Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a mellemből (15 db)

Mi lehet az oka, ha a mellemből átlátszó váladék jön?

A bal mellemb?l átlátsz? váladék jön ...egy pár napja vettem észre.

Legjobb válasz: mindenképp menj orvoshoz. lehet daganat jele is.

mindenképp menj orvoshoz. lehet daganat jele is.
Nem vagy terhes?
A kérdező hozzászólása: Most volt meg a havim..tegnap múlt el, és az elmúlt hónapokban is rendesen megvolt.Hát hétfõn mindenképp elmegyek orvoshoz..és nagyon aggódok. :(
Hormonális dologra gondolnék...
A kérdező hozzászólása: Most olvasgatok róla a neten..hát elég sokféle dolog miatt lehet.Csak az a baj, hogy ma nem bírok elmenni dokihoz..
Szia! Látom régi a kérdés, de hátha észreveszed, hogy írtam. Mi lett a melleddel, orvosnál voltál? Csak mert én is ebben a helyzetben vagyok. Menszi megvolt mindig, nem nõ a pocakom, nem volt hányingerem, semmi bajom nincs az állandó alhasi fájdalmon és a mellembõl való szivárgáson kívül :(

Létezik olyan, hogy a mellgyulladást otthon nem lehet kikezelni? Vagyis hiába masszírozom, szopizik a baba a mellemből és melegzuhanyoztatom, mégsem dugul ki? Ha igen, mi ilyenkor a teendő?

A lázzal mit lehet tenni? Jobb ha kiizzadom, vagy csak pihenjek, szedjek rá valamit?

Legjobb válasz: Szia!Velem is sokszor elõfordult,tiszta pánikban voltam.Volt,hogy sírva szoptattam.Doki,védõnõ szerint is még a 3 nap is belefér.Addig kõkemény ahol bedugul.Aztán egyszercsak egy szopizás megoldja.Nem segített nekem sem semmi más csak a szopi.De sajna addig nagyon tud fájni.Lázasan is szoptathatsz.De a doki,védönö megmondja mit szedhetsz.Kitartás!A picurkáért sokat kibírunk!Remélem kicsit segítettem!!!!

Szia!Velem is sokszor elõfordult, tiszta pánikban voltam.Volt, hogy sírva szoptattam.Doki, védõnõ szerint is még a 3 nap is belefér.Addig kõkemény ahol bedugul.Aztán egyszercsak egy szopizás megoldja.Nem segített nekem sem semmi más csak a szopi.De sajna addig nagyon tud fájni.Lázasan is szoptathatsz.De a doki, védönö megmondja mit szedhetsz.Kitartás!A picurkáért sokat kibírunk!Remélem kicsit segítettem!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget és a választ. Ez ma a másadik nap volt, remélem holnapra rendbe jövök.
Algopyrint lehet bevenni lázra.

Mit csináljak, ha a jobb mellemből nem jön rendesen a tejcsi? LEhet az, hogy lefejem és cumisüvegből adom oda neki? 10 napos a babám.

Kész kudarcélmény a szopiztatás. Már így is csak bimbóvéd?vel etethetem a picimet, mert szétharapta a mellemet.

Legjobb válasz: Az eleje nekem is kinszenvedes volt, de mara mar mindketten elvezzuk. Az en cicim is kisebesedett. En nem hasznaltam bimbovedot, csak kremet, es ugyanugy konnyeket nyelve szoptattam tovabb. Egyszer csak helyre jott. Az biztos, h a baba jobban ki tudja uriteni a cicid, mint a fejes. Minel gyakrabban szoptatod a picit, annal tobb tejed megy. Ezen az elven mukodik. A jobb mell miatt ne aggodj. Nekem is az egyik mellem kevesebb tejcsit termel, megsincs gondom a szoptatassal.Kitartas, menni9 fog ez meg jobban is!

