Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy kisbabának, ha (16 db)

agyrázkódást kaphat pl.
Ez egy jó kérdés. Öcsém pl állandóan lepottyant valahonnan. Pl az ágyról, a pelenkázóról. Sõt voltam olyan ügyes 6 évesen, hogy egyszer beborítottam az árokba a babakocsival együtt. :) Nem lett semmi baja. Bár ha jobban belegondolok....lehet azért ilyen lökött? :) Amúgy ez attól függ, hogy hogyan esik. Apró sérülésektõl kezdve lehet sokkal nagyobb baja is. Mindenesetre figyelni kell!
Elõfordulhat.Már magasabbról is esett le gyerek, anélkül, hogy bármi baja lett volna.Ezekre az esetekre mondták régen, hogy a Szûz Mária kötényébe esett. Azért inkább ne essen le, mert akár el is törhet valamilye, az agyrázkódáson kívül.
Öt éves voltam, mikor a hugomat az ölembe adták. Éppen egy pingponglabdával és egy biztosító tûvel játszadoztam. A babát átkarolva próbáltam kivenni, vagy beleszúrni /már nem emlékszem/ a labdába a tût, de nem ment. Erre én a a baba hátamögött akartam megpróbálni, vagyis õ védtelenül ült az ölemben. De csak egy pillanatig. Egyszercsak egy hatalmasat ugrott és a konyhai betonon landolt. A homolka egyik oldalán lett egy iszonyatos púp. Úgy elvertek, mint szódás a lovát.
hát, én esetleg csak egy fénykép erejéig adnám a kezébe a kicsit egy öt évesnek. ha hozzánk jönnek rokon gyerekek, mindig kérdezik, megfoghatom? és én azt válaszolom, hogy nem, õ nem egy játék baba.
A kérdező hozzászólása: És az is lehet hogy nem lesz tõle semmi baja csak megijed?
Igen, az is lehet.
A kérdező hozzászólása: Áhh, asszem strapás gyerek lesz a sztoriban, nem lesz tõle baja.:D Köszi a válaszokat, azért írhat még bárki, szívesen várom.:)
mit keres egy öt éves gyerek kezében a baba, ne haragudj, de ez nagyon nagy felelõtlenség!
Miért nem tanulsz és dolgozol egy kicsit elõtte? Nem bántás képen mondom!
Ha van ismerõsi körben egy baba, elõtte inkább ott próbáld ki magad. Vigyázz sokat a kicsire. Nem könnyû egy kisgyerek. Egyébként szerintem elõtte még élvezhetnéd a fiatalságodat. Gyerek nélküli nyaralás, bulizgatás stb.
Azt, hogy jé van még ilyen ember:) de komolyan a sulit végezd el után jöhet a baba tudom lehet mellette tanulni, de szerintem olyan könnyû ahogy azt egyes emberek gondolják....ez csak egy tanács te döntesz úgyis
Véleményt kértél: az, hogy még nem vagy érett hozzá Kiskorú vagy, keveset megélt, tapasztalatlan, valószínûleg csomó nehézség elkerült az életben, ami érettebbé, felnõttebbé érlelne téged. 17 év amúgyis kevés ahhoz, hogy felnõj. Még iskolás vagy, nem tapasztaltad meg a felnõtt élet zord viszontagságait. Mindent megkaptál eddig, de ezentúl neked kell a pároddal együtt mindent megadni, megteremteni magatoknak és a leendõ picinek. Egy gyerek vállalása nem 1-2 évre szól, hanem kb. 10 évig szabadságod sem lesz! Állandó aggódás a gyerek miatt, vagy ha úgy hozza a sors, sok sok nehézséggel fogod még szembe találni magad, amire nem vagy felkészülve, és pofon fogcsapni. Ki fogod bírni, de kemény lesz. Én várnék még 1-2 évet minimum, hogy szilárd -e ez a kapcsolat! Mert most még annak tûnik, de mindketten fiatalok vagytok minden tekintetben, változtok évente, lehet nem is egymásra lesz szükségetek, amire majd nem most, hanem picit késõbb jöttök rá. Te dolgod, de az elhamarkodott döntéssel nem csak magadnak, hanem a születendõ picidnek is ártasz! Apa nélkül neadjisten vagy idegileg tönkremenõ anya mellett felnõni nem szerencsés.
nagyon jó anyagiak mellett? 17 évesen hogy lehetnek jó anyagiak? örököltél? én tervezetten nem esnék teherbe 17 évesen, de ha összejönne megtartanám. egy gyerek nagy felelõsség, 17 évesen nem biztos, hogy olyan emberrel vagy együtt, akivel 10 év múlva is együtt szeretnél lenni. és a gyerek akkor is ott lesz; örökre összekötöd magad azzal az emberrel. ne haragudj, hogy ezt mondom, de egy 23 éves férfi (még a férfit is nehezemre esik kimondani) általában nem arra vágyik, hogy gyereke legyen és lekösse magát.
