Találatok a következő kifejezésre: Mi a ha a baba (1957 db)

Mit csinász, ha a baba épp akkor sír fel, amikor együtt vagytok a pároddal?

Ne mondjátok, hogy ostoba kérdés, legalábbis nekem egyértelm?, hogyan reagálnék, de most kiderült, hogy azt többen abszurdnak tartják. (Direkt nem írok konkrétumot, nem szeretnék senkit befolyásolni.) :)

Legjobb válasz: hát a baba nem tudja hogy ti épp együtt vagytok. természetesen mentem és megnézem mi baja, ha nem hagyta abba. volt h egy szál ciciben....

hát a baba nem tudja hogy ti épp együtt vagytok. természetesen mentem és megnézem mi baja, ha nem hagyta abba. volt h egy szál ciciben....
már többször elõfordult, felkaptam a bugyimat és mentem a babámhoz. valakinek ez nem egyértelmû? :O illetve azt kérdezném, valaki tudja úgy élvezni a szexet, hogy közben sír a babája? :O
na igen...:) én is megnézem ilyenkor, ha sír.nem is tudok a szexre figyelni olyankor:)
Jókat kuncogtam :) !De hát az természetes, h megnézem a picit, megnyugtatom és folytatódhat!!!
Megnyugtatom és visszaaltatom a gyereket:) De mostanában inkább kivárjuk a mély-alvás idejét mindhárom gyereknél;))Szerencsére egyre kevesebb az ilyen éjszakai ébredés.
Szintén. Mozgás abbahagy, azonnal ugrik. :) Kukilohasztó, de ezzel jár a gyerekvállalás. Nyomsz egy RESET gombot az életedre. :)
Én is ugrok, persze nem rögtön, mert bízom benne, hogy vissza alszik.Ilyenkor mozdulatlanul kuncogunk és várunk egy picit, ha nem sír tovább, akkor még megy a buli, de ha sír, akkor egy kis pihi, babanyugtatás és mehet újra a buli.Ez van.Kell ilyenis néha.Ez is tud néha jó pillanatokat szerezni.Természetesen ha a baba megnyugodott. :D Egyébként abszolút nem ostoba kérdés és nem tudom, hogy miért tûnik abszurdnak.
Mi is azt szoktuk, hogy várunk egy kicsit mozdulatlanul, és ha abba hagyja, akkor mehet tovább, ha nem akkor átmegyek hozzá és megnézem mizu.
A huncutkodást is lehet folytatni:) ahogy a bébi újra alszik:) Amúgy a nagy múltkor pont bemászott hozzánk épp:S okozott némi zavart. Bebújt mellém, átölelt, és elaludt, nem tudtuk eldönteni mit csináljunk(apa hátulról...). Szóval nem csak sírással tudnak meglepni éjjel-hajnalban
15:59-nek [email protected] a röhögéstõl!
Ez nagyrészt attól is függ, hogy ki milyen típus, én el tudok menni 2 perc alatt, tehát egyértelmû, hogy elmegyek, és utána babázás. Közben volt már, hogy valamelyikünk felugrott, cumit nyomott a szájába. Eleinte fõleg ez gyakran bevált. Férjemnek meg ha kell, akkor kb. 1 perc az idõ, amennyi kell az orgazmushoz, tehát õ is elmegy olyankor. Mi nem tudjuk folytani a szexet, ha én elmegyek hosszasan babázni (általában ha már ordít, akkor õ bizony vissza nem alszik..). utána se nekem, se a férjemnek nincs kedve már. Mondjuk mi elég olaszos típusok vagyunk, szóval nagy hévvel nekimegyünk a dolognak :D Aztán addig tart amíg tart a dolog (fél óra vagy 2 perc), de az orgazmust mindketten elérjük "idõre" (csak gyakorlás kérdése...). Szóval elõbb szex, aztán baba. És mondjuk 3 perc sírásba még sose halt bele... :D Mi sokszor nem este kufircolunk, hanem de.-i alvásidõben. De volt már, hogy az erdõben, a baba hasalt, rajta egy textilpelus. Tök jó bealudt, aztán hopp felébredt egy nagy szélfuvallatra. Hát ott is befejeztük a szexet, kivárta a 3 percét:) és kész. Amúgy a legemlékezetesebb nevetõsebb erdõs szexelésünk volt:D Ha nem ébred fel tovább tart, de mi is elmentünk, a baba is röhögött a 3 perc sírás után, szóval szerintem mindenki jól járt:D
Epp tegnap volt nalunk is ilyen szitu.De mondjuk akkor nagyon sirt :( ( Epp fogzik) Igy egybol ugrottam es mentem megnezni, hogy mi a baja. De ha csak egy kicsit nyoszorog mi is csondbe maradunk hatha vissza alszik, ha nem akkor megyek es megnezem. 21 honapos kisfiu anyukaja
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom (bár furcsa módon az egyébként rossz alvó gyerekünk egy év alatt még soha nem ébredt pont akkor), csak az egyik sírni hagyós kérdésnél olvastam, hogy valaki szerint emiatt nem szabad félbeszakítani. Azért megnyugodtam, hogy a többség szerint nem gondolom rosszul. :)
Mi nem röhögtünk:) A gyerek mindig rosszkor ébred, Pont:)

Mi a különbség a baba szempontjából ha egy szülést indítanak vagy ha otthon anyuka mindent megtesz hogy kibújjon már végre? Nem ugyanaz?

