségben, és csak este mentek fel a szobába ennyit használták ök a lakást, megvan mindennek a helye semmit nem lehet odébb rakni, az asztalnál 2 szék van, de mi 3an vagyunk s kellene még 1 szék, de ö azt mondta együnk szerre s máris megvan oldva.
"De mi van ha nem jön össze s vissza kell költözni?" Mi lesz a nagyival, ha elköltöztök? Ki fog gondoskodni róla? Az albérlet sem biztos, hogy sima ügy.A fõbérlõk húzni szokták a szájukat, ha kisgyerekes családnak kell kiadni a lakást, mert nehezebb õket kitenni, ha nem fizetnek. Szülõk nem támogatnak titeket? Tudom, nem kell ítélkezni, de ti mégis mire vállaltatok gyereket?
A szüleitek?
De ki fogja a lakást örökölni? Mert ha nem az egyik szülõd, akkor mibõl gondolod, hogy megengedi, hogy ingyen lakjatok ott?
Lehet nektek addig a jó amíg tényleg él a nagyi, mert addig van hol laknotok! Nem tudom anyagilag, hogy álltok, de ha tehetitek menjetek albérletbe, de legalább próbáljatok meg spórolni mert ha nem lesz nagyi és pénz nélkül maradtok akkor nehéz dolgotok lesz, fõleg egy gyerekkel. Albérletbe lehet menni gyerekkel vagy anélkül is, a kérdés, hogy havi szinten kitudjátok e fizetni, és akkor is ha egyéb kiadások jönnek, például betegség? Nem piszkálni akarlak, de tudtátok mire vállalkoztok ha egy gyerek is lesz, hogy ha nem lesz a nagyi nektek onnan menni kell. De ha szerencsétek van a lakás öröklõje nem költöztet ki benneteket, már csak a gyerek miatt sem.
A nagyi van és kész. Mi sem tudjuk, milyenek leszünk 80 évesen vagy leszünk-e még egyáltalán. Egyelõre fogadjátok el azt a lehetõséget, hogy nem kell albérletben laknotok. ez már óriási elõny. Tervezzétek, milyen megoldás jöhet szóba, ha a nagyi már nem lesz és költöznötök kell. Ha tudtok - amit ma nagyon nehéz - spóroljatok, hogy legalább valami nagyon szerény dologba bele tudjatok vágni. Lehet, hogy nektek addig jó, amíg a nagyi veletek van?
A kérdező hozzászólása: ahogy vénül hova tovább, rosszabb mint egy kisgyerek
Azért mert valaki idõs nem feltétlen szent és szeretreméltó.Az én Nagyanyám is kibirhatatlan az érzelmi zsarolásaival, agesszivitásával már tönkretette Anyám életét még az enyémet is valamennyire(együtt laktunk)!Én az elsõ adandó alkalommal leléptem otthoról.Most idõsotthonban van, de még onnan is próbál sakkban tartani, fenyegetõzni( pl hazaköltözik, ha nem látogatjuk ennyiszer-annyiszor, nem viszünk be neki ezt-azt azonnal, stb, Anyám inkább "nem eszik", de kifizeti. Szerintem menjetek albérletbe, mert mi van ha még él 15 évig?Simán elcseszi azalatt a házasságotokat is akár!

Az baj, ha a magánorvosom írt fel Clostilbegytet és elmondta hogy szedjem és menjek vissza három hónap múlva, ha nem jön össze a baba. Most akkor ellenőrzés nélkül szedjem? Nem lesz ebből baj? Mi a véleményetek? Valakivel volt már ilyen?

Nem kérdeztem meg a dokit, de szerintetek cickafarkf? teát ihatok közben és majd a ciklus második felében palástfüvet?

