Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy ujszülött (27 db)

Mennyi idő mire rááll egy újszülött szervezete a tápszerre?

Legjobb válasz: 4-5nap körülbelül ,ennyi minimum.

4-5nap körülbelül , ennyi minimum.

Milyen méretű zokni kell egy újszülött lábacskájára? Mi a legkisebb méret?

Legjobb válasz: 0-0, Újszülött. Amik nekem voltak nem voltak számozva, csak így.

0-0, Újszülött. Amik nekem voltak nem voltak számozva, csak így.
Van kimondott újszülött zokni. A brendonban tudsz venni. Arra viszont, hogy 0-s vagy 1-es jelölésû, arra már nem emlékszem pontosan. De újszülött korban inkább tipegõt illetve rugdalózót szoktak használni, pont azért, mert akkor nem kell zokni. Jó babavárást ill. babázást!
mi vettünk 0-at ujszülöttnek az nagy, a 0-0 az ujszülött méret.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Mi olyan zoknikat láttunk, hogy 15-tõl volt a számozás, errõl a méretezésrõl tudtok vmit?
Szia szerintem a 15 méret az lehet az újszülõtt méret, én is vettem újszülõtt zoknikat mielõtt megszületett volna a kisbabánk mondanom se kell eleve kicsi volt az újszülõtt zokni, 7 centis lábakkal született, 6 hónaposan már 10 centis lábai voltak.A ruhákkal is így játtunk vettem egy csomó 56-os méretû ruhát 1-2 hétig tudtam csak ráadni.Végig azt mondták az ultrahangon kicsi lesz a gyerek éppen hogy csak eléri a 3500 gr-ot, mikor meg megszületett 4350 gr-ot mértek(akkor meg azt mondták milyen nagy ez a gyerek).

Egy újszülött mikor kezd el látni és reagálni a hangokra?

Legjobb válasz: Már magzati korban lát és hall. Azt most hirtelen nem tudom, hányadik héttõl.

Már magzati korban lát és hall. Azt most hirtelen nem tudom, hányadik héttõl.
Ha nem látás vagy hallás sérült, a szuletes utan azonnal.
Születésétõl fogva lát árnyakat!!Ha látod a szemében a szembogarát attól pedig tisztán lát mindent!!
Amint megszületik már fókuszál kb 15-20 centire, de nem lát tisztán, ez kb a 3. hétre tisztul ki, onnantól lehet neki mutogatni kontrasztos dolgokat, mint a sakktábla, zebra és tigriscsíkok, pandamaci, zsiráf, stb. A hallása már születéskor is fejlett, vizsgálják is a kórházban. Azonnal reagál a hangokra, ezèrt kell hozzá folyamatosan beszélni az anyának mert az megnyugtatja.


Egy újszülött babának mi a legkényelmesebb hordozási mód? Főleg buszozáskor? Hordozó? Hordozókendő? Egyéb? Kaptam egy hordozó kendőt, de félek, hogy nagyon melege lesz benne a picimnek is és nekem is, de mellette szóljon, hogy nagyon kényelmes.

Legjobb válasz: Én nagyon hordókendõ-párti vagyok, 14 hónapig úgy hordtam a gyereket, de csak 5 hetes korától, addig hordozóban, mert nem ajánlották még a kendõt. Nyáron valóban egy kicsit melegít, de ha lengén öltözöl alá, nem olyan vészes. Én a gyereket a nagy melegekben meg csak egy szál pelenkában tettem bele, keze lába ki tudott lógni, szellõzött. Nagyon szerette, akkor váltunk meg a kendõtõl, mikor már ügyesen közlekedett egyedül, és egyre nagyobb volt benne az igény az önállóságra.