Sokan írnak praktikákat, koktél, ugrálás, szex hogy beinduljon de az mennyivel másabb mintha orvos indítja? Végeredményben nem beavatkozás mindkett? a természet dolgába? Vagy kimenetel, lefolyás szempontjából más?

Legjobb válasz: Ha a dokik megindítják, az megindul, ha akarta, ha nem. Ha a mama otthon próbálkozik, megindul, ha kész a baba, de nem fog, ha nem. Azért nem ugyanaz a kettõ.

Ha a dokik megindítják, az megindul, ha akarta, ha nem. Ha a mama otthon próbálkozik, megindul, ha kész a baba, de nem fog, ha nem. Azért nem ugyanaz a kettõ.
Az otthoni "indítás" során az anya testében magában képzõdnek a hormonok, amik a szülést megindítják, a kórházban kívülrõl adagolják. Az oxitocin, ha belülrõl termelõdik, akkor egy sor más hormon termelõdését is elindítja, amik fájdalomcsillapítók pl., de a kívülrõl, vénásan adagolt "csak" az izmokat húzza össze, szinte kipréselve a babát, a jótékony társreakciók létrejötte nélkül.
Szerintem annyi a különbség, hogy mesterséges indításnál lehetnek gondok, és nagyobb biztonságban vagy, ha ott vagy a kórházban. Én otthon biztos nem kísérleteznék ilyenekkel. (Még talán a szex, ami talán nem annyira minõsül mesterségesnek, mert ott elvileg a spermiumban található anyagtól indul be a szülés) De szerintem a koktélt és az ugrálást ne próbálgasd. (Én 6 napot hordtam túl, tudom, hogy nem kellemes a végén a várakozás). Még hallottam egy tippet, ami szintén "természetes", a mellbimbó stimulálása (elvileg oxytocint szabadít fel), és beindulhat a szülés. Kitartás :) Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: eszem ágában sincs próbálkozni semmi ilyesmivel, épp hogy nem értem miért teszik, hátha valaki megmagyarázza h van-e és mi a különbség.
A kérdező hozzászólása: nekem elsõ császár lett de magától indult, ha túl kell a másodikat hordani akkor is az orvosra bíznám magam. Még csak 26hetes vagyok. Köszi a válaszod, várok még!
Nagyon sok különbség van. A szülés úgyse indul be semmitõl, míg a baba nem kész rá, szóval lehet otthon bármivel próbálkozni. Az orvosi indítás viszont általában hormonális (vagy kézi tágítás), ami megrázó élmény lehet a születésre még nem kész babának. A szervezetre közvetlenül hat és valóban eredményes.
Az elsõ válaszoló vagyok. Csak annyit fûznék hozzá, hogy sok esetben a baba kész rá, mégsem indul be a szülés valamiért. Nyilván ez túlhordás esetén van, ilyenkor viszont ha már a baba életfunkciói (amit a CTG-n is mérnek) romlanak, akkor viszont jobb, ha beindítják, és ez nem káros a babára nézve, sem az anyukára nézve.


Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Mi történik, ha a baba nem hízik a kellő módon, de amúgy jókedvű, és "csinos"? :-)

Babóm 3,5 hós, és 6,17kg. 3,78 volt a születési súlya, és 3,55kg-mal jöttünk ki a kórházból. Így szépen hangzik, de a 3 hós mérésnél 6kg volt, tehát nem igazán hízik. Ami furi, hogy nem is nagyon eszik, bár ez már a múlt hónapban is fennállt, és mégis meglett az áhított havi 60dkg...

Legjobb válasz: Szerintem jól hízik a babád, semmi baja. 3,5 hósan ezek jó értékek. Nem értem mi a probléma.

