Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha egy hetes baba (16 db)

Mi a teendő, ha egy hetes baba besárgult? A kórházba mg nem volt sárga (császáros). Mivel lehet neki segíteni, hogy ne legyen ilyen tompa és aludjon ennyit?

Legjobb válasz: Itatni kell sokat, hogy a bilirubin kiürüljön a szervezetébõl. Nálunk is így volt. 3 óránként etettem (éjszaka is felkeltettem ezt mondta a dokinõ)az étkezések között pedig sokat itattam. 1 hét alatt nagyon szépen rendbejött!

Itatni kell sokat, hogy a bilirubin kiürüljön a szervezetébõl. Nálunk is így volt. 3 óránként etettem (éjszaka is felkeltettem ezt mondta a dokinõ)az étkezések között pedig sokat itattam. 1 hét alatt nagyon szépen rendbejött!
sokat kell anyatejeztetni és rengeteg természetes fény is segiti hogy rendbe jöjjön (persze nem közvetlen napfényre értem hanem ne legyen besötétitve a szobába)
Szia! Én a helyedben azért csináltatnék vérképet is, ha nagyon sárgának látod. Üdv
Szia.Mi visszavittük a kórházba épp ez miatt, és 1 napot fény alá rakták, és még itthon is valami gyógyszertári löttyöt kellett vele itatni.1 hét múlva pedig vérvétel ellenõrzés képpen.Szerintem vidd be a kórházba, megmondják mi a legjobb, nem éri meg kísérletezni.
Azért gyerekorvos látta? Ugye? Ha nem mindenképpen mutasd meg! A veszélyes az, hogy mint írtad, a besárgult babák aluszékonyabbak, keveset szopnak és ezért maguktól nem nagyon gyógyulnak...
Mindenképp hívd fel a kórházat, vagy a gyerekorvost.Nekem 1 hónapos a fiam, és ahogy hazajöttünk másfél nap után úgy besárgult, hogy 15 órán keresztül volt a fény alatt.

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!

Hétvégén leszek 24 hetes! Azt olvastam a neten hogy ez egy büvös határ! Más kismama nem félt ennyi idösen hogy mi van ha megszületik a baba a 24 hétre?

Legjobb válasz: Én is parázós vagyok de enegem megnyugtatott ez a határ. De normál esetben sztm nem kell attól félni h ilyen hamar jön a baba.

Én is parázós vagyok de enegem megnyugtatott ez a határ. De normál esetben sztm nem kell attól félni h ilyen hamar jön a baba.
Szia!Én nem féltem. 31hetes Kismami
Szerintem nincs mitõl félni. Nekem soha meg se fordult a fejemben, hogy bármi baj lehet. Talán mert én nem olvastam ilyeneket terhesen :)
Nekem megnyugtató volt, hogy elértük ezt a kort, de minthogy nem is paráztam elõtte sem, így igazán nem volt olyan nagy jelentõsége. Csak megjegyeztem, hogy jaj de jó, idáig is elérkeztünk! :) Most a 34. héten meg a 37. hét van elõttünk. Utána azt hiszem, már nem koraszülött a baba. :) )
Húúú kedves utolsó, gratulálok a hármas ikreidhez!!!
Èn is gratulálok szívböl a hármasikrekhez!!! :) Kérdezönek: hát én nem féltem, annyi mindent írnak..Elöször izguljon az ember a 12.hét miatt, majd tovább, tovább..ah, nem!Csak ne tessék a rosszra gondolni, minden rendben lesz!! :) Üdv:35 hetes kismama
Én 21 hetes vagyok és már alig várom, hogy betöltsem a 24. hetet, nekem megnyugvás lesz, mert ha bármi történik, van esély arra, hogy a bébi életben maradjon.Persze senki nem akar 24 hetesen szülni, hiszen nagyon éretlen még a babó a méhen kívüli életre, de a tudat, hogy van esélye életben maradni, megnyugtató.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:D! Nagyon aranyosak vagytok:) ! Akkor probálok én sem ezen agyalni:) ! Boldog babavárást mindenkinek:) !
Ne hülyéskedj! Én hármasikrekkel vagyok terhes és nekem meg se fordul a fejemben, hogy a 24. hét körül szülnék!!! Pedig nekem hamarabb lenne rá okom! Én így is a 30. hetet is még korainak találom, és a 32-34. hétre gyúrunk! Megbeszéltük a gyerekekkel!! :D (amúgy attól még hogy a 24. hetet betölti a kismama, az még nem jelent semmi megnyugvást. Annyi, hogy 24. hét elõtt még vetélésrõl beszélünk, utána szülésrõl, de esély inkább a 28. hét utántól van az életben maradásra - úgy 50-70% kb. - de persze ez sem jelent egészséget!)

