Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha negatív lett (24 db)

Mi a tehendő ha negatív lett a toxoplazmózis vizsgálat?

Két macskánk van akik bent vannak de a dolgukat kint végzik.Plusz van két kutyánk is kint elkerítve.

Legjobb válasz: Szia! Én nem tudom mi az a toxoplazmózis, de általában a negatív jót jelent.

Szia! Én nem tudom mi az a toxoplazmózis, de általában a negatív jót jelent.
Ja és még valami fontos. Nem igazán jó ha simogatod õket, de az alapos kézmosás fontos.(uis ilyenkor nagyon ragaszkodik a cicus (érzi a babát). Az elõzõekhez: én úgy tudom a toxoplazmózis nem csak az elsõ trimeszterben jelent veszélyt a magzatra, de késõbb is. Tehát ellenõriztetni végig kellene. Sok sikert!
Szia. 18 hetes kismama vagyok.10 éve van macskoszom.Igaz õ nem jár ki, csak tápot kap, uis a nyers hús nagyon veszélyes (tehát azzal etetni nem jó, pl. egeret fog-e a tiéd?).Az almot maszkban és gumikesztyûben takarítom. Be is van oltva -az orvos javasolta- Sõt most vették le tõlem a toxora vonatkozó vérmintát.Nem sokára megtudom az eredményt (akkor jó ha pozitív!!!)De az állatdoki szerint "õkelmétõl" is lehet mintát venni, ha meg akarok nyugodni.Tehát irány a dokid!Minden jót!
Szia! 14 hetes kismama vagyok és most jött meg a toxoplazma eredményem. Az elsõ tényezõ pozitív, ami azt jelenti, hogy átestem már a fertõzésen, tehát nem kell tartanom újabb fertõzéstõl, a másik 2 tényezõ negatív, ami úgy gondolom, arra utal, hogy nem friss fertõzésrõl van szó. Ha mindened negatív, akkor még nem volt korábban ilyen fertõzésed, ezért kicsit jobban kell vigyáznod (állatok simogatása után alapos kézmosás, +a nyers hússal is vigyázni kell), valamint javasolják a terhesség végéig 2 havonta megismételni az erre vonatkozó elemzést. Elsõ 3 hónap a legveszélyesebb a fertõzés szempontjából, de késõbb ha mégis elkapnád és idõben észreveszik, gyógyszerrel lehet kezelni. Mindenképpen ragaszkodj ahhoz, hogy 2 havonta megismételjék a vérvételt. Remélem, segítettem és gratu a babához.
Orvosnak készülök. Az elõzõ válaszokból a 4. , a 6. , és a 7. ugyanazt tartalmazza, csak más megfogalmazással. Tehát mind a 3 igaz. Nem értem, min megy a vita.
elottem valo hozzászolás az IGAZ!!! az elobbiek csak találgatások rákérdeztem a dokimnál!
A toxoplazmozist macskáktól lehet kapni és a terhesség elsõ harmadában jelent veszélyt. A negativ eredmény azt jelenti hogyn nincs és nem volt ilyen fertõzés a szervezetben korábban sem. Azért negativ. Orvosi leletekben a negativ valaminek a hiánya.
Akkor nem voltam érthetõ. Az ellenanyagok jelenléte azt mutatja, hogy már megkaptad a fertõzést. (nem most, hanem régebben) Ha egyszer megkapod, akkor onnantól jelen van a szervezetedben az ellene termelt védõanyag. Tehát többet nem kapod el. (mint a bárányhimlõ, vagy több egyszer elkapható betegség). Ezért jó, hogy a terhes már régebben (terhessége elõtt) elkapta. Mert akkor többet nem fogja, és így nem árthat a babának.
akkor az utolso beiro biztos noi orvos, es megcáfolja a Pesti orvosokat a toxopl.tesztrol...épp hogy azt mérik ebben a tesztben hogy meg-e kaptad ezt a fertozest vagy nem...nem az ellen anyagokat...
Csak hogy mindenki értse: A toxoplazmozis vizsgálat egy kismamának akkor jó, ha pozitív. Miért? Mert a vizsgálattal azt mutatják ki, hogy a szervezetében van-e ellenanyag a betegséggel szemben. Ha van (tehát pozitív), az azt jelenti, hogy már átesett a fertõzésen, így 100%, hogy nem kapja el a terhessége alatt. Tehát a babát sem kell félteni. (A negatív eredmény sajnos nem biztosítja, hogy nem fertõzõdik, így komolyabb biztonsági intézkedések kellenek, mert a fertõzést egy felnõtt észre sem veszi, de a magzatra veszélyes lehet.)
ha a toxoplazmozi sNegatív akkor az 100% hogy jo... (tapasztalat)... de a macskákat jo lenne kint tartani mert igy nagyobb az esélye hogy elkaphatod de az elso 3szemeszterben a legveszélyesebb..Szoval neizgulj, csak neengedd a cicáknak hogy nyalogassanak a hasidra fekudjenek...stb..sok szerencsét...1kismami
Én viszont tudom, hogy a negatív ebben az esetben nem jó. Szerintem nem nagyon tudsz mást tenni, minthogy nagyon vigyázol. A kutyák kevésbé veszélyesek a toxoplazmózis szempontjából, és mivel a macskák is kint végzik a dolgukat, én nem hiszem, hogy tudsz egyéb "biztonsági intézkedéseket" tenni. De mindenképpen kérdezd meg az orvosodat, tudsz-e még valamit tenni a baba biztonsága érdekében. (Még egy gondolat: régen van macskád? Mert ha hosszú ideje élnek melletted és mégis negatív az eredményed, lehet, hogy valamiért nem vagy fogékony rá, és így esetleg a terhességed alatt sem kell tartanod tõle)
Istenem! Beszéljetek már állatorvossal, ember orvossal ahelyett, hogy itt mindenfélét összehordotok!

