Találatok a következő kifejezésre: Mi a félelem (260 db)

Mi a FELELÕSSÉG? Miért divat papolni róla?

Az én - már felnőtt - tudomásom szerint a szó jelentése nem egyéb, mint bizonyos dolgok következményeinek viselése. Amit nem értek, hogy ma divat lett ezt a szót kioktató kontextsuban mindenki pofájába beledörgölni. Ami meg főleg rossz, hogy pl nálam egy gyerekkori fixáció miatt nagyon negatív, szinte pejoratív kicsengése van. Történt, hogy levertem egy vázát gyerekként. SZokásos sztereotíp rámförmedés és leordították a fejemet a szokásos "így nem lesz belőled ember" stílusban. Én meg azt mondtam, hogy hagyják abba a veszekedést, nem szándékos volt a károkozás és inkább kifizetem a zsebpénzemből. Erre azt kaptam meg, hogy "nem akarom vállalni a felelősséget". De a felelősség miért a pocskondiázás korlátlan elviselése és miért nem a hibákért való helytállás?

Legjobb válasz: Azért, mert rengeteg az értelmi fogyatékos ember... Nagyon sok minden van még, amirõl papolni szoktak, mert attól jobbak, nagyobbak, érettebbek... (lóf*szt!)

Azért, mert rengeteg az értelmi fogyatékos ember... Nagyon sok minden van még, amirõl papolni szoktak, mert attól jobbak, nagyobbak, érettebbek... (lóf*szt!)
Nekem is futkos már a hideg a hátamon ettõl a szótól. Fõleg mióta ezen az oldalon olvasgatok. Értem én, hogy gondolkodni kell mielõtt hülyeséget csinál az ember, na de hogy folyton folyvást ezzel a szöveggel dobálóznak az már fárasztó.
A kérdező hozzászólása: 2-es! És még le is pontoznak a képmutatók. Látom :(

A félelem haragot szül, a harag gyûlöletet a gyûlölet kínt és szenvedést" Mit gondolsz errõl az elvrõl? Benned mennyi félelem lakozik és milyen hatással van rád? ‎

Legjobb válasz: Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel. Hagyom, hogy áthaladjon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utánafordítom belsõ tekintetemet, követem útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel. Hagyom, hogy áthaladjon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utánafordítom belsõ tekintetemet, követem útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem a kérdéshez tartozik, de muszáj valahova leírnom, Deggial, miért nem válaszolsz soha privát üzenetben? (Tudom hogy nem te írtad a kérdést, csak itt találtalak meg)
A gyûlölet éltet. Állj át te is a sötét oldalra!
#1 Ugye tudod, hogy a félelem egy természetes dolog? #Noáltalánosítás

Mi a különbözõ karrierek csúcsa, hogyha minden tökéletes, akkor egy stresszes nagy felelõsséggel terhelt igazgató leszel egy multicégnél?

Ipari, mezõgazdasági, szolgáltatási szektorban is amikor nagyra nõ a biznisz, akkor azon feszülni, hogy mennyi pénzrõl van szó, melyik részlegen nem mennek a dolgok, vagy ha jól mennek akkor is hogy hogy mehetnének mégjobban.

Legjobb válasz: Inkább stresszmentes, semmi felelõsséggel nem rendelkezõ mégis milliókat keresõ igazgató lesz... ha minden jól megy :)

Inkább stresszmentes, semmi felelõsséggel nem rendelkezõ mégis milliókat keresõ igazgató lesz... ha minden jól megy :)
Szerintem nem a munkakörtõl függ a stressz-mértéke, inkább attól, hogy mennyire terhelik az embert és mennyire akar elõrejutni. Egy multinál például szerintem ha jól mennek a dolgok, biztos, hogy nem az igazgatóságban ülnek a legaggódóbb emberek, hanem az irodákban, ahol mindenki feltörekvõ és magasabb pozícióba akar jutni, ezért szétdolgozza magát. Persze ha a cég dolgai csehül állnak, akkor stresszes a vezetõi munkakör is, de ugyanígy az átlagmelós élete is lehet nyugodt, ha magasról tesz már az elõrejutásra - ez persze nem jelenti azt, hogy rosszul végezné a munkáját - sõt, sokaknál épp ez a nyugodtság hozza meg a jó teljesítményt.
Jol latszik, hogy az elso hozzaszolo egy berrabszolga aki irigyloen tud csak a fonokeire nezni! Koszonjuk a HASZNOS commentet!
Nálunk kifejezetten egyre kevesebb stressz minél fentebb vagy, és persze elképesztõen nõ a fizetések mértéke, noha ugyanannyi idõt dolgozik (vagy esetenként kevesebbet), mint a legalsó szinten dolgozók. Ugyanannyi idõ munkáért 4x annyi pénz, kocsi, luxus lakás, sokkal izgalmasabb/szerteágazóbb/globálisabb munka, munka utak, hatalom, valódi döntések, hát ezek igencsak motiválóan hangzanak.
Addigra mire "nagy felelõsséggel terhelt igazgató leszel egy multicégnél" megtanulod hogyan kezeld a stresszt. Több mint való több év, vagy évtized mire oda jut valaki a szamárlétrát végigjárva, és nem 1 nap.
Állítólag a középvezetõk vannak legjobban kitéve a stressznek, mert minden szint igyekszik lejjebb tolni egyes munkáit, viszont feljebb egyre nagyobb a felelõsség, a felsõ vezetõknek viszont már nincs ki lejjebb tolja, csak õk tolják lejjebb, ezért a középvetetõ túlórázik legtöbbet.
2013-12-17 08:10 - hozzászólónak írnák olyat, hogy a moderátorok törölnék a kommentemet. Nem én írtam azt a hozzászólást, de egyetértek vele. Sajnos Magyarországon mindenki bérrabszolga. Ha te nem akkor veregesd a feneked a földhöz te...... és fogd vissza magad.
Miert csak irnal??? Csak ennyire vagy vagany??? Tudod ebben az orszagban sem mindenki berrapszolga csak az alja nepe....


