Találatok a következő kifejezésre: Mi a feladata és mi az (79 db)

Az ügyfélszolgálati munkatársnak mi a feladata? és kb milyen nettó fizetésre számithat?

Legjobb válasz: Jobb esetben bejövõ ügyfeleket, hívásokat kell fogadnia és intéznie. Az elsõ 50 még érdekes, utána már nem annyira...rosszabb esetben el is kellene adni valamit a bejövõ/betelefonáló ügyfélnek, még rosszabb esetben úgy kell eladni, hogy az ügyfél be sem jött/be sem telefonált.. Abszolút cégfüggõ, 0+jutaléktól nettó 180-200-ig bármi lehet, ez utóbbi inkább csak multiknál elérhetõ.

Jobb esetben bejövõ ügyfeleket, hívásokat kell fogadnia és intéznie. Az elsõ 50 még érdekes, utána már nem annyira...rosszabb esetben el is kellene adni valamit a bejövõ/betelefonáló ügyfélnek, még rosszabb esetben úgy kell eladni, hogy az ügyfél be sem jött/be sem telefonált.. Abszolút cégfüggõ, 0+jutaléktól nettó 180-200-ig bármi lehet, ez utóbbi inkább csak multiknál elérhetõ.

Honnan tudom, hogy miért vagyok itt, mi a "feladatom"? És ha esetleg beteljesítem azt érezni fogom valahogy? Vagy mi történik utána? Egyáltalán hogy működik ez?

Legjobb válasz: Egyébként a beteljesített életfeladatot nem fogod különösebben érezni, illetve onnan felismerhetõ talán, hogy örömöt hoz neked. Egyszerûne, amit szeretünk csinálni, az általában az életfeladatunk része is. Én például szeretek embereknek segíteni, jól érzem magam tõle, feldob. S a segítségadás az életfeladatom része is. Továbbá, egész életemen át észrevettem hogy vissza-visszatérõ érdeklõdéssel kísérem az egészségüggyel kapcsolatos infókat. Szeretem a biológiát, jártam reikire gyógyító technikát elsajátítani, stb., s ez is része az életfeladatomnak. Ezt így 40 évesen már átlátom. Fiatalon még nem gondoltam volna.

Egyébként a beteljesített életfeladatot nem fogod különösebben érezni, illetve onnan felismerhetõ talán, hogy örömöt hoz neked. Egyszerûne, amit szeretünk csinálni, az általában az életfeladatunk része is. Én például szeretek embereknek segíteni, jól érzem magam tõle, feldob. S a segítségadás az életfeladatom része is. Továbbá, egész életemen át észrevettem hogy vissza-visszatérõ érdeklõdéssel kísérem az egészségüggyel kapcsolatos infókat. Szeretem a biológiát, jártam reikire gyógyító technikát elsajátítani, stb., s ez is része az életfeladatomnak. Ezt így 40 évesen már átlátom. Fiatalon még nem gondoltam volna.
Írd le a születési dátumod, megmondom. Vagy, ha te szeretnéd kiszámolni, akkor add össze a születési számaidat, s egyszerûsítsd, míg egyjegyû nem lesz a végeredmény, s az a szám is mutatója az életfeladatodnak.
Mi az hogy itt? Itt a földön? értelmetlen ez a kérdés...
***** Itt van az egész könyv szövege! Ha a 325. oldalra lapozol, akkor ott megtalálod a leírást a 35/8-asokról. Remélem segítek neked ezzel! Sok sikert kívánok Neked az orvosi pályán, nagyon-nagyon neked illõ hivatás! :) )* Automatikusan eltávolított tartalom.
35/8-as a számod!Azért születtél erre a világra, hogy az érzelmi õszinteség, a függetlenség és a hatalom feladatkörein munkálkodjanak, és megnyilvánítsák életükben a jólétet, a tekintélyt, illetve az önfegyelmük és tapasztalásaik mélysége által elért szabadságukat. Ezt írta neked a könyv. Ehhez az orvosi pálya szerintem nagyon illik. :) Ír még kb. 8 további oldalt az életfeladatodról és jellemedrõl, de azt ide nem annyira tudom begépelni. :) A könyv Dan Millman: Erre születtél c. könyve Ha esetleg van ezzel kapcsolatban kérdésed, megpróbálom megválaszolni.
A feladatod elutalni nekem minden vagyonod, nekem adni szûz lányaid (ha jól néznek ki). Hidd el, ha beteljesíted egészen megváltozik az életed.
A karmában pont az a feladatod amitõl a legjobban félsz megtenni. Pl félsz valamilyen változástól az életedben, de meg kell tenned, mert anélkül nem tudsz elõrébb haladni. Ez csak egy példa volt.
A kérdező hozzászólása: Ja, és óra perc szerint 12:45 :D
A kérdező hozzászólása: a születési dátumom 1996.07.30 megköszönném akkor, ha kiszámolnád nekem. :) Egyébként engem is nagyon foglalkoztat az, hogy segítsek az embereken, ill. hogy védjem az állatokat. Távoli tervem egyébként az orvosi egyetem :D
A kérdező hozzászólása: igen, az itt azt jelenti, hogy itt a Földön.És nem értelmetlen a kérdés..Ezt így szokták hívni, hogy "itt"...
feladat: túlélni.. fenttartani az emberi fajt.
Mi az hogy itt? Itt a földön?
Kedves kérdezõ.. én is 38/5 vagyok :-)


