Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha egy hetes (106 db)

Mit szólnátok, ha egyik napról a másikra kiderülne, hogy 12 hetes terhesek vagytok?

Legjobb válasz: Örülnék, de számomra nagyon furcsa, ha valaki addig észre sem veszi.

Örülnék, de számomra nagyon furcsa, ha valaki addig észre sem veszi.
Sziasztok 13 hetes voltam mikor kiderült a terhességem. Fogamzásgátlót szedtem volt megvonásos vérzésem. Voltak tüneteim igen, levert a víz, szédültem, és ezerrel vert a szívem....de mivel régen pánikbeteg voltam teljesen azt hittem, hogy megint visszatért. Emitt voltam kivizsgáláson, háziorvoson mindenhova küldött a tüneteim miatt (kb.7-8 hetes terhes lehettem). 12héten kezdtem el gyanakodni, amikor elkezdett sötétedni a mellbimbóm és puffadtam nagyon. Beütöttem a tüneteket a google-ba kíváncsiságból és persze, hogy a terhesség jött fel elsõnek. Nem igazán akartam hinni ennek az egésznek mert 5 éve szedtem a fogamzásgátlót, igaz néha volt, hogy este iszogattunk csajokkal és akkor másnap reggel pótoltam. Másnap elmentünk párommal, hogy vegyünk tesztet, persze végig azt szajkóztam:"ez vicc, tuti nem vagyok terhes". Hazaértünk, irány a wc, teszt elõ, pisi, rácsepegtetem azt a bizonyos 3 cseppet (gabriel teszt), megy végig a pisi, és egybõl olyan pozi lett, hogy köpni nyelni nem tudtam. Felhívtam a nõgyógyászom másnapra hívott be. Nem terveztünk egyenlõre gyermeket így elsõnek sírva fakadtam. Még mindig azt gondoltam, hogy tuti ciszta mert az is csinálhat ilyet...stb. Esetére megnyugodtunk, átgondoltuk..és már azon viccelõdtünk, hogy mi van ha azt mondja a doki haha Ön belépett a 2. trimeszterbe:) ) Álmomban sem gondoltam, hogy tényleg ez fog történni másnap. Felfeküdtem a vizsgáló asztalra: doki megszólal: akkor most megcsináljuk a 12.Heti orrcsont és tarkóredõ mérést..gratulálok kismama. Bocsi ha hosszúra sikeredett..nagyjából ennyi a történetünk. Lányom 4kg-val született, mára 22 hónapos cserfes kis csajjá cseperedett, és most vagyok 5-6 hetes terhes a kis tesóval, ez már tervezett baba:) Szép napot mindenkinek-
Én majd egy év sikertelen próbálkozás után már nagyon is örülnék neki :-) Hogy rögtön a 2. timeszterrel "kezdhetném" az meg külön öröm lenne, legalább az elsõ hónapok bizonytalanságán rögtön túl is lennék.
Mondanék egy cifra sort, aztán mennék rögtön dokihoz, hogy megnézze, minden rendben van e. A cifra azért lenne, mert most egymás után, tervezetten jött két gyerekünk, és még fáradt vagyok a harmadikhoz, most kérek legalább 3 év "pihit" és csak kettõre figyelnék inkább... Persze ha jön, akkor lenne pár hónapom hozzászokni :)
Édesanyámnak rövid terhessége volt, mindössze 3 hónap! Õ sokszor ment orvoshoz, hogy terhes (már nevettek rajta az ismerõsök, hogy mért megy megint) de mindig azt mondták, hogy nem terhes, higgye már el. Majd kórházba került és kiderült, hogy tényleg terhes és a 6ik hónapban van!
Hát én borzasztóan örülnék. Amúgy a húgom így járt. Védekeztek, megjött neki, megjött még egyszer, megjött harmadszor és utána olyan konstans hányingere és fáradtsága volt, meg egyéb tünetei hogy csinált egy tesztet... hát már elmúlt 12 hetes akkor. De gyak. semmi tünete nem volt addig. Mondanom sem kell, nem tervezett baba volt. 5 éves :) Mi már több mint egy éve próbálkozunk, de az elején mikor megjött mindig reménykedtem, hogy ááá azért baba van a dolgoban (anyum is így volt a tesómmal anno). De egyelõre nem vagyok 12 hetes terhes :D
Örülnék :) ))bár fura lenne, mert nekem feltûnne, ha kimaradna :P
Nem tudom mit szólnék, nekem a kisfiam becsúszott de arról már 4 hetesen tudtam.Élesben év vége felé szeretnénk próbálkoznia tesóval, tehát örülnék és kicsit meg is ilyednék, pláne, hogy pont 3 hónapja volt egy vetélésem.
ijednék, bocsánat rosszul írtam
Már hamarabb rájönnék és tuti elvetetném... Pontozzatok le de nem mindenki akar gyereket! Ha ezt nem tudja valaki elfogadni azzal baj van!
Meglepõdnék, mert mindig megfelelõen védekezünk :) Miután felocsúdtam, biztosan nagyon örülnék, mert szeretnénk még babát.
5. vagyok, már a második lenne, de tényleg örülnék egy kistesónak :) .
Õszintén? elájulnék. A férjem meg repdesne(ismerve õt és a témát és mert mennyi cirkusz volt már belõle).
Én majdnem így jártam. Nem állt be még a menzeszem a szoptatás után, volt, h kimaradt 1-1 hónap, a teszt negatív lett. A rákövetkezõ tesztet 1 hónap után csináltam és az lett pozitív, mensi szerint akkor már 12 hetes lettem volna. De a baba méretei alapján szerencsére csak a 8. hétben voltam. Úgyhogy van ilyen, megesik! :)
kedves kérdezõ veled történt ilyen?
Én momentán örülnék neki :) . De nagyon meglepõdnék :) !
5 Az elsõ gyereknél persze örül az ember, de már a sokadiknál, fõleg úgy, hogy tudja, hogy az egész oroszlánrésze az övé, már nem oly repesõ lesz az ember:D
A kezdeti sokk után biztos örülnék neki..idõvel.. Bár nincs tervben a gyerek, valahogy biztos megoldanánk.
Hàt èn hasonlóan jàrtam, 10 hetes oltam ami akkor derü, t ki mikor elmentem az elsõ hormon inekcióra, mègzerencse hogy benèztek :-) Hiàba terveztük sokkot kaptam , hisz 3 hónappal elõtte közöltek hogy kezeles kell es így is minimum 1-2 ev, màskèpp kezdtük rendezni az èletünk, ràadasul pont kirúgtak, es bírósàg is lett belõle... Több napig csak sírtam, mèg most 22 hefesen is van hogy bepanikolok....
Én lennék a világon a legboldogabb :) Meglepõdnék hogy nem vettük észre de nagyon boldogok lennénk :)
Nagyon meglepõdnék, szerintem kicsit be is pánikolnék. De a kezdeti sokk után nagyon örülnénk neki, fõleg, hogy a páromon látom, hogy már szívesen babázna, és sokat is beszélgetünk a témáról. Nem is jönne sokkal elõbb mint ahogyan terveztük, ugyanis mi 1-2 évet adtunk magunknak, és belevágunk élesben. :)
13:09 Én nem pontozlak le, csak azt nem értem, akkor minek írsz a teherbeesés kategóriába.

