Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha lerobban (4 db)

Olyankor mi van, ha a metró lerobban az alagút közepén? Vagy ha valami baj történik?

Legjobb válasz: Kitolják vagy kihúzzák a következõ állomásig.

Kitolják vagy kihúzzák a következõ állomásig.
Az nem igaz, hogy mindig el tud gurulni lendületbõl. Ha az elektronika valamiért letilt vagy az elõzõ térköz foglalt, akkor nincs mese, evakuálni kell az utasokat. Ezt a célt szolgálják a kocsik homlokfalain kialakított vészkijáratok, illetve a kisföldalattin a vésznyitók. A vészkijáratokat az Alstom kocsikon az utasok 1 perc késleltetéssel maguk is ki tudják nyitni, a 3-as metrón csak a személyzet tudja ezt megtenni kalauzkulccsal. Az oldalajtó vésznyitókat azonban az utasok is tudják használni. Fontos azonban, hogy mindezt csak utasításra tegyék, mivel a 2-es, 3-as metró vonalán a pálya feszültség alatt van, a kisföldalattin pedig az ellenkezõ irányú vágányra történik a leszállás, ott lehet forgalom. A 4-es metrón az alagút egyik oldalán van menekülõjárda.
Általában két állomás között nincs akkora távolság, hogy lendületbõl ne tudjon begurulni a következõre ( vagy vissza az elõzõre ).
#3 - nak igaza van nagyjából, annyival egészíteném ki, hogy tudtommal a vonalaknak mindenhol van lejtése. Tehát ha nincs olyan vészhelyzet, amikor evakuálni kellene, akkor a szerelvényt a puszta fizika be tudja vinni az állomásra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Agent K: igen, ez megvan, csak azokra az esetekre próbáltam rávilágítani, amikor a vonat egyáltalalán nem tud mozogni fékhiba, informatikai problémák vagy siklàs miatt. De az sem nyerõ, ha a vonat elõtt vagy mögött másik, mozgásképtelen vonat áll (mondjuk tartós áramellátási hiba miatt).
Az oroszoknál sikerült ropogósra sütni néhány utast amíg beért a következõ megállóba. Ott nem 800 m a legnagyobb állomástávolság. Annyi a legkisebb.

Mit csináljak külföldön ha lerobban a kocsim?

Értem én, hogy bármi közbe jöhet és akkor mit csináljak? Van esetleg valami európai cég ami kocsi vontatással foglakozik?

Legjobb válasz: Szerintem legjobban akkor jársz ha ott olyan állapotba hozatod a kocsit hogy haza tudj jönni vele. Bár kocsi értékétõl s függ. Mi anno Görögországba voltunk 3 autóval, az egyik lerobbant(15 évnél idõsebb autó) megcsináltattuk egy közeli szerelõnél úgy hogy haza tudjunk jönni vele, addig még elment saját lábán. Aztán 100km 1liter olaj. De hazajött. Itthon meg motorcsere... Ezért számít a kocsi értéke. Hazahozatni nem tudom mennyi lett volna. De ismerõsnek asszem Szlovákia északi részérõl 500000-ért hozták haza a kocsit... Mi meg messzebb voltunk és a kocsi se ér annyit. Motorcsere meg talán 100 alatt volt.

Szerintem legjobban akkor jársz ha ott olyan állapotba hozatod a kocsit hogy haza tudj jönni vele. Bár kocsi értékétõl s függ. Mi anno Görögországba voltunk 3 autóval, az egyik lerobbant(15 évnél idõsebb autó) megcsináltattuk egy közeli szerelõnél úgy hogy haza tudjunk jönni vele, addig még elment saját lábán. Aztán 100km 1liter olaj. De hazajött. Itthon meg motorcsere... Ezért számít a kocsi értéke. Hazahozatni nem tudom mennyi lett volna. De ismerõsnek asszem Szlovákia északi részérõl 500000-ért hozták haza a kocsit... Mi meg messzebb voltunk és a kocsi se ér annyit. Motorcsere meg talán 100 alatt volt.
½mit csináljak?½ Paprikás krumplit, mert azt szeretem......szerinted megis mit kéne csinalni?!mondjuk probald meg megszerelni, felteve ha nem egy x6-osod van amibe meg a kerekrõl a szelepsapka is elektromosan tekeredik le......ha nem javithato hivj egy automentõt es vitesd el magad a legkozelebbi szervizig, (mondjuk az nem lesz keves penz, ezert kell mondani hogy a LEGKÖZELEBBI szervizig) , es csinaltasd meg ott.....
ha annyira nem ér semmit, akkor a legolcsóbb, ha otthagyod az út szélén, hívsz egy taxit, ami elvisz valamilyen tömegközlekedési eszközhöz.
Jah és persze leszeded róla a rendszámtáblát (nehogy visszaéljenek vele), és megsemmisíted, majd itthon bejelented s lopást, hogy ne kelljen utána adót fizetned.
Elvileg az utasbiztosítással a kocsi hazaszállíttatását is kifizeted. Nekünk Spoban volt balesetünk, egy közeli szerelõ megjavította az autót, 400 euro volt. Ha nagy a baj, akkor szerintem a biztosítótársaságot kell felhívni. Az Autoclub weblapján is talán talász erre vmit.

