Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a baba (2021 db)

Mit csinász, ha a baba épp akkor sír fel, amikor együtt vagytok a pároddal?

Ne mondjátok, hogy ostoba kérdés, legalábbis nekem egyértelm?, hogyan reagálnék, de most kiderült, hogy azt többen abszurdnak tartják. (Direkt nem írok konkrétumot, nem szeretnék senkit befolyásolni.) :)

Legjobb válasz: hát a baba nem tudja hogy ti épp együtt vagytok. természetesen mentem és megnézem mi baja, ha nem hagyta abba. volt h egy szál ciciben....

hát a baba nem tudja hogy ti épp együtt vagytok. természetesen mentem és megnézem mi baja, ha nem hagyta abba. volt h egy szál ciciben....
már többször elõfordult, felkaptam a bugyimat és mentem a babámhoz. valakinek ez nem egyértelmû? :O illetve azt kérdezném, valaki tudja úgy élvezni a szexet, hogy közben sír a babája? :O
na igen...:) én is megnézem ilyenkor, ha sír.nem is tudok a szexre figyelni olyankor:)
Jókat kuncogtam :) !De hát az természetes, h megnézem a picit, megnyugtatom és folytatódhat!!!
Megnyugtatom és visszaaltatom a gyereket:) De mostanában inkább kivárjuk a mély-alvás idejét mindhárom gyereknél;))Szerencsére egyre kevesebb az ilyen éjszakai ébredés.
Szintén. Mozgás abbahagy, azonnal ugrik. :) Kukilohasztó, de ezzel jár a gyerekvállalás. Nyomsz egy RESET gombot az életedre. :)
Én is ugrok, persze nem rögtön, mert bízom benne, hogy vissza alszik.Ilyenkor mozdulatlanul kuncogunk és várunk egy picit, ha nem sír tovább, akkor még megy a buli, de ha sír, akkor egy kis pihi, babanyugtatás és mehet újra a buli.Ez van.Kell ilyenis néha.Ez is tud néha jó pillanatokat szerezni.Természetesen ha a baba megnyugodott. :D Egyébként abszolút nem ostoba kérdés és nem tudom, hogy miért tûnik abszurdnak.
Mi is azt szoktuk, hogy várunk egy kicsit mozdulatlanul, és ha abba hagyja, akkor mehet tovább, ha nem akkor átmegyek hozzá és megnézem mizu.
A huncutkodást is lehet folytatni:) ahogy a bébi újra alszik:) Amúgy a nagy múltkor pont bemászott hozzánk épp:S okozott némi zavart. Bebújt mellém, átölelt, és elaludt, nem tudtuk eldönteni mit csináljunk(apa hátulról...). Szóval nem csak sírással tudnak meglepni éjjel-hajnalban
15:59-nek [email protected] a röhögéstõl!
Ez nagyrészt attól is függ, hogy ki milyen típus, én el tudok menni 2 perc alatt, tehát egyértelmû, hogy elmegyek, és utána babázás. Közben volt már, hogy valamelyikünk felugrott, cumit nyomott a szájába. Eleinte fõleg ez gyakran bevált. Férjemnek meg ha kell, akkor kb. 1 perc az idõ, amennyi kell az orgazmushoz, tehát õ is elmegy olyankor. Mi nem tudjuk folytani a szexet, ha én elmegyek hosszasan babázni (általában ha már ordít, akkor õ bizony vissza nem alszik..). utána se nekem, se a férjemnek nincs kedve már. Mondjuk mi elég olaszos típusok vagyunk, szóval nagy hévvel nekimegyünk a dolognak :D Aztán addig tart amíg tart a dolog (fél óra vagy 2 perc), de az orgazmust mindketten elérjük "idõre" (csak gyakorlás kérdése...). Szóval elõbb szex, aztán baba. És mondjuk 3 perc sírásba még sose halt bele... :D Mi sokszor nem este kufircolunk, hanem de.-i alvásidõben. De volt már, hogy az erdõben, a baba hasalt, rajta egy textilpelus. Tök jó bealudt, aztán hopp felébredt egy nagy szélfuvallatra. Hát ott is befejeztük a szexet, kivárta a 3 percét:) és kész. Amúgy a legemlékezetesebb nevetõsebb erdõs szexelésünk volt:D Ha nem ébred fel tovább tart, de mi is elmentünk, a baba is röhögött a 3 perc sírás után, szóval szerintem mindenki jól járt:D
Epp tegnap volt nalunk is ilyen szitu.De mondjuk akkor nagyon sirt :( ( Epp fogzik) Igy egybol ugrottam es mentem megnezni, hogy mi a baja. De ha csak egy kicsit nyoszorog mi is csondbe maradunk hatha vissza alszik, ha nem akkor megyek es megnezem. 21 honapos kisfiu anyukaja
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom (bár furcsa módon az egyébként rossz alvó gyerekünk egy év alatt még soha nem ébredt pont akkor), csak az egyik sírni hagyós kérdésnél olvastam, hogy valaki szerint emiatt nem szabad félbeszakítani. Azért megnyugodtam, hogy a többség szerint nem gondolom rosszul. :)
Mi nem röhögtünk:) A gyerek mindig rosszkor ébred, Pont:)

