Találatok a következő kifejezésre: Mi a felszerelés a kerékpárokon (1 db)

Mi a kötelező felszerelés a kerékpárokon?

Aminek mindenképp lennie kell rajta, ha nem akarom, hogy egy rend?r megbüntessen.

Legjobb válasz: Lámpa plusz macskaszem elõl és hátul is

Lámpa plusz macskaszem elõl és hátul is
Plussz a világítós mellény ha fõuton.vagy este közlekedünk, ha jól tudom.
2 független fék!
- Láthatósági mellény a fõúton (nappal is) és minden úton éjszaka - Lámpa elöl és hátul (vagy hátul macskaszem)
A KRESZ által elõírt kötelezõ kerékpártartozékok: Fehér színû elsõ lámpa Vörös színû hátsó lámpa Vörös színû hátsó prizma Két, egymástól független fék Csengõ Sárga színû küllõprizma legalábbaz elsõ keréken Fényvisszaverõ ruházat (lakott területen kívül az úttesten éjszaka, vagy rossz látási viszonyok között).
hallodez durva nekem ebbõl semmim sincs :D
váz, kerék, ülés pl nem árt
hát az van :D
bokósisak


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jobbra kanyarodó sávban a mögöttem haladó gépkocsi elkezd előzni erőszakosan, annak ellenére, hogy kitettem balra az indexet, sávváltás céljából. Elsőbbsége van-e neki, vagy csak agresszív stílusban vezet?

6

Miért nincs több telepített traffipax?

Rendőrség nemrég beszerzett egy halom új traffipaxot, mind mobil. Ezek egyértelműen pénzbeszedés céljából lesznek működtetve, mert nem képesek ösztönözni az autósokat lassú haladásra.
Ellenben a telepített traffipaxal. Köztudott volt, hogy az új Megyeri hídon végig telepített sebességmérők vannak, szinte senki nem lépte át az ott megengedett 80-at.
Ugyanez a helyzet minden telepített traffival.

8

Általában, . Ha valaki gyorsan megy egy úton, és félre rántja a kormányt, előbb lemegy az útról, vagy borul fel a kocsi?

Sima egyszerű átlagos út, nem ilyen 6 sáv széles. 1-1 sáv.
Ha valaki megy egy átlag autóval, ől opel corsa, és megy olyan kb 90-100 al lakott területen kívűl, és egy biciglis bekacsázik elé, vagy egy vad kimegy elé, és elrántja a kormányt balra, felbordulna, vagy előbb repeszt be a kocsi a szántásba, erdőbe?

4

Tényleg nincs olyan ember, aki évek, akár évtizedek óta vzeet minden nap, és ne rontott volna el még semmit?

Azt mondják, bármennyire is profin vezet valaki, bármennyire is jó a reakcióideje, bármennyire is odafigyel, mindenre nem lehet oda figyelni.
És azt hallottam, olyan nincs, hogy valaki amióta meg van a jogsija, tehát egyedül vezet, nap mint nap sokat, ne bénázott volna még el valamit.

Ezt az oktatóm mondta. Azt mondta még a profi autóversenyzők, akik több száz, ezer versenyt megnyertek, azok is elbénázhatják a parkolást, tolatást, vagy bármit.
Azt mondta, Itt van ő lassan nyugdíjba megy, amint betöltötte azt az életkort, megszerezte a jogsti, teherautót vezetett évekig, taxizott, és most évek óta vezetni tanít, mégis tavaly bele tolatott az árokba...

Igaz ez?
Nem hiszem! Tuti van olyan ember, aki levezet több év, évtized alatt több 100 ezer km, millió kmt, és még sose rontott el semmit, parkolást, tolatást, elsőbbség adást, beállást...
Vagy ilyen tényleg nincs? Higyjek inkább az oktatónak?

6

Miért volt ennyire béna a motoros? Hogy lehet annyi esze, hogy bemegy két kamion közé?

http://www.youtube.com/watch?v=0xwEIBZlqmc

Ajánlom figyelembe, hogy baloldalt kimehetett volna a fűre, volt hely a kamion hátulja, és a kocsi eleje között.
Ez meg bemegy két kamion közé...

5

Mennyi pénzösszeget szokott engedni (szociális, és egyéb anyagi okokra hivatkozva) a bíróság ha fellebbezek, ill. ha a szabályértési hatóságnál kifogást nyújtok be, mert -közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 100e ft-ra büntettek?

Emellett még a tanúk is nem helyénvaló személyleírást adtak rólam, a másik autó, aminek koccantam a vonóhorgommal tolatáskor, ő már töréskárnak nagyította fel, és nem egyértelműen mondott igazat, h. melyik ajtóján van az autóján a keletkezett kár. (ami csak egy karcolás volt)

3

Átlépheti-e előzés céljából a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest felezővonalát? Erre a válasz elvileg hogy NEM. De miért is nem?

9

Hogyan kell elindulni?

Vicces kérdésnek tünik,de mégis teljesen komoly.

Szóval kezdem ott: A mult héten meg lett a Kresz vizsgám eredményképp hibátlanul átmentem,és tisztában vagyok a szabályokkal.
Valahol azt hittem hogy az auto vezetés könnyebb lesz mint a kresz vizsga.
Ezt a részt egyértelmüen jobban vártam mint a kreszet,itt már nem kell egész nap a könyvet bújni.

De! A probléma az hogy voltam vezetni,és nem tudok az autoval elindulni.
Ugye a következö képpen csináltam: Kuplung tövig be,egyes sebességbe kapcsolás,kézifék kiengedése.

Ezután kis gázt adtam majd folyamatos lassú tempoban emeltem fel a kuplungot.

Amikor viszont a kuplung be volt nyomva és ráléptem a gázra akkor meg emelkedett a motor hangja én megijedtem és lekaptam azonnal a kuplungrol a lábam. Azért mert azt hittem hogy ezután nem fog a motor ugy bögni.

Hirtelen kuplung elengedése után szoval történt hogy a kerekek elkezdtek elég hangosan csikorogni. Elindulni végül is eltudtam,de nem ugy ahogy kell. Ezután kiszáltam az autobol a kerekeket megfogtam és szinte teljesen felmelegedtek.

A hétköznapokban ugye nem ugy kell elindulni.
De a legérdekesebb abba hogy kanyarodni megállni és az uton tartani az autot ezt mind meg tudom csinálni,de az elindulást nem.

A kérdés még is az hogyan kell elindulni normálisan?

Kérlek titeket irjatok le mindent pontosan,mert még nagyon kezdö vagyok,és nem nagyon értem a dolgokat. Remélem azért sikerült nekem is érthetöen elmondanom hogy mi a helyzet.

13

Segítene valaki? Mi a bajuszkapcsolón a két egymás mellett levő nyíl, illetve az azalatti jel? Kép alább

http://kepfeltoltes.hu/130806/470673_3_644x461_mazda-6-irany..

2

1988. ápr.28. aloha airlines 243 (többi lent)?

amikor kirobbant a helyéről az a 35m2-es darab a tetőről, akkor miért maradt egy darabban a gép, miért nem tört darabokká, és zuhant be az óceánba?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!