Mi a neve annak az állapotnak, amikor egy emberben nincs félelem? úgy született hogy nem érez soha félelmet?

Legjobb válasz: van ilyen? Hát az apátia hasonlít. Ez az érzéketlenség, mármint mentálisan.

van ilyen? Hát az apátia hasonlít. Ez az érzéketlenség, mármint mentálisan.
A legtöbb gyerekben nincsen félelemérzet, különben azonnal visszafordulna. De hamar megtanulja az életben, mi az. És van, aki jól tolerálja, van, aki gyáva nyuszi marad. Sztem a gyáva nyuszik élnek tovább...

Egessz pontosan, mit jelent a felelmet kelto ruhazat, megjelenes, stb. Egyaltalan mikor beszelunk felelem keltesrol?

Legjobb válasz: Egész pontosan senki sem tudja szerintem, de ha megint meglátom az utcában azt a 8 tagú cigánybandát (aminek a tagjai még nincsenek 18 évesek, de nap mint nap lopkodnak a suli helyett) ugyanolyan színû farmerban vagy felsõben sétálgatni, egybõl hívom a sündõrséget.

Egész pontosan senki sem tudja szerintem, de ha megint meglátom az utcában azt a 8 tagú cigánybandát (aminek a tagjai még nincsenek 18 évesek, de nap mint nap lopkodnak a suli helyett) ugyanolyan színû farmerban vagy felsõben sétálgatni, egybõl hívom a sündõrséget.
Van egy olyan erzesem, h lesznek meg itt eloallitva emberek meg Mickey Mouse-os felso miatt is.
Batman jelmez.
Egybõl megyek és feljelentek minden rendõrt mert félelmet kelt bennem az egyenruhájuk. Ezt a szart nem lehet pontosan megmondani, szerintem értelme sincs...
Azon gondolkoztam, hogy ha a azok a masírozók nem nem egyenruhában, hanem bohócruhában vonulgatnának a jövõben, akkor letartóztatnák õket félelemkeltés miatt ?
"Olyan ruházatot visel valaki, ami másokban félelmet kelt." <-- baxuss, Ha ez nem gumiszabály akkor mi? Ha a szomszéd/tanár/taxis/cigány/rendõr ruhája félelmet kelt már hívhatom a rendörséget (ügyészséget)?
Olyan ruházatot visel valaki, ami másokban félelmet kelt. Pontosan ezt jelenti.
Bennem félelmet kelt a politikusok szokott viselete. Akkor most letartóztatják õket? Bennem félelmet kelt a sünök egyenruhája. Akkor most bíróság elé vezetik õket? És félelmet kelt bennem a penny-s eladók egyenruhája. Akkor most börtönbe velük? Ez baromság.

Szerintetek minket, embereket miért vonz a félelem?

Unalmamban elolvastam vagy 50 rémtörténetet, mindenféle volt közöttük,és különbözõ országokból voltak (állítólag) a sztorik. Az elsõkön csak röhögtem,voltak elég bénák is,meg olyanok is,amiknek durván a hatása alá kerültem. De miért van ez? Miért nem tudjuk megnyugtatni magunkat a saját észérveinkkel,amikben hiszünk? Ráadásul ezek legtöbbsége tényleg nagyon ratyi volt,most mégsem tudok se aludni,se másra koncentrálni. Hol a határ a jólesõ borzongás,és a nyugtalanító félelem között?

Legjobb válasz: "Szeretjük azt hinni, hogy nem félünk, és szívesen fedezünk fel új helyeket és szerzünk új élményeket, de a helyzet az, hogy folyamatosan rettegünk. Talán a félelem a vonzalom része. (...) Az egyszerû napok uncsik. Egy kisebb katasztrófa: na, arról érdemes beszélni!"

