Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha kiderül, hogy a (90 db)

Mi történik ha kiderül hogy a provident képviselőm valótlan munkahelyel adott nekem kölcsönt? De ő is tudta h ez nemigaz mert nemvolt munkahelyem?

Most jeen pillanatban nincs munkám de a nagyszüleim segítenek és jövőhónapban egybe kitudnám fizetni a kölcsönöm viszont most 3hete nemtudom fizetni és a képviselőm fenyegetőzik! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha õ is tudta bizonythatóan, akkor õ is elõ lesz véve csalás és okirathamisítás vádjával.

Ha õ is tudta bizonythatóan, akkor õ is elõ lesz véve csalás és okirathamisítás vádjával.
A kérdező hozzászólása: Neki munkáltatóit kellett volna kérnie én ugy tudom és azt mondta hogy írjunk be valami munkahelyet.Mindegy hogy mit mert ugysem néznek utánna.De hogy tudnám ezt bizonyítani?

Mit tennél ha kiderül hogy a barátod drogozik?

a minap rájöttem hogy a barátom drogozik..az orrába szivja fel.. nagyon megijedtem amikor megtudtam mert iszonyatosan féltem mert szeretem ,mostanság sajnos el is hanyagol és szerintem hazudik is..el?ször nem gondoltam hogy emiatt de aztán rájöttem hogy biztos van köze hozzá..sajnos nem csak szívja hanem kereskedik is vele vagy hogymondjam..iszonyú rossz érzés:( több mint 6hónapja vagyunk együtt és ezt soha az életbe nem tudtam volna bel?le kinézni..

Legjobb válasz: Én a helyedben ott hagynám! Tudom nehéz, mert szereted stb. De gondolj csak bele... ha õ bukik akkor te is buksz vele. Nem fogod tudni kimagyarázni magad, hogy te nem tudtál róla, mert úgyis te leszel meggyanúsítva a bûnrészességgel. :-S Esetleg még annyit tehetsz, hogy érzelmileg megzsarolod kicsit. Elmondod neki, hogy láttad mit csinált és nem tetszik neked. Ha nem hagyja abba, akkor elveszít téged. Vagy észhez tér, vagy nem. Ha szeret téged és fontosabb vagy neki mindennél akkor abbahagyja. Sok sikert! Nehéz helyzetben vagy... :-S 20/L

Én a helyedben ott hagynám! Tudom nehéz, mert szereted stb. De gondolj csak bele... ha õ bukik akkor te is buksz vele. Nem fogod tudni kimagyarázni magad, hogy te nem tudtál róla, mert úgyis te leszel meggyanúsítva a bûnrészességgel. :-S Esetleg még annyit tehetsz, hogy érzelmileg megzsarolod kicsit. Elmondod neki, hogy láttad mit csinált és nem tetszik neked. Ha nem hagyja abba, akkor elveszít téged. Vagy észhez tér, vagy nem. Ha szeret téged és fontosabb vagy neki mindennél akkor abbahagyja. Sok sikert! Nehéz helyzetben vagy... :-S 20/L
Szerintem semmiképpen ne zsarold. Valószinûleg nem lesz elég erõs miattad leszokni róla, viszont azt látja, hogy el akarod venni tõle, ami neki jó. Könnyedén te magad kerülhetsz veszélybe, kegyetlen erõs hatás az elvonás... Hagyd ott. Ne mond, hogy ezért, de a helyedben lelépnék. Nem megy, nem mûködik. Ha mondod, hogy a drog miatt, majd nekiáll ígérgetni, fenyegetõzni, stb, közben nem változik semmi, te meg szép csendben tönkremész. Nem is beszélve a veszélyekrõl, hogy magával ránt, ahogy az elsõ írta. Tudom, hogy te abszolút nem így látod, és valószínûleg azt gondolod, hogy sosem bántana, mert szeret, és érted megteszi, de nem fogja. Nagyon-nagyon kevesen vannak, akik a társukért megteszik. Hagyd ott minél hamarabb, annál gyorsabban tovább tudsz lépni majd.
Hagyd el.
Szia! Sír Butcher jól mondja. Hagyd ott. Ne firtasd. Valóban veszélyben vagy. Te is, meg az esetleges utódod is.
Többé nem lenne a barátom. Ez válóok is lenne. Csak össze ne keverd a drogozást a tubákolással.
én volt barátnõmrõl derült ki kb 2 hónapja hogy drogozott (kipróbálta) és úgy lecsesztem érte hogy elsírta magát és rohadt mérges lett rám és másnap írt nekem hogy elgondolkodott rajta és igazam van, és többé már a közelébe se ment a kokainnak. 15/F
hááát úgy elolvastam az eddigi válaszokat, és gratulálok a fantasztikus empátiához mindenkinek ! számomra hihetetlen .... nézd, nagyon nehéz itt nálunk bárhogy is kezeltetni ezt, mert baromira nincs meg a háttér. ezzel együtt valéamit tenni kellene persze, mert lehet h szép lassan, de tönkremegy ebbe. na most ha csak amolyan hétvégi, diszkós módra csinálja, akkor meg nem kell mindjárt a rémeket látni, mert mai tizenéves, huszonpáréves korosztálynál legyünk õszinték, talán nagyobb része használ valamit, mint amelyik nem, álszent dolog lenne ennek ellenkezõjét állítani. sztem szemét dolog lenne csak úgy lelépni, én megpróbálnék vele õszintén beszélni, mégis mi a helyzet ezzel ... aztán ha még nem olyan szinten függõ h már nem tudja abbahagyni, akkor azért megpróbálnám jobb útra vinni, mielõtt késõ vagyis reménytelen lenne
Az odáig oké hogy ott hagyod, de egyben kéne neki segíteni is valahogy. Ez olyan, mintha szüleid gyerekkorodban otthagnának egy ház alatt, csak mert rágod a körmeid. Legalább a szüleinek jelezd hogy drogot fogyaszt és kereskedik is vele. Gyerek agya biztos el fog párszor borul, de talán még lehet rajta segíteni. Szipog sokat? Ha igen akkor a nyálkahártáyja nem a régi, tehát biztos rendszeresen "szipuzik" is. Ezért nem ajánlott a tubák szipuzása is.
A kérdező hozzászólása: katizik.. szipog.. sokat fújja az orrát sokszor beteg.. nagyon sokat is alszik:/ aztmondta letud róla szokni..várok 1-2 hetet ha nem változik a helyzet ott hagyom és a szülei tudtára adom hogy mit csinál a fiuk..
Bármelyik alkoholista, nikotinista vissza tudja szorítani a szenvedélyét 3 hónapra. A gond ezután kezdõdik. Ekkor jönnek az elvonási tünetek. Drognál is biztos van ilyen határ. Sztem bármelyik kedves aranyos drogos megtévedt megmondja neked. Aki rászokott, kizárt, hogy egymaga letegye.
persze h kizárt, bár válasszuk már azért ketté az eseti füvezést és a függõként való lövést ... ez utóbbi bizony kõkemény dolog, és nálunk egyelõre még csak balkáni módszerekkel lehet leszokni róla, azaz megvonás aztán kész, dögöljön meg, pedig komoly életveszély is felléphet, nyugaton már rég alkalmazzák a fokozatos leépítést ill. most kezd elterjedni az altatásban tartásos megvonást, így nem éli át a heves tüneteket hát hiába, azért ehhez még idõ kell, de amúgy a pénzesebb magyarok is mennek olasz, osztrák, spanyol kórházakba úgymond leszokni, elég sok tudományos cikket olvastam errõl hát a szegényebb rétegnek meg marad a nyírõ gyula zárt osztály, és vagy megmaradsz vagy nem ... nagyjából állati körülmények között majd kiderül
Teljesen átérzem a problémád. Az én pasim is drogozik. Régen csinálta, de 2 éve leállt. Most újra kezdi, hála egy "jó" barátnak. Az a gáz, hogy amíg õ maga nem érzi úgy hogy abba kéne hagyni, nem lehet segíteni, de a drogos haverok miatt nehezen érhetõ el, hogy úgy érezze, mert visszarántják. Õ "csak" természetes eredetû anyagokat nyom, nem vegyszert, de a pszichés hatások (emberi kapcsolatok leépülése, érdektelenség, motiválatlanság) már jelen vannak. Eddig mindig olyan kedves volt, mostanában sokszor megbánt. Nekem is ott kéne hagynom, tudom, de nem tudom lesz-e erõm...

