Találatok a következő kifejezésre: Mi a elfogadható korkülönbség (4 db)

Mi a még elfogadható korkülönbség férfi és nő között, ha a nő az idősebb?

Mi a véleményetek arról, ha a nő 10 évvel fiatalabb a párjánál? Mindenki véleménye érdekelne, férfi nő, fiús anyuka stb.

Legjobb válasz: Szerintem belefér, de azért függ sok mindentõl. Nyilván egy 24 éves nõ és egy 14 éves fiú kapcsolata egyértelmûen gáz, egy 40 éves nõ és egy 30 éves férfi kapcsolata viszont egészen más. Ha a korkülönbség ellenére, ugyanazokat a dolgokat szeretnék a jövõben, akkor nincs gond. De ha a férfi mondjuk 40 évesen találja ki, hogy apa szeretne lenni, a nõ már nehezen fog 50 évesen szülni.

Szerintem belefér, de azért függ sok mindentõl. Nyilván egy 24 éves nõ és egy 14 éves fiú kapcsolata egyértelmûen gáz, egy 40 éves nõ és egy 30 éves férfi kapcsolata viszont egészen más. Ha a korkülönbség ellenére, ugyanazokat a dolgokat szeretnék a jövõben, akkor nincs gond. De ha a férfi mondjuk 40 évesen találja ki, hogy apa szeretne lenni, a nõ már nehezen fog 50 évesen szülni.
Egy apró észrevétel: A kérdésben az van, hogy "nõ az idõsebb", a magyarázatban viszont a nõ "10évvel fiatalabb". A lényeg: Szerintem ebben nincs semmi különös. Persze kivétel, ha a nõ esetleg még kiskorú, pl. 16 éves 26 éves pasival. DE 26 éves nõ 36 éves férfivel nem gáz. Fordítva sem gondolom annak. Nekem pl apukám 8 évvel fiatalabb anyukámnál. De 25 éve boldog házasságban élnek. :) 24L
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, elírtam, a nõ az idõsebb, elvált, gyerekes. Pasi 25, nõ 35.

Kinek mi a véleménye arról, hogy a szerelem (14 év felett) KORTALAN-E, AZAZ JELENTÕS KORKÜLÖNBSÉGGEL IS ELFOGADHATÓ-E A SZEMEDBEN? Nem szexre gondolok.

Elsősorban nagykorúak meglátása érdekel, de tiniké is másodsorban. Nem szexre gondolok, nem plátói érzelemre, hanem szerelemből együttjárásra. Kérlek titeket, kizárólag e verzió esetére fejtsétek ki véleményeteket : nő 17, ffi nagykorú, melyben a kölcsönös tisztelet és egymás iránti megértésre törekvés is jellemző, valamint e 3 szempont szerint írjatok véleményt; akár más szempontból is írhattok -A JOGI VONATKOZÁS a jelen kérdésnél NEM ÉRDEKEL-, de e 3 mindenképp benne legyen : 1) humánusság 2) érzelem 3) erkölcs Kizárólag olyan esetről érdekel meglátásotok, melyben mindkét fél minimum 14 éves (kiemelten a fenti "összeállításban"), és -ismétlem- nem szexuális vonatkozásról szól a kérdés, hanem érzelemről: szerelemről. Természetesen a szex is egészséges része egy párkapcsolatnak, de nem feltétlen kell, h rögtön a kapcsolat elején legyen velejáró - ilyen eset a felvázolt is. Azt is kiemelem: a KÉRDÉS LÉNYEGE: A SZERELEM KORTALAN-E SZERINTED, AZAZ JELENTÕS KORKÜLÖNBSÉGGEL IS ELFOGADHATÓ-E A SZEMEDBEN?

