Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a macskának állandóan (7 db)

Tesóm beszoktatta a házba a macskát, mit csináljunk hogy ne nyávogjon állandóan ha kint van?

Tesóm beszoktatta a házba a macskát, aki egyáltalán nem házi macska - tüsszög, hapcizik, vakarózik - ha kiengedjük 5 perc múlva már nyavalyog hogy engedjük be, nekimegy az ajtónak, kapargatja, és az ablakpárkányból bámul befelé és hangosan nyávog. Mit tegyünk hogy err?l leszokjon?

Legjobb válasz: Azért az kemény, hogy a macska tüsszög, meg vakarózik, amibõl a gazdái azt a következtetést vonják be, hogy ilyen állatnak nincs bent helye. Nem arra gondolnak, hogy a sajátmacskájuk olyan rossz állapotban van, hogy esetleg orvoshoz kéne vinni, és beengedni, mielõtt agyonfagy a -17 fokos éjszakákban betegen. Hihetetlen milyen emberek vannak... Ha a macska náthás, akkor orvoshoz kell vinni, és melegen tartani, mert a macskanátha nem olyan vicces, mint az ember nátha. Ha a macska vakarózik, akkor parazitamentesíteni kell, és megmutatni egy orvosnak. Ti meg inkább kizárjátok. Gratulálok.

Azért az kemény, hogy a macska tüsszög, meg vakarózik, amibõl a gazdái azt a következtetést vonják be, hogy ilyen állatnak nincs bent helye. Nem arra gondolnak, hogy a sajátmacskájuk olyan rossz állapotban van, hogy esetleg orvoshoz kéne vinni, és beengedni, mielõtt agyonfagy a -17 fokos éjszakákban betegen. Hihetetlen milyen emberek vannak... Ha a macska náthás, akkor orvoshoz kell vinni, és melegen tartani, mert a macskanátha nem olyan vicces, mint az ember nátha. Ha a macska vakarózik, akkor parazitamentesíteni kell, és megmutatni egy orvosnak. Ti meg inkább kizárjátok. Gratulálok.
Legalább megnézted volna melyik fiókkal válaszolsz a kérdésedre...
Engedd be! Ha már beszoktattátok, akkor be kell engedni! Ez van!
fázik szegény. ha már rájött, hogy bent jó meleg van, persze, hogy be szeretne menni. lelketlenség kint hagyni... vagy legalább csináljatok egy jó meleg kuckót neki.
errõl már nagyon nehéz lesz leszoktatni. inkább engedd be mert úgyis elég hideg van kinn. miénk is bevoltak engedve de csak télen akkor is csak pár órahosszra :)
Most az egyszer engedj neki =) Elég hideg az idei tél. Az én cicóim is szoktak tüsszögni. Ha rajtam múlna sose lennének kint, de állandóan kikéretõznek...
Várjátok meg a tavaszt ezzel a projekttel. Akkor majd egyre kevesebbet engedjétek be, pl. csak kajálni. A játék, simogatás csakis kint legyen.