Az eleje nekem is kinszenvedes volt, de mara mar mindketten elvezzuk. Az en cicim is kisebesedett. En nem hasznaltam bimbovedot, csak kremet, es ugyanugy konnyeket nyelve szoptattam tovabb. Egyszer csak helyre jott. Az biztos, h a baba jobban ki tudja uriteni a cicid, mint a fejes. Minel gyakrabban szoptatod a picit, annal tobb tejed megy. Ezen az elven mukodik. A jobb mell miatt ne aggodj. Nekem is az egyik mellem kevesebb tejcsit termel, megsincs gondom a szoptatassal.Kitartas, menni9 fog ez meg jobban is!
Nekem is teljesen kikészítette a cicim a kórházban töltött napok alatt. Aztán inkább lefejtem és cumisüvegbõl adtam neki, amíg begyógyult a seb. Nem lett cumizavaros, ugyanúgy szopizik azóta is. Nem éri meg szenvedni szerintem, ha látod, hogy nem okoz gondot neki a kétféle szopizás mód.
A bimbóvédõt majd szép lassan el tudod hagyni, ne aggódj! Én 1 hónapos koráig szoptattam azzal, mert nem tudta jól a szájába venni a cicim. Az is természetes, hogy nem egyformán van a cicidben a tej. Ha nem muszáj, akkor ne add neki cumisüvegbõl, nem is értem, miért kéne. Kudarcélményed ne legyen, hiszen tudsz szoptatni!!! Nehogy azt hidd, hogy az anyukák 99, 9 %-a helybõl mindenféle segédeszköz nélkül profin szoptat az elsõ perctõl! Ápold a cicid és majd szép lassan a picid is rájön, hogy hogyan kell szépen szopni! Légy kitartó és türelmes!!!


Az esetlegesen szétszórodott csúnya sejteket megölni.
Mindenesetre egy képzett nyirokmasszõr sokat tud segíteni ilyen helyzetben.

Mi lehet a bajom? 38 napra jött meg és már 3 hete meg van! A mellemből viz színű folyadék távozik, ha megnyomom! Most 22 éves vagyok! Még nem voltam terhes!

Legjobb válasz: Hormonprobléma lehet, elképzelhetõ, hogy prolaktin. De mivel nem vagyok orvos, és tudnod kell, hogy itt senki sem az, ezért az lenne a legfelelõsebb döntés, ha elmennél egy rendes orvoshoz, és nem játszanál az egészségeddel. Itt a válaszát mindenki az elõzetes tapasztalatai alapján írja, de mivel az emberi test nem gép, ami egyszer ezt jelentette, az máskor mást is jelenthet, amihez egy laikus nem ért. Úgyhogy nyomás egy nõgyógyászhoz, utána pedig egy endokrinológushoz!

Hormonprobléma lehet, elképzelhetõ, hogy prolaktin. De mivel nem vagyok orvos, és tudnod kell, hogy itt senki sem az, ezért az lenne a legfelelõsebb döntés, ha elmennél egy rendes orvoshoz, és nem játszanál az egészségeddel. Itt a válaszát mindenki az elõzetes tapasztalatai alapján írja, de mivel az emberi test nem gép, ami egyszer ezt jelentette, az máskor mást is jelenthet, amihez egy laikus nem ért. Úgyhogy nyomás egy nõgyógyászhoz, utána pedig egy endokrinológushoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Csak az a bah, hogy kicsit félek!

Van egy egy hónapos kisfiam. Kb másfél hete kezdődött hogy nappal minden rendben a szopizással és éjjel is de este nem hajlandó a mellemből enni csak cumisüvegből. És ha már nem kell neki a tej akkor is sír. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja

ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja
Nem törvényszerû, hogy leszokik a cicirõl. Az enyém 2 hetes kora óta kap üvegbõl is enni és most 1 évesen még mindig szopik. Egyébként este az én lányom sem fogadja el a cicit, akkor csak üvegbõl akar enni. Lehet, mert abból gyorsabban jön.
A kérdező hozzászólása: Ha este nem akar enni üvegbõl sem bírom etetni mert este fejni sem tudok. Eszik egy kicsit utána meg sír és nem fogadja el a cicimet.
Sajnos valóban cumizavarral lehet gond:(. Próbáld ki, hogy nem üvegbõl, hanem presszóspohárból, kanállal vagy fecskendõvel adod neki a pótlást, ezek nem változtatják meg a szopási technikát. Ahogy erõsödik, valószí}ûleg újra fog szopizni, de ahhoz az üveget félre kéne tenned, és a fent lertak mellett próbálkozni mindig, folyamatosan a mellbõl etetéssel.

14 éves vagyok, 69 kg, lány. Eddig 2kg-ot fogytam, de csak a hasamról, pedig abból akartam legkevésbé, meg a mellemből. Ha tovább folytatom, akkor már semmi mellem sem lesz? Mit csináljak?

52 kg-ra szeretnék lemenni, de félek, hogy akkor már egyáltalán nem lesz mellem, és akkor meg majd azért nem lehetek bikiniben. :(

Legjobb válasz: 52 kg ne akarj lenni! az kevés. szerintem neked 55-60 kg az ideális, de persze elõször a testmagasságodat is meg kéne adni, hogy reálisak tudjunk lenni.