Én nagyon hordókendõ-párti vagyok, 14 hónapig úgy hordtam a gyereket, de csak 5 hetes korától, addig hordozóban, mert nem ajánlották még a kendõt. Nyáron valóban egy kicsit melegít, de ha lengén öltözöl alá, nem olyan vészes. Én a gyereket a nagy melegekben meg csak egy szál pelenkában tettem bele, keze lába ki tudott lógni, szellõzött. Nagyon szerette, akkor váltunk meg a kendõtõl, mikor már ügyesen közlekedett egyedül, és egyre nagyobb volt benne az igény az önállóságra.
Mindenképp a hordozókendõ, arról nem is beszélve, hogy Neked is sokkal kényelmesebb. Nem lesz benne melege, az afrikai babák is jól tûrik. :) De azért egy újszülöttet, ha megoldható, inkább ne utaztass buszon. 6 hetes koráig semmiképp, késõbb is csak fokozatosan.
A hordozókendõ nagyon jó, én is abban hordom általában a babámat, egyszer vittem textil mózesben is tömegközlekedési eszközön, de mindkét módon csak 2, 5 - 3 hónapos kora óta. Addig, ha nem volt más mód inkább taxival vittem (többször kellett orvosi vizsgálatokra hurcolászni), igaz õ október végi és pont itt volt az influenzajárvány is; de én mindenképp megvárnám legalább a 2 hónapos oltást a buszon utaztatással.
Egyértelmûen hordozókendõ. Kényelmes és egészséges is, fõleg, ha kötött a csípõje. A kendõ egy réteg ruhának számít. Egy réteggel kevesebbet adsz rá, és ugyanott vagy.

Most néztem 1 műsort a téma az volt hogy egyes anyukák Újszülött kortól szobatisztaságra nevelik a gyereküket. Nektek mi a véleményetek erről? Egy újabb divathullám vagy hasznos és jó dolog?

Legjobb válasz: Errõl én is hallottam. Állítólag Indiában mindenki így csinálja, mert ott nincs pelenka. Azt mondják látszik a baba arcán mikor akar üríteni. Szóval az anyának egy nagy kihívás, hogy állandóan a gyereket lesse. Hát, én nem látom rajta, sajnos. Meg azon gondolkodtam, hogy éjszaka mit csinál? Az ilyen picik még álmukban is pisilnek. Meg Indiában nem az egy gyerekes modell a divat. Nem értem, hogy csinálják, de nekem nem szimpi.

