Találatok a következő kifejezésre: Mi a eljárás a (243 db)

Mit tehetek és mi az eljárás a lenti esetben, milyen úton induljak el?

50 ezer ft. összeg tűnt el a szobámból,bizonyítékom nincs rá de biztos vagyok benne ,hogy anyám élettársa volt a tettes.Hajlandó vagyok messzire elmenni,hogy bizonyítsam a lopását. Ujjlenyomat minta vételre gondoltam,de nem tudom,hogy alkalmazható-e esetleg a megmaradt pénzösszegről levehető-e a minta vagy a körülötte lévő tárgyakról,amikhez hozzáért.

Legjobb válasz: Ha az élettársnak bejárása van az ingatlanba, akkor nem bizonyíték az ujjlenyomat, mivel a tárgyakat bármikor megfogdozhatta pl. mert megnézte vagy megtámaszkodott zokniigazítás közben.

Ha az élettársnak bejárása van az ingatlanba, akkor nem bizonyíték az ujjlenyomat, mivel a tárgyakat bármikor megfogdozhatta pl. mert megnézte vagy megtámaszkodott zokniigazítás közben.
A kérdező hozzászólása: Értem, a rendõrség számára biztos nem elegendõ bizonyíték, de számomra és a családom számára már elegendõ lehet, ugyanis a pénzt megfogta, mivel egy részét ott hagyta, az meg olyan helyre volt téve, hogy az elõtt nem volt hozzáférése ergo nem lehetett a kezében.
Pénz közforgalmú cikk, számtalan ember végigtapogatja, bárkinek az ujjlenyomata rajta lehet.

Mi az eljaras a flobert fegyverhez valo engedely megszerzesehez es menyibe kerul?

Legjobb válasz: Jelenleg csak sportegyesületeken keresztül tudsz flóbertfegyver vásárlására, és tartására alkalmas engedélyekhez jutni, mivel a flóbertfegyver kizárólag célbalövésre használható lõfegyver. Hívj fel egyet. Amúgy ezek az engedélyek már rendes lõfegyver tartására is feljogosítanak, akkor meg minek a flóbert :D. Nem jogosítanak fel viszont utcán történõ rejtett viselésre, és a szabálytalan szállítás is súlyos szabálysértésnek minõsül.

Jelenleg csak sportegyesületeken keresztül tudsz flóbertfegyver vásárlására, és tartására alkalmas engedélyekhez jutni, mivel a flóbertfegyver kizárólag célbalövésre használható lõfegyver. Hívj fel egyet. Amúgy ezek az engedélyek már rendes lõfegyver tartására is feljogosítanak, akkor meg minek a flóbert :D. Nem jogosítanak fel viszont utcán történõ rejtett viselésre, és a szabálytalan szállítás is súlyos szabálysértésnek minõsül.

Kinek mi a véleménye a két vödörnyi bodza miatti rendőrségi eljáráshoz? Mindenhol őriztetik a bodzásokat, a vadonérőket a rendőrök, más munkájuk nincs nekik?

Bodza helyett fogda

Legjobb válasz: A törvény, törvény. Ettõl függetlenül én csak rájuk szóltam volna, hogy tán nem kéne.

