Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha muszáj (81 db)

Ha befejeződik az összes szoptatás kiváltása kilenc hónapos korra, és már nem kér anyatejet, akkor mi a teendő? Muszáj valamilyen tápszert adnom neki?

Legjobb válasz: Tejalapú táplálékra szüksége van, 9 hónaposank sima tej nem való, teht marad, hogy adsz neki pl lefejt anyatejet, vagy tápszert. Lehet azért nem kéri, mert túl hamar kiváltottad az õsszes étkezést?

Tejalapú táplálékra szüksége van, 9 hónaposank sima tej nem való, teht marad, hogy adsz neki pl lefejt anyatejet, vagy tápszert. Lehet azért nem kéri, mert túl hamar kiváltottad az õsszes étkezést?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem tudom. 6 hósan kezdtük, de annyira bejött neki, hogy nagyon gyorsan elértünk a 200-220 ml-s adagokhoz. Utána meg nem szopizott. Van itthon sinlac, de azt sem kéri, lehet, hogy akkor belekeverem a gyümölcsbe, remélem úgy is imádni fogja, mint most...
Reggel és este nem gyümölccsel keverve kellene a tej, hanem magában. Esetleg ízesítve. Az esti és a reggeli szopit nem kéne kiváltani. Nem etetni, aztán szoptatni, hanem csak szoptatni (v. tápszer, mindegy).
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom visszaállítani a csatarendbe. El kell fogadnia, ha mást nem kap, ugye?
Így van, ne adj neki semmit reggel és este, csak szoptasd meg.
Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igyekszem :)
Na, hogy ment ma? Sikerült??

Mi a menete annak ha valaki rendőr (nem tiszt hanem rendészeti) akar lenni érettségi után? Mik a feltételek? Muszáj fősulira menni? Mennyi idő a képzés?

Legjobb válasz: Tiszthelyettes képzõ / rendészet szakközépiskola. Egészségügyi alkalmasság, és pszichológiai tesztek mindenképpen lesznek a felvételin. A helyi rendõrkapitányságon biztosan segítenek, de keress rá a belügyminisztérium vagy a rendõrség honlapjára.

Tiszthelyettes képzõ / rendészet szakközépiskola. Egészségügyi alkalmasság, és pszichológiai tesztek mindenképpen lesznek a felvételin. A helyi rendõrkapitányságon biztosan segítenek, de keress rá a belügyminisztérium vagy a rendõrség honlapjára.
a sima rendõr az szakközép iskolai végzettség. azokat kellene megkeresned, hogy miként lehet hozzájuk érettségit követõen menni.
2 éves a képzés, pszichológia / egészségügyi / fizikai alkalmassági felvételi van. Továbbá az érettségi valamint tanulmányi eredményeket is számítják, ezen kívül van még ami plusz pontot jelent (pl. ECDL, nyelvvizsga). A 2 éves képzés után bárhová beoszthatnak az országon belül asszem 2-3 évig, és ez idõ alatt munkaköteles vagy a rendõrségnél (aláíratnak szerzõdést a jelentkezéskor).

Muszáj elmenni a tárgyalásra, ha beidéznek? Mi történik ha nem megyek el?

Legjobb válasz: muszáj ha nem mész elállítanak a rendõrök + pénzbírság

muszáj ha nem mész elállítanak a rendõrök + pénzbírság
Tudom, szõrszálhasogatás, de nem elõállítás, hanem elõvezetés.
Nem, tarkón nem lövik. A második pontosan megadta a választ. Ha tanúnak idézik be, akkor is elõállíthatják, a bírósági idézésre az idézett KÖTELES megjelenni - vagy elfogadható indokot szolgáltatni a távollétére. Ellenkezõ esetben elõállítás + pénzbírság. Pedro
Szerintem meg jó a példa, hisz ennél komolyabb következménye nincs.
Ez nagyban függ attól, hogy milyen minõségben idéznek be.
Najó, de ha mondjuk polgári peres ügyben felperesként idézik akkor mégsem lõhetik tarkón, ha nem megy el. Csak tudni kéne milyen minõségben idézték.
Hát a polgári peres felperesi idézés pont rossz példa, mert az "tarkónlövés", ugyanis ha nem jelenik meg, akkor a bíróság a pert megszünteti...
tényleg elõvezetés bakker, most nézem, pedig amikor jönnek a zsaruk hozzánk mindig elõállítást mondogatnak, ha hoznak valakit :D ...
Ha nem mész el elõállítanak és a bütyköstaxi fuvart is te fizetetd.

Mihez kezdesz, ha nem megy a munka, de muszáj csinálni, mégpedig hamar?

Szart nem akarok kiadni a kezemből!

