Találatok a következő kifejezésre: Mi a ezzel a kérdéssel, miért (57 db)

nemtom...
A kérdést azért tesszök fel mert a kiváncsiság vezérel de sok mindentõl lehet a válaszolás meg azért mert jol esik ha azt irják h köszi a vlaszt hasznos volt:D
Nem fogok válaszolni. Na erre mit lépsz? ;)
A kérdező hozzászólása: most válaszoltál ;)
válasz: Mert iszonyatosan hülyék vagyunk!!!!!!

Egy veszekedésben mit jelenthet ez a kérdés? "Nem értem, miért ilyen fontos ez neked? "

Egy ideje ekkora hülyeség miatt megy a veszekedés és kíváncsi vagyok a külső emberek véleményére. Köszi

Legjobb válasz: Nem emiatt megy a veszekedés, hanem ezzel utalnak arra, ami miatt megy a veszekedés.

Nem emiatt megy a veszekedés, hanem ezzel utalnak arra, ami miatt megy a veszekedés.
szerinted ezt mi honnan szüljük meg neked?
A kérdező hozzászólása: A veszekedés egyik partnerének az jött le ebbõl, hogy semmi köze a másik dolgaihoz. Szerintem hülyeség hogy ezen veszekednek és csak arra voltam kíváncsi másnak is ez jön-e le. Azért köszi viszont egy két véleményre kíváncsi lennék még :)

Hát mi biológiából kaptuk ezt a kérdést: Miért esküsznek a mohamedánok a próféta szakállára?

nem nagyon tudom, mi köze ennek a biológiához, nem sok mindent találtam róla így szeretnék segítséget kérni tőletek.

Legjobb válasz: http://galeriafodraszat.tetudod.hu/erdekessegek/tortenet/ A haj filogenetikailag (származástanilag) fontos szerepet tölt be az emberiség történetében. Védte a fejet a naptól, megakadályozta a nap okozta bõrrák kialakulását. Védett a hidegtõl és óvta a fejet a fizikai hatásoktól. Sok legenda is fûzõdik hozzá. Pl. a bibliai Sámson rendkívüli ereje hosszú hajában rejlett. A mohamedánok, a Próféta szakállára esküsznek. Náluk a szakáll érintése halálos sértés. Nagy bánat, gyász esetén a zsidók megtépik saját szakállukat. A rómaiak közül csak a szabad emberek hordhattak szakállt, a rabszolgák nem. A középkorban az összenõtt szemöldök boszorkányság biztos jele volt. A keresztények a haj lenyírását az alázat jelének tartották, ezért viseltek a szerzetesek a fejbúbon kör alakban kiborotvált tonzúrát. A legenda szerint a bakó Hunyadi László fejét, a hosszú haja miatt, csak negyedszerre tudta lecsapni. A mai kor embere inkább esztétikai szempontból tartja fontosnak az egészséges hajat. Voltak személyek, akik körül egész legenda alakult ki. Gondoljunk csak 1. Ferenc József tragikus sorsú feleségének, Sziszinek hajkoronájára. A hajának napi ápolása 3 órát jelentett, a mosás és egyéb beavatkozásokat nem is említve. http://hu.wikipedia.org/wiki/Filogenetikus_rendszertan http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91rzet http://hu.wikipedia.org/wiki/Haj Én erre tippelek, szóval talán ebbõl hozta ki.... de úgy gondolom hogy az elõtörténete az órának, a felmerült témának, azokból lehetne igazán kihámozni, de így ennyi információval ennyire tudok következtetni.... Amiket belinkeltem hirtelen a guglin kerestem a szürzetrõl, hajról... ezekrõl órákat, napokat lehet olvasni, tehát ez a téma még talán a kültakarónál is megengedett volt, de akár a genetikánál, vagy evolúciónál, vagy esetleg a pszichológiai aspektusainál (hormonoknál, azok hiányáról, túltermelésérõl) ezeknél megjelenhet.