A törvény, törvény. Ettõl függetlenül én csak rájuk szóltam volna, hogy tán nem kéne.
A kérdező hozzászólása: Rendõrséget csak dicsérni tudom hogy a két vödör bodzából ilyen ügy lett. De mennyivel hasznosabb lenne ha ez országosan is így mûködne végre. Sajnos nálunk az észak keleti részen nem mondható ez el. Köztudott az hogy hazánkban a barna bõrûek miatt vannak a megszorítások a közhasznú programok stb. Meg kell csak nézni hogy ebbe kik is vesznek részt? A barna bõrûek akik nem a tisztességbõl élnek, lopnak, csalnak, henyélnek, tisztelet a kevés kivételnek, a többségüknek nem is lenne a helyük itt Magyarországon . Pedig sajnos 2050. évre minden barna bõrûbõl csak talán egy fog fehér bõrû lenni, szomorú de ez igaz fog lenni. Tehát a Magyar Rendõrnek kell e népség ellen fellépni a tisztességtelenségeik ellen.Gratulálok ezen rendõröknek akik bátran felmernek lépni e népség ellen.
Mi itt a probléma? A rendõrök helyesen végezték a munkájukat. Épp folyamatban volt a lopás amit a rendõrõk megakadályoztak. Nem számít, hogy bodza, homok vagy arany... lopás akkor is lopás. Amúgy az elkövetési összeghatár nagyobb lenne, ha nem léptek volna közbe.
A rendõrséget már rég fel kellett volna oszlatni, tagjait számûzni.
A rendõröknek - többek között - éppen ez a munkájuk. A törvény betartásának felügyelete. Kis ügyekben és nagy ügyekben egyaránt. Egyelõre nem kaptak mérlegelési jogot az ügy nagyságára vonatkozóan. A tolvajlás bármilyen formában az, legfeljebb egyes esetekben el kellene gondolkodni azon, miért fordul elõ ilyen mértékben.
nem ertem, egy gyumolcsosben tortent ha jol veszem ki. Szoval valaki bele olt rengeteg munkaorat es nemkeves penzt a bodza teremsztesbe. Ezekutan teljesen termesztes dolog , hogy barki ingyen kiszolgalhatja magat a temresbol?
"bármilyen békés természetû vagyok, még fegyverrel védeném ami az enyém. Az pedig nem lenne jó senkinek. " Hûha, milyen kemények vagyunk....
Ha az én tulajdonomat lopnák, én is igyekezném megõrizni. Ha pedig jelentem a rendõrségnek, elvárható hogy intézkedjenek. Mert ha nem, elõbb-utóbb bármilyen békés természetû vagyok, még fegyverrel védeném ami az enyém. Az pedig nem lenne jó senkinek.
Most bodzát loptak, máskor biciklit. Megbuktak, el kell vinni a balhét. Rétinégerek voltak?
Neked tulajdonképpen mi a problémád? Csak nem te voltál az egyik? Egyszer az a baj ha nem csinálnak semmit a rendõrök, most meg ha csinálnak valamit? Ha a rendõrségre egy ilyen bejelentés érkezik, akkor kötelesek eljárni. Intézkedési kötelezettségnek hívják. Kimentek, láttak amit láttak, TETTEN ÉRTÉK a tolvajokat. Ilyenkor pláne kötelesek eljárni. "Mindenhol õriztetik a bodzásokat" Ez a kérdés értelmetlen, ugyanis senki sem írta, mondta, hogy ÕRZIK a bodzát. Az õrzés egy folymatos felügyeletettel járó tevékenység. Ha tõled lopnának 5000 ft értékben , kíváncsi lennék a reakciódra.
Kedves kérdezõ! Nem kell minden problémát a cigányokra kenni, az túl szimpla. Ha úgy nõttél volna fel, hogy a szüleid még egyetlen percet sem dolgoztak, mert sehol nem kaptak munkát, mit gondolsz, milyen fogalmaid lennének a munkáról? És a pénzkeresésrõl? Nem érzed néha úgy, hogy a cigányprobléma emlegetése ugyanaz a megoldásképtelenség a társadalmi helyzetre, mint egy ilyen cigánynak az élelemszerzésre? Vegyük már észre, hogy nem a cigányok lopását, kötözködõ, sokszor ordenáré viselkedését védi az, aki azt mondja, a börtön csak elõsegíti a gondok elmélyülését. A megoldás hosszú távon a türelmes tanítás munkára, viselkedésre és sok másra, rövid távon pedig a pillanatnyi képességeiknek megfelelõ munkahelyek megteremtése. Ez utóbbira sok értelmes közgazdász és szociológus dolgozott ki részletes terveket, de az eddigi kormányoknak valahogy nem akaródzott ezt észrevenni. A jelenlegi pedig kifejezetten hányingert kap tõle. Ezért, bár utálok jósolni, borítékolom, hogy amíg a kormányokat lépésre nem kényszerítjük, a helyzet folyamatosan rosszabbodni fog.
De kérdezõ! Pont ez történt. Felléptek a tisztességtelenség ellen. Amúgy ez nem vadonérõ volt, te írtad oda, termesztett, nemesített. Olyan, mintha a kertedbõl loptak volna. Akkor most mi a probléma?