Szerintem jól hízik a babád, semmi baja. 3, 5 hósan ezek jó értékek. Nem értem mi a probléma.
1.52-es vgyok azt elfelejtettem írni, hogy voltunk több dokinál is, de mindegyik megnyugtatott, hogy nem kell kivizsgáltatni a lányomat, lehet hogy minimum-súlyú, de szemmel láthatóan jól érzi így magát és neki ez így megfelelõ. fõleg hogy hosszra nincs elmaradva, szóval biztos hogy nincs kóros oka, nem törpenövésû vagy iylesmi Ne hagyd hogy ezzel szekáljanak, én folyton azt hallgattam a lányomnál, hogy "jajj de kicsi, nem lesz baj ebbõl"? a fiamnál meg hogy "húúúú de nagy, nem lesz baj ebbõl?" nem, õk ilyenek és kész!
Harmadik vagyok. Nyugodtan bízz az ösztöneidben, nem fognak becsapni! Hiszen nálad jobban senki nem ismeri azt a picurkát:) A doki nem kényszeríthet semmire, nincs is rá oka, mert ha látod, hogy a babád egészséges, és kiegyensúlyozott, jó kedélyû baba, akkor nem gond, ha kevesebbet hízik egy hónapban:) Sok boldogságot nektek:)
Szia!Szerintem sincs semmi gond a babád súlyával.Az hogy ennyit eszik, nem számit, ha szépen fejlõdik.Az én lányom lassan 7 hónapos, már simán kéne ennie 1100-1200ml/nap, de örülök ha a napi 800ml meg van, mégis jó húsban van.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Nekem azt mondta a doki, hogy havi 600g a havi minimum amit híznia kell, és most az utolsó 2 hét alatt még csak 17dkg-ot hízott. Nem akarom Én szurkáltatni, isten ments, hisz majd kicsattan az egészségtõl, csak inkább kíváncsi vagyok, hogy mit mond ilyenkor az orvos, és hogy kötelezhet-e vmire?
Nekem azt mondta a doki, hogy "neki ennyi elég, hiszen egészséges, erõs baba".
A fiam dettó ilyen volt, de ez teljesen jó hízás. Anyatejes babánál meg nincs olyan, hogy ehhez a súlyhoz mennyit kell egyen. Annyit eszik, amennyire szüksége van. A fiamnál idõnként még a 600ml sem jött össze naponta. A minimális gyarapodás egy hónapban 400 g, vagyis a 600 gyönyörû gyarapodás. Nem kell ezt ennyire túlparázni, a babád teljesen jól fejlõdik, te meg rángatnád kivizsgálásra, szúrkálnák, nyúznák szegényt, csak hogy a végén közöljék, semmi baja? Akkor kérj kivizsgálást, ha fogy, ha hízik, akkor nincs baj. Sõt lesz olyan is, hogy minimálisat fog hízni, ugyanis a hossz növeléséhez még több energia kell, mint a súlyhoz! Csak nyugi!
Szerintem is jòl hìzik a babàd! Nekem apròka lánykàm van. 3200g született, most 11, 5 hòsan 7230g. Tudom, h nagyon kevés, de màr mindent megtettem etetès ügyben. A doki is csak nèz mindig nagyokat, àllandòan vizeletvizsgàlatra küld (amitöl a guta megüt, mert egy örökmozgò ès ez egy Nòbel-dìjas feladat) meg vèrkèpet csinàltat. Minden teljesen rendben van. Vidàm ès nagyon aktìv. Ha a Te babàd is jòkedèlyü, akkor nincs semmi baj! Nem hìzhatnak a nagykönyv szerint. Mi sem vagyunk egyformàk. Tudom, h nehèz, de fel a fejjel ès ne aggòdj!;-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon, nagyon köszönöm mindenki válaszát!!! Megnyugtattatok, így már eltökélten fogok a dokihoz menni, és nem hagyom majd magam!!:-) Nem utolsó sorba pedig, nagyon jókat nevettem, "tücsökcombú", meg állandóan futni fog, stb...:-))) Köszi még1x!
fiam 3.79kg-mal született 3.5tel hoztuk haza 3hósan 6kg volt 3.5hósan 6.17(most néztem utána):-) és kb 700ml tápit evett egy nap. 3hós kora után már csak 3havonat hízott egy kg-ot, 9.1kg volt egy évesen. magas vékony, csinos legényke lett belõle! hidd el, h semmi gond sincs a babáddal de minden baba más és más, mint ahogy a felnõttek is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi, köszi...:-D Hisz akkor a Te kislegényednek ugyanazok a paraméterei, mint az én csajszimnak, tökre örülök!!! szió

Mi a véleményetek a bajai Eötvös József Főiskoláról? Gazdasági Menedzsment szakáról ha valaki oda jár írjon.! Ha máshova jár de logisztikus irányba tanul az is írjon! Milyen órák vannak, ? Irjatok!

Legjobb válasz: Én is Bajára jártam de a Pedagógiai Fakultásra. IMÁDTAM ODA JÁRNI. A "gazdi"sokkal összejártunk, hatalmas bulik voltak!!! Az óráikat sajnos nem tudom:((

Én is Bajára jártam de a Pedagógiai Fakultásra. IMÁDTAM ODA JÁRNI. A "gazdi"sokkal összejártunk, hatalmas bulik voltak!!! Az óráikat sajnos nem tudom:((
Kösz! ( a kérdés feltevõje vagyok, csak elfelejtettem a jelszavam )
A kérdező hozzászólása: AZ UTLSÓ HOZZÁ SZOLÓ NEM A KÉRDÉS FELTEVÕJE.
szép hely baja én mûszakira jártam....hát az biztos hogy nem sok dolgod lesz.Együtt laktam albiba két gazdaságis csajjal és lógatták a lábukat egész nap.A matek kemény de mindig mindenki végez(mûszakin 60-ból kb. 10-en).
jaja buli az sok van, jut a hét minden napjára:)
Van ilyen fõiskola is? Na ezért tart itt az ország...
Van a bajai fõsulin pár ismerõsöm, nem egy észlények:D

Mi történik, ha a bank eladta a hitelemet egy faktoring cégnek?