Legjobb válasz: Ha muszáj, akkor összeszorítod a fogadat és csinálod.

Ha muszáj, akkor összeszorítod a fogadat és csinálod.

Mikor kellene elvégeznem a tesztelést? Muszáj, pont akkor tesztelni, ha már elmaradt a mensim?

11-én van (kalkulátorok, meg egyéb számolások után)a pé-m és 16-án a beágyazódás. A legutóbbi mensim aug. 28-szept. 1-ig tartott. A ciklusom átlag 28-29 napos. Apró "tüneteket" észlelek, mint pl: enyhe bal oldali hasszurkálás, enyhe rosszullétek, hangulatváltozás. A köv. mensim 25-t?l(nem)várható.

Legjobb válasz: ha 25-én lenne esedékes, akkor elég korai lenne ilyenkor még érzékelni valamiféle tünetet. azért lenne muszáj megvárnod mert addigra lesz a szervezetedben annyi hcg, amit ki tud majd mutatni a teszt. addig csak fölöslegesen pocsékolod el a teszteket. pontosan meg szerintem nem lehet megmondani hogy mi mikor lesz, nekem se akkor történt minden amikor a kalkulátorok kiírták, hanem csak adott napok környékén. tehát pé-d lehet 10-én, 12-én is, beágyazódás is lehet elõbb is, késõbb is. nekem pl beágyazódás pé után 1,5 héttel volt.

ha 25-én lenne esedékes, akkor elég korai lenne ilyenkor még érzékelni valamiféle tünetet. azért lenne muszáj megvárnod mert addigra lesz a szervezetedben annyi hcg, amit ki tud majd mutatni a teszt. addig csak fölöslegesen pocsékolod el a teszteket. pontosan meg szerintem nem lehet megmondani hogy mi mikor lesz, nekem se akkor történt minden amikor a kalkulátorok kiírták, hanem csak adott napok környékén. tehát pé-d lehet 10-én, 12-én is, beágyazódás is lehet elõbb is, késõbb is. nekem pl beágyazódás pé után 1, 5 héttel volt.
SZIA MÉG FELESLEGES TESZTELNED MERT MÉG PETEÉRÉSED SEM VOLT, HISZEN MÉG CSAK 12 NAPJA MARADT EL A MENSID, MAJD 20.-A KÖRÜL MÁR TESZTELHET DE MÉG AKKOR SEM BIZTOS HOGY KIMUTATJA INKÁBB 25.-ÉN TESZTELJ ADDIG MEG LÉGY TÜRELEMMEL ÉN IS PONT EBBEN A CIPÕBEN JÁROK NEKEM IS 25 .-ÉN KELLENE NEM MEGJÖNNIE SZORÍTOK
AZ UTOLSÓ VAGYOK LEHET HOGY A PETEÉRÉS TÜNETEIT VETTED ÉSZRE MAGADON, DE AKKOR VISZONT MOST KELLEN AKCIÓZNI
persze tesztelj ma!nem zavar hogy még peteérésed sem volt, csak majd ezután lesz!most komolyan minek a tüneteit érzed, ha a mensid 9 napja múlt el!!!biztos valamit ettél, és elcsapta a hasad.nagyon különleges lehetsz ha neked már a megtermékenyítés elõtt "tüneteid"vannak!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ma a húrok közé csapunk! :) Neked is szorítok!
Most még max a peteérést érezheted! Szóval ahogy írtad, csapjatok ma a lovak közé! Elõször a 20-21.napon lehet tesztelni, de még az is elég korai, nem biztos, hogy kimutatja! Nekem a 25. napon mutatta ki, és nagyon meglepett, mert még az is korai! Mensi elõtt 4 nappal a Clearblue már biztosabb eredményt mutat. A medi-lab azt írja, hogy beágyazódás után 3 nappal már jelez, de! itt ugye kérdés, hogy mikor van a beágyazódás!!!! Ezt nem lehet pontosan megmondani, mint ahogy a peteérést is csak kábéra lehet megsaccolni, szerencséd van, ha érzed! Szóval türelem még! Egy 7 hetes babás
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Muszáj félévesen elkezdeni az elválasztást, ha jól szopik a pici? Mikor a legideálisabb, és mikor van amikor már muszáj?

