Találatok a következő kifejezésre: Mi a félelem (228 db)

Mi a FELELÕSSÉG? Miért divat papolni róla?

Az én - már felnőtt - tudomásom szerint a szó jelentése nem egyéb, mint bizonyos dolgok következményeinek viselése. Amit nem értek, hogy ma divat lett ezt a szót kioktató kontextsuban mindenki pofájába beledörgölni. Ami meg főleg rossz, hogy pl nálam egy gyerekkori fixáció miatt nagyon negatív, szinte pejoratív kicsengése van. Történt, hogy levertem egy vázát gyerekként. SZokásos sztereotíp rámförmedés és leordították a fejemet a szokásos "így nem lesz belőled ember" stílusban. Én meg azt mondtam, hogy hagyják abba a veszekedést, nem szándékos volt a károkozás és inkább kifizetem a zsebpénzemből. Erre azt kaptam meg, hogy "nem akarom vállalni a felelősséget". De a felelősség miért a pocskondiázás korlátlan elviselése és miért nem a hibákért való helytállás?

Legjobb válasz: Azért, mert rengeteg az értelmi fogyatékos ember... Nagyon sok minden van még, amirõl papolni szoktak, mert attól jobbak, nagyobbak, érettebbek... (lóf*szt!)

Azért, mert rengeteg az értelmi fogyatékos ember... Nagyon sok minden van még, amirõl papolni szoktak, mert attól jobbak, nagyobbak, érettebbek... (lóf*szt!)
Nekem is futkos már a hideg a hátamon ettõl a szótól. Fõleg mióta ezen az oldalon olvasgatok. Értem én, hogy gondolkodni kell mielõtt hülyeséget csinál az ember, na de hogy folyton folyvást ezzel a szöveggel dobálóznak az már fárasztó.
A kérdező hozzászólása: 2-es! És még le is pontoznak a képmutatók. Látom :(

Mi a különbözõ karrierek csúcsa, hogyha minden tökéletes, akkor egy stresszes nagy felelõsséggel terhelt igazgató leszel egy multicégnél?

Ipari, mezõgazdasági, szolgáltatási szektorban is amikor nagyra nõ a biznisz, akkor azon feszülni, hogy mennyi pénzrõl van szó, melyik részlegen nem mennek a dolgok, vagy ha jól mennek akkor is hogy hogy mehetnének mégjobban.

Legjobb válasz: Inkább stresszmentes, semmi felelõsséggel nem rendelkezõ mégis milliókat keresõ igazgató lesz... ha minden jól megy :)

Inkább stresszmentes, semmi felelõsséggel nem rendelkezõ mégis milliókat keresõ igazgató lesz... ha minden jól megy :)
Szerintem nem a munkakörtõl függ a stressz-mértéke, inkább attól, hogy mennyire terhelik az embert és mennyire akar elõrejutni. Egy multinál például szerintem ha jól mennek a dolgok, biztos, hogy nem az igazgatóságban ülnek a legaggódóbb emberek, hanem az irodákban, ahol mindenki feltörekvõ és magasabb pozícióba akar jutni, ezért szétdolgozza magát. Persze ha a cég dolgai csehül állnak, akkor stresszes a vezetõi munkakör is, de ugyanígy az átlagmelós élete is lehet nyugodt, ha magasról tesz már az elõrejutásra - ez persze nem jelenti azt, hogy rosszul végezné a munkáját - sõt, sokaknál épp ez a nyugodtság hozza meg a jó teljesítményt.
Jol latszik, hogy az elso hozzaszolo egy berrabszolga aki irigyloen tud csak a fonokeire nezni! Koszonjuk a HASZNOS commentet!
Nálunk kifejezetten egyre kevesebb stressz minél fentebb vagy, és persze elképesztõen nõ a fizetések mértéke, noha ugyanannyi idõt dolgozik (vagy esetenként kevesebbet), mint a legalsó szinten dolgozók. Ugyanannyi idõ munkáért 4x annyi pénz, kocsi, luxus lakás, sokkal izgalmasabb/szerteágazóbb/globálisabb munka, munka utak, hatalom, valódi döntések, hát ezek igencsak motiválóan hangzanak.
Addigra mire "nagy felelõsséggel terhelt igazgató leszel egy multicégnél" megtanulod hogyan kezeld a stresszt. Több mint való több év, vagy évtized mire oda jut valaki a szamárlétrát végigjárva, és nem 1 nap.
Állítólag a középvezetõk vannak legjobban kitéve a stressznek, mert minden szint igyekszik lejjebb tolni egyes munkáit, viszont feljebb egyre nagyobb a felelõsség, a felsõ vezetõknek viszont már nincs ki lejjebb tolja, csak õk tolják lejjebb, ezért a középvetetõ túlórázik legtöbbet.
2013-12-17 08:10 - hozzászólónak írnák olyat, hogy a moderátorok törölnék a kommentemet. Nem én írtam azt a hozzászólást, de egyetértek vele. Sajnos Magyarországon mindenki bérrabszolga. Ha te nem akkor veregesd a feneked a földhöz te...... és fogd vissza magad.
Miert csak irnal??? Csak ennyire vagy vagany??? Tudod ebben az orszagban sem mindenki berrapszolga csak az alja nepe....