http://galeriafodraszat.tetudod.hu/erdekessegek/tortenet/ A haj filogenetikailag (származástanilag) fontos szerepet tölt be az emberiség történetében. Védte a fejet a naptól, megakadályozta a nap okozta bõrrák kialakulását. Védett a hidegtõl és óvta a fejet a fizikai hatásoktól. Sok legenda is fûzõdik hozzá. Pl. a bibliai Sámson rendkívüli ereje hosszú hajában rejlett. A mohamedánok, a Próféta szakállára esküsznek. Náluk a szakáll érintése halálos sértés. Nagy bánat, gyász esetén a zsidók megtépik saját szakállukat. A rómaiak közül csak a szabad emberek hordhattak szakállt, a rabszolgák nem. A középkorban az összenõtt szemöldök boszorkányság biztos jele volt. A keresztények a haj lenyírását az alázat jelének tartották, ezért viseltek a szerzetesek a fejbúbon kör alakban kiborotvált tonzúrát. A legenda szerint a bakó Hunyadi László fejét, a hosszú haja miatt, csak negyedszerre tudta lecsapni. A mai kor embere inkább esztétikai szempontból tartja fontosnak az egészséges hajat. Voltak személyek, akik körül egész legenda alakult ki. Gondoljunk csak 1. Ferenc József tragikus sorsú feleségének, Sziszinek hajkoronájára. A hajának napi ápolása 3 órát jelentett, a mosás és egyéb beavatkozásokat nem is említve. http://hu.wikipedia.org/wiki/Filogenetikus_rendszertan http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91rzet http://hu.wikipedia.org/wiki/Haj Én erre tippelek, szóval talán ebbõl hozta ki.... de úgy gondolom hogy az elõtörténete az órának, a felmerült témának, azokból lehetne igazán kihámozni, de így ennyi információval ennyire tudok következtetni.... Amiket belinkeltem hirtelen a guglin kerestem a szürzetrõl, hajról... ezekrõl órákat, napokat lehet olvasni, tehát ez a téma még talán a kültakarónál is megengedett volt, de akár a genetikánál, vagy evolúciónál, vagy esetleg a pszichológiai aspektusainál (hormonoknál, azok hiányáról, túltermelésérõl) ezeknél megjelenhet.
mert akkor nem a saját szakállukra dolgoznak
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Valaki meg tudná magyarázni, hogy mi történt ezzel az oldallal, miért nem jelenik meg a kérdés, miért ismétlődnek 5 napja feltett kérdések újra meg újra?

Legjobb válasz: amire nem érkezett még válasz, azt rakják felülre azt hiszem. a szürke kérdõjelesek régebbiek, azok vannak felül. az új kérdés ezek után jön, és kék kérdõjeles. tehát megjelenik.

amire nem érkezett még válasz, azt rakják felülre azt hiszem. a szürke kérdõjelesek régebbiek, azok vannak felül. az új kérdés ezek után jön, és kék kérdõjeles. tehát megjelenik.
Azért, mert most van egy új funkció.Miszerint, ha nem kaptál, vagy nem kielégítõ választ kaptál egy-egy kérdésedre, akkor azt újra elõre helyezheted.
Elõre tudod rakatni a kérdésedet, ha nem kaptál rá kielégítõ választ. Ezt írja, ha megnézed az általad feltett kérdéseket: "Szeretnéd, hogy a kérdésed a kategórialista elejére kerüljön, mert nem kaptál még rá kielégítõ választ? Ha eltelt 36 óra azóta, hogy utoljára választ kaptál a kérdésre, akkor itt egy linket találsz, amire kattintva kérdésed újra legelõre helyezheted. A kérdés addig a kategóriáján belüli kérdéslista élén fog szerepelni, amíg el nem telik 36 óra, vagy a limitált kiemelt hely miatt más felhasználók kérdései ki nem szorítják onnan. (Utóbbi esetben sem tudod majd 36 órán át újra kiemelni kérdésedet, vagy másikat ebbõl a kategóriából.)"
Nem tudom, de engem is érdekelne!!!!!!
Én sem tudom, de kissé bezavar...
Ha felteszel egy kérdést, és 24 órán belül nem kapsz rá kielégítõ választ, akkor tudod kérni, hogy ismét felülre kerüljön, hátha más újra olvassa, és válaszol neked.
Sziasztok! Ha kiírtok egy kérdést alatta megjelenik ez a felirat: Szeretnéd, hogy a kérdésed a kategórialista elejére kerüljön, mert nem kaptál még rá kielégítõ választ? Ha eltelt 36 óra azóta, hogy utoljára választ kaptál a kérdésre, akkor itt egy linket találsz, amire kattintva kérdésed újra legelõre helyezheted. A kérdés addig a kategóriáján belüli kérdéslista élén fog szerepelni, amíg el nem telik 36 óra, vagy a limitált kiemelt hely miatt más felhasználók kérdései ki nem szorítj ák onnan. (Utóbbi esetben sem tudod majd 36 órán át újra kiemelni kérdésedet, vagy másikat ebbõl a kategóriából.) Nos itt keresendõ a probléma forrása. Van aki olyan kérdést is kirak újra amire jött nagyon sok válasz, azt nem értem miért, de az nem rossz, hogy egy régi olyan kérdést kirakhatsz újra amire senki nem válaszolt.

Tudnátok ezekre a kérdésekre válaszolni nekem? (történelem) Miért pont 1849. okt.6-án végezték ki az Aradiakat? És mikor kezdődöt és lett vége a 2. bécsi forradalomnak?