Valaki, akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, meg tudná mondani, hogy mi az eljárás a T-Mobile/Telekomnál, ha ellopják a biztosított iPhone-omat?

Gondolkozom rajta, hogy kötök biztosítást az új telefonomra, olyat, ami lopás ellen is véd. Viszont biztosr szeretnék menni, hogy megéri-e. Ha ellopják és feljelentést teszek, majd beviszem a jegyzőkönyvet a Telekomhoz és kifizetem az önrészt, akkor rögtön adnak egy új készüléket, vagy várni kell, hogy. rendőrség hátha megtalálja?

Legjobb válasz: Elolvasod a biztosítási feltételeket és tudni fogod. [link]

Elolvasod a biztosítási feltételeket és tudni fogod. [link]

600000ft a hátralékom a közös költségen. A lakógyűlés megszavazta, hogy zárják le a fűtésemet, meleg vizet, és a hideg vizet korlátozzák. Két kiskorú gyermeke van és havonta 22800ft a jövedelmem. Mit tehetnék? Jogos az eljárás a társasház részéről?

Legjobb válasz: Nem várhatod el a többi lakótól, hogy õk tartsanak el téged, jelenleg ugyanis (részben) ez történik. Meg kellene próbálni rendezni a helyzetedet - egyrészt munkát találni, másrészt, ha tiéd a lakás, eladni és kisebbe költözni, ha lehetséges.

Nem várhatod el a többi lakótól, hogy õk tartsanak el téged, jelenleg ugyanis (részben) ez történik. Meg kellene próbálni rendezni a helyzetedet - egyrészt munkát találni, másrészt, ha tiéd a lakás, eladni és kisebbe költözni, ha lehetséges.
Így hogy tartod el õket egyáltalán? Rezsi, kaja, ruhák? Hogy jogos-e, azt nem tudom. Keresetedtõl függetlenül ugyanannyit kell fizetned, mint a többi lakónak. Hogy milyen az anyagi helyzeted, az már nem a lakógyûlésre tartozik.
Nekem meg nincs hátralékom.
A kérdező hozzászólása: Egészségügyi okokból nem tudok munkát vállalni, a gyerekek ruháztatásában a barátok segitenek.Én nem várom el a lakóktól, hogy õk fizzesék ki az én adóságomat, de ennyi pénzbõl örülök, hogy a gyerekeim megélhetését probálom biztositani.Kihez fordulhatok segitségért, hogy ne maradjunk viz és fûtés nélkül a lakásban?
Teljesen jogos és igazságos eljárás. A társasház többi lakója sem szívesen fizeti a közüzemi díjakat, mégis megteszik, miért várnád el, hogy a tiédet is fizessék? Ráadásul a társasház miattad semmilyen munkához, felújításhoz, pályázathoz nem tud kölcsönt felvenni, mert annak az a feltétele, hogy ne legyen egy lakónak se tartozása. Szóval mindenki miattad szív. Egyébként 600 ezer Ft hátralék nem 1 hónapja keletkezett, az elsõ elmaradt díjnál kellett volna észbekapni, hogy valamit tenni kell, hogy ne halmozódjon az adósságod. De gondolom akkor magasról tettél az egészre, és jókat röhögtél, mondván, hogy a "többi hülye hagy fizesse az én fogyasztásomat is". Egyébként én a helyedben megpróbálnék megszabadulni a lakástól (amennyiben a te tulajdonod) és az árából vennék olcsón a városon kívül valami kis lerobbant hétvégi házat.
Én csak egy ideiglenes megoldást tudok, és azt is csak a meleg vízre. Felforralod a tûzhelyen a legnagyobb lábosban a vizet. Kisebb lábasokkal magadra öntögeted, persze hideg vízzel kell keverni. Télig csak sikerül valamit kitalálni, nem? Most a fûtés amúgy sem kell.