Legjobb válasz: Akkor az engedményezett (a faktoring cég) lép az eredeti hitelezõ helyébe, ezt követõen a bank felé már nincs tartozásod, azonban a faktoring cég felé van. A faktoring cég ugyanazon jogokkal rendelkezik a végrehajtás tekintetében, mint az eredeti hitelezõ, így csak az a változás, hogy már nem a banknak kell megfizetned a hiteled, hanem a faktoring cégnek. (És értelemszerûen egyszerre, vagy kérni rá részletfizetést.)

Akkor az engedményezett (a faktoring cég) lép az eredeti hitelezõ helyébe, ezt követõen a bank felé már nincs tartozásod, azonban a faktoring cég felé van. A faktoring cég ugyanazon jogokkal rendelkezik a végrehajtás tekintetében, mint az eredeti hitelezõ, így csak az a változás, hogy már nem a banknak kell megfizetned a hiteled, hanem a faktoring cégnek. (És értelemszerûen egyszerre, vagy kérni rá részletfizetést.)

Mivel jár, ha a banknak visszaadom az autót?

Legjobb válasz: Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket,kamatokat,kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.

Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket, kamatokat, kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.
Ha úgy adod vissza, hogy adja el a bank, akkor hatalmasat buksz! Viszont, ha találsz valakit, aki megveszi az autót, vagy átveszi a törlesztõrészleteket, akkor gyakorlatilag semmit nem vesztesz.
A második válaszoló vagyok és üzenem az elsõnek: Ha nem tudod a választ akkor miért válaszolsz? Gondolkodj elõtte!

Mit tehetek ha a bank a teljes járandóságomat elvitte az adósságom miatt?

Svájci frankos jelzálog hitelem van,tartoztam a banknak kb.60000huf már 3 hónapja a törlesztőrészletem 42000-ről 92000-re nőt március óta.A bank amiért a tartozásom fent állt + a havi törlesztésem,az egész járandóságomat levonta a számlámról és engem meg a gyermekeimet 0 forinttal itt hagyott,hogy éljek meg ebben a hónapban!!! Ez a minimálbérnél is alacsonyabb összeg!!! Panaszt tettem és a válasz 30 napos kivizsgálás!Mi ez ha nem mesterséges bűnözés keltés?Van-e egy banknak jogköre arra hogy hatóságot játsszon?Azt kértem tőlük hogy azt a 60000 utalja vissza a számlámra amivel tartozom hogy megtudjak élni!1 hétig nem látszik az éhezés.De 1 hónap után???

Legjobb válasz: A banknak a törlesztõrészletre inkasszójoga van. Egyáltalán nem kötelesek nézegetni, hogy neked mennyi az összes bevételed, és hány embert tartasz el belõle. Neked kellett volna gondolkoznod, mielõtt hitelt veszel fel. Ne is reménykedj, hogy vissza fogják utalni a pénzt!

A banknak a törlesztõrészletre inkasszójoga van. Egyáltalán nem kötelesek nézegetni, hogy neked mennyi az összes bevételed, és hány embert tartasz el belõle. Neked kellett volna gondolkoznod, mielõtt hitelt veszel fel. Ne is reménykedj, hogy vissza fogják utalni a pénzt!
te vetted fel a hitelt? te költötred el? akkor fizesd vissza az árát! ha meg éhenhaltok megérdemlitek. legalább annyival kevesebb életképtelen buta ember lesz.
Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vállaltad a kölcsönnel a visszafizetést.
Hát sajnos a bank nem jótékonysági intézmény. A megszabott törlesztõrészletet be kell fizetned, függetlenül attól, hogy marad-e pénzed azon felül. Sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de ez nem mentesít téged a kötelezettségeid alól.
Nem vagy egyedül kérdezõ. Olyan helyen élek, ahol sok a kisebbség. Náluk ez tipikus jelenség. Amikor lehetõség volt, rohantak a bankba, aztán csodálkoztak, amikor vissza kellett fizetni.

Mit csináljak ha a baba miatt romlott meg a kapcsolatunk?

Egyszer?en nem lehet vele bírni... nem hajlandó aludni, nem áll le egy percre sem, így nem tudok én se pihenni. A párom meg megy, jön haza a munkából csak elvárja hogy legyen tisztaság meg vacsora (ahogy tudom ezt mindig megoldom) de az is magától értet?d? lenne neki hogy mindig kisimultan, boldog mosollyal várjam... pedig ölni tudnék némelyik nap után mikor a gyereket hajkurászom egyik percben, másikban rohanok vissza a leveshez, de még közben takarítsak meg vasaljak mert ? csak ingeket hajlandó hordani... annyira el vagyok fáradva és nincs kire bízni a gyereket én meg már nem bírom, legutóbb 2 óráig próbáltam elaltani, alighogy kimentem volna már újra bömbölt, visszamentem kicsit elhallgatott... és ránéztem és egyszer?en elkezdtem üvöltve b?gni hogy ilyen nincs, hogy nem képes már soha végigaludni három órát... mire persze ? is b?gni kezdett, húzózkodott fel a rácson (ett?l is örökké félek hogy egyszer felébred míg elszundítok és kiesik) és annyira bemérgedtem hogy fogtam és rátoltam a rács fölé a pelenkázóasztalnak a tetejét (mellette van és ilyen széttolható) és így nem tud kimászni. akkor azért sírt egy órát, nem bírtam és lementem egyet sétálni de félek hogy idegileg teljesen kikészülök a párom azt gondolja hogy elég az hogy ? fürdeti meg mikor hazaért meg 1 órácskát foglalkozik vele és nem ért meg én meg kezdek ott tartani hogy fogom magam és lelépek mit lehetne csinálni? egyszer?en semmit nem lehet megbeszélni vele és mindenben én vagyok a hibás amiért nem örülök neki hogy a gyerek nem alszik én viszont egy percet nem pihenek és még hagyni sincs kire