Legjobb válasz: Fél évesen elválasztani??? Dehogy! Hozzátáplálni. Itt rengeteg hasznos infót találsz: http://www.lll.hu/main És kérdezheted õt is: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Fél évesen elválasztani??? Dehogy! Hozzátáplálni. Itt rengeteg hasznos infót találsz: http://www.lll.hu/main És kérdezheted õt is: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Ha jól gyarapszik, elégedett, akkor várhatsz akár 8 hónapos koráig is a hozzátáplálással. Ha már érdekli, mit esztek ti, követeli is esetleg, akkor is kóstolgatással érdemes kezdeni, 1-2 kanálnyi almalé vagy pép, vagy a többi, amit elõször kaphat. A szopit ettõl nem fogja abbahagyni, ne félj :)
Sosincs muszáj!Egyik cimborám felesége 1, 5 éves korig szoptatott.Csak hozzá kell táplálni egy idõ után.
Itt van egy kis fogalomzavar. Most úgy mondják, hogy hozzátáplálni, régen úgy mondták, hogy elkezdik az elválasztást, amikor már egy baba szilárdat is kapott. Én a magam részérõl fontosnak tartom, hogy a baba idejében megismerkedjen az új ízekkel, még akkor is, ha az anyatej nagyon fontos. Nekem kicsit eltér a véleményem a mostani trendtõl, de akárhogy is csinálod, szerintem jó ha megszokja az ízeket, mert ha ez egy éves kora elõtt nem történik meg, akkor nagy eséllyel válogatós kisgyerek lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mi van ha nem folyik ki a hüvelykúp? Vagy nem muszáj neki?

Legjobb válasz: Miért lenne muszáj? Ha jó mélyre fel tudod rakni este, akkor lehet, hogy semmi nem folyik ki. Az a jobb, mert így a hatóanyag benned marad, felszívódik. Nekem volt, hogy semmi nem jött ki utána, de a legtöbbször sajna nem tudtam elég mélyre helyezni, és volt, hogy a fele db visszajött másnap... Örülj neki, hogy neked nem.... 40 hetes km

Miért lenne muszáj? Ha jó mélyre fel tudod rakni este, akkor lehet, hogy semmi nem folyik ki. Az a jobb, mert így a hatóanyag benned marad, felszívódik. Nekem volt, hogy semmi nem jött ki utána, de a legtöbbször sajna nem tudtam elég mélyre helyezni, és volt, hogy a fele db visszajött másnap... Örülj neki, hogy neked nem.... 40 hetes km
persze nem kötelezõ kijönni...ahogy az elõttem válaszoló mondta hogyha mélyre fel tudod tenni nem sok fog kifolyni.mondjuk amikor én használtam azt vettem észre hogy az elején nem folydogált de amikor már nem volt annyira szükségem rá utolsó héten majdnem az egész kifolyt.
Már miért lenne féltékeny? Vagy most mirõl beszélsz? Ha besz*ari, akkor fordulj oda hozzá te. Ne legyél már szerencsétlen...
Akkor adj neki puszit te, attól lehet, hogy megjön az önbizalma.(:
A kérdező hozzászólása: Jól van na én is ember vagyok és az emberek tévedhetnek és hibázhatnak!
Szerencsétlen.. kérdésedet nem tudod feltenni, akkor nem értem, hogy hogyan akarsz választ is kapni...
A kérdező hozzászólása: uhh..bocs félénket akartam írni!!!
:SDDDD
Ha nem meri, akkor fogj egy Magyar helyesírási szótárt, te buta, tudatlan.
Tudod mit jelent a féltékenység? Nem félénket akartál írni?
HÖÖ ???
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végre egy normális válasz:D

7 honaposom ma leesett az agybol. Latszolag nincs baja de mire figyeljek, ma ugye unnep ha nem muszaj nem mennek az ugyeletre vele. Hanyas vagy tul hosszas alvas? Mi a jele hogy baj van?

Legjobb válasz: A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....

A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....
Állandóan alszik, hányás jelezhet bajt. Vagy esetleg fáj a feje. De általában a leesésnek nincs semmi következménye.
Zörgess neki játékot, hogy követi-e a szemével. Felnõtteknél ugye ujjat szoktak végig vinni a szem elõtt, hogy tudod-e követni. Mindkét oldalt, lent , fent. Agyrázkódás miatt kell, ha nem követi, akkor lehet baj. Nézd meg, nem keményedett-e be a hasa, vagy nem kakil-e véreset, ezek belsõ vérzésre utalhatnak. Ha rögtön felsírt, az már jó jel. Nézd meg, nem huplis-e a feje valahol. Nyomogasd a testét óvatosan meg, persze ne fájjon neki, mert ha érintésre valahol fáj neki, akkor ott ütötte be. De általában nem szokott baj lenni.

Miért kell a babára adni hazahozós ruhát? Muszáj hogy ugyanolyan legyen a kiskabát meg minden? Ha eltérő mintázatú az gáz? Mikor kell megvenni? Mi van ha kisebbet veszek mint amekkora a baba lesz?