Legjobb válasz: Closti mellett ultrahangellenorzes szukseges, hogy meg volt e a peteeresed. Nehogy cisztak alakuljanak ki. Ha hajlamos vagy erre, es nem reped meg a tuszo, akkor tuszorepeszto injekcio kell. Igy nem ajanlott szedni a clostit, higy nem figyel kozben. Szerintem keress masik dokit:/ 25 hkm

Closti mellett ultrahangellenorzes szukseges, hogy meg volt e a peteeresed. Nehogy cisztak alakuljanak ki. Ha hajlamos vagy erre, es nem reped meg a tuszo, akkor tuszorepeszto injekcio kell. Igy nem ajanlott szedni a clostit, higy nem figyel kozben. Szerintem keress masik dokit:/ 25 hkm
Szia! Velem pár évvel ezelõtt 6 hónapig szedette egy orvos úgy, hogy közben egyszer sem ultrahangozott. Nem lett tõle cisztám, de babám se. Két évvel késõbb egy másik orvos úgy szedette velem, hogy ultrahanggal nézte van-e peteérés. Nem volt. Tehát nekem semmi bajom nem lett tõle, de a mai eszemmel nem szedném ultrahangos ellenõrzés nélkül, mert így honnan fogod tudni, hogy volt-e peteérés. A teákhoz nem tudok hozzászólni. Sok sikert és minél elõbbi terhességet kívánok neked.
Szia!nekem is felírta egy doki, nem magán hanem kórházi, de nem nézte uh-on.elsõ hónapban semmi, a másodikban méhen kívüli terhesség rengeteg cisztával és egy életmentõ mûtét mivel szétrepedt a bal petevezetékem.A ciszátk a clostytól lettek a méhenkívülit nem lehet 100%-ra ráfogni.szóval ha a magándokid írta fel én lecserélném mivel rengeteg pénzt kifizetsz neki és mégis tojik a fejedre!!
Ez elég bátor doki, hogy így rádhagyja. Én is elmennék másikhoz.
Szia!Én magánorvoshoz mentem el miután több mint fél évig nem sikerült a baba.Tudom ez még nem sok idõ de én nagyon szeretnék már.Vérvételekre küldött, meg a férjemet is andrológiai vizsgálatra.Vele minden rendben van. Kiderült nem volt peteérésem, így nekem is Clostilbegytet írt fel a magánorvosom.Elõször egy havi adagot.Ultrahanggal nem nézte a peteérésem, hanem vérvételre kellett mennem, ami kimutatta hogy volt peteérés abban a hónapban mikor szedtem( persze a baba nem jött össze). Utána vissza mentem hozzá és azt mondta nem csinál velem egyenlõre semmit, majd pár hónap múlva menjek vissza ha nem sikerül a baba, de azért felírt még 2 havi adag Clostilbegytet. De most se kell mennem se vérvételre, se ultrahangra.
Ezzel a gyógyszerrel nem hagyhat magadra! Még azt sem lehet tudni, hogy reagálsz rá, nehogy túlstimulálódj! Ez nem játék! tényleg keress másikat!
te jó ég!ezt nehogy bevállald.én ismertem olyan lányt, akinek ugyanígy kellett szednie.közben kialakult egy cisztája és szétdurrant a petevezetõje, majdnem meghalt.mindenképpen uh kell mellette.én nem mennék ehhez a dokioz többször.
A kérdező hozzászólása: Valaki szedte másképp a Clostilbegytet? és nektek mire írták fel?
Nekem az 5. naptól kellett, 5x1-et szedni, majd a 12-16 nap között akciózni apával :) De ahogy figyelem magamnak, a 14-15 napon van LH csúcsom, peteérésem, ovum. Az ovu tesztem tegnap estére lett pozitív, ma is csinálok majd, de még nem tudom, mi lesz az eredménye, elvileg negatívnak kell már lennie.
De, kellett szednem minden kúra alatt duphastont a 14. naptól.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnél nem kellett szedned a Duphastont? Nekem azt is írt fel a dokim most
