Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a terheléses (15 db)

Mit jelent ha a terheléses cukorvizsgálatnál a 120 perces érték az alacsonyabb?

A 120 perc utáni 2,5 lett.

Legjobb válasz: Húúú, nem ájultál el ilyen értékkel? Ez nagyon durván alacsony cukorszint. Éhgyomorral szokott 3, 3,5 körüli értéket mutatni. Üdv, és boldog babavárást!

Húúú, nem ájultál el ilyen értékkel? Ez nagyon durván alacsony cukorszint. Éhgyomorral szokott 3, 3, 5 körüli értéket mutatni. Üdv, és boldog babavárást!
Az a baj hogy ha terhességi cukros vagy akkor nagyon nem tenne jót még egy ilyen vizsgálat.. Ha el akar küldeni 60 percesre akkor kérdezd meg hogy a cukros víz helyett nem vihetnél-e reggelit, vagy legalább nem lehetne-e a sima tej-zsemle kombinációt alkalmazni, amit néhány helyen csinálnak.
A kérdező hozzászólása: Hát, igen. Nem tartom kizártnak, hogy a doki elküld majd mégegyre :S
jó lett volna ha most nézik a 60-at is mert nekem az a gyanúm hogy oltári magas lehetett... :(
A kérdező hozzászólása: 24 hetes kismama vagyok :) Nem tudok róla, hogy baj lett volna a cukrommal, a 12 hetes vérvizsgálatkor is tökéletes volt
ha csak az inzulin magas az még nem lenne baj, az inzulin molekulák nem mennek át a méhlepényen és így a babára ez nem káros. de ha azért magas az inzulin mert korábban valamikor a cukor is magas volt, az már árt a babának és kezelni kell.
Terhes vagy? Ez azt jelenti, hogy nagyon sok az inzulin a szervezetedben, terhesen eleve mindenkinek több, de a tied nagyon sok, figyelj oda, hogy ne egyél cukrot meg fehér lisztet hanem tk cuccokat akkor nem fog ilyen hamar lezuhanni a cukrod.
A kérdező hozzászólása: Ja az éhgyomri az jó 5, valamennyi (nem tudom pontosan)
A kérdező hozzászólása: Még nem mondott semmit, majd csak 2 hét múlva megyek. :S Én is ezen csodálkoztam, hogy különösebben nem voltam rosszul, kicsit gyenge voltam, de azt gondoltam az éhségtõl.
2, 5 az nagyon alacsony.. nem voltál rosszul? attól lehet ilyen alacsony ha nagyon sok volt az inzulinod, de általában azért nagyon sok az inzulin mert elõtte valamikor nagyon sok a cukor, lehet hogy 60 percnél valami brutálisan sok lett a cukrod, csak ugye 60 percnél nem nézik... Az orvosod mit mond erre?
Esetleg vegyél egy vércukormérõt (vagy kérj kölcsön valakitõl, ha van rá lehetõséged). Reggel mérd meg éhgyomorra a cukrod, majd jól reggelizz meg. Egyél fehér kenyeret, vagy zsemlét és igyál 2 dl tejet. Ezután ha megméred 1 órával akkor kiderül van-e baj.

Mi történik akkor, ha nem járulok hozzá a terheléses oxitocinos vizsgálathoz?

Azt néztem a papíron,hogy az fogadott orvosnak is engedélyeznie kell a beavatkozást.

Legjobb válasz: Semmi. Ráírják a papírodra és kész. De tudod az oxitocinos terheléses tesztnek pont az a lényege, hogy olyan baj is kiderüljön belõle, ami sima NST-bõl nem derül ki. Ugyanis a méhlepény kapacitását nézik ilyenkor, hogy a terhelésre mennyire tud reagálni. Mert mondjuk ha elöregszik a lepény, és a gyerek nem kap elég levegõt, az kissé kellemetlen... De gondolom ha majd vmi baj lesz, akkor az orvos lesz a legnagyobb szemét.