Legjobb válasz: mennyi idõs a baba? az elsõ év kemény, ki kell engedni a gõzt! torna, kimozdulás, futás, beszélj a pároddal h segítsen, csak rá számíthatsz!

mennyi idõs a baba? az elsõ év kemény, ki kell engedni a gõzt! torna, kimozdulás, futás, beszélj a pároddal h segítsen, csak rá számíthatsz!
Szerintem a kapcsolatotok nem a gyerek miatt romlott meg, hanem mert nem tudjátok megbeszélni és megoldani a felmerülõ problémákat. A gyerek csak elõhozta ezt az egyébként is meglévõ gondot. Próbálj meg segítséget keríteni, ha egyedül nem bírod. Ha csak legalább a takarítást, vasalást el tudja végezni más, azzal már beljebb vagy. Vagy a gyerekre vigyázzon valaki 1-2 naponta pár órát, akár unatkozó szomszéd, ha a babysitter túl drága.
Elhiszem, hogy eleged van, de a baba elõtt ne üvölts és ne bõgj hisztérikusan! Menj át egy másik helyiségbe, és üvölts ott, ha ettõl megnyugszol. A párod is foglalkozhatna többet a babával, vagy átvehetne kicsit a házimunkából. Gondolj arra, hogy a babád most igényli a legtöbb figyelmet és türelmet. Ha nagyobb lesz, könnyebben mennek majd a dolgok.
Kérdezõ, egy biztosnak látszik, ennek így nem lesz jó vége... nem normális dolog, hogy egy 11 hónapos gyerek mellett nem lehet pihenni. Szerintem elsõ körben kérj tanácsot a gyerekorvostól, és próbáljátok kideríteni, hogy mitõl ennyire sírós, nyugtalan, rossz alvó ez a gyerek.
Ennyi idõs gyerektõl már tényleg tudnál pihenni egy kicsit, mer neki már többet kellene aludnia. Ahogy elõttem is írták, kérdezd meg a gyerekorvostól, mi lehet a gond, miért nem alszik. Mert kéne neki.. Ha sikerül megoldani, Te is tudsz pihenni. Fáradt vagy, ezért ideges, ezt érzi a baba is, tehát õ is az. Ördögi kör. Keressétek meg az alváshiánya okát. Aki meg azt írja, hisztis vagy, nem volt (talán?) még ilyen rosszul alvó gyereke. Az csak mese, hogy a gyereknevelés csupa móka és kacagás. Ilyet az mond, akinek nincs gyereke..Vagy megáldotta az ég egy nyugis bébivel. Kellemes Ünnepeket! Most, gondolom a férjed is otthon van, pesztrálja õ, Te meg pihenj! Minden jót!
"és ránéztem és egyszerûen elkezdtem üvöltve bõgni hogy ilyen nincs, hogy nem képes már soha végigaludni három órát... mire persze õ is bõgni kezdett, húzózkodott fel a rácson (ettõl is örökké félek hogy egyszer felébred míg elszundítok és kiesik) és annyira bemérgedtem hogy fogtam és rátoltam a rács fölé a pelenkázóasztalnak a tetejét (mellette van és ilyen széttolható) és így nem tud kimászni. akkor azért sírt egy órát, nem bírtam és lementem egyet sétálni " Gondatlan szülõ, jóarc vagy.. Amúgy mégis mit hittél, mi lesz, ha megszületik a gyerek?
Errõl most beugrik ez a cikk amit pár hete olvastam: http://divany.hu/poronty/2012/10/09/altatasi_trening_nem_has.. Ha tetszik a módszer, akkor nézz utána jobban, legyen más forrásból is megerõsítésed, hogy ez jó és mûködik. Biztos lesznek páran, akik azt fogják írni, hogy sosem tennék ezt a babával, de ha a házasságod a tét, akkor szerintem érdemes átgondolni, mert ha veszekedtek és váltok akkor jobban sérülhet a gyerek. Amúgy mennyi idõs a baba? A cikkben nincs benne konkrétan, de valószínûsítem, hogy ezt nem 1-2 hónapos babákra találták ki, hanem nagyobbakra, akiknek már végig kéne tudni aludni az éjszakát.
Nem a baba hibája, hogy a férjed önzõ.
Eszmeletlen! Csak en gondolom azt ferfikent hogy igenis a gyerek az elso?!
@21. Ha az én férjem lennél ilyen gondolkodással, nem lenne min problémázni, páros lábbal rúgtalak volna ki, mielõtt egyáltalán eszedbe jut elhagyni. Lehet, hogy nálatok nem volt divat, azért gondolkodsz így, de igenis a gyerek az elsõ. Aztán a mama, mivel a gyereket õ gondozza. Minden más utána jön. Persze nektek nem, ti mobilak vagytok, és lám, te vagy az élõ példa, mekkora felelõsséggel bírtok néhányan. Ha lesz gyereked, és viszketeg vagy lelépni, még addig lépj le, amíg nem ismer. Jobb, ha egyáltalán nincs apa, mint ha van is, meg nem is, mint a mesében. De ha gyereket vállalsz, az már nem rólad szól.