Mire számíthatok ha kiderül hogy enyém a gyerek?

Szóval van egy csaj akinek van egy kb 3 éves fia..pár napja a családja itt volt és köteleztek hogy fizessek az elmúlt 3 évre pénzt mivel hogy az én fiam is.én tagadom hogy az enyém. az anyja vizsgálatot akar kötelezhetnek rá? de mivel cigány család félek hogy megvernek- 20 vagyok

Legjobb válasz: Igen bíróságon kötelezhetnek DNS tesztre de ha egy kicsi esély is van, hogy nem a tiéd te sem legyél hülye és ragaszkodj hozzá. Gyerektartást max 6 hónapra visszamenõleg lehet követelni.

Igen bíróságon kötelezhetnek DNS tesztre de ha egy kicsi esély is van, hogy nem a tiéd te sem legyél hülye és ragaszkodj hozzá. Gyerektartást max 6 hónapra visszamenõleg lehet követelni.
Egyetértek Agent K-val ne menj bele semmibe, csak ha hivatalos pappírt kapsz.Ugye mivel cigorol van szó, még az is lehet hogy az apa, az öcsi, vagy a bátyó a gyerek apja..
Ha bíróság kötelez a tartásdíjra, akkor azt a jövedelmed százalékában szokták megjelölni. Tehát mindegy hol melózol, a bejelentett összegbõl számítják ki - ha Ausztriában legálisan fogsz munkát vállalni, bejelentenek, akkor az lesz az alapja.
"pár napja a családja itt volt és köteleztek hogy fizessek az elmúlt 3 évre pénzt mivel hogy az én fiam is" Õk nem kötelezhetnek semmire - esetleg kérhetnek, amit te elutasítasz ha van egy kis eszed. Ne is kezdeményezz magadtól apasági vizsgálatot, menjenek szépen bíróságra aztán majd ha jön a levél, akkor mész mintát adni. Aztán ha kell akkor fizetsz, ill. belátásod szerint látogatod a fiadat - ha nem kell meg kiröhögöd õket. A legjobban az tetszik, hogy "az én fiam is": miért, hány hímivarsejtbõl lett az a gyerek, 16-bõl egyszerre? Errõl egybõl beugrott a Jó, a Rossz és a Csúfból a világhírû inzultus: "You are the son of a thousand fathers"... :D
Bíróság kötelezhet rá. Ha tudod, hogy tiéd a gyerek, ismerd el. Ha tudod, hogy nem tiéd a gyerek, vagy nem vagy biztos benne, a bíróság elrendeli a DNS vizsgálatot. Ha te vagy az apa, akkor fizetned kell majd a DNS vizsgálat költségeit, valamint a gyerektartást fél évre visszamenõleg. 3 évre visszamenõleg nem fogják nekik megítélni a gyerektartást.
Vizsgálatot vállald be, ha tisztáz téged, akkor azért jó, ha kiderül, hogy a tiéd, akkor meg azért jó. A gyerektartást a kérelmük beadásától visszamenõleg 6 hónapra kell majd fizetned, semmiképp nem 3 évre.
Ha a tiéd akkor minimum 18 éves koráig maximum 25 éves koráig elbúcsúzhatsz a fizetésed 20%-tól.
Jobb, ha vállalod az apasági vizsgálatot, különben nem lesz nyugtod tõlük, amíg élsz. Ha szerencséd van, nem Te vagy az apa, és papírt lobogtatva, van remény a békére. Ha Te vagy az apa, akkor gyerektartást kell fizetned. De nem 3 évre visszamenõleg, csak 6 hónapra! Vállald az apasági vizsgálatot, így a bizonytalanság miatt nem tudod megvédeni magadat. Õk meg nem szállnak le rólad, csak ha papírral bizonyítod, nem vagy az apja a kicsinek. Gazdag család vagytok? Mert kiszimatolhatták, lóvé kell nekik. Beszéld meg a szüleiddel, bármilyen cikis is, mert bizony sok ész kell ellenük. Jogaikat nagyon tudják.
Bizony, nem csak 6 havi pénzrõl szól(na) ez az ügy, hanem még hosszú évek alatt fizetendõ gyermektartásról. Amúgy téged nem is érdekel, hogy van-e saját gyereked?
A kérdező hozzászólása: "Megérte legalább?" az hogy lefeküdtem vele számomra, máig a legszebb élmény bármennyire is tagadnám..persze gyereket nem akartam. és arra nem is vagyok büszke hogy nem védekeztünk.meg azt is sajnálom, hogy az akkori barátnõmet ezzel megbántottam. amúgy õk az igényesebb fajtából valóak, tehát szép a házuk ápoltak, dolgoznak stb...és pl a csajon nem is látni hogy cigány.