Legjobb válasz: Igen. Érdekes, én is pont 17 voltam, mikor összejöttem a 30 éves barátommal. 4 éve vagyunk együtt, együtt lakunk, és minden jó :) A szexszel több, mint fél évet várnia kellett szegénykének, haha :) 21L

Igen. Érdekes, én is pont 17 voltam, mikor összejöttem a 30 éves barátommal. 4 éve vagyunk együtt, együtt lakunk, és minden jó :) A szexszel több, mint fél évet várnia kellett szegénykének, haha :) 21L
Ha látok egy 17 éves "nõt" és egy 30 éves "férfit" együtt, akkor az elsõ gondolat: a pasi szereti a szexet a fiatal husival, megértem. A csaj vagy a pasi pénzéért van a pasival vagy azért mert nagyon naiv. És az esetek 99%-ában jó a megérzés.
Nem. Amúgy meg senki se fog rád jobban figyelni attól, hogy nagybetüvel írsz.
az a véleményem, hogy a mai világban már semmi nem szégyen. apa lányával, anya fiával, testvér testvérrel, mocskos világban élünk, mely saját magunkat is felemészt.
A kérdező hozzászólása: 18:15 / Április 20: Erre reagálok jelenleg, mivel az új válaszok közül ez utal emberi gondolkodásra (még ha nem is értek evvel egyet nagyrészt), és mert ez nem provokatív. Idézlek, kedves válaszíró: "nagyon elõjönnek az életkorból adódó különbsége, problémák, éspedig egy 17-18 éves lendülete, tapasztalni vágyása, pörgése, akár a szexuális élethez való hozzáállása, igénye (ez nálad persze még a jövõ titka) jóval nagyobb, mint egy 37 éves férfié." Számos esetrõl tudok, ahol meg pont fordítva van: az idõsebb a pörgõsebb, szellemileg aktívabb, bár a hölgyben is ott feszül ezen párok esetén, csak aktuálisan kevesebb megvalósulással. Hangsúlyozom, h számos ilyen kapcsolat levelezés útján jön létre, ebbõl is látható, hogy érzelmi alapú, miközben lehet h az egyetlen akadályuk esetleg a korkülönbség lehet, illetve olyan tényezõk, melyek ebbõl erednek. Hiszen ugyan, mégis mi alapján ragasztják rá egyesek az ilyen párokra eleve, hogy a korkülönbség miatt vonzódik bármelyik fél is a másikhoz?? Valószínûbb, a legtöbb ilyen esetben, hogy sok minden más, fõleg érzelmek a vonzó tényezõ, ha levelezés útján alakult ki a viszony; míg a korkülönbség meg pont, hogy nehezítõ számukra. (Nyilván nem a szándékoltan emberkereskedõkrõl, sem a stricikrõl beszélek...) Azaz nem keverendõ össze cél, és a következmény egymással! Sok esetben nem cél a korkülönbség, hanem (nem várt) következmény!
A kérdező hozzászólása: Pardon! Nem 18.15, hanem 18.25-ös hozzászólásra reagáltam.
Szia kérdezõ! Szeretnélek a saját életembõl vett példával megvigasztalni, és nem lesz kötelezõ hallgatni rám, csak gondolkodj el azon, amit most leírok! 29 éves vagyok, és két kiskorú gyermekkel próbálom az életemet szinten tartani! Én is beleestem abba a verembe, amibe most csak tekintgetsz, és remélem nem süllyedsz odáig! Mert: „ … ha szerelmes vagy, akkor nem vagy eszednél, mert ha eszednél lennél, akkor nem lennél szerelmes!” Ezt akkor én sem gondoltam át, amikor egy érett korú férfi a nyomomba eredt. Kitartó udvarlása során a kifogástalan férfit mutatta – úri ember -, és az akkori 17 évemmel én is csodát reméltem tõle! Amit akkor én is pontokban hittem, a férfi 25 évvel volt idõsebb! Nem részletezem a gondjaimat, de miután a felesége lettem, a férfi megváltozott, és kiderült, amíg nem sikerült a fészekre terelni-e, addig azt a pár órát, amíg együtt voltunk, tudta magát türtõztetni! Miután sikerült két gyereket szülöm neki, akkor elindult az a vonat, amit mások a rémlátomás, és kesergés vonatának sírdogálnak el! A férjem talált egy másik csitrit, és ahhoz járva, hazaérve az állandó veszekedést, és gyalázatot éltem át! Ez azzal tetõzött, amikor a gyermekeim óvodások lettek, és õ ment értük, a gyerekek mindig arról panaszkodtak, miért van neki ilyen öreg apukájuk, amikor másoknak sokkal fiatalabb? Végül odajutottunk, a gyerekek nem akarták, hogy az apjuk menjen érte! Az egész