@25. Úgy látszik, te vagy itt az elsõ érett férfi felnõtt gondolkodással, akinek fontos az utódja. A többi csak szórja a magját. De minek.
16-os ne menjen el a kedved a gyerekvállalástól csak azért mert ideggyenge emberek is vállalnak gyereket! Tökéletes harmóniát lehet teremteni egy családban! Csak rajtad múlik! Azoknak meg üzenem, akik a gyerek elé helyezik a kapcsolatot és magukat, inkább ne vállaljanak gyereket!
A férjet nem rendeljük alá senkinek, mert az milyen már, a gyereket viszont igen? Ez mégis miféle gondolkodásmód? Senkit nem kell alárendelni senkinek. CSALÁD vagyunk, aminek minden tagja egyformán fontos. Nincs olyan, hogy elsõ a gyerek, vagy elsõ a férj vagy mit tudom én. Amíg kicsi a baba, természetes, hogy elsõsorban hozzá alkalmazkodunk, de ez nem azt jelenti, hogy alárendeljük neki a kapcsolatunkat, hanem azt, hogy most egy ilyen helyzetben vagyunk. Érett embereknek ez nem okoz problémát. Röhejes, hogy felnõtt férfiak azon hisztériáznak, hogy márpedig õk akarnak az elsõk lenni. Rosszabbak, mint egy elkényeztetett gyerek, akiket pedig olyan rettenetesen lenéznek.
28! Az a baj, hogy én is ideggyenge vagyok, és 100%, hogy depresszióba esnék szülés után és én nem lennék különb a kérdezõnél, vagy egyéb idegbeteg szülõknél. Sajnos.
"A férjet nem rendeljük alá senkinek, mert az milyen már, a gyereket viszont igen? Ez mégis miféle gondolkodásmód? Senkit nem kell alárendelni senkinek. CSALÁD vagyunk, aminek minden tagja egyformán fontos." - pontosan ezzel értek egyet.
Civa (#26) - "Ha az én férjem lennél ilyen gondolkodással, nem lenne min problémázni, páros lábbal rúgtalak volna ki, mielõtt egyáltalán eszedbe jut elhagyni." - na mondd már, nekem nem büszkeségi kérdés hogy ki küld el kit, és az sem lenne igazán veszteség, ha bosszúból megmentenél az áldozattá válástól, és teret adnál, hogy megtaláljam azt a normális gondolkodású nõt (hidd el, azért akad, nem is kevés) akinek a priorítása a család minden tagja, a család egysége, és a párkapcsolat számára nem arról szól, hogy kit használhat ki, és kinek a nyakába öntheti a saját elvárásait. Zaksõn... A Kérdezõnek meg már javasoltam, hogy ha van egy probléma, akkor annak az okát és a megoldását kell keresgélni, nem azt, hogy kinek a nyakába milyen elvárást lehet rakni.
Egy normálisan mûködõ családban apa-anya és gyerek van. De egyik sem lehet ELSÕ, csak egyenrangú! Azért van ennyi válás, mert a nõk többsége a gyereket helyezi elõtérbe, nem õ neveli a gyereket, hanem a gyerek irányítja az anyját. Ha két hónapos korára leszoktatja az éjszaka felkelésekrõl, napközben hagyja egyedül játszani, akkor a gyerek nem lesz kibírhatatlan, hisztis, Lesz ideje az anyának a háztartásra, magára és a férjére, sõt, még pihenésre is. Anyáink, nagyanyáink dolgoztak a gyerekek mellett, éjjel nem keltek fel hozzájuk óránként, mert másnapo nem tudtak volna dolgozni. Ha nem volt beteg a ghyerek, akkor hagyták sírni is. Még sem lettünk érzelmi nyomorékok, vagy hisztisek. A kérdezõ nagyon elrontotta a gyerekét, és a férjének van igaza. Egész napi munka után egy rendetlen lakásba megy haza, de azért megfürdeti a gyereket és játszik vele még egy órahosszát? Mit kellene még tenni-e? Elvégezni a felesége helyett a háztartási munkát? Vagy kivasalni a saját ingeit? Ha a gyerek egész éjjel ordít, akkor hogyan tud aludni az apa? A kérdezõ nevelje meg a gyerekét, akkor rendbe jön a házassága is és õ sem lesz idegroncs. Igaz, el is válhat, és nevelheti egyedül az egyre rosszabb gyereket. Én is felneveltem 3 gyereket, de rendben volt a háztartásom, a férjemmel és magammal is törõdtem, nem csak a gyerekekkel. Csak akarat és józan ész kell ehhez.