Nem, ha csak egy botlás volt, és ha Ausztriába mész dolgozni, akkor nem kötelezõ fizetni... Mégis milyen világban élsz? Teljesen mindegy, hogy botlás volt-e, vagy szándékos, hová mész dolgozni, tanulni, akkor is a gyereked. (Nyilván ha ezt a vizsgálat is kimutatja.) Az meg, hogy cigány család... Hát ennyi eszed volt? Ennyire sokba kerül az óvszer? Megérte legalább?
Egyébként tudtad, hogy terhes lett?
Hogyne tudnák behajtani, szinte ugyan olyan könnyedén, mint hazai munkáltató esetén. Külön Uniós rendelet van a tartásdíjak behajtásáról!
Ausztriából is be tudják majd hajtani.
Nem, akkor nem tudják behajtani. Max ha be lennél közben itthonra jelentve egy vállalkozó által minimálbérre, akkor abból vonhatnának. Vannak ismerõseim, akik így kapnak: egy részét, a nagyobbat kintrõl, meg a magyar közvetítõ által minimálbért.
Nekem furcsa, hogy miért 3 év után jelentkeznek. Nyugodtan menj bele a vizsgálatba, ha tényleg a tiéd lenne, már elõbb verték volna a harangot.
A kérdező hozzászólása: Ausztriában az ottani munkáltatómtól kapom a pénzt. ezért kérdem hogy ilyenkor mi van mert így behajtani se tudnák.(szerintem)
viszont ha te vagy az tényleg szívás, nem lennék a helyedbe:D egy fiatalnak elég nagy pénzkiesés az a havi jó pár tízezer forint.
Ha Ausztriában fogsz dolgozni, ottani munkáltatótól kapod a pénzt, abból nem tudnak tõled gyerektartást vonni, ha esetleg te vagy az apa.
A kérdező hozzászólása: van rá esély hogy az enyém..de az egy botlás volt és nem is vagyok rá büszke. én szeptembertõl Ausztriába fogok dolgozni akkor is köteles vagyok fizetni?
A kérdező hozzászólása: bocsi a vesszõhibákért

Nem vagyok benne biztos hogy terhes vagyok és szedem a fogamzás gátlót és közbe ugyan úgy megjön. Akkor mi történik ha kiderül hogy az vagyok és gyógyszert szedek?

Legjobb válasz: Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!

Hali! Sztem, ha nem vagy benne biztos, de úgy érzed, akkor érdemes minél elõbb dokihoz menni, majd õ tudja a teendõket. Dokihoz, de hamar!
De mibõl gondolod egyáltalán hogy terhes vagy?Vannak valami tüneteid?Mert ha megjön rendesen+gyógyszert szedsz akkor szerintem nem sok esélye van..
A terhességi teszt tabletta mellett is ugyan úgy kimutatja a HCG-t a vizeletben mintha nem szednéd ez nem tudom honnan származik, hogy nem.Nekem két barátnõm is esett teherbe tabletta mellett és mindkettõnek pozitiv lett a tesztje.
10:25-ös vagyok. A hasadon nem látszana még, ne butáskodj!! A kérdéseid alapján 1 terhességrõl beszléünk. Akkor is ha már 3. hónap alajén jár a terhességed, "csak" egy Kb 5cm-es és 25grammnyi magzatról beszélünk. Ez még nem hiszem, hogy látszik!! Az 1. terhesség, általában a 4.hó végétõl látható, amikor már Kb 200gramm és 15cm hosszú a magzat. Jobban tennéd, hogy ha a kérdezõsködés helyett SOS elmennél egy dokihoz. Õ 5 perc alatt megmondaná neked, hogy mit tegyél és mit ne, és te is megnyugodhatnál, mert nem a sötétben tapogatóznál. Sok sikert. (2 gyermekes anya)
Akkor az nagyon nem jó! Fõleg a babának nem tenne jót! Jobban tennéd, ha konzultálnál a dokiddal, mert 1 gyors ultrahanggal azonnal megmondja, hogy lát-e terhességet vagy sem. Továbbá, mivel a tabletta álterhességet állít elõ a szervezetedben, így nem tudom, hogy a tesztre lehet-e egyáltalán alapozni?!
A teszt nem mutat pozitivat a tabletta miatti álterhesség miatt - mivel a babánál keletkezö hormont méri, ami ilyen esestben nincs jelen. MEnj orvoshoz, szerintem csak ideges vagy, de ha tényleg terhes lennél, akkor minél elöbb abba kell hagyni a gyógyszert, mert árthat a picinek.
A kérdező hozzászólása: hát a teszt az azt mutatja hogy nem vagyok az, de közbe meg ugyan úgy megjön, de ha terhes is lennék akkor már láccana a hasam legalább 1 kicsit is, mert 3 hónapja hogy ha terhes vagyok
Kedves Kérdezõ. Azért mert valaki megmondja neked õszintén a vélemenyét még nem kell lepontozni a válaszát. Semmi olyat nem írtam, ami nem lenne igaz!!