A fiatalon szülésnek is megvannak az elõnyei és a hátránya is.Én inkább az apa fiatal kora miatt aggódnék, de ez is tipus függõ, vannak 23 évesen is érettek ahogy 35 éves bohémek is.Ha mindketten szeretnétek akkor sok boldogságot és egészséget kívánok!
Az, hogy a ti dolgotok. Ha ti érettnek érzitek magatokat hozzá, és van mibõl eltartani, akkor csináljátok. Nekem aztán tök mindegy..
Mi a véleményem? 2 szóban elmondva: iszonyú korai. Nekem ez a véleményem. Lehet akármilyen jó az anyagi, meg lehetsz komoly értelmes felelõsségteljes lány, akkor IS MÉG szinte gyerek vagy. Rengeteg idõd van még, élettapasztalat gyûjtése, munka, szórakozás. Oké hogy most úgy érzed "kiszórakoztad" magad mondjuk, a munkára meg nem szorulsz rá anyagilag, de akkor is, egy babával örökre mnegváltozik az életed. Még 10 év múlva is bõven rá fogtok érni, te is és a võlegényed is. (mert 23 éves fickót is fiatalnak tartok babázáshoz). Nekem ez a véleményem.:)
Az, hogy még gyerek vagy. Érettségid van már egyáltalán? Tiniszerelem elõbb-utóbb elmúlik, ezt sose feledd. Egy gyerekre nem csak anyagiak terén kell felkészülni, fel kéne nõni elõtte. Ha tényleg nagyon szeretitek egymást a pároddal, akkor ráértek még ezzel 3 évet. És még akkor is fiatalon lesz gyereked. Nem kell elsietni, bõven van még idõd.
az, hogy a párod megkétre a kezed, és õ szeretne babát, szép és jó. de ez felelõsséggel is jár. Nem magyar? Az magában még nem gond, de ha pl arab, jobb ha utánanézel, hogy ott hogy azok hogy bánnak egy nõvel. házasság után, meg van olyan kultura, ahol a gyerek a lényeg és válás esetén odaitélik az apának. . pl törökök. Meg lehet az õ kulturájában 15 16 17 évesen természetes a gyerekvállalás, de mi magyarok más kultúrájúak vagyok. nem ahhoz vagyunk adaptálódva, berendezkedve, lelkileg sem, testileg sem, meg sehogy sem. a romáknál is divat 13 évesen szülni, mégis a nagyi fogja felnevelni...
Énis 17 évesen lettem anya, nem könnyû de ha így alakult akkor végig csinálom! Párom dolgozik, kapok gyest, családit, hétvégén dolgozok (lovardában lovagoltatok) Így össz mindennel együtt 180 ezrünk megvan. Saját lakásunk van (páromé) így a fedél biztos a fejünk felett. szeptembertõl van még 1 évem esti gimnáziumban leérettségizek. Én várnék a babával a helyedben mert tényleg nem egyszerû fõleg ha nincs segítség meletted.(mármint gondolom a párod dolgozik napközben) Én nem bántam meg hogy szültem, mert imádom a gyerekem!
Én 18 évesen szültem az elsõ gyermekemet, a férjem ekkor 20 éves volt. 24 évesen a negyediket. Szintén nagyon jó anyagi körülmények közé. Most 33 éves vagyok igazából most érzem azt, hogy megértem az anyaságra. Kicsit sajnálom, hogy a legtöbb barátnõmnek kisbabája van és még sokáig kisgyerekes anyukák lesznek, nekem meg már ez nem fog újra megadatni (több gyermekünk már nem lesz). Szerintem vannak elõnyei, ha fiatalon szülsz, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy korai ilyenkorra tervezni a gyermekvállalást, sõt a párkapcsolatodban is biztosabb leszel pár év múlva. Te bõven ráérsz 5, sõt 10 év múlva is szülni. DE: Ez a kettõtök közös döntése kell legyen és ez alatt azt is értem, hogy ne a barátodé! Ennyi idõsen én még nagyon manipulálható szerelmes kislány voltam. Lehet, te határozottabb vagy, de ne hagyd magad belekényszeríteni, de "belemagyarázni" se semmibe.