Mi van akkor ha a teszt negatív lett, de terhességi tüneteket produkálo. Szédülés hányinger mell feszülés. Lehet hogy fogamzásgátlótol van?

Három honapja szedek gyógyszert, de egyszer kihagytam négszemet ennek hat hete. Azóta volt meg de nagyon kevés.

Legjobb válasz: Még felteszed a kérdést, hogy elrontottál-e valamit? A 4 kihagyott szem gyógyszert te minek neveznéd, ha nem hibának? Lehetséges, hogy terhes lettél ez miatt! Meg egyébként is a gyógyszer az nem játék, nem úgy kell szedni, ahogy azt az ember gondolja! Nem olvastad a tájékoztatót? Menj el dokihoz és vizsgáltasd meg magad, mert komolyan mondom, hogy esélyed van a terhességre! Nem rémisztgetni akarlak, de sajnos ez van!

Még felteszed a kérdést, hogy elrontottál-e valamit? A 4 kihagyott szem gyógyszert te minek neveznéd, ha nem hibának? Lehetséges, hogy terhes lettél ez miatt! Meg egyébként is a gyógyszer az nem játék, nem úgy kell szedni, ahogy azt az ember gondolja! Nem olvastad a tájékoztatót? Menj el dokihoz és vizsgáltasd meg magad, mert komolyan mondom, hogy esélyed van a terhességre! Nem rémisztgetni akarlak, de sajnos ez van!
a terhességi teszt csalhat, attól mert negativ még lehet pozitiv...forditva nem igaz, ha pozitiv akkor nem lehet negativ
ez mindkettõtõl lehet, én rendesen szedem, mégis volt, hogy ilyen tünteim voltak, de emiatt váltottam, de mivel te ki is hagytál pár szemet, akár terhesség is lehet. A teszt csalhat néha, igen. Biztonság kedvéért elmehetsz dokihoz, hogy megnyugodj.

Ha a 29. nap reggelén a teszt negatív lett, és ma vagyok a 32. napom és még csak nyoma sincs vérzésnek, mikor csináljak tesztet? Lilivel teszteltem, úgy tudom az hamar kimutatja.

Viszont. Több mint egy hete fáj a hasam, hol jobban, hol kevéssé, a mellbimbóm úgy fáj amikor hozzányúlok, mint amikor beütöm és a mirigy fáj belül. Folyásom nincs vagy nagyon kevés átlátszóbb, néha fehér, de nem testápolós. Peteérésem majdnem biztos volt, mert pecsételtem félid?ben, ami a véd?n? szerint a hormoningadozás miatt van ami a tüsz?repedést vezérli...

