Találatok a következő kifejezésre: Mi a feladata és mi (206 db)

Toefl nyelvvizsga feladatsort hol találok? Mik a feladatok és mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: információ a nyelvvizsgáról: http://www.fulbright.hu/computer-based-tests/ ingyen próbateszt: http://www.testden.com/challenge/free-toefl.asp?refererid=go..

Mi a "jó" és mi a "rossz" angyalok feladata?

Legjobb válasz: Én nem nagyon tudok ezekrõl dolgokat,de amire gondolok azt elmondom.A rossz angyaloknak(démonok,bukott angyalok)az a feladatuk,hogy a rossz felé csábítsanak,ördögnek segítsenek.A jó angyaloknak(õrangyal,arkangyal...)pedig az,hogy a jó irányba tereljenek,segítsenek,védjenek. Én ezekre gondolok,de nem biztosak.

Én nem nagyon tudok ezekrõl dolgokat, de amire gondolok azt elmondom.A rossz angyaloknak(démonok, bukott angyalok)az a feladatuk, hogy a rossz felé csábítsanak, ördögnek segítsenek.A jó angyaloknak(õrangyal, arkangyal...)pedig az, hogy a jó irányba tereljenek, segítsenek, védjenek. Én ezekre gondolok, de nem biztosak.
Mindkét tábor sereget gyûjt toboroz. Amennyiben valaki kihúzza magát a sorkötelezettség alól, már ezzel is Sátánt fogja támogatni. Elõre, Keresztény harcosok! GOTT MIT UNS!
a roszangyalok leverik a rézfaszú bagoly gyüjteményed, a jó angyalok meg elkapják mielõtt földet érnek.
vannak rossz angyalok? én nem hallottam errõl, bocsi õrangyaloknak viszont az a feladatuk, h megvédjenek minket, segítsenek nekünk, ill. egyéb angyaloknak is......gondolom õk a "jók"
A "Jó" angyalok azok Istent követik, a "rosszak"(démonok) padig csak megtagadták Istent. Egyik sem befolyásolja az emberek viselkedését.
Isten teremtette az angyalokat, ekkor még nem oszlottak 2 csoportra csak angyalok léteztek, ha jól tudom összesen 144 volt. Majd amikor az Isten az embert teremtette az angyalok segítségével, az atya megkérdte az angyalokat, hogy segítsék az embert. Az angyalok fele fellázadt és megtagadta Isten kérését. Akik nem lázadtak fel és szolgálják az embert õk a fény angyalok, akik fellázadtak õk a démonok, sötétség angyalai. A 2 csoport ezután háborúzott (az atya megkérte Mihály arkangyalt, hogy gyõzze le a sötét angyalokat) a végén a fény angyalok gyõztek. Az atya a sötétség angyalait a Földre számûzte. Igen, itt "élnek" közöttünk és az a küldetésük, hogy ártsanak nekünk, megkeserítsék életünket, mert ezáltal az atyán üthetnek (úgy gondolják), aki azt kérte, hogy szolgáljanak minket. Fény angyalok pedig segítenek nekünk, szolgálnak minket, ha megkérjük õket, hogy segítsenek. Ha nem kérjük nem avatkoznak bele az életünkbe. Részletesebben Biblia.
A jó angyalok feladata az h mindig tudjál fosni A rosszaké meg h netudjál

Az ügyfélszolgálati munkatársnak mi a feladata? és kb milyen nettó fizetésre számithat?

Legjobb válasz: Jobb esetben bejövõ ügyfeleket, hívásokat kell fogadnia és intéznie. Az elsõ 50 még érdekes, utána már nem annyira...rosszabb esetben el is kellene adni valamit a bejövõ/betelefonáló ügyfélnek, még rosszabb esetben úgy kell eladni, hogy az ügyfél be sem jött/be sem telefonált.. Abszolút cégfüggõ, 0+jutaléktól nettó 180-200-ig bármi lehet, ez utóbbi inkább csak multiknál elérhetõ.

Jobb esetben bejövõ ügyfeleket, hívásokat kell fogadnia és intéznie. Az elsõ 50 még érdekes, utána már nem annyira...rosszabb esetben el is kellene adni valamit a bejövõ/betelefonáló ügyfélnek, még rosszabb esetben úgy kell eladni, hogy az ügyfél be sem jött/be sem telefonált.. Abszolút cégfüggõ, 0+jutaléktól nettó 180-200-ig bármi lehet, ez utóbbi inkább csak multiknál elérhetõ.

Honnan tudom, hogy miért vagyok itt, mi a "feladatom"? És ha esetleg beteljesítem azt érezni fogom valahogy? Vagy mi történik utána? Egyáltalán hogy működik ez?