Semmi. Ráírják a papírodra és kész. De tudod az oxitocinos terheléses tesztnek pont az a lényege, hogy olyan baj is kiderüljön belõle, ami sima NST-bõl nem derül ki. Ugyanis a méhlepény kapacitását nézik ilyenkor, hogy a terhelésre mennyire tud reagálni. Mert mondjuk ha elöregszik a lepény, és a gyerek nem kap elég levegõt, az kissé kellemetlen... De gondolom ha majd vmi baj lesz, akkor az orvos lesz a legnagyobb szemét.
a baba érdekeit kell nézned elõször.. gondolom nem jókedvükbõl rendelték el ezt a vizsgálatot. nekem is volt, .
A kérdező hozzászólása: Azt gondolom, hogy azért mert napra pontosan nem születik meg a baba még nincs szükség erre. Nem azért rendelik el, mert gond lenne, hanem 40+1-nél már alapból csinálnák... :( Ha a baba jól van, akkor az az érdeke, hogy ne zaklassuk nem? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leírtad... Végül hüvelyi szülésed volt?
persze, igen. amúgyis fejvégû volt a baba, csak kicsit nagy :) 3620 gramm és 51 cm, igazából én azt hittem a feje nagy és nehezen fér ki, de végül is õ maga volt nagyobb. a feje csak 33 -as körfogatú volt, és kisfiú második gyerkõc, kislányom kisebb volt majd fél kilóval. de mindkettõt indítani kellett mert nem akartak kibújni és ezért kellett a próba!
Ha nem járulsz hozzá, gondolom akkor nem csinálják. Mondjuk vannak orvosok, akik furán néznek rád, ha nem vállalsz valamit, tapasztaltam én is. Azt hiszem csak életmentõ dolgot csinálnak beleegyezés nélkül és ez gondolom a baba életére is vonatkozik nem csak a tiédre.
Szia nekem 2dik fiamal szept 1re voltam ki irva 2dikán be fektettek 2 naponta kaptam terheslést meg se kotyant nem reagáltam rá ez igy ment 13dikáig aznap szültem este meg indult ugy hogy azt hittem a vizem fojt el és tiszta vér voltam... 3dik gyermek vele már 30ra voltam ki irva 31 be kellett feküdnöm ott is terheltek de nem is izgatott már mert nem volt semmi töle ja a fiamat 4200grammal vágás varrat nélkül szültem a lányom 3740gramm 56cm volt 5dikén reggel meg inditotak..
Te kapásból szülj otthon, sok szerencsét...
A kérdező hozzászólása: Te pedig kedves utolsó a kérdésre válaszolj! Csak közlöm Veled, hogy 2-án a karjaimban tarthattam a kislányomat és képzeld, kórházban szültem!!!
Ugyanaz. Csak sima terhelésesen nem szoktak nézni inzulint.
Nem ugyanaz a kettõ, de egyszerre csinálják. A vércukor az ugye az, hogy mennyi glükóz van aktuálisan a véredben. Az inzulin egy hormon, ami azért felelõs, hogy a véredben lévõ glükóz be tudjon jutni a sejtekbe. Terheléses cukorvizsgálat és inzulinvizsgálat úgy zajlik, hogy vesznek vért, majd megitatnak veled egy pohár undorító, tömény, cukros oldatot, majd bizonyos idõközönként ismét vért vesznek. A véredbõl pedig mind a vércukorszintet, mind pedig az inzulint meghatározzák. Tehát egy vizsgálaton belül van a kettõ, de tulajdonképpen nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha nézik az inzulint, az értékébõl mire lehet következtetni? Arra gondolok, hogy a terhelésesnél úgy tudom a 120. percben nézett érték bizonyos határ között kell, hogy elhelyezkedjen, különben nagy eséllyel hajlamos az ember egy késõbbi cukorbetegség kialakulására.
Arra, hogy megfelelõen reagál-e a szervezeted az inzulinra. Ha a sejtjeid "inzulinrezisztensek", akkor sokkal több inzulin kell ahhoz, hogy megfelelõ hatást váltson ki. (Az inzulint ugyebár a hasnyálmirigy termeli) Ha sokáig túlságosan sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ahhoz, hogy a normális vércukorszintet fenntarts, akkor egy idõ után kimerül, egyre kevesebbet tud termelni, tönkremennek a hormontermelõ sejtek, és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség.
A kérdező hozzászólása: oh, a második válasz írásom közben érkezett. Szóval az inzulin értékbõl mire lehet következtetni? Merthogy a terhelésest megcsinálják az sztk-ban, az IR vizsgálat pedig fizetõs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint miután a terheléses értéke a megadott határ fölött van, nem ismerve az inzulin számokat is érdemes mellõzni a cukrot az étrendbõl (meg egyébként is)


