Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy művészeti (6 db)

Van egy aukciós oldal, amin művészeti, kézzel készült dolgokat lehet eladni, mi a neve?

Direkt erre szakosodott, ne írjátok teszveszt, vaterát. stb.

Legjobb válasz: www.meska.hu

A Fejér megyei könyvár elött van egy müvészeti alkotás fémből. Mi az és hol tudok utánaolvasni?

Legjobb válasz: Ha Székesfehérvári Megyei könyvtárra gondolsz ami ott van Ciszterci sulinál akkor elõtte Wekerle Sándor szobra van. Ott tanult a Ciszterci iskolában.Elsõ polgári származású miniszterelnök volt.Ennyit tudok róla.

Ha Székesfehérvári Megyei könyvtárra gondolsz ami ott van Ciszterci sulinál akkor elõtte Wekerle Sándor szobra van. Ott tanult a Ciszterci iskolában.Elsõ polgári származású miniszterelnök volt.Ennyit tudok róla.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan arra az "épitményre" gondolok ami a könyvtár bejáratával szemben van, kb 3m magas fémszerkezet.
A kérdező hozzászólása: http://my.opera.com/bioscoopfan/blog/szekesfehervar-a-vorosm.. Erröl lenne szó (a kép bal oldalán)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.


Keresztények! Mi a véleményetek arról ha egy művészeti alkotásban a téma, a hatás és a mondanivaló érdekében nagy brutalitás van?

Gondolok itt arra, hogy egy kiváló drámában a mondanivaló, tartalom, hitelesség érdekében nagymérték? brutalitást láthatunk?

Legjobb válasz: #13:01 Egyetlen szóval sem mondtam, hogy BÁRMELYIK vallás jobb lett volna a kereszténységnél! :-DD Igen, a vallások nevében ÖNMAGUKAT JÁMBOR HÍVÕNEK valló emberek, más emberek millióit irtották ki, a saját vallásuk nevében, annak szentségét hirdetve. Egyik sem volt jobb a másiknál. (Csak most itt ÉPPEN a kereszténységrõl kérdeztek.) A baj az, hogy a #12:54-esnek sincs teljesen igaza, ezek a dolgok NEM CSAK a a középkorra voltak jellemzõk. Nézz körül, a mai világban az egyik legkevésbé toleráns csoport ÉPPEN az ilyen vagy olyan HÍVÕK. Ma is igen nagy számban vannak közöttük, akik nem tudják elfogadni, hogy mások máshogyan gondolkodnak, hogy másban hisznek, hogy máshogyan élnek. Úgyhogy sajnos ez MOST IS pont olyan élõ dolog, mint a középkorban volt. Csak most nem égethetik meg, aki kimondja a saját véleményét. (Még szerencse!)

