Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a fogamzásgátló nem (120 db)

MIt tegyek, ha a fogamzásgátló nem mulasztotta el a pattanásaimat?

Már 3 hónapja szedem..

Legjobb válasz: Van olyan, ami jó a pattanásokra... Ki írta fel és mit szedsz? Mert nem mindegy. Én is szedtem annak idején, bérgyógyász írta fel, a nevére most nem emlékszek hirtelen.

Van olyan, ami jó a pattanásokra... Ki írta fel és mit szedsz? Mert nem mindegy. Én is szedtem annak idején, bérgyógyász írta fel, a nevére most nem emlékszek hirtelen.
Sajnos szoktak felírni fogamzásgátlót pattanásra is, annak ellenére, hogy fogamzásgátló a neve.
Én olyat szedtem régen, aminek egy mellékhatása volt a fogamzásgátlás, eredetileg pattanásokra való volt. A mai gyógyszerek nem károsak (remélem, bár sose lehet tudni), ha valaki kamasz korában nagyon pattanásos, pl nekem a hátam, mellkasom, karom, arcom tele volt, nagyokkal, akkor lehet szedni szerintem pár évvel azelõtt, mielõtt elkezdene nemi életet élni.
"de elvileg a pattanások ellen is jónak kellene lennie" Nem kellene neki, csak lehet. A menstruációs görcsöket is sokaknak enyhíti, de nem mindenkinek. Ez egy esetleges hatás, amit vagy tapasztalsz, vagy nem. Elsõsorban nem arra való, hogy eltüntesse a pattanásokat.
A fogamzásgátló a fogamzást gátolja, ahogy a nevében is benne van. Ha pattanástalanító lenne, akkor az lenne a neve... Talán menj el bõrgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: A fogamzásgátlás volt a fõ cél, de elvileg a pattanások ellen is jónak kéne lennie... Lindynettét szedek
Akkor egy olyanra kell váltanod, ami kifejezetten jó a pattanásokra is. Bár lehet, hogy a 3 hónap még kevés, ezt nem tudom. beszéld meg az orvosoddal, mikor legközelebb mész.

Mit csináljak, ha a doki nem azt a fogamzásgátlót írta fel amit szedek?

Lindynette 20-at szedek, de Symiciát írt fel és csak most vettem észre...

Legjobb válasz: vidd vissza

vidd vissza

Mi történik, ha a fogamzásgátló tablettát nem a menstruációm első napján kezdem el szedni?

Nem biztos, hogy addig meg tudom szerezni a teblettát, miel?tt megjön. Viszont jó lenne most elkezdeni szedni. Az érdekelne, hogy mikortól leszek védett, ha nem az els? napon kezdem szedni? Vagy lehet bel?le egyéb problémám? (Természetesen ezt meg fogom kérdezni a n?gyógyászomtól is, csak szeretnék mihamarabb informálódni)

Legjobb válasz: elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.

elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És az ugye a tabletta típusától/márkájától függ, hogy hány nap után kezd védeni?
persze, de ez benne van a betegtájékoztatóban :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
olyat ne csinálj. akkor várd ki inkább a következõ mensit
inkább ne tarts tabletta szünetet...

Mi történik akkor, ha a fogamzásgátlót nem a menstruációm első napján veszem be?

Legjobb válasz: Csak az elsõ levél után leszel védett.

Csak az elsõ levél után leszel védett.
Nem leszel védett, csak akkor, ha bevettél egy levéllel!
semmi, ugyanis nekem a nõgyógyászom mondta, h igazából a menstruáció kezdete után 8napra rá kell elkezdeni szedni.
igazából ez úgyvan kedves elõzõ hozzászóló h vannak gyóccerek amiket nemúgy kell szedni....
Valoszinuleg el fog tolodni az egesz ciklusod, vagy megbolonditod. Mivel normalis esetben akkor veszedbe az elsot amikor megvan, utana 21 napig szeded es a 8 napos szulentben kell megjonnie megint. Csak akkor jon meg a 8 nap alatt, ha nem szeded... Volt, hogy en 2-3 honapot egybe szedtem, mert nem akartam, hogy megjojjon, de ez nem tul jo, es nem egy kovetendo pelda. Ezek a gyogyszerek csak 1 honap szedese utan nyujtanak vedettseget, attol fuggetlenul, hogy mikor kezded el szedni.

Mi van akkor ha a fogamzásgátlót nem a menses első napjától kezdem el szedni? Hanem mondjuk a 2. vagy 3. naptól? Mert mondjuk még nem tudtam kiváltani a gyógyszert?