Lehet, hogy a gyerekeink már eszerint fogják nevelni az õ gyereküket, és mikor mi mondjuk neki, hogy dehát még egy ilyen pici baba nem érett rá a szobatisztaságra, õk fogják mondani, hogy "anya, te maradi vagy..." Egyébként valóban agyilag kell megérniük hozzá, nem is értem ezt az egészet. Nekem is egy ismerõsöm mesélte hogy látott ilyet, szerintem agyrém.
Errõl én is hallottam. Állítólag Indiában mindenki így csinálja, mert ott nincs pelenka. Azt mondják látszik a baba arcán mikor akar üríteni. Szóval az anyának egy nagy kihívás, hogy állandóan a gyereket lesse. Hát, én nem látom rajta, sajnos. Meg azon gondolkodtam, hogy éjszaka mit csinál? Az ilyen picik még álmukban is pisilnek. Meg Indiában nem az egy gyerekes modell a divat. Nem értem, hogy csinálják, de nekem nem szimpi.
Az egyik mûsorban egy szakértõ erre azt mondta, hogy olyan mint a kutyáknál, idomítjuk! Na nálam itt verte ki a biztosítékot. A barátnõm amúgy alkalmazza ezt a módszert, egyidõsek a lányain(1 hét a különbség). Most 2, 5 évesek. Kb. fél éve azzal piszkál, hogy az enyém még pelusos, az övé meg több, mint 1 éve nem pisilt pelusba. Csak azt nem teszi hozzá, hogy ha nem figyel a kislányra, akkor az megáll és pisil, kakil. Azért nem pisil pelusba, mert nincs rajta! Amikor elkezd a gyerek pisilni, tudja, hogy anya majd a WC felé tartja. Igaz, néha én a saját módszerünkben (kivárás) is néha kételkedtem. Erre az én kislányom múlthéten pénteken kért bugyit (addig Istennek se lehetett rávenni), és egy hét alatt 1x volt baleset. Õ megy ki a bilire a fürdõszobába, levetkõzik és utána szólt, hogy pisilt vagy kakált :-D Ennyit errõl a módszerrõl. Szerintem az enyém önállóbb gyereket eredményezett :-D De egy hete én sem gondoltam volna. Mindig azt mondtam, persze, aztán majd télen küzdhetek vele ovi elõtt, hogy hagyjuk már el azt a pelust. De érdemes volt várnom :-D
Egy kisbaba nem tudja kontrollálni a pisit, kakit. Annyit csinál az anyja, hogy figyeli a jeleket, pelus helyett a bili vagy wc fölé tartja a kicsit üríteni. Szegényke, még ülni sem tud :( spórolni pelust lehet vele. Nekem nem lett volna ekkora türelmem meg ennyi szabadidõm, hogy figyeljem a kicsi arcrezdülését, mert jön a pisi vagy a kaki. A pszichológusok szerint kb 2 évesen érett fizikailag arra, hogy megkezdje a szobatisztaságra való átállást.
Már voltak ilyen jellegü kérdések.... Hát korai, és felesleges.....Ùjjszülöttet szobatisztaságra szoktatni?? Még viccnek is rossz....
Divathullám, mit sok más mai baromság. Agyilag egy újszülött nem érett az ilyenre.
Nyugodtan lehet csinálni, pont a múltkor olvastam, hogy aki nagyon korán kezdi a bilire szoktatást, annak 2 éves kora körül, aki két éves korában kezdi, annak két és fél éves kora körül alakul ki a tudatos szobatisztaság. Vagyis õk güriznek vele másfél évet, vagy többet, csak mert trendi hamar elkezdeni, én meg majd elkezdem két éves korában és fél év alatt ugyanazt érem el:D