Mik a Windows főbb részei, azok elemei, és feladatai? És még mi az ablakok kezelő elemei és azok feladatai?

Legjobb válasz: Milyen szempontból? (Ha ez házi feladat, akkor vedd elõ a könyvet. Ha nem az, akkor kicsit pontosabb kérdésfeltevést igényel a dolog. Mihez kell ez, stb…)

Milyen szempontból? (Ha ez házi feladat, akkor vedd elõ a könyvet. Ha nem az, akkor kicsit pontosabb kérdésfeltevést igényel a dolog. Mihez kell ez, stb…)

Mirõl szól a brókerkedés, mi a feladata egy brókercégnek és mi a feladata az alkalmazotjainak?

Tehát, ha jól értem, vannak a brókercégek, amiknek vannak brókereik, akik telefonos társalgásokon keresztül kell rábeszéljék az embereket arra, hogy fektessenek be pénzt olyan cégekbe, melyek tulajdonosai megbízták a brókercéget vagy randomra egy brókercég akármelyik alkalmazottját arra, hogy befektetõket keressenek igérve a befektetõknek bizonyos százalék részvényesedést cserébe, és a befektetés egy részébõl részesül a bróker is vagy õ is kap valahány százalékos részvényesedést ... CSAK GONDOLOM HOGY IGY VAN, tehát nem kell lehúrrogni, azért kérdem, mert szeretném sõt ragazkodom hozzá hogy tisztában legyek azzal, hogyan mûködik ez az egész brókerkedési dolog .. :) Nagyon hálás lennék ha valaki adna egy fiktiv példát. :d

Legjobb válasz: Te telemarketingrõl beszélsz. Bróker értékpapírokat, határidõs opciókat árul, megbízásokat vesz fel és teljesít (saját sápjával megrövidítve). Általában emberek keresik fel õket, nem õk az embereket.. Amit én láttam eddig és MLM-es sítlusban tolták, azoknak köze nem volt az igazi tõzsdéhez vagy brókerkedéshez, hanem kóklerek voltak, pénzlehúzás zajlott. Ezt a két világot ne keverjük.

Te telemarketingrõl beszélsz. Bróker értékpapírokat, határidõs opciókat árul, megbízásokat vesz fel és teljesít (saját sápjával megrövidítve). Általában emberek keresik fel õket, nem õk az embereket.. Amit én láttam eddig és MLM-es sítlusban tolták, azoknak köze nem volt az igazi tõzsdéhez vagy brókerkedéshez, hanem kóklerek voltak, pénzlehúzás zajlott. Ezt a két világot ne keverjük.
Amiket írsz kérdezõ az alapján az elsõ gondolatom az MLM volt, de rájöttem lehet csak egy sima piramis rendszerrõl van szó. Most akkor melyik is piramis, vagy MLM?

Az Egyesült Államokban mi a sheriff és a rendõrkapitány közt a különbség, valamint milyen feladatot lát el a rendõrbíró?