"Szeretjük azt hinni, hogy nem félünk, és szívesen fedezünk fel új helyeket és szerzünk új élményeket, de a helyzet az, hogy folyamatosan rettegünk. Talán a félelem a vonzalom része. (...) Az egyszerû napok uncsik. Egy kisebb katasztrófa: na, arról érdemes beszélni!"
A horrortörténetekben a halál van megszemélyesítve. A megszemélyesített haláltól félünk, ám a haláltól / megsemmisüléstõl mindenki retteg. A félelem ellen lehet tenni valamit, hiszen annak van mindig tárgya (zombi, vámpír, szörny), viszont a semmivel szembenézni a legtöbb ember számára lehetetlenség. (Lásd bõvebben: Yalom: Egzisztenciális pszichoterápia)
Azt mondják azért szeretünk félni, mert az szakít el minket leginkább a valóságtól. Bármennyire is racionális az ember ha fél elveszti azt a fajta a világképét amit magáénak tudott. Amely legnagyobb félelme az irracionalitásban gyökerezik. Pl.: Ha kiderülne mondjuk hogy mi marionett bábuk vagyunk és valamifelé vezérelnek minket, egy szörnyû sötét végzet felé, de tudnák kicsodák, micsodák azok akkor már az nem lenne olyan nyomasztó, mert áttudnánk transzformálni gyülöletté. De ha nem tudjuk kicsoda az akit gyûlölni kell akkor marad a félelem. Ezektõl nem jobban akarjuk érezni csak máshogy. Szar a munka szar az élet és van az egyik lehetõség, hogy megnézel egy vígjátékot és hülyére röhögöd magad a másik hogy elolvasol egy Darren Shan könyvet és teljesen a hatása alá kerülsz. De én már nem is félelmet inkább csak adrelarin folyamot érzek utánna.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :)

Gyermekem (3, 5 éves kislány) minden éjjel felébred és ha nem vagyunk mellette akkor sír. Napközben nem mer egyedül maradni.1 hónapja betörtek otthonunkba, és látta az édesanyján a stresszt és a félelmet. Mit tegyünk, mennyi idő múlva várható javulás?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem ártana elmenni egy pszichológushoz. Ez elég komoly gond! Fel kell benne oldani a félelmet. Addig pedig sztem aludj vele. Nagyon sajnállak Benneteket! :(

Lehet, hogy nem ártana elmenni egy pszichológushoz. Ez elég komoly gond! Fel kell benne oldani a félelmet. Addig pedig sztem aludj vele. Nagyon sajnállak Benneteket! :(

Mien hangnak felel meg a zongorán a gitáron lévo D G A HM EM A7?

Legjobb válasz: He? Ezek akkordok akarnak lenni gondolom. Mégis milyen hangnak felelnének meg az akkordok? Nyilván semmilyennek, ugyanolyan akkordoknak felelnek meg...

He? Ezek akkordok akarnak lenni gondolom. Mégis milyen hangnak felelnének meg az akkordok? Nyilván semmilyennek, ugyanolyan akkordoknak felelnek meg...

Miért lehet az, hogy nem tudok nemet mondani? Főleg férfiaknak. Van bennem egy félelem, hogyha nemet mondok, nem akarom oda adni magam akkor nem kellek neki. Ez a félelem tönkre teszi a komolynak induló kapcsolatokat is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Nincs önbizalmad. Túlságosan meg akarsz felelni a másik félnek. Nyugodtan mondj nemet. Ha valakinek ezért nem kellesz, megtudtad milyen ember.

Nincs önbizalmad. Túlságosan meg akarsz felelni a másik félnek. Nyugodtan mondj nemet. Ha valakinek ezért nem kellesz, megtudtad milyen ember.
Nincs, vagy kevés az önbecsülésed. Vigyázz, mert így jogos lesz, ha még nem az, a félelmed. Használd az eszedet is.
Próbáld meg végig gondolni a beszélgetéseket és ha úgy érzed és látod hogy csak a tested kell neki akkor inkább hagyd a fenébe.Az ilyen típusú fiúk hatás vadászok és pontosan a kis önbizalmú lányokra hajtanak.Egy normális egoval rendelkezõ csaj szóba sem állna vele.
A kérdező hozzászólása: de hogy lehet megállapítani elsõre hogy ki mit is akar tõlem?
Úgy hogy megismered. Idõ kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk erõsen szelektálok aki nem tetszik azt hamar ejtem de ha már nekem is tetszik a fiú úgy nehezebb a helyzet..
Pont a visszautasítással deríthetnéd ki, hogy kinek mennyire vagy fontos.
A kérdező hozzászólása: De ha valakit vissza kéne utasítani, úgy érezném, hogy valamit kihagyok, elszalajtok egy lehetõséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!