Ha kiderül, hogy a gyereked pofont kapott a bölcsiben egy nevelõtõl, de azok fedezik egymást és tagadják, hogy megtörtént, így nem történik felelõsségre vonás, mi az amit tehet a szülõ, hogy következménye legyen a dolognak?

Legjobb válasz: Ejjj. Ha fedezik egymást, akkor semmit az ég világon nem tehetsz sajnos. Váltsatok bölcsit. De sajnos ennek következményei nem lesznek.

Ejjj. Ha fedezik egymást, akkor semmit az ég világon nem tehetsz sajnos. Váltsatok bölcsit. De sajnos ennek következményei nem lesznek.
Mivel fedezik egymást nincs bizonyíték. Tehát semmit nem tehetsz.
De hogy derült ki? A gyerek mondta, vagy nyoma is maradt? Mert ha maradt, akkor bizony lehet következménye.
Beszélj más szülõkkel. Lehet hogy történt mással is ilyen. Nálunk óvodában volt ilyen, még az én gyerekkoromban. Anyám körbe kérdezte a szülõket, kiderült, hogy az óvónõ más gyereket is megtépett, vagy megpofozott. Összefogtak a szülõk, és bementek az igazgatónõhöz. Még aznap elküldte a durva óvónõt. Ha ez sem segíts, váltsatok bölcsit. Elképesztõ, hogy valaki kisgyerekekkel foglalkozik és ilyet tesz.
Fel is gyújthatod az épületet...
Mond meg nekik h ne tegyék, különben a következõ pofont õk kapják. Nálunk apám ezt csinálta az ált. iskolában és bevált.
Én úgy megverném azt az óvónõnek nevezett állatot, hogy az ott maradna, vagy ágyúkkal szétbombáznám az épületet!

Ha kiderül, hogy a testvéretek/gyereketek/rokonotok/jó barátnőtök/barátotok, akikről azt hittétek, hogy egy kedves, szerény, tisztességes lány, egy vérbeli ribi, mit tesztek?

szomorkodtok? leszidjátok? elhagyjátok? lenézitek? leköpitek? megalázzátok? mégis mit tehet az ember, ha ilyen történik? hogy nézhet rá mondjuk úgy, mint rég, f?leg, ha látta, miket tesz?

Legjobb válasz: sajnos kiderült:D..... szánakozva nézek rá ....és kiröhögöm a háta mögöt hogy ööt ne sértsem meg! dee ugyan ugy folytatom a viszonyom:)

sajnos kiderült:D..... szánakozva nézek rá ....és kiröhögöm a háta mögöt hogy ööt ne sértsem meg! dee ugyan ugy folytatom a viszonyom:)
Nem érdekel, akkor szánnám, ha olyan párt választana, aki mellett egy életen át boldogtalan lesz. Nem a szexuális szokásai miatt szeretem a rokonomat. Persze ha a gyerekem vagy a testvérem lenne, akkor vagy én nevelném meg, vagy a szülõnek szólnék.
elsõ Hát te sem lehetsz kétszínû ember...
nem :) csak kicsit am szerete ismimet meg imádm de amit tett az durva!!
ha gyerekem akkor örökre szoba fogságra itélem, ha barátnõm akkor dobom, ha tesóm leszidom. egyebek nem érdekelnek.

Miért van az, ha kiderül, hogy a kisbabám (4 hónapos) már csak tápszert eszik nem anyatejet, (mivel nincs! ) mindenki úgy néz rám, mintha legalább megakarnám mérgezni a babámat?

Legjobb válasz: Mert ostobák.Igaz,hogy 6 hós korig jobb nekik az anyatej,de nem mindenki tud addig szoptatni.Ezt sokan nem akarják megérteni.Ne izgasd magad miattuk.Lassan úgy is adhatsz neki gyümit,fõzelékeket stb.és akkor kevesebb tápszer kell neki.