Legjobb válasz: Mi van?Mitõl tér el?Ez nem divatbemutató!Nem kell komplett együttesbe hazahozni!Mikor kell megvenni?Hát a várható szülés elõtt 1 hónappal már "illik" készen állni.Az újszülöttekre az 56-os és 62-es méretû ruhák valók.Vegyél pár 56-ost,de pl. overálból,kabátkából,bélelt naciból vehetsz 62-es méretût,legfeljebb felhajtod az ujját/szárát.2gyerekes+30hkm

Mi van?Mitõl tér el?Ez nem divatbemutató!Nem kell komplett együttesbe hazahozni!Mikor kell megvenni?Hát a várható szülés elõtt 1 hónappal már "illik" készen állni.Az újszülöttekre az 56-os és 62-es méretû ruhák valók.Vegyél pár 56-ost, de pl. overálból, kabátkából, bélelt naciból vehetsz 62-es méretût, legfeljebb felhajtod az ujját/szárát.2gyerekes+30hkm
Ez nekem is fura kérdés.Ha kisebb a ruha, mint a baba, nem fér bele, kilóg mindene.Mint általában, ha kicsi valakire valami.Az meg hogy milyen a mintája, mindenkinek szíve joga eldönteni.Én még senkit nem hallottam megszólni, hogy "rossz" mintázatú ruhában vitte haza a gyermekét. :S
ez hülyeség miért kellene ? abba hozod haza a babát amibe akarod spec nekem mind a 3 gyerek ugyan abba a rugiba jött haza nem azért mert az volt a haza hozós hanem mert az elsõnél kaptam anyumtól egy aranyos macis rugit és eltettem most is megvan :-) mivel mind téli gyerek így overall vagy zsák is kellet mondjuk az nem volt egyforma sem a body sem a sapi egyébként divat meg h többet költsön az ember felesleges dolgokra úgyis kell ruhácska majd kikészítesz 2 szettet amit te állítasz össze és ha hozza apa a ruhát majd mondod melyik legyen mármint 2 méretben
Hazahozós ruha. Basszus, ilyen is van már? Szerintem vedd meg, hozd haza benne a bébit, aztán vidd vissza boltba az erõszakos néninek, hogy adja vissza a pénzt, mert még egyszer már nem tudod hazahozni benne a gyereket. Te jó ég, mekkora hülyeség ez.
Te! a gyereket abba hozod el amibe akarod. felesleges dolgokra ne engedd rábeszélni magad. enyém januárban született, igy overallban hoztuk el, de ha kapsz esetleg hasznalt rucikat akkor abban hozod el, senkinek semmi köze. én 62 es cuccokat vettel eleve.58 centivel született 4 kilóval, elég ducika volt:) én is sok mindent vettem neki, de rajöttem h felesleges, lebüfizi, lehányja stb.hiába sikálod nem minden jön ki.lesz még gyerekem drága cuccokat már nem veszek.
Ezt most nem értem. Abban hozod haza amiben akarod olyan mintával, ahogy tetszik. Akkor vedd meg, mikor már megsaccolható hogy nagy lesz e vagy pici. Én 56-osban hoztam haza õket, és elvesztek benne. De vittem 62-est is, ha esetleg nagyobb kéne.
Jajj értelek, hát bárhol vehetsz bármilyen rugit, kisruhát, szettet, vagy ami tetszik, és abban hazahozod. Utána is ráadhatod, ha mondjuk sétálni viszed:D jófej a boltos néni... Én az elsõ babámat egy pamut rugdalózóban hoztam haza (nyári), ketteskét egy plüss macis rugiban, és most a téli kislányomat egy plüssegyüttesben, plüss pulcsi, plüss rugi, erre egy bundazsák, sapi.
Szerintem érdemes egy hónappal hamarabb megvenni. Az én babám egy hónappal hamarabb született, 46 cm volt, ezért az 50-es is nagy volt neki. Nekem az uh-n azt mondták, hogy a 9. hónap végére kb 4 kg lesz és hatalmas. Tévedtek. 2520 g volt. Semmiképpen nem hízott volna 1 hónap alatt 1500g-ot a hasamban. Szerintem az 56-os méret jó lesz, max felhajtod az ujját.
Nem kell egyforma mintázatú. Ha akarod akár használt ruhában is hazaviheted. Senki sem foglalkozik vele. Csak azért kell "hazahozós ruha", mert a kórházban pólyában vannak és azt mégsem adhatják neked és meztelenül sem ajánlatos szállítani egy újszülöttet :D
A kérdező hozzászólása: Mármint ugy értem, hogy a boltban árulnak direkt olyat hogy hazahozós szett a kórházból.Nagyon rám akarta erõltetni a nõ, hogy az kell, de mondtam hogy még várok vele.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem fogok kiadni egy szettre 6 rugót, majd valami szépet ráadok ami már van itthon:) ) Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!