Találatok a következő kifejezésre: Mi a feladata (959 db)

Az őrmesternek pontosan mi a feladata?

A katonaságra gondoltam.

Legjobb válasz: Mivel nincs is pontos válasz. Az õrmester az egy rendfokozat. Az, hogy mi a feladata, az a beosztásától füg, meg hogy épp mi a teendõ, milyen feladatot kap, hol dolgozik, mivel foglalkozik az õ egysége, stb.

Mivel nincs is pontos válasz. Az õrmester az egy rendfokozat. Az, hogy mi a feladata, az a beosztásától füg, meg hogy épp mi a teendõ, milyen feladatot kap, hol dolgozik, mivel foglalkozik az õ egysége, stb.
A kérdező hozzászólása: Jó, és akkor milyen feladatai lehetnek?
Egy altiszt (mint pl az õrmester) általában fegyelmez, kesztyûs kézzel tartja a beosztottjait. Egy tisztnek már nem ezzel kell foglalkoznia.
Akkor mondjuk mi a feldata egy lövész örmesternek debrecenben?sajnos tovább nem tudom szûkíteni a kört, mert nem tudom, de ti biztos tudtok vmit hozzárakni)?

Egy analitikus vegyész hol tud elhelyezkedni? Mi a feladata általában?

Legjobb válasz: Gyógyszergyárban,laborokban(Richter,Égis,Wessling ) feladata: anyagvizsgálat,mûszeres analitika,páromnak klasszikus analitika,néha mûszeres titrálás Inkább vegyésztechnikusként keress rá.

Gyógyszergyárban, laborokban(Richter, Égis, Wessling ) feladata: anyagvizsgálat, mûszeres analitika, páromnak klasszikus analitika, néha mûszeres titrálás Inkább vegyésztechnikusként keress rá.


Az általános asszisztensnek mi a feladata pontosan?

Szeretnék elvégezni egy ilyen sulit,de nem ápoló szeretnék lenni,viszont olvastam olyat is hogy a kett? szinte ugyanaz. Miben különbözik a kett? egymástól? Magyarul nem szeretnék betegeket fürdetni és kimosni ?ket a sz...ból. Elvileg az asszisztensnek nem ez lenne a feladata. Valaki segítene tisztázni? :)

Legjobb válasz: Ez egy fogas kérdés: Az "általános" asszisztensnek "pontosan" mi a feladata? Nos, az általános asszisztensnek, általában általánosabb a feladata, mint a fogászati asszisztensnek. A fogászati asszisztensnek nem kell kimosdatni a beteget a [email protected]ól (pl), neki csak a fogát kell kipucolnia. De mégis, melyik asszisztensnek kell a [email protected] beteget kimosdatnia? Végül is nem maradhat úgy. De egyáltalán, miért akarsz te asszisztensnek menni, ahol fennáll a fenti veszély, amikor mehetnél jegyellenõrnek is a BKV hoz.

Ez egy fogas kérdés: Az "általános" asszisztensnek "pontosan" mi a feladata? Nos, az általános asszisztensnek, általában általánosabb a feladata, mint a fogászati asszisztensnek. A fogászati asszisztensnek nem kell kimosdatni a beteget a [email protected]ól (pl), neki csak a fogát kell kipucolnia. De mégis, melyik asszisztensnek kell a [email protected] beteget kimosdatnia? Végül is nem maradhat úgy. De egyáltalán, miért akarsz te asszisztensnek menni, ahol fennáll a fenti veszély, amikor mehetnél jegyellenõrnek is a BKV hoz.
A kérdező hozzászólása: Azért kell hogy legyen különbség az ápoló és az ass zisztens között.

Mi a feladata egy bal szélsőnek a kézilabdában?

?????-?????

Legjobb válasz: A bal szélsõ mindig jobb kezes ember... feladata mindig a gyorsindulûs... mint akit ágyúból lõttek ki, általában a 2 szélsõ indul meg labdaszerzésnél és õket indítják! feladata még saját pozíciójában védekezni és támadásnál gólt lõni! Több figura is kijöhet rá, úgyhogy többször is õ fejezhet be egy támadást, de ugye ez változó! Egy bal szélsõ legyen fürge! :)

A bal szélsõ mindig jobb kezes ember... feladata mindig a gyorsindulûs... mint akit ágyúból lõttek ki, általában a 2 szélsõ indul meg labdaszerzésnél és õket indítják! feladata még saját pozíciójában védekezni és támadásnál gólt lõni! Több figura is kijöhet rá, úgyhogy többször is õ fejezhet be egy támadást, de ugye ez változó! Egy bal szélsõ legyen fürge! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél... ;)
Tudnia kell jól cselezni is, fõleg indulócsel, testcsel, és "passzcsel", a csapat figuráinál nagyon kell figyelnie, mert bármikor lehet változtatni a figurákon ha épp kilép a passzoló emberre valaki. Nagyon gyorsan kell futni, jó kondiban kell lennie, általában a szélsõk futnak a legtöbbet! Én is szélen játszom, ha van kérdésed írj privit!:)

Mi a feladata egy sógornak?