Mi a neve annak az állapotnak, amikor egy emberben nincs félelem? úgy született hogy nem érez soha félelmet?

Legjobb válasz: van ilyen? Hát az apátia hasonlít. Ez az érzéketlenség, mármint mentálisan.

van ilyen? Hát az apátia hasonlít. Ez az érzéketlenség, mármint mentálisan.
A legtöbb gyerekben nincsen félelemérzet, különben azonnal visszafordulna. De hamar megtanulja az életben, mi az. És van, aki jól tolerálja, van, aki gyáva nyuszi marad. Sztem a gyáva nyuszik élnek tovább...


Egessz pontosan, mit jelent a felelmet kelto ruhazat, megjelenes, stb. Egyaltalan mikor beszelunk felelem keltesrol?

Legjobb válasz: Egész pontosan senki sem tudja szerintem, de ha megint meglátom az utcában azt a 8 tagú cigánybandát (aminek a tagjai még nincsenek 18 évesek, de nap mint nap lopkodnak a suli helyett) ugyanolyan színû farmerban vagy felsõben sétálgatni, egybõl hívom a sündõrséget.

Egész pontosan senki sem tudja szerintem, de ha megint meglátom az utcában azt a 8 tagú cigánybandát (aminek a tagjai még nincsenek 18 évesek, de nap mint nap lopkodnak a suli helyett) ugyanolyan színû farmerban vagy felsõben sétálgatni, egybõl hívom a sündõrséget.
Van egy olyan erzesem, h lesznek meg itt eloallitva emberek meg Mickey Mouse-os felso miatt is.
Batman jelmez.
Egybõl megyek és feljelentek minden rendõrt mert félelmet kelt bennem az egyenruhájuk. Ezt a szart nem lehet pontosan megmondani, szerintem értelme sincs...
Azon gondolkoztam, hogy ha a azok a masírozók nem nem egyenruhában, hanem bohócruhában vonulgatnának a jövõben, akkor letartóztatnák õket félelemkeltés miatt ?
"Olyan ruházatot visel valaki, ami másokban félelmet kelt." <-- baxuss, Ha ez nem gumiszabály akkor mi? Ha a szomszéd/tanár/taxis/cigány/rendõr ruhája félelmet kelt már hívhatom a rendörséget (ügyészséget)?
Olyan ruházatot visel valaki, ami másokban félelmet kelt. Pontosan ezt jelenti.
Bennem félelmet kelt a politikusok szokott viselete. Akkor most letartóztatják õket? Bennem félelmet kelt a sünök egyenruhája. Akkor most bíróság elé vezetik õket? És félelmet kelt bennem a penny-s eladók egyenruhája. Akkor most börtönbe velük? Ez baromság.

Gyermekem (3, 5 éves kislány) minden éjjel felébred és ha nem vagyunk mellette akkor sír. Napközben nem mer egyedül maradni.1 hónapja betörtek otthonunkba, és látta az édesanyján a stresszt és a félelmet. Mit tegyünk, mennyi idő múlva várható javulás?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem ártana elmenni egy pszichológushoz. Ez elég komoly gond! Fel kell benne oldani a félelmet. Addig pedig sztem aludj vele. Nagyon sajnállak Benneteket! :(

Lehet, hogy nem ártana elmenni egy pszichológushoz. Ez elég komoly gond! Fel kell benne oldani a félelmet. Addig pedig sztem aludj vele. Nagyon sajnállak Benneteket! :(

Mien hangnak felel meg a zongorán a gitáron lévo D G A HM EM A7?

Legjobb válasz: He? Ezek akkordok akarnak lenni gondolom. Mégis milyen hangnak felelnének meg az akkordok? Nyilván semmilyennek, ugyanolyan akkordoknak felelnek meg...

He? Ezek akkordok akarnak lenni gondolom. Mégis milyen hangnak felelnének meg az akkordok? Nyilván semmilyennek, ugyanolyan akkordoknak felelnek meg...

Miért lehet az, hogy nem tudok nemet mondani? Főleg férfiaknak. Van bennem egy félelem, hogyha nemet mondok, nem akarom oda adni magam akkor nem kellek neki. Ez a félelem tönkre teszi a komolynak induló kapcsolatokat is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Nincs önbizalmad. Túlságosan meg akarsz felelni a másik félnek. Nyugodtan mondj nemet. Ha valakinek ezért nem kellesz, megtudtad milyen ember.