Zavarja a szomszédom a házimozim, s emiatt egy birtokháborítási eljárást indított, majd megegyeztünk. Ezután mégis kihívta a rendőröket, illetve néhány követ is bedobál az udvaromra. Mit tegyek?

24 éves férfi vagyok, Szolnok külvárosában lakom, kertes házban. Nemrég költözött ide egy másik család a velünk szemben lév? házba, a házaink között egy út van, tehát nincsenek közel az ingatlanok. Zavarja ?t a 120w-ot házimozim, ami miatt egy birtokháborítási eljárást indított majd megbeszéltünk a jegyz?nél mindent, megegyeztünk.. Ezután mégis rámhívta a rend?röket, akik majdnem kinevették h emiatt ki kellett jönniük (nem vicc!), mert nem lehetett hallani semmit odakinn. Néha egy -két követ is bedob az udvarra és ha ezt tovább folytatja elmérgesedhet a helyzet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.

A szabad birtoklásában senkit nem zavarhatsz, mint ahogy téged sem zavarhatnak. Amennyiben a birtokodban zavarva érzed magad (mint ahogy azt szomszédod érzi), jogod van birtokvédelmi eljárást indítani a jegyzõnél. A jegyzõnek kötelessége kivizsgálni a bejelentést, majd határozatot hozni, amit végre kell hajtani. Nálatok ez elsõ alkalommal egyezség volt, így rendben is van. Azonban nem írtad, hogy ez az egyezség mit tartalmazott... A másik oldalról: Amennyiben téged a birtokvédelmi eljárásokkal zaklat, a jogi procedúra jogosságát nem tartod szükségesnek, esetleg úgy érzed, hogy mindenféle mondvacsinált okokkal cibál a jegyzõhöz, akkor a te oldaladon a jogalap nélküli pereskedés, a rágalmazás, stb. megállja a helyét. Minden esetre, hogy EGYSZER S MINDENKORRA véget vessetek az esetleges eljárásoknak, vesd magad alá a következõ birtokvédelmi eljárásnak, és KÉRD akusztikai szakértõ kirendelését. Ha szerencséd van, az elõírt határérték alatt marad a zajszennyezésed, ekkor a szakértõi díjat (százezres tétel szokott lenni) az elmarasztalt fél fizeti meg, azaz a szomszédod. Emellett közöld a szomszéddal, hogy amennyiben õt marasztalják el a birtokvédelmi eljárásban, úgy perre viszed a zaklatást.
Nem értem, miért kell pereskedni, ha amúgy azt hangoztatjuk, éljünk barátságban, békében. Én biztos vagyok benne, hogy te is ezt mondod, egyébként próbáld az õ helyébe képzelni magadat!
én a másik oldalt támogatom.miért ne hallgathatná a saját otthonában 120 watton?otthon azt csinál amit akar.ha tilos lenne akkor nem tettek volna bele ekkora teljesítményt.nem hiszem hogy annyira áthalladszódna szembe, hogy zavaró legyen.én 200 watton hallgatom, társasházban, mégse zavar senkit.nem megy non stop!na viszont az hogy követ dobálnak az udvarára az már birtok rongálás!na és mi van ha l nagyot hall szegény?(bocsi)akkor ne szórakozzon mert a szomszédot zavarja?itt legfeljebb egy kis toleranciát lehet gyakorolni.mindkét félnek!nekem ez inkább kötekedésnek tûnik.de azért egy jó tanács:semmiképp ne állj le veszekedni!mert szó szót követ, tett tettet, és megvan a baj.annyit meg nem ér.szerintem ne foglalkozz vele mit csinál.ne figyelj rá.majd megunja!
Vedd halkabbra!Senki nem vett mozijegyet, úgyhogy ne szórakoztasd õket.Majd ha vesznek, akkor hangosíts.Addig legyen az egyedüli kiváltságod mozizni, ugyanúgy mint ahogy sokan teszik.Mások zavarása nélkül.
jól értem, megbeszéltetek mindent a jegyzõnél, aztán megint renitenskedtél ???!!!!!
Legelsõsorban is próbáld megérteni õt. Mibe kerül neked az, ha úgy mozizol, hogy csak te halljad.
Legelsõsorban próbáld megérteni õt. Olyan nagy áldozat lenne a részedrõl, ha úgy moziznál, hogy csak te halljad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megfogadom a tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Hozzáfûzök még annyit h abban egyeztünk meg a jegyzõnél hogy szól hogyha nem megfelelõ a hangerõ.. Erre jön a dobálás meg a rendõr. Persze ez reális mert mellettük lakik egy család, akik szintén hallgatják a zenét és elég nagy hangerõvel, erre én mondhatnám h zavar de nem foglalkozom vele, elviselem.. Na és õk ezt nem hallják érdekes módon.. Ja és csak õket zavarja a zenélésem, a többi szomszédot nem (nyilatkozatot írattam a többivel, a jegyzõ látta).
A kérdező hozzászólása: Üdv! Végülis megoldódott a probléma: elköltöztek még 2008 nyarán elköltöztek a szemben lévõ házból a kedves megértõ szomszédaim... Lehet ez nekem is köszönhetõ, de mint utóbb kiderült nem mindenkivel voltak itt jóban rajtam kívül is + akik megvették a házukat (fiatal pár huszonévesek, egy kis csecsemõvel) eddig egy szót se szóltak a zene miatt... mostmár minden rendben.