Engem lefárasztanak ezek az õrültsévek amiket kitalálnak. 15 hónapos a lányom, de eddig meg se fordult a fejemben hogy elkezdeném bilire szoktatni, majd jövõ nyáron. Nem tudja még mondani hogy pisilni kakilni kell, nem is tudják még ilyen korban visszatartani, felesleges ezzel a gyereket stresszelni. Tegnap meg ma is kint pancsoltunk fürdõruhában pelus nélkül, és egy nap kb. 10 x pisilt de nem zavartatta magát elengedte bárhol, sõt még a fürdõruhába be is kakilt 2x!
a fiam 1 éves kora óta bilibe kakil, most 2 és WC-ben intézi már. Erõltetés nélkül sikerült
itt az újszülöttekrõl volt szó, de a válaszolók nagy része büszke arra hogy a másfél évese még hírbõl sem ismeri a bilit, Wc-t... Hát, reméljük 3 éves korban nem õk fogják itt kérdezgetni, hogy hogyan is szoktassák le a pelusról gyerkõcöt...
Ez az egyik legújabb hóbort, unatkozó anyukáknak kiváló, hogy legyen mirõl diskurálni a játszótéren. Arról persze nem beszél, hogy egész nap lesi a gyermeket, hogy mikor van helyzet, s szalad vele a bilihez, hogy aztán dicsekedhessen, hogy nem használnak pelenkát. Szerintem undorító, és sajnálom az ilyen gyerekeket. Késõbb szorongó lesz, én nem tud majd nyugodtan wc-zni. :( Pfuj.
bocs, nem cikk, hanem mûsor...de teljesen mindegy:-))
Kislányom 15hónapos.Nagyon okos, nagyon ügyes, de nem hiszem erre vevõ lenne még.Engem nem érdekel ki mikor kezdi.De én akkor fogom kezdeni, mikor látom, hogy a babám megért rá.
Édesanyám meséli, hogy már 10 hónaposan szobatiszta voltam, nem kellett balesettõl tartani. Szerinte a textil pelenka okozta kényelmetlenséget elégeltem meg:) . Az öcsémet is õ nevelte, mégis sokkal késõbb lett szobatiszta.
Sztem ez gyerekkínzás. Szegény, az sem tudja, hogy mirõl van szó. 16 hós a kisfiam, engem is piszkálnak már, hogy miért nem bilizik már? Azért mert még nem érett rá, ezt szoktam válaszolni. Majd ha mutatja valami jelét, vagy szól, hogy kaki, pisi majd akkor bilizünk.Anyukám is ekkor kezdte nálam, 2 évesen jeleztem már, szóltam, és 2 hét alatt szobatiszta lettem, 1 hónap alatt pedig éjjelre is, .
A kérdező hozzászólása: Elnézést ha volt ilyen kérdés én nem láttam egyet sem...
A kérdező hozzászólása: Ja és köszönöm a válaszokat.
azért az is érdekes, hogy szobatisztaság ügyben senki nem emlegeti anyáinkat, akiknek érdekes módon sikerült 1-2 évesen szobatisztaságra nevelni bennünket. Legalábbis 30-40 éve nem sok gyerek rohangált textil pelusban...Sokan csak akkor emlegetik hogy milyen "ügyesek" voltak az akkori anyák, ha a tápszer, a korai hozzátáplálás vagy a teáztatás vagy a feles tej jön szóba. Hozzáteszem, akkor azt tették amit jónak láttak, hiszen nem volt nagyon más lehetõségük és az akkori tudás is kevesebb volt a gyermekek táplálásáról. Viszont amit valóban jól csináltak elõdeink (szobatisztaság), azt nem divat emlegetni manapság...