azzal zárult, a folyamatos félrelépése miatt beadtam a válóperre a keresetet – majd elváltunk -, és most már megnyugodva, de emelt fõvel gondozom két kis gyermekem! Sok álmatlan éjszaka után sikerült az elhatározásom – rengeteg sírással telítve -, mert nem értettem a bûnömet! :-( Nagyon gondold meg a mostani elképzelésed igazát, mert az csalódik, aki többre számít, mint amit kap! Csalódni a legfájdalmasabb, és hiába nézed le a veled egykorú fiúk értelmét, a most remélt állapot sem garancia! Azt se feledd, a szerelem mulandó, és azt váltja fel az a szó: a szeretet! Ha ezt nem kapod meg, akkor hiába az okoskodás, csak keserûség lesz az életed! :-( Évi
szülnöm! Elnéztem! :-(
A kérdező hozzászólása: Évi, alias Ildikó: Nyilván mindenre van ellenpélda, a tied egy ilyen (vagy az általad hallott/kitalált egy ilyen). Mint látható: fentebb viszont pozitiv példákat is írtak.
04.20 17:48, Alma45 válasza Kedves Kérdezõ, nagyon jóképû lehet a pasi ha ennyire bele vagy zúgva, szerintem a ~20 év korkülönbség akkor is sokk, fõleg egy ilyen fiatal lánynak. Ismerek számos 20 év körüli, rendes, megbízható fiatalt és 40 év körüli normális felnõttet, az általánosítás messzire visz, pro és kontra következtetéseket is le lehet vonni, ami könnyen megtévesztõ lehet. Mibõl gondolod, hogy olyan érett vagy? Lehet, hogy társaid átgondolják a józan érveket, bele se bonyolódnak egy ilyen veszélyes kapcsolatba és szándékosan elkerülik a hasonló csapdákat. Válaszaidból úgy tûnik, hogy pontosabb és konkrétabb információra vágysz, ez csak a körülmények pontosabb ismerete esetén lehetséges. Gondolom nem véletlenül választottad az anonim lehetõséget, ha vannak szüleid és ismered õket, kikérted már a véleményüket?
Az ilyen helyzetekre szokták azt mondani, hogy a fiatal lány „hozzáöregszik” az idõsebb férfihez, fordított esetben, fiatal fiú – idõsebb nõ párosításban pedig az idõsebb hölgy viselkedik úgy mint egy tizenéves kamasz. Én egyiket sem ajánlom.
Kedves kérdezõ! „Évi, alias Ildikó:” Sajnos, adtál egy igazi magyar kifejezést a megszólításommal, mert: „ki mint él, úgy ítél!” :-( Nem tudom elképzelni, honnan szedted azt a bátorságot, hogy valakit – aki leírja véleményét – egy olyan gyanúsítással rágalmazzál, aminek közeli igazsága sincs! :-( Az egész családomban nincs Ildikó – ki az Ildikó, mert ilyen hsz.-t nem láttam ebben a topikban? -, és kezdek aggódni érted, mert aki ennyire félhet az igazságtól, annak sok gondja lehet! Netán, sok rejtegetni valója van? :-D „ … (vagy az általad hallott/kitalált egy ilyen).” Ezt köszönöm, és ha nem is kívánom a Te életedben ezt az élvezett, azért lehetnél annál okosabb – arra hivatkozol, értelmileg az átlag felett vagy! -, mert nem azért ütögetem a billentyûzetet, hogy neked meséket írjak! :-( „ Mint látható: fentebb viszont pozitiv példákat is írtak.!” A Te életed jövõjének igazát ne a mások nézetében keresd, hanem az értelmi szinted – vajon ez igaz? - tudásával szûrd le magadnak, mit szeretnél az életeddel? Erre mondják, az okos tanul a mások hibájából - én is elkövettem azt, amire most Te készülsz! -, és a buta a saját kárán sem tanul! :-( Hidd el, aggódom érted, csak a korból adódó tapasztalanság által a csalit elfogadva, az életed olyan vágányra terel(7)ed, ahonnan nincs visszaút! :-( Üdvözlettel – Évi
Jav! "... Te életedben ezt az élvezett... " - ...Te életedben ezt az élvezetet...
A kérdező hozzászólása: Pardon, ezek szerint mellénéztem az egyik, engem privátban zaklatóval összekevertem nick-edet. Tévedni emberi dolog; a jóindulat jellemez engem, nem volt szándékos, hogy mellénéztem. Azonban gondolkodásom és érzelmi világom mély, na ez már egy olyan dolog, amit látatlanul és minimális infóból senki által se kellene megítélnie bennem (akadtak ilyenek). Hiszen nincs alapja megítélnie senkinek e vonatkozásban engem, pusztán ennyi infóból.