Én 4 ciklus alatt a 3. naptól 2x1-et szedtem 5 napig. Ebben a hónapban meg már 2x2-öt, meg a következõben is, ha most sem sikerül... Holnap kell elkezdenem a duphastont, 2x1-et 10 napig.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok :) És ti milyen adagolási utasítást kaptatok? Már a ciklus 7.napján tartok, késõ elkezdeni, ezért marad a következõ hónap. olvastam, hogy férfiak is szedhetik.Errõl van valami információtok?Tapasztalatotok? köszi :)
Nekem is írt fel a dokim annak idején, de elõre megbeszélt idõpontban vissza kellett mennem, megnézte hány tüszõm van és meg is mérte õket mekkorák. Akkor megbeszéltük, hogy mikor akciózzunk apával, abban a hónapban terhes maradtam. Utána szedtem Duphastont is, de elõtte egy évvel elvetéltem, így ez egyértelmû volt. Menj el másik dokihoz.
én a helyedben biztos megnézetném magam uh-on. én napi 2×1 darabot szedtem, s a 2. hónapban mentem uh-ra. a gyógyszer hatása: 5 db érett tüszõ!! egybõl mondta is a doktornõ, hogy abba is hagyhatom, a 3. hónapban már ne szedjem, mert elég rendesen reagált a szervezetem! gondolj bele, ha a 3. hónapban is beszedem, mennyi tüszõ érett volna meg...
Elõzõnek. Minden hónapban új petesejtek érnek, s nem feltétlenül több. Nekem elõször 2 érett, másodszor csak egy. Harmadszor három, negyedszer megint egy. Az hogy 5 érett, nem jelenti azt, hogy legközelebb már 6 lesz.
a doktornõ szerint az abbahagyás után is még 2-3 hónapig jelen van a szervezetben a closti hatása! ezért mondta, hogy nem akar túlstimulálni, hiszen, abban a bizonyos 2. hónapban jelen volt az elõzõ havi adag és az aktuális havi adag closti is, s ha tovább folytatom, akkor a 3. hónapban már 2. havi hatás + a frissen szedett gyógyszer hatása is érvényesül pluszban!
Sziasztok.Nekem év elején januárban kezdtem el a clotyt ciklus3napjától 5napig este 1db-ot Uh látott tüszõket szépet repesztõ szurit nem kaptam /ovitrelle.Febr.márciusban már nem szedtem el végig hála. uh-on Ápr.elején jobb.o-ban 67mm*43mm kétrekeszû vékonyfalú ciszta.Bal o-ban 49mm*39mm 3mm falvastag cysztikus képlet.Endom:Ciklus11napján13mm.Május19szép szülinapom volt hajnali óriási görcsölés aztán kivégzés szerû ömlõ vér gombócok összenyomtam.Délutánra jobban lettem görcsoldótól nem mentem ügyeletre hétvége volt gondoltam így kiürült.Laparoszkópia lett volna júl.3 lemondtam nem egyeztem bele csak a Hycosy só oldatos vizsgálatba sajnos nem jutott át a folyadék.Aug-.ban ciklus7napján Hsg rtg kontr.anyag altatás vizsgálatom volt mely kimutatta petevezetõim vékonyak bal o.pici gond volt de nyomásra átjutott a hasüregbe a folyadék.Mensim22napra jött.Következõ hónapban szept-ben újra 22napra ömlött a híg piros vér3napig éjjel nappal.Uh.ciklus 12napján jobb.o-ban cysta5cm sima benn ékû, Endom10, 2mm.Nem számítottam cystára de így már rájöttem h.ugyanaz a tünet volt mint ápr.máj-ban híg piros sok vérzés.Most azért várom a mensit h.távozzon cysta.Megyek uh-ra nagyon reméljük h.sikerül a baba kistesó 1év elteltével.Minden nõ eset más kinek hogy, de lehet hasonló is az esetek.Megkérdezetm h.ez még az év eleji closty hatása?Válasz?Ha tudnánk?Véleménye szerint nem.Akkor mitõl kitudja?Nem tudunk beletörõdni megnyugodni, nem értjük miért nem sikerül a kistesó 3babát szeretnénk kisfiúnk elsõre gond nélkül, csodálatos várandóssággal vártuk.Abba pláne nem hogy vékonyak a petevezetõim ha nem tudnának, nem tudna átjutni a petevezetõn át a petesejt méhen kívüli terhesség félõ.Kérdezzük mi kisfiúnk foganásakor nem voltak vékonyak a petevezetõk:Várandós lettem elsõre gondok nélkül.Várunk Várunk Mire?Nem tudjuk arra hogy cysta menjen el mensikor.Aztán hogyan tovább nem tudjuk.Nagyon nehéz nagyon.Sok sikert babásodást.A mi történetünk ez.Valaki szeretne írni privibe írjon szívesen válaszolok.Üdv:Zs
