Találatok a következő kifejezésre: Mi a háború (132 db)

Voltál háboruba? Miért van háború? Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lőjük egymást? "

Igen, csak 18 vagyok és tapasztalatlan ilyen témában, ha eljön a háború ideje én nem akarok benne részt venni, ugy érzem inkább meghalok mint hogy ilyesmiben részt vegyek...

Legjobb válasz: Voltál háboruba? Voltam. Szerencsére elég kicsi voltam ahhoz, hogy csak pár részlet maradjon meg, de az is éppen elég. Miért van háború? A mi esetünkben azért volt, mert egy ország (Horvátország) nem akarta tovább szopni a f*szt, és el akart szakadni az anyaállamtól (Jugoszlávia). Persze ez nekik nem tetszett, és visszatámadtak. Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lõjük egymást? " Nem, miután lebombázzák az otthonod, kinyírják a feleséged és a gyerekeidet, k*rvára nem jut eszedbe. Kajak, amikor ott áll veled szemben egy szerb (vagy bármilyen ellenség) és az a kérdés h ki lõ elõször, rohadtul nem érdekel a másik családja. én nem akarok benne részt venni: ilyenkor nem kérdezi senki, h részt akarsz-e venni benne. Vagy részt veszel, vagy meghalsz, lehet választani. Lehet, hogy neked most nemesnek tûnik a dolog, hogy hú inkább meghalok mint hogy másik embert megöljek, de ugyanúgy a háborúban is nemesnek tûnt az a cél, h inkább meghalok, mint h elnyomásban éljek.

Voltál háboruba? Voltam. Szerencsére elég kicsi voltam ahhoz, hogy csak pár részlet maradjon meg, de az is éppen elég. Miért van háború? A mi esetünkben azért volt, mert egy ország (Horvátország) nem akarta tovább szopni a f*szt, és el akart szakadni az anyaállamtól (Jugoszlávia). Persze ez nekik nem tetszett, és visszatámadtak. Mikor eléd ugrik egy ellenség nem jut eszedbe hogy "vazz, ennek is lehet otthon családja, mi a f*szomé lõjük egymást? " Nem, miután lebombázzák az otthonod, kinyírják a feleséged és a gyerekeidet, k*rvára nem jut eszedbe. Kajak, amikor ott áll veled szemben egy szerb (vagy bármilyen ellenség) és az a kérdés h ki lõ elõször, rohadtul nem érdekel a másik családja. én nem akarok benne részt venni: ilyenkor nem kérdezi senki, h részt akarsz-e venni benne. Vagy részt veszel, vagy meghalsz, lehet választani. Lehet, hogy neked most nemesnek tûnik a dolog, hogy hú inkább meghalok mint hogy másik embert megöljek, de ugyanúgy a háborúban is nemesnek tûnt az a cél, h inkább meghalok, mint h elnyomásban éljek.
szerencsére nem
Vannak háborús filmek, ami ezt a témát is boncolgatják. Amit ajánlok, az a "Nyugaton a helyzet változatlan" címû film (All Quiet on the Western Front), ami eredetileg egy regény, de azt nem olvastam. Egy jelent a filmbõl, ami errõl szól: http://www.youtube.com/watch?v=yKOmWYSRNo0 Vagy a Gyûrûk Ura második részének hosszabb kiadásában Faramir monológja (ami a könyvben eredetileg Frodóé, de igazából mindegy) http://www.youtube.com/watch?v=8o2Tf7v7aW4 0:50-tõl magyarul: "Frodó: Mi egy titkos küldetést teljesítünk. Aki szembenáll az ellenséggel, jól teszi, ha nem hátráltat. Faramir: Az ellenség? Kötelességtudatban õ sem maradt el tõled, azt hiszem. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Nem maradt volna-e inkább odahaza... békében? Egyébként a háborúban az ember személyisége eldurvul. Ha arról van szó, hogy ölsz, különben téged ölnek, akkor az ember inkább az elsõ lehetõséget választja.
A ryan közlegény megmentése is jó
vagy nézz 2. világháborús dokumentum filmeket
Elõzõ vok http://www.youtube.com/watch?v=LUGqZmfZZ5o ajánlom figyelmedbe ezt a vidit. Az elején a szöveg angolsága szar, azt tekerd át, a képek magukért beszélnek. Ez itt történt, a te életedben, bõ 15 éve, pár kilométerrel arrébb Magyarországtól, a horvátországi magyarok erõsen érintve voltak. Mindig összeszorul a szívem, ha ezt látom, ott csücsültem kisgyerekként az egész közepén (nem vok tõled sokkal idõsebb) :/ De a legdurvább, h így utólag visszanézve azt kell h mondjam h megérte.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat

Most akkor ki fog törni a háború Koreában? Ez minket érintene? Van esély a 3. vh-ra?

Legjobb válasz: Nem tartom nagyon valószínûnek, de hát nem tudhatjuk elõre. Számunkra nagyon megnyugtató, hogy nem hogy Oroszország, de még Kína sem állt Észak-Korea mellé. Vagyis ha valóban háborút kezd, akkor nagyon egyedül fog maradni, és hiába van (méreteihez képest) hatalmas hadserege, valamelyik nagyhatalom támogatása nélkül eleve vesztes háborúba indul. Ha mégis bekövetkezik, akkor viszont nagyon fogom sajnálni azokat a szerencsétlen észak-koreai katonákat, akik tömegesen fognak feleslegesen meghalni egy teljesen értelmetlen módon, esztelenül, indított háborúban. Pedro