Kismamik leírnátok nekem ha ne adja az Isten a terheléses vércukrom magas lenne utánna mi várna rám?

Nemtudom jól tudom e de diétára fognának vagy mit csinálnának?Tudom nem kell ilyenekre gondolni de mégis kíváncsi vagyok,mert áll a zászló bármikor.El?re is köszi a felvilágosítást!!

Legjobb válasz: elküldenek dietetikushoz,aki összeállít neked egy diétát,megmondja,hogy pontosan,mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával,akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.

elküldenek dietetikushoz, aki összeállít neked egy diétát, megmondja, hogy pontosan, mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával, akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.
Igen, diéta, elvileg személyre szabottan, bár nekem semmit nem mondott a dietetikus, csak kiadta, hogy 160-as diéta, mindent én számolgattam a könyvbõl... Aztán ha nem jó a cukrod, akkor inzulin, de ez végsõ esetben. 2 hetetente dietetika.
A kérdező hozzászólása: Uhh köszi a választ!!!REmélem ok lesz minden, de holnap kiderül!!

Mi történik, ha 160g-os szénhidrát diétát kell tartanom, de nem eszek annyi szénhidrátot egy nap? Eddig sem ettem! Eddig is csak reggel ettem szénhidrátot, aztán megpróbáltam kerülni. A terheléses vércukrom 7, 8 lett, amiatt kellene a diéta.

Nem megy a vércukrom 6.5 felé csak, ha nagyon bekajálok, vagy, ha édességet eszek!

Legjobb válasz: Szia! Én 150g CH-n vagyok ccc 2 hónapja. Sose eszem meg a napi 150g CH-t, kérdeztem a dokit, hogy ilyenkor mi van, azt mondta, hogy semmi a lényeg a napi 5x-i kaja... Nem tudom, neked kell-e naplót vezetned a kajálásokról (nekem kell), de ha igen akkor biztos megmondják, hogy oké-e így. Amúgy "cukraim" nekem is pont ilyenek...

