Találatok a következő kifejezésre: Mi a fő (240 db)

A francia középfokú és felsőfokú nyelvvizsga között mi a fő különbség? Csak szókincsben van a fő eltérés, vagy sok nyelvtani anyag is van még? Tudtok olyan nyelvvizsga központot, ahol nem olyan nehéz a vizsga, és akkreditált?

Legjobb válasz: Fõleg szókincs meg azért a nyelvtanból is többet kell tudni plusz ott már nem a Je suis János, j'aime la musique szint megy, hanem értelemsen kell véleményt formálni komolyabb témákról, pl természeti katasztrófák, gazdasági problémák, AIDS meg mittomén. Nézz bele egy felsõfokra felkészítõ könyvbe.

Fõleg szókincs meg azért a nyelvtanból is többet kell tudni plusz ott már nem a Je suis János, j'aime la musique szint megy, hanem értelemsen kell véleményt formálni komolyabb témákról, pl természeti katasztrófák, gazdasági problémák, AIDS meg mittomén. Nézz bele egy felsõfokra felkészítõ könyvbe.
Ha jól tudom, 3 vizsgaközpontban tehetsz vizsgát: BME, Origó és DELF/DALF. Ezek közül a sokak szerint BME a könnyebb, az Origó meg ugye nehéz.. A Delf/DALF francia központú, nem tartalmaz fordítást, de komoly készülést igényel. Felsõfokon egyik sem lehet könnyû, sok különbség nem lehet köztük.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, nagyon hasznosak voltak:)
Google
Az idõ az, amit az óra mér.
Az idõ egy olyan absztrakt fogalom, amely arra való, hogy az eseményeket képesek legyünk egymástól megkülönböztetni, a folyamatokról képesek legyünk beszélni és gondolkodni. Mondjuk az evés folyamatát hogy mondod el idõ nélkül? Kézbe vettem a kanalat, belemerítettem a levesbe, kiemeltem, számhoz vittem, kinyitottam a számat... - szóval itt mi az, hogy belemerít, meg kiemel, meg visz, meg nyit, hogy csak a legalapvetõbbeket említsem.
Az idõt egyedül a mérési utasításával tudjuk definiálni. Ezért szokták mondani kicsit viccesen, hogy idõ az, amit az óra mér. Tulajdonképpen errõl van szó, de szabatosabban is meg lehet fogalmazni. Vegyünk egy periodikus, mindig azonos módon ismétlõdõ eseményt. Ez legyen az X esemény. Továbbá vegyünk két másik eseménypárt, A-t és A'-t, valamint B-t és B'-t. Ha az A-A' eseménypár közt az X esemény n-szer következik be, a B-B' eseménypár közt pedig m-szer, akkor azt mondjuk, hogy B-B' közt m/n-szer több idõ telt el, mint A-A' közt. Kicsit körülményes, de nem hiszem, hogy ennél egyszerûbben lehet definiálni.
A kérdező hozzászólása: Esetleg az eseményhorizonton áthaladt adatmennyiség?

Te voltál már prostinál, ha igen, hányszor és megérte-e és ha nem, mi a fő ok amiért nem voltál?

Legjobb válasz: voltam, talán ötször(sok-sok éve)nem érte meg(kidobott pénz volt, magamnak több örömet okoztam volna)

voltam, talán ötször(sok-sok éve)nem érte meg(kidobott pénz volt, magamnak több örömet okoztam volna)
Nem voltam. Nem érdekel, csak úgy egy vadidegen, rideg nõvel szórakozni. Kapcsolaton belül is csak akkor megyek el addig, ha már szoros, bensõséges a kapcsolat.
Voltam, 4-szer 4különbözõ lánnyal, ebbõl az egyik isteni volt, egy másik egész jó, a harmadik elmegy, a negyedik borzasztó. Megérte, de többször nem megyek.
Nem voltam és szerintem nem is megyek erkölcsi okok miatt. Még akkor se mennék el, ha emiatt szüzen kellene meghalnom (ami amúgy eléggé esélyes is a külsõm miatt)


Honnan lehet tudni, hogy tartós dadogásról lehet szó vagy az ún. élettani dadogásról? Mennyi idő alatt múlik el az átmeneti dadogás? Mi a fő "ismertetőjele"?

Legjobb válasz: nálunk pl úgy volt hogy nem dadogott 3,5 éves koráig soha.Gondolom ez az ismertetõje az átmeneti dadogásnak.3,5 évesen kezdett dadogni kb 3-4 hónapig tartott.

nálunk pl úgy volt hogy nem dadogott 3, 5 éves koráig soha.Gondolom ez az ismertetõje az átmeneti dadogásnak.3, 5 évesen kezdett dadogni kb 3-4 hónapig tartott.