Én úgy látom a kérdés rögtön 2 kérdés. Az elsõ kérdésre a válasz: igen, a szerelem kortalan! 14 év alatt is lehetnek szerelmesek az emberek, sõt 60-70 évesen is megadatik néhány kiválasztottnak. Viszont a másik ettõl független, h a jelentõs korkülönbség elfogadható-e (hogy mennyi is, az számomra nem derült ki a kérdésbõl, csak az egyik kommentben van 15-20 évrõl szó). Mert 10, talán még 15 évig is elfogadható és nem a külvilág számára - mert ha igazán szerelmes két ember, akkor nem nagyon érdekli, h mi a véleménye a külvilágnak -hanem a fiatalabb részére. Családi tapasztalatból írom, h még ez alatt is, a kezdeti rózsaszín köd elpárolgása után nagyon elõjönnek az életkorból adódó különbsége, problémák, éspedig egy 17-18 éves lendülete, tapasztalni vágyása, pörgése, akár a szexuális élethez való hozzáállása, igénye (ez nálad persze még a jövõ titka) jóval nagyobb, mint egy 37 éves férfié. A mi családunkban nem volt ekkora korkülönbség, de az is elég volt ahhoz, h mikor gyerekvállalásra került a sor, a férfi egybõl visszakozni tudjon, h õ már 60 éves lesz(vagyis nyugdíjas korú), mikor a gyereke 20..... Nem utolsó sorban az sem hagyható figyelmen kívül, h miért van egyedül ez a 37(17+20?) éves férfi? Meghalt a felesége? ez nagyon szomorú. Elvált és esetleg gyerekei vannak? akkor talán benned keresi a kiskorú lányát? Vagy ha nem is volt családja, akkor az elõzõ hozzászóló véleményén vagyok, ott valami nagy probléma van. A humánusságot nem értem, milyen összefüggésben van a szerelemmel, viszont az erkölcsöt nem a 17 éves oldaláról kell megközelíteni, hanem a 37 felõl. Olyan szempontból, h erkölcsös-e egy ilyen korú ffnak elcsábítania egy 17 évest, mert mi van miután elmúlik a szerelem. Mert a szerelem nem tart örökké! Viszont ha már te feltetted ezt a kérdést, akkor talán benned is motoszkál valami.....
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõnek üzenem: Nagyobb a valószínûsége, hogy egy 17 éves lány egy vele egykorúval ha összejön, abban csalódik, ahhoz képest, ha egy érettebb, idõsebb partnere van. Köztudott, hogy a kamasz fiúk jelentõs része -tisztelet a kivételnek- érzelmileg felszínes, és/vagy csak dugásra kell nekik a csaj, miután egy hétig fûzték, aztán vagy dobják a lányt, vagy -még rosszabb esetben- továbbra is elhiteti a lánnyal, hogy õszinték, mélyek stb az érzelmei, és továbbra is csak a puncit látja benne mindösszesen - sajnos. Nem azt mondom, hogy a 25, vagy 35 éves férfiak között nincs ilyen, csak azt, h jóval kevesebb ilyen van közöttük. Fõleg az érzelmi odaadást, felelõsség teljességet, intellektust tekintve talál nagyobb eséllyel érettebb társat egy 17 éves lány, 25 felettiek között. Na, a valószínûségekrõl csak ennyit... Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha a 17 éves lány érzelmileg, szellemileg érettebb a kortársainál?? Akkor szenvedjen, mert kortársai között nem talál magának partnert, és mert sokak szerint butaság, érzelmi kockázat ismerkednie nálánál jóval idõsebbekkel??
A kérdező hozzászólása: ápr.10., 09:59 és 10:00 -re: NEM A VÁZOLT HELYZETRE válaszoltatok. Kérek szépen válaszokat a fenti kérdésre, tehát AMENNYIBEN várnak a szexszel, mire a lány betölti a 18-at, valamint AMENNYIBEN valódi, tiszta szerelemrõl van szó, kölcsönös megértéssel és tisztelettel, ennek kapcsán mi a meglátásotok 17 éves hölgy- nagykorú ffi esetén, hogy a szerelem ismer-e szerintetek korkülönbséget? Ez konkrétabb eset annál, hogy milyen a mai világ! Nem általánosságokról várok meglátást. Köszönöm.