Nem tartom nagyon valószínûnek, de hát nem tudhatjuk elõre. Számunkra nagyon megnyugtató, hogy nem hogy Oroszország, de még Kína sem állt Észak-Korea mellé. Vagyis ha valóban háborút kezd, akkor nagyon egyedül fog maradni, és hiába van (méreteihez képest) hatalmas hadserege, valamelyik nagyhatalom támogatása nélkül eleve vesztes háborúba indul. Ha mégis bekövetkezik, akkor viszont nagyon fogom sajnálni azokat a szerencsétlen észak-koreai katonákat, akik tömegesen fognak feleslegesen meghalni egy teljesen értelmetlen módon, esztelenül, indított háborúban. Pedro
igen, drágább lenne az alaplap :D
"dagadt komcsi hülyegyerek" Ez jó! :D Amúgy szerintem sem lesz háború. Kim most csak meg akarja mutatni, hogy a népének és a világnak, hogy mekkora vezér mint annak idején az elõdei tették.
Jajj istenem, hogy még hogy nem unjátok ezeket a kérdéseket...:D Nem, nem lesz világháború. Észak-Korea kb. 40 évvel le van maradva a déli szomszédjától technikai fejlettségben. Néha-néha tud egy hangosabbat fingani, de ennyiben kimerül az egész ország teljesítménye. Ha az a dagadt komcsi hülyegyerek túl bátornak érzi magát és háborúzni kezd, az USA kb. 1 hét alatt porrá égetni az egész országot...
Ebben az USA (vagy inkább Obama) is hibás, mert a fenyegetõzés után nem az történt, hogy megkérdezzék mi a probléma, hanem egybõl vitték rockettákat, repülõket, hajókat, ha valaki békét akarna, nem ezt csinálná. Vagy tévedek?
3. vh biztos nem lesz. Elõbb tenné USA, Oroszország, Kína, Dél-Korea és Japán Észak-Koreát sivataggá mint, hogy akármit is csináljon Észak.
én nem hiszem hogy ki fogják lõni a rakétát :) vagy ha igen már megtették volna...egyébként nem értem hogy miért jó a Koreai-aknak hogy háború legyen...nemhinném hogy érintene de azért készüljük fel rá (ha lenne)
Nem lesz háború.Ennyi nem elég hozzá. Ha É.K. olyan fejlett lenne , mint a déli szomszédja , akkor lehetne tõle tartani egy kicsit.
Remélem jól odapörkölnek az USA-nak egy-két atomot. Megérdemelnék.
"Remélem jól odapörkölnek az USA-nak egy-két atomot. Megérdemelnék." SENKI nem érdemli meg. Fõleg a civil áldozatok nem. Pedro
Ha Észak-Korea fellõne egy rakétéát, pl Dél-Korea felé, akkor az USA, Japán és Dél-Korea azonnal elpusztítja Észak-Koreát. És még Észak-Koreának se lenne jó a háború amúgy se. szerintem meg biztos nem lesz 3. világháború pont ezért.

Miért tört ki az első világháború? Mi volt az oka? zsidók kezdték a háborút. Igazából a zsidók voltak a rosszak, nem a németek. Zsidók elárulták a németeket, elakarták venni a földjüket, gazdaságot. Ez az igazság?

Legjobb válasz: Nem, nem zsidók kezdték. Megelégszel a wikivel? Az elsõ világháború (I. világháború, a második világháború elõtt egyszerûen csak a világháború vagy „a nagy háború”) 1914-tõl 1918-ig tartott. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklõ küzdelem a korabeli gyarmat- és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Bár valamennyi részt vevõ nemzet meg volt gyõzõdve arról, hogy gyors offenzívával legyõzheti ellenfeleit, s fél év alatt véget érhetnek a hadmozdulatok, a háború végül négyévnyi véres küzdelemmé terebélyesedett. Az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett a háború végére, valamint a német területszerzés illúziója is szertefoszlott. A háborút lezáró békerendszer igazságtalanságai a második világháború kitöréséhez vezettek.

Nem, nem zsidók kezdték. Megelégszel a wikivel? Az elsõ világháború (I. világháború, a második világháború elõtt egyszerûen csak a világháború vagy „a nagy háború”) 1914-tõl 1918-ig tartott. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklõ küzdelem a korabeli gyarmat- és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Bár valamennyi részt vevõ nemzet meg volt gyõzõdve arról, hogy gyors offenzívával legyõzheti ellenfeleit, s fél év alatt véget érhetnek a hadmozdulatok, a háború végül négyévnyi véres küzdelemmé terebélyesedett. Az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett a háború végére, valamint a német területszerzés illúziója is szertefoszlott. A háborút lezáró békerendszer igazságtalanságai a második világháború kitöréséhez vezettek.
Szarajevóba szerb fiatalok meggyilkolták Ferenc Ferdinándot. Megkezdõdtek a szerbellenes mozzanatok 1914 júl. 28-án hadat üzent a Monarchia Szerbiának. Oroszország általános mozgósítást rendelt el. Nëmetország követelte a mozgósítás abba hagyását. Elutasították. Németek hadat üzennek Oroszországnak. A németek kérték a franciáktól néhány tartomány átadását. Franciaország érdekeinek megfelelõen fog cselekedni. A németek hadat üzennek, mert légiincidensek történtek. A semleges Belgiumon keresztül támadtak. Anglia a semlegesség megsértése miatt hadba lép. A törökök a németek oldalán, az olaszok, akik elvileg németek szövetségesei, az antant oldalán lép be a háborúba A zsidók a 2. világháborúban szerepelnek, de nem mint kiváltók, háborús bûnösök. A németek magukat érinthetetleneknek tartották, miután az új párt az NSDAP vezetett. Népek szerint, származás alapján ítéltek. A zsidók és a kommunisták voltak a legalján a néplistájuknak.
Nem a zsidók indították el az I. világháborút, de õk intézték el, hogy Anglia ne legyen kénytelen aláríni a németek békeajánlatát. A német cionista zsidó vezetõk csoportja ellátogatott Angliába, és azt mondta a vezetõknek, hogy ha megkapják Palesztináit és ott zsidó államot alapíthatnak, akkor cserébe elintézik, hogy az USA belépjen a háborúba a Németek ellen. Ezt el is fogadták, és így is történt. Ez a nagy igazság, a többi csak ködösítés és mese! Ha kell itt van egy hiteles nyilatkozat is errõl és az egész sztoriról: http://www.youtube.com/watch?v=u0wLYzdn1xo

Mi a teendő háború kitörése esetén?

Régen rengeteg, mára már vicce oktatófilmeket készítettek, de a mai időkben a civil lakosság elég tájékozatlan.

Legjobb válasz: Persze, mert ha nagy b.azdmeg van akkor már nem úgy zajlana egy háború mint "régen". Egy igazi háború ma már arról szólna, hogy ki nyomja meg elõbb a nagy piros gombot... Az ellen meg felesleges is védekezni.