Legjobb válasz: legalább még egy hetet várj a tesztel és akkor csináld meg újból ha addig nem jelentkezik vérzés

legalább még egy hetet várj a tesztel és akkor csináld meg újból ha addig nem jelentkezik vérzés
Csinálj tesztet pár nap múlva. Én u.így jártam, majd a 42. napon elmentem dokihoz, és kiderült, hogy baba nincs, se peteérés (pedig minden jel arra mutatott, hogy van), és norcolutot és clostyt kaptam. Remélem neked nem így fog végzõdni, és baba lesz. Szorítok!

Mi van olyankor, ha 22 napja fent van a hő 37-37.4 között és két pozitív teszt után a harmadik negatív lett?

Minden tünet megvan: nincs menzesz,de mindjárt megjön érzés, testápoló szer? folyás, rosszullét, gyakori fejfájás. Lehetek attól még babás? Miért babrált így ki a teszt velem?

Legjobb válasz: Vegyél még egy tesztet!!!!!:-))) Lehet hibás volt. Két pozitív az két pozitív!!! A harmadik ugyanolyan fajta volt???

Vegyél még egy tesztet!!!!!:-))) Lehet hibás volt. Két pozitív az két pozitív!!! A harmadik ugyanolyan fajta volt???

Ha 2 nap késéssel barnázni kezdtem, a tesztem negatív lett, de azóta sem piros a vérem, hanem inkább barna (már a 4. napja) akkor az most mit jelent?

Ez nem is normális menstruáció? Duphastont szedtem, amíg meg nem jött.

Legjobb válasz: Lehet, hogy terhes vagy, de lehet, hogy a gyógyszer mellékhatása. A barnázás legalábbis valamilyen hormonális eltérést szokott jelenteni.

Lehet, hogy terhes vagy, de lehet, hogy a gyógyszer mellékhatása. A barnázás legalábbis valamilyen hormonális eltérést szokott jelenteni.

Lombikom volt. A 14. napon tesztet csináltam, ami sajnos negatív lett. A vérzésem még nem jött meg. Azt mondták, ha nem jön meg, csinálgassak tesztet. Ilyen esetben mikor várható a vérzés megjövetele? Már egy hete görcsölgetek.

Legjobb válasz: Szia! Én is pont ebben a cipõben járok,ma vagyok a 14. napon,nekem a tegnapi napon lett negatív a teszt. Én sem vérzek. Én csütörtök reggel megyek vérvételre,abból minden kiderül, addig én már nem idegeskedek. menj el Te is vérvételre, az a tuti! Sok sikert