Mi a különbség a baba szempontjából ha egy szülést indítanak vagy ha otthon anyuka mindent megtesz hogy kibújjon már végre? Nem ugyanaz?

Sokan írnak praktikákat, koktél, ugrálás, szex hogy beinduljon de az mennyivel másabb mintha orvos indítja? Végeredményben nem beavatkozás mindkett? a természet dolgába? Vagy kimenetel, lefolyás szempontjából más?

Legjobb válasz: Ha a dokik megindítják, az megindul, ha akarta, ha nem. Ha a mama otthon próbálkozik, megindul, ha kész a baba, de nem fog, ha nem. Azért nem ugyanaz a kettõ.

Ha a dokik megindítják, az megindul, ha akarta, ha nem. Ha a mama otthon próbálkozik, megindul, ha kész a baba, de nem fog, ha nem. Azért nem ugyanaz a kettõ.
Az otthoni "indítás" során az anya testében magában képzõdnek a hormonok, amik a szülést megindítják, a kórházban kívülrõl adagolják. Az oxitocin, ha belülrõl termelõdik, akkor egy sor más hormon termelõdését is elindítja, amik fájdalomcsillapítók pl., de a kívülrõl, vénásan adagolt "csak" az izmokat húzza össze, szinte kipréselve a babát, a jótékony társreakciók létrejötte nélkül.
Szerintem annyi a különbség, hogy mesterséges indításnál lehetnek gondok, és nagyobb biztonságban vagy, ha ott vagy a kórházban. Én otthon biztos nem kísérleteznék ilyenekkel. (Még talán a szex, ami talán nem annyira minõsül mesterségesnek, mert ott elvileg a spermiumban található anyagtól indul be a szülés) De szerintem a koktélt és az ugrálást ne próbálgasd. (Én 6 napot hordtam túl, tudom, hogy nem kellemes a végén a várakozás). Még hallottam egy tippet, ami szintén "természetes", a mellbimbó stimulálása (elvileg oxytocint szabadít fel), és beindulhat a szülés. Kitartás :) Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: eszem ágában sincs próbálkozni semmi ilyesmivel, épp hogy nem értem miért teszik, hátha valaki megmagyarázza h van-e és mi a különbség.
A kérdező hozzászólása: nekem elsõ császár lett de magától indult, ha túl kell a másodikat hordani akkor is az orvosra bíznám magam. Még csak 26hetes vagyok. Köszi a válaszod, várok még!
Nagyon sok különbség van. A szülés úgyse indul be semmitõl, míg a baba nem kész rá, szóval lehet otthon bármivel próbálkozni. Az orvosi indítás viszont általában hormonális (vagy kézi tágítás), ami megrázó élmény lehet a születésre még nem kész babának. A szervezetre közvetlenül hat és valóban eredményes.
Az elsõ válaszoló vagyok. Csak annyit fûznék hozzá, hogy sok esetben a baba kész rá, mégsem indul be a szülés valamiért. Nyilván ez túlhordás esetén van, ilyenkor viszont ha már a baba életfunkciói (amit a CTG-n is mérnek) romlanak, akkor viszont jobb, ha beindítják, és ez nem káros a babára nézve, sem az anyukára nézve.