Szia! Én 150g CH-n vagyok ccc 2 hónapja. Sose eszem meg a napi 150g CH-t, kérdeztem a dokit, hogy ilyenkor mi van, azt mondta, hogy semmi a lényeg a napi 5x-i kaja... Nem tudom, neked kell-e naplót vezetned a kajálásokról (nekem kell), de ha igen akkor biztos megmondják, hogy oké-e így. Amúgy "cukraim" nekem is pont ilyenek...
A kérdező hozzászólása: Lehet, mivel 55kg korul voltam mikor elkezdtem jarni az etkezesi tanacsadoba. De azt azert jelzem, hogy azota mar 1kg hiztam 1 honap alatt a dieta melett! Addig nem volt jelentos a hizasom, majd most az lesz. Es meg igy is kifogasolta, hogy nem eszek eleget.
Pedig az 5szöri étkezés nagyon nagyon fontos, hogy ne ingadozzon a vércukrod, és pont reggel nem kéne sok ch-t enni. Emellett arra kéne nagyon figyelni, hogy milyn ch-kat eszel.
Én 99kg-s voltam amikor teherbe estem, most 96kg vagyok... jah és 32+4hkm.
A kérdező hozzászólása: Es mit eszel, hogy neked fogyni sikerult? Mert en meg csak a 29. hetnel jarok es 6 kg plusz van rajtam ugy, hogy eszek 5x, de foleg csak hust, zoldseget es gyumolcsot.
Inkább azt tudnám leírni, hogy min változtattam, aminek ez lett a következménye. 1. Nem eszek krumplit, tésztát, rizst, mint azelött. 2. Sokkal több húst eszek, mint valaha. 3. a vesekövem (ami most "alakult ki") miatt már nem napi 1, 5 l vizet iszok, hanem 4-5l-t 4. eddig ittam cukros/édesítõszeres lötyiket, most csak ásványvizet. 5. a zöldségbevitelt szerintem kapásból meg3x-oztam... 6. a kalóriabevitelem (mármint ez az 1500kcal) kb a fele annak amit eddig bezabáltam... Szóval asszem ennyi.
A kérdező hozzászólása: A 16. hozzaszolonak, eszek 5x, bar az uzsonna mar eleg nehezen megy, nem vagyok ebed utan meg 3-4 korul ehes. Ha arra gondolsz, hogy lassan es gyorsan szivodo szenhidratok, arra is figyelek. Nem ezzel van a gondom. Egyszeruen, csak soknak erzi a gyomrom az 5x evest. Meg a merleg is. Alacsony vagyok, es torekeny testalkatu egyebkent. Az utolso hozzaszolora hivatkozva, ne monja nekem senki, hogy 55 kilosan, es 96 kilosan kozel annyi etelre van szuksegunk.
A kérdező hozzászólása: Hat ez az! En is igy eszek, eddig is kb. igy ettem, ami miatt tegnap le lettem tolva. De azert koszi!
Igy is van, nem egyforma a szénhidrát igényetek. A duci kismamának azert mondtak, hogy kevesebb is eleg, mert neki vannak tartalékai, amibõl építkezhet, fejlõdhet a baba. Míg neki nem gond, ha fogy, nálad igen. Ezért kellene neked tobb ch. Mert neked pont hogy nem szabad fogynod, sõt hiznod kellene, hiszen ott a baba es a viz súlya.
Kikérem magamnak, nem duci, hanem: Kissé molett és pocakos, ámbár édes és aranyos... Nagyon-nagyon szeretem aaaaa víziiiiiipaciiiiiit:)
Jól van :) ) de megis kicsit nagyobb felületen vagy gyönyörû :) )) Nem sértésnek szántam ám :) )
Tippelek, hogy miért (és figyeld meg milyen igazam lesz, tuti lottózok utána :D ) Te átlagos testsúlyú vagy, én viszont túlsúlyos:)
A kérdező hozzászólása: Én sem értem, de azt mondták csak a szénhidráttal foglalkozzak!
Hááát, ha már neked nem kell kcal-t számolgatni:)
A kérdező hozzászólása: Nekem is kell vezetni. Akkor jo, ha nem gond. Tegnap voltam a diabetologusnal es nehezmenyezte, hogy nincs meg a 160g. Hat sajnalom, nem fogok ezert tobbet enni, mikor nem is kivanom. Az 5x etkezes egyebkent megvan.
Nálam szóba se került, hogy gond lenne... Mondjuk nekem 1500kcal-t is tartanom kell. Namármos a kaják 2 csoportra oszthatók, vagy kalóriatartalma van és CH tartalma alig, vagy fordítva... Szóval nekem asszem lehetetlen lenne kihozni a 150g CH-t és az 1500kcal-t egyszerre.