Milyen alaplapot ajánlotok, ha valaki egy erős gépet szeretne összedobni? Mik a fő szempontok, és miért fontos egy jó alaplap?

A kérdés tehát adott.

Legjobb válasz: Én már olyat vennék, ami USB3-as és SATA3-as. De ezek kisebb bajok, mert utólag pótolhatók.

Én már olyat vennék, ami USB3-as és SATA3-as. De ezek kisebb bajok, mert utólag pótolhatók.
Jól összeszedték a lényeget. Annyi fontos még, hogy elég RAM foglalat legyen rajta az esetleges késõbbi bõvítésekhez. (ne szívd meg úgy, mint én) :)
Jó foglalat, ne halott legyen (intelnél 1155-ös vagy 1366, esetleg 2011, de 1155 a legjobb), amdnél majd most jön ki az új, tehát procinak nem mindegy, milyen megy bele.. Ramoknak már ddr3-nak célszerû lennie, az nem fontos, hogy 1066/1333 - vagy feletti, de 8 gb-ig minimum bõvítési lehetõség (16-32 ajánlott). VGA-nak legyen helye, akár 2+nak is (SLI, CF). Esetleg egy tuningolható procit befogadjon, és húzni is lehessen vele azt (k-s végõ procik). Sata-s csatlatkozó fontos, bár az már mindben van. (sata 2/ 3). Nagyjából ennyi.
Sata foglalat, memória foglalat(ddr), proci foglalat kb ezek.. :D
"Jó foglalat, ne halott legyen (intelnél 1155-ös vagy 1366" Ebben mi is az ellentmondás? Ja, hogy az LGA1366 már rég halott, a közvetlen utódja már "rég" a piacon van. Amúgy az lesõ szépen leírta neki mi fontos, és az már egy erõsen középkategóriás alaplap amit írt. Kérdezõ ezt sok féle képen meglehet közelíteni. Nem hiába vannak az olcsó, alsó kategóriás lapok, azokra is lehet erõs gépet építeni, de van a másik véglet, a kb 100K-sok is. Elõször is, hogy kompatibilis legyen az alkatrészekkel, a jövõ miatt akár néhány SATA 3.0/USB3 se árthat, de ezt személye válogatja. no meg ne legyen halott a foglalat, az több szempontból se jó. Maga a felszereltsége kielégítse az igényeidet stb... Szóval elég sok dolog játszik, a legegyszerûbb, ha leírod milyen konfig alá kell, és mik az elképzeléseid, és mennyi a keret.
1366 ot halotnak lehet nyilvánitani mivel 2011 váltota le . AM3+ vagy 1155 (Nem! 1156) éri meg ha játékra kel a gép . ha komoly munkára és nem probléma milákat költened rá akor 2011 es foglalat . lényegében több kártyás rendszert sok ram modult, þuningot nem feltétel hogy támogasa egy atól még jó és erös alaplap ezeket csak akor kel ha fogod is használni 2 ram slot is elég akár ha nem fogod munkára is használni egy pci-e is elég ha nem köktesz rengeteget a sok videokártyára... ami szintugy munka vagy munkával határos játék teszteléshez szükséges vagy több monitoros rendszerekhez (ehez sem feltétel amugy a töb videokártya 1 is elég akár . legjobb ha egy szimparikus alaplapot kiválaszrotál valami minöségibb gyártótól MSI, Asus, Asrock, (Intel) és ha megvan gyártó honlapjára felmész és megnézed hogy igényeidnek minenben megfelel e usb3, sata3 ezek szoktak mérvadók leni pl. netán magfeloldás képes e támogat e nagy Watt TPD s procikat stb...

Mik a fő szempontok sport babakocsi vásárlásánál? Mit érdemes nézni? 1 éves gyereknek venném.

Legjobb válasz: Minden attól függ, hogy milyen környéken és mire akarod használni. Csak helyben tologatod? (Méret, súly?) Autót vagy BKV-t használsz? (vagy más jármûvet persze, ha nem Bp) (esernyõ vagy lapra csukható) Betonon vagy földes úton (kiránduláshoz)? (kerékméret) Bevásárláshoz kell? (csomagtartó) Hosszabb alvás is lesz benne? (dönthetõség) Meredek úton laktok? (fék?) stb. Ezek a legfontosabbak, ami most eszembe jut.

