Találatok a következő kifejezésre: Mi a ezzel a (46394 db)

Oxitocin+ burokrepesztés! Mik a tapasztalatok? Félek mert ez vár rám! 41+6 hetes vagyok és ha 2 nap múlva sem indúl magától ez a 2 "csodás" dolog fog történni. Mire számítsak? Nem akarok tágúlni és ezért ez a beavatkozás.

Legjobb válasz: a burokrepesztés:semmit nem érzel kellemes meleg viz fog ellepni.:) oxitocin:na az kicsit kemény,de hatásos és gyorsan kitágulsz(meg van a baba).én 4hete szültem igy.sajdnos fent repedt meg a burok és nem jöttek fájások.3kor kaptam oxitocint és fél 9re megvolt a pici lányom.edát kérj!!!az szuper.én a nélkül nem birtam volna.sok sikert!!

a burokrepesztés:semmit nem érzel kellemes meleg viz fog ellepni.:) oxitocin:na az kicsit kemény, de hatásos és gyorsan kitágulsz(meg van a baba).én 4hete szültem igy.sajdnos fent repedt meg a burok és nem jöttek fájások.3kor kaptam oxitocint és fél 9re megvolt a pici lányom.edát kérj!!!az szuper.én a nélkül nem birtam volna.sok sikert!!
Nekem szivárogni kezdett a magzatizem, fájás semmi, fél 6-kor burokrepesztés, továbbra sem voltak fájások, így fél 8-kor oxitocint kötöttek be, aminek adagját szép lassan emelték, így a fájásaim is folyamatosan erõsödtek. Az utolsó 3 óra fájt nagyon, így 3:10-kor megszületett a kisfiam.
Nekem szivárgot a magzatviz, oldal repedt meg a burok, nem sürüsödtek, erõsödtek a fájások.15:30-kor burkot repesztett a doki, oxitocint kaptam, na az begyorsitotta a dolgokat két óra mulva már tolófájásaim voltak, szivtam a gázt rendesen :) , 18:10-kor meglett a lányom.
nekem az indítás napja elõtti este indult meg a szülés :) megijedt a gyerkõc biztos a burokrepesztés maga nem fáj, csak utána begyorsulnak és erõsödnek a fájások - de hát ez a cél, így gyorsabban meglesz a baba az elsõ fájástól számítva 6 óra alatt lett meg a fiam (nem tudom, hogy attól-e vagy magától is megindult volna, de nekem a mellbimbóstimulálás után pár órával indult be a szülés - itt olvastam, hogy az is természetes szülésindító - zuhanyozás közben pár percig határozottan, de nem durván dörzsölni kell a mellbimbókat)
Nálam is szükség volt mind a kettõre. Véres folyásom volt, és a doki nem látta már a magzatvizet, így muszály volt gyorsítani. Az oxitocin rögtön hatott, egybõl 3 perces fájások lettek, amik egyre inkább erõsödtek. Szerencsére nagyon gyorsan tágultam. A doki burkot is repesztett, az tényleg nem kellemetlen, csak folyik a meleg víz. Kisfiam 6 óra vajúdás után született meg. Életem legszebb emléke, bármikor szülnék újra.
Nekem több ismerõsöm úgy járt, hogy tudták, hogy 2 nap múlva megindítják a szülést és riadalmukban másnap megszültek :) A burokrepesztést nem éreztem, pedig nekem mondta a doki hogy alig tudta elcsípni, az oxitocin az tényleg hatásos, csak az volt a bökkenõ, hogy kb. 10 percig csepegett mire észrevettük hogy a lányom szíve lelassult tõle. De ez a kevés idõ is elég volt ahhoz, hogy meginduljon a tágulás. Könnyû szülést neked:)
szia!Nekem is repesztették a burkot, bár már elõtte is voltak fájásaim, de nem tágultam.Hát az szerintem semmilyen, se nem kellemetlen, se nem fáj.Az oxitocin engem nagyon megkínzott, nem kaptam érzéstelenítõt(nem is merült fel ez a lehetõség valamiért) és így is másfél óráig tolófájásaim voltak. De nekem mondjuk maga szülés nem jó élmény, csak a baba:) Csak beindulnak nálad a dolgok:) Kitartás!
A burokrepesztéssel csak segít a doki, sztem. 12 után burkot repesztett a doki 13:20-kor megszületett a baba. Oxitocint nem kaptam nekem már voltak fájások meg minden.
Én vok a2. és most olvasom az elsõt és mások a tapasztalataim. Nekem nem volt gáz. Kellemetlen de a szülési fájásokkal nem lehet összehasonlítani.Én sem tágultam, végül császár lett.
A burkot muszáj? Nem elég az ot? nekem az volt. Hétfõn reggel ot, egy órán át, enyhe fájások, aztán kedden hajnalban beindult a szülés.Burok repesztésrõl nem volt szó. Általában az ot elég. Általában!!Drukkolok!
A kismama szülni ment???:)