Mit jelenthet ha 7 hetesen váratlanul vérdarabok jöttek ki belőlem és azóta is van egy pici vérzésem hasfájás nélkül? Nagyon félek hogy elment a magzat.

Most 7 hetes terhes vagyok.Ma hajnalban felkeltem pisilni,és ahogy elindultam elkezdtem folyni.Mikor megnéztem mi az, megijedtem mert több nagyobb vérdarab jött ki bel?lem egy kis folyékony vérrel.Nincs hasfájásom,de azóta is van kis vérzésem.

Legjobb válasz: Szerintem azonnal menj dokihoz!

Szerintem azonnal menj dokihoz!
Azonnal dokihoz menj!!!!!darabos vérzés vetéléshez vezet, sajnos tapasztaltam!!!
Sajnos nekem is igy ment el, azonnal menj orvoshoz!
Én is 7 hetes vagyok! Az én doktornõm azt mondta, ha darabos vérzés van, azonnal hívjam és menjek be a kórházba!Ezt javaslom neked is, hátha tudnsk még segíteni rajta!
Azonnal menj orvoshoz, de még ne add fel a reményt! Próbálj megnyugodni, mert az idegeskedés árt a babának! Tudnod kell, hogy ez lehet vetélés is, de nem biztos! Van olyan ismerõsöm, aki 9 hónapig rendesen menstruált, és egészséges babája született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Most jöttem haza az UH-ról és az orvostól, és megnyugtattak.A baba megvan, jól van és szépen fejlõdik.Mondta az orvos hogy vérzés elõfordulhat, ez még normális, csak nagyobb az esélye az elvetélésnek.Pihenni kell és bízni!!!Remélem nem lesz több ilyen...