Minden attól függ, hogy milyen környéken és mire akarod használni. Csak helyben tologatod? (Méret, súly?) Autót vagy BKV-t használsz? (vagy más jármûvet persze, ha nem Bp) (esernyõ vagy lapra csukható) Betonon vagy földes úton (kiránduláshoz)? (kerékméret) Bevásárláshoz kell? (csomagtartó) Hosszabb alvás is lesz benne? (dönthetõség) Meredek úton laktok? (fék?) stb. Ezek a legfontosabbak, ami most eszembe jut.
karfa van, kihajtható? Naptetõ levehetõ, nyáríasítható? huzata mosható, levehetõ? súly? lábtartó, állítható e (ha elaszik a gyerkõc) elég széles esetleg egy könnyû kabátban is? nem túl beleizzadós az anyaga (nyáron nem jó) kerekei!!! bolygó nem bolygó nagyok, kicsik? attól függ milyen útra veszed de nem árt belekalulálni a nyaralást ahol esetleg nincs mindenhol aszfalt út! nehéz e összecsukni autóba ha be kell raknod egy kisgyerekre figyelve ez is fontos lehet! esõvédõ??
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ha sokat visszük autóval, akkor melyik jobb, az esernyõre, vagy a lapra csukható? A karfa az jó, ha van? Jó lenne, ha könnyû lenne, de legyen bevásárlótáska, a kerekek elég stabilak legyenek, mert egyre többet tervezek kirándulgatni. Már vagy fél éve nem alszik el a babakocsiban, az annyira nem szempont. Esõvédõ az jó, ha van, de nem kizáró ok. Tudnátok valamit ajánlani?
Az esernyõ kocsi mindig kisebb helyen elfér összecsukva, de a lapra csukhatóknak egybe tolókarja van, nekem az fontos volt, hogy tudjam egy kézzel is tolni, fõleg, amikor már a kis tesó ült benne. Esõvédõt szinte minden modellhez lehet külön is kapni. Karfa szerintem nem fontos, a pohártartót szintén feleslegesnek tartom. Márkát nem tudok ajánlani, maximum annyit, hogy menj fel az Elefáni Babadiszkont oldalára: http://bababolt.echt.hu/babakocsi Itt elég sok márkát megtalálsz, minden modellhez van leírás, és kiválasztasz valamit, ami megfelel az igényeidnek. Persze más oldalakon is keresgélhetsz. :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Már ott is nézegettem, de folyton variálok.

Mik a fő tulajdonságai egy Bullterriernek?

Nem a küls?re gondolok. Nagyon szeretnénk párommal egy kis Bull-t ezért érdekelne gazdik segítsége...

Legjobb válasz: makacs, bohóc, bolondos, okos, hûséges, vidám, szeret kutyákkal játszani, néha nem fogad szót(fõleg ha macskát lát)