Legjobb válasz: Egyébként a beteljesített életfeladatot nem fogod különösebben érezni, illetve onnan felismerhetõ talán, hogy örömöt hoz neked. Egyszerûne, amit szeretünk csinálni, az általában az életfeladatunk része is. Én például szeretek embereknek segíteni, jól érzem magam tõle, feldob. S a segítségadás az életfeladatom része is. Továbbá, egész életemen át észrevettem hogy vissza-visszatérõ érdeklõdéssel kísérem az egészségüggyel kapcsolatos infókat. Szeretem a biológiát, jártam reikire gyógyító technikát elsajátítani, stb., s ez is része az életfeladatomnak. Ezt így 40 évesen már átlátom. Fiatalon még nem gondoltam volna.

Egyébként a beteljesített életfeladatot nem fogod különösebben érezni, illetve onnan felismerhetõ talán, hogy örömöt hoz neked. Egyszerûne, amit szeretünk csinálni, az általában az életfeladatunk része is. Én például szeretek embereknek segíteni, jól érzem magam tõle, feldob. S a segítségadás az életfeladatom része is. Továbbá, egész életemen át észrevettem hogy vissza-visszatérõ érdeklõdéssel kísérem az egészségüggyel kapcsolatos infókat. Szeretem a biológiát, jártam reikire gyógyító technikát elsajátítani, stb., s ez is része az életfeladatomnak. Ezt így 40 évesen már átlátom. Fiatalon még nem gondoltam volna.
Írd le a születési dátumod, megmondom. Vagy, ha te szeretnéd kiszámolni, akkor add össze a születési számaidat, s egyszerûsítsd, míg egyjegyû nem lesz a végeredmény, s az a szám is mutatója az életfeladatodnak.
Mi az hogy itt? Itt a földön? értelmetlen ez a kérdés...
***** Itt van az egész könyv szövege! Ha a 325. oldalra lapozol, akkor ott megtalálod a leírást a 35/8-asokról. Remélem segítek neked ezzel! Sok sikert kívánok Neked az orvosi pályán, nagyon-nagyon neked illõ hivatás! :) )* Automatikusan eltávolított tartalom.
35/8-as a számod!Azért születtél erre a világra, hogy az érzelmi õszinteség, a függetlenség és a hatalom feladatkörein munkálkodjanak, és megnyilvánítsák életükben a jólétet, a tekintélyt, illetve az önfegyelmük és tapasztalásaik mélysége által elért szabadságukat. Ezt írta neked a könyv. Ehhez az orvosi pálya szerintem nagyon illik. :) Ír még kb. 8 további oldalt az életfeladatodról és jellemedrõl, de azt ide nem annyira tudom begépelni. :) A könyv Dan Millman: Erre születtél c. könyve Ha esetleg van ezzel kapcsolatban kérdésed, megpróbálom megválaszolni.
A feladatod elutalni nekem minden vagyonod, nekem adni szûz lányaid (ha jól néznek ki). Hidd el, ha beteljesíted egészen megváltozik az életed.
A karmában pont az a feladatod amitõl a legjobban félsz megtenni. Pl félsz valamilyen változástól az életedben, de meg kell tenned, mert anélkül nem tudsz elõrébb haladni. Ez csak egy példa volt.
A kérdező hozzászólása: Ja, és óra perc szerint 12:45 :D
A kérdező hozzászólása: a születési dátumom 1996.07.30 megköszönném akkor, ha kiszámolnád nekem. :) Egyébként engem is nagyon foglalkoztat az, hogy segítsek az embereken, ill. hogy védjem az állatokat. Távoli tervem egyébként az orvosi egyetem :D
A kérdező hozzászólása: igen, az itt azt jelenti, hogy itt a Földön.És nem értelmetlen a kérdés..Ezt így szokták hívni, hogy "itt"...
feladat: túlélni.. fenttartani az emberi fajt.
Mi az hogy itt? Itt a földön?
Kedves kérdezõ.. én is 38/5 vagyok :-)

Szülész-nőgyógyásznak mik a feladatai, és teendői a kórházban?

jó szakmának t?nik és a gyakornokok feladata is

Legjobb válasz: hát a nõgyógász nyilván megvizsgálja a nõket. A szülész pedig segít a szülésben. Röviden. :D Nyilván segít, amiben tud, olyan orvosságot ajánl, ami megfelel mindenkinek, stb. konkrétan mindent, ami ezzel kapcsolatos.