Persze, mert ha nagy b.azdmeg van akkor már nem úgy zajlana egy háború mint "régen". Egy igazi háború ma már arról szólna, hogy ki nyomja meg elõbb a nagy piros gombot... Az ellen meg felesleges is védekezni.
A kérdező hozzászólása: hát ezzel egyetértek
Budapesten kb 1987-ben volt egy 1 perces légvédelmi sziréna próba. Mindenki megijedt - fõleg az idõsebbek - akik nem hallották az elõjelzéseket. Szerintem azóta csak elektronikai próba volt, hangos nem. És más sem.
Volt hangos próba 2011-ben!
Tessék, az Örs Vezér terén pl: http://youtu.be/zx0WJOPB1zE
Keresd meg a könyvtárban a Honvédelmi ismeretek címû könyvet, olvasd el.
A nyolcvanas években a hidegháború idején végeztem a fõiskolát, és nekünk még tartottak ilyen oktatást, mit kell csinálni vegyi, meg atomtámadás esetén. Sok baromságot mondtak. Szépemlékezetû tanárunk viszont elintézte annyival az elõadását: ha atomtámadás van, akkor keressenek egy lepedõt és induljanak el a temetõ felé, hogy még legyen helyük.
világosabb mint maga a Nap, akkor lehet elkezdeni aggódni.

Ti nem gondolkodtatok még azon, hogy milyen rossz lehetett a kutyáknak a háborúban? Ti mit tennétek a kutyátokkal háború esetén?

Én lehet, hogy inkább méreginjekciót adnék be neki vagy elaltanám, mert nem tudnám ellátni, éhezne, ha légitámadás van, valószínű nem vihetném le a légóba, esetleg a katonák lelőnék. Morbid kérdés, de érdekel a véleményetek.

Legjobb válasz: érdekes kérdés! én zombi fan vagyok( The Walking Dead, yeaah), és a sorozat megnézése után gondolkodtam hasonlón. Csak zombitámadás esetén adnék be neki méregkapszulát, mert ott valószínûleg engem védelmezve megtámadná a zombikat, ami egyet jelentene a halálával. De a háborúban talán el tudnánk rejtõzni valahol, és ott emberek ellen lenne esélyünk, ha nem csapatban támadnának. Bocs, kicsit elrugaszkodtam a zombikkal, de ehhez viszonyítottam a háborút is.

érdekes kérdés! én zombi fan vagyok( The Walking Dead, yeaah), és a sorozat megnézése után gondolkodtam hasonlón. Csak zombitámadás esetén adnék be neki méregkapszulát, mert ott valószínûleg engem védelmezve megtámadná a zombikat, ami egyet jelentene a halálával. De a háborúban talán el tudnánk rejtõzni valahol, és ott emberek ellen lenne esélyünk, ha nem csapatban támadnának. Bocs, kicsit elrugaszkodtam a zombikkal, de ehhez viszonyítottam a háborút is.
Én megpróbálnám magammal vinni. Bepakolnék egy táskába ételt és elsõsegély csomagot, a kutya meg ezek tetején üldögélne a kutya.
ezt nem tudtam.. :( ha belegondolok, hogy az emberek mellett mennyi állat szenvedhetett azokban az idõkben, elfog a rosszullét. Sokan fel sem fogják, csak az mekkora szerencse, hogy olyan korszakban születtünk, ahol nincs háború.(a jövõrõl persze nem tudhatunk semmit) De szeretném magammal elhitetni, hogy nem adnám fel és küzdenék, és ezt a kutyámnak sem "engedném meg"(mármint hogy feladja), mert egy szörnyû idealista vagyok. de ismétlem, ez nem biztos, hogy jó dolog, csak én így cselekednék.
Megnyugtatlak, hogy gyönyörû magyar fajtánk, a komondor is majdnem kihalt a 2. vh. alatt, mivel úgy védte a portát a katonákkal szemben, hogy azoknak le kellett lõniük, hogy bejuthassanak.
gyûlölöm a háborút, a szívszerelem fajtám, az akita inu pl. majdnem kihalt a második világháború miatt. szabadon én sem ereszteném, de megölni sem tudnám, bár ez lehet, hogy abban a helyzetben inkább gyengeség, mint erény. De ha belegondolok, lehet, hogy én elõbb halnék éhen a vadonban, mint õ..
4-es nagyapja mondta bölcsen. Legyen béke. Õt két világháborúba is belekergették.
A másikat tuti nem ereszteném szabadon, mert mindenféle gonosz ember brutalitásának, vagy pusztán az emberek éhségének ki lenne téve, lehet, elfognák, és megennék, vagy a katonák poénból megkínoznák stb.
Én írtam ki a kérdést, egy régi fiókommal, mert valamiért ezzel nem engedte kiírni. Én azt hiszem, nem tudunk hitelesen elképzelni egy ilyen helyzetet. Legtöbbünk sosem volt valós életveszélyben, nem tudjuk azt a mértékû brutalitást, félelmet, rettegést elképzelni. Én azt gondolom, hogy kutyáimhoz mérten cselekednék: egyikük fél évig kóborolt, talán több esélye lenne túlélni, ha elengedném, a másik sajátomat megpróbálnám magammal vinni, ha nem lenne mit ennie, szenvedne, beteg lenne, lehet, hogy megölném, nem tudom. Köszi a válaszokat!
Nem szoktam ilyeneken gondolkodni, de én ugyan úgy védeném mint a gyerekemet!
Igen, igazad van, ha jól tudom csak pár egyed maradt az országban. A sír szélérõl hozták vissza ezt a gyönyörû fajtát. És abban is igazad van, hogy nem tudnánk itt és most hogy mit tennénk háborúban. Valószínûleg mentenénk a bõrünket, mint mindenki más. És a kutyáink is ezt tennék. A múltkor láttam a jutubon felvételeket a malajziai (?) árvizekrõl. Érdemes megnézni õket, ott a gazdáknak az állukig ér a víz, de a fejük tetején lévõ lavórban ott ülnek a kutyák és macskák. Mentik õket. Nélkülük soha! Mert ettõl vagyunk emberek.Ez a filmek üzenete. Olyan jó lenne a homokba dugni a fejemet amikor ilyen kérdések hangzanak el, de azért jó ezt kibeszélni ismeretlenül is egymással, nem kell magunkat zsírozni, névtelenek vagyunk. És igaza van a kérdezõnek, hogy mást mondunk békeidõben és másképpen cselekednénk borzalomban. Csak kívánhatjuk, hogy egyikünknek se hozzon ilyen borzalmas idõket a sors, hogy ilyen kérdésekben döntéseket kelljen hoznia.

Ha most indítana egy háborút Oroszország Ukrajna ellen, mi lenne a háború menete?