Van-e valamilyen komolyabb feladata stb

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy feladata? Valamilyen alkalomkor vagy a hétköznapokon? Nincs semmi "feladata", õ a párod testvére. Vagy te lehetsz sógora a testvéred párjának.

Hogy érted, hogy feladata? Valamilyen alkalomkor vagy a hétköznapokon? Nincs semmi "feladata", õ a párod testvére. Vagy te lehetsz sógora a testvéred párjának.
A sógornak kell dugnia a sógornõjét ha elhanyagolják, az a feladata.
És legelõször leitatni a kölköt.

Hol lehet logisztikai menedzsment szakot végezni, de nem mesterfokon? Mennyire jól fizetõ szak? Hol lehet elhelyezkedni? Mi a feladata?

Legjobb válasz: Szerintem mesterfokon jobban megéri, és ezt bármelyik gazdasági karon elvégezheted, pl a Corvinus-on, BGF-n, Debreceni egyetemen, Ha jól tudom akkor a Széchenyi egyetemnek is van egy ilyen kara. Itt 4 féléves képzések indulnak! Egyébként 2-3 éves tapasztalattal már 300 ezret is megkereshetsz (nettó). A feladata: A logisztikai menedzser a gazdasági élet különbözõ területein az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, ellenõrzési feladatokat lát el és aktív résztvevõként közremûködik a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési/értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, kapcsolatot tart más vállalati funkciókkal, közremûködik a vállalati stratégia elkészítésében, információkat biztosít a vezetõi döntésekhez.

Szerintem mesterfokon jobban megéri, és ezt bármelyik gazdasági karon elvégezheted, pl a Corvinus-on, BGF-n, Debreceni egyetemen, Ha jól tudom akkor a Széchenyi egyetemnek is van egy ilyen kara. Itt 4 féléves képzések indulnak! Egyébként 2-3 éves tapasztalattal már 300 ezret is megkereshetsz (nettó). A feladata: A logisztikai menedzser a gazdasági élet különbözõ területein az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, ellenõrzési feladatokat lát el és aktív résztvevõként közremûködik a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési/értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, kapcsolatot tart más vállalati funkciókkal, közremûködik a vállalati stratégia elkészítésében, információkat biztosít a vezetõi döntésekhez.
Találtam neked valamit: [link]
[link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszolóknak. azt még megtudjátok mondani hogy igaz-e hogy elõtte el kell végezni egy másik szakot miután lehet erre a szakra szakosodni?! hülyeségnek tartom de lehet én tévedek. és még egy kérdés: elõször alapfokot, majd felsõ fokot majd utána mesterfokot kell végezni vagy egybõl a mesterfokra kell jelentkezni? és itt azt írják hogy ide 70 pont kell ez igaz? [link]
Hát van egy olyan felsõfokú OKJ-s szakma hogy nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintézõ, amit többletpontként beleszámítanak, dehogy ez feltétele lenne a bekerülésnek azt kötve hiszem. De egyébként ha rámész a suli honlapjára ahol tanulni szeretnél, ott eleve fel van tüntetve a jelentkezési feltételek között! Szóval hajrá, és sok sikert! :-)

Simson! Lendkeréknél az éknek mi a feladata?

Legjobb válasz: Na akkor tegyük tisztába a dolgokat. Elõször is ott ék nincs. Csak retesz. A retesz feladata pedig nem az hogy megakadályozza az elfordulást. Nem is ilyen erõhatásra van tervezve és el is nyíródna ilyen erõhatástól. A feladata csupán annyi hogy összeszerelésnél egy adott pozícióban tudd csak feltenni a lendkereket. A lendkerék elfordulását pedig az önzárókúp(nak kellene) megakadályoznia csak. Persze sok esetben a silány utángyártott alkatrészeknek vagy a nem megfelelõ felszerelésnek, esetleg az ebbõl adódó kopásnak köszönhetõen nem zár a kúp. Aztán írja ki a sok kérdést a sok kis simsonos hogy "mé nem jó az a szar ék meg hol lehet venni normális éket ami nem nyíródik el"... Pedig ha a retesz elnyíródik akkor a bej nem azzal volt.