Mit csináljak az egy hetes kisbabámmal ha fáj a pocija és nem tud büfizni?

Mennyit kell büfiznie hogy ne fájjon a pocija? Tényleg 2 óránként szabad szopiztatni, nehogy fájjon a pocija?

Legjobb válasz: Próbáld meg csak megvigasztalni ha sir és te azt gondolod hogy nem éhes, lehet nem is éhes a pici csak a közelségedre vágyik.Onnan tudod hogy fáj a hasa hogy huzza fel fele a lábát.Akkor simogasd neki meg sétálni kell vele és büfiztetni. egy 11 hónapos kislány anyukája

Próbáld meg csak megvigasztalni ha sir és te azt gondolod hogy nem éhes, lehet nem is éhes a pici csak a közelségedre vágyik.Onnan tudod hogy fáj a hasa hogy huzza fel fele a lábát.Akkor simogasd neki meg sétálni kell vele és büfiztetni. egy 11 hónapos kislány anyukája
Lehet hogy nem is azert sir mert tul van etetve, hanem azert, mert ehes!!! Honnan tudja a vedono, hogy tuleteted? Tedd mellre mindig, ha nem fogadja el, akkor pedig simogasd a kis hasat az ora jarasaval megegyezo iranyba, csak finoman, de azert eleg sokaig! Ezt nagyon szeretik. De a dudi megnyugtatja oket elvileg, ha nem is szopizik. Van cumija a babadnak?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. eddig mindig cicire tettem mikor sirt és láttam rajta hogy éhes, mert a száját nyitogatta. Csak azt vettem észre hogy erõlködik, mintha kaksizni akart volna, de nem hallotam semmit hogy jött is volna. Meg összerándul a pici arca is olyankor és onnan gondoltam hogy hasfájos. ezért is szóltam a védõnõnek meg a dokinak. Õk mondták hogy ne etesem 2 ó-nál elõbb.
hát nekem nem volt hasfájos de én mindig cicire tettem még most is és nagyon sokat szert enni nem is síros baba Ha sír eszik is mindig elfgadta.
Nekem még nincs kisbabám, de az egyik ismerõsömék babáját a kórházba is be kellett vinni, mert túl etették. Én hallgatnék a védõnõre.
Az Infacolt nyugodtan adhatod neki, ha fáj a hasa. Én is adom naponta többször is. Én igény szerint szoptatom a 9 hetes kisfiamat, így tettem az elsõ kettõ gyerekemmel is. A mostani gyerekorvosom egy õskövület, aki szerint csak szigorúan 3 óránként ehet a baba, éjjel csak teát szabad neki adni, nehogy megetessem. Véletlenül elszóltam magam, hogy hasfájós, rögtön jött a válasz: mert össze-vissza etetem! Neki az igény szerintirõl ez a véleménye...Én se teát, se vizet nem adok neki. Már hízott 2 kg-ot.
Teljesen egyetértek, az utolsó válaszoló nagyon jókat írt. Csak annyit tennék még hozzá, hogy a lányom nagyon hasfájós volt, és ami neki segített, az a melegítõ-párna. GYógyszertárba vetem ezer ft-ért, 2 db van benne, kék zselészerû-cucc van benne, és ha megmelegítettem , akkor nagyon sokáig tartotta a meleget. ere fektettem hasra a lányomat, és ez nagyon jó volt neki. De sima háztartási sóból is csinálhatsz melegítõ-párnát, jó erõs és sûrû szövésû anyagból varrd több rétegben hajtva, nehogy kiszóródjon belõle a só.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Beszéltem az anyukámmal és mondta hogy ne ha hallgasak a dokira meg a védõnõre mert valószinûleg éhes a kicsi! Meg lehet hogy fázik is néha! Nem adok neki vizet mert nem kellett és nem erõltetem! :D Cumija az van néha azt is szopizza de nem naon! :S Sebaj!!! Mert a cicimet megkapja ahányszor csak kéri a kis drága!
Hasfájásra jó még a babamasszázs. Keress rá a neten, jó rajzokat lehet találni, nem is kell megvenni a könyvet. Egyébként az anyatejet másfél óra alatt megemésztik utána már lehet etetni (ha evett eleget, ha nem, gyakrabban is kérhet). De ha ennyire keresi a cicit, akkor lehet, hogy tényleg éhes. Nem gondoltál rá, hogy kölcsönözz egy babamérleget? Nem jó, ha valaki éjjel-nappal mániákusan méregeti a babát, de azért az elején jó, hogy tudd, hogy tényleg eszik-e rendesen, hogy van-e elég tejed. Az enyém is állandóan sírt az elején, aztán kiderült, hogy nem szopott eleget (bimbóvédõt használtam, azzal nem tudott).
Tuti ehes, en amikor hazamentunk a korhazbol, egyfolytaban mellemfektettem a kicsit, es ott dudizott. Komolyan mondom mindig, nem neztem sohasem az orat! Aztan ahogy nott a baba, tobbet tudott szopizni mar egyszerre, igy nem dudizott mar mindig, ritkultak az evesek, hiszen nott a gyomra, tobbet tudott megenni. Ha nem eszel olyan etelt, amitol fajhat a hasa a kicsinek, akkor ehes!