Az egész feltevés, ez úgysem fog bekövetkezni, csak elgondolkodtam. Oroszország hadat üzenne és utána...? Légyszives normális válaszokat :) 18/L

Legjobb válasz: Oroszország le tudná rohanni Ukrajnát pár hét alatt katonailag, csak nézd meg a hadsereg létszámának arányait. Atommal nyilván nem fogják hajigálni, mert nem egy sugárfertõzött romhalmazon akarnak uralkodni majd, de a légitámadások, bombázások rendszeresek lennének. Kb. olyan lenne mint a szovjet-finn háború anno, azzal a különbséggel, hogy az ukránok feleannyi ideig se húznák, és "Tél Tábornok" se tudna segíteni rajtuk.

Oroszország le tudná rohanni Ukrajnát pár hét alatt katonailag, csak nézd meg a hadsereg létszámának arányait. Atommal nyilván nem fogják hajigálni, mert nem egy sugárfertõzött romhalmazon akarnak uralkodni majd, de a légitámadások, bombázások rendszeresek lennének. Kb. olyan lenne mint a szovjet-finn háború anno, azzal a különbséggel, hogy az ukránok feleannyi ideig se húznák, és "Tél Tábornok" se tudna segíteni rajtuk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Szovjetunió nyerte a finnek elleni háborút, csak közben változott a világpolitikai helyzet, ezért Sztálin beérte kisebb területekkel, nem akarta az egész orszgáto elfoglalni. Szerintem már a kezdetektõl sem akarta, ekkor a szovjetek célja a határok nyugatabbra tolása volt, és nem biztos hogy a teljes finn bekebelezés hasznos lett volna, hiszen azért Finnország nem kis területû, sok erõforrást igényelt volna az agymosás, és a beolvasztás hoszzútávon... Visszatérve a jelenbe, az egész mozgatója az egyesült Államok. Kezde amikor elkezdték a grúz hadsereget Izrael-en keresztül felfegyverezni, akik olyan bátrak lettek hogy bevonultak az orosz többségû autonóm tartományaikba, tudjuk mi lett a vége... Aztán ez történt Ukrajnában is. Ezek az országok az orosz érdekszférába tartoztak, és oda is fognak tartozni, kérdés mit keres ott az EU és az USA?! A válasz egyzserû, olvass utána mennyit erõsödött Oroszország az elmúlt 10 évben, és mivel hatalmas a hadserege, és a nyersanyagtartaléka félõ tovább erõsödne, míg újra hasonló pozícióba kerülne mint amilyenben volt a második világháború után. Arról nem beszélve, hogy képes egyedül elpusztítani az egész bolygót, mivel atomfegyvereink a száma ~ 10ezer Így épeszû ország nem háborúzik vele, ismerve az elmebeteg orosz mentalitást, meg az "erõ" politikáját amit állandóan alkalmaznak már több száz éve. Másik érdekes adalék: Ukrajna mint olyan léte erõsen megkérdõjelezhetõ, hiszen az orosz nép származása, és eredete hivatalosan is a "Kijevi Rusz" a két nép gyakrolatilag ugyanaz, a különbség olyan mint a magyar meg a székely között. Az ukránokat sem lehet hibáztatni, õk sok amerikai filmet láttak, és tényleg elhiszik hogy lehet olyan jólét náluk mint nyugaton, vagy a németeknél. Az igazság az, hogy szerintem õk azzalk járnának a legjobban ha az Eurázsiai Unióhoz csatlakoznának, mert ez a térség nagyon fejlõdik, és fog is továbbra is. Az Európai Unió szerintem azt játsza velük mint amit az törökökkel játszik, akik ha jól tudom vagy 30 éve tagjelöltek :) A lényeg, hogy ne legyen Ukrajna az orosz érdekszféra része, de a sajátjának sem akarja, csak egy ütközõ államként tekint rájuk, akiknek a bomlasztásával gyengíti az oroszt...
Jó ukrán morál? Már most átállt szinte mindenki akit odaküldtek. Egy pár idióta sovinisztán kívül senki nem akar testvérháborút.
már a kérdésed is szürreális, erre nem lehet normrális választ írni, ha idióta reakcióid vannak. nem azért nem fog bekövetkezni mert úgyse, hanem mert oroszország a nemzetközi érdekvélemények és az önérvényesítés határán táncol. magyarul putyin se hülye hogy ujjathúzzon nyugattal.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy részét sajnos sikerült nekik (pl. a Lagoda-tavat) és Viborg is finn város volt annakelõtte, Viipuri névvel. Viszont az tény, hogy a finn haderõ szarrá verte a dicsõséges Vörös Hadsereget, de ezt az ukránok képtelenek lennének megismételni, több okból kifolyólag. - Elõször is, a finneket segítette a brutálisan durva idõjárás, a mínusz 40 fokok, a kétméteres hó, a félig befagyott tavak, valamint az ország topográfiája (az erdõkön nem tudtak a szovjet páncélosok keresztülmenni, az utakon kellett haladniuk, ahol a finnek kiválóan tõrbe csalhatták és bekeríthették õket). Az ukránokat az idõjárás a legcsekélyebb mértékben sem tudja segíteni, túl mérsékelt ahhoz. - A mai orosz tábornokok egy fokkal értelmesebbek mint Mereckov, Vorosilov és Tyimosenkó voltak. Õk ugye azt az egyetlen módszert ismerni, hogy rázúdítani százezer embert ide meg oda azzal a megokolással hogy "csak nem tudnak mindenkit megölni". A mai modern korban a technológia ezt teljesen fölöslegessé tette, azonkívül az orosz tankok és légierõ is sokkalta hatékonyabb mint 1939-ben volt. - Az ukránok harci morálja nyilván jó lenne, hisz a hazájukért küzdenek mint anno a finnek, de ez nem tudná pótolni a hiányzó 1 millió katonát, többezer tankot, repülõgépet, és így tovább. Önmagában az elszántság az kevés. Most így hasraütés alapján ennyit tudtam leírni.
Szovjetek nyertek a finnek ellen, de komoly áldozatok árán, sok hónap alatt és csak néhány várost sikerült szerezniük a békekötéskor.
Szovjetek elvesztették a finn háborút, legalábbis sose tudták elfoglalni Finnország egy kis részét sem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kérdezõ, emlékezz vissza 1939-re, amikor Németország lerohanta Lengyelországot. Mi volt? Anglia és Franciaország egybõl hadat üzentek, habzó szájjal verték az asztalt, höbölö-böbölö, a szovjet agressziót Finnország, Litvánia, és Lengyelország ellen viszont szó nélkül lenyelték. Mit gondolsz, most másként lenne? Elárulom, a szovjet elvtársak még minket is a legnagyobb lelki nyugalommal lerohanhatnának, néhány kis ország léte vagy nem léte nem sokat nyom a világpolitika nagy boszorkánykonyhájában, a nemzetek vezetõi egy vállrándítással elintéznék több százezer ember halálát is. Régi a vicc, de mái napig aktuális: Putyin és George Bush beülnek egy kocsmába. A pincér teljesen ledöbben, lesokkolva megy kiszolgálni õket. - És mit fognak jövõ esztendõben csinálni, Mr. Bush - kérdezi a pincér. - Megölünk ötmillió afgánt és egy biciklis postást. - A postást miért? - Látja? - fordul oda Bush Putyinhoz - Megmondtam, hogy 5 millió afgán senkit se érdekel!
Valószínûleg a keleti részét leszakítanák egy külön, Oroszország felé lojális állammá, vagy beolvasztanák. A NATO valószínûleg nem avatkozna be, mert egy Oroszországgal viselt háború következménye akár a Föld élõvilágának elpusztítása is lehet( ami ugye kicsit rosszabb minthogy egy országot kettészakítanak, aminek a fele amúgysem akar odatartozni). Valószínûbb viszont hogy gazdasági szankciókat alkalmaznának.
A kérdező hozzászólása: És azután? Ukrajnát beolvasztaná Oroszország? a NATO pedig végignézné? Nekem az egész annyira szürreális
Az ukrán katonák kb fele azonnal átállna, a magas rangú tisztek közül szinte mindenki, ahogy ez a Krímen is történt. A maradék pedig kevesebb mint egy hét alatt összeomlana. Esetleg pár hétig még lennének kisebb atrocitások, partizánszerû hadviselés, de az oroszok hamar felszámolnák.
Oroszország könnyen nyerne amerika pedig öngyilkos vállalkozásként ráküldené a nato országokat akiket szintén szétverne Oroszország. Ha ez megtörténk akkor usának nem sok esélye maradna de reménykedjünk hogy nem lesz háború.