Kérdezõ, okos vagy. Én metálos vagyok, szeretem a horrorisztikus dolgokat, de bármilyen valós bántásért megharagszom, vagy megszomorodok. Ja, 17 éve ismerem az Urat.
A szemetek. Vennének példát a bibliáról, amiben minden egy tündérmese, semmi erõszak, gyilkosság, netán szex.
#13:01 Egyetlen szóval sem mondtam, hogy BÁRMELYIK vallás jobb lett volna a kereszténységnél! :-DD Igen, a vallások nevében ÖNMAGUKAT JÁMBOR HÍVÕNEK valló emberek, más emberek millióit irtották ki, a saját vallásuk nevében, annak szentségét hirdetve. Egyik sem volt jobb a másiknál. (Csak most itt ÉPPEN a kereszténységrõl kérdeztek.) A baj az, hogy a #12:54-esnek sincs teljesen igaza, ezek a dolgok NEM CSAK a a középkorra voltak jellemzõk. Nézz körül, a mai világban az egyik legkevésbé toleráns csoport ÉPPEN az ilyen vagy olyan HÍVÕK. Ma is igen nagy számban vannak közöttük, akik nem tudják elfogadni, hogy mások máshogyan gondolkodnak, hogy másban hisznek, hogy máshogyan élnek. Úgyhogy sajnos ez MOST IS pont olyan élõ dolog, mint a középkorban volt. Csak most nem égethetik meg, aki kimondja a saját véleményét. (Még szerencse!)
Utolsó: Nem a középkorban élünk. Az akkor volt. Most kérdezz meg bármely papot, õis elitéli a középkori öldökléseket. Ne csinálj már ekkora ügyet ebbõl. Hatalomra került egy pápa és ennek követklezményeképp lett ez. De most hadd ne írjak még ide, inkább nézz utánna.
A keresztények??? Ja, azok, akik a keresztes háborúkat is csinálták? Vagy akik elevenen elégették a máshogy gondolkodókat? (pl. Giordano Bruno) Vagy akik a háborúkba Isten nevében mentek? Akik majdnem teljesen kiirtották Amerika õslakóit a kereszténység terjesztése ürügyén? Mert ha ezekrõl beszélsz, akkor szerintem hozzászoktak õk már a brutalitáshoz... Csak ezt olyan ciki lenne felvállalni. Mennyivel szebben hangzik, hogy õk milyen megbocsátóak, és hogy odatartják a másik orcájukat is. - Csak éppen a valóság kicsit ellentmond ennek.
A kérdező hozzászólása: 12:26 A kereszténység alapelve az hogy ne legyünk erõszakosak s törekedjünk a békére, s az érdekel, hogy a keresztényeknek mi a véleménye a szükségesen alkalmazott erõszakról! Hogy õk maguk elfogadhatónak tartják e ezt?
Off, bocsánat! 12:49-es! Arra az evolucionista vallásra gondolsz, aki fajelméletre alapozva milliókat mészárolt le, aki fejlõdésre hivatkozva elmaradottnak kiáltanak ki más bõrszínû embereket, vagy nagyon szegény rétegeket, úgymond természeti népeket és önnön magát a fejlettség csúcsához méregeti? Vagy arra a muszlim vallásra, aki ma is hirdeti az üdvösséghez vezetõ mészárlásokat? Vagy azokat a karizmatikusokat, kiknek családjai számára álmatlan éjszakákat okoz gyermekeik, szüleik vad és fanatikus elszakadásaik azoktól? Mindenki a maga portáját próbálja kitakarítani elõször. Ez elcsépelt dolog a keresztes háborúk és inkvizíciók. Azok az emberek egy elveszett és hamis eszme nevében tették ezeket a borzalmas dolgokat. Ez a szervezet nem keresztény, hanem diktatórikus vallási hatalomvágyú középkori katolikus egyház. Nem keresztény emberek voltak azok, hanem hatalmaskodók. Õk és Krisztus tanításai elég messze voltak egymástól.
a filmekben azért nem a valóságot mutatják meg, hanem túloznak... de mi köze ennek a valláshoz?
A kérdező hozzászólása: "Persze ha kifejezetten az az adott mü celja, hogy a beke erdekeben keszült, azt tamogatom." Nagyon sok drámai film esetében ez van! :) Az erõszak, mint ocsmány dolog van ábrázolva, illetve életellenesnek. Sokszor azért gyilkolnak egy drámában, hogy bemutassak, milyen borzalmas dolog is ez, ezzel kiemelve az ÉLET értékét!
Engem nem gyönyörködtet az ilyen müveszet. :) Ugy gondolom, hogy minden hatassal lehet az emberre, hiszen teljesen egyediek/különbözöek vagyunk, a hatas pedig követhetetlen, ezert meggondolatlannak tartom a müveszetekben az eröszak bemutatasat. (Elöfordulhat, h valaki ötletet merit belöle, vagy egyaltalan, normalis-e, ha öldöklest kell latni valakinek ahhoz, hogy jol erezze magat?) Persze ha kifejezetten az az adott mü celja, hogy a beke erdekeben keszült, azt tamogatom.

Mi a feladata egy művészeti producernek a filmkészítés során?

Legjobb válasz: Anyagilag finanszírozza a forgatást.

Anyagilag finanszírozza a forgatást.
azta!!!! az elsõ kérdés!! megtaláltam!!! :D
én is kiváncsi voltam, mi az elsõ kérdés :)
és még milyen jó kérdés! Lehetett volna valami ilyesmi is: Szerintetek terhes vagyok?

Ti mit gondoltok azokról az emberekről akik a művészetet látják egy olyan képen amit leöntöttek egy festékes vödörrel, meg a társai?

Én nem értem hogy mi abban a művészet hogy valaki elkezd vonalakat húzogatni, vagy egy vásznat 3 helyen megvágni, ezeket bárki megcsinálja, és mégis ezt akarják művészetnek eladni

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy észjáték, vagy hogy többletmondandóban kell keresni "azt" a többletet. Van, hogy fasza, és kész. Meg ugyanez vitatható is nyilván. Mit ne lehetne vitatni, aminek semmi köze a szavakhoz? Ez van. Akármit mondasz, érvényes.