Mert ostobák.Igaz, hogy 6 hós korig jobb nekik az anyatej, de nem mindenki tud addig szoptatni.Ezt sokan nem akarják megérteni.Ne izgasd magad miattuk.Lassan úgy is adhatsz neki gyümit, fõzelékeket stb.és akkor kevesebb tápszer kell neki.
Ne foglalkozz vele! Én pont a szoptatással kínlódok. 7 hónapos a fiam, s semmit nem hajlandó elfogadni, se kanálból, se cumisüvegbõl. Gyakorlatilag 100%-ig szopik. Sehova nem tudok menni, s ami a nagy baj, hogy migrénes lettem, így, ha muszáj gyógyszert szednem Õ is szedi velem. S nem tudok mást adni Neki, mert nem hajlandó elfogadni. Tehát a szoptatásnak is vannak hátrányai!
Szia! Sajnos most annyira rá vannak "állva" mindenhol erre a témára, mindenhol ezt olvasod, hallod. Szerintem se foglalkozz velük, gondolom így is elég nagy lelkiismeret furdalásod van miatta.
Ne foglalkozz velük! Csak saját magukat minõsítik!!! Te nem tehetsz róla!!! De sajnos olyanok is vannak, akiknek van tejük és tudnának szoptatni, csak azért nem teszik, mert féltik a mellüket vagy az alakjukat! Az ilyen nõk, ne vállaljanak babát!!! Sokan, csak a saját önzésük miatt nem szoptatnak!!! Nektek, minden elképzelhetõ jót kívánok!!!
Én is pont így vagyok. 2 hós kráig kapott anyatejet, utána pótlást, mostanra csak tápit. Õ is 4 hós. A barátok rokonok, sose bántottak emiatt, inkább próbálták enyhíteni a saját lelkiismeretfurdalásomat, bár nem én tehettem róla. Viszont az idegenek (szomszéd stb..) úgy néznek rám, mintha legalábbis verném a gyereket. A "kedves" szomszédasszonynak már csak annyit mondok ha kérdezi hogy "éés, szoptatod ugyee?", hogy hát peeersze. Semmi köze hozzá, azt hisz amit akar. Ne foglalkozz senkivel, a babának jó az anyatej, de a szereteted és a törõdésed a legfontosabb. A tápis babákat is ugyanúgy szeretik az anyaukájuk.
Egyrészt mert buták, másrészt mert te is hamis lelkiismeretfurdalást érzel és ezt kívetíted... , tedd helyre a lelked, hisz te is tudod, hogy a tápszer nem méreg, a hülyéket meg le kell xarni :)
A környezet válogatja. Nálam például a barátnõm állandóan azért szól le, hogy mit szenvedek az anyatejjel a babámnak, mikor már majdnem 1 éves. Az õ babája tápszeres volt kezdetektõl. Hozzáteszem, és soha nem bántottam emiatt. Mondanom sem kell, azóta nem nagyon tartom a kapcsolatot vele. Magasan tojjál az ilyenek fejére.
Pontosan ettõl a hozzáállástól apadt el a tejem idõ elõtt. Meg akartam felelni az elvárásnak. Mivel én 13 hónapos koromig szoptam, apám!!!nemtdta elfogadni, hogy kevés a tejem. Mert minél sûrûbben szoptatsz, annál több termelõdik... Alapjáraton igaza volt, de az az agresszív megnyilvánulás... senkinek nincs joga ítélkezni, ha már segíteni nem tud...:( 2 hónapig szoptattam. Teljesen belebetegedtem, hogy milyen rossz anya vagyok...
Mert manapság mindent túlzásba visznek. Katasztrófa, ha nem tudod szoptatni a gyereked, majdnem gyilkosság, ha 1 éves kor alatt tejet és kiflicsücsköt nem tudom mit adsz neki és szörnyû, ha hagyod a földön mászni, mert az koszos. Ennyi. Ne törõdj vele. Majd megértik, hogy mindenbõl a legjobb az arany középút. Csak ma éppen a szörnyentudatos anya adivat.
Sajnos nekem is ismerõs ez a hozzáállás... Már a kórházban éreztem a szúró tekinteteket, amiért egy csepp tejem nem volt és hiába mondták, hogy "attól még jó anya lesz", csak duma, közben forgatták a hátamban a kést. Én 2 hónapig tudtam szoptatni (mellette kapott tápot) és nagyon bántottak azok a megjegyzések, hogy éheztetem a gyerekem. Most már nem érdekel, 5 hónapos a pici és nem lett semmi baja attól, h. szinte születésétõl fogva tápot kapott. Tudom, h. nehéz, de próbálj meg, ne foglalkozni az ilyen emberekkel! Ha nincs tejed, akkor nincs, ezen az se tud változtatni, ha a porig aláznak. Különben is, lassan aktuális lesz a gyümölcs, krumpli, fõzelék, stb...

Mit lehet csinálni, ha kiderül, hogy a munkáltató mégse jelentett be?

Dolgoztam egy helyen, van róla szerz?désem, azalapján elvileg be voltam jelentve, de munkaviszonyom alatt is mikor orvoshoz kellett mennem, nem voltam a rendszerben, a héten hétf?n regisztráltam munkanélkülire, önhibámon kívül el kellett jönnöm (cég anyagi gondokkal k?zd), orvoshoz kellett mennem ma, és még mindig nem vagyok a rendszerben. Ha kiderül, hogy nem jelentettek be, és ebb?l nekem hátrányom származik (mind munkanélküliként - ledolgozott napok számát tekintve -, mind pedig egészségügyi szempontból), mivel járhat, és én mit tehetek, hogy nekem ne származzon bel?le hátrányom? Én úgy tudtam, hogy bejelentettek, de mi van, ha mégse? A kezemben az aláírt és lepecsételt munkaszerz?dés.

Legjobb válasz: Számodra azzal jár, hogy nem kapsz munkanélküli segélyt sem (már ha csak ez a munkaviszonyod volt), illetve az eü-i ellátásokat ki fogják számlázni. Annyit tehetsz, hogy különbözõ hatóságoknál feljelented a volt munkáltatódat, illetve pert indítasz ellene, hogy a károdat térítse meg. :S Legalábbis én így tudom.

Számodra azzal jár, hogy nem kapsz munkanélküli segélyt sem (már ha csak ez a munkaviszonyod volt), illetve az eü-i ellátásokat ki fogják számlázni. Annyit tehetsz, hogy különbözõ hatóságoknál feljelented a volt munkáltatódat, illetve pert indítasz ellene, hogy a károdat térítse meg. :S Legalábbis én így tudom.
Ki kell deríteni, hogy valóban nem jelentettek be vagy csak a rendszerben nem látszik valami miatt, volt már erre is példa. Na most a bejelentések 2007 óta az apeh-hoz kell teljesítenie elektronikusan minden munkáltatónak, illetve a munkaügyi felügyelõkhöz tehetsz még bejelentést, elvileg megbüntethetik a munkáltatót és kötelezhetik az elmaradt járulékok befizetésére.
A kérdező hozzászólása: Volt elõtte más munkahelyem is, csak nem mindegy, hány napom van összesen. Minden esetre be fogom mutatni a papírjaimat az oep-nél, a munkaügyi kirendeltségen már lemásoltak mindent, tehát náluk is ott van a szerzõdés, amit aláírt és lepecsételt a fõnök. Ha per lenne belõle, van bizonyíték náluk is, tehát tudnak róla, hogy elvileg be kellett jelenteniük, mert úgy lett kitöltve a lap.