Magyarország lesz az oka, ha Örményország és Azerbajdzsán között kitör a háború. Ehhez mit szóltok?

A CNN és Örményország kijelentette, hogy a kiadatás miatt Magyarország lesz a felel?se, ha kirobban a háború, amibe szintúgy Törökország és Oroszország is belekeveredhet. (Örményo. szövetségese Oroszo., Azerb. szövetségese Töröko.)

Legjobb válasz: Biztos azért fegyverkeznek 10 éve, mert nem akartak háborút, de mi, szemét magyarok csak összeugrasztottuk õket...

Biztos azért fegyverkeznek 10 éve, mert nem akartak háborút, de mi, szemét magyarok csak összeugrasztottuk õket...
A kérdező hozzászólása: Törökországtól félnek az örmények, Magyarország meg gyenge kis ország, és messze is van, így lehet minket csépelni a médiában. Sajnos. Én sem értem, hogy Törökországot nem ítélték el, mibelénk meg rúgnak hatalmasakat, amikor mi egyetlen örményt sem irtottunk ki.
Szinte mindig egy ember miatt törnek ki nagyobb háborúk, úgyhogy ez lehet egy Irán elõtti csete-paté.
A kérdező hozzászólása: Lehet, de remélem Magyarországot kihagyják belõle. Még az hiányzik, hogy Örményország nekünk hadat üzenjen.... Rengeteg más országban lakó örmények tüntettek a magyar nagykövetségek elõtt...Nem értem ezt a hatalmas cirkuszt, hogy mire jó....semmit nem fognak ezzel elérni.
Ja meg ezek a mocskok azzal fenyegetõznek hogy megölik a magyar nagyköveteket??? Hát mi a fsz bajuk van ezeknek? Normálisak? Mi közük van szerencsétleneknek ehhez az egészhez?? Fúú....Meg mi jogon égetik el a zászlónkat?? Talán mi öltük meg azt a szerencsétlen Örményt?? Nagyon idegesít ez az egézs már.
#20 Mi adtunk el egy gyilkost néhány forintért, akirõl tudtuk hogy szabadon engedik és azt is tudtuk hogy ebbõl komoly balhé lesz. Megérdemeljük azt amit kapunk.
mivan?? Hogy MI érdemeljük meg?? Még ha igazad is van, akkor is hülyeség.Most egy ember böszmesége miatt utálják a magyarokat? Mért nem Orbánnak küldtek fenyegetõ üzenetet? Miért a magyar nagykövetségre? Mi semmit nem ártottunk nekik és egy ember miatt égetik a zászlónkat, és közutálatnak örvendenek a magyarok Örményországban...hát igen..ahogy te mondtad: igazán "megérdemeljük"
Én azt mondom, hogy mi meg tüntessünk az örmények ellen! Ez már sok amit csinálnak, ez már nyílt provokáció.
Nem Magyarország lesz az oka, csupán ez egy ürügy lesz. Emlékszel az 1914 június 28.-án történtekre? Egy szerb nacionalista diák(több szervezet tagja volt), megölte az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, és 1 hónappal késõbb a Monarchia hadat üzent Szerbiának, és kitört az elsõ vh. Na engem speciel erre emlékeztet ez az ügy. Itt mindenképp lenne háború, csupán ez egy jó ürügy lesz. Hallottam olyat is, hogy NATO utasításra adták ki a baltást, mert ugye a térséghez közel van Irán(határos).
Ha kitör a háború azért csakis õk lesznek a felelõsek, mivel száz éve képtelenek rendezni az egymás közti erõszakos viszonyt. Senki sem kérte õket, hogy az ügy kapcsán kezdjenek el lövöldözni egymásra és tisztán látszik, hogy ez csak egy ürügy nekik arra, hogy végre ismét legyen "ok" a másik fél megtámadására.
Nana, hát azért nem Magyarország lesz az oka annak, ha folytatódik az örmény-azeri örökrangadó. Ezek az emberek rettenetesen gyûlölik egymást. Ha emiatt kitör a háború, mi legfeljebb a kifogás lehetünk, de nem az ok.
Ugyan miért tehetne a kormány bármirõl is? Ha nem adták volna ki, akkor az azeriek csinálnák ugyan ezt.
A jobbik már feljelentette a magyar örmény önkormányzat elnökét rágalmazásért. Még egy hete sajnáltam az örményeket, most már nagyon gáz amiket csinálnak. Az egész világsajtóban sajnáltatják magukat, nem vállalják fel , hogy a baltás családját õk ölték meg, nem voltak hajlandók legalább megbeszélni velünk a problémát, a tudósaik dacosan elfordulnak a mi tudósainktól, az örmény önkormányzat elnöke meg olyasmikrõl locsog, amikre semmi bizonyítéka és alapja nincs. Elég volt belõlük. Végighaknizták a világot az állítólagos nagy sérelmükkel, remélhetõleg abbahagyják végre a provokálásokat.
Azért volt felelõtlenség kiadni Szafarovot, a baltás gyilkost, mert várható volt, hogy az azeri elnök nem tartja a szavát. Az elnöküknek ugyanis eléggé rossz híre van a világban. Szóval borítékolható volt.
"Kb annyira lesz oka, mint az elsõ világháborúnak a habsburg trónörökös meggyilkolása" Igen , ez csak a közvetelen ok lehetne , a közvetett ok már régóta tartó ellenségeskedésben mindig is jelen volt .
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, hogy inkább Örményország és Azerbajdzsán csinált magából bohócot, mert másokat rángatnak bele a konfliktusba. Hogy van ez?
A kérdező hozzászólása: De miért Magyarország lesz a hibás? Semmi közünk az azeri-örmény konfliktushoz, nemigaz hogy nem tudják úgy megoldani, hogy ne rángassanak bele senkit....
Úgy látszik nem jó, ha mindent kézivezérel Orbán. Az esetleges háborúnak természetesen mélyebb okai vannak, de lehet ez volt az utolsó csepp a pohárban. Minden esetre remélem nem lesz háború.
Csak egy szikra kellett nekik hogy háborúzhassanak, és ezt a szikrát mi meg is adtuk. Persze lehet mondani hogy úgy is találtak volna indokot elõbb vagy utóbb, de jobb lett volna ebbõl kimaradni. Magyarország amúgy sem túl rózsás nemzetközi megítélésének ez nem tesz jót. De orsós vitya úgy gondolta hogy ennyit megér az a pár milla.
A kérdező hozzászólása: Én magát Örményországot sem értem, hogy minek keverte bele ebbe Magyarországot. Egy nagyon csúnya háromszögbe kerültünk, és lehet hogy (megint) mi isszuk meg a levét.... Örményország azt mondta, hogy a megfelelõ "bocsánat kérés" az lenne, ha Mo. elismerné a hegyi karabakhot, de akkor meg Azerbajdzsán esne nekünk.... Miért nem lehet megcsinálni azt, hogy tojunk mind2 országra, mert nekünk semmi közünk hozzájuk? Nem kell belekeveredni...
A kérdező hozzászólása: "De orsós vitya úgy gondolta hogy ennyit megér az a pár milla." Azerbajdzsán kijelentette, hogy nem vesz magyar államkötvényeket vagy miket.
nem tudom de engem ez már kicseszettül idegesít. Oldják már meg a problémáikat anélkül hogy más országokat is uszítanának!!Igen törvényes úton átadtuk azt a gyilkost a saját országának, mert papíron nyilatkozott az azeri elnük hogy letölti a büntetését ottkint is. Szóval mégis mi az isten közünk van nekünk az õ nyomorukhoz? Ha háború lesz akkor azért csakis az azeri elnök és Azerbaidzsán lesz majd okolható.Jó lenne a Magyaroszágot kihagynák a hülyeségükbõl...
A véleményem az, hogy nem a magyarok engedték el a baltás gyilkost. Azerbajdzsánt pedig mi helyettünk választották az ENSZ biztonsági szervezete tagjává. Joggal várhattuk azt, hogy amit vállalnak be is tartják. Ha Németország kiadna Magyarországnak egy magyar férfit, a büntetése letöltésére, akit ott elítéltek egy szerb meggyilkolásáért, és mi miután vállaltuk, hogy a maradék büntetését le fogja tölteni, azonnal elengednénk, akkor úgy gondolom nem Németország lenne a bûnözõ elengedése miatt kirobbant konfliktus oka, hanem Magyarország. Nem is értem miért lennénk kötelesek milliókat költeni egy azerbajdzsáni élete végéig történõ rabosítására Magyarországon, ha õk vállalják, hogy náluk letölti az ítéletét. Úgy tudom egy rab napi költsége 20 000 Ft körül van.
A kérdező hozzászólása: Magyarország sem ugrott Írország torkának, amikor az ír gázolót elengedték. Nem ugyan az az eset, de hasonló akkor is.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de Örményország minket hibáztat, õk mondták, hogy Mo. lesz az oka ha kirobban a konfliktus....sztem nekik semmi más nem kellett, csak egy ürügy, egy ok a háborúra.
Mit szólnék? Ez az igazság.
Kb annyira lesz oka, mint az elsõ világháborúnak a habsburg trónörökös meggyilkolása.
pontosan..

Mussolini mi a francért vitte bele Olaszországot a háborúba 1940-ben?

Ha nem teszi, ugyanúgy hatalmon maradt volna haláláig, mint Franco Spanyolországban?

Legjobb válasz: Õ birodalmat akart építeni, eleve úgy tervezte, hogy be fog lépni a háborúba.

