Találatok a következő kifejezésre: Mi a fogalma (564 db)

Mi a fogalma annak hogy szokatlan szókapcsolatok?

Nagyon fontos! Nem találom sehol! Se az Irodalom könyvem hátuljába se az Irodalom füzeteimbe! FONTOS!


Mi az a koalíciós kormány? Vagyis mi a fogalma?

ha lehet röviden. köszönöm.

Legjobb válasz: Mikor a kormányzásra két, vagy több parlamenti párt szövetséget köt. A minisztériumok vezetését felosztják egymás között.

Mikor a kormányzásra két, vagy több parlamenti párt szövetséget köt. A minisztériumok vezetését felosztják egymás között.
A kérdező hozzászólása: köszönöööm.(:

Mi a fogalma az Alkotmánybíróknak?

Legjobb válasz: Itt találsz egy rövid összefoglalót az Alkotmánybíróságról: http://www.magyarorszag.hu/kozigazgatas/intezmenyek/alkbir -falcon-

Itt találsz egy rövid összefoglalót az Alkotmánybíróságról: http://www.magyarorszag.hu/kozigazgatas/intezmenyek/alkbir -falcon-
Ombudsman, szerintem.
Igen, így van. Hivatalos megnevezése: az állampolgári jogok országgyûlési biztosa. http://www.obh.hu/allam/index.htm -falcon-
A király...

Általános hatályba lépési idõ mennyi? Mi a fogalma?

Legjobb válasz: = a kihirdetéstõl számított 15 nap. A kihirdetés = amikor (pl. bíróságon felolvassák), vagy törvények, egyéb jogszabályok esetében, amikor az a törvényvény stb. a Magyar Közlönyben írásban is megjelent.

= a kihirdetéstõl számított 15 nap. A kihirdetés = amikor (pl. bíróságon felolvassák), vagy törvények, egyéb jogszabályok esetében, amikor az a törvényvény stb. a Magyar Közlönyben írásban is megjelent.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!