Mi lehet a kocsi hibája, ha lerobban és a motorháztető alól füst szivárog ki?

A kérdésem teoretikus, de fontos. A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Kinyitod a motorháztetõt és megnézed mi füstöl. Onnan már szerintem te is meg tudod állapítani.

Kinyitod a motorháztetõt és megnézed mi füstöl. Onnan már szerintem te is meg tudod állapítani.
Gõz lehet a felforrt hûtõvíztõl, vagy hallottam már oylat hogy szélvédõmosó csövével volt gond, aztán szélvédõ mosásnál csak gõzölgött a kocsi :D Persze ettõl nem áll meg. Aztán lehet kifolyó olajtól, benzintõl. Vagy odakozmált gumi, mûanyag alkatrészektõl. Itt van amitõl meg is állhat, van amitõl nem. Anno mentünk külföldre nyaralni, 2 kocsival. Az egyiknek hazafelé szétment a kartelgázcsöve, meg még pár alkatrész. Szervizbe elmentünk vele, összepofozták úgy hogy még talán haza tudunk vele menni(2000km) Aztán hazáig füstölt mint a sz*r, meg ette az olajat. De nem állt le(bár ha lenne benne központi számítógép az már tuti leállította volna)100km-en evett 1 liter olajat, itthon meg motorcsere azt jóvan. Mondjuk vicces volt hogy autópályán integettek, dudáltak meg minden hogy füstöl a kocsi XD
Lehet gõz is, pl. ha felforr a hûtõvíz pl. termosztát hiba miatt. Vagy lehet füst is. Mondjuk lecsúszik a benzincsõ, és begyullad. (Én majdnem jártam így egyszer kispolskival. Dõlt a benzin a motorra, de szerencsére nem kapott lángra).
Kedves kérdezõ, vélhetõleg különbséget tudsz tenni füst-, és gõz között.. Nos..rossz hírem van, mert ha füstöt észleltél, akkor valószínûleg már leégett a verda
A "lerobban" mit jelent? Nem lehet vele tovább menni sehogy? Füstölni nagyon szépen tud amikor olaj kerül a kipufogóra, pl. a szelepfedéltömítés alól. Még a Dacia-s idõkben anyám azt hitte kigyullad a kocsi, kiugrott és elszaladt, otthagyva a kocsit had égjen.. :) De ettõl tovább tudna menni. Elektromos zárlatnál megeshet olyan is, hogy füst is van és továbbmenni is képtelen a kocsi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat azoknak, akik értették a kérdést. mint mondtam, teoretikus (=elméleti, nincs konkrét eset) a kérdés. az érdekelt, mi lehet a hiba, ha lerobban a kocsi (=tehát nem megy tovább), és füst (=tehát füst) szivárog ki a motorháztetõ alól.


Mi a teendő, ha lerobban az autóm valahol útközben?