Legjobb válasz: A seriff az angolszász országokban egy speciális tisztviselõ elnevezése, aki jogi és rendõri feladatokat is elláthat. Eredetileg városbíró, ma az Egyesült Királyságban a legtöbb tartományban ez bírói vagy jelképes királyi biztosi tisztséget jelöl. Wikipédia

A seriff az angolszász országokban egy speciális tisztviselõ elnevezése, aki jogi és rendõri feladatokat is elláthat. Eredetileg városbíró, ma az Egyesült Királyságban a legtöbb tartományban ez bírói vagy jelképes királyi biztosi tisztséget jelöl. Wikipédia
Az amerikai jogrendszerben az egyes megyék vagy járások rendfenntartó erõinek élén a seriff vagy Marshal (rendõrbíró) áll...

Okos gondolat, ha egy magyar nyelv- és irodalom tanár regisztrál erre az oldalra, és figyelemmel tartja, mikor kérnek segítséget a nebulói és mikor várják el, hogy idegenek csinálják meg helyettük a feladataikat?

Legjobb válasz: nem. egyrészt mert nem tudhatja hogy tényleg az õ diákja vagy az ország másik felébõl van, másrészt meg szörnyet halna a kérdések látták...

nem. egyrészt mert nem tudhatja hogy tényleg az õ diákja vagy az ország másik felébõl van, másrészt meg szörnyet halna a kérdések látták...

Miért használnak gunship eket? Mikor egy A-10 es ugyan azt a feladatot jobban és gyorsabban eltudja látni. Egyátalán mi védi a AC-130 ast az ellenséges vadászok ellen?

Legjobb válasz: Az AC 130 nagy távolságról általánosan alkalmazható földi célok ellen. Tüzelõ állások, élõerõ, erõdítések stb. Nagy területet pusztít nagy hatóerejû fegyverrel. Sajáát magát védi, illetve csak ott vetik be ahol a légi fedezet biztosított. Az A10 alapvetõen "harckocsivadász" lényegesen kisebb célt tud megsemmisíteni, rövidebb repülési idõvel. Példa: a gyalogos célok ellen harcolhatsz pisztollyal meg géppuskával is az utóbbi kicsit hatékonyabb.