Mit jelent a túlzottdeficit-eljárás? Mit jelent ez a magyarok számára most?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a GMU zavarmentesen mûködjön, a tagállamoknak el kell kerülniük, hogy költségvetési hiányuk túlzott mértékben megnövekedjen. A stabilitási és növekedési paktum rendelkezései két kritérium betartását írják elõ: a hiány nem lehet több a GDP 3%-ánál, az államadóság pedig nem haladhatja meg a GDP 60%-át. Amennyiben egy tagállam a hiány megengedett küszöbértékét meghaladja, uniós szinten ún. túlzott hiány eljárás indul (angolul Excessive Deficit Procedure, EDP). Az eljárás több lépést foglal magában. Az Unió szankciókat is alkalmazhat annak érdekében, hogy az érintett tagállamot rábírja a túlzott hiány kiigazítására. A túlzott hiány esetén követendõ eljárást a Szerzõdés rögzíti, és a stabilitási és növekedési paktum joganyaga konkretizálja.

Ahhoz, hogy a GMU zavarmentesen mûködjön, a tagállamoknak el kell kerülniük, hogy költségvetési hiányuk túlzott mértékben megnövekedjen. A stabilitási és növekedési paktum rendelkezései két kritérium betartását írják elõ: a hiány nem lehet több a GDP 3%-ánál, az államadóság pedig nem haladhatja meg a GDP 60%-át. Amennyiben egy tagállam a hiány megengedett küszöbértékét meghaladja, uniós szinten ún. túlzott hiány eljárás indul (angolul Excessive Deficit Procedure, EDP). Az eljárás több lépést foglal magában. Az Unió szankciókat is alkalmazhat annak érdekében, hogy az érintett tagállamot rábírja a túlzott hiány kiigazítására. A túlzott hiány esetén követendõ eljárást a Szerzõdés rögzíti, és a stabilitási és növekedési paktum joganyaga konkretizálja.
2/2. Nem csak Magyarország ellen folyik túlzott deficit miatti eljárás. Ahogyan nem ok nélkül fikázzák a magyar kormányt, nem az országot.
Ez is csak egy propaganda eszköze a nyugatnak Magyarország szokásos, hagyományos fikázására.
persze, hogy nem ok nélkül fikáznak. Idegesek amiért nem az õ embereiké a hatalom és lehet, hogy 2014 után sem lesz az övék.Ennyi.
GDP 60%-a több helyen nincs meg. Nem tudom melyik ország van még eljárást alatt, de ez az államadóssági szint, sem nálunk, sem a németeknél, sem görögöknél, sem az olaszoknál, sem az angoloknál, spanyoloknál, franciáknál nincs meg. Ezek közül nekünk van a legkisebb ~79%-al. Nem gondolom úgy, hogy ezen felsorolt országok közül egyiknél sincs kohéziós támogatás. Portugália, Írország, Ciprus, Ausztria, Málta, Belgiumot még ki is hagytam. Ez csak egy propaganda hadmûvelet Magyarország ellen. Minket nem látnak szívesen. Mármint Jobboldalos vezetéssel. Nem hiszem hogy ezt a EU-s incidenst, ki kéne vezetni a lakosságra, ez is egy baloldali "érv", hogy a kedves lakosság, miért is szavazzon a baloldalra 2014-ben. Nekik már biztos elengedték volna ezt az eljárást. Ez is elég vicces: http://youtu.be/TkSHcNnuzUw Senki nem tud mondani semmi konkrétumot, ez csak egy hatalmas lejáratás.