Na akkor tegyük tisztába a dolgokat. Elõször is ott ék nincs. Csak retesz. A retesz feladata pedig nem az hogy megakadályozza az elfordulást. Nem is ilyen erõhatásra van tervezve és el is nyíródna ilyen erõhatástól. A feladata csupán annyi hogy összeszerelésnél egy adott pozícióban tudd csak feltenni a lendkereket. A lendkerék elfordulását pedig az önzárókúp(nak kellene) megakadályoznia csak. Persze sok esetben a silány utángyártott alkatrészeknek vagy a nem megfelelõ felszerelésnek, esetleg az ebbõl adódó kopásnak köszönhetõen nem zár a kúp. Aztán írja ki a sok kérdést a sok kis simsonos hogy "mé nem jó az a szar ék meg hol lehet venni normális éket ami nem nyíródik el"... Pedig ha a retesz elnyíródik akkor a bej nem azzal volt.
az hogy ne forogjon el a fõtengelyen a lendkerék, mert ha elforogna akkor nem igazán menne, nem igazán indulna, és elkopna a forgástól! ezért ott az ék, a lendkerékben és a fõtengelyben is ott a reteszpálya, és így nem bír elforogni, egyébként ez mindenre szükséges ami nem fogas, mert különben elforog hiába van kúpon, akkor is eltud forogni nagy terhelésnél, amúgy a villanymotoroknak az ékszíjtrcsáján meg ilyesmiken van ék!
Vagy nézzetek meg mondjuk egy esztergagépet. A szegnyeregbe mi van? Hát egy önzárókúp. És tehetsz bele akármilyen szerszámot, ha jó a felület nem fog megforogni és eléggé nagy erõt képes átvinni.
13-as . És eléggé nagy erõ hat a kúpra is. :-) /általánosságról beszélek , nem a simson, és hasonló motorokról srácok /
13-as Azt ezek szerint nem tudod, hogy az esztergán miért van a szegnyeregben csak kúpos illesztés. Hogy a szerszám meg tudjon forogni, ha kell, így van kiküszöbölve a szerszám, v munkadarab törése sérülése. Itt igazolódik be , hogy a kúpos illesztés is megcsúszik. .!!!! Ez a szakmám közel 30-éve. Láttam már elég sok dolgot:
Lehwt hogy ez a szakmad 30 eve de akkor legalabb azt tudhatnad hogy a mai villanymotoroknal nem a retesz viszi at a nyomatekot hanem egy specialis kupos alkatresz van az ekszijjtarcsa kozepen amiben imbuszcsavarok vannak es beallitas utan ezeket kell meghuzni ami a kupossag miatt fog rogzulni a tengelyen. Bocs a hibakert, telorol irok es itt nincsen ekezet.
16-os . Hol élsz te? Az internet világában !!! :-))
Nem a neten elek hanem gepesztechnikus vagyok egy ipari klimakat gyarto cegnel mar 10 eve, es mindegyik gepben van 2 db ventillator amit villanymotor hajt ekszijjtarcsan kerestul, ugyhogy mar lattam parat osszerakni, es volt ido mikor szereltem en is. Most nem linkelem be az emlitett alkatresz kepet mert telefonrol vagyok es holnap leszek csak otthoni gepnel de ha nem tudod hogy milyen alkatreszrol irok akkor holnap szivesen belinkelem. Egyebkent a regebbi tipusu ekszijtarcsaknal valoban a retesz vitte at a nyomatekot, de a kerdesben kupos csatlakozasrol kerdeznek motor gyujtasnal, es ebben az esetben a retesz szerepe a pozicionalas. A kupos csatlakozasnal ha nincs semmi sem serulve akkor olyan eros kotes hogy kalapaccsal sem lehet szetszedni, csak specialis lehuzo segitsegevel.
18. Ja a szuper speciális alkatrészekrõl beszélsz, igen akkor beszélhetünk az ûrkutatásról is. A kérdés a simson volt , és utána jött az ék v retesz kérdés. Szerinted , mivel te tanult embernek tartod magad, és az elvek alapján ítélsz, akkor 1 minimum 20-éves kétütemû , motornak , amit 90% tinik hajtanak, a lendkereke hányszor volt már levéve? és mennyire lehet tökéletes az illesztés? De én nem vitázom veled, mert te elvi alapon döntesz a gyakorlathoz meg nem sokat értesz. Olyan helyen dolgozóm, tanúló korom óta, hogy 5000 hektár földet mûvelnek, a szántótól a szõlõ , gyümölcs stb, van 200 gépjármû, a traktortól a kaminog, sok-sok egyéb speciális gépek, borászat, üdítõ gyártás, állattenyésztés stb, ennek a szövetkezetnek a karbantartására van a mûhelyünk 20 fõvel. Úgy hogy láttam már ezt azt.