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

Lehetséges hogy a baba nyomkodja néha a hugyhólyagomat? Van hogy pisilnem kell, de mikor kimegyek akkor alig jön valami. Néha ha egy icipicit megnyomom a hasam akkor olyan mintha majd bepisilnék. Vagy csak a méhem? 16 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia, Mind a kettõ. Picurka kiságynak nézi, a méhed meg alapból nõ és nyomja. Kitartást, lesz még rosszabb is:D Boldog babavárást 31hetes

Szia, Mind a kettõ. Picurka kiságynak nézi, a méhed meg alapból nõ és nyomja. Kitartást, lesz még rosszabb is:D Boldog babavárást 31hetes
Jaja pont ma volt nekem is így...még mondtam is anyukámnak hogy "júúúj szétrugja a hugyhólyagomat a kicsi":) Ugyhogy sztem igen!!
A kérdező hozzászólása: :) Köszike a választ :) Hát gondolom hogy késõbb rosszabb lesz... :) Nagyon sok-sok boldogságot Nektek!
Szia! Igen, az a hólyagod:) ) :És tényleg lesz még rosszabb is. Tudod mi a "legjobb"? Amikor pisilned kell, WC nincs közeledben és akkor kezdi el püfölni vagy épp rugdsni:) )) Isteni:) De ennyit megér:) További boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Igazából már nagyon várom hogy 100%-osan érezzem hogy Õ mozog odabent! És ennyit megér :) :)

Azt mondjàk hogy 37 hetesen màr nem szàmit egy baba koraszulottnek. Ez az àllitàs akkor is igaz ha a baba még nem érte el a 2.50kg-t 37 hetesen?

Legjobb válasz: Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.

Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.
Nekem 37+5-re született a fiam egy baromi erõs hidegfront következtében 2480 grammal, és nem volt korababa, azt mondták rá, hogy kis súllyal született. De semmi probléma nem volt emiatt.
Szia! Nekem a Kisfiam kereken a 37.héten született 2400 gr volt, nem volt korababa. Pedig egy nappal elõbb jön akkor annak veszik (doki mondta) 2200 gr volt amikor 3 nap után hazaengedtek, nem kellett megvárnunk a bûvös 2500 gr-os súlyhatárt.
az enyém koraszülött volt, 37. hétre, alig több, mint 2 kilóval....
A kisfiam a 36 . hét végére született 2350 grammal koraszülött lett !
Hivatalosan nem koraszülött, hanem kis súlyú. Ez nem mindegy, mert a tüdeje pl fejlett stb és jogilag is más (más a családi pótlék, közgyógy)
37+0-tól már nem korszülött, elõtte egy nappal még igen.

Mi van akkor, ha a 32 hetes ultrahangon a baba haskörfogata (AC) egy 28 hetes magzat haskörfogatának felel csak meg?

Minden más érték rendben van, azok rendesen 32-33 hetes baba méreteinek felelnek meg. És a 18 hetes ultrahangon is még a korának megfelel? volt a haskörfogat is. Ez nagy baj? Vagy mit jelent ez? Az nem fejl?dött, vagy simán csak vékony alkat?

Legjobb válasz: Szia. Az én babám is le van maradva kb 2 héttel, de csak a haskörfogata. A doki azt mondta emiatt ne aggódjak, mert én alacsony vagyok, és a baba sem lesz túl nagy, nem jelent semmit.

Szia. Az én babám is le van maradva kb 2 héttel, de csak a haskörfogata. A doki azt mondta emiatt ne aggódjak, mert én alacsony vagyok, és a baba sem lesz túl nagy, nem jelent semmit.
A kérdező hozzászólása: Nade akkor nem arányosan kéne kicsinek lennie? Miért csak ez az érték nem jó? Én nem vagyok túl alacsony (168 cm), a férjem meg kifejezetten magas, 191 centi.
Nem tudom, de én is elég aggódós vagyok, de engem megnyugtatott a doki. Meg azt is mondta, hogy hagyjam az internetet, mert ott sokszor hülyeségeket írnak. Neked mit mondott a doki ?
A kérdező hozzászólása: Hát.. gyakorlatilag semmit :) Most váltottunk orvost, ennél most voltunk elõször, és csomó minden más kérdés is feljött, ezen meg átsiklottam, csak itthon jutott már eszembe.