Õ birodalmat akart építeni, eleve úgy tervezte, hogy be fog lépni a háborúba.
Azért, mert szövetségese volt a náci Németországnak (Berlin-Róma tengely, Háromhatalmi egyezmény) és a hódító külpolitika miatt (Afrika: Abesszínia).
Mert irigykedett Hitlerre és azt hitte magáról, hogy õ is faszagyerek.
Itt két világ állt egymással szemben ... Angolok, Franciák még a gyarmatokról szívták el a tõkét közben a fejlõdõ országoknak nem hagytak elég teret. Olaszoknak nem volt szabad kijárásuk a világ óceánjaira.. Usa még mindig 2 rendû polgárként kezelte a fekete lakosságot. A rendszer hibás volt mindenki érezte, hogy kizsákmányoló...
Jó kérdés. Valóban nem volt rá oka. Területi követelései úgy tudom nem voltak a szomszédaival szemben. Afrikában Etiópiában akart hódítani (amit a nyugati hatalmak ráhagytak), de még az is túl nagy falat volt számára. Háborús részvétel nélkül is valószínû kapott volna francia területeket Afrikában.
Azért vitte bele a háborúba mert az 1. vh. után az olaszok úgy érezték, legalábbis a politikai vezetés, hogy õket az antant átverte. Sokkal több területre tartottak igényt és kaptak is rá ígéretet de annak csak egy része teljesült. Mussolini is így gondolta, ezért játszott össze a németekkel , hogy a célját azt, hogy az Adriát olasz beltengerré tegye. Ezért annektálta Albániát és küldött ultimátumot a görögöknek. Ezek után már csak Yug. területeket akart ami összeköti az Isztriát Albániával. De szegény Mussolini igencsak idealista volt, azt hitte a szerencsétlen, hogy majd Õ újra éleszti a Római bir.at
Magyarországot leszedné a térképrõl Szerbia. Ott nem csak tévében láttak háborút...
Nem nyerne senki. Egyik fél sem tudná a másik országot elfoglalni, de megadásra kényszeríteni sem. A szerbek harciasabbak, vadabbak, talán összetartóbbak is, de nulla lenne a hadsereg támogatása. Nulla az infrastruktúrájuk, lehet, hogy több a fegyverük, de azok tízszer lepukkantabbak a mieinknél. A mi katonáink sztem soha nem éheznének, ellenben a szerbek néha most is éheznek, pedig nincs hadiállapot. Szerbia egy szétlõtt, megtépázott, kifosztott roncs állam. Ami érték volt azt a volt jugó tagállamok szétkapkodták. A szerbeknek csak romok maradtak. Soha nem tudnánk megszállni õket, de nem i lenne értelme. Viszont õk is bajonettbe rohannának MO-on...
A szerb és a magyar haderõ éppen együtt gyakorlatozik a Bakonyban Ajka mellett és eszük ágában sincs egymást támadgatni. Mai hírek
azert a magyar oldalon is vannak eleg vad emberek kknek a kezebe hatalom kerulne a szomszed nyugdijas gizi nenit is behivnak melozni a hadiparba
Nah akkor szóljon olyan is a témához aki ért hozzá... A magyar különleges egységek lásd KMZ, igen csak erõsebb kiképzést kapnak, mint a szerbek... Azért, mert 40 éve a szerbek nyertek volna, nem jelenti azt, hogy most is... Ráadásul haditechnikailag is fejletebbek vagyunk, mint õk.. A repülõ vadászrajaink is jobbak mint az övék, és a rohamlövészeink is képzettebbek... Hát igen az MH erõsebb... Mondjuk úgy 1000 ütközetbõl 820 at mi nyernénk....
Sajnos, õk nyernének, a NATO nélkül nem tudnánk megvédeni magunkat.Az MH képzetsége és felszereltsége nem jobb, mint a Szerbeké. De egy háborúval mindenki csak veszittene!!!
Azért ez elég elgondolkodtató, nem? Akármilyen békében élünk, valami militáns elmebetegnek mindig az forog az agyában, hogy húú, háború a szomszédok ellen. És ez már a hányadik ilyen kérdés!
Annyit szakadtam a sok szakértõn:DDD
Szerintem úgy nézne ki egy háború hogy a két fél negálna a határnál és leülnének sörözni(Mert elfogynak a hadjáratra kiutalt pénz).
A Szerb katonáknak fele volt már háborúban + Szerbiának ott van Oroszország végszükség esetén (aki nem NATO tag).
Nekünk meg Amerika, Anglia és Franca ország, ezzel az erõvel, am Oroszország Nato Partnerország( ne m Nato tag, meilõtt félre értel!)
Szerbia.
Szerintem a szerbek nyernének.Haditechnikában nem tudom hogy állunk, de azt tudom hogy az összefogás az elég nagy.Ha valami gáz van akkor nem számit hogy ki vagy vagy minek vallod magad.Csak meg kell nézni egy nagyobb tüntetést, szerb magyar horvát egy oldalon van, annak ellenére hogy normál esetben ki nem állhatják egymást.
