Találatok a következő kifejezésre: Mi a háború lényege, (1 db)

Mi a peloponnészoszi háború lényege, amit tudni kell róla?

vki léccives irja meg ha még emlékszik,szval miért tört ki,kik háborúztak,mik történtek,ami fontos benne,vagy akármi:)

Legjobb válasz: Röviden: a perzsa háborúkban gyõztes görögök összevesztek (már ahogy szoktak), hosszú és addig köztük szokatlanul kegyetlen háború kezdõdött, amelyben a spártaiak vezette szövetség lenyomta az athéniek vezette szövetséget (közben még a korábbi ellenséget, a perzsákat is behívták egymás ellen), de végül beleroppant az egész poliszrendszer és az addig kívülálló, nevetõ harmadik, Makedónia kerekedett felül (ezeket késõbb Róma nyomta le - de a görögök még akkor is csak veszekedtek).

Röviden: a perzsa háborúkban gyõztes görögök összevesztek (már ahogy szoktak), hosszú és addig köztük szokatlanul kegyetlen háború kezdõdött, amelyben a spártaiak vezette szövetség lenyomta az athéniek vezette szövetséget (közben még a korábbi ellenséget, a perzsákat is behívták egymás ellen), de végül beleroppant az egész poliszrendszer és az addig kívülálló, nevetõ harmadik, Makedónia kerekedett felül (ezeket késõbb Róma nyomta le - de a görögök még akkor is csak veszekedtek).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen ruhák vannak ezen a férfin?

http://1.bp.blogspot.com/-fDkU7qaxVMw/TgDk6Eix0bI/AAAAAAAAC2..

1

Tudnátok ajánlani rövid frappáns prózát szép magyar beszéd versenyre?

Egyetemista lány vagyok.szeretnék valami érdekes,csattanós prózát,amivel felhivom a zsűri figyelmét.Tippek??

3

Vannak olyan feljegyzések a görög-perzsa háborúról amelyek régebbiek Hérodotosz leírásánál, és ma is olvasható?

0

Hogyan lehetnék extrovertált?

Rendkívül introvertált vagyok. És rengeteg gátlásom van.

4

Churchillnek érdeke volt, hogy Hitler hatalmon maradjon?

Azon gondolkoztam ma, hogy annak ellenére, hogy elvekben és politikában messze hatalmas különbségek voltak Churchill és Hitler között, Churchill egyértelmu érdeke volt, hogy Németország ne tudjon nagy hatalmat szerezni.

Ezt csak úgy érhette el, hogy egy olyan rossz katonai stratéga maradt hatalmon, mint Hitler, aki garantálta a bukást. - Még a saját (Hitler) körében is tudták, hogy amit képviselt nem volt fenntartható.

Mi a véleményetek?

6

Mihez hasonlították Gárdonyi regényének szereplői a korabeli egri vár alaprajzát?

3

Nagy Lajos miért adott kiváltságokat a lengyel nemeseknek? Egyáltalán melyik országban élt? Lengyelországban vagy Magyarországon?

3

Nabokov: Lolita -szövegelemzés?

szukségem lenne egy jó elemzésre,2-3 oldal, bármilyen ami a szoveggel kapcsolatos (nem tartalommal!!!)

0

Nagyon régen, az ókorban meg a középkorban a magyar kamaszok mivel töltötték a szabadidejüket?

Ugyanilyenek voltak, mint mostanában, vagy régen más volt teljesen?

12

Valaki mondja már el röviden, nagyon röviden hogy miről szól az Aranyember, A kőszívű ember fiai és a Szent Péter esernyője?

Mindhárom könyv kötelező olvasmány lett volna és el is kezdtem olvasni az egyiket.Az aranyembert de csak az első oldal feléig jutottam,A kőszívű ember fiaiból csak 10 percet láttam,a Szent Péter esernyőjéről meg eddig azt se tudtam eszik-e vagy isszák.Egy szóval nagyon unalmas az összes kötet.Úgyhogy létszives valaki írja le nekem nagyon röviden a tartalmukat a könyveknek.Komolyan mondom szeretek olvasni é egy hét alatt vagy 5 könyvet kivégzek de ezeket nem bírom elolvasni.Help me.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!