makacs, bohóc, bolondos, okos, hûséges, vidám, szeret kutyákkal játszani, néha nem fogad szót(fõleg ha macskát lát)
Nekem 19.éve van bullom. Az elsõ a világ legjobb kutyája volt(kutyaviadalosoktól vettük pedig 6 hónaposan), a mostani kicsit nehezebb eset.Mindenképpen fontos a bullyt egy jó kutyasuliba elvinni.
Én sem értek azzal egyet, hogy elsõ kutyának nem ajánlott, makacs és következetesen kell nevelni ennyi, nekem is Bullterrier az elsõ kutyám és már egy éves, nem agressziv és szótfogad, csak nem szabad elkényeztetni és ügyesen kell szocializálni még kiskorában.
Szia! mi a mi Bullterierünket kb 2 éves korába kaptuk egy kis panelba panelba :D ( sajnos már nem él ) akkor még kb 7 -8 éves lehetettem amikor a kutyus jött nagyon nagyon hiperaktiv szóval ha nincs kertetek akkor ajánlatos a napi séta vagy bicikli melleti futás.. nagyon barátságos volt már az elsõ naptól kezdve velünk és már aznap gazdájának tekintett minket ( több gazdija is volt) a miénk nagyon védelmezõ volt.. ha nem volt otthon senki csak én és vki csöngetett ugy ugatott mint ha megveszett volna :D :O ugyan igy anyukámmal is :O ha apukám volt otthon nyugodtabb volt :D (apukám jóerõbe van :D ) velem régen Prince nem jött ki :O (9-10 lehetetem) mindig csipkedte a nadrágomat. most ez vagy játék volt vagy féltékeny nemtudtuk meg sose.. ujságpapirral megneveltük ( nem kézzel h ne kézfélös legyen) és kb fél évre rá elhagyta ezt a csipkedést.. nagyon makacs mint már irták már elöttem, nehezen tanitható (sztem) de nagyon értelmes.. egy a fontos: nem szabad h õ uralkodjon rajtatok! mert utána a fejetekre nõ és vége! nem fogjátok szeretni a kutyust esetleg. határozottnak kell vele nagyon lenni! mivel ha elsõ kutyus még inkább... nekünk az volt és kicsit a fejünkre nött de nem volt vészes : ) [szerencsére már "készen kaptuk"] nem lehett rá haragudni mert nagyon édes fejet vágott amikor tudta h vmi rosszat csinált... nagyon szerettük és ha lesz rá lehetõségünk szeretnénk majd mégegyet! remélem tudtam segiteni : )
Elõzõ vagyok! Annyit fûznék még hozzá, ha mindenképpen ilyen kutyust szeretnél, okvetlenül ismerkedj meg a felmenõkkel, sokszor látogasd meg, mielõtt megveszed. A tenyésztõnek ne a partvisnyél legyen a fegyelmezõ eszköz. Ne ragadj le az elsõ tenyésztõnél, ha valami nem stimmel, inkább keress másik helyen kutyust. Sok sikert! Üdv.
A bullterrier rendszerint remekül kijön a gyerekekkel. Igen toleráns, és nagyon jól tûri a durvább játékokat is. Az egészen kicsi gyerekekhez kissé túl szilaj lehet. Megfelelõ szocializáció esetén a macskákkal és egyéb háziállatokkal sincs gondja. Azonos ivarú kutyával szemben is barátságos természetû, de keményen lép fel ha a védelmérõl van szó. Jellemzõen konfliktuskerülõ típus, így egy tenyészetben is könnyen tarthatók együtt a megegyezõ nemû kutyák. A látogatókat megugatja, de ennél tovább nem megy. A felnõttekkel és a gyerekekkel szemben is barátságos viselkedésû.
Szia! Elõzõ hozzászólókkal egyetértek annyiban, hogy a bullterrier egy tündéri családi kutya LEHET! Terrier, méghozzá BULL terrier! Erre a fajtára tényleg igaz, hogy CSAK megbízható TENYÉSZTÕ-tõl! Ne vezessük félre a kérdezõt, ez a kutya az elsõ évben bizony nagyon kemény, és következetes nevelést igényel. Külömben nem családi kutya, annál inkább egy makacs, kezelhetetlen, mindent megevõ/megrágó, és esetleg könnyen bekattanó kutyánk lesz, aki mindenkinek az idegeire megy. Ne értsetek félre, imádom a bullterrier fajtát, valamelyest ismerem is, viszont olyan kutyust is ismerek, amilyet fentebb felsoroltam. Én elsõ kutyának nem ajánlom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Emberekkel, gyerekekkel milyen a viszony állalában?
Én sem ajánlom elsõ kutyának, nekem bullom van, de tudom magamról, hogy nem lenne ilyen jó kutya, ha nem ismertem volna meg magam már rég a kutyákkal kapcsolatban. Az elsõ kutyának nem ajánlott fajta ismertetõkben is fel szokott tûnni. Mivel az emberek önismereti szintje csekélyke, ill. nem terjed ki a kutyákra, könnyû azt mondani, hogy csak következetesnek kell lenni, és szigorúnak. Aki jó kutyát nevel biztosan emlékszik rá, hogy az elsõ kutyáját hogyan tette azzá. Nem mindenkinek van alapból egy határozott hangneme, egy határozott, de gesztusokkal teli testbeszéde. Ezt igenis a legtöbb embernek tanulni kell, akár magától, akár kutyasuliban. Ellenben, ha már valamelyikõtöknek volt kutyája, és van egy viselkedésmódotok, amit csak fejleszteni kell, ha jön a kutyus, akkor semmi gond. Nem tudom hallottatok e a cseh farkasról. Ez a kutyafajta arról híres, hogy ha a gazda egy pillanatra is bizonytalan, gyengeség jelét mutatja neki ugrik. A pit bull ehhez a fajtához képest kérõdzõ bárányka. Ezzel nem arra akarok utalni, hogy a bull ilyen. De egy határozatlan, bizonytalan gazdit könnyen az õrületbe tud kergetni, megvannak az eszközei.
A kérdező hozzászólása: Nekem is és a páromnak is volt már kutyánk. Páromnak jelenleg is van egy. Tehát nem vagyunk kezdõ kutyások. Nem ivatból szeretnénk ilyen kutyát. Rengeteget olvastam róluk, videókat nézegettem a kutyákról és annyira megfogott mind a külsõ mind a belsõ tulajdonságuk hogy eldöntöttük ilyen kutyust szeretnénk! Már kb egy hónapja ezen tanakodúnk és szereténk nagyon jól átgondolni mikor is fogadjunk magunkhoz egy ilyen kutyust hogy nagyon jó gazdik legyünk. Ezért érdeklõdtem itt is hogy milyen tulajdonságaik vannak, hogyan kell õket nevelni. Köszönöm a válaszokat, sok segítséget kaptam. Nem tántorított el semmi a döntés mellet, hogy Bullterriert szeretnénk!:)
AJánlani tudok egy videót, http://www.youtube.com/watch?v=DFwkc2qE35s érdemes megnézni. egy bikának neki megy hogy mentse a gazdáját, az élete árán is megvédené. és valóban ilyen, tapasztalat...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!