Találatok a következő kifejezésre: Mi a háború lényege, amit tudni (1 db)

Mi a peloponnészoszi háború lényege, amit tudni kell róla?

vki léccives irja meg ha még emlékszik,szval miért tört ki,kik háborúztak,mik történtek,ami fontos benne,vagy akármi:)

Legjobb válasz: Röviden: a perzsa háborúkban gyõztes görögök összevesztek (már ahogy szoktak), hosszú és addig köztük szokatlanul kegyetlen háború kezdõdött, amelyben a spártaiak vezette szövetség lenyomta az athéniek vezette szövetséget (közben még a korábbi ellenséget, a perzsákat is behívták egymás ellen), de végül beleroppant az egész poliszrendszer és az addig kívülálló, nevetõ harmadik, Makedónia kerekedett felül (ezeket késõbb Róma nyomta le - de a görögök még akkor is csak veszekedtek).

Röviden: a perzsa háborúkban gyõztes görögök összevesztek (már ahogy szoktak), hosszú és addig köztük szokatlanul kegyetlen háború kezdõdött, amelyben a spártaiak vezette szövetség lenyomta az athéniek vezette szövetséget (közben még a korábbi ellenséget, a perzsákat is behívták egymás ellen), de végül beleroppant az egész poliszrendszer és az addig kívülálló, nevetõ harmadik, Makedónia kerekedett felül (ezeket késõbb Róma nyomta le - de a görögök még akkor is csak veszekedtek).

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ötletbőrze Pilinszky: Infernő című versével kapcsolatban, kinek mi jut eszébe róla?

Kíváncsi vagyok mindenki gondolataira! Ki hogyan értelmezi a verset? Elemezzük együtt!

Infernó

Ház. Kutya. Gépkocsi.
Pázsit és fogadások.
De csakugyan szebb attól a mennyország,
hogy a poklokra lecementelt,
gyermeküket, nemüket, fajukat
és mindenüket megtagadó lények
póklábakon egyensulyozva
nyáladzanak senkiért, semmiért?

2

Mit jelenthet a foglalkozásra utaló " fm. Nysz. "rövidítés anyakönyvi kivonatban?

6

Az embert miért homo sapiensnek és miért nem hetero sapiensnek hívják?

3

Melyik színház felújításának első üteme fejeződött be az idén?

1

Az angolok a kelták vagy a germán angolszászok leszármazottai?

2

Mi a véleményetek Auschwitzról?

A minap elérkeztünk ehhez a témához az iskolában. A tanárom nem a saját könyvünkből magyarázott, hanem különböző anyagokból, amiket az interneten gyűjtött. Olyanokat mondott, hogy ugyebár az volt a közhiedelemben, hogy Auschwitzban 4 millió zsidót gyilkoltak meg, később azonban, ezt a számot kb. 1,5 millióra csökkentették...Hát, nem mindegy. Akkor, egy kicsit megkérdőjelezte az ott történt szörnyűségeket, pl. hogy az az idő, amíg e koncentrációs tábor működött, bárhogy számolja, nem elég arra, hogy közel 4 millió áldozat holttestét elégessék. Valamint kitért arra is, hogy a gázkamrákban használt vegyszert a "mosókonyhában" fertőtlenítésre is használták, és ott vastagan volt erre utaló lerakódás is, míg a gázkamrában nem...Tehát nem létezik, hogy minden zsidót (vagyis annyit amennyit állítanak) ott végeztek ki. Nem is olyan régen, Ázsiában, éjszaka 3 tartálynyi ilyen vegyszer szabadult ki, és még az a tűzoltó is komoly tüneteket produkált, aki 50 méterrel arrébb volt, és azok is, akik bár bementek, de teljes felszerelésben voltak. Az egész épület kiszellőztetése 22 órába tellett. Ehhez képest sok helyen olvasni, hogy miután anno Auschwitzben beindították a gázkamrát, és az utolsó sikoly is elhallgatott, körülbelül 20 perc után, bementek a tisztek, védőfelszerelés nélkül, és elszállították a tetemeket. Akkor ők hogy-hogy nem haltak meg? Mennyi ebből az igazság? Azt is mondta, hogy akit ez érdekel, az nyugodtan kérjen tőle anyagokat, webcímeket, könyveket, ő szívesen segít. Engem ez érdekelne, sőt, és pont ezért szeretném más véleményét is megkérdezni, hogy ne kezdjek el valami olyasmi tanulni, olyasmiben hinni, ami valójában nem is igaz. Sajnálom, ha bántó dolgokat írtam, én egyáltalán nem kérdőjelezem meg a Holokausztot, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.

19

A magyar irodalomban előfordulva a só?

Órára kellen dolgokat találnom,hogy az irodalomban,hogyan fordul elő a só :)

2

A gondnokság alatt álló személyt a kinek a feladata halála esetén eltemetettni?

10

Tényleg történtek olyasmik, amikor még rabszolgaság volt az USA-ban, mint amik a Django-ban voltak?

Oké, tudom, hogy egy film.
Ráadásul Tarantino-film.

De nem tudom, mit higgyek. Õszintén szólva el tudom képzelni, hogy voltak unatkozó gazdag elmebetegek, akik négereket verettek halálra egymással (ha jobban belegondolok, ilyen téren a gladiátorharcok óta nem sokat fejlődtünk, szemlátomást ma is van igény rá). De megtörténhettek ilyenek? Szerintetek mennyire hiteles a kép, amit fest?

3

Rorschach avagy tintafolt-teszt, mikor szükséges, mennyire megbízható? Ha valaki puszta kíváncsiságból kipróbálná, azt hogy, miként és mennyibe kerülne?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!