Mi a menete egy ujszülött fürdetésének?

Tegnap hoztam haza a vasránap született kislányom, és persze itt tudatosult, hogy nem is vagyok benne biztos, mit is kell csinálni.

Legjobb válasz: Szia! Ne idegeskedj, mindent nagyon jól csináltál! Bízz magadban és minden rendben lesz! :-)

Szia! Ne idegeskedj, mindent nagyon jól csináltál! Bízz magadban és minden rendben lesz! :-)
Tökéletesen csináltál mindent, de aggódj :) !!
Kár aggódnod.Mindent profin csináltál.Nekünk a védõnõnk azt tanácsolta, hogy a fürdetõkrémet keverjük a vízbe.Így kevesebb a macera.Gratulálok a babához!

Akinek az újszülött babája külön szobában alszik azok hol szopiztatják és miben a babát? Értem itt hogy a szobában ülve egy fotelban, vagy fekve egy külön heverön.

Legjobb válasz: Mi most még csak egy 1,5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk,ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:)jó babavárást nektek!!:)36hkm

Mi most még csak egy 1, 5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk, ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:) jó babavárást nektek!!:) 36hkm
Öm, még egy dolog: a naggyal egy szobában aludna a kicsi is? Vagy rosszul olvasom?
Mėg nincs kész a szoba, de beteszünk egy kisebb kanapét. Ha úgy adódik, vele tudok aludni éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Mindkét gyerek külön szobában fog aludni.Elsõ babámnál nem volt probléma az éjszakai átjárással, mivel 2 hónaposan tápszeres lett, este 9 kor evett és reggelig nem kelt fel.A kérdést azért tettem fel hogy megint vegyünk egy külön ágyat a kicsi szobájába, amivel utánna nem tudunk mit kezdeni, vagy egy fotel elég lesz, ha sikeres lesz egyáltalán a szoptatás.Az elsõnél sajnos kevés ideig tartott.
Nálunk egy kanapé van berakva a szobájába, éjszaka fekve azon szoptatok. Az átjárkálást nem sokáig bírtam talpon így ott ragadtam, az elsõ ébredéstõl ott alszunk és szopizunk reggelig. A baj az, hogy megszokta hogy vele alszom és nem sokáig alszik a kiságyban. De így hangja sincs és mindenki nyugodtan tud aludni. Most nyolc hetes még mindig sûrûn szopik éjjel.
Épp most olvasom Csóka Szilvia: Korai kötõdés c. írását, nagyon tanulságos. Ha szeretnéd, szívesen elküldöm neked is.
A kérdező hozzászólása: Van egy 4 éves kisfiam õt születése óta külön szobában hagytam, én ott aludtam egy ágyon vele a szobában.Etetés után mindig visszatettem, hogy azt szokja meg.Nagyon jó alvó gyerek lett belõle, szoptatni sajnos csak 1 hónapig tudtam, nem volt tejem és neki is elég nehezen ment.Nem akarunk egy újabb ágyat venni, de most szeretném ha sikerülne a szoptatás, és ezért kértem ötleteket tõletek.
7 hetese koráig volt velünk utána külön szobában. Mi vettünk egy kényelmes fotelt, azt tettük be a szobájába és abban ülve etettem!
A gyerekszobábsn fotelban ülve. Ez olyan fotel, aminek ki lehet nyitni lábtartót, és hátra lehet dönteni a támláját, így szinte fotelágyként is használható, de sosem nyitottam ki. Sosem kellett a gyerekszobában aludnom, szoptatás/etetés után kijöttem a mi szobánkba. Nappal elõfordult az is, hogy a nappaliban ettek a gyerekek (tápszert is kaptak cumisüvegbõl).
Én átjártam hozzá, egy hónapig bírtam:D, akkor hintaszékben szoptattam. (Azután az elsõ ébredésnél jött hozzánk).
hát én kb két hónapos koráig a szobájában aludtam, a földön egy szivacson, akkor még nagyon sokat kellett hozzá kelni. Amióta éjjel már csak egyszer ébred, nem alszom vele, de nyitva van köztünk az ajtó. Így az apróbb nyöszörgésekre nem riadok fel, de a komolyabbakra már igen. Van a szobájában egy fotel, abban szoptatok mindig, nappal is éjjel is. Mindig ülve, nekem a fekve szoptatás nem jött be, nekem kényelmetlen volt.
Nem kizárt, hogy ezért is.

Mi a tapasztalatotok a tesók egy szobában való alvásáról? Az újszülött mennyire befolyásolta a nagyobb gyermek alvását (este, ill. délután)?

1 + 2 1/5 szobás panelban lakunk. A mostani hálószobát rendeznénk be gyerek szobának. Úgy tervezném, hogy a kezdetekt?l egy szobában aludna a két gyermek! Kisfiam kb 2,5 éves lesz, mire október végén megszületik a kis tesó!

Legjobb válasz: Nálunk is ekkora volt a korkülönbség amikor a fiam született. a lányom elég csendes teremtés de a picit felébresztette elég sokszor . mi a nappaliszobában rendeztünk be neki egy kis babasarkot mert iszonyat pici volt a gyerekszoba . aztán a vendégágyon való szoptatástól kikészült a hátam igy került a kisfiam a franciaágyra közénk. már egy éves ... ha a lányom vmi miatt - pl. betegség miatt- itthon van rendszeresen felébreszti az öccsét . nem hibáztatom nem tehet róla. beküldöm játszani altatáskor de max egy fél - háromnegyed óra az amit tudott a pici aludni mellette utánna felébredt a csatakiáltásokra v. a nagy elfelejtette hogy csendben kell lenni. soksok türelem kell és hideg fej. az lenne az ideális ha lenne egy csendes kis szoba ahol aludhatna a kisbaba .