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszi a válaszokat.privátokat is küldök, csak most fáradt vagyok és telefonról léptem fel.mégegyszer köszi a tanácsokat.valakivel volt még ilyen eset esetleg?
Szia! Én 3 hónapig szedtem, és mindegyik hónapban kellett mennem ultrahangra is. A 3. hónapban cisztám lett tõle.
Nekem most sikerült, +++++, friss a hír! :) Se elõzetes vizsgálat, se köztes kontroll. 2. kúra után már nem jött meg, de szedtem mellé E-vitamint is.
Szia! Én még a lombik elõtt szedtem elõször, mert inszeminációt próbáltak, de nem sikerült. A lombik után ikreim születtek. Most 5. hónapja szedem ismét, de ellenõrzés nélkül. Még van itthon 1 havi adag, utána pár hónap szünet lesz. Én nem lettem eddig terhes tõle, sem úgy, hogy néztek, sem úgy hogy nem... Viszont, mikor az ikreket szültem, a kórházban megismerkedtem egy kismamával, aki ellenõrzés nélkül szedte a clostyt. Már az elsõ hónapban terhes lett tõle, ráadásul ikrekkel! Szerintem a teherbeesés valószínûsége függ az apajelölttõl is, nálunk alig van spermája a férjemnek, ezért nem is lett semmi az inszembõl, mert kb 50000 életképes spermium volt az ejakulátumában, a másik lány férje viszont igazi "Sperminátor" a vizsgálatok szerint. Érdemes elzavarni a párodat egy andrológushoz, mert lehet, hogy vele is baj van.
Szia! Nem olvastam el a válaszokat, a legjobb barátnõmnek nagy gondja lett a Closty ellenõrizetlen szedésébõl:o( A doki automatikusan felírta neki, mert 1 éve nem jött össze a baba. Elkezdte szedni és a második ciklus közepe táján érezte, hogy nagyon fáj a hasa. Bement a kórházba, ahol csak a tapasztalt dokinak és a szerencsének köszönhetõ, hogy megmentették a méhét és a petefészkeit! Az egyik petefészke azért durrant szét, mert 11!!!!! pete érlelõdött benne, a másik pedig ciszta miatt - neki sem volt soha azelõtt... Persze ez nem általános, de azért csak óvatosan!
Az én endokrinológusom szerint a nõgyógyászok Clostyval próbálják megoldani a peteérés/ovu problémáját, nem pedig hormonokat néznek és cukor/inzulin terhelést, tesztoszteront. A PCOS-sok nagy részét fel sem ismerik, mert számukra csak a túlstimuláció létezik, más megoldást nem ismernek el. A helyedben elmennék belgyógyász/endokrinológushoz és megbeszélném vele a problémám, nehogy a végén tényleg legyenek cisztáid, ha eddig még nem is voltak. Én nem kockáztatnék egy követés nélküli Closy kúrát. Ahhoz ez túl komoly szer.
A kérdező hozzászólása: Sosem volt még cisztám. Azt mondta, ha 3hónap múlva sem lesz baba, akkor menjek vissza és vizsgálatok lesznek.
A kérdező hozzászólása: Akkor senkivel nem volt még ilyen?
A kérdező hozzászólása: Ez a legutóbbi eset szörnyû... És mennyi ideig szedte az a lány? Akkor semmiképp ne szedjem? Most már tényleg nem tudom mit kezdjek ezzel a helyzettel.