Mi a teendő akkor, ha a COD 7 a Black Ops-ot újra telepítettem és a regisztrációs kód beírása után azt írta a rendszer, hogy ezt korábban már aktiválták és nem hagyja feltelepíteni a játékot? A játék boltban vásárol és a kódot én aktiváltam korábban.

Legjobb válasz: Ugyanarra a felhasználóra próbálod telepíteni?Ha igen, írj nekik egy levelet, melyben leírod mi történt.Ha lehet, küldj egy fotót a kódról és rajta a felhasználóneveddel illetve a jelszóval egy cetlin.Nekem ezt kérték ilyenkor.

Ugyanarra a felhasználóra próbálod telepíteni?Ha igen, írj nekik egy levelet, melyben leírod mi történt.Ha lehet, küldj egy fotót a kódról és rajta a felhasználóneveddel illetve a jelszóval egy cetlin.Nekem ezt kérték ilyenkor.

Mit jelent ez a kérdés? Én kapok vagy nekem kell fizetni díjat? During the training period you will be paid daily.

During the training period you will be paid daily.

Legjobb válasz: sztem mivel "you will be paid" azt jelenti, ki leszel fizetve... az egész: az edzés/képzés ideje alatti órán(alkalommal) minden nap ki leszel fizetve. áhh vágom. gondolom ilyen munkaképzésen vagy. tehát ez olyan már mintha dolgoznál, csak be leszel avatva, mit hogy kell csinálni. tehát ez is munkának számít, ergo te kapsz pénzt ;)

sztem mivel "you will be paid" azt jelenti, ki leszel fizetve... az egész: az edzés/képzés ideje alatti órán(alkalommal) minden nap ki leszel fizetve. áhh vágom. gondolom ilyen munkaképzésen vagy. tehát ez olyan már mintha dolgoznál, csak be leszel avatva, mit hogy kell csinálni. tehát ez is munkának számít, ergo te kapsz pénzt ;)

Mit jelent ez a szó? Facebookon már sokszor találkoztam ezzel : JHF ez mit jelent?

Legjobb válasz: Jó Ha FIgyelünk? =S de akár ez is lehet XDDD Jewish Healthcare Foundation

Jó Ha FIgyelünk? =S de akár ez is lehet XDDD Jewish Healthcare Foundation

Mit jelentenek ezek a szavak &It, & ezeket Myvipen szokták kiírni, de mit jelentenek?

Pl:Fénykép album címnek is kiírják!

Legjobb válasz: ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

Mire szolgál ez a program gond ha letőrlöm? Microsoft visualc++2010 valamint microsoft net keretrendszer és microsoft net fajework ezek mire jok?

Legjobb válasz: nem hinném hogy jó ötlet ha letörlöd..valamelyik programokhoz ezek elengedhetetlenek hogy mûködjenek

nem hinném hogy jó ötlet ha letörlöd..valamelyik programokhoz ezek elengedhetetlenek hogy mûködjenek

Mit jelenthet ez a gyerekkori rémálmom?