52 kg ne akarj lenni! az kevés. szerintem neked 55-60 kg az ideális, de persze elõször a testmagasságodat is meg kéne adni, hogy reálisak tudjunk lenni.
Ez tényleg soknak tûnik, de milyen magas vagy?
Próbálj fenékre edzeni :)
azt a két kilót eddig hogy sikerült neked leadni mit csináltál? talán változztass rajta ha esetleg sporttal sikerült az eddigieket is
szerintem 52 kiló kb ideális bár minden testmagasságtól függ! én 17 évesen voltam 52 kg , most 20 vagyok és 47 kg, de csak 157 cm!, és nem is fogok nõni már, mert a családban mindenki alacsony, ilyet örököltem. egy barátnõm viszont 175 cm magas volt 14 évesen!, egy deka háj nem volt rajta és szintén kb 65-70 kg volt
Szia, az én legnagyobb súlyom 68 kiló volt és mikor lefogytam 58 kilóra, 1 kosárral kellett kisebb melltartó, B-bõl lett A. Én azt mondom, valamit valamiért. Így vékony a lábam, izmos a hasam, kerek a fenekem, nagyobb az önbizalmam és pozitív megjegyzéseket is kapok fiúktól lányoktól vegyesen. Szerintem megérte, mert a barátomat meg úgysem zavarja hogy kicsik, más véleménye meg kit érdekel? Strandon meg fõleg, ahol ezerféle alakot láthatsz, deszkát, dagit, sportost, löttyedt vékonyat, narancsbõröset, visszeres lábút, satöbbi. :) 52 kiló viszont tényleg egy kicsit kicsi súly, elõször szerintem a 60-t célozd meg, lehet hogy azzal is tökéletes lennél. Legalábbis én 55 kiló akartam lenni és így 58-on is jól érzem magam.
A kérdező hozzászólása: 162cm vagyok :(

Egy napja van, h ha a bal mellemből szeretnék szoptatni, elkezd nagyon sírni a babám, csak a jobból szopik. Mi lehet ez?

7 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az én babám 7hónapos és nagyon sokszor volt ilyen.Csináltam azt mikor félálomban volt akkor etettem azzal amit nem szeret.Az enyém szeret jobbra fordulni igy a jobb mellem van most hanyagolva.De kitrükköztem ugy,hogy fejjel lefelé vagyunk egymásnak.Nálunk ez változo volt.Ahogy jött,ugy el is tünt.

Az én babám 7hónapos és nagyon sokszor volt ilyen.Csináltam azt mikor félálomban volt akkor etettem azzal amit nem szeret.Az enyém szeret jobbra fordulni igy a jobb mellem van most hanyagolva.De kitrükköztem ugy, hogy fejjel lefelé vagyunk egymásnak.Nálunk ez változo volt.Ahogy jött, ugy el is tünt.
Valoszinuleg a masik melledbol konnyebben jon a tej. Ez nalunk is igy volt. Az "utalatos" volt a bealvos cici.

Mi a teendő ha a mellemből közbe szivárog egy kis folyadék? 22 hetesen is normális ez? Mi jöhet még ezután?

Legjobb válasz: A mell felkészül a szoptatásra, hogy szülés után rögtön mellre téve lehessen már etetni a kicsit. Mivel a hormonok tudják a dolgukat, nem fog még elárasztani a tej. Nyomkodni nem szabad, mert oxitocin termelõdik és koraszüléshsz vezethet. Jó babavárást.

A mell felkészül a szoptatásra, hogy szülés után rögtön mellre téve lehessen már etetni a kicsit. Mivel a hormonok tudják a dolgukat, nem fog még elárasztani a tej. Nyomkodni nem szabad, mert oxitocin termelõdik és koraszüléshsz vezethet. Jó babavárást.
Nekem az elsõ terhességemnél a 21. héttõl kezdett szivárogni az "elõtej". Ez teljesen normális, nem kell tõle megijedni!
Szia! Nekem 22 hetesen jelentkezett elõszõr, most 38 hetesek vagyunk és1-2x fordult elõ hogy megint folyt a tejcim.Szerintem ez minden kismamánál másképpen alakul.

A prolaktin szintjéből nem lehet következtetni terhességre? A tej csorgását a mellemből mi okozhatja, ha nem a prolaktin szint magassága?

Már nagyon szeretnénk babát, de nem jön össze...gondoltam a prolaktin miatt, voltam vizsgálaton,de semmi...197,60 mLU/L lett. Nem értem, de tej szer? folyadék jön a melleimb?l :( tapasztalat?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!