Nem urkutatasrol irtam hanem mara egy elegge elterjedt kotesi modrol, amit egy kisvaros kiscege is tobb evtizede hasznal. Az hogy te nem ismered az nem az en szegenysegi bizonyitvanyom. Talan nem ez en hibam hogy a cegednel nem hasznalna elerheto megoldasokat a nyomatek atvitelnel.
"Akkor a hengeres tengelyeknél, mi adja át a hajtást ? PL: Villany motorok" Itt írtad a lényeget HENGERES Test és ahogy a példádon keresztül (villanymotor) ott TÉNYLEG a retesz viszi át a nyomatékot A kúp az ÖNZÁRÓ. Ha megforog akkor vagy a szakszerûtlen szereléstõl vagy deformálódott kúp miatt lehetséges PL:Sok 250es ETZ-ken azért forog meg a kuplung mert nem húzzák le megfelelõ nyomatékkal! Sõt apropó hamár ETZ. az ETZ-nél a kuplung oldali kúpón nincs is retesz mert ó-mindegy hogy megy fel rá a kuplung De ha nem ismered az mz-t akkor a Jawa-kon pedig kis lánckerék (primer) szokott lenni és CSAK a kúpon megy át a nyomaték, sõt az egész motor ereje azon a "kis" kúpón adódik át Simsonnál pedig csak a lendkerék "cipelése" van, Tehát ebbõl következik hogy simónál csak POZICIONÁLÁS végett van a retesz
10-es v ok .Akkor rakjátok fel " ék " nélkül, és majd kiderül a feladata. Mert felrakni simán fel lehet, össze kell jelölni. De már lehet , hogy az elején elfog mozdulni, mert a kúpon simán megcsúszik, de ha mindjárt nem is, majd meglátjátok, hogy mi az ék feladata. / Az elméleti oktatás az csak 1 dolog, a gyakorlat meg 1 másik dolog ! /
A kérdező hozzászólása: oké, köszöntem, már vágom
1-es, 5 ös !
Az elsõ teljesen jól leírta. Egy valamibe tudok csak belekötni: Az nem ék, hanem retesz. Nem azért hogy kötöszködjek, csak ezt annyira a fejünkbe verték a suliban, hogy nem tudok elmenni mellette.
heeegany Teljesen jól írta le. Én már itt a gyk-n "vesztem" már össze "simsonokkal" hogy a retesznek vagy a kúpnak kell átadni a nyomatékot. De õk többen voltak (akik azt mondták h a retesz adja át az erõt). Így inkább rájuk hagytam
Hát nekem szakmához van gépelemek tantárgy. Annak azért haszna is van :) De ezt mindenki tudja aki tanult ilyet. Aki meg nem az meg halhasson azokra akik tanulták :)
Én is úgy tudom hogy a lendkerék pozíciója miatt van benne a retesz. Abban viszont nem vagyok biztos hogyha rosszul lenne feltéve a lendkerék akkor szerintem nem a jó idõben szikrázna a gyertya. Vagy ezt nem jól gondolom?
"Abban viszont nem vagyok biztos hogyha rosszul lenne feltéve a lendkerék akkor szerintem nem a jó idõben szikrázna a gyertya. Vagy ezt nem jól gondolom?" A lendkeréken van egy excenteres rész. Ez vezérli a megszakítót. Tehát igen, rossz helyen lenne a gyújtás idõpontja.
Az azért érdekes lenne, hogyha nem az ék, v retesz adná át a hajtást . A kúp az csak teher mentesítõ. Akkor a hengeres tengelyeknél, mi adja át a hajtást ? PL: Villany motorok
11-es. Nem jól tudod. Az elmélet megegyezik a gyakorlattal is. Erre tudok egy nagyon jó személyes példát, simsonom, van 2 évig volt fent babetta gyújtás retesz nélkül. Sosem mozdult el egy cseppet sem. HA tiszták a felületek és jók a kúpok az nem forog el. Persze ehhez jó felületek kellenek és rugós alátét megfelelõ nyomatékkal meghúzott anya. Másik példa, ha jó a kúp felhelyezed a lendkerekez kézzel felütöd és azt lehúzó nélkül le nem szeded.