Legjobb válasz: Szerintem az elsö az nagyon hülye kérdés.Akkor értek rá kivégezni.Miért ne végezték volna ki öket az nap?Ha május 11-én lett volna a kivégzés,akkor most azt kérdeznéd,hogy miért pont akkor.A másodikra csak annyit tudok mondani,hogy oda kellett volna figyelni az órán.Mellesleg Google!!!

Szerintem az elsö az nagyon hülye kérdés.Akkor értek rá kivégezni.Miért ne végezték volna ki öket az nap?Ha május 11-én lett volna a kivégzés, akkor most azt kérdeznéd, hogy miért pont akkor.A másodikra csak annyit tudok mondani, hogy oda kellett volna figyelni az órán.Mellesleg Google!!!

Nem tudom, hova illik ez a kérdés. Mit csináljak, hogy képes legyek konfrontálódni? Miért okoz fizikai szenvedést, ha valakivel vitába keveredek?

Legyen az számomra idegen ember, vagy barát, ismerős, a szüleim, akárki, ha vitába keveredek, izzad a tenyerem, remeg a hangom, szorít a mellkasom, nem tudok épkézláb mondatokat alkotni, pedig nagyon kommunikatív és elég értelmes ember vagyok. De ilyen típusú stresszhelyzetben leblokkolok, nem jut eszembe semmi, épp ezért általában alulmaradok a vitában, sőt fel se igazán fogom, csak utólag. Tipikus: "ezt kellett volna mondanom" lesz belőle, amikor van lehetőségem megbeszélni valakivel, vagy magamban átgondolni. Mindig tudom, mi lett volna a jó mondat, helyes érv, stb, de olyan szinten begörcsölök közben, hogy véletlenül se tudnám kivágni magam. Nagy vizsgarutinom van, stresszhelyzetben teljesítek a legjobban (nyelvvizsgán, jogsis vizsgákon, egyetemen, felelés közben, prezentáció tartásakor). Sosem gond. El tudom adni magam. De ha VITA, VESZEKEDÉS van, egyet nem értés, amikor olyan érzésem van, haragszanak rám, vagy én nekem van elegem és kimondom, húúúú...nem tudom miért, de teljes K.O. vagyok. Hogyan küzdjem ezt le? Miért van ez? Voltatok már így?

Legjobb válasz: Ja és, kihagytam: utólag ezen eszem magam sokáig, a vita komolyságától függõen. Vajon igaza volt a partneremnek, akivel konfrontálódtam? Mit kellett volna mondanom? Miért csinálta ezt? Hol puffogok, hol szomorkodok rajta. És persze mindenkinek elmesélném legszívesebben, és élvezettel fortyognék a levemben még jó sokáig, de inkább próbálom elfelejteni. És ez sem megy könnyen. Tehát ha nem is kerekedek felül érzelmileg egy ilyen helyzeten, mit tegyek, hogy legalább utólag legyintve simán elengedjem az élményt és ne kattogjak rajta napokat?

A kérdező hozzászólása: Ja és, kihagytam: utólag ezen eszem magam sokáig, a vita komolyságától függõen. Vajon igaza volt a partneremnek, akivel konfrontálódtam? Mit kellett volna mondanom? Miért csinálta ezt? Hol puffogok, hol szomorkodok rajta. És persze mindenkinek elmesélném legszívesebben, és élvezettel fortyognék a levemben még jó sokáig, de inkább próbálom elfelejteni. És ez sem megy könnyen. Tehát ha nem is kerekedek felül érzelmileg egy ilyen helyzeten, mit tegyek, hogy legalább utólag legyintve simán elengedjem az élményt és ne kattogjak rajta napokat?
Talán jó megoldás lenne, ha kitalálnál egy rövid, frappáns, "alternatív" választ, ami bármilyen vita alkalmával bevethetõ és nem lehet különösebben belekötni sem.Ezt "bemagolod", megjegyzed és ha vita van, csak kimondod és lelépsz.Ilyen mondat például a "NA ÉS?!"Ha valaki beléd köt és félvállról odavetsz egy naést, aztán indulsz tovább, mint aki jól végezte dolgát, azzal nem igazán tud a másik mit kezdeni, nem tud belekapaszkodni, leginkább csak magára hagyva dühöngeni a reakciódon. Ráadásul rövid mondat, könnyû megjegyezni és mindenre rávágható.Esetleg ha ez a mondat nem válna be, akkor "A viselkedés téged minõsít"-mondat lesajnáló pillantás kíséretében már biztos hatni fog. Ha olyan emberrel kerülsz egy légtérbe, akirõl sejted, hogy konfliktusod lehet vele, ennek a két mondatnak a bevetésére elõre készülj fel.
Jó beszólás még a "Nem vagy a vitapartnerem!".
1. Hány éves vagy? 2. Fiú vagy, vagy lány? 3. Volt a múltban nagyon rossz élményed a vitázással kapcsolatban? Volt már olyan, hogy egy konfrontáció során valami nagyon rossz történt veled, vagy nagyon rossznak élted meg?
A kérdező hozzászólása: 26 éves nõ vagyok, és világéletemben így éltem meg a vitahelyzeteket, tehát az összes egy óriási negatív élmény :)

Minek kell lepontozni? Mire jó ez a pontozunk mindenkit agyba főbe? Miért nem csak a kérdés kiírója pontozhat?