36. Szerintem félreértetted a kérdésem, legalábbis, nem találom a konkrét összefüggést, de amúgy is inkább költõi volt. Hogy az önfeláldozást, másokra való rákényszerítést hogy kötötted ide, nem tudom. Nem kell Kérdezõ párját semmire rákényszeríteni, senkinek nem kell feláldoznia magát. Az igaz, hogy a helyzetet meg kell oldaniuk, a saját, lehetséges eszközeikkel. Párkapcsolatot illetõen is igazat adok neked, és a saját szempontodból természetesen mindenben igazad van. Kérdezõ nyilván tudja, miért házasodtak és vállaltak gyereket. Kaptam én is hideget-meleget, köszönjük, nálunk minden teljes egyetértésben történt és történik, nem árulunk zsákbamacskát, senkire nincs semmi rákényszerítve, és senkinek nem kell feláldoznia magát. Elsõ perctõl kezdve párként, és nem közös szülõ-szaporító duóként tekintünk egymásra, de teljesen természetes volt, hogy gyermek is lesz. Én nem nevelek könyvbõl, tudatosan kerülöm a szakirodalmat, a kéretlen tanácsokat, ha kérdésem van, felteszem, ezt tettem elõzõleg is, eztán is így lesz. A gondjainkat sem könyvbõl oldjuk meg, vagy cikkekbõl. Soha nem fekszünk le úgy, hogy nincs megbeszélve. Kérdezõ szerintem már rég lehiggadt, megoldotta a problémáját, mi pedig itt maródunk. Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a foltját. Fõleg a normálisan gondolkodó férfiaknak a normálisan gondolkodó nõket kívánom. Bár fogalmam sincs, mi az, hogy normális.
Még valami, zöld kezeket nyomogattam, de le nem pontoztam senkit. De azért köszi. Jobb, mint az arckönyv, hogy itt van nemtetszik gomb is. Majd megtanulom én is használni.
22-es, lehet hogy férfi vagy, de szüzeket senki nem kérdezett.
Igen civa, a többi nõ is hasonlóan érez... azóta már magányosan, maradt csak kettõ a sorrendben, a baba, meg õ, hisz férj nincs és nem is lesz. Na pontosan ezért mennek el a férfiak a gyerek születése után 1-3 éven belül, mait civa is leírt. A helyes sorrend az lenne, hogy 1. nõ és férfi és a 2. a gyerek (alárendelt az elsõnek).
#21 en is ferfi vagyok es nagyon remelem hogy nincs gyereked, es ha nincs ne is tervezz a jovoben sem... ha van akkor meg sajnalom.
A kérdező hozzászólása: neki végig kellene, 11 hónapos de alig alszik én nem tudom hogy csinálja
Kedves kerdezo. A gyerek erzi a feszultseget es a gorcsot ami nalatok van ezert nem nyugodt baba. Ha ezen surgosen nem valtoztatsz a kesobbiekben is gondod lesz. Felesleges a pasiddal beszelnu aki magatol nem latja a teendoket annak hiaba mondod. Viszont veled is valami gond lehet mert mar ne haragudj de egy gyerek nem nagy teher. Otthon vagy szerintem ossze vissza napi rutin nelkul csinalsz mindent pedig a gyereknek erre van a legjobban szuksege nem egy idegbeteg anyara. Tehat szedd ossze magad azt az idiotat meg hagyd el.
Majdnem egyéves a baba!Miért is kellene mindig aludnia?Az enyémek ilyen idõs korukban már csak ebéd után aludtak. Az álom, hogy a kisbaba megszületik, csak eszik, alszik.Ritka szerencsés az, akinek így is van. Vannak hasfájós, és rossz alvó babák.(Én is nyugtató gyógyteát ittam:(, mert ideges voltam a sok sírás miatt) Az én gyerekeimnek ebben a korban járókájuk volt, abban üldögéltek, álltak, játszottak.Bébikompban járkáltak, egyévesen már mind a kettõ biztosan járt. Az én férjem is csak akkor tudott a gyerekkel foglalkozni, ha megjött este melóból. Nehéz, de ki lehet bírni.Persze könnyebb, ha van mama, aki besegít, de az sincs mindenkinek. Én csak azt tudom mondani, beszélj errõl a férjednek.Próbáljátok megoldani, hogy néha Te is tudj pihenni!
A takaritást hanyagold, amennyit birsz megcsinálsz a többit hagyd ha a férjed nek nem tetszik besegit. Az én lányom ilyen idõsen már járt, az egy fokkal rosszabb mintha csak mászna.sosem aludt rendesen, fél orákat aludt ilyen idõsen, 2évesen elhagyta a delelést mai napig (3éves)nem alussza át az éjszakát, az éjjel pl 4szer kelt fel. Amit én csinálok az az hogy próbálok a lehetõ legnyugodtabb lenni, ha ideges vagyok a gyerek átveszi és az maga a pokol.Ha nem sikerül felporszivózni hát nem, a világ nem áll meg.