Mirõl szól a brókerkedés, mi a feladata egy brókercégnek és mi a feladata az alkalmazotjainak?

Tehát, ha jól értem, vannak a brókercégek, amiknek vannak brókereik, akik telefonos társalgásokon keresztül kell rábeszéljék az embereket arra, hogy fektessenek be pénzt olyan cégekbe, melyek tulajdonosai megbízták a brókercéget vagy randomra egy brókercég akármelyik alkalmazottját arra, hogy befektetõket keressenek igérve a befektetõknek bizonyos százalék részvényesedést cserébe, és a befektetés egy részébõl részesül a bróker is vagy õ is kap valahány százalékos részvényesedést ... CSAK GONDOLOM HOGY IGY VAN, tehát nem kell lehúrrogni, azért kérdem, mert szeretném sõt ragazkodom hozzá hogy tisztában legyek azzal, hogyan mûködik ez az egész brókerkedési dolog .. :) Nagyon hálás lennék ha valaki adna egy fiktiv példát. :d

Legjobb válasz: Te telemarketingrõl beszélsz. Bróker értékpapírokat, határidõs opciókat árul, megbízásokat vesz fel és teljesít (saját sápjával megrövidítve). Általában emberek keresik fel õket, nem õk az embereket.. Amit én láttam eddig és MLM-es sítlusban tolták, azoknak köze nem volt az igazi tõzsdéhez vagy brókerkedéshez, hanem kóklerek voltak, pénzlehúzás zajlott. Ezt a két világot ne keverjük.

Te telemarketingrõl beszélsz. Bróker értékpapírokat, határidõs opciókat árul, megbízásokat vesz fel és teljesít (saját sápjával megrövidítve). Általában emberek keresik fel õket, nem õk az embereket.. Amit én láttam eddig és MLM-es sítlusban tolták, azoknak köze nem volt az igazi tõzsdéhez vagy brókerkedéshez, hanem kóklerek voltak, pénzlehúzás zajlott. Ezt a két világot ne keverjük.
Amiket írsz kérdezõ az alapján az elsõ gondolatom az MLM volt, de rájöttem lehet csak egy sima piramis rendszerrõl van szó. Most akkor melyik is piramis, vagy MLM?

Mi a feladata egy általános irodai adminisztrátornak!?

ilyen állást pályáztam meg többek között.

Legjobb válasz: És ott nem volt leírva, hogy mik a feladatok? Merthogy cégenként változó. Mindenféle feladat lehet a postabontástól, az adatrögzítésen át, a dokumentumok szkenneléséig és archiválásáig az irattárban.

És ott nem volt leírva, hogy mik a feladatok? Merthogy cégenként változó. Mindenféle feladat lehet a postabontástól, az adatrögzítésen át, a dokumentumok szkenneléséig és archiválásáig az irattárban.
A kérdező hozzászólása: Engem ilyen érdekelne. Nem tudja ön, hogy hol tudnák ilyenre jelentkezni!?
Ha jól néz ki semmi, csak csinosan megjelenni és mosolyogni, ha az eszéért vették fel, sokat dolgozni papíron. Adminisztrálni
A kérdező hozzászólása: Miaz, hogy ha jólnéznékki!? Nem nem nézekki jól egyszerû átlag ember vagyok mint mások. Nem is azért kell fölvenni valakit mert szimpatikus meg baszhasson vele a fõnöke.
Ha kb ilyen tested és pofid lenne http://www.google.hu/search?num=100&hl=hu&newwindow=1&q=zim%.. vagy van, akkor már semmit sem kell tudni, a fõnöknek elég ha rendezvényeken kibillegsz vele és mint a cég arca jól eladható vagy. Ha átlagember vagy, nagyon sokat kell tudnod pl MS OFFICE táblázatok, excell, access, számviteli, pénzügyi kimutatások & könyvelések.
A kérdező hozzászólása: Most ne játszd az agyadat! Nem érdekel mik a mai viszonylatok.Meg ilyent írni, hogy jól kibillegek!? Amúgy fiú vagyok csak most külön megírom .
Férfiakat fel sem vesznek ilyen pozícióba :D.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!