Szia! Én is pont ebben a cipõben járok, ma vagyok a 14. napon, nekem a tegnapi napon lett negatív a teszt. Én sem vérzek. Én csütörtök reggel megyek vérvételre, abból minden kiderül, addig én már nem idegeskedek. menj el Te is vérvételre, az a tuti! Sok sikert
Elsõ válaszoló vagyok! Ne keseredj el semmiképp! Én amikor elõször negatívat teszteltem összeomlott a világ! De most így egy nap elteltével már sokkal jobb, a férjemmel megbeszéltük, hogy nem adjuk fel! Nekünk van 3 lefagyasztott embriónk, azokat megpróbáljuk visszakérni januárban. A következõ lombikig általában 3 hónapot szoktak várni, hogy a szervezeted pihenhessen egy kicsit.
Ja, az még meg szerettem volna kérdezni, hogy nálatok miért kell a lombik? Veled vagy a férjeddel vannak a problémák? Nálunk a férjem spermaszáma túl alacsony, kb. 1 millió/ml. Én azért nem adom fel még annak a lehetõségét sem, hogy természetes úton jöjjön össze:)
A kérdező hozzászólása: Nálunk mind a kettõnknél sajnos: Férjem sperma (4 m), nekem magas a prolaktinom, és a petesejt érésemmel van gond.
Ha abbahagyom az utrot akkor 4-5 nap múlva szokott megjönni a mensi, és nekem rendesen visszaállt a ciklusom utánna.A törvény 3 hónap kötelezõ pihit ír elõ 2 lombik között, de ahova én járok ott sorszám van és fél év várakozás!
Megkérdezhetem, hogy Te melyik városban jársz kezelésre, ahol fél év a várakozási idõ? Hát az nagyon sok, akkor az embernek tényleg éveket kell várni, hogy összejöjjön a gyerek....:(
Pesten járok kezelésre!
Melyik meddõségi klinikára jártok? Én is lombik elõtt állok.
Ha abbahagyod az utrot akkor se biztos, hogy megjön. nekem 7 hetes elhalt terheségnél kellett abbahagynom, de nem indult be a hormonok miatt a vetélés, ezért mûtét volt a vége a 2.lombik viszont sikerült két 14 hónapos fiú boldog anyukája
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, hogy vagytok. És, hogy van ez az oldal. Sokat segített már. Fõleg lelkileg.
A kérdező hozzászólása: Én is attól tartok, mint a 12:43 válaszoló. Még egy kérdés. Ha ez sikertelen, akkor mikor lehet a következõ beültetést végezni?
A kérdező hozzászólása: De engem nem hívtak vérvételre. Azt mondták, szedjem a gyógyszereket, csináljak teszteket, amíg meg nem jön, és 4-én telefonáljak, mi újság. Akkor még reménykedjünk. Sik sikert.
Nekem is lombikom volt, a tesztet 31-én kell csinálnom, az a 14. nap a beültitõl.Ha negatív lesz, akkor 2 nap múlva csinálnom kell még egy tesztet és ha az is nega, akkor abba kell hagynom a gyógyszereket és rá 4-5 napra szokott megjönni.Azt mondják, amíg gyogyit szedünk nem is jön meg a vérzés.
Elsõ válaszoló vagyok. Engem sem hívtak be vérvételre, én hívtak õket, hogy be AKAROK menni vérvételre. Mert hiába negatív a tesz meg minden, attól még lehet baba. Nõvéremnek is csak 2 hét után jelezte ki a teszt, hogy terhes! Úgyhogy én nem akarom úgy abbahagyni a gyógyszereket, hogy nem tudom tutira, hogy mi a helyzet. A vérvételbõl majd kiderül és akkor ha az is negatív majd nyugodt szívvel hagyom abba a gyógyszereket is.
A kérdező hozzászólása: Azt nekem nem mondták, hogy amíg nem hagyom abba a gyógyszert, nem jön meg. Ez tényleg így van? Én Utrogestant szedek. Sõt, amikor meg volt a beültetés, azt mondták, ne ijedjek meg, ha elkezdek vérezni. Most akkor mi is van?
Szintén elsõ vagyok: Hát az van, hogy van akinek ugyanúgy megjön a mensije és van akinek csak akkor ha abbahagyja a gyógyszert. Úgyhogy ha nem jön meg, az sajnos nem jelent még semmit. Azért mondják a dokik azt, hogy ha véletlenül megjönne, vagy véreznél ne ijedj meg mert van aki vérzik, van aki nem... Elsõ lombikod? Gondolom igen, nekünk is most ez volt az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez volt az elsõ.
Második vagyok:Nekem ez a 3.lombikom, és eddig egyiknél se jött meg addig amig a gyogyikat szedtem.Én is utrogestant szedek.Az elsõnél a nega teszt után azt hittem van még esély amig nem jön meg, de akkor utána néztem, és általában nem jön a vérzés amig szedni kell.
Utolsó válaszoló Tõled kérdezném, hogy ha abbahagyod az utrot akkor utána kb. mennyi idõ múlva jön meg? És utána újra beáll a ciklusod rendesen? Ugyanúgy lesz peteérésed mint korábban? Én tartok attól egy kicsit, hogy ez a sok hormon bezavarja a normál ciklust majd...
Nekem most volt a második lombikom. Az elsõnél símán megjött utro mellett, ahogy szokott idõben :o Most, a kövi ciklusban mehettünk is a fagyikért, úgyhogy itt figyelnek bent:) Ha nem stimus hónap, hanem fagyis transfer lesz, akkor a kövi ciklusban is mehet a dolog....a stimusnál 3 hónapot ki kell várni.
Hány naposak a ciklusaid? Ha meg kellett volna már jönnie és utána teszteltél negatívat akkor nem valószínû.
Szia! Nekem pl. az utolsó menzeszem júni 20-24-ig volt. Augusztus 10-én teszteltem negatívat, rá egy hónapra pozitívat. Eközben nem volt vérzésem..:) 14 hkm