Én a tavasszal szedtem 2x3 kúrát végig. Nekem sem nézte UH-val, csak mértem a reggeli hõmet. Ittam ugyan így a teákat (tudott róla) Nem lett baba, de a hormonjaim egy kicsit elszálltak. Most Mastodyn cseppeket szedek. Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: Akkor te is hasonló cipõben jársz, mint én... Kicsit én most megijedtem az utóbbi történetektõl.Lehet inkább nem kezdem el szedni.Nem tudom mi lenne ebben az esetben a legjobb.Esetleg megpróbáljam egy hónapig szedni és ha nem jön a baba, akkor inkább keressek másik orvost? Ha van peteérésem, akkor ne szedjem semmiképp a Clostilbegytet?(a legutóbbi ovulációs tesztem pozitív volt)
Én ugyanebbe a szituba vagyok, az orvosom clostit írt fel, úgy hogy még egyszer sem! vizsgált meg, csak mondtam neki hogy már több mint egy éve nem sikerül teherbe esnem. Egy vérvételem volt, aminek az eredménye állítólag jó, de én még nem láttam. Kérdeztem hogy akkor mikor kell visszamenni, (gondoltam én is hogy UH nézi majd a peteérést, vagy kontroll) azt mondta nem kell visszamennem... most akkor mi van? Orvosváltás, az van! :S Én így be nem szedem! Volt már cisztám, ki tudja most van-e (merthogy nem vizsgált meg), meg semmi jót nem hallottam errõl a gyógyszerrõl. Azért elképesztõ milyen felelõtlenek az orvosok. Azt hittem csak én fogtam ki már megint egy ilyet, de úgy tûnik nem, õk vannak többségben.
A kérdező hozzászólása: Hát fura ez amúgy. Nekem még sosem volt cisztám(kop, kop.kop), nem tudom ettõl ha egy két hónapig szedném mi lenne. Elbizonytalanodtam.
A kérdező hozzászólása: Valakinek nem volt így pozitív tapasztalata?
Szia, tegnapi 6-os vagyok. Én nem foglak se rábeszélni, se lebeszélni, de azért azt is vedd figyelembe, hogy neked ezt a gyógyszert egy szakember írta fel, itt pedig névtelen, ismeretlen laikusok válaszolgatnak neked. Személy szerint én nagyot csalódtam abban az orvosban, aki nekem felírta, de nem emiatt az ügy miatt. Ha a mostani dokim mondaná, hogy szedjem, gondolkodás nélkül megtenném. Ha nem bízol az orvosodban ne szedd be és keress másikat dokit. Minden jót.
Én úgy tudom, hogy Closti-t csak kizárólag ellenõrzés mellett lehet szedni. Ha túlstimulál a doki és teherbe esel, nagy esély van arra, hogy 3-4-es ikreid legyenek. Ennek veszélyeit gondolom nem kell részletezni (fogyatékosság, fejl. rendellenesség) A "felesleges" magzatokat pedig mûtéttel távolítják el.Nagyon felelõtlen a dokid. Jómagam is többször voltam stimulálva, de a 12-14. napon mindig uh-ra kellett mennem, a fentiek kizárása miatt. Több alkalommal nem is kellett végigszednem a kúrát, mert szépen megértek a tüszõcskék. A Closti egyik mellékhatása, hogy vékonyítja a nyálkahártyát, ezzel megnehezítve a beágyazódást. Én erre is kaptam gyógyszert, amit a clostyval párhuzamosan kellett szednem. Több sikertelen próbálkozás után, 32. hetes kismama vagyok ! KItartást kívánok és keress egy normális dokit!
Én is szedem, most második honapja.Nekem se kellett menni uh-ra.
A 7.vàlaszoló vagyok.3 havit írt fel neki, de nem volt uh..sosem
A kérdező hozzászólása: Valakivel olyan pozitív eset nem történt, amikor az orvos írt fel Clostit és ellenõrzés nélkûl várandos lett problémák nélkûl?
Szia! Én tavaly év végén (decemberben) szedtem életemben elõször a menstruációm második napjától napi 2x1-et a Clostilbegyet, most 9 hónapos terhes vagyok, jövõ hét végére vagyok kiírva, elõtte 3 évig próbálkoztunk sikertelenül, és elsõre összejött a dolog a gyógyszerrel-nekem sem volt peteérésem, ezért nem jött össze elõtte a baba.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok még1x :)