attól függ , ha a párod európai származású és ezt az értékrendet tartja jó , ha nem akkor felejtsd el nagyon gyorsan !!! Annak oka van és nem pedig a szerelem.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz... Gondolj bele, 17 vagy, mondjuk 18 évesen szülsz egy gyereket. Igazából akkor leszel nagykorú, akkor nyílik ki elõtted a világ. A barátnõid akkor járnak el mindenféle buliba, nyaralni erre-arra. 18 évesen nem pelust kell cserélni, hanem CARPE DIEM :) Nem csak az anyagiak számítanak, hanem az, hogy élvezd az életet :) Fedezz fel mindent :) Oda mész ahova akarsz meg akkor amikor akarsz. Ha egyszer szülsz egy gyereket, ennek örökre vége. Persze a legszebb a gyerekvállalás, de mindennek megvan a maga ideje.
17 éves kori gyerekvállalásról az a véleményem, hogy ha becsúszik, és jól meggondolva mindenkivel akit érint egyeztetve úgy döntötök, hogy megtartjátok, az elmegy. Na de 17 évesen tervezetten gyereket vállalni? Dehogy!
Pont azt akartam írni, amitt a 22-es válaszoló. Amelyik kultúrában elfogadott, hogy tinik szülnek, ott a nõket semmibe veszik. És nem csak a nõket, hanem a lánygyermekeket is. Ha lányt szülsz, neki sem lesz jobb sorsa, az apa választ neki féjet 15 éves korában. Ezt akarod? Ez nem mese, hanem a való világ. Fiatal és tapasztalatlan vagy, semmit nem tudsz a világról, azt a részét látod, amit a võlegényed mond, és el is hiszed neki. Akkor is megszívod, ha itt Magyarországon normálisnak tûnik. Olvasd el a Lányom nélkül soha c. könyvet, ez egy igaz történet. Ha a folytatását is elolvasod, abban lesz még több ilyen történet: Végzetes szülõk a címe. Betty Mahmudi a szerzõ, egy amerikai nõ. Én ne hidd, hogy veled nem történhet meg... Mert õ is azt hitte, és rajta kívül még rengetegen.
Ráadásul a pénz sokkal gyorsabban fogy, mint ahogy megkerested. Mennyi pénzed lehet, ha 4 éve, évi 3 hónapot nyári munkázol? Max. 1 millió 200 ezer, de szerintem a fele reálisabb. Tudod, hogy ez mire elég? Semmire. Ha nem élsz nagy lábon, akkor 1 millió Ft kb. 1 évre elég 1 embernek. Ha a szüléssel kapcsolatos költségeket is levonod (terhes ruha, babaruha, orvos, vitaminok), akkor alig fél év. Ha nagy esküvõt akarsz, arra el is megy az egész. A JÓ anyagiak nem itt kezdõdnek. Te pedig terhesen, végzettség nélkül nem fogsz dolgozni. Muszlim vallású pasi mellett késõbb sem. Nem dolgozhatnak a nõk, nem is tanulhatnak, nem lehet önálló keresetük, mert akkor képesek lennének a férfi nélkül boldogulni, ezt meg nem hagyják. Te egy muszlim férfi mellett nem királykisasszony lennél, akinek nem kell dolgozni, hanem tenyésznõstény, aki fiúkat szül neki. Pénzed, akaratod nem lenne.
Élvezd a fiatalságod! BULIZZ!
utazz bulizz elvezd az eletet kakaszag takony helyett. Ha csak nem akarsz 12 gyereket szulni boven raersz 30evessen elkezdeni.Addig annyi szep elmenyed lehet amit majd atatdsz a gyerekednek.Mit tudsz most nyujtani a gyerekednek? tanltal latad a vilagot megeltel valamit? nem hiszem gyerek vagy gyerek ne vallaljon gyereket mert 30 eves korodra belefaradsz es rajossz meg nem eltel.
Ahogy érzitek. Viszont szerintem még élnetek kéne egy kicsit, világot látni, bulizni, stb. :) Na meg átgondolni. Ha ne adj' Isten úgy alakul, egyedül is fel tudod nevelni?