Azért egy 11 hónapos gyerek még elég sokat alszik. Ha ebéd után lerakod, akkor neked is lesz 2-3 órád magadra! Az nem megoldás, hogy lelépsz, mert eleged van. ANYA vagy és Feleség, bírjad!!
És még azt mondják, hogy egy gyerek a legnagyobb öröm? Egy házasság nem házasság gyerek nélkül? Látom... Az ilyen kérdések és személyes tapasztalatok miatt ment el a kedvem a gyerekvállalástól.
bocs, nem tudnák, hanem tudnád!
Bocsi kedves kérdezõ, de anyának nagyon rossz vagy. Ide mást akartam írni, de tekintettel az ünnepekre, finoman fogalmazok. Nem értem, hogy teljesen alkalmatlan emberek minek vállalnak gyereket? Mert sem neked, sem a férjednek nem járna gyerek. Hisz nem értetek hozzá, nem nõttetek fel a feladathoz.
A baba csak ürügy. Meg kell keresni a valódi okot, ami miatt megromlott a házasság. Tekeredj le a gyerekrõl és foglalkozz egy kicsit a pároddal és magaddal is, a barátnõidet keresd meg. MINDÕTÖKNEK jót tenne!
Nem tudok egyetérteni azokkal, akik rögtön pocskondiáznak, hogy rossz anya vagy. Szerintem lehetsz ennél sokkal jobb, nem törvényszerû így. Egyszerûen csak a fontossági sorrendet kell helyretenni a fejedben. Az pedig kb. a következõ: 1-10. hely: BABA 11-15.: ANYA Utána jön csak sajnos a férj, még utána a takarítás, fõzés, stb. Azért te jössz közvetlenül a BABA után, mert ha Te nem vagy jól, õ sem lesz. Ez egyértelmû. Apának sok-sok türelemre van szüksége, de vegye tudomásul, ez nem tart örökké, legrosszabb esetben is csak max.3 év. Légy szíves, a babád és a te érdekedben is, próbálj meg állítani magadon, meg fog lepni, mennyire nem nehéz, és mennyire megéri. Lélegezz mélyeket, mondogasd magadnak: ne görcsölj, szép nyugodtan. A többi hozzászólónak: Sajnos sokkal könnyebb valakit elbizonytalanítani azzal, hogy a rossz dolgokat vagdossátok a fejéhez, akkor is, amikor pont az a cél, hogy jó irányba változzon. Jó irányba úgy tudsz változtatni, hogy eleve meglátod a másikban azt a pozitív oldalt, és felhívod rá a figyelmét. A sok trollnak ez a szegény anyuka csak azt fogja elhinni, hogy pocsék anya és ettõl még nem fog tudni megváltozni. Segítséget kért, jó, mondjuk meg neki, mi a rossz, de ennyi magában nem segítség, ettõl csak még rosszabb lesz. Nagyon sok nõ nem született anya, bár az anya a gyerekkel együtt születik - van, akinek bátorításra van szüksége, és nem is csoda egy ilyen k*&vára összezavarodott mai világban, hogy nehezen találnak bele a szerepükbe. Látjátok, a modern nõ átka, hogy MINDENHOL meg akar felelni, holott most csak a babára kellene koncentrálnia. A másik baj, hogy el is várják tõle, hogy mindenhol megfeleljen, de legalábbis azt sugallják. Ettõl még jobban összeomlik. De mennyien vannak így!!! Szuperanyuk, azért én magamba néznék ám, mielõtt durva dolgokat írok. Én is anyuka vagyok, és közel sem tökéletes.
Kedves Civa, abban egyetértek, hogy felesleges a Kérdezõt oltogatni... viszont meg kell, hogy mondjam férfiként, hogy ha az én párom adná elõ szóban vagy tettekben az általad leírt prioritási sort, arra egyféle válaszom lenne: "jól van drágám, ha te így, az nyilván azt jelenti, hogy elhagytál, akkor én meg megkeresem azt a személyt, aki számára a mi kapcsolatunk a prioritás" - és ennyi. Nem kellene így priorizálni, és akkor talán nem problémázhatna millió nõ azon, hogy a férfi teljesen adekvált módon lép a terhesség alatt vagy a szülés után... ugyanis már bocsi, de ezt általában nem vállaltuk. A Kérdezõ kérdésére meg annyit, hogy ha egy gyerek ennyire nyügös, hisztis, annak többnyire oka van, vagy fiziológiai (hasfájás, fogzás, akármi) vagy nevelési hiba, egy ekkora gyerek már kiválóan tud játszmázni pl.... meg kell találni azt az okot, és meg fog szûnni a kellemetlen tünet is...
Számomra kicsit úgy tûnik, hogy a kérdezõnél kezd kialakulni egy depressziós állapot, ami veszélyes tud lenni önmagára és a babára nézve is... Lehet, hogy javasolnék külsõ segítséget, mert anélkül nem biztos, hogy megoldódik a szituáció...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!