Már sokadik napon vagyok (45 felett), két és fél hete uh. Negatív, megvastagodott (12mm) méhnyálkahártya volt látható. Doki azt mondta, terhesség nem egyértelmű. Felírt norcolutot, ha a teszt negatív lenne. Az lett. Mi lehet akkor a bajom?

Azóta is :állandóan fázom, még 35 fokba is, h?m magas, 37,3 és 37,4 között mozog még napközben is, néha szúrkál a petefészkem, és állandóan azt érzem, hogy pillanatok múlva megjön. Néhány napja nagyon enyhén barnáztam, ez is elmúlt. Három napja szedem a gyógyszert. Meg fog t?le jönni?

Legjobb válasz: Nem hívott vissza uh-ra?

Nem hívott vissza uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Nem!Csak a bogyót mondta, hogy szedjem.....
Szeritnem vissza kellene menned.
pedig tüneteid alapján terhes vagy.én a te helyedben mielõtt elkezdeném szedni a bogyót, elmennék másik dokihoz.ne hagyd annyiban.hátha terhes vagy.a méhnyálkahártyád is erre utal.szerintem ne szedd, keress másik dokit és ha õ is ugyan azt mondja akkor szedd csak.
A kérdező hozzászólása: Sajna, már elkezdtem szedni, de valahogy volt egy olyan érzésem, hogy az elõírt napi 2 szem helyett csak egyet szedek.....remélem, ha van valaki odabenn, nem ártok vele neki. Elméletileg, csak progeszteron van benne.....
Nekem 14 mm vastag volt és egy hülye doki azt mondta rá hogy ekkora menzi elõtt, pedig volt 3 +tesztem. Egy másik orvoshoz is elmentem és megállapította hogy terhes vagyok és a 14mm nagyon jó (és nem menzi elötti!!!). Szóval keress fel azért egy másik dokit is mert szerintem babát vársz! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: De akkor a teszt miért volt negatív?

3 napos késés után csináltam tesztet és negatív lett. Most 1 hete késik. Nagyon szúr a petefészkem, meg néha szúr és feszül a mellem. Már 2, 5 hete görcsölök, mint ha meg akarna jönni. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Ha nagyon szúr a petefészked inkább menj dokihoz,mert ez nem jellemzõ a terhességre hiába utal a többi tüneted arra.A negativ teszt nem jelenti azt hogy nem vagy terhes ,viszont a szúrás inkább petefészek cisztára utalhat.Nem akarok találgatni sem rádilyeszteni,de a legokosabb amit tehetsz hogy megnézeted magad a dokival és õ majd biztos választ tud adni amitõl megnyugszol!

Ha nagyon szúr a petefészked inkább menj dokihoz, mert ez nem jellemzõ a terhességre hiába utal a többi tüneted arra.A negativ teszt nem jelenti azt hogy nem vagy terhes , viszont a szúrás inkább petefészek cisztára utalhat.Nem akarok találgatni sem rádilyeszteni, de a legokosabb amit tehetsz hogy megnézeted magad a dokival és õ majd biztos választ tud adni amitõl megnyugszol!
Szia.Valószínü, ´hogy terhes vagy, csak a teszt azért nem mutatja ki, mert nincsen még megfelelö HCGhormon szinted. Menj el orvoshoz, ö tud biztosat mndani.A másik lehetöség várj még pár napot, és csinálj másik tesztet. Viszont lehet egy 3.lehetöség is, hogy összeszedtél valami fertözést, vagy felfáztál. 27.hetes kismama.
nekem is voltak ugyanilyen tüneteim, s kiderült, hogy PCOS-m van. nem játék! menj orvoshoz minnél hamarabb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!