Súlyos testi sértés miat folyik ellenem bűntető eljárás, a sértet is meg én is kértük a kőzvetitői eljárást de az űgyész nem engedélyezi. Mire számithatok?

Mire számithatok? A sértett egy nyilatkozatban kéri a b?ntet?eljárás lefolytatásának megszüntetését, amenyiben b?ntet?eljárás lesz a t?rvény szankció mell?zését. élettársak voltunk

Legjobb válasz: Tárgyalásra. A büntetõeljárás megszüntetését nem kérheti a sértett.

Tárgyalásra. A büntetõeljárás megszüntetését nem kérheti a sértett.
szerintem jogos, ha nem engedik. mert nem tudhatják nem e további fenyegetésre történik e ez. nem lenne jobb tudatosan vállalni a büntit? nem mutatná jobban, hogy ha megbántad?
veszélyes vagy a társadalomra. börtönben a helyed.
A súlyos testi sértés hivatalból üldözendõ. Bíróság elé fog kerülni. Ott kell megpróbálni hivatkozni tevékeny megbánásra.
"A sértett egy nyilatkozatban kéri a bûntetõeljárás lefolytatásának megszüntetését" Mivan? Ki a rákot érdekel mit kértek? Elkövetted, börtönben a helyed életed végéig!
A kérdező hozzászólása: megbántam amit tettem, a sértet javára anyagi kártérítést fizettem ezzel is kifejezve megbánásomat. Nagyon sajnálom ami történt, megbántam.

Mi a neve annak az öntészeti eljárásnak ami a tésztanyomáshoz hasonló?

Legjobb válasz: Mondd el, mit értesz tésztanyomás alatt. Elsõ tippem a fröccsöntés vagy a sajtolás, de a második nem öntészeti eljárás, az képlékeny alakítás.

Mondd el, mit értesz tésztanyomás alatt. Elsõ tippem a fröccsöntés vagy a sajtolás, de a második nem öntészeti eljárás, az képlékeny alakítás.
A kérdező hozzászólása: Ez az elv: http://www.youtube.com/watch?v=tSIeMy3yjdM de fém öntéshez.
Ok, képben vagyok. Folyamatos öntés, lásd itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ac%C3%A9lgy%C3%A1rt%C3%A1s#Foly..
A kérdező hozzászólása: Köszi. Olyanról tudsz anyagot amikor bonyolultabb profil folyamatos öntése történik?
A kérdező hozzászólása: http://www.mazda-auto.hu/userfiles/mazda_mx_04_rotor_auto_ex.. Ebbõl a két baloldali készithetõ folyamatos öntéssel nem?
Hát, nem tudom. Ilyesmit alumíniumból, magnéziumból, titánból extrudáló öntéssel szoktak, de acélöntvényeknél szerintem nem mûködik. Gondolom a célod a prizmás rúd gyártása lenne, aztán szeletelni mint a szalámit. Egy fémkokillás precíziós öntést lehet sorozatgyártásban csinálni, az ehhez szerintem jobb lenne, akkor ugyan egyenként öntöd a darabokat, de sorozatban, utána meg a forgácsolás-szükséglet kevesebb.
....és még közé lehet illeszteni egy automatizált süllyesztékes kovácsolást is a szilárdság érdekében.
A kérdező hozzászólása: Még csak a technológiákat gyüjtõm össze és egyenlõre csak alu öntésrõl lenne szó. Még nincsenek teljesen megtervezzve a munkadarabok és a tervezés a hozzáférhetõ technológiáktól is függ.