Legjobb válasz: Rajta van, hogy a menstruáció melyik napjain lehet még bevenni az elsõ szemet és mennyi ideig szükséges kiegészítõ védekezés. Ha nem találod a betegtájékoztatóban, emeld ki a kérdést, írj ide és akkor megkeresem neked :)

Rajta van, hogy a menstruáció melyik napjain lehet még bevenni az elsõ szemet és mennyi ideig szükséges kiegészítõ védekezés. Ha nem találod a betegtájékoztatóban, emeld ki a kérdést, írj ide és akkor megkeresem neked :)
Olvasd el a betegtájékoztatót, benne van. Amúgy valszeg annyi, h az elsõ héten gumit kell használni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)
Én is második napon vettem be az elsõt. Fogamzásgátlónként változó, nálam plusz egy hétig gumival kellett még védekezni.
Az elsõ hónapban mindenképp kell még egy plusz védekezési mód. Utána már szerintem egy nap miatt nem. de akkor mindig úgy csináld.
Szia, én a 4. napon kezdtem el szedni, a betegtájékoztató szerint ha a 2-5. napon kezdem el, akkor egy hétig kell kiegészítõ védekezés, de a doki azt mondta, hogy ilyenkor az elsõ hónapban nem véd. Nemtudom kinek kell hinni ilyenkor, mindenesetre nem nagy baj, ha nem kezded el az elsõ napon. Sõt, állítólag ha a végén kezded, amikor már a bõ vérzés lement, akkor kisebb az esélye, hogy mellékhatásként összevissza végigvérzed/pecsételed/barnázod az elsõ hónapot.

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz

Mi történik akkor, ha a fogamzásgátló gyógyszert nem a mensi első napján veszem be, de a doki nem védekezés céljából írta fel nekem hanem, hogy beálljon a mensesem?

Legjobb válasz: Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.

Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.
Ha nem védekezés miatt szeded, akkor semmi sem történik. Csak ha mégis történne szexuális aktus, akkor kb. egy hétig kiegészítõ fog.gátlás, pl. óvszer javasolt.
ez hormonkészítmény, nem Cvitamin legyen már eszetek! nem szabad máshogy szedni, mint ahogy az orvos, vagy a tájékoztató írja, mert baromira bezavar a szervezetedbe!!!!
2. válaszoló vagyok: Minden tájékoztatón rajta van, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor egy hétig óvszert kell használni. Ha ez ártana valamit is, akkor nem írnák rá a tájékoztatóra. Azért kell ált. az elsõ napon elkezdeni, mert már az elsõ naptól véd, és aki terhesség "ellen" szedi, annak ez így praktikus! Ennyit üzennék a 3. válaszolónak! Ja, és képzeld, tudom, hogy nem C-vitamin, mert én is szedek gyógyszert, már egy éve, hidd el van elég felelõsségtudatom, ha nem lenne nem írtam volna tanácsot!

Mit ajánlotok, ha a srác undorodik a gumitól én viszont nem szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni?

Legjobb válasz: Pharmatex fogamzásgátló, rögtön felszívódó kúp, tabletta, krém stb. http://www.pharmatex.hu/

Pharmatex fogamzásgátló, rögtön felszívódó kúp, tabletta, krém stb. http://www.pharmatex.hu/
Hmm, hát elõször is 100%-os fogamzásgátló sajnos nem létezik. Egyedül a hormonális módszerek közelítik ezt meg. A pharmatex egy helyi hatású spermaölõ anyag amelynek a hatékonysága azonban alacsonyabb fokú mint a hormonkészítményeké vagy a gumié. Ha megkérdezel egy nõgyógyászt akkor nagy valószínûséggel azt fogja mondani hogy a spermaölõ hatású szereket biztonságosabb óvszerrel kombinálva alkalmazni, önmagában inkább az használja akinek nem gáz ha mégis becsúszik a gyerek. Ezt nem árt ha tudod. egyébként használhatsz még esetleg pesszáriumot mondjuk krémmel. Esetleg a hüvelygyûrû is jó, bár az is hormont tartalmaz de helyi hatású és nem kerül a szervezetedbe.
Ha normálisan használod és betartod az elõírásokat akkor 100% a védelem. Ha hanyag módon használod akkor baba lesz belõle. Tessék odafigyelni és úgy használni ahogy le van írva és nem lesz baj.
Hát igen, végülis attól függ, hogy mennyit használja az ember. Én 5500-ért veszem a tablettát, és az három hónapig elég, függetlenül attól, hányszor csináljuk. Kúpból én pl. nem jönnék ki ennyibõl. :D Meg nem bíznék benne annyira. De ezért van ezer féle módszer, hogy mindenki az igényeihez igazíthassa.
Sztem meg nem drága...Indulj csak egy fogamzásgátlóból...3 havi gyógyszer 5000 ftból nem jön ki, és még van olyan is aki nem bírja... Sztem ez a kúp jó...De azért nem kell egybõl ellõni egy hét alatt, mert akkor már tényleg sokba van...
12 db-os 1400 valamennyi volt na jó legyen 1500ft...:)
Én asszem a hat db-os 1300 körül van. Elég drága, és nem is annyira biztonságos, mint a tabletta.
A kérdező hozzászólása: Rendben Köszönöm, még egy árat tudnál nekem mondani meg, hogy hány db. van 1 dobozban?
Nekem van ilyen kúpom... Jó! Komolyan. Mondtam is a gyógyszerésznek, ha nem hat és terhes leszek hozom neki a babát. Õ vállalta a feleõsséget:) :) Tényleg jó ez a kúp, br a szex elõtt 10 percet ír, hogy tegyem fel, de én 20 perccel hamarabb szoktam, addig tuti felszívódik:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kommentet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Te milyiket ajánlod, mert a honlapon a krémtõl a kkúpig mindenféle van!
A kérdező hozzászólása: Ez mennyire véd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!