Mi történik, ha kiderül, hogy rossz a szex?

Számtalanszor olvasom itt az ellentábortól, hogy azért nem jó megőrizni a házasságig a szüzességet, meg úgy összességében azért nem érdemes tartogatni, mert mi van ha rossz a szex? Akik így gondolják, azok elgondolkoztak-e azon, hogy akik képesek arra, hogy nem kényszerből, hanem elhatározásból és elvből ilyen sokáig várjanak a másikra, miközben egyeseknél már 12-13 éves korban legyőzik a hormonok az elmét, azoknál a szexnek az AKTUS része nem központi kérdés? A nők többségét különben sem az aktus az, ami kielégíti. Hüvelyi orgazmushoz lelki összhang és szerelem sem árt. Ha a méret nem tér el nagyon a normálistól egyik irányban sem, akkor már csak a technika maradt. Az meg tanulható. Ellentétben a szerelemmel és az összhanggal, ami vagy megvan, vagy nincs két ember között. És az összhang miért ne lenne meg két ember között, akik hasonlóan vélekednek erről a témáról? Egy szűz lánynak nem egy skalpvadász lesz élete párja, aki egy napot nem bír ki, hogy ne szedjen fel valami kis könnyen kapható nőt, ha mégse jön össze akkor pedig otthon recskázik a pornóra. Ahogy egy érzelmekre adó, romantikus alkatú szűz fiú sem egy részeg partyr*banccal akarja majd elveszíteni. Ehhez nem kell sem vallásosnak sem torzult személyiségűnek lenni, egyszerűen ilyen beállítottságúnak. Miért olyan hihetetlen, hogy két ember között NEM a szex a KÖZPONTI KÉRDÉS? Õszintén sajnálom azokat az embereket, akik annyira fantáziátlanok, hogy számukra csak az aktus képes kielégülést okozni, utána pedig már nem tudják, hogy mivel dobják fel a szexuális életüket és jön az anál meg a szadomazó meg a hármasban, négyesben, orgiák.

Legjobb válasz: Nem mondom, hogy teljesen hibás a felvetés, mert azért némi igazságot is látok abban, amit mondasz, de azért ez nem ennyire egyszerû. Gondolom még te is szûz vagy, hogy ilyen kedvesen végig logikáztad a dolgokat. Igaz, hogy nem központi kérdés a szex egy kapcsolatban, de akármennyire is jól elbeszélgetünk, és szeretjük egymást, ez nem elég egy harmonikus kapcsolat hosszú távú fenntartására. Erre amúgy is ott vannak egy barátok. Kezdjük azzal, hogy van egy nõ és egy féri. Szerelmesek, szeretik egymást, megvan az összhang, közös az érdeklõdés. Eljön az elsõ aktus, és nem olyan jó. Ez persze semmit nem jelent, fõleg nem két szûz embernél. De aztán egyre többször próbálkoznak, és mondjuk a nõ nem jut el az orgazmusig. Lehet neki nem is olyan fontos, mert megelégszik a szerelem okozta egyesülés és beteljesülés érzésével, de a férfi attól még tudja, hogy a nõ nem élvez el, és ettõl elkezdi kellemetlenül érezni magát, jobban akar teljesíteni. De valamiért mégse sikerül, hiába a jó technika, vagy bármi. Egyszerûen nem passzolnak össze szexuálisan. A férfiban ez kisebbségi érzést kelthet, és úgy érezheti õ nem elég jó a nõnek. Vagy kevesebbnek érzi magát, ezért frusztráltabb lesz. Ez bõven elég ahhoz, hogy megrontson egy kapcsolatot. A nõ hiába bizonygatja, hogy ez neki nem számít, a férfiaknak ez mégis olyan dolog, ami a saját önértékelésükhöz hozzá tartozik. Ez nem egy kitalált történet, hanem valós példa. És ez csak egy eset...van elég más példa is.