Mi történik, ha egy terhes pont az ünnepek alatt (most itt a dec.24-től dec.29-ig majd a dec.31-től jan.5-ig tartó időszakot értem) 12-13 hetes mikor a tarkóredős szűrést kellene megcsinálni, vagy esetleg a 16. hete ekkor van?

Arra gondolok,hogy mondjuk nincs fogadott orvosa, aki a magánrendelésére behívná az ünnepek alatt. Úgy tudom nagyon fontos, hogy megfelel? id?ben végezzék el ezeket, mert egyébként a kapott eredmény nem sokat ér.

Legjobb válasz: Nekem a tarkoredõszûrést,elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem,azt mondta nem probléma.

Nekem a tarkoredõszûrést, elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem, azt mondta nem probléma.
Elõzõ vagyok.Sajnos igy kaptam idõpontokat.
Szia, tarkóredõ szûrés 11-14 hét között, második genetikai uh 18-20 hét között szokták csinálni, az AFP-t szokták konkrétan a 16.héten elvégezni a minnél pontosabb eredményért (bár önmagában ez a vizsgálat nem sokat ér szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, úgy értettem hogy az AFP szûrést (nem a genetikai UH-ra gondoltam, mert azt 18-20 hét körül csinálják és ott nincs olyan jelentõsége hogy pontosan melyik héten csin.ezen belül). Az AFP értéknek a 16 max. 17.héten van diagnosztikus értéke, utána szinte felesleges megcsinálni. Azért kérdezem, mert barátnõm járt így hogy nem kapott idõpontot, csak januárra és akkor már kicsúszik a 17 hétbõl is. De más is járhat így..a tarkóredõ szûrésnek sincs sok értelme 14-15 stb.hetesen..

Mi a teendő, ha egy hetes baba besárgult? A kórházba mg nem volt sárga (császáros). Mivel lehet neki segíteni, hogy ne legyen ilyen tompa és aludjon ennyit?

Legjobb válasz: Itatni kell sokat, hogy a bilirubin kiürüljön a szervezetébõl. Nálunk is így volt. 3 óránként etettem (éjszaka is felkeltettem ezt mondta a dokinõ)az étkezések között pedig sokat itattam. 1 hét alatt nagyon szépen rendbejött!

Itatni kell sokat, hogy a bilirubin kiürüljön a szervezetébõl. Nálunk is így volt. 3 óránként etettem (éjszaka is felkeltettem ezt mondta a dokinõ)az étkezések között pedig sokat itattam. 1 hét alatt nagyon szépen rendbejött!
sokat kell anyatejeztetni és rengeteg természetes fény is segiti hogy rendbe jöjjön (persze nem közvetlen napfényre értem hanem ne legyen besötétitve a szobába)
Szia! Én a helyedben azért csináltatnék vérképet is, ha nagyon sárgának látod. Üdv
Szia.Mi visszavittük a kórházba épp ez miatt, és 1 napot fény alá rakták, és még itthon is valami gyógyszertári löttyöt kellett vele itatni.1 hét múlva pedig vérvétel ellenõrzés képpen.Szerintem vidd be a kórházba, megmondják mi a legjobb, nem éri meg kísérletezni.
Azért gyerekorvos látta? Ugye? Ha nem mindenképpen mutasd meg! A veszélyes az, hogy mint írtad, a besárgult babák aluszékonyabbak, keveset szopnak és ezért maguktól nem nagyon gyógyulnak...
Mindenképp hívd fel a kórházat, vagy a gyerekorvost.Nekem 1 hónapos a fiam, és ahogy hazajöttünk másfél nap után úgy besárgult, hogy 15 órán keresztül volt a fény alatt.

Mit tehetek, ha 36 hetesen olykor fél órát is kemény a hasam és nyilalásokat érzek alul. Nem görcsölök, olyan mintha a bébim tolná magát kifelé, és ez egy-egy pillanatra nagyon fáj. Mitől van?