Feltesznek egy kérdést én az én tudásom,gondolásom szerint próbálok hasznos tanácsot adni.Erre lepontoznak!!!Mire fel???Mert nem értenek velem egyet??pl:Gyereket vegyem ki ha sír az ágyból vagy hagyjam??Írtam én szoktam kicsit sírni hagyni..nem árt az neki...erre lepontoztak...De miért?2 gyerekem van szoktak nyekeregni az ágyukban ha épp főzök vagy más dolgom van és élnek!!!Nem sírósak,boldog mosolygós gyerekek!!!

Legjobb válasz: Szerintem ezen az oldalon nem feltétlen kell törõdni azzal, ki hány százalékban hasznos válaszokat ad. Velem is elõfordult már, hogy kultúráltan leírtam a véleményemet, és lepontoztak. :S Sajnos itt az emberek nem aszerint nézik a válaszodat, hogy mennyire volt hasznos, vagy mennyire a kérdésre válaszoltál, hanem aszerint, mennyire tetszik nekik és mennyire értenek vele egyet. :/

Szerintem ezen az oldalon nem feltétlen kell törõdni azzal, ki hány százalékban hasznos válaszokat ad. Velem is elõfordult már, hogy kultúráltan leírtam a véleményemet, és lepontoztak. :S Sajnos itt az emberek nem aszerint nézik a válaszodat, hogy mennyire volt hasznos, vagy mennyire a kérdésre válaszoltál, hanem aszerint, mennyire tetszik nekik és mennyire értenek vele egyet. :/
Kapcsolatot szeretne. Ha furcsán néz utánad, azt jelenti tetszel neki - tehát testi kapcsolatot mindenképp szeretne.
A kérdező hozzászólása: Jó de mit tegyek?
Ha neked is tetszik, tudasd vele. Aztán lépni fog. Ha meg nem, te is léphetsz.
A kérdező hozzászólása: De félek a visszautasítástól. Mert az kicsit ciki lenne.

S. O. S Szabó Magda Abigél c. könyvéből vannak ezek a kérdések: 1. Miért kiáltott rá Kőnig Vitayra? 2. Mit küldött MImó néni Vitaynak? 3. Mi az iskola jelmondata? 4. Gyűjtsd ki az Árkodi ellenálló eddigi tetteit!

Legjobb válasz: 2. Mimó néni Vitaynak házi süteményeket küldött. 4. Összefirkálta az egyik a városban lévõ szobrot, akkor a vonatállomásra is felfirkálta a falra, hogy "Nem, nem, soha!" (ez a 2. világháború idején vált az ellenállók jelmondatává) 9. Utolsó napján Gina mindenkihez kedves volt, Tormának adta az elrejtett csecsebecséit (a rúzst, a púdert, stb) Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de amúgy van belõle film is, azt meg tudod nézni most este.

2. Mimó néni Vitaynak házi süteményeket küldött. 4. Összefirkálta az egyik a városban lévõ szobrot, akkor a vonatállomásra is felfirkálta a falra, hogy "Nem, nem, soha!" (ez a 2. világháború idején vált az ellenállók jelmondatává) 9. Utolsó napján Gina mindenkihez kedves volt, Tormának adta az elrejtett csecsebecséit (a rúzst, a púdert, stb) Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de amúgy van belõle film is, azt meg tudod nézni most este.
Miért kell egy nap alatt elolvasni? Ma mondták meg, hogy holnapra kell? Vagy eddig lusta voltál? Hát, akkor most állj neki szépen és eljutsz, ameddig tudsz. hajrá!
A kérdező hozzászólása: 5. Milyen stokások fûzõdnek András estéihez? 6. Miért volt hideg a templomban? 7. Hogyan üzent Kuncz Feri Ginánsk? 8. Kik segítettek a találkozónál? 9. Hogyan viselkedett az utolsó napján Gina? 10. Mibõl tudjuk meg hogy az ellenálló és Abigél egy személy? 11. Mennyi idõre fizette ki az internátusi díjat Vitay tábornok? 12. Miben egyezett meg az apuka Thorma Gedeonnal? 13. Ki Abigél?
Olvasd el :( Az egyik legjobb lányregény.
A kérdező hozzászólása: De 1 nap altt nem tudom :( Légyszíves segíts ! <3
Kõnig Abigél.
A kérdező hozzászólása: Kösz ez az egy amit én is tudtam csak kiírtam :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm ;3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!