Uhh, ez annyi rengeteg tényezõtõl függ, hogy az leírhatatlan. Nagyonis a körülményektõl függne a végkimenetel. Elõszõris Szerbia nagyobb haderõvel rendelkezik, mint mi, azonban nem tudjuk, hogy ebbõl mi üzemképes és mi nem. Másodszoris. Szerbia súlyosan körül van véve ellenséges országokkal, akikkel olyan súlyos viszonya van, hogy ahhoz képest a szlovák-magyar ellentét csak mosolyszünet. Az albánok, Koszovó, Horvátország, Bulgária, mind-mind mélységesen gyûlölik és megvetik õket és sokkal erõsebb ellentét áll fenn köztük, mint Magyarország és Szerbia között. Mindemellett tényezõ az is, hogy a magyar nemzetiségû szerb katonák potenciális önveszélyt jelentenének haderejükre. Elég lenne, ha valamelyik katonájuk pár koordinátát fecsegne csak el és lehet, hogy ez azzal járna, hogy 500an már meg is haltak. Az sem mindegy, melyik térfélen zajlanak a harcok, ki támad, kinek vannak utánpótlási útvonalaik, mindentõl függ. Nem tudni, mi lenne.
A jugó polgárháború idején a déli határ mentén állomásoztak folyamatos készenlétben álló századok. Egyszer 7 vagy 8 szerb átjött magyar területre, nem támadni akartak, csak a csetepatéból így menekültek ki és rögtön meg is adták magukat a magyar határõrségnek. Bajáról vonultak ki az említett századból az esethez, késõbb a parancsnokuk mesélte a laktanyaparancsnoknak: b+ Feri, ezeknél nagyobb tûzerõ volt, mint a mi századunknál... Ebbõl talán sejthetõ, hogy mekkora falat lehetne nekik a szinte megsemmisített honvédségünk által védett MO.
Szerintem is Magyarország nyerne. Hogy miért? Azt nem tudom, de csak azértis mi nyernénk. Mi többen vagyunk, mint õk. Amúgy meg nem gondolom, hogy õk már éltek át háborút, és ezért õk erõsebbek is. Mert hát van az új generáció, akik a háború alatt születtek vagy akkor még kicsik voltak és nem sok mindent fogtak fel az egészbõl.
Mire mi rájönnénk hogy meg vagyunk támadva a szerbek már Pesten pezsgõ-kaviár kombóval ünnepelnék a gyõzelmüket.
Ez nem focimeccs, meg nem számítógépes játék! Remélem, mindkét országban élnek normális emberek is, akiknek eszükbe se jutna ilyen.
1914-ben is azt hitték. Meg is támadták Szerbiát. "Megállj, kutya Szerbia, nem lesz tiéd Bosznia!". A történet végét már ismerjük...
..pedig 1914-ben nagyobb és erõsebb voolt Magyarország.
Miért törne ki háború?
A szerbek elég elvakultak. És kik lennének a magyar katonák? Ezek a 20 kilós emos gyerekek, akiket újabban az utcán látok?
8-as!! ))))
A szerbek sokkal összetartóbbak. A magyarok állandóan acsarkodnak egymással. Miért nem lehet összefogni és segíteni egymást? Nem könnyebb lenne együtt élni?
Attol is sok fugg melyik lenne a tamado fel, anno ugy tartottak, hogy legalabb 3x tulero kell egy orszag elfoglalasahoz, na es arrol nem beszelve, hogy rengetegn mulik azon is melyik orszag milyen fegyverekkel rendelkezik. Azt nem hiszem, hogy az a par gripen ami magyarorszagon van sok mindenre eleg lenne. A Serbek fegyvereirol semmi ismeretem sincs.
Egyszer már írtuk (mert ilyen kérdés sok volt már), hogy igen, talán azért nyerhetünk, mert a szerb katonák elesnének a röhögéstõl, meg alhasi fájdalmaik lennének, amikor a 17 tagú zordra festett magyar kommandó behatolna és elkezdené elfoglalni õket. Talán még mehetne az élen Hende Csaba fehér lovon, tengernagyi jelmezben... Ez még tutibb röhögés lenne, biztos siker! És a hakni végén hazajönnének a legények...
A szerbeknel a haboru alatt pikk pakk felaltak kommandok szabadcsapatok Farkasok, Skorpiok, vörös sapkasok elit kommando, rendori keszenleti egysegekbol lett kommandok, csetnik, Arkan tigrisek, a VRS mellett a fele haderot a szabad csapatok es kommandok tettek ki / etnikai tisztogatasok VRS hattertamogatassal varosokat vettek be!Mindenhol jelen voltak es sok esetben nem Belgradbol iranyitottak oket hanem helyi "klan" vezetok parancsnokok! Igazabol ezek a kiszamithatatlan kommandok sok bosszusagot tudnak okozni es veszeseget a mellett hogy az orszagot a szerb hadero folyamatosan tamadna!Nehez lenne megmondani, de en nem szivesen haboruznek ellenuk sot remelem hogy az orszagbol senki sem!csak 17 eve volt a horvatorszagi es a boszniai haboru ott nem volt kec mec!A koszovoi 1999 ben ahol a mai napig olykor lovoldoznek olykor olykor!