2 napja voltam ctg-én, csak enyhe keményedéseket mutatott, azt mondta a dokim minden rendben. Tegnap uh-on is mindent rendben találtak, a baba méretei megfelel?ek, pedig néha úgy érzem alig fér el bennem. MA pedig szinte egész nap keményedtem. Másnál is így van ezekben a hetekben?

Legjobb válasz: Igen és ez teljesen ermészetes! Lassan készülõdtök a szülésre mindketten. Én is így voltam, elsõször napi 1-1keményedés, aztán egyre sûrübben, egyre kisebb terhelésre, majd a jóslók is beindultak. A 37.héten aztán megszületett a kisfiam. teljesen érett, egészséges újszülöttként. Csak mindenórássá váltál, ennyi az egész!

Igen és ez teljesen ermészetes! Lassan készülõdtök a szülésre mindketten. Én is így voltam, elsõször napi 1-1keményedés, aztán egyre sûrübben, egyre kisebb terhelésre, majd a jóslók is beindultak. A 37.héten aztán megszületett a kisfiam. teljesen érett, egészséges újszülöttként. Csak mindenórássá váltál, ennyi az egész!

Mire van szüksége egy 6 hetes cicának (ha a leválasztás már alkalmas)?

Mi neki az ideális fekhely? Milyen tálka kell neki, hány részes? Naponta hányszor kell őket etetni, és mivel ( ha meg lehet oldani valami nem túl drága kajával)? Milyen játékokkal játszanak szívesen? (A mű egér az előző macskáimnál nem jött be).Macska/bolha nyakörv közt van különbség? És melyiket érdemes? Mikortól? Mivel lehet őket hazahozni? Ha kinti macskák(csak bent alszanak)kell a kaparófa?

Legjobb válasz: http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetese-ma.. http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese.. http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk.. De a 6 hetes még nagyon pici, azt nem szabad még elhozni az anyja mellõl. Igazából még 8 hetesen is korai. Ha olcsón akarsz neki jó kaját adni, akkor farhátat, csirkenyakat vegyél nekik és belsõségeket, májat szívet, de májból nem szabad neki túl sokat adni, egyszer-kétszer egy héten. Ezekkel a nyers húsokkal jársz legjobban. A parizer és májkrém semmiképpen sem megfelelõ, azok nem kaják. Néha egy-egy falatot kaphatnak belõlük, mert szokták szeretni az ízét, de ne ezekkel lakjon jól. Feküdni, aludni úgyis ott fog, ahol akar, meg ahol engeditek neki. Játéknak legjobbak az egyszerû dolgok, papírgalacsin pl. Kicsire még nem szabad bolhairtó vegyszereket tennni. Ha kint járkálnak eleget, akkor nem nagyon van szükségük kaparófára, de jól teszed ha tartasz nekik egyet vagy egy régi bútort, amit kaparhatnak, mert a macskák már csak ilyenek, mindig kapargatnak, így boldogok.