Szerintem is korai. Ha megvan a baba, vége a szabadságnak. Szerintem még 2-3 évig szórakozzatok, járjatok sokat kirándulni, nyaralni, éljetek a hobbijaitoknak, mert amikor baba lesz, õ lesz a fõ elfoglaltság, minden másra ha jut idõ, pénz és energia, akkor jó, ha nem, akkor nem. Elsõsorban, te kell eldöntsd, hogy mennyire érzed magad felkészültnek az anya-szerepre. Szép és jó dolog, de nem mindig könnyû. Gondoljátok át, beszéljétek át, mennyire sürgös ez a baba-téma, de szerintem még ráértek, hisz fiatalok vagytok, elõttetek az élet! :-)
A férjem 22 volt, mikor összeházasodtunk, 23 mikor megszületett a lányunk... Bocsánat az offért! Az jó, ha szeretnél babát, de én még várnék egy kicsit a helyedben. :)
Te dolgod, ha te így látod jónak. Barátnõm megbánta. Mindig nagy családot akart, fiatalon szülni. 18 évesen érettségi után neki is láttak, kb. 3 napot dolgozott elõtte (mint diákmunkás). 3 gyereket szült, de 7 év otthonlét után besokallt, és bármilyen munkát elvállalt, csak mehessen. Sehova sem vették fel (közben üzletvezetõit is szerzett), most takarít. Ez egy ilyen példa, biztos van pozitív is.
én 17és fél évessen lettem anya. 7hetes babám van de......
Szerintem felelõtlenség, mert nem hiszem, hogy a nagyon jó anyagiakhoz te bármit is hozzátettél 17 évesen. Persze jól hangzik, hogy van egy kisbabám, de az a kisbaba megnõ, és akkor is gondoskodni kell róla. Miért nem tanulsz? Legalább az érettségit tedd már le. Az egyik közeli rokonom pont így volt, ahogy te, 17 évesen terhes lett, ott is volt saját ház, jó anyagiak, de kb. 5-7 év múlva rájött, hogy nem élt semmit, és onnantól szépen el lett cseszve a gyerek, most egy drogos lecsúszott alak. Nem tudom miért kell így elkapkodni mindent. Ha 2 év múlva szülsz, akkor is fiatal anya leszel, és legalább egy érettségid meglesz.
igen, jól gondolod meg mert csodajó egy kisbaba csak utána nincs szabadság örökké félteni és aggódni fogsz nagyon nehéz:)
A filmekben aranyos, meg gögicsél...A valóságban pedig hasfájós, órákig fent kell vele lenni, hatalmas felelõsség zúdul mindkét szülõre...és akkor Még nehezebb, ha vki "álomszépen" képzeli az egészet....
Õszintén: így akarod megfogni a jómódú párodat? Belegondoltál abba, hogy végzettség és munka nélkül, gyerekkel, ha netán egyedül maradsz, mit fogsz kezdeni az életben? mondjuk 10-15 év múlva? Gyerek mellett már nem fogsz tanulni, 8 osztállyal meg munkád sem lesz, a párodon úgymond élõsködni pedig nem valami jó életcél. Mert nagyon felelõtlenül hangzik, amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. csak, hogy félre értés ne essék nem vagyok egy gazdag pláza cica, aki a szüleitõl mindent megkap. 14 éves korom óta spórolom a pénzem amiket a nyári munkákkal kerestem. és teljesen átlagos lány vagyok. és nem, nem akarom magamhoz láncolni. õ kérte meg a kezem nem én az övét. illetve nem én vetettem fel a baba témát, hanem õ szeretné nagyon. hozzáteszem nem magyar a völegényem, és NEM a pénzéért vagyok vele. és náluk az a normális ha a lány 15 16 17 évesen már szül...