Nem biztos, hogy észjáték, vagy hogy többletmondandóban kell keresni "azt" a többletet. Van, hogy fasza, és kész. Meg ugyanez vitatható is nyilván. Mit ne lehetne vitatni, aminek semmi köze a szavakhoz? Ez van. Akármit mondasz, érvényes.
Ha fölé írom, hogy "ide hallucinálj", az hozzáad, vagy elvesz belõle? :)
Nekem ez a személyes kedvencem: http://www.neolant.ru/images/Krasniy%20kvadrat.jpg
"Egy király koronázását ábrázolta, és oylan élethû volt, hogy megszólalt! Aztán késõbb tudjuk, miket festett Picasso." Na de minek élethûen festeni valamit, ha arra egy fényképezõgép is képes? Míg picassót nem fest semmilyen automatikus gép. A mûvészet lényege többek között az újdonságok létrehozása.
"csak az a baj, hogy ezek a képek akkor érnek sokat miután a "mûvész" meghalt" Hát nem is lenne túl igazságos, ha ezekért a kóklerségekért már életükben milliókat kapnának a drágalátos mûvészurak, akiket így is túlértékel és túlfizet a társadalom.
a 21. századi mûvészetek inkább arra fókuszálnak, hogy elgondolkoztassanak. ez néha a végletekig is elmegy, ami persze nem túl jó. de azért akadnak jó darabok is:)
A kérdező hozzászólása: csak az a baj, hogy ezek a képek akkor érnek sokat miután a "mûvész" meghalt
11:35 Semmi, de a mûvészetipar meg tudja csinálni, hogy 1 millió dollárt érjen, és egy hülye tõkés megvegye annyiért. Úgyhogy néha érdemes ilyesmit csinálni, hogy meglegyen pár esztéta, mûvész, mûvészettörténész, muzeológus és más éhenkórász napi betevõ falatja.
11:32 "Szerintem az ilyen mûveket zsenialitásban mérik, nem rajztudásban. Céljuk az elgondolkodtatás, a kísérletezés, egy üzenet tovább adása, nem a gyönyörködtetés" Üzenetek meg gondolat? Amennyi gondolat van egy 100 óra alatt elkészített, 10 ezer dolláros festményben, annyit le lehet írni egy ötforintos írólapra fél óra alatt. Szóval ne becsüljük túl a mûvészet "elgondolkodtató" funkcióját. Az meg, hogy a mûvészek zsenik, egy olyan elképzelés, ami 200 éve elterjedt volt, azóta azonban kissé kiment a divatból. A tág értelemben vett "gyönyörködtetés" továbbra is vezetõ funkció a mûvészetben, mármint ha nem dõlünk be a sznobizmusnak és a mûvészek (ön)áltatásainak, hanem távolságtartással figyeljük a tevékenységüket.
Nem attól függ, hogy jó-e egy kép, hogy milyen technikával készül. Tehát önmagában attól nem lesz se jó, se rossz egy kép, hogy "leöntötték a vásznat festékes vödörbõl". "Én nem értem hogy mi abban a mûvészet hogy valaki elkezd vonalakat húzogatni" A legtöbb rajz és festmény úgy készül, hogy vonalakat húzogatnak. Még a legkonzervatívabb fényképrealista mûvek is.
Nekem tetszene, hogy "ide hallucinálj", mert jó duma. :) Amnúgy a véleméynem: vannak nagyon buta képek, ebben egyetértek. DE vannak jók is. Vannak yolanok, amiket za ötletért kell díjazni. Igen, van oylan konstruktivista kép, hogy Fehér négyzet fehér alapon, de ez senkit nem érdekel. Viszont igaza van az elõttem néhánnyal hozzászólónak ahhoz, hogy az nem sok fantázia, hogy lefested Jézust, pláne, hogy Jézust minden festõ ugyanúgy festi le, holott a Biblia nem tartalmazza, hogy barna haja volt.... Ez ötlettelenség.
11:32 vagyok. Attól függ, hogy ki csinálta. Bár én jobban bírom azokat a munkákat amiknek az üzenete gyorsabban lejönnek, de az ilyen képeknél ismerni kell az ember életét, hogy megértsük. De ez nem zárja ki azt, hogy szar az amit csinál, vagy nagyon rosszul próbálja meg magát kifejezni.
A kérdező hozzászólása: de van olyan is, hogy egy üres vásznat kiállítanak, annak mi az üzenete?
"Az, hogy a mûvészek zsenik, a romantika korában alakult ki, akkor lettek próféta költõk, a zsenikultusz akkor alakult ki. Aki azt állítja, hogy ez ma is van, az téved. " A zsenikultuszt erõnek erejével fenn kell tartani napjainkban is, mivel üzleti érdekek fûzõdnek hozzá. Tény, hogy ez egyre kevésbé tartható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!