http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/macska-etetese-ma.. http://www.haziallat.hu/macska/taplalkozas/kismacska-etetese.. http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk.. De a 6 hetes még nagyon pici, azt nem szabad még elhozni az anyja mellõl. Igazából még 8 hetesen is korai. Ha olcsón akarsz neki jó kaját adni, akkor farhátat, csirkenyakat vegyél nekik és belsõségeket, májat szívet, de májból nem szabad neki túl sokat adni, egyszer-kétszer egy héten. Ezekkel a nyers húsokkal jársz legjobban. A parizer és májkrém semmiképpen sem megfelelõ, azok nem kaják. Néha egy-egy falatot kaphatnak belõlük, mert szokták szeretni az ízét, de ne ezekkel lakjon jól. Feküdni, aludni úgyis ott fog, ahol akar, meg ahol engeditek neki. Játéknak legjobbak az egyszerû dolgok, papírgalacsin pl. Kicsire még nem szabad bolhairtó vegyszereket tennni. Ha kint járkálnak eleget, akkor nem nagyon van szükségük kaparófára, de jól teszed ha tartasz nekik egyet vagy egy régi bútort, amit kaparhatnak, mert a macskák már csak ilyenek, mindig kapargatnak, így boldogok.
6 hetes cicát leválasztani még nagyon-nagyon korai! Ne csináljatok ilyent kérlek! ha meg nem tudod rászoktatni az alomra ilyen picin, akkor meg kivágod az utcára. Hihetetlen! ideálisan a 10. héttõl lehet leválasztani, de a 8 hetet mindenképp meg kell várni! 6 hetesen került hozzám korábban egy cica, ha nincs mellette egy másik nagyobb, akkor soha a büdös életben nem tanult volna meg mosakodni, az alomra szoktatás bár egyszerû volt az õ esetében, de még a mai napig képes nem betakarni, és még mindig elvárja, hogy a nagyobbik takarítson utána, pedig már lassan 4 éves! szóval tényleg csak jó indulatból mondtam el ezeket!!!
A kérdező hozzászólása: Én semmi rosszat nem akarok egy kiscicának. Szeretném minél hamarabb elhozni a helyérõl, igazából a gazdái is siettetik. Viszont semmi szociális bajt nem akarok ezzel okozni, és soha nem lennék képes egy cicát se kirakni az utcára, és ha most azt mondod, hogy ha részem lesz abban, hogy nem lesz szobatiszta, vagy összekarmol mindent, akkor se raknák ki egyet se mert már volt részem is az ilyen "rossz" helyzetekben. Én csak úgy érzem õket biztonságban, ha itt látom a szemem elõtt õket. Nem mintha ott nem lenne rossz helyük ahol most vannak. Tényleg nem akarok rosszat nekik, éppen ezért várok akkor, és nem fogom elsiettetni a dolgot .Köszönöm a válaszokat, linkeket, sokat tanultam :-))
Én sem úgy gondoltam, bocsi, csak annyi rossz történik az állatokkal és féltem õket!
A kérdező hozzászólása: elhiszem, én se akartalak így letámadni :)

Egy chihuahua kölyök oltási programja mennyibe kerül? Mik a kötelezõ oltások? Ha 8 hetesen kerül hozzám a kutyis és még nem volt oltva.

Legjobb válasz: ha 8 hetesen még nem volt oltva, akkor hidd el, nem kell neked az a kutya. Az semmi mást nem jelent ,csak azt, h szaporítótól van, egy szapis csivi meg jó, ha életben marad.