Mi történik, ha a baba nem hízik a kellő módon, de amúgy jókedvű, és "csinos"? :-)

Babóm 3,5 hós, és 6,17kg. 3,78 volt a születési súlya, és 3,55kg-mal jöttünk ki a kórházból. Így szépen hangzik, de a 3 hós mérésnél 6kg volt, tehát nem igazán hízik. Ami furi, hogy nem is nagyon eszik, bár ez már a múlt hónapban is fennállt, és mégis meglett az áhított havi 60dkg...

Legjobb válasz: Szerintem jól hízik a babád, semmi baja. 3,5 hósan ezek jó értékek. Nem értem mi a probléma.

Szerintem jól hízik a babád, semmi baja. 3, 5 hósan ezek jó értékek. Nem értem mi a probléma.
1.52-es vgyok azt elfelejtettem írni, hogy voltunk több dokinál is, de mindegyik megnyugtatott, hogy nem kell kivizsgáltatni a lányomat, lehet hogy minimum-súlyú, de szemmel láthatóan jól érzi így magát és neki ez így megfelelõ. fõleg hogy hosszra nincs elmaradva, szóval biztos hogy nincs kóros oka, nem törpenövésû vagy iylesmi Ne hagyd hogy ezzel szekáljanak, én folyton azt hallgattam a lányomnál, hogy "jajj de kicsi, nem lesz baj ebbõl"? a fiamnál meg hogy "húúúú de nagy, nem lesz baj ebbõl?" nem, õk ilyenek és kész!
Harmadik vagyok. Nyugodtan bízz az ösztöneidben, nem fognak becsapni! Hiszen nálad jobban senki nem ismeri azt a picurkát:) A doki nem kényszeríthet semmire, nincs is rá oka, mert ha látod, hogy a babád egészséges, és kiegyensúlyozott, jó kedélyû baba, akkor nem gond, ha kevesebbet hízik egy hónapban:) Sok boldogságot nektek:)
Szia!Szerintem sincs semmi gond a babád súlyával.Az hogy ennyit eszik, nem számit, ha szépen fejlõdik.Az én lányom lassan 7 hónapos, már simán kéne ennie 1100-1200ml/nap, de örülök ha a napi 800ml meg van, mégis jó húsban van.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Nekem azt mondta a doki, hogy havi 600g a havi minimum amit híznia kell, és most az utolsó 2 hét alatt még csak 17dkg-ot hízott. Nem akarom Én szurkáltatni, isten ments, hisz majd kicsattan az egészségtõl, csak inkább kíváncsi vagyok, hogy mit mond ilyenkor az orvos, és hogy kötelezhet-e vmire?
Nekem azt mondta a doki, hogy "neki ennyi elég, hiszen egészséges, erõs baba".
A fiam dettó ilyen volt, de ez teljesen jó hízás. Anyatejes babánál meg nincs olyan, hogy ehhez a súlyhoz mennyit kell egyen. Annyit eszik, amennyire szüksége van. A fiamnál idõnként még a 600ml sem jött össze naponta. A minimális gyarapodás egy hónapban 400 g, vagyis a 600 gyönyörû gyarapodás. Nem kell ezt ennyire túlparázni, a babád teljesen jól fejlõdik, te meg rángatnád kivizsgálásra, szúrkálnák, nyúznák szegényt, csak hogy a végén közöljék, semmi baja? Akkor kérj kivizsgálást, ha fogy, ha hízik, akkor nincs baj. Sõt lesz olyan is, hogy minimálisat fog hízni, ugyanis a hossz növeléséhez még több energia kell, mint a súlyhoz! Csak nyugi!
Szerintem is jòl hìzik a babàd! Nekem apròka lánykàm van. 3200g született, most 11, 5 hòsan 7230g. Tudom, h nagyon kevés, de màr mindent megtettem etetès ügyben. A doki is csak nèz mindig nagyokat, àllandòan vizeletvizsgàlatra küld (amitöl a guta megüt, mert egy örökmozgò ès ez egy Nòbel-dìjas feladat) meg vèrkèpet csinàltat. Minden teljesen rendben van. Vidàm ès nagyon aktìv. Ha a Te babàd is jòkedèlyü, akkor nincs semmi baj! Nem hìzhatnak a nagykönyv szerint. Mi sem vagyunk egyformàk. Tudom, h nehèz, de fel a fejjel ès ne aggòdj!;-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon, nagyon köszönöm mindenki válaszát!!! Megnyugtattatok, így már eltökélten fogok a dokihoz menni, és nem hagyom majd magam!!:-) Nem utolsó sorba pedig, nagyon jókat nevettem, "tücsökcombú", meg állandóan futni fog, stb...:-))) Köszi még1x!
fiam 3.79kg-mal született 3.5tel hoztuk haza 3hósan 6kg volt 3.5hósan 6.17(most néztem utána):-) és kb 700ml tápit evett egy nap. 3hós kora után már csak 3havonat hízott egy kg-ot, 9.1kg volt egy évesen. magas vékony, csinos legényke lett belõle! hidd el, h semmi gond sincs a babáddal de minden baba más és más, mint ahogy a felnõttek is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi, köszi...:-D Hisz akkor a Te kislegényednek ugyanazok a paraméterei, mint az én csajszimnak, tökre örülök!!! szió