10:00 vagyok. A kérdésed: "a szerelem (14 év felett) KORTALAN-E, AZAZ JELENTÕS KORKÜLÖNBSÉGGEL IS ELFOGADHATÓ-E A SZEMEDBEN?" Erre szerintem tökéletesen válasz az, hogy az én szememben mit jelent ez a "szerelem".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kérdésben vázolt konkrét helyzetrõl való véleményformálást, az elõzõ az elsõ ilyen itt. Tehát nem azért mondom ezt, mert igenleges az elõzõ kedves beíró véleménye. Továbbra is várok mindkét oldalról véleményt, tapasztalatot is, de tényleg a kérdésben vázolt helyzetrõl (17nõ, 15-20 évvel idõsebb ffi), vagy ahhoz erõsen hasonlóakról.
Igen a szerelem kortalan. Én 16 voltam amikor összejöttem a férjemmel aki akkor 34 volt. Igen elfogadható a jelentõs korkülönbség nálam. A szerelem természetesen már elmúlt, de van egy másik 20 évvel idõsebb férfi aki irányába töretlen a szerelmem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az új választ. Jöhetnek még.
Igen :) A szerelem nincs korhoz kötve. 16/L
"Ha látok egy 17 éves "nõt" és egy 30 éves "férfit" együtt, akkor az elsõ gondolat: a pasi szereti a szexet a fiatal husival, megértem. A csaj vagy a pasi pénzéért van a pasival vagy azért mert nagyon naiv. És az esetek 99%-ában jó a megérzés." Ha látok egy ilyen gyökér kommentet akkor vagy egy kielégítetlen hülye p1csa írta vagy egy lúzer [email protected] Az esetek 100%-ban jó a megérzés!
Akkor kortalan szerintem, ha mindkét fél úgy érzi, hogy szellemi és más téren is kielégítik egymást.Tehát ha egyhullámhosszon vannak.Van közös céljuk az életben(közös életükben), közösek az érdekeik, az érdeklõdési körük, és a dolgokhoz való hozzáállásuk. Tehát nekem nincs azzal bajom, ha egy 17 éves lány együtt van egy 23-28 éves férfivel.Az már más kérdés, hogy én már elmúltam 24 és nem tudom beleképzelni magam abba, hogy 17 évesen egy 30 éves férfival legyek.De ki tudja! A szexrõl viszont az a véleményem, hogy 17-18 éves korban már szabad, megfelelõ védekezéssel. 24 évesen egy 30-32 éves férfit el tudok képzelni magam mellé.20-21 évesen tudom, hogy nem jöttem ki jól a 20-21 éves fiúkkal...
A kérdező hozzászólása: Számos, alappal bíró válasz érkezett idõközben, köszönöm. Az ápr.11., 10:58-asnak külön köszönöm, h több oldalról is megvizsgálta a kérdést. Neki üzenem: pontosan én is így látom, és az értelmesebb, a kamaszok közül a magasabb érzelmi intelligenciával bíró személyektõl -mint kellemetlen tapasztalat, megfigyelés- hallom, hogy a tini fiúk jelentõs része felelõtlen, és/vagy önzõ a szexualitásban, és/vagy azonnal -egy héten belül- ágyba viszi a legtöbb meghóditott lányt, és/vagy inkább csak a futó kalandokat keres, és/vagy érzelmileg önzõ; a tini lányok jelentõs része pedig érzelmileg éretlen. Hangsúlyozom, az én meglátásom is a tinik jelentõs részére érvényes, nem mindre! Vannak kivételesen értelmes, magas IQ-jú, és/vagy magas EQ-jú kamaszok is, pl. közülük soktól is hasonló véleményt hallok tehát, ráadásul õk tapasztalják is, pl. tini bulikon.
Kedves Kérdezõ, saját tapasztalat, hogy az a srác aki 40-50 év körül nem alakította ki a saját életkörülményeit, családját, azzal valamilyen probléma van. Sok középkorú és idõsebb pasi még kapuzárás elõtt megpróbál csippenteni a fiatalságból és élettapasztalatát, gyakorlatát felhasználva minden, érzelmet befolyásoló eszközt bevet. 40 év fölött már mindenki érzi, hogy nem fiatal, megjelennek az elsõ ráncok, elkezd hullni a haj és lógni a bõr. Az idõ nagy úr, lehet kortalan szerelem de ez a vonat már elment, ha nem akarunk ápolói szerepet, lelki sérülést, akkor el kell felejteni. Pasit nem rendíti meg (ki tudja hányadik hódítás), fiatal lányoknak életük végéig tartó negatív élményt jelenthet. Úgyhogy csak óvatosan a nagy korkülönbséggel.
A kérdező hozzászólása: u t ó i r a t o m Idézlek: "Te életed jövõjének igazát ne a mások nézetében keresd" Azt reagálom erre , hogy köze nincs mások véleményének ahhoz, hogyan élek, de felnõtt ember lévén meghallgatom (olykor kikérem) mások véleményét, mert külsõ szemszögbõl, valamint eleve több szemszögbõl is bölcs dolog megvizsgálni adott kérdést. Aggódni meg NE értem aggódj, nem ismerjük egymást.

