Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a jegyesek (4 db)

Mit csináljak, ha a jegyesem haverja alkoholistát csinál a páromból? Sürgős, két hónap múlva összeköltöznénk.

3 éves távkapcsolatról van szó, és szeretnénk összeköltözni. Szilveszter környékén megkérte a kezem. A párom, az egyik haverjához költözött, külön kis házba az udvarába albérletbe. A haver, nyilván valóan alkoholista, mivel napi egy liter pálinka elfogy, bár van rá 4-5 fő aki segít neki általában ebben. A problémám az, hogy a páromat is itatja, és rám is rám tukmálja, de nekem NEM KELL! Nos, itt az ideje, hogy ide költözzek, de NEM AKAROK! Egy "kocsma" mellé semmi képen! És a páromat is ki akarom rángatni, mert nem akarom, hogy elnyelje őt a barátja életvitel szerű alkoholizmusa!!!! Kérlek adjatok ötletet, hogy hogyan tudnám rávenni, hogy a 30 000 forintos haveri albiból, egy drágább, de haver nélkülibe összeköltözzön velem.

Legjobb válasz: Egyszerû! Mondd el neki amit fent leírtàl! Ha elköltözik veled, akkor szeret, itt kiderül More hajlandó érted! Ha nem, akkor hagyd a fenébe, add vissza neki a gyûrût!

Egyszerû! Mondd el neki amit fent leírtàl! Ha elköltözik veled, akkor szeret, itt kiderül More hajlandó érted! Ha nem, akkor hagyd a fenébe, add vissza neki a gyûrût!
Nézd, szimplán megkered. Pisti, nem akarlak megbántani, de Sanyi egy alkesz. En nem akarok ilyen ember közeleben élni. Keressünk egy másik alberletet
Én annyit mondanék, hogy mivel megkérte a kezedet, épp itt az ideje, hogy megkezdjétek a közös jövõtöket. Amit tán kettesben kéne, nem a haverral. Mert gondolom, ha már megkérte a kezed vagytok annyira felnõttek, hogy ketten is megoldjátok a dolgaitokat. Úgy egészséges. Ez a közös lakás dolog igen ritkán szokott jól alakulni..még alkoholizmus nélkül is.
Én pedig azt gondolom, hogy ha már a kezdet ennyire döcögõs és a võlegényed a haverja által ennyire befolyásolható, akkor talán még idõben át kéne gondolni a házassági terveiteket. A befolyásolható, haverokra hallgató hapsi késõbb sem lesz más és nem hiszem, hogy egy-két év házasság után, esetleg már gyerekkel együtt annyira jó lenne egy válás. Én átgondolnám.
Nem akarlak elkeseríteni, de ebben a párod is sáros, rendesen benne van. Ha azt mondja, hogy nem kell neki se a pia, akkor nem tud a haver alkoholistát csinálni belõle. Mi közös udvarosban lakunk, a szomszéd egyértelmûen alkesz, õ naponta egyedül! issza meg az 1liter vodkát. Hiába kínálgatja, egy olyan emberbõl nem tud alkoholistát csinálni, aki visszautasítja. Szóval nem olyan gáz így az albérlet, ha te is ott leszel, majd meglátod, hogy a párod is ludas a dologban és vevõ rá, ha elfogadja az alkoholt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Arra, hogy mondjam el neki azt amit fenn írtam, még a kérdés feltevése elõtt megtettem. Nem értem el vele változást, pedig többször könyörögtem neki. Milyen pszichológiai fogásokkal tudnám rávenni, hogy úgy gondolja valóban így lesz a legjobb? Mivel szembesítsem, és hogyan, hogy hatásos legyen? Szörnyen makacs ember, és a hibáiból tanul csak!

Római Katolikus Keresztény vallás esetén mit takar pontosan a jegyes oktatás? Mi a teendő, mik a kötelezettségek ha csak az egyikünk van megkeresztelve?

Legjobb válasz: Szia!Ha az egyiktek van megkeresztelve azt a pap templomba meg se esket!Eloszor meg kell keresztelkedni,bermalkozni baris felenk ez a szokas!de kulomben papja valogatja! A jegyes oktatas az nem nagy dolog ,mikor en eskudtem nekunk is menni kellett (18 eve)elbeszelgettunk a pappal semmi kulonos (a mi papunkat inkabb a falu pletykajja erdekelte,meg az eskuvoi lakodalmi teendok stb)ugyhogy ezt is papja valogatja!mar elnezest kerek az erintettektol ,de ez igy tortent! Hallottam mar olyat is hogy a pap eskuvo elott heten ,egyik mise utan megkeresztelte a leendo volegenyt vagy menyasszonyt,mikor mar nem volt senki a templomba!meglehet beszelni szerintem ezt minden pap megerti! nem kell izgulni!sok boldogsagot!!!