Nem tudom miért most jutott ez eszembe, de tudni akarom régen még kis koromban mért álmodtam ezt. Nem emlékszem már annyira mivel régen volt, de úgy kezdődött hogy egyedül sétáltam haza az iskolából sötétben éjszaka, senki nem volt az utcán csak én, és a suli mellett van egy kis pici erdő, tisztán emlékszem hogy mennyire rettegtem, és valamiért próbáltam sietni haza de nem ment, alig haladtam, mintha ilyen súlyok lettek volna a lábaimon. aztán lassan elértem az utcánkig, és ahogy mentem észrevettem hogy egy száguldó kocsi megy a mi házunk irányába és két gonosz emberi alak ül benne engem bámultak és nevettek. Nagyon féltem, aztán haza értem és a házunk más volt mint a valóságban és egy szobában ült az egész családom, engem vártak. Én is leültem közéjük és olyan furcsák voltak, mintha nem is ők lettek volna, olyan gonoszak voltak, és még mindig féltem. Aztán szerencsére fel ébredtem.

Legjobb válasz: Ez természetes :) hogy vannak rémálmaink. Ami nagyobb kérdés hogy mi okozza.... Mikor felébrettél nem észleltél valami furcsaságot???

Ez természetes :) hogy vannak rémálmaink. Ami nagyobb kérdés hogy mi okozza.... Mikor felébrettél nem észleltél valami furcsaságot???
A kérdező hozzászólása: igazából már nem emlékszem, ennyi ami megmaradt
Pedig jó lenne megtudni mert ha egy szellem okozta a negatív energiát az nem valami jó..

"Chu wan me to leave then take it down" mit jelent ez a mondat? Nem értem.

angol

Legjobb válasz: gondolom You want me to leave... akar lenni, csak igénytelenül írta az illetõ. Szövegkörnyezet nélkül meg nemigen tudom hogy mit jelent, valami olyasmi, hogy "azt akarod, hogy elmenjek és aztán levegyem" (mit, honnan? na ezt ebbõl nem tudni)

gondolom You want me to leave... akar lenni, csak igénytelenül írta az illetõ. Szövegkörnyezet nélkül meg nemigen tudom hogy mit jelent, valami olyasmi, hogy "azt akarod, hogy elmenjek és aztán levegyem" (mit, honnan? na ezt ebbõl nem tudni)
Lehet, hogy repülõt kell leterítenie egy bazokával.

Mikor tudta ezeket a babád?

Mikor tudott mutatni a tárgyakra?Pápát integetni?Megmutatni hol a szája, a szeme stb..

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne, 8 hónaposan mi még ezeket nem tudjuk, és azt sem, hogy lehetne megtanítani.

