Találatok a következő kifejezésre: Mi a ennek a Gerald (1 db)

Mi a címe ennek a Gerald Durrell könyvnek?

Egy lord kastélyába hív egy tudóst, hogy katalogizálja a könyvtárát. A tudós egy szobában talál egy tükröt,amib?l egy szörny néz vissza rá.Ujján ugyanolyan gy?r? van, mint a lordén. A tudós összetöri az összes tükröt a kastélyban, hogy ne tudjon átjönni a szörny a tükör túloldaláról. Azt hiszem,a végén holtan találják a lordot és a tudóst gyanúsítják és halálraítélik. Kicsit horroros.

Legjobb válasz: Gerald Durrel: A tükör a címe ennek az elbeszélésnek. A Piknik és egyéb kalamajkák címû könyvében található.

Gerald Durrel: A tükör a címe ennek az elbeszélésnek. A Piknik és egyéb kalamajkák címû könyvében található.
Volt egy testvére, Lawrence Durrell. Valószínûleg õ írta A sötét útvesztõ címû könyvet. Szerintem erre gondoltál.
Ez tuti nem Durrell könyv.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem ilyeneket szokott írni, de ezt biztos, hogy õ írta. A könyv úgy kezdõdik, hogy meglátogatja egy barátját és náluk tölt egy éjszakát. A barátja feleségének van egy kézirata, amit még egy rab írt a '40-es években, akit halálra ítéltek. És Gerald Durrell elolvassa. És a könyvben azt írja le, mirõl szól a kézirat.
Durrell, elnézést
A kérdező hozzászólása: köszi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Stephen King: Minden sötét, csillag sehol, c. kisregénykötetéről mi a véleményetek?

Kinek mennyire tetszett?

0

Szerintetek jó ez az alaptörténet, vagy nem érdemes komolyabban folytatnom? (Részletek lent)

A történet egy reneszánsz kori (kitalált) városban játszódik, és egy fiú életét meséli el, aki fiatal felszolgálóból válik híres hadvezérré a "mese" végére.

Minden úgy kezdődik, hogy a fogadóban, ahová felvették inasnak, talál egy titokzatos ládát, benne titkos iratokkal, egy pecsétgyűrűvel és egy tőrrel. Az iratokban a fiú apját említik, aki tábornokként szolgált a herceg különleges alakulatában. A ládát elrejti a fogadó fa padlózata alá, ám pár nappal később az ivó mellett kihallgatja két titokzatos alak beszélgetését, akik beszélgetésükben szót ejtenek a ládáról és Liam (így hívják a fiút, a teljes neve egyébként William Emery) apjáról, meg valamiféle Milíciáról és Lovagrendről. Liam sikeresen megvédi a ládát a furcsa alakoktól, ám innentől olyan dologba keveredik, amiről kiderül, hogy akaratlanul is folytatja azt, amit az apja elkezdett, sőt, talán még többet is, hiszen a történet előrehaladtával kiderül, hogy rossz döntéseivel akár az egész jövőt befolyásolhatja, jó döntés pedig nem igazán van, csak kisebbik rossz...

A történet nem teljesen kitalált alapokon fekszik, hiszen sok kötődés van lesz majd benne a történelemmel is, és a tervezett folytatás cselekménye immár egészen napjainkig nyúlik, ugyanis a regényben szereplő Milícia tettei kihatással voltak a jövőre, és még évszázadokkal később is jelentősen befolyásolják a jelent. Ez egyben egy összeesküvés-elmélet is lehet akár, ugyanis erre épül az egész történet. Szerintetek érdemes ezt komolyan venni, vagy talán nem érdemel többet egy vázlatnál?

4

Összefoglalást adni a jelenlegi dieselpunk irodalomról, vagy ebben az alzsánerben megjelent minőségibb darabokról?