Korai. De szerintem nincs ember, aki ne ezt mondaná. Az oka egyszerû: baba születése után, ha eddig nem volt meg benned az ambíció hogy tanulj és végzettséget szerezz, utána sem fog már megjönni. Minden végzettség, tapasztalat nélkül, úgy élnél a pároddal mint egy gyerek, akit eltartanak és kell is, hogy eltartsanak mert maga lábán nem tudna megállni egy hétig sem. Nem szerencsés. BÁRMI történhet, szakítás, bármi, és te ott maradsz egy szál semmivel, meg egy babával. 17 évesen ráadásul hiába érzed magad érettnek, korántsem jelent semmit. 17 évesen a lányok 90%-a állati érettnek és felnõttnek érzi magát - ez benne van a genetikánkban, a biológiánkban :) A felnõttkor küszöbén a fiatalok hajlamosak saját magukat megsokszorozottan látni, mint érettségben, mind minden másban. De a puding próbálja az evés - de egy kisbaba esetében nem mondhatod, hogy köszi ezt a tányért mégsem kérem...
Ez a romákra jellemzõ inkább, már ne is haragudj. 17 évesen az ember járjon iskolába, érettségizzen le, legyenek álmai, vágyai, szerezzen diplomát, dolgozzon a szakmájában, közben bulizzon és élvezze az életet, és ha már van legalább 2 év egybefüggõ munkaviszonya, akkor vállaljon gyereket, hogy kapjon gyed-et normálisan. Vagy eltartott akarsz lenni és függeni egész életedben? A gyereknek is jót tenne, ha azt látná, anyu, apu értelmes, dolgozik... A barátaid nem mondják meg a szemedbe az igazat???
17 évesen tényleg korai.. Egyébként azzal nem teljesen értek egyet, hogy a muszlim pasiknak csak arra kell a lány/nõ h gyereket szüljön és otthon legyen. Egyik rokonom is találkozott egy nagyon rendes férfival, most költöztek kanadába(dubaiból) mert a pasinak nem volt ott munkalehetõsége, s igy elköltöztek. Szerintem egy legalább 3-4 évet várjatok..

Mi a rosszabb egy kisbabának, ha nem látja az apját, vagy az, ha amikor látogatja az apukája, akkor állandóan veszekszenek a szülők?

Most lesz a tárgyalás nemsokára. A fiam 6 hónapos, az apja eddig kétszer látta, nagyon ragaszkodott hozzá, hogy gyakran látogathassa, csak hát külföldön dolgozik. De az a gond, hogy min?síthetetlen ahogy viselkedik. Szerinte a világon minden az én hibám, az is, hogy nem maradtunk együtt, meg szerinte direkt nem szoptattam négy hónapos kora után a babát, hogy tudjak dohányozni, pedig betegség miatt apadt el a tejem, én szerettem volna még szoptatni. Amikor itt volt, állandó volt a veszekedés, szép csöndesen odamondogatta nekem a piszok dumáját, hogy én miért vagyok rossz anya (pedig ezt honnan tudhatná? Semmit nem tud a babákról, itt sincs, szóval nem értem), aztán nem csoda ha mérges leszek rá, legutóbb azt mondta, hogy nálam rosszabb anya nincs a világon és ha nálam marad a gyerek, akkor hamarosan tetü lesz a hajában vagy buzit nevelek bel?le. Erre nagyon kiakadtam és elküldtem melegebb éghajlatra. Aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek a fiamért, egy igazán nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós baba, mindig tiszta és ápolt, szóval soha semmi gond nem volt még vele, a véd?n? sem kifogásolt még soha semmit. Szóval ez után a balhé után én tényleg nagyon csúnyán elküldtem a fiam apját, hogy t?njön el a jó büdös ...-ba, és ezen olyannyira megsért?dött, hogy azóta sem hívott, nem érdekl?dött telefonon se, e-mailben sem, én sem tudom elérni. A tárgyaláson nem tudom, mit fognak megítélni, nem is fizet gyerektartást, be sem lehet majd idézni, de ett?l függetlenül, nem tudom mit kérjek az ügyvédemt?l. Kérjem, hogy állapítsanak meg x nap láthatást, vagy azt kérjem, hogy egyáltaln ne legyen joga az apának a láthatásra? Az ügyvédn? szerint el lehet ezt is érni, mert az apa köztudottan agresszív ember (engem terhesen megrúgott, volt, hogy az utcán összevert két srácot, mert szerinte azok "buzik" voltak, meg hasonló dolgok), csak sajnos még nem volt dolga a rend?rséggel ilyen dolgok miatt. De tudom tanusítani hogy ilyen. A gyereket nem bántaná, meg nem is hagynám felügyelet nélkül ?ket, ha mégis felbukkan az apa, de vajon jót tesz-e egyáltalán, ha az apja jelenlétében állandó a veszekedés, a feszültség és az ordítozás.