2. és utolsó válaszoló! Nagyon remélem hogy egyszer titeket is kizárnak a fagyos hidegbe és hiába dörömböltök meg kiabáltok, nem fognak beengedni, hanem "behúzzák a függönyt és felhangosítják a tv-t". Nagyon hideg van most kinn fõleg az elmúlt napokban, szegény cica össze van fagyva ezért akar bemenni. Nem is értem milyen lelketlen ember fordítja ilyenkor el a fejét míg õ a meleg házban tesped. Na pont az ilyen dolgok miatt nem szeretik sokan a vidéki állattartókat mert az ilyenek fõleg ott fordulnak elõ. Nálunk a földszinten lakó felszerelt az ablakra egy kis ajtót amin át tudnak a macskák közlekedni, annyira szívén viseli a macskái sorsát pedig egy kisebbségi családról van szó...
Mégis mi bajotok lesz tõle hogyha beengeditek mikor fázik? Legalább próbáljátok valakinek odaadni aki nem csak kib.ssza a hóra. Sok érzelem szorulhatott belétek...
kedves utolsó ha nekem irtad ezt -nem a kérdezö vok, akk én a 2. válaszoló voltam akit lecsesztek h jó szemét vagyok mert kiteszem ilyen idöben a macskámat, és ezért le 0% oltak. most reagáltam rá mert eddig nem voltam gépnél és szerettem vna megvédeni magam h miért igy gondolom.
Annyira felhúz az ilyen mértékû emberi butaság.Vakarózik mert nem vagy képes bolhaírtót venni neki, tüsszög mert kivágod a -20 fokba.Mégis mit vársz magától múljanak el a gondjai vagy sétáljon el õ az állatkereskedésbe?
a macska akkor sem házba való állat.mert van a családban aki allergiás a macskaszörre.ÉS nem azt mondtam h kint nincs rendesen háza meg fekhelye (persze h van kis nyilással amibe befér és nem járja át a szél és ki van bélelve rendesen)söt még a pincébe is van helye és le tud menni a kazánhoz ha szeretne, de a házba nem jön be!!!kész.ennyi.nem fagyasztom kint a -17 fokon nem vagyok én se hülye...
én beengedném. Tegnap este volt szerencsém a boltba menni, egy kb. húszperces sétát jelentett. Úgy elfagyott a kezem, hogy tiszta vörös volt, alig bírtam kikulcsolni az ketkaput utána meg az ajtót, alig éreztem mit csinálok, komolyan már azon gondolkodtam, mi lesz, ha nem tudom kinyitni a bejárati ajtót, majdnem sírtam. Képzelem milyen lehet az állatoknak. Amúgy, ha vakarózik kell neki egy bolhaírtó. De te nem szoktál viszketni? Annyi, hogy neked van kecses kis kezed és nem akkora hátsó láb mozdulatokkal kell megoldanod, mint õ.
Nehogy beengedjétek. Egyszer sem. Egy idõ múlva elfelejti, és olyan lesz, mint régen. Ha befele bámul húzzátok el a függönyt, ha nyávog hangosítsátok fel a tv-t.
ne engedj neki! majd megtanulja h kint kell lennie.ha beengeditek ha nyávog akk rájön h igy be juthat és mindig ezt el fogja játszani.
Hogyne kérdezõ, hogyne.