Az AC 130 nagy távolságról általánosan alkalmazható földi célok ellen. Tüzelõ állások, élõerõ, erõdítések stb. Nagy területet pusztít nagy hatóerejû fegyverrel. Sajáát magát védi, illetve csak ott vetik be ahol a légi fedezet biztosított. Az A10 alapvetõen "harckocsivadász" lényegesen kisebb célt tud megsemmisíteni, rövidebb repülési idõvel. Példa: a gyalogos célok ellen harcolhatsz pisztollyal meg géppuskával is az utóbbi kicsit hatékonyabb.
Az A10 egészen más kategória, még bõven a hidegháború gyermeke és egészen más a két repülõ feladata. A gyalogság közvetlen tûztámogatására lett kitalálva a gunship, hosszú õrjáratozási idõvel, stb. Az üzemeltetési költség is fontos szempont (ami gyanítom bár marha lusta vagyok utána nézni a C130 as nál kevesebb mint az A10 nél) Az AC130 esetében a cél az hogy sokáig tudjon a célkörzetben maradni és ha kell tûztámogatást adni, az A10 is képes erre de rövidebb ideig és nem egészen erre alkalmas a fegyverzete. Afganisztánban pld nem feltétlenül arról van szó hogy tudjuk hol az ellenség A10 oda repül és ennyi hanem akár órákig a célkörzetben kell maradni. Az AC130 at ugyan az védi az ellenségs vadászoktól mint az A10-et (ami persze jobb helyzetben van mint a nagy tesó de egy vadászgépnek nem ellenfél) Saját vadászok és AWACS (már ha vannak egyáltalán ellenséges vadászok mert mindkét gépet úgy vetik be hogy elméletileg a légifõlény már az USA oldalán van) COIN témában olvasgass kicsit, manapság egészen másra van szükség a helyi háborúkban, nagyrészt gerillák ellen mint 40 éve amikor a nyugatra induló VSZ harckocsi oszlopok ellen kellet védekezni. Anno volt is errõl valami hülye vicc hogy a 20 milló dolláros géppel egy pilóta aki évi 200 ezret keres, ledob egy 20 000 dolláros bombát hogy megsemmisítsen egy 200$-ba kerülõ vályogházat. (a számok nem stimmelnek persze de ez a lényeg és ezen kéne változtatni)
Ez érvényes az A-10-re is, õt is leszedik a vadászok. A két gépet csak akkor lehet használni, ha már uralják a légteret.
kedves kérdezõ! az USA haderejének eszközei sokkal specializáltabbak, kifejezetten egy-egy alakulat igényei szerint fejlesztenek ki fegyvereket az AC-130 elsõdlegesen azért hozták létre, hogy a vietnámi háborúban közvetlen taktikai tüzérségi csapárt tudjon mérni, gyakorlatilag olyan, mint egy rohamlöveg, csak repül, így gyorsabb, a nehéz terep nem akadályozza a haladásban, illetve egy nem frontális háborúban fontos, hogy rugalmasabban lehet a bevetési területeit váltogatni az A-10 a szovjet harckocsi legyõzésére lett kifejlesztve, gyorsabb, mint a helikopter, és több rakétát tud cipelni, mint a vadászgép
#4: Abban nincs igazad, hogy az AC-130-as illetve elõdje az AC-47 Spooky taktikai tüzérségi platformnak lett kifejlesztve, hisz az elsõ Spooky-k kizárólag géppuskákkal voltak felszerelve, tüzérséggel csak a késõbbi AC-130-osok lettek felszerelve.
Az A-10 és AC-130 közel hasonló feladatot látnak el, sõt a USMC is beszállt saját C-130-asaival és Griffin rakétáival a táncba. A különbség az, hogy az A-10 gyorsabb, rugalmasabb és több is van belõle szolgálatban mint az AC-130-ból. Tehát elõbbit taktikai CAS-ra alkalmazzák, míg a nagyobbik tesót egy-egy nagyobb feladat végrehajtásához rendelik, ha rendelik, hisz a drónok is átvettek már bizonyos feladatokat.

Milyen feladatok voltak a rajz óráitokon, amikre még ma is szívesen emlékeztek, annyira tetszett, és mi az, amit kifejezetten utáltatok?

Kis kutatást végeznék:) Érdekelne, mások rajzon milyen feladatokat kaptak, mi volt a kedvencetek, mi volt az, amir?l azt gondoljátok, hogy hasznos tudást adott, mi az, amir?l úgy vélitek, hogy kreatív, "ügyes" feladat volt, mi volt az, ami akár egy életre megutáltatott veletek mindenféle alkotást..

Legjobb válasz: Elõre leszögezem: nem tudok rajzolni. A fejembe lévõ képet a kezem nem képes a papírra vetni. Ezért nagyon utáltam a rajzórákat. Elém aztán tehettek csuprot virággal, nem is hasonlított rá az "alkotásom". Akkor szerettem meg, mikor hatodikban megjelent a mûvészettörténet. Akkor brillíroztam. 7.-8.-ban pedig elkezdtünk geometriai testeket, kockát, kúpot, stb rajzolni. Egészbe, majd csonkolva, eltolva. Ezt már imádtam. Egyenes vonalakat tudtam rajzolni és a térlátással, árnyékolással sem volt gond.