ha 8 hetesen még nem volt oltva, akkor hidd el, nem kell neked az a kutya. Az semmi mást nem jelent , csak azt, h szaporítótól van, egy szapis csivi meg jó, ha életben marad.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát, én ezt a véletlen szaporulat dolgot nem veszem be. Mert még ha véletlen szaporulat is, a gazdi lehetne annyira felelõsségteljes, hogy beadatja a szükséges oltásokat, meg annyira törvénytisztelõ, hogy rakat a kölykökbe chipet, ami nélkül ugye nem cserélhet(ne) gazdát a kutya. A 10000Ft-ba akár bele is férne. Pont emiatt nem vennék kutyát ettõl a hirdetõtõl. Ráadásul a csivava keresett fajta, bármilyen kölyköt eladnak, ami picit is hasonlít rá, ráadásul sokszor betegeset is. A menhelyen legalább meg mondják, hogy keverék, várhatóan mekkora lesz, milyen temperamentummal és van-e ismert problémája. Nekem is véletlen szaporulatból van a kutyám, de õt nem akarták fajtatisztának eladni, ismertem a szüleit (mindkettõ tk-s, makk egészségesek), csak az orvosi költséget fizettük ki és az eset után ivartalanították is a szülõket.
hát nem tudom én viszont elgondolkodnék rajta...nekem úgy tûnik hogy ez egy véletlen szaporulat lett, és nem pedig szaporítók...mi is ismerõstõl, véletlen szaporulatból vettük a kutyánkat, és állítom ha versenyeztetnénk akár díjnyertes is lehetne, tökéletesen megfelel a fajtára jellemzõ elõírásoknak :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 ezer forintért semmilyen kutyus nem létezik. Maximum a menhelyrõl hozott, akinek csak az oltásait kell kifizetni. Hidd el nekem, nem kapsz csivavát 10 ezer forintért. Az elõttem szólók is írták, de elmondom neked én is: EZEK SZAPORÍTÓK! A tenyésztõ arra törekszik, hogy a lehetõ legegészségesebb, standard-hez legközelebb lévõ, örökletes betegségektõl mentes CSIVAVÁT adjon. A tenyésztõ célja a fajta nemesítése. A szaporító ezzel szemben az egyedszám növelésére törekszik, valószínû nála a beltenyészet, az érdekli, minél több kiskutyája legyen, amiket eladhat, az egészség nem számít. Ne vedd meg!! Tizen évre szeretnél társat? Akkor ne sajnálj érte 100 ezret. Egyébként, ha meg is veszed 10 ezerért akkor is nagy a valószínûsége, hogy a következõ kétszázat pár hónap alatt rá fogod költeni. Menhely, fajtamentés és tenyésztõ. Ez a három lehetõség létezik sajnos. Az expressz, apród, jófogás az nem választható opció.
A kérdező hozzászólása: [link] ez a hirdetés, emailben válaszolt mikor irtam neki h beteg kutyát nem akarok és oltási könyvét meg akarom nézni. Amugy menhelyi kutyákat nézek de amiket kinéztem eddig akkor tályt vitték el, ezért gondoltam h veszek. De lehet tovább várok.
semmiképp ne vedd meg!!!! ezzel egy szaporítót fogsz támogatni. még az se biztos, hogy 8 hetesen adja. kérlek írd ki a nevét, elérhetõségét hátha van közöttünk egy hatósági ellenõr, aki feltenne neki pár kérdést. minimum 1 oltásnak, 2 féreghajtásnak, CHIP-nek, törzskönyvnek, szülök szûréseinek kéne lenni!!! NE VEDD MEG. inkább ments meg egy menhelyes kutyust.
Hát egy nj 35 kg, és nincs agyon nyomorítva. Egy csivava társasági, öleb kutya, alapból gyengébb, mert iszonyat pici, természetellenes. És ezt megspékelik azzal, hogy semmilyen egészségügyi elõírást nem tartottak be és oltás nélkül adják el. Én nem venném meg, mert van rá esély, hogy baja legyen.Akár el is pusztuljon.A "kedves" eladót, meg nem érdekli, megkapja a pénzét és gyártja tovább az ilyen kutyákat.
A kérdező hozzászólása: 10e ft nem tenyésztõtõl. Van egy 5 éves egészséges németjuhászunk 4 hónaposan hoztuk el de az se volt se féreghajtva se oltva még akkor. De ha ti mondjátok átgondolom, gondolom a kettõ nem ugyan az, de mégis kutya az kutya nem?
ne vedd meg ezt a kiskutyát.
Az általános program 6 hetesen parvó 8 hetesen kombi 10 hetesen kombi 12 hetesen veszettség De biztosra veheted, hogyha 8 hetesen még nem volt oltva, az úgy csivava, ahogy én apáca, és úgy is egészséges, ahogy én építészmérnök.
Elvileg 6 hetes korban kezdõdnek az oltások, akkor már kellett volna, hogy kapjon egy parvo ellenit. Egyébként ahány orvos, annyiféle vakcina és oltási program. Az enyém kapott két parvo ellenit és két kombináltat, 3 hetenként (6 hetesen az elsõt, még a tenyésztõnél), aztán 4 hónaposan a veszettség ellenit és 9 hónapra rá még egy veszettség ellenit. Egy oltás kb. 4000 ft, de Pesten lehet ennél több is, sõt, általában ott több.
véletlen szaporulatért pedig nem szokás pénzt kérni!!!!

Kinek mi a véleménye a Hatvani kórházról? 19 hetes kismama vagyok eddig oda jártam ultrahangra, nem fogadtam még orvost szóval külön orvosom sincs. Ha most átszeretnék menni gyöngyösre akkor elég csak felkeresnem egy dokit vagy fogadnom kell?

Legjobb válasz: Szia! Én is hatvani vagyok. Az ünnepek alatt voltam kórházban ott 3 napot 8+5 hetesen. Amikor kijöttem felkerestem a védõnõt (elsõ alkalom) a zárójelentésemmel, és csak ámult, hogy mennyire hiányos a leletem. Még gyógyszereket sem ajánlott az orvos a nõvérke írt fel nekem papírra tanácsokat, hogy miket váltsak ki.(magzatvédõ,vas,magnézium) Azt mondta siralmas volt az ellátás ünnepek alatt ott. A nõvérek viszont aranyosak! Ha másik kórházba szeretnél járni akkor egy kérelmet kell írnod "Területen kívüli beteg ellás engedélyezése" címmel, és azt kell a másik kórházba vinned, hogy fogadjanak. 12hkm

Szia! Én is hatvani vagyok. Az ünnepek alatt voltam kórházban ott 3 napot 8+5 hetesen. Amikor kijöttem felkerestem a védõnõt (elsõ alkalom) a zárójelentésemmel, és csak ámult, hogy mennyire hiányos a leletem. Még gyógyszereket sem ajánlott az orvos a nõvérke írt fel nekem papírra tanácsokat, hogy miket váltsak ki.(magzatvédõ, vas, magnézium) Azt mondta siralmas volt az ellátás ünnepek alatt ott. A nõvérek viszont aranyosak! Ha másik kórházba szeretnél járni akkor egy kérelmet kell írnod "Területen kívüli beteg ellás engedélyezése" címmel, és azt kell a másik kórházba vinned, hogy fogadjanak. 12hkm

14 hetes elmúlt a babóm, örökké fel akar ülni. Ha egy kicsit is megdöntve fogom ordít. Mit csináljak? Szabad ezt neki?