A macskám állandóan pukizik. De főleg, ha a hasiját simogatom. Ilyenkor, ha ramaty az idő, nem is akar kimenni a házból. Már olyan büdi van, hogy az szörnyű. Mit csináljak?

Kábé olyan fél percenként pukkant.Rémes. +o(

Legjobb válasz: Nem õ tehet róla,hanem valószínüleg a szar kaják,amiket adsz neki. Etesd rendes macskatáppal, ha ilyen rosszul van,akkor sensitive fajtával,az rendbeszedi a gyomrát és ne adj neki tejet.

Nem õ tehet róla, hanem valószínüleg a szar kaják, amiket adsz neki. Etesd rendes macskatáppal, ha ilyen rosszul van, akkor sensitive fajtával, az rendbeszedi a gyomrát és ne adj neki tejet.
Normális macskakaját adj neki. Az én kutyuskám is pukizott idõnként és akkor mi van? Gondolom, van ablakod és ki tudod nyitni. Az én kutyuskámnak ráadásul borzasztó büdös volt a rákos daganata (a farkán nõtt), mégsem csuktam ki, ki tudtam nyitni az ablakot. (Egyébként járt ki hozzá állatorvos, ezt azért írom, nehogy lehurrogjanak.)
Szellõztess! :)
kandúr? mennyi idõs? az én kicsi kandúrom régen csinálta, aztán valamiért abbahagyta, de akkor még vendégek elõtt is (ennek ellenére azóta is szinte mindenkinek õ a nagy kedvence:D)
Na még szép, hogy nem altattatod el szegényt. Gondolom nem minden nap pukizik. Az én kutyuskám sem minden nap tette.
:)
A kérdező hozzászólása: nem, azzal, amit megeszik :PP bírja a kutyakaját meg azt a szaftos-nyálkás husit...na, azzal.nemtom, ettõl elvileg nem kéne, hogy fingjon.
Jól van. Akkor most legyen csere: a kutyakaját meg a szaftot add a nyuladnak, a kutyád meg egyen szénát. De a macskádnak wazze, annak adjál nyers húst, mert húsevõ, és rühellem, ha egy jobb sorsra érdemes macska szenved.
A kérdező hozzászólása: de ha egyszer nem csípi azt se, ember xDD rohadt finnyás...
Kamu, mint a többi.
A kérdező hozzászólása: kamu persze, amíg nem te szagolod a fingszagot.
Mivel eteted? Csilis babbal?
00:12-es -> téged kéne elaltatni te gyökér...
A kérdező hozzászólása: hát elõfordul, h napokig egyszer se...de aztán fú...és annyira izé, hogy amikor anyum hazaér, szóvá teszi, h vigyem ki azt a ½dögöt½...de nincs szívem kitenni, mert hogy ázna-fázna...inkább elviselem a szagát : PP
Nevetséges, kirúgnám mint macskát szarni zárd be valahova, nehogy már téged korlátozzon az a dög.
A kérdező hozzászólása: de nem szereti a tápot, mert finnyás xD gyógyszert is beadtam neki amit az orvos felírt...nem fogom elaltattatni, mert én õt szeretem : PP akkor is, ha kiszabadulnak a bélgázai : PP kandúr, ja.
altattasd el ezt, és vegyél egy újat! meglátod, ez a legjobb megoldás!
A kérdező hozzászólása: értem, köszi :) ) ezt fogom tenni xDD nemtok tõle tanulni se olyan bûzös...
Nekem anno azt mondta az állatorvos, h adjak neki natúr activiát egy pár napig...helyrejött

Megőrít a macskám.3 hónapos, és állandóan nyávog ha otthagyom, de csak este. Miért? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hany eves ? Bisztos valamitol fel vagy ehes simogasd es nyuktasd meg ot :)

Hany eves ? Bisztos valamitol fel vagy ehes simogasd es nyuktasd meg ot :)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Kapott enni.Nem hiszem hogy fél, itt van a szobámba, de ha ott hagyom vagy lefekszek akkor nyávog.
Lehet, hogy fél, nem bírja az egyedüllétet. Vedd ölbe, simogasd és meglátod, mi történik. A mi cicánk már 2 éves "nagy fiú", mégis, ha csak egyikünk van itthon, akkor az után megy folyton, pl. ha fürdök, beül a fürdõszobaszõnyegre és ott várja, míg elkészülök, aztán kijön velem a szobába.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam, nem tudom mi baja lehet szegénykémnek.De biztos nem tüzel 3 hónaposn.Amikor lefekszek és lekapcsolom a villanyt akkor feljön az ágyra és nyávog.Van neki mindig enni-inni.Szobatiszta, játék.Nem tudom mi lehet.
A kérdező hozzászólása: Most is nyávog, pedig itt van velem
lehet unatkozik egyedül. hiába vagy ott vele. kéne neki egy játszópajtás =)
Még elég ifjoncka. Gondolom nem rég óta van veled. Meg kell szoknia az egész helyzetet. Lehet hiányzik neki az anyja meg a tesói. Én nem ugranék bele még egy cica tartásába, persze ha megteheted, szeretnéd, gondoznád õket és van helyed, pénzed, akkor lehet jó ötlet. Sokat foglalkoznék vele és esetleg nyugodtan beszélhetsz is hozzá, szerintem megfogja szokni az új otthonát.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon szetenék még egy cicát mellé, így is van kettõ kutyám.Köszi a tanácsokat:)


A macskám 2 napja furcsán viselkedik, kevesebbet eszik, zavaros, állandóan csak alszik és szinte mindig dorombol, még akkor is ha nem nyúlunk hozzá. Mi lehet a baja?

2 éves, ezel?tt "rengeteget" evett, játszott, most olyan kedvetlen, kevesebbet eszik és állandóan nyávog, dorombol. Nem szokott beteg lenni, eddig még nem is nagyon fordult el?.

Legjobb válasz: Flessel.