Mi a maximálisan elfogadható korkülönbség egy fiú és egy lány között?

Szerintem a fiatalabb életkorának a fele - 1 év vagyis:

Legjobb válasz: Furcsa a matematikai okoskodásod! Fontosabb az, hogy a pár hasonlóan gondolkozzon!

Furcsa a matematikai okoskodásod! Fontosabb az, hogy a pár hasonlóan gondolkozzon!
én nem értem ezt az osszefuggést, hogy mi szerint számolgatod ezt, meg mik ezek a számok.
Én sem értem ezeket a számokat. Nincs általánosan elfogaható, vagy elfogadhatatlan korkülönbség.
Szia! Maximálisan elfogadható korkülönbség? Szerintem max akkor van ha a lány bemutatja a srácot a szüleinek és az apja közli vele: Nem túl nagy a korkülönbség? De ha 2 ember szereti egymást akkor az életkor nem lehet akadály. Szerintem.
Szia! Mi lenne ha a matematikai tudásoddal is foglalkoznál egy kicsit??? Mert nálam mondjuk 18+8 az nem 25 hanem 26... Amúgy meg ennek nincsenek törvényszerûségei hiszen mindenki olyan párt választ magának akivel jól érzni magát legyen köztük 4, 7, vagy 10év korkülönbség. Sztem nem a kor számít.
Szerintem ha két ember szereti egymást nem számít a korkülömbség. Én 28 éves vagyok a szerelmem pedig 39, és õ az igazi!
90 év. De ez még nõhet, ahogy majd az emberi életkor nõ :-)

Szerintetek mi az a korkülönbség ami még elfogadható?