hát a nõgyógász nyilván megvizsgálja a nõket. A szülész pedig segít a szülésben. Röviden. :D Nyilván segít, amiben tud, olyan orvosságot ajánl, ami megfelel mindenkinek, stb. konkrétan mindent, ami ezzel kapcsolatos.
A szülészet-nõgyógyászat szakvizsga egyben van (csak mert az elsõ szavait úgy is lehetne értelmezni, hogy 2 külön szakma). Amúgy értelemszerûen nõgyógyászati betegségek szûrése, kezelése, gondozása. Pár példa: méhnyakrákszûréshez mintalevétel; ha valakinek valamilyen fertõzése van, arra gyógyszer; fog.gátló felírása; menstruációval kapcsolatos problémák rendezése; különféle daganatokkal kapcsolatos mûtétek végzése (pl. petefészekráknál az érintett szervek kivétele). A szülészet részhez: terhesgondozás, ultrahangos szûrõvizsgálatok, fejlõdési rendellenességek kiszûrése, laborok, abortusz, szülési komplikációk megoldása (pl. fenyegetõ koraszülés; idõ elõtti lepényleválás stb), szülés levezetése ("natúr", császár). Összefoglalva: k*rva sok ügyelet (és ha fogadott betegek vannak, akkor gyakorlatilag sosincs szabadság), iszonyat kevés alvás, dupla felelõsség (anya-gyerek), sokszor történnek váratlan dolgok, utóbbiak miatt ezen az orvosi területen van a legtöbb per. Mellesleg elég komplex tudást kíván, mert valamennyit kell érteni sebészethez, gyerekgyógyászathoz, endokrinológiához és más belgyógyászati területekhez is. Egyedüli pozitívum, hogy magyar viszonyok között jobban meg lehet élni belõle, mint más orvosi szakmák többségébõl (ha sikerül egy jó magánpraxist szerezni az illetõnek). (Amúgy 6 év orvosi+ 5 év szakosodás, vagyis 11 év kell hozzá.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Miket vizsgál nõkõn?

A felderítőknek mi a feladatuk, és mennyit szoktak közel harcolni?

aki tapasztalt felderítő katona az irjon egy e-mailt: [email protected]

Legjobb válasz: A kiképzésen (szociban) úgy mondták nekünk, hogy háború esetén a bevetéstõl 7 perc a használhatóságunk átlag ideje.

A kiképzésen (szociban) úgy mondták nekünk, hogy háború esetén a bevetéstõl 7 perc a használhatóságunk átlag ideje.

A vámügyintézőnek mi a feladata, és kb. mennyi a havi keresetük?

Legjobb válasz: Különbözõ export, importtal kapcsolatos ügyek intézése. Vámárunyilatkozat kitöltése, áruszállitással kapcsolatos gépjármûvek papirjai, vámhivatal felé elszámolások készitése, stb. Kb. a minimálbér + 10 % a bruttó fizu.

Különbözõ export, importtal kapcsolatos ügyek intézése. Vámárunyilatkozat kitöltése, áruszállitással kapcsolatos gépjármûvek papirjai, vámhivatal felé elszámolások készitése, stb. Kb. a minimálbér + 10 % a bruttó fizu.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mi egy nonek es mi egy ferfinak a feladata a hazassagban?

Atlagos 2 gyerek eseten...

Legjobb válasz: Szerintem ez helyzetfuggo.mekkorak a gyerekek?ki dolgozik,es mennyit..mert ha anya otthon van apa meg reggeltol estig gurizik,akkor apa "feladata" szerintem csak a gyerekekkel jatszani,fogkalkozni.ha mindketten dolgoznak akkor siman meg lehet osztani a hazimunkat is.a legfontosabb h mindent meg tudjanak beszelni es ne legye teher egyiknek sem elmosogatni vagy bedobni egy mosast pl.