nem kötekedésbõl kérdezem, de ha csak reggel ettél szénhidrátot, utána nem, akkor MIT ettél utána? Van szénhidrát a zöldségben, gyümölcsben (nem is kevés), a tejtermékben, és így tovább.... ha napi ötször eszel, akkor azért ezekbõl csak kell valamit enned (tényleg nem bosszantásból kérdezem :) Egyébként cukros vagyok, szóval azért kérdem)
A kérdező hozzászólása: Nekem a kaloriat nem kell figyelnem. De azon, hogy megszabjak, hogy tobbet egyek teljes kiakadtam.
Nem véletlenül nehezményezte a diabetológus. Terhesség alatt 160 gr körül van a minimális ch bevitel, ami szükséges a baba egészséges felõdéséhez. Én nem tudom neked szakszerûen megindokolni, hogy miért, esetleg kérdezd meg az orvosodat. Valami olyasmi rémlik, hogy ennél kevesebb ch esetén ketonok képzõdnek, ami átmegy a méhlepényen és nem jó a babának.
A kérdező hozzászólása: Most terhességi cukorbetegségem van, vagyis, ami nekem van annak még a pontos megnevezése, nem a cukor betegség. A terhességem elõtt nem fogyasztottam csak reggel nagyobb mennyiségben szénhidrátot. Valamilyen péksütemény és tejeskávé. Ebédre általában húst salátával, vagy zöld körettel ettem, aztán délután szintén felvágottakat zöldséggel. A terhesség elõtt természetesen nem is ettem 5x. 48kg-ról indultam, nem hiába. De mivel így éreztem jól magam, a szervezetem is hozzászokott, most a 160g-ot sokallom. Egy 50g-os szénhidrátos ebéd után majd kidurranok, úgy megnyomja a gyomrom. Meg az 5x evés is sok nekem. Egyébként nem irigyelem azokat, akik egyébként is cukorbeteg. Nem könnyû kitalálni, mit mivel egyél.
a zöldségben is van szénhidrát, van amiben nem is kevés. (tévedés, hogy csak a lisztes cuccokban). Az elõzõ válaszolónak egyébként igaza van, az étkezések és a szénhidrát tekintetében, a baba egészsége miatt fontos, nem elsõsorban a tiéd miatt (persze, azért is) Ui: én is terhességi cukorbetegként kezdtem... Most meg már ez van.
Az jutott eszembe, hogy ha neked nem kell mellette kcal-t is számolgatni, akkor simán cseréld le a hús-zöldséggelt hús-krumplira (a krumpliból úgyis bõven elég egy kevés, persze a CH tartalma meg magas). Tehát próbálj CH gazdagabb (ámde súlyra-méretre kevesebb) cuccokat enni:) A 6. válaszolóval meg nem értek egyet úgy ahogy van, nomeg nem kérdõjelezném meg azt amit a Honvéd kórházban "összeállítottak/kitaláltak"... és az kicsitsem 160g CH... Jah és nálam (meg pár "sorstársnál") semmi keton nincs sehol.
Korábban nem éltél egészségesen. Nem terhesen is van egy minimum szénhidrát mennyiség, aminek egyenletes (!) elosztására szükség van a nap folyamán mindenkinek! Nem egyéni kérdés, szervezeti minimum! Az egyenetlen cukorterhelés egyenetlen inzulintermelést von maga után, ami normális cukorértékek mellett is az egekbe szökhet a háttérben, közelebb víve ezáltal a hasnyálmirigy kimerüléséhez. Ha nem viszel be megfelelõ mennyiségû szénhidrátot adott idõközönként, akkor ne gondold, hogy semmi nem történik a szervezetedben (ajánlom olvass utána a glükoneogenezis kifejezésnek). A májad bontani kezdi a raktárait, hogy "cukrozza a véred", ezáltal fenntartson egy egyensúlyt (ezzel méreganyagok is felszabadulnak). A baba hasnyálmirigye alaposan dolgozik, amikor megterheled szénhidráttal, aztán leáll, amikor nem kell , és így egy hullámvasútra ítéled már születése elõtt, ami rád is jellemzõ volt. Azért volt reggel nagyobb igényed a szénhidrátra, mert napközben, este leesett a bevitel, kiéheztetted rá a tested. Az, hogy megfelelõ a súlyod és nem magas a cukrod nem jelenti, hogy egészséges vagy, vagy hogy nincs esélyed a cukorbetegségre néhány éven belül (a saját párom rá a példa, 70kg, sportos, és inzulinrezisztens, mert tojt a szénhidrátbevitelre évekig).
A kérdező hozzászólása: A magasabb szénhidrát tartalmú köret nem hülyeség. Ez nekem eddig eszembe sem jutott! :) Köszi! Kevesebb több alapon! :)
Énmeg nem sértõdtem meg:P