Az autópályán vagy valamilyen más úton, és épp nincs ott sem benzinkút, sem autószervíz. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Autópályán, ha egy mód van rá, érdemes kiszállíttatni az utasokat az autóból és a kerítés mellé küldeni a leállósávon elõzõ rendkívül szimpatikus autóstársak elleni védelemként. Egyébként ha mûszaki hibád van, lakott területen kívül elõször is az elakadásjelzõ háromszöget kell kitenned (újabban igen aranyos módon a csomagtér padlója alatt van neki hely, hogy ki ne tudd venni), mert a vészvillogó csak kiegészítõ jelzése a mûszaki hibának. Pontos számadatot nem tudok, hogy mennyivel az autó mögé kell kitenned (100 m talán elég), de ha nehezen belátható részen állsz (mondjuk éles kanyar után), akkor az elé kell kipakolni. Akkor a legjobban észrevehetõ, ha a sáv közepére teszed, de akkor hajtanak rá a leghamarabb. A sáv szélén több esélye van a túlélésre. Ha kinn van a háromszög, utána kezdhetsz neki a felnyitott motorháztetõ feletti tanakodásnak. Igaz, elmegy pár perc a háromszög kiszedésével, felállításával és kihelyezésével, de a saját érdeked, hogy tudják, nem poénból állsz ott. Ha nem tudod megjavítani az autót, akkor autómentõt kell hívni. Az újabb autóknál szinte mindig van valamilyen assistance-szolgálat, ezt vagy a vezérképviselet biztosítja, vagy az adott kereskedõ. Ennek a matricáját különbözõ szembetûnõ, de sérüléstõl védett helyeken (kesztyûtartó ajtajának belseje, csomagtérajtó belsõ oldala) szokták elhelyezni, általában úgy, hogy évekig olvasható marad. Ha jobb nem jut eszedbe, ezt érdemes megpróbálni. Utána pedig vársz, vársz, majd csak történik valami... (mondjuk odaér az autómentõ)

Autópályán, ha egy mód van rá, érdemes kiszállíttatni az utasokat az autóból és a kerítés mellé küldeni a leállósávon elõzõ rendkívül szimpatikus autóstársak elleni védelemként. Egyébként ha mûszaki hibád van, lakott területen kívül elõször is az elakadásjelzõ háromszöget kell kitenned (újabban igen aranyos módon a csomagtér padlója alatt van neki hely, hogy ki ne tudd venni), mert a vészvillogó csak kiegészítõ jelzése a mûszaki hibának. Pontos számadatot nem tudok, hogy mennyivel az autó mögé kell kitenned (100 m talán elég), de ha nehezen belátható részen állsz (mondjuk éles kanyar után), akkor az elé kell kipakolni. Akkor a legjobban észrevehetõ, ha a sáv közepére teszed, de akkor hajtanak rá a leghamarabb. A sáv szélén több esélye van a túlélésre. Ha kinn van a háromszög, utána kezdhetsz neki a felnyitott motorháztetõ feletti tanakodásnak. Igaz, elmegy pár perc a háromszög kiszedésével, felállításával és kihelyezésével, de a saját érdeked, hogy tudják, nem poénból állsz ott. Ha nem tudod megjavítani az autót, akkor autómentõt kell hívni. Az újabb autóknál szinte mindig van valamilyen assistance-szolgálat, ezt vagy a vezérképviselet biztosítja, vagy az adott kereskedõ. Ennek a matricáját különbözõ szembetûnõ, de sérüléstõl védett helyeken (kesztyûtartó ajtajának belseje, csomagtérajtó belsõ oldala) szokták elhelyezni, általában úgy, hogy évekig olvasható marad. Ha jobb nem jut eszedbe, ezt érdemes megpróbálni. Utána pedig vársz, vársz, majd csak történik valami... (mondjuk odaér az autómentõ)
Ezzel a kérdéssel nincs semmi baj, nem baj az, ha elõre próbálunk felkészülni bizonyos váratlan helyzetekre! Arra kellene törekedni, hogy lehetõség szerint minél hamarabb eljuttassuk az autót az út közepérõl mondjuk a leállósávba, vagy kapaszkodósávba, vagy az út szélére, hogy ezzel ne akadályozzuk a forgalmat. Autópályákon meghatározott távolságokban SOS-segélyhívó telefonokat találhat az ember, ezen kell szólni, és kiküldenek egy autót a segítségünkre. Ha nem autópályán állunk le, akkor meg vagy az embertársaink segítségében bízhatunk, vagy a mobiltelefonunkon kel tárcsázni bizonyos számokat, ahol segítséget tudnak nekünk nyújtani. (rokonok, szerelõ, autómentõ...)
Sárgaanygyal...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!