Nincsenek egyforma helyzetek. Nincsen olyan, hogy kinek mi a feladata. Mindenki abból vállal, amiben jó. Meg ki a francit érdekel, hogy más szerint nekem vagy a páromnak mi a feladata? De ha már egy faladatnak veszik az együttélést, ott már baj van szerintem.....
47 Figyi, különbözõ korosztály, és felesleges fogást próbálnod rajtam keresni, mert ahhoz te kevés vagy:D De gondolom magadból indulsz ki, ha valótlanságot feltételezel rólam:D
46 Minden nõ más és más, volt nyugtalan babám is, meg nyugodt, de mindegyik mellett tudtam tenni a dolgomat.
Igen, van olyan ember akinek nincs annyi alvásideje mert pl már megszokta hogy kevesebb idõ marad rá. Másfél évtized erre bõven elég. :) Tényleg bejön a hajnali vagy éjjeli órák alatt végzett munka. :)
kicsik* :)
Az elõbb még nagy gyerekeid voltak, most meg már kicsit. Ennyit errõl. :D
Persze, csak a gyerekek nem egyformák. Az enyém egy évig csak fél órát aludt napközben. Zuhany, hajmosás, ebéd, és már el is telt. Bárcsak elhívhattam volna akkor pár embert egy napra is, kicsit átértékelnék a mondottakat. :)
43 Pedig de:D Csak nem esem hasra tõlük. Kicsik de okosak, és pontosan tudják mit kell ahhoz tenniük, hogy el legyenek kapatva:D
39 Nálunk a családban van ilyen, a nagybátyám felesége volt ilyen, tõle kértem tanácsot(mert nem szégyen) vettem a mintát, csak én hajnalban vagyok aktívabb.Õ éjszaka. És bejött, ennyi:)
Akkor nagy szerencséd volt velük! :) Bár nehezen hiszem el, hogy ilyen stílusban beszélnél róluk, akármekkorák is. :(
34. Én hajnalban dolgozom, nem tudok a házimunkával foglalkozni, egy kétéves viszont alszik napközben is. :)
40 Van több is, csak már nagyobbak, de ne is zavartasd magad:DD
Picit nyafog? Neked sincs gyereked! :)
Bagoly típus anyuka? Ilyet el sem tudok képzelni. Én a gyerek mellett sokkal fáradtabb vagyok estére, mint régen 12 óra kemény fizikai meló után.
36 Lelkisérült lesz egy gyerekbõl ha picit nyafog?:DD Nem mondod:xDD Ez új nekem:DD
*mire való a hajnal, ha bagoly tipus vagy akkor meg az éjszaka
49 Ugye? valamit valamiért:)
Na jó, én nem szállok bele a személyeskedésbe, csak elég egyértelmû, hogy ha az egyik pillanatba már nagyobbak a gyerekek, a másikba meg még kicsik, most meg ilyen is olyan is van, az minden, csak nem igaz. :D
Attól függ ki dolgozik és mennyit. 1. Feleség otthon a gyerekekkel, férj dolgozik: feleségé a házimunka, férj (nem hal bele ha pl kicseréli a villanykörtéket, vagy megszereli a csapot) gyereknevelés közös 2. Feleség 8 órában dolgozik, férj szintén. Megosztanak minden munkát, és a gyerekek nevelését is. 3. Feleség kevesebbet dolgozik 8 órát, férj 12-t.: a feleség foglalkozik többet a háztartással, férj besegít, valamint vannak saját feladatai is. gyerekeket együtt nevelik!!! 4. Feleség és férj is dolgoznak. : feleség csinál minden házimunkát és õ foglalkozik a gyerekekkel kizárólagosan. Férj leül, gépezik, tvzik mert fáradt. Az elsõ három optimális. A 4. formátumnál van az, hogy ilyen pasihoz nem kell hozzámenni. Mert csak cselédet akart akit dugni lehet, és nem feleséget:) Nálunk a 3. verzió van, de nincs gyerekünk. Nem is lesz.
Nincs szabály, de én úgy képzelem el és a saját szüleimen is úgy látom, hogy mindkét fél dolgozik, a házimunkát megosztják, illetve felvesznek segítséget, a szabadidejüket pedig a gyerekekkel töltik. Nálunk ez nagyon jól jött ki, mert az iroda és a ház szinte egyben van, tehát otthon is voltak meg dolgoztak is a szüleim amikor kicsi voltam (most is), így pl suliból oviból ebéd után hazavittek és együtt is voltunk meg dolgoztak is :) l22
Röviden: A nõ dolga, hogy össze és rendben tartsa a családot. A férfi dolga pedig, hogy biztonságot teremtsen.
Szerintem ugyanaz. Törõdjenek a családjukkal, figyeljenek oda egymásra és ne csak saját magukra gondoljanak, tiszteletben tartsák egymást, dolgozzanak, együtt csinálják a háztartást és mivel a gyerekek is közösek, ezért együtt foglalkozzanak velük és igazságosan osszák meg a feladatukat. Számomra több szereposztás nincs, mivel nekem nem gáz az, ha a pasi fõz, mert én utálok.