Nálunk is ekkora volt a korkülönbség amikor a fiam született. a lányom elég csendes teremtés de a picit felébresztette elég sokszor . mi a nappaliszobában rendeztünk be neki egy kis babasarkot mert iszonyat pici volt a gyerekszoba . aztán a vendégágyon való szoptatástól kikészült a hátam igy került a kisfiam a franciaágyra közénk. már egy éves ... ha a lányom vmi miatt - pl. betegség miatt- itthon van rendszeresen felébreszti az öccsét . nem hibáztatom nem tehet róla. beküldöm játszani altatáskor de max egy fél - háromnegyed óra az amit tudott a pici aludni mellette utánna felébredt a csatakiáltásokra v. a nagy elfelejtette hogy csendben kell lenni. soksok türelem kell és hideg fej. az lenne az ideális ha lenne egy csendes kis szoba ahol aludhatna a kisbaba .
Neked kell tudnod a szokásiatokat. Nálunk tuti nem müködne ez. Lányom mikor született 3 hónapig melettem aludt bölcsöben. Majd ment a szobájába. Lányom olyan hogy mélyen alszik de ha egyszer valami felébreszti órák is mire vissza alszik. Most jön a tesó, aki szintén jön a szobánkba mellém bölcsöbe. Majd 3 hósan megy a saját szobájába. Ez a terv. De még így is rettegek ha éjszaka nagyon sír a kicsi akkor felébreszit a nagyot akkor is ha az másik szobában alszik. Ha nálatok ez müködik és jó alvó fiad akkor tuti nem fogja bántani. Kérdés lelkileg mennyire ragaszkodik az ü terülteéhez, nem leszöe neki rossz hogy egy bögö masina elfoglalja a szobája egy részét és még éjjel aludni sem hagyja. A másik én félnék a pici újszülöttel egy 2, 5 évest egyedül hagyni, aki még féltékeny is....
barátnõmék kezdetektõl 1 szobában altatják az újszülöttet a nagytesóval, illetve már az újszülöttet a 2 nagytesóval. náluk bevált, nem ébrednek fel egymásra, megszokták a zajt. nálunk kevesebb mint 2 év a különbség, de nem merem õket 1 szobában altatni, mert a nagy puszta szeretetbõl megmarkolná a pici arcát, meg ráfeküdne (be tud mászni az ágyba). szóval a balesetek megelõzése miatt altatjuk külön. szerintem az alvással csak az elsõ pár napban lenne gond, utána megszoknák.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam aránylag jó alvónak mondható! De nem tudhatom, hogy mit hoz majd ki belõle, ha itthon lesz a pici tesó! Jelenleg nagyon féltékeny, ha pl hozzáérek egy másik gyerekhez! Úgy tervezem, hogy az újszülött rácsos ágyban alszik majd, ahol biztonságban van (úgy vélem), a kisfiam, pedig heverõn alszik majd addigra! Türelem......hát, biztosan nagyon nehéz lesz! Az szóba nem jöhet, hogy a kisfiam velem aludjon (nem is tud úgy aludni se õ, se én).
Mi is így készültünk, hogy lesz egy gyerekszoba ahol a két kicsi alszik majd... persze egyik sem tudott aludni a másiktól. Aztán a kicsit magam mellé vettem, hátha nem lármázza fel a nagyot... az sem volt jó, mert õ nem az a tipusú baba aki szereti az ennyire szoros testi közelséget... Így a harmadik verzió lett a tökéletes, vettünk egy utazóágyat ami közvetlenül az ágyam mellett van, így ha felébred akkor ott vagyok, de a "nagy" is tud aludni nyugodtan. Majd ha már mindketten átalusszák az éjszakát átköltözik a bátyushoz :)