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Mi történik ha a bank azonnal felmondja a hitelt?

Találtam egy igen furcsa levelet elolvastam és az van benne hogy az xy bank azonnal felmondja a hitelt...ez mit jelent elviszik a házunkat ?

Legjobb válasz: milyen levél? hivatalos postán küldött vagy e-mail? és errõl miért nem a hitelt adó bankot hívod fel???

milyen levél? hivatalos postán küldött vagy e-mail? és errõl miért nem a hitelt adó bankot hívod fel???
Gondolom nem törlesztettél rendszeresen. Ha a bank felmondja, akkor egy összegben az összes tartozást ki kell fizetni, de ezt már a nav vagy mi hajtja be. Ha nem fizeted be X idõn belül, akkor ráterhelik jelzálogként a házra stb.

Mi a véleményetek a bajai Eötvös József Főiskoláról? Gazdasági Menedzsment szakáról ha valaki oda jár írjon.! Ha máshova jár de logisztikus irányba tanul az is írjon! Milyen órák vannak, ? Irjatok!

Legjobb válasz: Én is Bajára jártam de a Pedagógiai Fakultásra. IMÁDTAM ODA JÁRNI. A "gazdi"sokkal összejártunk, hatalmas bulik voltak!!! Az óráikat sajnos nem tudom:((

Én is Bajára jártam de a Pedagógiai Fakultásra. IMÁDTAM ODA JÁRNI. A "gazdi"sokkal összejártunk, hatalmas bulik voltak!!! Az óráikat sajnos nem tudom:((
Kösz! ( a kérdés feltevõje vagyok, csak elfelejtettem a jelszavam )
A kérdező hozzászólása: AZ UTLSÓ HOZZÁ SZOLÓ NEM A KÉRDÉS FELTEVÕJE.
szép hely baja én mûszakira jártam....hát az biztos hogy nem sok dolgod lesz.Együtt laktam albiba két gazdaságis csajjal és lógatták a lábukat egész nap.A matek kemény de mindig mindenki végez(mûszakin 60-ból kb. 10-en).
jaja buli az sok van, jut a hét minden napjára:)
Van ilyen fõiskola is? Na ezért tart itt az ország...
Van a bajai fõsulin pár ismerõsöm, nem egy észlények:D

Mi történik, ha a bank eladta a hitelemet egy faktoring cégnek?