Mindkét félnek az a feladata, hogy amennyire tudja, tehermentesítse és segítse a másikat. Ennek a megnyilvánulása aztán már családfüggõ. Nálunk például az volt a normális, hogy apuka dolgozik, anyuka otthon van és gyereket nevel. De ehhez hozzá kell számolni azt, hogy reggel anyuka viszi a gyereket iskolába, aztán hazamegy, megcsinálja az otthoni dolgokat, elintézi az intéznivalókat, délután pedig meghatározott menetrendje van, hordja a gyerekeket különórákra. Estére minden kész, kábé egyszerre ér haza mindenki, onnantól a családé az idõ. De ezt mondjuk csak akkor lehet megtenni, ha apuka eleget keres. Ha anyuka is dolgozik, akkor már a gyerekekkel kapcsolatos feladatoknak is közösnek illik lenni.
Szerintem meg kell beszélni, ki mit akar csinálni, vagy inkább azt, hogy mit csinál szívesebben. Én pl. ha kell, órákon át mosogatok, de semmi nem tud rávenni, hogy a csöpögtetõbõl elpakoljak. 2 perc lenne, de nem tudom rávenni magam, és utálok pakolászni. Egyébként megõrülök, amikor valaki azt mondja, a férfi "segít" a házimunkában és a gyereknevelésben. Segíteni én segítek a nõvéremnek, ha vigyázok az unokaöcsémre. Amikor az apukája van vele, az nem segítség, hanem a normál. És az, hogy ki mihez ért jobban, vagy mit szeret csinálni nem attól függ, hogy kinek mi van a lába közt.
Nálunk mindketten dolgozunk már. A férjemé a fõzés, porszívózás, teregetés. Enyém a mosás, mosogatás, portörlés. A fürdõszoba takarítása a kislányunké. :) A gyermeket közösen neveljük, természetesen. A kezdetektõl heti egy "szabadnapja" van midnkettõnknek, amikor a kicsi otthon van valamelyikünkkel, a másik fél ekkror mehet barátnõzni/haverozni amit akar. :) Hétvégén közös program a kicsivel, kb havonta kettesben utazunk el valamerre. :) Egymást támogatjuk ahol tudjuk.
Mennyi kedves jòindulatù bölcs ember van itt aki tényleg vàlaszolt az eredeti kérdésre...Nahát...;D
Semmi nincsen feladatuk
Köszi. :D
56 Szia:DD Jó gályázást:D
Milyen alvásidõ? Hazaértek munkából, gondolom a gyerek bölcsibõl, és a pasi a saját gyerekével, amit addig nem a nõ nevelt, nem volt hajlandó foglalkozni. Vagy le kellene 6-kor fektetni a gyereket? Vagy 9-kor takarítani, amikor alszik? Na, nálunk leverték a vakolatot a falról a szomszédok, ha bõgött a gyerek, ennyit a nyafogásról, pedig nem is hagytam sírni. Öt percig sem. Nappal sem és éjjel sem.
Nekem már mennem kell, sajnos nincs több idõm itt ücsörögni, pedig szívesen olvastalak volna még benneteket. De éhes lett a babám, már kalimpál, nem hagyom hogy sírással is megerõsítse a jelzését, közben az ovisom inni kér (aki most beteg) és a kisiskolásom játszani szeretne (aki most szintén beteg), huh a házimunkát is félbehagytam...sziasztok...:)
53 Itt egyedül te próbálsz személyeskedni. Tök jó volt a kérdés, rengeteg válasz volt, és jöttél te, és elkezdtél piszkálni és kétségbe próbálod vonni amit irok.. Ez tény, minden további dumád felesleges:D
Egymasnak társai legyenek, együtt közös elvek szerint, közös értékrend szerint egymást támogatva nevelni a gyerekeiket. Tanítani õket, a nõnek arra amihez õ ért jobban a féfinakarra amihez õ(legyen ez a matek, irodalom, helyesírás, fõzés, rajzolás ésatöbbi) Támogatni egymást a munkában es a családi életben is.. A knkrét feladatok megoszlása pedig az adott pár feladata.. Nálunk, igaz még nincs gyerek Amíg dolgoztam: én fõztem nagyrészt, de a férjem besegített, fõleg, ha nem vot idõm, nekem hobbim a fõzés... Munkából megjõve azzal vezettem le a feszültséget, megnyugtatott, pedig gyakran a munkakörömbõl kifolyólag ott is besegítettem..(felszolgáltam hotelben) A munkandem viszont nagyon más volt, mint a páromé, így takarítani kb sosem takarítottam, mert megcsinálta õ..nagytakarítást együtt.. Most nem dolgozom.. Rotkán segít be, csak a nagytakarításkor, de miért is tenné, hiszen nekem van rá idõm.. De pl gyakran kitereget a lejárt gépbõl, ezt szeretem mert utálom csinálni.. Ennek ellenére nem néz cselédnk.. Meg tudja fogni a porszívõt, ha hosszaban itthon van, meg is teszi, de ha dolgozik akkor nincs rá szükség, mert mindig kész van.. Viszont ha nem vagyok itthon, akkor mire 3-4 nap múlva haajövök nem kap be a lakás a rumli miatt (jó, felmosva porszívõzva nincs, de nem s lenne ideje, mmert azokban az idõpontokban nem lehet, amikor õ itthon van(reggel 9-este 10 ig van el) Tehát az adott élethelyzet, és megbeszélés függvénye.. Nekem speciel arra lesz igényem minimum, hogy amíg takarítok foglalja lea gyerekeket, vagy pedig takarítson õ amíg én lefoglalom, attól függõen mekkorák...ha itthon vagyok még velük, akkor evidns, hogy õ inkább legyen a gyerekeivel, hisz nekem ott volt az egész nap, ráadásul az azért akármenyni szereti is az ember a gyerekeit fárasztó:) Viszont ha már mindketten dolgozunk, akkor felváltva... Szerretném, hogy a gyerekeinknek se legyen termeszetes, hogy mindig minden házumunkát az anyjuk csinál meg.. Viszont szerintem a férjem is elvárhatja majd a kertes házban(ha végre mgelesz) a kinti munkákból ugyanúgy kivegyem a részem.. Nekem biztos azért evidens ez a szemlélet, mert ebben nõttem fel.. Engem édesapám tanított meg felmosni..