Flessel.
akk bakzik :) kerits neki egy jó csajt ;)
ha nõstény akk lehet h tüzel.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem mondani, hogy kandúr, és nem nõstény :)
Lehet, hogy beteg. Nézesd meg állatorvossal. Néha a macskák akkor is dorombolnak, ha fájdalmaik vannak, nem csak akkor ha jól érzik magukat. Gondolom ezzel próbálják nyugtatni magukat.
A bagzó macska állandóan alszik? Nem hiszem...
Van hogy tényleg baja van, de szerintem csak megviseli az idõ. az enyém is ilyen. ha borús, esõs az idõ akkor egész nap alszik és miután bejön a hidegbõl eszeveszetten dorombol. szerintem egyszerûen chillel: D

Mi a jobb, ha a macskának állandóan teli van a tálja étellel, vagy ha csak bizonyos időközönként kap enni?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint a macskák nem hajlamosak a "túlzabálásra", így nyugodtan lehet mindig a táljukban egy kis száraz eledel (nálunk csak ropi a neve:)). A konzervnél viszont kényesek a frisseségre, azt érdemes rendszeres szokott idõben adni nekik, én reggel és este töltök a táljukba, és nagyon tudnak hízelegni érte.

Tapasztalatom szerint a macskák nem hajlamosak a "túlzabálásra", így nyugodtan lehet mindig a táljukban egy kis száraz eledel (nálunk csak ropi a neve:) ). A konzervnél viszont kényesek a frisseségre, azt érdemes rendszeres szokott idõben adni nekik, én reggel és este töltök a táljukba, és nagyon tudnak hízelegni érte.
Akkor jó ha bizonyos idõközönként kap ételt
Csak bizonyos idõszakonként.A macskák egyik tulajdonsága, hogy amit leraksz eléjük(akármennyi mennyiség)azt elfogyasztja.Persze lehet hogy a te macskáddal nem így van.

A cicám egy beszari állat. Állandóan megveri a tesója, és ha egy másik macska jön a kertbe, akkor is megfutamodik, vagy csak ott ül-fekszik és nézi. Mit tegyek, hogy harcos cica legyen belõle?

De azért velem ne kezdjen ki... Velem legyen kedves, de a többi cicát üldözze el vagy verje meg! Valami ötlet?

Legjobb válasz: Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D

Szóval te egy Bruce Lee macskát akarsz vagy mi az Isten? :D
A kérdező hozzászólása: Olyan legyen mint Cuck Norris macskája!!!! :DD De egyébként tényleg azt szeretném, hogy meg tudja védeni magát! Mert szegényt állandóan megverik...
Amúgy nem tudom... Próbálj vele sokat játszani, hát ha attól meg jön a kedve, mást nem tudok... :D
Játssz vele sokat, növeld az önbizalmát és a territóriumát is. Ha biztonságban érzi magát, magabiztosabb lesz, így nem fogják bántani. Ha elfut, alap h utána rohannak, mert prédát látnak benne. Javaslom, nézd meg a Pokoli macskák sorozatot, hátha tanulsz belõle :) (my cat from hell)
A kérdező hozzászólása: és hogy tudnám növelni az önbizalmát???
Játssz vele sokat, elõször mikor egyedül van , így nõ az önbizalma, késöbb ha van ott több macska akkor az õ társaságukban. Így megszokja õket és a játékhoz kapcsolja a jelenlétüket ezért nem fog félni. Ha magas helyeken ül vagy fekszik, ahonnan mindent szemmel tud tartani, akkor is bátrabb lehet :) )

Miért dölöngél az 5 éves macskám ha megy? Ma viszem dokihoz! Szerinetek is a fülével vana valami baj? Elég koszos a füle meg állandóan vakarja is! Szerintetek mit fog vele csinálni az orvos? Valaki járt már így és mit csináltak a cicával?

Az a baj,hogy itthon nem tudok neki csöppenteni a fülébe mert karmol és elrohan..

Legjobb válasz: Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/

Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/
A kérdező hozzászólása: most jöttünk a dokitól.kapott antibiotikumot szuriban.Szerinted abban van fájdalomcsillapító?
nincs, de ha a doki szerint nem kell akkor úgy van. :) Jobbulást neki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon komoly fülgyulladása van .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!