Szia!Ha az egyiktek van megkeresztelve azt a pap templomba meg se esket!Eloszor meg kell keresztelkedni, bermalkozni baris felenk ez a szokas!de kulomben papja valogatja! A jegyes oktatas az nem nagy dolog , mikor en eskudtem nekunk is menni kellett (18 eve)elbeszelgettunk a pappal semmi kulonos (a mi papunkat inkabb a falu pletykajja erdekelte, meg az eskuvoi lakodalmi teendok stb)ugyhogy ezt is papja valogatja!mar elnezest kerek az erintettektol , de ez igy tortent! Hallottam mar olyat is hogy a pap eskuvo elott heten , egyik mise utan megkeresztelte a leendo volegenyt vagy menyasszonyt, mikor mar nem volt senki a templomba!meglehet beszelni szerintem ezt minden pap megerti! nem kell izgulni!sok boldogsagot!!!

Mit csináljak a pasimmal, aki a jegyesem, ha már több mint 9 napja semmilyen módon nem keresett? EZ új rekord a kapcsolatban! Õ maga kérte, hogy ne én keressem a munkahelyi tilalom miatt, majd ő hív. Kicsit több mint 3 éves kapcsolat.

Legjobb válasz: O, ez uberdurva. Milyen munkahelyi tilalom? Es amugy az elmult, tobb, mint 9 napban 24/24-ezett??? Utana sem tudott cvolna hivni? Hat erdekes egy vilag ez mar. Nekem furcsa nagyon, gondolom neked is, valoszinuleg az egesz kapcsolatot, ha van meg, ujra kell gondolni.

O, ez uberdurva. Milyen munkahelyi tilalom? Es amugy az elmult, tobb, mint 9 napban 24/24-ezett??? Utana sem tudott cvolna hivni? Hat erdekes egy vilag ez mar. Nekem furcsa nagyon, gondolom neked is, valoszinuleg az egesz kapcsolatot, ha van meg, ujra kell gondolni.
Én a helyedben meglepném a munkahelyén! Tutira titkol valamit, nem akarlak elkeseríteni, de lehet más nõ van a dologban. 3 éve vagytok együtt, jogod van tudni, hogy mi áll a háttérben. Vedd a kezedbe az irányítást, menj be hozzá, és nézz kicsit körül!
Ez elég gáz. Nem lehet, hogy van valakije?
9 napja dolgozik????? Nincs magán teloja??? Na ne már... Ez nekem nagyon gyanus. Normális kapcsolatban mindennap bezsélnek a felek még ha csak pár percet is hogy ki hogy van minden ok stb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeteket.


Mi a teendő, ha a jegyesek megkeresztelt katolikusok, de a vőlegény nem volt elsőáldozó, de szeretnének templomi szertartást?

Legjobb válasz: ez minden templomnál egyház közöségnél másképp müködik. ez a pap-tól függ. menjetek el a paphoz és kérdezetek rá. ha van templomba járó rokon barát akkor az kérdezzen rá. tényleg nagyon változó. szinte mindenhonnan mást mond a pap. hiába mondják hogy nem baj ha a te papodnak az.

ez minden templomnál egyház közöségnél másképp müködik. ez a pap-tól függ. menjetek el a paphoz és kérdezetek rá. ha van templomba járó rokon barát akkor az kérdezzen rá. tényleg nagyon változó. szinte mindenhonnan mást mond a pap. hiába mondják hogy nem baj ha a te papodnak az.
szzerintem nem kell elsõáldozónak lenni, mert a keresztlevélre lesz szükség, de az iletékes pap tudja mit követel...
Legjobb tudomásom szerint, ha csak esküvõt akartok, akkor nem kell, hogy áldozhasson a võlegény. Akkor kellene, ha nászmisét is szeretnétek. De tényleg érdemes rákérdezni.
Szia! Velünk is ez a helyzet. Elõször a párom apukája elment kb. 4 templomba, az egyik helyen azt mondták, hogy leghamarabb 6 hónap múlva lehet templomi esküvõ, mert elsõáldoznia kell és jegyes oktatásra járnunk. Másik helyen azt mondta a pap, minimum 3 hónap múlva lehet. Ezek után beszéltem egy régi jó ismerõsömmel, hogy mit tegyünk. Õ beszélt azzal a pappal, akihez régen hittanra jártam, mondta neki az atya, hogy hívjuk fel telefonon idõpont miatt. Felhívtuk, utánna elmentünk hozzá a párommal beszélni vele. Egy hónap múlva lesz templomi esküvõnk is. :) Pár nap múlva járunk hozzá jegyes oktatásra.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Ha találtatok templomot, ahol lebeszéltétek a pappal, hogy összead, arra biztos számítsatok, hogy kérni fog mind kettõtöktõl friss keresztlevelet (3-6 hónapnál nem régebbi). Az egyikõtök pedig kérjen abból a templomból, ahová lakcím szerint tartozik elbocsátó levelet az esküvõhöz.
Mi nem reg hazasodtunk, volt templomi eskuvonk is. Minketten csak megkeresztelve vagyunk. Ha romai katolikusok vagytok, akkor nagyon templomfuggo, tobb templomot is vegig kell jarnotok, es jegyesoktatasra kell jarni. Ha reformatus templomba szeretnetek eskudni, akkor nincs ez a sok macera, ott nem kell, h elsoaldozas, sem a bermalkozas.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!