öcsémet is.... Nem nagyon tartották a "férfi-nõi" szerepeket a szüleim sem.. Pl anyu mesélte idén Advent 1. Vasárnapján, hogy a szomszéd még mindig meglepõdött, hogy aznap apu fõz, anyu pedig a lakást díszíti.. Így osztották fel maguk közt.. Viszont a szomszédnál ez biztosan nem mûködne...és nem azert, mert a féj nem szeret fõzni... Mindenhez megfelelõ partner kell, sok kommunikáció..és összecsiszolódás:)
Hát persze, csináljunk a gyerekbõl lelki sérültet, csak hogy apuka ne nyafogjon a rendetlenség miatt! :)
32-nél a pont:)
31 Ugyan már, legalább edzett lesz:DD Csodálkozom, hogy 4 gyerek után ezt mondod:DD ui: nem napközben, mert mire való a hajnal, ahol pici gyerek van, akire oda kell figyelni napközben?:D
11 A nemlétezõ szõr feláll a hátamon mikor egy nõ házimunka megosztásról pampog, mert lusta mint a föld megmozdulni. Fõleg olyan dologba ami az õ dolga lenne. Tudod láttam olyan gyeses anyukás lakást, ahonnét szó szerint szinte kifordultam, a mocsoktól. A pasi helyébe akkora balhét levertem volna mint a szél és hivatkozik az "egyenjogúságra". Senki ne mondja, hogy 1-2 gyerek mellett nem lehet tisztaságot, rendet tartani. Egy tiszta lakásba az emberek jól érzik magukat, egy koszos lakásba undor hazamenni.
12 Én ne igy gondolom.
Nem tudok nyilatkozni, hogy mit tudnék nyújtani egy ilyen nagyszerû pasi mellett, mert még nem volt dolgom vele! :) Ezek nem elvárások, hanem álmok! :)
*ha a nõ átlagon felül erõs és az alap szereposztáson felül még a munkában is 110%-ot teljesít, ami által a család anyagilag stabil. Bár meg kell mondjam, hogy ez egy nagy csapda, mert itt meg a férfi nem érzi egy idõ után magát férfinek. Sokkal nagyobb számban fordulnak elõ kapcsolati válságok ahol a nõ 3-4x jobban keres mint egy pasi.
Kedves 5. Ha meg lehetne élni egy fizetésbõl, akkor (sok nõvel ellentétben) én is úgy szeretném, hogy a férjem dolgozzon, én meg háziasszonykodok életem végéig. De akkor neki semmit nem kéne itthon csinálnia, csak a gyerekekkel foglalkozni. Ez ugye kivitelezhetõ azalatt a 2-3 év alatt, amíg az anyuka otthon van a gyerkõccel, csak az a baj, hogy aztán a pasik ÚGYMARADNAK. Megszokják a jólétet, és késõbb sem hajlandóak csinálni semmit. Sajnos. Tisztelet a kivételnek. Szóval én ezért sem hagyom, hogy a párom itthon csak pihengessen akkor sem, ha én itthon vagyok a gyerekkel, és mondjuk ráérek megcsinálni mindent.
Találgathatunk, de a gyakorlatba a pasi többnyire dolgozik és ennyi, a nõ meg dolgozik, neveli a gyereket és ellátja a háztartást. Az ideális az lenne, ha felosztanák a házimunkát és a gyereknevelést is, de sajnos a valóság nem ez. Aztán mikor a nõ rájön, hogy õ csinál mindent a gyerekszülés és munkába állás után is, feldereng neki, hogyha egyedül lenne, akkor is ugyanennyi munkája lenne irány a bíróság, válóper. Jó lenne, ha a felek támogatnák egymás elképzeléseit, de sajnos nincs mód két igazi karrierre egy családban, és legtöbbször a nõ adja fel magát és támogatja a férfit, gyereket, saját magát meg nem. Remélem, most már dereng az új generációnál, hogy a pasi mehet gyesre (ja persze, hogy egy férfi eleve többet keres, így nem fog) és megfoghatja a fakanalat, a nõ meg csinálhatna karriert. De nem fog, mert ugye a nõnek otthon a helye. Évezredes berögzõdések vannak mindkét nemnél. A legjobb, ha mindenki azt csinálja a házasságban, ami megegyezés szerint a párnak a legjobb, fõleg, hogy egy panelban amúgy sincs férfi munka, polcot fúrni meg égõt kicserélni nem egy nagy mûvészet egy nõnek sem.
7 Látom elvárás az van, de mit teszel te le elõtte az asztalra? Ne elvárásod legyen, hanem tedd le a maximumot az asztalra, és gyümiként megkapod azt, amit elvársz:D Ha a lányom lennél és ilyen szöveggel jönnél nagyon fenéken billentenélek:DD Követelõzni könnyû és mindenki tud, de letenni elõtte, hogy a másik önmagából adja azt amit szeretnél már kevesen.