Mit csinálhatnék 3 és fél hetes babámmal? Egyre kevesebbet alszik ami nem lenne gond ha ellene a kiságyba, de ő csak ölbe van el. Mindenkitől hallgatom hogy elkapattam, de hát első baba

Legjobb válasz: Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4,5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)

Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4, 5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)
Nálunk is sokáig ölben volt el a pici, 4, 5 hónapos koráig hasfájós volt, majd bekapcsolódott a fogzás, úgyhogy sokszor kellett vigasztalni... De ahogy növekszik, egyre jobban kezdi érdekelni az õt körülvevõ világ és már nem csak az öledben akar majd lenni:) Egy 3 és fél hetes babát nem lehet elkapatni!!!! Gondolj bele, hány hónapon keresztül volt eddig az "öledben"? Hiszen szinte még csak most született! Igényli a testközelségedet, az illatodat, a szíved hangját és mindent, amit eddig megszokott... Nyugodtan legyél vele amikor csak igényli és persze amikor te igényled:) Hallgass a megérzéseidre, azok nem csapnak be, még ha elsõ baba, akkor sem.Bõven lesz még ideje az egyedüllétre. Nekem 8 hónapos a lányom, õ is sokat van még ölben - nem csak az enyémben, az apjáéban is:) - és szerintem nincs elkapatva. Egyedül is eljátszik, tudok mellette minden házi munkát végezni, igazodom az igényeihez. Aztán eljön majd az az idõ. amikor neki kell alkalmazkodnia, de úgy gondolom, hogy ezt még egy ilyen idõs babától nem várhatom el. Úgyhogy ölbe vele!!! :) )))
Szia! Szerintem nem az elkapatással van a gond, hanem, hogy ha ölben cipeli az ember egész nap a gyerekét, akkor semmit nem tud csinálni! 3, 5 hetesen nem lehet annyira sokat ébren. A tied mennyit van? Nekem az volt a tapasztalatom, hogy evett, aztán a pelenkázón elnézelõdött, átpelusoztam, és kb még negyed óráig beszélgettem neki, aztán újra aludt. tény, hogy nem magától. Kicsit segíteni kellt, hátsimi, dúdolgatás, ilyenekkel. A hordozóban hintáztatva is pihent jókat! szerintem próbáld ki, hátha õ is aludna, csak nem tudja hogyan. Ha meg neked nem gond, hogy sokat van ölben, akkor ne nagyon hallgass mások véleményére! Remélem segítettem. Jó babázást!
A lányom 1 hós, hasfájó, és ha nem alszik (szerencsére babkocsiban, autóban egyból elalszik) , akkor sokszor kézben van, szereti, ha valaki sétál vele. Általába du. 5 körül kezdõdik akritikus idõszak, ami eltart a fürdetésig, illtve a hajnali 4-5 órás szopizás után alszik nehezen vissza. Ma pl. szinte fent volt 4-tõl majdnem 9-ig, akkor kiraktam a kertbe, ott elaludt.
az enyém is alig akart aludni újszülött korában. Nézelõdött. A kiságyba alig volt, mert ott sírt. Én betettem bébihordozóba és vittem magammal a lakásban. Persze csak kb.20 percre szabad ilyenkor beletenni még. Nem lehet elkapatni. Egyszerûen vágyik a testközelségedre. Esetleg vegyél hordozókendõt vagy kengurut. Úgy egyszerûbb hordpzni. Nyugi ez nem lesz mindig így, amikor elkezd kúszni, mászni már nem vágyik az öledbe. addig meg hallgass az ösztöneidre és ne törõdj mit mond más.
szia, a fiam most 4hós. Az elsõ 2hónapban iszonyat hasfájós volt és éjjel nappal hozzám volt nõve szó szerint! Aludni is csak a mellkasomon volt hajlandó! (napi 1-max 2 órát) Szóval a házimunka meg ilyenek az felejtõs volt. A férjem csinálta... Elkapatni nem tudod neki még erre van szüksége!!!!!! Az én babám mostanában kezd ellenni egyedül a játszószõnyegén vagy ha beteszem a babahordozóba és viszem magammal. Szóval mostmás apránként tudok ezt azt csinálni otthon. Én nem bántam meg hogy az elsõ két hónapot szinte a karomban töltötte a picúr, mert mostanra bizony mosolygós, kiegyensúlyozott baba lett! Hallgass az ösztöneidre, és szard le az "építõ" kritikát! Én mindenkinek azt mondtam, hogy azért szültem hogy kényeztessem! -és ez így is van.

37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!