Ha nem jön össze a babóca, hol kezdjük el a párommal a kivizsgálást? Mire számítsunk mennyit kell várni, hogy minden eredmény készen legyen, illetve ha magánúton tennénk mennyibe kerülne? Olyanok írjanak akik már átestek ezeken a procedúrákon.

Legjobb válasz: November közepén mentünk el a BMC-be, és jövõ hó közepén lesz az inszemináció. Nulla forintba került midnden vizsgálat és kezelés. Volt egy hiszteroszkópiás méhtükrözésem is... Pont emiatt nem mentünk a magánorvosom által ajánlott helíyekre, mert kezdõdött volna férjemmel, majd velem, aztán megint a férjem, aztán mengint én és hosszú-hosszú hónapokat várhattunk volna, plusz nem is biztos, hogy jól kezeltek volna...

November közepén mentünk el a BMC-be, és jövõ hó közepén lesz az inszemináció. Nulla forintba került midnden vizsgálat és kezelés. Volt egy hiszteroszkópiás méhtükrözésem is... Pont emiatt nem mentünk a magánorvosom által ajánlott helíyekre, mert kezdõdött volna férjemmel, majd velem, aztán megint a férjem, aztán mengint én és hosszú-hosszú hónapokat várhattunk volna, plusz nem is biztos, hogy jól kezeltek volna...
Szia! Én elõször a nõdokimnál kezdtem, aki az alapvizsgálatokat meg tudta csinálni.Hormonvizsgálat, petevzetékátjárhatóság, spermavizsgálat. De mivel nálam kiderült, hogy el van záródva mindkét petevezetõm, így õ egybõl meddõségi központot ajánlott.Oda el is mentünk, és attól a naptól számítva 6 hónapig tartottak a vizsgálatok, igaz nekem volt egy laporoszkópiás mûtétem is aminek segítségével sikerült átjárhatóvá tenni a petevezetékeimet.Ezért volt kicsit hosszadalmas.Majd utána jöhetett az inszemináció, szerencsére a második sikerült.Tehát nekünk a jelentkezésrõl számítva kb 9 hónap múlva sikerült a baba, aki most 9 hónapos! De mindenkinél más az idõvallum, attól függ hogy mi a probléma. Sok sikert kívánok nektek!
Elõzõ vagyok, magánúton nem tudom, hogy mennyibe kerülhet.Nekünk a gyógyszerek voltak 1 hónapra kb.30-35000ft.
Mi tavaly szeptemberben voltunk elõször meddõségi központban. Most hétfõn lesz az inszemináció. Rengetek vizsgálaton mentünk mindketten keresztül. És még ki tudja, mikor jön a várva várt baba....
Az elõzõ válaszoló vagyok. Mi most kb. 100-150 ezer forintnál tartunk szeptember óta.

Mit tehetünk, ha a szerelem megvan, de a szex nem jön össze?

Ha csak úgy átlagban nézzük, akkor hány kapcsolatban okoz problémát a szex? Arra gondolok, hogy megismerünk valakit, és minden oké, de a szex éppen nem, mert az illet? nem passzol hozzánk olyan téren.. (mert mondjuk túl nagy vagy túl kicsi a farka) akkor ezekszerint ezeket nem is lehet kivédeni, viszont ha a szex nem jó, akkor az a kapcsolatot is tönkreteszi. Szerintetek? Nem mehetünk biztosra, hisz nincs ráírva a pasikra a méreteik... Vagy ez ritka hogy nem passzolnak a "méretek"?

Legjobb válasz: sztem ez elég ritka. de a szex nem minden,bár ez kortól is függ sztem. am meg attól h nem passzoltok mást lehet csinálni ami talán ugyanolyan jó