Szerintem erre nincs szabály, a házas felek megállapodásán/ hozzáállásán / gondolkodásmódján múlik. CSak példák: 1. Van ahol a pasi nagyon jól keres, anyuka otthon van, és a pasi eltartja, ésazt várja el, hogy minden mást elintézzen, gyereket neveljen, kiszolgálja...stb. 2. Van ahol mindkét fél dolgozik, az otthoni munkát megosztják, a gyerekre közösen/felváltva vigyáznak. 3. Van ahol mindkét fél dolgozik, de a tradíciók szerint a feleség feladata, hogy vezesse a háztartást, a férj meg megcsinálja mondjuk a ház körüli munkát És még lehetne sorolni. Aztán vannak a végletek is, amikor minden az egyik félre marad, de ez már nem megegyezés, és már nem jó egyformán mindenkinek.
5 Ahol felborul a két fél egyensúlya és nõ veszi át a családfenntartó szerepet ott az esetek 95-ában borul minden idõvel. Kivételt képez, ha a nõ átlagon felül erõs. A világ legjobb és legnagyszerûbb pasija se tud normálisan egy családot úgy rendben tartani, ahogy egy nõ.Egyszerûen képtelen rá.
Én egy olyan férjet szeretnék, aki nem iszik, nem nõzik, tisztel, biztonságérzetet nyújt, ápolt, igényes, foglalkozik a gyerekekkel, ahol tud segít a házimunkában, nem ül a géphez vagy a tv elé, amíg fenn vannak a gyerekek, önálló, nem kell kiszolgálnom, ha épp nincs kedvem. Legyen néha romantikus, legyen õszinte, de ne legyen unalmas. Kb ennyi. De ilyen pasi nem létezik. De ha létezik is, nem biztos hogy bele tudnék szeretni. Ha bele is szeretek, az, hogy õ álmaim pasija, nem garantálja, hogy nem szeretek ki belõle majd.
5 Az amit irtam az optimális családfelállás, az hogy a mai világban mi van, az már egy ujabb téma. Az, hogy valaki törekszik és alkalmazkodik az optimális családmodellhez, már fél siker, mert annál kevesebb hibalehetõsége lesz. De ha valaki csak "akar" egy családot, de nem tesz semmit, csak várja a sült galambot, az ne csodálkozzon ha borul minden. Ahol gyerek van, ott a családnak kiemelten jobban kell ügyelnie hogy az optimális családhoz alkalmazkodjon, ha nem akarja azt, hogy pár év múlva szendvicskapcsolatba találja magát.pl.
#2 - a szülés utáni idõszakot leszámítva a nõnek miért nem feladata az anyagi biztonság megteremtése?
2+ A nõé az otthon is, és annak tisztasága békessége és nyugalma.
Ezt pont az adott nõnek és férfinek kell meghatároznia. Kívülrõl nem célravezetõ ilyenekbe beleszólni. A párnak tudnia kell párként funkcionálni, ebben a tekintetben egyeznie kell az elvárásoknak egymás és saját maguk irányába. Az ilyetén nem egyeztetett elvárások szokták a legtöbb házasság végét jelenteni. A kérdésnek objektíven annyi értelme van, mint a "melyik étel a legfinomabb a világon?" kérdésnek - ahány ember, annyi jó válasz.
Nõé a pasi felemelése+gyereknevelés+család Pasi: feleség emelése+gyerekek nevelése+ megteremteni a család megélhetéséhez szükséges anyagiakat
Kedves Kérdezõ, az, amiben megállapodik az az adott két ember.
Csak az opció, hogy VAGY a nõ VAGY a férfi tartja el a családot? Kétkeresõs modell nem létezik? Kinek a pap, kinek a papné, én szellemileg leamortizálódnék és megkattannék, ha hosszú évekig egyetlen feladatom a lakás pucolása és gyerek fenekének törlése lenne. Ettõl függetlenül másnak lehet ideális felállás.
Bocs elírtam A férj feladata, hogy támogassa a nõt. /mielõtt valaki belekötne :) /
Egy házasságon belül a nõ feladata, hogy támogassa, segítse a férjét mindenben amiben tudja. Amire ideje, és lehetõsége van. Legyen ez házimunka, gyereknevelés, stb. A férfi feladata, hogy támogassa és segítse a férjét mindenben amire ideje, lehetõsége, ereje van. Szerintem ha ezt az elvet betartanák az emberek, akkor nem lenne probléma a házasságokban. Mindkét fél tegye meg maximálisan azt amit tud. Nem kell nézni, hogy ki mit csinál. Ha közös célért küzd két ember, akkor összefogással bármi elérhetõvé válik. Régen rossz egy olyan házasság, ahol nem mûködnek ösztönösen ezek a dolgok.
Egyetértek hogy egy két éves mellett millió dolgot meg lehet tenni úgy, hogy ne essen baja se neki se a felmosónak. :) Viszont én még sírni nem hagytam gyereket. Inkább ha tudom hogy felmosás következik, a gyerek alvásidejében teszem azt. A házimunkában is nagyon fontos a rugalmasság. De egy felmosás miatt ne hagyjunk sírni egy gyereket.
26 Az:DD
Attól, hogy egy gyerek el van kapatva és nyafog, attól neked ugyan úgy vannak kötelességeid.