Mármint generációs problémák nélkül.Vagy a szerelem nem nézi a kort?

Legjobb válasz: Na igen,de mire te 40 leszel,õ 60.Nem tudom mennyi Finnországban az átlagéletkor...

Akkor nosza rajta, vágj bele! :-) Jó pár boldog évetek lesz együtt, és ha szerencsétek van, jó 20 év múlva következik csak be az, ami minden kapcsolat rémálma: az egymástól való eltávolodás. 20 évért viszont szerintem megéri...! ;-)
Na igen, de mire te 40 leszel, õ 60.Nem tudom mennyi Finnországban az átlagéletkor...
Nagyon nem mindegy, hány éves emberekrõl beszélünk. 5 év például egy 13 és egy 18 éves esetében áthidalhatatlan. Egy 25 éves lány viszont simán veszi az akadályokat egy nála 20 évvel idõsebb férfivel. Egy 50 éves, ereje teljében lévõ nõ viszont nem hiszem, hogy egy 70 éves férfihez illene. Vagy egy 70 éves nõ egy 50 éves férfihez...
Szerintem ez nagyban függ az embertõl is. Nálam max. -2 év és max. +2 év fér bele.
nem a korkülönbség számít... gyerekek (testvérek)között is mi az ideális? Mindenki másra esküszik ott is
Én nem értem azokat akik így számra pontosan megmondják hogy mi fér bele nekik. Most komolyan õk úgy ismerkednek hogy megkérdezik hány éves a másik? Aztán ha nem fér bele az elképzeltbe akkor mehet? Tök mindegy mennyire rendes, vagy akármi? Ezt nem tudom elhinni. Volt már 9 évvel fiatalabb pasim is, volt sokkal idõsebb is. Semmit nem számított, a kor csak egy szám, ezen nem múlik semmi. Akinél igen, azt meg õszintén sajnálom.
Max. plusz 6 év, a férfi javára.
"Bocsánat hogy ide írom de nagyon rámtört az érzés és ilyenkor jó kiírnom magamból. Boldog vagyok!" Na igen, ez az ami mulandó.
Elõzõ, mulandónak tényleg mulandó, de ez nem függ a kérdés lényegétõl, a korkülönbségtõl... van, ahol kis korkülönbséég mellett hónapok alatt mûlik, van, ahol nagy korkülönbség mellett a végtelenben, és mindenféle egyéb variációk...
Szüleid mennyi idõsek?
Kérdezõ, én is hasonló helyzetben vagyok, csak kicsit nagyobb korkülönbséggel. Engem néha megdöbbent, hogy mennyire nem fiatal már, amikor fáj valamije vagy lassabban mozog. De olyankor sem azt érzem, hogy ne akarnék vele lenni, hanem azon jár az agyam, hogy hogyan tudnék segíteni neki, mivel tehetném könnyebbé a dolgát. Egyszerûen fel sem merül bennem, hogy azért hagyjam el, mert idõsebb, mint én. Szerintem a kor nem jelenthet akadályt.
A kérdező hozzászólása: anyu 56 apu 60 Én is így vagyok vele ;)
"Nálam max. -2 év és max. +2 év fér bele." Te mirõl beszélsz? Egy normális csaj fiatalabb pasival nem kezd! Csak olyan minimum 5-10 évvel idõsebbel! Igazi férfire vágyik, nem pedig kis pisisre!
Alkalmi kapcsolatban akár 20 év korkülönbség is lehet Komoly kapcsolat az már más tészta.10 év-et mondanék határnak, bár lehet túl sokat mondtam
Az én nézeteim szerint legyen idõsebb a férfi maximum 10 évvel de minimum 4-el. Engem így neveltek, hogy mindig legyen idõsebb a férfi és nekem ez be is vállt. A Párom 7 évvel idõsebb és tökéletesen mûködik a kapcsolatunk. Én 23 vagyok, Apukám 43...el nem tudnám képzelni egy hasonló korú férfivel...pedig látom, hogy ez a korosztály is erõs, helyes férfitagokkal büszkélkedik, (Apukám is vagány, modern, helyes férfi), de maga a kor engem valahogy taszítana... Nekem ez a véleményem. 23N