Terheléses vércukor kérdés. Ha zsemlét eszek mikor veszik le a vért, doktor azt mondta, hogy egyek 2 zsemlét igyak 3 dl tejet és 2 óra múlva le veszik a vért, hogy van ez?

egyszer már volt ,hogy cukros vizet ittam,előbb ujjbegyből levették a vért,utána megittam a a cukros vizet,megint vettek vért,90 perc után megint szúrtak és utána még fél óra múlva.Szóval 3 szor vettek vért és először ujjamat szúrták.

Legjobb válasz: ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél

ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Nekem 2 terhességemnél terheléses vércukrot csináltak, de ott vénás vért néztek. Az elsõnél még 1 órás vérvétel is volt, a másodiknál már csak a 120 perces. Mivel az elsõnél terhességi diabéteszem volt a második terhességnél 2x is le kellett küzdenem a cukros 'teát'. Most a 3. babát várom, a védõnõ azt mondta, hogy 1 zsemle + 2 dl tej és csak 1 órás vérvétel van, elõtte nincs. Ki érti ezt? Most egy másik városban lakunk, de ahány hely az országban annyi módszer? Totál káosz...
Én holnap reggel megyek. De nekem ki kellett váltanom hozzá a cukrot, amit majd felvizeznek, és azt viszem. Elöször éhgyomorra vesznek vért, aztán megiszom a cukrosvizet és 2 óra múlva újra vérvétel. De rendesen vénából veszik mindkettõt. Hallottam, hogy valahol ez a zsemlés módszer van, de szerintem éhgyomri cukrot akkor is néznek, vagy nem? És csak utána eszel. Ezt jobb lenne megkérdezni pontosan a védõnõtõl, vagy az orvostól, mert térségenként elég nagy eltérések vannak ebben a dologban.
Tényleg ahány kórház, annyi szokás, a dokid biztos tudja, mi épp a módi, tehát kövesd az utasításait, ha meg nem értettél valamit, akkor tõle kellene megkérdezned. Lehet, hogy ugyanabban a kórházban más a terheléses vércukorvizsgálat terheseknél, és más egyéb esetekben. Lehet, hogy ezért volt neked már cukros-ujjbegyes, és ezért lesz most zsömlés-tejes? Az mondjuk durva, ha a kórháznak már a cukorra sincs pénze, és a kismamával váltatja ki, ilyenrõl még nem hallottam... Asszem, én szerencsés vagyok, a mi kórházunkban "jár" az a jó kis cukros tea, és a módszer már jó pár éve változatlan. Egyébként három vénás bökés van nálunk, egy éhgyomri, majd utána óránként még kettõ.

Ha a 25. héten megyek terheléses vércukorszint mérésre, akkor mi van?

Legjobb válasz: SZia En is akkor voltam,es semmi nincs belole. Ez nem olyan mint a genetikai uh,h be kell tartani az idot.Van akit meg elobb elkuldenek,h az orvos ugy iteli meg.Szeritnem semmi gond nem lesz belole. 26 hetes kismama

SZia En is akkor voltam, es semmi nincs belole. Ez nem olyan mint a genetikai uh, h be kell tartani az idot.Van akit meg elobb elkuldenek, h az orvos ugy iteli meg.Szeritnem semmi gond nem lesz belole. 26 hetes kismama
Szerintem semmi sincs belõle! Egyik ismerõsöm 22 hetesen ment, mert külföldre ment 1 hónapra, és nem szóltak neki semmit!
Semmi. Ez nem olyan, mint a genetikai vizsgálatok(nyaki redõ, AFP), itt nem számít 1 hét csúszás.
semmi.nálunk egyáltalán nincs is terheléses, csak éhgyomri, az evés utánit a védõnõ csinálja, ha van eltérés, akkor jön a terheléses.

A terheléses cukor vizsgálatot, azt mindenkinek meg csinálják és ha igen, akkor mikor?

Legjobb válasz: Szia! Igen megcsinálják, általában a 24. héten.