Szerintem a feladarok köre az élethelyzettõl függõen változnak. Számomra nincs meghatározva elõre, hogy ez a férj feladata, meet õ a férfi és akkor mást nem is tud megcsinálni? Ez életszerütlen. Nem szeretem azt sem, ha nekem határoznak meg elõre feladatokat, én sem teszem
A 7.nek üzenem:anyám szerint vannak ilyen pasik csak sajnos mindegyiknek van barátja:)
A no tisztelje a ferjet a ferje maganal is jobban szeresse a feleseget. Hmm..a kutyám tisztel engem, felnéz rám, én pedig nagyon szeretem. Ez már majdnem házasság?
egy 2 éves örökmozgó mellett. A 2 éves örökmozgónak van szobája, és van rajta biztonsági gyerekrács.pl.és ha hozzászoktatod és ráneveled, akkor igen is kifogja bírni, hogy amig te felmosol addig megvárjon, legfeljebb nyafogni fog, vagy bömbölni. No nagy dolog.
A no tisztelje a ferjet a ferje maganal is jobban szeresse a feleseget. A ferfi elhagya apjat anyat es a felsgegevvel kepez egy egyseget. Ebbe a 2 montatban minden benne van.
Én is voltam ilyen pasival. Mindketten hazatértünk ugyanabból a kemény fizikai munkából, és õ leült tévézni. Mondtam neki, hogy legalább a gyerekkel játsszon egy fél órát (aki amúgy csak az övé volt), addig én kitakarítok, összedobok valami kaját. Azt mondta nem, õ fáradt... aztán meg ment a balhé, hogy miért van kupi, miért nincs kaja, miért a gyerekkel foglalkozom csak. Hát próbáljátok ki, kedves férfiak, mossatok fel mondjuk egy 2 éves örökmozgó mellett. Hát rávetõdik a botra azt elkezdi csócsálni a felmosót, majd beleiszik a mosószeres vödörbe, és egy laza mozdulattal felborítja az egészet.
Egy jó házasságban ahol a két fél tényleg szereti és tiszteli egymást nincs probléma ki mit csinál. Én egy nagyon boldog házasságban élek, immáron 17 éve. Ez idõ alatt 4 gyermekünk született, a legnagyobb 15 éves, a legkisebb 4 hónapos. Nálunk így mûködik mikor még otthon vagyok a gyerekkel annak 3 éves koráig: A férjem dolgozik, szabadnapjain elvégzi a ház körüli munkát ami amolyan hagyományos férfidolog, szabadnapjain fõz (ami nem kényszer, hanem szereti), nagyon sokat játszik a gyerekekkel, nem gond neki etetni, fürdetni, ellátni õket. Nem jár el szórakozóhelyre, csak horgászni, ez az õ hobbija. Az én feladatom: tiszta, rendezett otthont nyújtani, ellátni a gyerekeket vagyis vinni-hozni õket iskolába, oviba, kertet gondozni (növények termesztése, virágok ültetése-gondozása), valamint itthonról dolgozom is, hiszen úgy gondolom egy családban nem lehet egy ember vállára tenni a legnagyobb terhet, az anyagi biztonság nyújtását. Ez túl nagy stresszel járna. Így én is keresek annyit, hogy ha pl elveszti az állását, akkor ne haljunk éhen. Az igaz hogy minden percben van mit csinálnom (most is épp azért ültem a gép elé mert keresem a választ arra hogy kivegyem-e a kihajtott virághagymákat a kertbõl hogy ne fagyjon el :) ), de nem is tudnék leülni csak úgy tétlenül. Amikor már visszamegyek dolgozni lényegében minden ugyanígy van, annyi a változás hogy ha én dolgozom és a férjem szabadnapos, akkor nem hagy kupit a lakásban. Megtartja a rendet, megfõz hogy nekem legyen meleg vacsim (amit én ugyanúgy megteszek ha õ dolgozik) és berakja a mosatlant a mosogatógépbe, tehát nincs szanaszét. A mosás, porszívózás, fürdõszoba takaríts mindig az én munkám, de ez így jó. Viszont tekintettel van rám, pl nemcsak a WC deszkát hajtja le, hanem a tetõt is rá miután végzett. Tudja hogy nekem fontos hogy ez így legyen. A szûrõbe se hagyja a haját és a cipõjét is mindig leveszi az elõszobában. Mindketten tekintettel vagyunk a másik munkájára amit otthon végez és figyelünk rá hogy ha valamit úgy szeret, akkor úgy tegyük. Szerintem ez is amolyan figyelmesség. De nem is telik el úgy nap hogy valami aprósággal ne éreztessük a másikkal hogy fontos nekünk.
Hogy szeressék és tiszteljék egymást. A házimunka részletkérdés, egy jól mûködõ kapcsolatban nem is kéne téma legyen.
19 Két keresõs családban is alap a tisztaság.
18. de, az a kétkeresõs modell, hogy mindketten dolgoznak, pluszban még a nõ ellátja a háztartást, 21. század ide vagy oda.
Szerintem ez helyzetfuggo.mekkorak a gyerekek?ki dolgozik, es mennyit..mert ha anya otthon van apa meg reggeltol estig gurizik, akkor apa "feladata" szerintem csak a gyerekekkel jatszani, fogkalkozni.ha mindketten dolgoznak akkor siman meg lehet osztani a hazimunkat is.a legfontosabb h mindent meg tudjanak beszelni es ne legye teher egyiknek sem elmosogatni vagy bedobni egy mosast pl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!