Tudtommal nem szabad a gerince miatt de csak így van nyugton, persze néha-néha eljátszik fekve, de ha megunta, jön ez a fel akarok ülni dolog, nem is beszélve arról, ha felhúzom a két kezénél, akkor meg állni akar, de ez szerencsére ritkább. 2. kérdés: a babakocsit már kicsit megdönthetem neki, hogy tudjon nézel?dni? fekve ordít....

Legjobb válasz: A kisbabáknak mindent szabad! Hasra gyúr, hogy 16 hetesen majd fel bírjon magától ülni. Neked nem, szabad, õt sürgetni, vagy visszafogni.

A kisbabáknak mindent szabad! Hasra gyúr, hogy 16 hetesen majd fel bírjon magától ülni. Neked nem, szabad, õt sürgetni, vagy visszafogni.
Hat, szerintem megoszlo velemenyeket fogsz kapni. En a kisfiamat 4 honaposan tettem at a mozesbol a sportreszbe, de termeszetesen nem ulo pozicioban, hanem felig fekvoben. Elotte anyosom mindig egy kisparnat tett a mozesba, hogy kilasson a gyermek. Otthon is tehetsz egy parnat a hata ala, ne ultesd fel, csak ugy felig. A kisfiam 6 honaposan mar ult, persze el-eldolt, de nem lett semmi baja a gerincenek.
Nem kell félreérteni a dolgot. Attól még, hogy úgy tûnik nem feltétlen akarja. Ezek veleszületett reflexek, de ettõl még nem érett meg rá. Természetesen nem kell a babának 0-24 vízszintesen lennie. Ha jól emlékszem kb max 45°-os szögig kicsit tovább is ülhetnek, csak a rendes, 90°-os ültetést kell minimálisra csökkenteni míg nem ül magától a baba.
"Tudtommal nem szabad "..félreérteted. Neked nem szabad õt ültetned, pl.. órákra betenned egy székbe. Neki szabad, amihez kedvet és erõt érez. Az a cél végül is, mielõbb felülni, elindulni. Mármint az övé. Csak ne terheld meg! Tudod, régen volt olyan lyukas szék, beletették egész napra a gyereket - na, az ártott. 100 éve. Azt nem szabad. De visszafogni õt a mozgásfejlõdésben, azt sem szabad. Lassan forognia kell már, hemperegni. Ha párszor állásba húzza magát, az egészséges, csak ne egész nap azt játsszátok. A kocsit nyugodtan emeld kicsit meg! Azért van!
A kérdező hozzászólása: Elõfordult olyan is, hogy apuka félig fektetve fogta a kezébe, természetesen nem tetszett a kisfiamnak, sírt és egy hirtelen mozdulattal felült, apuka úgy kapott utána, ha fekszik és vmi játék van a kezébe azt hiszi, hogy valami kapaszkodó és szegény próbálja magát felhúzni vele, ilyenkor tiszta vörös a feje és rendszeresen megüti magát a kis kezével.
A kérdező hozzászólása: okés:) a forgolódás már megy, hasra, oldalra, hátra, az utóbbit most gyakorolja :)
Az én lányom 18 hetes múlt, már megemeltem neki a babakocsit, így tud nézelõdni. Ráadásul rájött, hogy ha belekapaszkodik a kocsi oldalába, fel tudja magát húzni majdnem teljesen. Szóval még jó is neki, mert gyakorolhat. :) Egyébként mióta a gyógytornász mondta, hogy fel kell húzni ülésbe (nem tartotta a fejét), azóta imád "ülni", Este felé már csak a hintában vagy a dönthetõ etetõszékben hajlandó lenni.
nem szabad ültetni! mégis honnan tudná, hogy ülni szeretne ha még nem tud felülni így még nem is ült? nem szabad, kicsinálod a gerincét. majd ha felül magától (ami nem azt jelenti, hogy félig ülõ pózból felhúzza magát) akkor ülhet, addig nem. babakocsit picit megemelheted ha elmúlik 4 hónapos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!