Érdekesnek tartom ezt a stílust, de szubjektív véleményem szerint azért nem tudott eddig komolyabb sikereket elkönyvelni, (az összes ilyen-olyan punkkal) mert nem egy író alkotta meg őket, úgy értem nem tudok fölmutatni egy alapművet, mint a cyberpunknak volt a Neuromancer, vagy a steampunknak Anubisz kapui, vagy a A gépezet. Inkább olyan hasraütésszerűen születnek, és régebbi művekre mutogatnak, amik akkor készültek, amikor még meg sem született ez a stílus, épp ezért ezek inkább csak ihletőek hatnak, de nem tartoznak bele a dieselpunkba. Egész egyszerűen érdekel, hogy milyen hajtásokat hozott eddig az irodalomba. Kérlek ne linkeljetek goodreedset, vagy az angol wikit, se a sfmag cikkjét, mert ezekből a kérdésemre nem kaptam választ, csak megismertem, hogy mi a dieselpunk. Az a legnagyobb bajom, hogy az a kevés könyv amit láttam butáskának tűnt. (Nem az a bajom vele, hogy nagyon elvont vagy valószínűtlen a világa. Sosem érdekelt hogy matematikai egyenletekkel magyarázzák meg hogy egy kitalált világ miért olyan, amilyen, hanem tényleg a történetük sántított.) Szóval megköszönném mindenkinek, aki végigolvasta ezt a ostoba kis irodalmi fejtegetést, és valamilyen választ adni. Előre is köszönöm a legszebben.

2

Leiner Laura Bábel, Kolos exbarátnője mit csinált, ami miatt Kolos szakított vele?

215.old

4

Vannak olyan könyvek amik kifejezetten szadistáknak valók?

Vagy ha másképpen fogalmaznék, ha egy szadista olvasná azt a könyvet, örömét lelné benne.

6

Valaki segitene jellemezni A Szent Péter esernyőjének fontosabb szereplőit?

A legfontosabb szereplőkről.

0

Milyen könyvek vannak, amik modern meseként is felfoghatóak, de világiasak is egyben? Egyfajta "felnőtt mese"?

4

Folytassam, vagy hagyjam abba? Érdemes tovább írnom?

Gramon
Egy világ, ahol a gonosz az úr. Egy nemzedék, ami megmentheti közép földét. Évezredek óta, egyetlen egy ,,faj" képes megmenteni a világot. Egy különleges nemzedék, melynek minden tagja férfi. Ezer és Ezer év óta férfiak mentették meg a gonosztól ezt a hatalmas birodalmat, és most egy új ember vállát terheli ez a feladat. De mi van, ha ez az ember lány? Ha az előző hősnek lánya születik? Sikerül megmenteni-e a világot, vagy tán ö hozza a legnagyobb veszélyt mindannyiunk számára, ahogy ez a jóslatban meg van írva?

Daren úgy éli az életét, hogy az emberek félnek tőle. Hogy ha csak a nevét hallják, mindenkit ki ráz a hideg. S egyre csak azt gondolja, bár csak fiúnak született
volna, ahogyan az ősei is. Ennek ellenére ugyan úgy próbálja megszerezni az ,,Isten könnyét", azaz egy medált. Mellette lesz az ö hűséges segítője, egy Lamion.
Rengeteg csatán, akadályon mennek keresztül, de mindent megtesznek, hogy a gonosz ne győzzön. Így indulnak útnak, reményekkel, ami hamarosan szerte foszlik…

Ennyi lenne az előszó... A Gramon és a Lamion kitalált lény, tehát az én fantáziám szüleménye a Lamion, a Gramon, az Isten könnye és minden egyéb! :) Negatív kommentek is jöhetnek! Várom a véleményeket!! ;)

10

Szerintetek melyek azok a könyvek amikre el lehet mondani, hogy szívbemarkoló?

2

Milyen könyvek vannak, ahol (inkább) a főszereplő nagy meghurcoltatásokon, visszaéléseken esik át és (lehetőleg) az ő szemszögéből mutatja be a történteket?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!