Legjobb válasz: Akkor az engedményezett (a faktoring cég) lép az eredeti hitelezõ helyébe, ezt követõen a bank felé már nincs tartozásod, azonban a faktoring cég felé van. A faktoring cég ugyanazon jogokkal rendelkezik a végrehajtás tekintetében, mint az eredeti hitelezõ, így csak az a változás, hogy már nem a banknak kell megfizetned a hiteled, hanem a faktoring cégnek. (És értelemszerûen egyszerre, vagy kérni rá részletfizetést.)

Akkor az engedményezett (a faktoring cég) lép az eredeti hitelezõ helyébe, ezt követõen a bank felé már nincs tartozásod, azonban a faktoring cég felé van. A faktoring cég ugyanazon jogokkal rendelkezik a végrehajtás tekintetében, mint az eredeti hitelezõ, így csak az a változás, hogy már nem a banknak kell megfizetned a hiteled, hanem a faktoring cégnek. (És értelemszerûen egyszerre, vagy kérni rá részletfizetést.)

Mivel jár, ha a banknak visszaadom az autót?

Legjobb válasz: Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket,kamatokat,kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.

Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket, kamatokat, kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.
Ha úgy adod vissza, hogy adja el a bank, akkor hatalmasat buksz! Viszont, ha találsz valakit, aki megveszi az autót, vagy átveszi a törlesztõrészleteket, akkor gyakorlatilag semmit nem vesztesz.
A második válaszoló vagyok és üzenem az elsõnek: Ha nem tudod a választ akkor miért válaszolsz? Gondolkodj elõtte!

Mit tehetek ha a bank a teljes járandóságomat elvitte az adósságom miatt?

Svájci frankos jelzálog hitelem van,tartoztam a banknak kb.60000huf már 3 hónapja a törlesztőrészletem 42000-ről 92000-re nőt március óta.A bank amiért a tartozásom fent állt + a havi törlesztésem,az egész járandóságomat levonta a számlámról és engem meg a gyermekeimet 0 forinttal itt hagyott,hogy éljek meg ebben a hónapban!!! Ez a minimálbérnél is alacsonyabb összeg!!! Panaszt tettem és a válasz 30 napos kivizsgálás!Mi ez ha nem mesterséges bűnözés keltés?Van-e egy banknak jogköre arra hogy hatóságot játsszon?Azt kértem tőlük hogy azt a 60000 utalja vissza a számlámra amivel tartozom hogy megtudjak élni!1 hétig nem látszik az éhezés.De 1 hónap után???

Legjobb válasz: A banknak a törlesztõrészletre inkasszójoga van. Egyáltalán nem kötelesek nézegetni, hogy neked mennyi az összes bevételed, és hány embert tartasz el belõle. Neked kellett volna gondolkoznod, mielõtt hitelt veszel fel. Ne is reménykedj, hogy vissza fogják utalni a pénzt!

A banknak a törlesztõrészletre inkasszójoga van. Egyáltalán nem kötelesek nézegetni, hogy neked mennyi az összes bevételed, és hány embert tartasz el belõle. Neked kellett volna gondolkoznod, mielõtt hitelt veszel fel. Ne is reménykedj, hogy vissza fogják utalni a pénzt!
te vetted fel a hitelt? te költötred el? akkor fizesd vissza az árát! ha meg éhenhaltok megérdemlitek. legalább annyival kevesebb életképtelen buta ember lesz.
Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vállaltad a kölcsönnel a visszafizetést.
Hát sajnos a bank nem jótékonysági intézmény. A megszabott törlesztõrészletet be kell fizetned, függetlenül attól, hogy marad-e pénzed azon felül. Sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de ez nem mentesít téged a kötelezettségeid alól.
Nem vagy egyedül kérdezõ. Olyan helyen élek, ahol sok a kisebbség. Náluk ez tipikus jelenség. Amikor lehetõség volt, rohantak a bankba, aztán csodálkoztak, amikor vissza kellett fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!