Elõre leszögezem: nem tudok rajzolni. A fejembe lévõ képet a kezem nem képes a papírra vetni. Ezért nagyon utáltam a rajzórákat. Elém aztán tehettek csuprot virággal, nem is hasonlított rá az "alkotásom". Akkor szerettem meg, mikor hatodikban megjelent a mûvészettörténet. Akkor brillíroztam. 7.-8.-ban pedig elkezdtünk geometriai testeket, kockát, kúpot, stb rajzolni. Egészbe, majd csonkolva, eltolva. Ezt már imádtam. Egyenes vonalakat tudtam rajzolni és a térlátással, árnyékolással sem volt gond.
Azt imádtam, mikor kimentünk a Káptalandombra (Gyõr) és az ottani épületeket rajzoltuk le golyóstollal. Sokan persze pampogtak, hogy nem tudnak radírozni, milyen már ez, de én élveztem a kihívást. Másik kedvencem az volt, mikor kimentünk a szomszédos utcába, ahol platánfák vannak az út mentén és az egyik fa törzsét, kérge színeit festettük. Mindkettõ általánosban volt. Amit utáltam az középsuliban volt. Azt mondta év elején a tanár, hogy sima HB-s ceruzával fogunk rajzolni egyszerû nyomtatópapírra. Mondtam neki, hogy ez baromság, de nem, ez így lesz jó. Aztán szemet kellett rajzolni, szépen vittem a félfamentes rajzlapot meg az 5B-s ceruzát, aztán el volt ájulva, hogy de szép lett. Mondom ja, talán mert jók voltak az eszközeim... 22L
5 v 6. fûszereket kellett ragasztani egy lapra, és abból vmi képet kihozni. Mondjuk csináltam egyet sárgaborsóval is, de végül is száraz. vagy, amikor kimentünk, de akkor jó idõ volt, az utcára és ott kellett rajzolnunk, padokon ülve- a szemben lévõ utcasoron álló házakat. Aztán gimiben, 11., fekete, fehér és piros színt lehetett csak használni, és azzal ecsetelgetni lapra, ahogy jól esett. Itt volt olyan is, hogy egy képet a mûvtöri könyvbõl kinzett tanár, ceruzával fel kellett osztanunk négyzetekre...sok picire, és aszerint lerajzolni.
Én jól tudok rajzolni, viszont nincs nagy képzeleterõm. Szóval amikor valami képzeletbelit kellett rajzolni, nekem soha sem ment. A geometrikai formákat meg egyenesen utáltam. A kedvenc feladatom az volt, amikor mindenkit párba állítottak, és a másik arcát kellett lerajzolni :D Imádok arcokat rajzolni :) (9.es voltam)
én jártam egy évet középsuliban németországba. Mindig is jól rajzoltam már az általános rajztanárom szerint ez irányban kellett volna továbbtanulnom, de apám szerint ebbõl nem lehet megélni.. mindegy szóval ott Brémában voltam 11. osztályos és a kubizmus és a Der Blaue Reiter ( a kék lovas) festõcsoport volt a félév témája. Ott volt egy olyan feladat, hogy kubista stílusban kellett átalakítani egy másik festményt én a Lila ruhás nõt választottam Szinyei Merse Páltól. annyira jól sikerült, hogy még ki is volt állítva a Brémai városházán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek:) Mindenki válaszára hasznost nyomtam! Akik nem írták, azoknak mi számított "rossz" feladatnak? Ha netán olvassa még valaki ezt a kérdést, várom a további válaszokat is:) Köszönöm!
Én végül grafikus lettem így olyan nem volt, ami megutáltatta volna :) , de a legviccesebb és legnépszerûbb feladatnak a képkiegészítést tartottam gimiben (bár ezt kisebbekkel is el lehet sütni). Kivágtunk újságból valami képet magunknak és köré lehetett alkotni bármilyen szürreális ötletet, bármilyen eszközzel (festék, ceruza, további ragasztások).
Én imádtam rajzolni, sok dologra emlékszem ami tetszett. Amikor különbözõ tárgyak árnyékait kellett rajzolni, vagy amikor horizontot (pl egy út vagy egy lépcsõ, ami a végén egyre keskenyedik). Meg az is, amikor gyertyával rajzoltunk vmit, majd lefestettük az egész lapot, és akkor látszott mit rajzoltunk. Meg amikor satírozni kellett egy tárgynak a sötétebb oldalát. Nekem a horizont tetszett a legjobban, mert attól kezdve tudtam egy képet sokkal életûbben lefesteni, mint elõtte amikor még nem ismertem/nem tanították. Nekem az összes dolog tetszett, semmit nem utáltam, bevallom mindig is jó voltam rajzból, mindig dicséretes ötös. Talán ezért a mértani formák ábrázolása egy kicsit unalmas volt számomra, sokkal jobban szerettem ennél bonyolultabb dolgokat rajzolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!