Nálunk is ennyi a korkülönbség.Mi is így terveztük, de kicsit változott a terv.A pici 3 óránként evett és bár úgy tûnt a nagy alszik, nagyon kialvatlan, fáradt volt napközben.Hisz mindig felébredt kis idõre, amíg berohantam a nagyért és kivittem a nappaliba etetni.Utána visszaaludt.Ezt az idõszakot úgy vészeltük át, h. a picur a nappaliban aludt addig amíg csak egyszer kelt éjszaka.Ez kb.4 hónapos korában volt.Onnantól egy szobában vannak(most 7 hós )és jól mûködik.Megfürdik a nagy fiam, majd a kicsi akit már viszek is be a szobába az utolsó szopira.Ez 8 , fél 9 körül van.Általában bealszik, addig a nagyot lefoglalja apa vagy ha nincs itthon ott van mellettünk.Utána jön a tesó lefektetése.Utolsó pisi és a fektetési rituálé.Ideális esetben 9-kor már alszanak mindketten.5-6 körül egy gyors kajcsira ébred a kicsi de erre már nem kell fel a bátyus.Nálunk így sikerült de hallottam olyat is akinek elsõ perctõl tudott együtt aludni a két testvér.
25 hónap korkülönbség van és rögtön egy szobában aludtak (12 nm, nem túl nagy, átlagos). Mivel én már a motoszkálásra ébredtem éjjel, soha nem sírt a pici, rögtön áthoztam hozzánk a hálóba szopizni. Utána nálunk maradt a nagy ágyon. 3 hónapos korától átalussza az éjszakát, onnantól egész éjjel együtt voltak. Érdekes, a bátyó pont akkor szokott le véglegesen az éjszakai "randalírozásról", mikor megszületett a tesó. Õ már iszonyú ritkán ébred éjjel. Fognövesztéskor persze megint átjön a kicsi hozzánk, mert azért a sok sírdogálás nem tesz jót a nagynak (hiába nem panaszkodik, tuti , hogy õ is felébred)
A nagy fiam augusztusban lesz 4 éves, a pici pár nap múlva 2 hónapos. Már az elsõ éjszaka egy szobában aludtak. A pici nem ébreszti fel a nagyot a nyöszögésével, sírásával, viszont a nagy direkt felébreszti a picit. Ennek viszont a nagy fiam issza a kárát, mert akkor a picivel kell foglalkozzak, így nem tudok neki este olvasni, vagy nem tudok vele játszani. Mert ugyebár ilyenkor a pici nagyon nyûgös, sírós lesz, míg nem nagy nehezen vissza tudom altatni. Néha már kezd erre rá jönni a nagy fiam, és békén hagyja a kistesót. A délutáni alvással sincs gond. A nappaliban alszik mind a kettõ. Általában pont akkor alszik a kicsi is, vagy teli a szája cicivel :)
Milyen fajhoz tartozik? (ha betta, azoknál ez elõfordul)
A kérdező hozzászólása: Nem. Elevenszulo fogasponty, platti. Van 2 testvere is, egyik ivarerett him, vele semmi gond, a masik is kissebb, de o gerincferduleses es megis nagyobb, mar a felnott halaknal van.
http://diszhal.info/Xiphophorus_maculatus.php Tehát egyáltalán nem való az akváriumodba, ajándékozd el. Amúgy ekkora akiban nem is lehet halat tartani. Tarts benne inkább csigát, garnélát, vagy törpe karmosbékát.
A kérdező hozzászólása: Azért az sem igaz, hogy 100 literre kell 10-12 platti. 2 akváriumom van, az egyik ez a 15 l, a másik 80 l. 80 literben tartok 20 halat. Sõt, van egy szifóm, 6 hónapos, nálam született és szült is, kicsi kora óta egy "ivadékhálóban" tartottam, ami a 80 literesben lógott. Érdekes, õ felnõtt, pedig kisebb helyen volt. Sõt 6 hónaposan szült 5 kicsit, ami nálam sok, mert eddig az 1 évesek szültek ennyit.
A kérdező hozzászólása: Ja utolsó kommenthez, sokan a guppit befõttes üvegben nevelik oxigén nélkül, apámnak így volt több 100, és õk felnõttek.

Miket kell vinni egy újszülött babának az uzsoki kórházba ha velem lesz a baba?

Legjobb válasz: Popsitörlõt vigyél, a többi stimmel :)

Popsitörlõt vigyél, a többi stimmel :)
Én februárban szültem az Uzsokiban. A honlapjukon fennt van minden, hogy mit kell vinni, a szülészetrõl is van csomó infó. Viszont azt írják hogy a babának nem kell ruha, de nálam fel voltak háborodva hogy miért nem vittem ruhát a gyereknek, mert nekik kevés van... Szóval vigyél pár body-t meg rugit, kis kesztyût , kis sapkát, takarót. Napi 5 pelust adnak, a többit neked kell vinni. Amúgy más ápolószereket adnak (popsikenõcs, köldökápoló cuccok). Cumisüveget adnak cukros vízzel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!