Ez engem is érdekelne, 8 hónaposan mi még ezeket nem tudjuk, és azt sem, hogy lehetne megtanítani.
Ezeket a kisbaba egy éves kora körül tudja. Sokat kell beszélni hozzá ilyeneket, hogy ez te orrod ez az anyu orra ez mama orra és hol a te orrod és meg piszkálod kicsit a nóziját és mosolyogni fog.Meg érti. A pápá amikor te mozgatod a baba kezét...pápá.és szép lassan megtanulja. Persze nem egyszerre. Ahogy kezdi a tárgyakat a kezébe venni és nyúl értük mondani kell neki, hogy itt a maci , vagy akármi.. 1 éves elmúlt kisbaba, már egytagú szavakat gügyög, ilyent baba, mama, pápá. sokszor elmondja hogy babababa, és ez nagyon cuki, ahogy nyílik a kis tudata,
Olyan 9-10 hónapos kora körül kezdett el pápázni tudatosan, de elõtte is mindig mondtuk neki, ha búcsúztunk valakitõl, hogy pápá ...néni vagy bácsi és mutattuk neki, hogy kell integetni. Aztán egy nap kint ültünk anyóséknál a fõutcán és a kicsi mindenkinek nekiállt integetni válogatás nélkül :) )) Tárgyakra kicsit korábban már mutogatott, akkor is kérlelhetetlen fõnöki stílusban, nem az érdekelte mi micsoda, hanem hogy azonnal adjam oda, na ezt azóta is gyakorolná rendületlenül, ha hagynám :P. A szeme szája téma is e körül volt, úgy tanítottuk neki, mikor nyúlkált a szemünk szánk felé kukucsozásnál vagy evésnél, akkor mindig mondtam, hogy ez anya/apa szeme vagy szája vagy keze, öltözésnél pl ha dugjuk a kezét lábát a ruhába, mindig kérdezem, na hol a ... keze? és együtt nevetünk neki, ha elõbukkan a ruhából, így öltözni sem olyan nehéz vele. Most 14 hónapos és nemrég már el-eltalálta, melyik testrésze micsoda. A fület és a szájat még néha keveri, de az orrot, szemet lábat kezet már tudja és a két legfontosabbat a köldököt és a kukit ellenõrzi is minden adandó alkalommal :)
10, 5 hónapos, már tudja ezeket. pápát inteni, tapsolni kb 1 hónapja, a kutyusán megmutatja a szemét, orrát, fülét, kb. 1 hete. a kis mutatóujját is kb. 2 hete használja mutogatásra :)
9 hósan mutogatott. A kutya az vauvau, ha kérdezzük mit csinál a halacska, tátog, puszit ad, pápát 10 hósan intett elõször, tátát mondja és integet közben, a saját testrészeit nem mutatja, csak ha felé fordítom a kezét, de nekem tudja az arcomon a részeket. 13, 5 hós.
Ne rágd magad ezeken a kérdéseken, és ne hasonlítsd össze a babádat másokkal. Minden gyerek egyéni ütemben fejlõdik, és ebbõl még semmit nem lehet levonni a késõbbi képességeire nézve. Saját tapasztalatból mondom a legszebb hónapjaidat teszed tönkre, ha ezeken a kérdéseken görcsölsz. Zárójelben: ismerek egy ikerpárt, két kislány. Az egyik sokkal gyorsabban fejlõdött két éves koráig, mindent hamarabb csinált, most 13 évesen 80-as az IQ-ja. A másik nagyon le volt maradva, pl. csak másfél évesen indult el, most 120-as az IQ-ja.
A kérdező hozzászólása: Hû, de ügyes a babátok. Nos az én lányom 7és fél hónapos, de ilyeneket nem csinál még. Tanítom neki, de még csak figyel nagy szemekkel rám. Viszont nem sokáig érdeklem :) Szerintem az lehet a háttérben, hogy neki gyorsabb a mozgásfejlõdése és ezért maradt le ezekkel a dolgokkal.
Tárgyra kb 9 hós kora mutat, és mondja, hogy az-az, vagy ott-ott. Pápát 8 hós kora óta int. 7 hósan kezdett tapsolni és puszit dobni. Megmutatni az orrát, fejét/haját és a lábát tudja. 10 hós múlt.
Az én lányom is 8 hónapos múlt! Még õ sem mutat a tárgyakra, csak odanéz, ha kérdezem, hol van ez, vagy az! Pápát se integet, pedig már vagy 2 hónapja napjában 1000× mutatom neki! :) Viszont néha látom, mikor csinálom, hogy mozgatja az ujjait pápára, szerintem egyenlõre még csak megfigyeli és 1 váratlan alkalommal majd csinálni is fogja! :) Azt, h mije hol van, még nem tudja, szerintem olyan 1 évesen fogja tudni! De minden este fürdetésnél, törölközésnél végigmegyek a testrészeken és mondom, h ez a lábikód, popód, kezed, pocakod, hátad, arcod, stb... :)
Lányom most 8 hónapos, tárgyakra nem mutogat csak ránéz ha kimondom a nevét. Viszont integet, és megmutatja rajtam a fülemet, orromat, számat.
Pápt 9, 5 hós kora óta, amikor kedve van. Tapsolni 10 hós kora óta, azt imádja. Megmutatni hol a szája... hát itt még nem tartunk, szerintem 1 éves kora után.
Az én lányom 15 hónapos. Már régen integet pápát. Ha öltöztetem mondja, hogy tátá, ha kimegyünk az udvarra mondja, hogy papa és mutat a csirkékre. :D Az udvaron felismeri a sok papa között a kakast és mondja, hogy kuku. Ezeket kb egy hónapja csinálja, de már 10 hónapos korától ismeri a vau-vaut és mondja is neki, ugyanis szoba kutyunk van.
Ja és tapsolni meglepõen késõn kezdett, olyan egyéves kora körül, addig csak az én tenyerembe ütögette az övét, a sajátjával nem tapsolt, hiába mutattuk neki. Puszit még nem ad most sem, viszont cuppant a szájával, ha puszit kérünk :) Nagyon várom már az elsõ arcrapuszit, kereszlányom pl 10 hónaposan már simán nyomta arcra a cuppantóst.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!