sztem ez elég ritka. de a szex nem minden, bár ez kortól is függ sztem. am meg attól h nem passzoltok mást lehet csinálni ami talán ugyanolyan jó
A kérdező hozzászólása: A szex a kapcsolat része, akárhogy is tagadjuk, és fontos.
De nehogy már csak a méreteken múljon az, hogy mennyire jó a szex egymással! Sok más dolog is meghatározó lehet, amik hozzáálláson múlnak, nem a testi adottságokon.
Hát nagyon a méretekre összpontosítasz. ha csak ezzel van a gond, akkor szerintem vannak praktikák, mellyel jobbá lehet tenni. A hogyanon próbáltatok változtatni? Vagy csak alapjáraton nem jó vele?
Nálunk ugyanez a gond. Mármint nem a méretekkel van baj, hanem az a probléma, ami az eredeti kérdésben szerepel. A szerelem megvan, de a szex nagyon gáz. Pontosabban nem az aktussal van a baj, hanem azzal, hogy nincs szex már egy jó ideje. Ez teljesen beteggé tesz. Kezdek egyre boldogtalanabb lenni és sajnos nem is látok ebbõl a helyzetbõl kiutat...szakítani viszont nem akarok! /egy szomorú fiú/
Nekem volt olyan pasi ahol a merettel is gond volt (kicsi volt) de ez meg onmagaban nem lett volna gond, hanem a nagyobb gond volt h nem tudta h mit kell csinalni h egy lanynak jo legyen tehat teljesen tapasztalatlan volt. Meg az aktus elott mindig lekornyadt. En szeretem ha a pasi iranyit a sexben es legfokepp h tudja mit kell csinalni. igy az egesz egyutt let olyan sutanak tunt, es kellemetlennek szamomra h a vegen mar nem is akartam mert tudtam ugysem mukodik. a srac belatta h nem illunk ossze, es tovabballt. nekem megkonnyitve a dolgom. Igaz szerelmes nem voltam bele, tehat nem jart fajdalommal. aztan volt olyan pasim aki meg engem nem talalt jonak mert kicsit szegyenlos vagyok az elso par alkalommal de mihelyst megismerem az illetot akkor feloldodom. hat az illeto nem varta meg a pillanatot elso egyutt let utan dontott h meg sem en vagyok neki a megfelelo. ez nagyon fajt nekem.. de ez van.. Pedig neki a meretei tokeletesek voltak...
A kérdező hozzászólása: Értem, nos, nem nekem van problémám. :) Le is írtam a kérdésben.. csak úgy általánosságban. És nem is azt írtam, hogy ha a mérettel lenne gond, a szex is egybõl rossz lenne.. hanem ha pl. az illetõnek túl nagy és így a nõnek kellemetlen a szex? Akkor mit lehet tenni? Mindenre van megoldás? Szerintem ha a szex javíthatatlanul nem megy valakivel, akkor igenis az a kapcsolatra is hatással van.

A ciklus mely napjain érdemes nőgyógyászati kivizsgálásra menni, ha nem jön össze a baba? Első alkalommal mit vizsgálnak?

Legjobb válasz: ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.

ha elmúlik a mensesed rögtön mehetsz mert úgy is a doki tudja pontosan mely napokon kell a vért levenni. megvizsgálják a párod is neked hogy rendbe van e a hormon háztartásod, csinál cukor tesztet is vagyis megnézi, hogy magas e a cukrod, az nagyon rossz. meg majd különbözõ idõben kell menned vér vizsgálatra. ha nálad is és a párodnál is minden renben van akkor jöhet a petefészek átfuvatás. ha az is rendben van akkor jöhetnek a gyógyszeres kezelések de az még nagyon messze van én már átestem rajta mindenen amit itt felsoroltam, a nagy semmiért.
Legelsõ alkalommal peteérés idején érdemes menni, hogy lássa a dr., hogy valóban van-e ovulációd. Én is akkor voltam elõször, így nem kellett visszahívnia a ciklus közepén. Azt mondta, ha most sem sikerül (jók voltak az adataim), akkor következõ hónapban beutal egy meddõségi központba. Gondolom, ha valakinek peteérés idején sem megfelelõ a tüszõ+méhnyálkahártya mérete, akkor lehetõség szerint rögtön elkezdik a vizsgálatokat. Vérvételek a ciklus különbözõ napjain (hormonvizsgálat), petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, stb...

Mi a jobb, ha nem jön össze a baba: érdemes előbb különböző természetes dolgokkal (tea) próbálkozni, vagy egyből a drasztikusabb megoldáshoz folyamodni (gyógyszerek)?

Pár napja írtam, hogy nekem több havi mensim is ki szokott maradni. Már bejelentkeztem szerdára dokihoz. Kérjem t?le azokat a gyógyszereket/Clostybegy, Norcolut/ amiket itt olvastam (és sok embernek segítet már?

Legjobb válasz: Sztem kezd a gyógyszerrel nyugodtan, de ez az én véleményem, az orvosok tapasztalatból mondom ezeket a teákat nem nagyon ismerik, így nem is ajánlják,bár sokan esküsznek rá, és is azt mondom ,kezd a gyógyszerrel.Sok sikert!