Nem mondom, hogy teljesen hibás a felvetés, mert azért némi igazságot is látok abban, amit mondasz, de azért ez nem ennyire egyszerû. Gondolom még te is szûz vagy, hogy ilyen kedvesen végig logikáztad a dolgokat. Igaz, hogy nem központi kérdés a szex egy kapcsolatban, de akármennyire is jól elbeszélgetünk, és szeretjük egymást, ez nem elég egy harmonikus kapcsolat hosszú távú fenntartására. Erre amúgy is ott vannak egy barátok. Kezdjük azzal, hogy van egy nõ és egy féri. Szerelmesek, szeretik egymást, megvan az összhang, közös az érdeklõdés. Eljön az elsõ aktus, és nem olyan jó. Ez persze semmit nem jelent, fõleg nem két szûz embernél. De aztán egyre többször próbálkoznak, és mondjuk a nõ nem jut el az orgazmusig. Lehet neki nem is olyan fontos, mert megelégszik a szerelem okozta egyesülés és beteljesülés érzésével, de a férfi attól még tudja, hogy a nõ nem élvez el, és ettõl elkezdi kellemetlenül érezni magát, jobban akar teljesíteni. De valamiért mégse sikerül, hiába a jó technika, vagy bármi. Egyszerûen nem passzolnak össze szexuálisan. A férfiban ez kisebbségi érzést kelthet, és úgy érezheti õ nem elég jó a nõnek. Vagy kevesebbnek érzi magát, ezért frusztráltabb lesz. Ez bõven elég ahhoz, hogy megrontson egy kapcsolatot. A nõ hiába bizonygatja, hogy ez neki nem számít, a férfiaknak ez mégis olyan dolog, ami a saját önértékelésükhöz hozzá tartozik. Ez nem egy kitalált történet, hanem valós példa. És ez csak egy eset...van elég más példa is.
Akkor te most végül is válaszoltál a saját kérdésedre. Legközelebb CSAK KÉRDEZZ. Az hogy kapásból le is írod, hogy miért jobb az egyik a másiknál, az nem kérdés.
És mi a helyzet ha a pénisze úgy görbül a férfinak , hogy a nõ méhszáját pont bántani fogja és fájdalmas lesz a közösülés ill. olyan vékony hogy a nõ nem érez szinte semmit?
Egyébként meg szerintem ha rossz a szex, akkor minden rossz. Nem tudod milyen, mégis gondolj bele, a barátod önzõ, nem adja meg azt amit akarsz... Ha ott nem figyel rád, a legintimebb környezetben, máshol hogy figyelne rád?
Kb. 2 hete veszítettem el a szüzességem, és a mostani barátommal egy percet sem tudtam volna tovább várni. Nem értem az olyan embereket, akik tudják magukat türtõztetni a párjuk közelségében, fõleg az elején. Nem arra gondolok, hogy az utcán csak sétálnak, bár nekem az is kicsit nehéz :D De nem mászok rá emberek elõtt. Nem gondolom, hogy "fantáziátlan" vagy aberrált lennék, én érezni akarom a barátomat. Ha nem próbáltad, honnan tudod, hogy késõbb nem lesz központi kérdés? Nem bírok magammal. Mióta megtörtént, én ránézek, és felizgulok... Aztán mikor hozzámér, már teljesen benedvesedek. Szerintem semmi rossz nincs benne. Mi most nem csinálhatjuk még keddig, és lehet utána sem, mert sajnos borzasztó szûk vagyok, és fájt. Most pihenünk, de mindig le kell magáról vakarnia, annyira mászok rá. Mégsem központi téma, de olyan jó volt vele egyesülni... Újra meg újra megtenném, és egyszer sem bánnám meg. 17/L
Ja igen, és a lelki válságról meg ne is beszéljünk, ami akkor jön, amikor a felek nem tudják kielégíteni egymást, nem tudnak maximális örömet okozni egymásnak e téren, mert nem illenek össze E TÉREN. Hatalmas fusztráció. Megrontja a kapcsolatot. Magunkat és/vagy a másikat hibáztatjuk. De ezt egy szûz ember még nem élte át...
Tegyük fel, vannak olyan emberek akiknek nem központi kérdés a szex, mert még ki sem próbálták és... el vannak tájolva. Azt hiszik, nem olyan fontos ez. Nem tudják, milyen, ha igazán jó, és jobb esetben megtanulják egymással, rosszabb esetben nem! És ez a gáz. Miért nem lehet korábban próbálkozni, hogy legalább tudják, mi az a szex? Miért nem? :D Szerintem ennek nincs értelme, a házasság csak egy Emberi Koholmány, nem hiszem, hogy itt kellene meghúzni a határvonalat a szexhez. Nekem már ezért is ellenszenves ez a "nézet". Ha pedig kiderül, hogy rossz a szex, természetesen rengeteget lehet változtatni rajta a feleknek. Ez igaz. De lehet, hogy teljesen máshogy állnak a szexualitáshoz, mást szeretnének, más esik jól nekik, és nem képesek közeledni egymáshoz e téren. Na majd itt lesz a probléma, de ezt elõre nem tudhatják! Ezután pedig évtizedek alatt igen is nagy rá az esély, hogy a felek félrekacsintanak, mert õk is élvezni akarják a szexet, mással is! Nem mondom, hogy mindenki ilyen lenne, vagy hogy ez valószínûen bekövetkezik, viszont számomra evidens, hogy ha ez bekövetkezhet, érdemes házasság elõtt bevezetni a szexuális életet. És szerintem amit az utolsó sorban írtál, meg elég torzítás, én szeretem az anált, na akkor miért ne csináljam?... Engem csak ne sajnálj, mert élvezzük a szexet :D A többi engem sem vonzz. Ha valakit igen, hát csinálja... L