Az alábbi ügyben mi a törvényes végrehajtási eljárási sorrend?

Tisztelt Fórumozók ! 25.000 Ft perköltségre végrehajtást rendeltek el. Munkaviszonyom van amib?l a bérletiltással is eredményes lehetne a megtérülés. A végrehajtó el?zetesen velem a kapcsolatot nem vette fel ez ügyben, viszont a lakásom részére végrehajtási jogot jegyeztetett be s már az árverezést is kit?zte, a végrehajtó azt mondja lesz rá vev? a fél lakásra ezt már Ö megszervezte. Kérdezem ez esetben mi a végrehajtó törvényes eljárása? A bíróság a rend?rség közrem?ködését javasolta kérésemre a körzeti rend?r jelen lesz e eljáráson mert szerinte is jogellenes a végrehajtó ezen eljárása. Ti mit javasoltok? Köszi a tanácsokat.

Legjobb válasz: Emellett az árverési kitûzés és a foganatosítás között legalább 60 napnak el kell telnie, az idõ alatt 2 fizetést is kapsz, szóval nem hiszem, hogy gátja lenne - az eljárási költséggel növelt összeggel - megfizetni a végrehajtót. Tedd meg, mert az árverés nem kis költség! Amúgy itt felmerülhet a joggal való visszaélés esete is, lehet, hogy valakinek megtetszett az ingatlanod?

Emellett az árverési kitûzés és a foganatosítás között legalább 60 napnak el kell telnie, az idõ alatt 2 fizetést is kapsz, szóval nem hiszem, hogy gátja lenne - az eljárási költséggel növelt összeggel - megfizetni a végrehajtót. Tedd meg, mert az árverés nem kis költség! Amúgy itt felmerülhet a joggal való visszaélés esete is, lehet, hogy valakinek megtetszett az ingatlanod?
Az a végrehajtás sorrendje, amire a végrehajtást kérõ a végrehajtási lapon a végrehajtást megkérte. A végrehajtást le kell állítani, ha az adós a végrehajtás foganatosításakor, azaz akár az árverést közvetlenül megelõzõen is megfizeti a végrehajtó felé a tartozását. Amúgy ha valami szabálytalant észlelsz, vagy számodra nem tetszõt tapasztalsz, akkor a végrehajtás ellen kifogással élhetsz az eljáró bíróságnál. Ez halaszó hatályú a foganatosításra - hacsak nem elõzetesen végrehajtható a követelés.
A végrehajtás elsõ "célpontja" a készpénz és értékpapírok. A végrehajtó jogszerûtlenül jár el, ha nem ezekkel kezdi.
Akkor kezdheti az ingatlannal ha elõre látható, hogy a követelés más módon csak aránytalanul hosszú idõ alatt elégíthetõ ki.
A végrehajtótól elõzõleg felszólítást kellett volna kapnod a tartozás rendezésére. Ha ezt nem teszed, akkor jöhet a bérbõl való letiltás. Ha nem lenne olyan munkabéred, amibõl letilthatja, akkor fenyegethet csak az ingatlan árverésével. Különben tudomásom szerint - 2-3 éve még így volt- akár az árverés megkezdése elõtt 5 perccel is befizetheted neki a tartozást. (Lehet, hogy az az utóbbi változott.)
Pedig inkasszóval, bérletiltással szokták kezdeni. Meg hát elõször fel is szólítanak. Nem lehet, hogy pl. nem vettél át leveletek? A lényeg, hogy 1. azonnal írj a végrehajtónak egy levelet, hogy állítsa le az árverezést (ez a legeslegutolsó kéne, hogy legyen!!), mert te kifizeted a tartozást. 2. Ha nem kedvezõen reagál rá, panaszt kell tenni, és persze megint ismétlem: kifizeted a tartozást (kamatostul, végrehajtói költségestül!!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!