Sztem kezd a gyógyszerrel nyugodtan, de ez az én véleményem, az orvosok tapasztalatból mondom ezeket a teákat nem nagyon ismerik, így nem is ajánlják, bár sokan esküsznek rá, és is azt mondom , kezd a gyógyszerrel.Sok sikert!
miért kell mindjárt a gyógyszereket ajánlani?? menj el természetgyógyászhoz, keress a fórumokon szakembert ebben a témában pl. nõklapja café stb... van pl aki reikivel, masszázzsal, reflexológia stb annyi, de annyi módszer van. a legfontosabb, hogy nem kell elkeseredni! mindennek megvan az ideje, a késlekedésnek is.. hidd el a lélek, nagyon akar jönni, sõt ...de vannak bizonyost körülmények ami miatt várni kell rá, és ha egy türelmetlen ember vagy, akkor próbára leszel téve hidd el.. a pszichés okokról nem is beszélek!
Szia! Én sem vagyok hive a gyógyszereknek, osztom a második hozzászóló véleményét. Én például kineziologushoz járok, sok mindent megtudtam magamról az érzéseimrõl. Én is nagyon szeretnék már kisbabát, de gyógyszert nem fogok szedni.
Mindenkinek igaza van, de szerintem elõször azt kell megkeresni, hogy testi oka van-e, hogy nem sikerül. A gyógytea , pszichológus, stb akkor tud segíteni, ha fizikálisan egyébként lehetséges a teherbeesés. Ha a mensid kimarad, az (szerintem, de én nem vagyok orvos) valamilyen szervi problémára vagy életviteli okokra vezethetõ vissza. Amikor 10 éve üzletkötõként dolgoztam és egész napokat evés nélkül csináltam végig, nemcsak a fogaim romlottak el, de a mensim rendszertelenségével is baj volt. A leírt gyógyszerek nem helyettesítik a helyes életmódot. Tehát szerintem, kivizsgálást kérj elõször, ha ott minden rendben van, akkor a természetes gyógymódok, utána gyógyszer és csak ha már mindenen túlvagy és nem segített, bármiféle beavatkozást vagy kezelést csak akkor engedj. Ami biztosan vár rád: reggeli, azonos idõpontban hõmérõzés és hüvelyi ultrahang peteéréskor. Tapaszatlatból írom, most 16 hetes a bébikém a pocakomban.
Bízz az orvosodban.Õ fogja tudni hogy mi a jobb.Beszéld meg vele.Én nem hiszek a teás és egyéb lötyis dolgokban.Így próbálkoztam elõször, addig hittem benne, de hiába.A norcolut hatására viszont volt peteérésem.Utánna a closti.Sok sikert.Kinél mi válik be!
Szerintem is nõdokihoz menj, ha ilyen sokat késik, meg kimaradnak hónapok. Ha kideríti az okát, akkor még mindig választhatsz kezelési módot (természetes gyógymód vagy gyógyszer). A természetgyógyász nem lát beléd, õ is csak akkor tud megfelelõ módon segíteni, ha tudja pl mi nem mûködik. És nem szabad egybõl gyógyszert szedni kivizsgálás nélkül, ami alatt nem egy manuális vizsgálatot értek, hanem minimum egy vérvételt, uh-t stb. amibõl már lehet látni is valamit.

Mit tegyek? Másfél éve próbálkozunk babával, de nem jön össze. Most alkalom lenne egy munkahelyváltásra. De mi van akkor, ha épp most jön össze a baba?

Nem szemétség az új munkahellyel szemben, hogy esetleg fél év, egy év múlva elmegyek szülni? Ti mit tennétek hasonló esetben?

Legjobb válasz: Engem biztos nem erdekelne. Es ha fel ev vagy egy ev mulva jon ossze a baba akkor mi van? Addig is meg kell elned valamibol, nem? Ha meg majd GYES-re mesz, keresnek mast, ez nem a te problemad. Egyebkent szerintem az interjun ne mondd meg nekik, hogy babat szeretnel, mert nem fognak felvenni. A sajat erdekeidet nezd, ne masoket, akkor nem jutsz elobbre.

Engem biztos nem erdekelne. Es ha fel ev vagy egy ev mulva jon ossze a baba akkor mi van? Addig is meg kell elned valamibol, nem? Ha meg majd GYES-re mesz, keresnek mast, ez nem a te problemad. Egyebkent szerintem az interjun ne mondd meg nekik, hogy babat szeretnel, mert nem fognak felvenni. A sajat erdekeidet nezd, ne masoket, akkor nem jutsz elobbre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!