Ha Horthy helyet balos kormányzója, kormánya van az országnak, akkor is belépünk a háborúba és ha nem akkor milett volna? Egyátalán Trianonnal és a világválsággal mit kezdtek volna a balosok?

Legjobb válasz: Attól is függ, hogy mennyire balosak. Kommunisták vagy közép bal? Gondolom a Szovjetunióval lett volna egyfajta szimpátia, ha kommunisták kerülnek hatalomra. Lehet, hogy melléjük sodródtunk volna a németek helyett. Lehet, hogy így nem vesztettünk volna a háborúban. Viszont a háborús helyzetet úgyis kihasználták volna, a nacionalizmussal akkorra túlfûtött nemzetiségeink. Gondolom lett volna egy szakadás, mint ahogy az Osztrák-Magyar Monarchia is felbomlott. Lehet, hogy polgárháborúba torkollott volna. Viszont kisebb területet vesztettünk volna. Most már soha nem tudjuk meg, mi lett volna. Ez már csak találgatás.

Attól is függ, hogy mennyire balosak. Kommunisták vagy közép bal? Gondolom a Szovjetunióval lett volna egyfajta szimpátia, ha kommunisták kerülnek hatalomra. Lehet, hogy melléjük sodródtunk volna a németek helyett. Lehet, hogy így nem vesztettünk volna a háborúban. Viszont a háborús helyzetet úgyis kihasználták volna, a nacionalizmussal akkorra túlfûtött nemzetiségeink. Gondolom lett volna egy szakadás, mint ahogy az Osztrák-Magyar Monarchia is felbomlott. Lehet, hogy polgárháborúba torkollott volna. Viszont kisebb területet vesztettünk volna. Most már soha nem tudjuk meg, mi lett volna. Ez már csak találgatás.
Kedves Kérdezõ, úgy érted, ha 1919-ben nem bukik meg a Tanácsköztársaság? Akkor szerintem még rosszabbul jártunk volna, mint Horthyval, elnézve Kun Béláék tevékenységét. Pedig õk csak 133 napig voltak hatalmon. Én még akkor azt is tudnám képzelni, hogy beolvadtunk volna a Szovjetunióba Magyar SzSzK néven.
Második vagyok. Hiába lettünk volna a gyõztes oldalon a németek akkor is megszállnának. Így jött volna a "felszabadítás" a Szovjetunió részérõl. Utána már tudjuk mi volt.
Balos kormányzó? Nem érzed ezt egy picit ellentmondásnak? Az országot akkor úgy hívták: Magyar Királyság, és mivel nem volt király (Horthy miatt) Horthy mint "gubernator" tevékenykedett. Balos kormányzó nincs, mert nem is létezhet, mivel baloldali monarchia sem lehet, fõleg nem egy katolikus országban. A balosok Trianonnal semmit sem kezdtek volt, valószínûleg úgy jártak volna, mint Németországban a szociáldemokraták.
De teszem azt, hogy ha, Horthy helyében lett volna, balos kormány, akkor a 3. Birodalom szállt volna meg minket. Így nézve, Magyarország, hamarabb lett volna hadszíntér, elõször is, jött volna a 3. Birodalom, aztán a Szovjet "felszabadítói" sereg. Amúgy meg, Horthy annyira volt nemzeti, mint most, Orbán.
Magyarország mégjobban leszegényedett volna, a németek meg röhögve megszálltak volna minket.
Természetesen tök mindegy lett volna, hogy milyen kormányunk van. Magyarországot megszállták volna és kormányra juttatták volna azokat, akik elfogadták volna a Német törekvésekkel, az ellenállókat kivégezték volna . Magyarország ugyan úgy magára maradt volna mit 56-ban, mindegy, hogy a többség mit akart, akkor sem és ezt követõen sem számítottunk a világnak többet, mint akit oda rángatnak ahová akarnak, ha kell rajtunk elverhették a port. Még a Német népet is felmentették a kollektív bûn alól, egyedül minket büntettek és mindenki rábólintott, még ma is kényes kérdés a mi ügyünk, mert érzik az igazságtalanságot, alapjaiban ingat minden demokráciát.Egy nép nem büntethetõ kollektívan, a vezetõi esetleges hibáiért, és ezzel is tisztában van minden érintett fél, nem véletlen, hogy még beszélni sem hajlandóak a mi ügyünkrõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!