A kérdező hozzászólása: egyszerûen annyira szeretem hogy nem tudom leírni.Az arcát, a haját, a mosolyát, a humorát , a személyiségét mindent.Én ilyet még soha nem éreztem.Bocsánat hogy ide írom de nagyon rámtört az érzés és ilyenkor jó kiírnom magamból. Boldog vagyok!
Nézd, Kérdezõ, a korkülönbséget az adott két embernek KELL elfogadni (vagy nem, de akkor ugye nincs kapcsolat). A párkapcsolat ezért PÁRkapcsolat, másnak ebben igazándiból nincs lap osztva... Ha számotokra elfogadható, akkor hajrá, ha nem, hát nem...
A kérdező hozzászólása: aha értem :) Hát igazából van egy férfi aki rendesen elcsente a szívem de ennél jóval nagyobb a korkülönbség köztünk.
A kérdező hozzászólása: épp 20 éves vagyok, a férfi pedig 40. Sokkal fiatalabbnak néz ki a koránál, és családja sincs na nem azért mert egy lúzer hanem egyszerûen nem fér bele az idejébe. Õ finnországban él és nagyon megértjük egymást minden téren.Teljesen odavagyok érte :)
A kérdező hozzászólása: annyira boldog vagyok már akkor is ha csak rá gondolok. :)
23:47-es: Nézd, majd' 40 éves vagyok, négy gyerekkel, két házassággal a hátam mögött. Szerinted mennyi közös témám lenne egy 20 éves fiúval, aki épp a fõiskolát fejezi be? Biztosan rengeteg. :-) Pedig biztosan nagyon kedves és aranyos, meg minden, nekem viszont társ kell, aki nem néz rám értetlenül, amikor a vele majdnem egyidõs fiam útját kellene okosan egyengetnem, mint szülõ. Avagy mit kezdjek egy 60 éves pasival, aki jövõre már nyugdíjas lesz, és annyi idõs az unokája, amennyi az én gyerekem? Persze, nem a kor számít, ebben teljesen igazad van. A megélt tapasztalat számít, az, hogy két ember nagyjából hasonló problémákat tud a maga mögött és hasonló problémák vannak elõtte. Ilyan társat viszont sokkal nagyobb eséllyel találok a korosztályomban, mint a 20 éves fiúk vagy a 60 éves pasik körében. ;-) Nos, ennyit számít a kor.
A kérdező hozzászólása: én igazából úgy gondolom hogy ez inkább személyiség mint kor függõ:) Az én esetemben lehet más lenne a helyzet ha õ nem ilyen fiatalos lenne.Sõt biztos más lenne.Persze azért a gondolkodása érett de a viselkedése nem igazán, amit imádok benne :) Szóval én így érzem
00:06-szerintem egy idõs is lehet fiatalos pl. lehet görkorizni 40 felett is vagy megtanulni vezetni akár 50 felett..., a fiatal is lehet bolondos, de érett gondolkodásu a közös érdeklõdés téma tisztelet a másik iránt ami mûködtethet egy ilyen kapcsolatot. Aztán ki tudja a rokonság mindkét félnél hogy díjazza. Anyumat tiltották nevelõapámtól kb. 12 évvel volt idõsebb-nekik nem is mûködött hosszú távon, de férfi miatt nem mert alkoholista és agresszív lett-persze mikor egyedül maradt megbánta.
A kérdező hozzászólása: meg azért egy negyven éves /számomra legalábbis/ bõven fiatal:)
Kérdezõ, mitõl tartasz? Neki sincs családja, neked sincs, ez a fontos dolog még mindkettõtök elõtt áll. Vágj bele, sok boldogságot!
Utolsó! Te kicsit vakon vagy... :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!