Szia! Igen megcsinálják, általában a 24. héten.
Szia!Igen azt mindenkinek megcsinálják a 24 héten.Reggel 8ra kell menni éhgyomorra.Kicsit kellemetlen de ki lehet bírni.34 hetes kismami.Boldog babavárást!!!
Van aki késõbb szokta, a 26. hét körül. Nekem is a 24. héten volt de én voltam ott messze a "legfiatalabb" terhes.
Én úgy tudom, hogy a 24 és 28. hét között kell rá sort keríteni. Nekem a 27. hét végén csinálták. Sok helyen azért csinálják korábban, hogyha baj van minél hamarabb kiderüljön. De én ekkora kaptam a beutalót, szerencsére nem volt ezzel gond!
Igen mindenkinek megcsinálják, hogy a terhességi cukorbetegséget kiszûrjék.A 24-26.hét között végzik vérvétellel. És még egyszer késõbb talán a 32.héten, ebben nem vagyok biztos.
Nekem most, a második terhességemnél nem csinálják meg, mert mert az elsõnél nagyon korai terhességtõl cukros voltam, és elõre látható volt, hogy most is az leszek. Úgyhogy a dokim javasolta, hogy itthon mérjek, hogy azonnal kiderüljön. Ki is derült, már a 6. héten. Úgyhogy megúsztam :( Cserébe diétázhatom 8 hónapig.
nekem elõszõr a védõnõ méri meg a cukromat /megböki az újjam/ és ha az nem stimmel, csak utána lesz terheléses. boldog babavárást

Kötelező elmenni a terheléses cukorvizsgálatra? Mi van, ha nem megyek?

Van köztetek olyan,aki nem tudott,vagy nem akart elmenni?

Legjobb válasz: Saját maga és a magzata életét kockáztatja.A terhességi cukorbetegségnek általában semmiféle tünete nincs,csak így lehet kimutatni.

Saját maga és a magzata életét kockáztatja.A terhességi cukorbetegségnek általában semmiféle tünete nincs, csak így lehet kimutatni.
Igen, kötelezõ. Ez lesz a 2. rutin, és ott néznek cukorterhelést is. Miért nem akarsz elmenni? Tartasz a vérvételtõl? Mert ha igen, akkor megnyugtatlak, nálam jobban senki nem fél :) Nekem fóbiám van tõle, elájulok, stb. Én most 21 hetes vagyok, 1 hónap múlva nekem is aktuális lesz... Én amúgy úgy szoktam, hogy szólok a nõvéreknek hogy nem bírom a vérvételt, fekve veszik azóta, és közben hallgatom az mp3 lejátszón a kedvenc zenémet. Ciki vagy nem, de csak így tudom magam túltenni rajta.
Jobb ha elmész, mert ha esetleg terhességi-cukorbetegség alakul ki nálad és nem tartod megfelelõen karban, azzal a babának ártasz.
Szia! Érthetõ, én az anyósomra hagytam a "nagyot", amikor mennem kellett terhelésre, mert nem akartam a laborba bevinni. Nálunk most már egyre jobban elterjed az, hogy aki már legalább egy terhességet végigcsinált és akkor nem volt cukor gond, az "könnyített" vizsgálatot kap. Nem kell cukros lötyit inni, hanem elég a zsömle+tej, és az a legújabb, hogy elfogadják azt, ha otthon csinálsz egy zsemle+tej terhelést. Vagyis akkor csak egy vércukormérõt kell beszerezni - nekünk sajnos van, mert a férjemnek mérnie kell. Ha normális az érték, akkor nem küldik el a kismamákat laboros terheléses cukorra. Kérdezd meg te is a dokidat, hogy hogyan viszonyul ehhez.
kedves kérdezõ és utolsó válaszoló, mi lesz veletek a szülésnél??
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Nincsen vér iszonyom és szerencsére jól bírom a fájdalmat.Csak van egy kislányom, akit nem szeretnék azért 6-kor kelteni, hogy beérjünk a kórházba vérvételre.Sajnos nincsen kire bíznom, mert a párom is állandó reggeles, szabit nem kap.Megpróbálom megoldani valahogy.Ez a második terhességem és bízom benne, hogy most sem lesz gond!
A 2. válaszoló vagyok és a harmadik válaszolónak a válaszom: egyelõre elképzelni sem tudom, hogy mi lesz velem a szülésnél :( Ezért is megyek majd pszichológushoz. És remélem hogy császárral tudok szülni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!