Én nagyon egyetértek veled egyébként. Ha két ember közt megvan a lelki összhang, szerelem, ami azért nem csak úgy spontán alakul ki. Most itt tegyük félre a külsõségek miatti fellángolásokat, lelki szerelemrõl beszélek....Akkor össze lehet szokni az ágyban is nagyon jól. Azt vettem észre így nõként, hogy az eddigi partnereim az ágyban pont ugyanolyanok voltak, mint az élet más területein. Ilyenekre gondolok, mint nyugodt, türelmes, odaadó, vagy éppen heves és vad. Tehát az egészben az a párhuzam, hogy ha megvan egy lelki egyetértés, összhang, akkor mûködni kellene a szexnek is. ( leszámítva szélsõséges méretek stb) Abban szintén egyetértek, hogy aki elkezdi 13 évesen aztán csak hajtja és hajtja, 18 éves korára úgy kiég, lelketlen lesz, hogy már csak a perverziók maradnak, különben már fel se izgul. Másik véglet... tapasztaltam már olyat olyannal, akibe szerelmes voltam, hogy már az egy nagyon durva izgalmi állapotot okozott, hogy csak beszélgettünk. (nem szexrõl) Csak a közelsége, az hogy õ az enyém és én az övé, már teljesen nedvessé tett. :D Hát még a többi, ami ez után következett... :) És ebbe nem volt semmi perverzió, semmi aberrált dolog sõt.. akkor az alkalomkor még orális szex sem. Csak simogattuk egymást, meg aktus volt. Ez csak egy példa volt arra, hogy van pro és kontra, házasságig tartogatást éns e pártolom, de azért nem kéne elveszteni minden jöttmenttel tizenpár évesen, mert aki így tesz, lehet soha nem él meg olyan élményt, amit a szex tud adni... ha azzal csinálod, akivel szeretitek egymást. :)
ha rossz a szex, akkor rossz. fontos része egy kapcsolatnak. sok dologtól lehet rossz. ha a másik fél nem kezdeményezõ sosem, ha forgatni kell az ágyban, ha nem képes elengedni magát. és a szerelem csak egy része ennek az egésznek, korábbi szar tapasztalatok, vagy tévhitek is elcseszhetik az egészet
ez nem fórum. és valójában mit is akarsz akkor kérdezni?
A kérdező hozzászólása: Leírtam a véleményemet és álláspontomat a témáról, de KÉRDEZTEM, ugyanis érdekelne az ellentábor véleménye. Szeretem a kulturált, magvas eszmecseréket, amikor nem futjuk le ugyanazokat a köröket újra és újra. Ezért is írtam le hosszan a véleményemet. A többiektõl is hasonlót várok. Fõleg az ellentábortól.
Az olyan hogy görbül?
Hát akkor így jártok, ne ordítozz. Neked kell eldönteni, hogy megéri-e kockáztatni.
Ez elég rossz ötlet. Nem tudom milyen munkátok van, de ha a párod mondjuk biztonsági õrként dolgozik akkor végül is érthetõ hogy azt akarja hogy maradj bent hogy õ ne unatkozzon, de munkahelyen ilyet nem lehet csinálni. Én voltam már portás, a párom is ott dolgozott de õ irodista volt és neki 7-tõl délután 3 ig volt a munkaideje és mégsem várhattam el tõle hogy maradjon bent ha éjszakás vagyok mondjuk. Egyébként simán kiderülhet, gondolom van biztonsági kamera, elég ha csak rutinból megnézi valamelyik fõnök és már kiderül hogy ott mi volt. Meg minek akarja hogy bent maradj? Miért nem enged haza pihenni?
Én nem maradnék bent. Jobb, hogy van munkátok, mint ha hirtelen mindketten munkanélküliek lesztek egy éjszaka miatt.
Attól függ mi munkátok?
Aztán nem ám nem bírjátok ki egymás nélkül 1 éjszaka!Hihetetlen.. és ha tényleg elvesztitek a munkátokat mindketten?Ez nem felelõsségvállalás, amit ti fogtok csinálni!Mert állítom, hogy akkoris hallgatsz a "párodra", mondhatunk mi akármit.
És õ hogy fog dolgozni ha te ott vagy? Mert annak nem sok értelme van, hogy te valahol egy üres munkahelyen aludj amíg õ dolgozik... Amúgy irtó hülye ötlet.
Szerintem simán maradj. Nyilván tudja a párod, mit csinál. Akármit is lehet csinálni, egyszer éltek, nem igaz? ;-) Itt sokan arról panaszkodnak, hogy a párja elhanyagolja, és milyen keveset vannak együtt, a tiéd meg egy éjszakát sem bír ki nélküled... MÁZLISTA! :-)
Gyerekes dolog. Ha ezen múlik a béke, kockáztassatok. Aztán majd lehet egymásra mutogatni ha lesz negatív következménye.
A párod legalább olyan intelligens, mint te. Összeilletek.
"Már kezd duzzogni amiért vacilálok, és azt mondta, hogy biztos van valakim és vele találkozom este. Mit tegyek?" Mi van???Duzzog???!Egy férfi duzzog egy ilyen kis semmiségen?Micsoda szexmániás pasid van, jézusom!Ne is haragudj, de ha már ebbõl rögtön féltékenységi rohamot csinál, akkor cseréld is le!Uramatyám.. és még te nem akarod megbántani? Két lábbal rúgnám ki...
A kérdező hozzászólása: Akkor nemet mondok neki. De nincs oka féltékenynek lennie mert úgysem csalnám meg.
Ha meger egy kirugast az, hogy a futoszalagon kefelhessetek, akkor maradj.
Anyám borogass...Ha egy férfi ebbõl erre a következtetésre jut... Egymáshoz illetek.
A kérdező hozzászólása: Már kezd duzzogni amiért vacilálok, és azt mondta, hogy biztos van valakim és vele találkozom este. Mit tegyek?
Annyira azért nem félhetsz, mert ha így lenne, ki sem írtad volna a kérdést, hanem azt felelted volna, hogy nem, ez nem helyes, neked az a munkahelyed, nem szórakozóhely, fontos a munka, nem veszíthetjük el, és amúgy is egy éjszakát kellene külön tölteni, ami valljuk be igen csak semmi. De te inkább kérdezõsködsz, és bár szinte mindenki azt írja ne menj, azért még rágod a témát, mert hajlasz rá, nehogy "megbántsd"(ezen egy férfi megbántodna???). Gondolom nem egy fél év után találkoznátok újból, mert akkor még meg is érteném a problémát.
A kérdező hozzászólása: Õ nagyon szeretné ha maradnék. Még van másfél órám, hogy eldöntsem mi legyen.
A munkahely pedig nem erre való!
A kérdező hozzászólása: Én félek, hogy esetleg meghal minket valaki vagy valami ilyesmi fog történni.
A kérdező hozzászólása: Már a portásal is megbeszélte. Nem tudom mi legyen nem akarom megbántani sem.
A kérdező hozzászólása: Õ nem mindig dolgozik csak ha szólnak neki akkor kell mennie ide-oda amúgy aludhat éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Milyen futószallagról beszélsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!