Nincs önbizalmad. Túlságosan meg akarsz felelni a másik félnek. Nyugodtan mondj nemet. Ha valakinek ezért nem kellesz, megtudtad milyen ember.
Nincs, vagy kevés az önbecsülésed. Vigyázz, mert így jogos lesz, ha még nem az, a félelmed. Használd az eszedet is.
Próbáld meg végig gondolni a beszélgetéseket és ha úgy érzed és látod hogy csak a tested kell neki akkor inkább hagyd a fenébe.Az ilyen típusú fiúk hatás vadászok és pontosan a kis önbizalmú lányokra hajtanak.Egy normális egoval rendelkezõ csaj szóba sem állna vele.
A kérdező hozzászólása: de hogy lehet megállapítani elsõre hogy ki mit is akar tõlem?
Úgy hogy megismered. Idõ kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk erõsen szelektálok aki nem tetszik azt hamar ejtem de ha már nekem is tetszik a fiú úgy nehezebb a helyzet..
Pont a visszautasítással deríthetnéd ki, hogy kinek mennyire vagy fontos.
A kérdező hozzászólása: De ha valakit vissza kéne utasítani, úgy érezném, hogy valamit kihagyok, elszalajtok egy lehetõséget.

Mi a különbség a félelem és az izgalom között?

Ugye dobog a szívünk nagyon gyorsan mindkét esetben...ezen kívül még mi?

Legjobb válasz: Ezek szerint még nem élted át õket... Mondjuk ha fiú vagy, és izgalomba jössz egy lánytól, akkor feláll a farkad, ha félelembe, akkor lekonyul. Ezt viszonylag jelentõs különbségnek mondanám.

Ezek szerint még nem élted át õket... Mondjuk ha fiú vagy, és izgalomba jössz egy lánytól, akkor feláll a farkad, ha félelembe, akkor lekonyul. Ezt viszonylag jelentõs különbségnek mondanám.
A kérdező hozzászólása: közbe kicsit gondolkoztam, hogy amikor izgulunk(pl beszelunk csajjal, vagy a vizsga elott) akkor a sziv a fejbe pumpalja a vert. ha pedig felunk(pl futunk egy dinoszaurusz elol) akkor a szivunk a combunkba pumpalja a vert, hogy sokkal gyorsabban tudjunk futni, ilyenkor ugye az arcunk teljesen kifeheredik. szerintetek is igyvan?
Gondolom más hormonok is termelõdnek. Mert azé a különbség érezhetõ, szó szerint. Bár nem olvastam még sehol róla. Egyébként félelemkor is pumpál az agyba, ész nélküli rohanás nem biztos hogy segít, használni kell azt is... pl olvastam olyat hogy halálközeli állapotban azért "pörög le az életünk a szemünk elõtt" mert infót keres magának mit tehetne hogy megússza... ez így hülyén hangzik mondjuk, de nem pontosan idéztem.
Az elsõ vagyok. Így már érthetõbb a kérdésed. Hát ha utánaolvasol az agymûködésnek, keresd meg az amigdala szerepét. Ez az agynak az õsi része, amelyik veszélyhelyzet esetén ösztönös menekülésre vagy támadásra késztet, mielõtt gondolkodni kezdhetnél. Ez iszonyú gyorsan magy. De félelem és félelem között nagy különbség van, nem mindegy, hogy épp megtámad egy dinoszaurusz, vagy két hétig félsz egy vizsgától.
Ha izgulsz, nem feltétlen félsz. Ha félsz, általába izgulsz is.

1 vaníliarúd mennyi vaníliának felel meg? Mi a különbség az ír whiskey és a sima whiskey között?

Legjobb válasz: 1 vaníliarúd 1 vaníliarúdnak felel meg. Vagy pontosítsad a kérdésed. Az Ír whisky és a sima viski között pedig az a különbség, hogy az egyik eredeti ír, a másikat pedig bárhol gyárthatják. Márkák szerint más az íze.

1 vaníliarúd 1 vaníliarúdnak felel meg. Vagy pontosítsad a kérdésed. Az Ír whisky és a sima viski között pedig az a különbség, hogy az egyik eredeti ír, a másikat pedig bárhol gyárthatják. Márkák szerint más az íze.
1 rúd vanilia kb 1 csomag vaniliáscukor Az ír whiskey márka, ez olyan kérdés, hogy mi külnbség a Szürkebarát és a sima bor között.
Ha süteményhez kell az ír whisky és nem akarsz 4-5 ezret költeni rá, akkor nem feltétlenül kell, jó lesz helyette a legolcsóbb skót (scotch) is (2-3e között). Elég kevés receptet tudok elképzelni, ahol kidomborodna ez a különbség, még házi Bailey's-ben sem lehet észrevenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!