Legjobb válasz: szia..én most váltam, márciusban..ugye ha nem közös megegyezéssel történik a válás akkor a magismerkedésetektöl visszamenöleg tanukkal igazolni kell,nem családtag asszem,hogy miért ,hogyan ,kimiatt romlott meg a kapcsolat.de azt nem irtad hogy a gyerekkel hogy bánik az apa...én 1 gyerek után 15000-et kapok.,ha jol bánik vele az apa és csak veled ilyen akkor ne tedd meg hogy eltiltod mert a kicsi nagykorában joggal mondja majd neked hogy miattad azt sem tudja......stb..ezt jol gondold át..bennem is voltak ilyen tervek de végül megegyeztünk a minden második hétvégébe.de ha akarodazt is ,megteheted hogy csak a lakásodon láthatja és ezt indokold meg ..persze mindig legyen ott veled valaki a viták miatt..sok sikert

szia..én most váltam, márciusban..ugye ha nem közös megegyezéssel történik a válás akkor a magismerkedésetektöl visszamenöleg tanukkal igazolni kell, nem családtag asszem, hogy miért , hogyan , kimiatt romlott meg a kapcsolat.de azt nem irtad hogy a gyerekkel hogy bánik az apa...én 1 gyerek után 15000-et kapok., ha jol bánik vele az apa és csak veled ilyen akkor ne tedd meg hogy eltiltod mert a kicsi nagykorában joggal mondja majd neked hogy miattad azt sem tudja......stb..ezt jol gondold át..bennem is voltak ilyen tervek de végül megegyeztünk a minden második hétvégébe.de ha akarodazt is , megteheted hogy csak a lakásodon láthatja és ezt indokold meg ..persze mindig legyen ott veled valaki a viták miatt..sok sikert
Szerintem semmiképp sem jó, ha állandó agressziót lát az apja közelében. Én azt tartanám jó megoldásnak, ha azt kérnéd, hogy rendszeres idõközönként nyilvános helyen (pl.: játszótér), de a Te jelenlétedben láthassa a fiát. Ez mondjuk a saját logikám, nem tudom, lehet-e ilyet. Azért tartom ezt jónak, mert így esetleg meg lehet vele értetni, hogy ha Veled, vagy bárki mással agresszíven visekedik a gyerek jelenlétében, akkor letiltatod a bírósággal a láthatást. Ehhez kell a nyilvános hely, hogy tartson tõle, hogy ha bármi van, látják mások, így lesz tanú. Sok sikert, szorítok Neked!
Hogyan alakult a sorsotok?

Nagyon szeretnenk egy kisbabat ( mar van egy lanyom) de sajnos, most is megjott, hogyan gyoztetek le a csalodasotokat minden honapban mikor megjott? Es ha a lanyom hamar oszejott a masodik miert varat magara?

Legjobb válasz: A legfontosabb, hogy ne rágódj rajta! Minél idegesebb vagy annál kevésbé sikerül. Én mindig ha megjott azt mondtam a férjemnek, - apa csak 7-8 szeri és megint tesztelhetünk van-e picink. mi ugyanis azt a módszert választottuk, hogy 4 naponta szeriztünk. Ez azért jó, mert ha gyakrabban akkor még nem, ha ritkábban, akkor már nem annyira élénkek, életképesek a kis ondósejtek. Nekünk 4 hónap alatt bevállt. Sok sikert nektek és csak nyugi, összejön hidd el!

A legfontosabb, hogy ne rágódj rajta! Minél idegesebb vagy annál kevésbé sikerül. Én mindig ha megjott azt mondtam a férjemnek, - apa csak 7-8 szeri és megint tesztelhetünk van-e picink. mi ugyanis azt a módszert választottuk, hogy 4 naponta szeriztünk. Ez azért jó, mert ha gyakrabban akkor még nem, ha ritkábban, akkor már nem annyira élénkek, életképesek a kis ondósejtek. Nekünk 4 hónap alatt bevállt. Sok sikert nektek és csak nyugi, összejön hidd el!
10 hónapja nem jön a baba nálunk és minden hónapban kiborultam, mikor megjött a nem várt, de a vizsgálatok zajlottak és tegnap végre kiderült, hogy miért nem fogant meg eddig a kisbabánk. Ha nagyon aggaszt a dolog, fordulj egy lelkiismeretes nõdokihoz, akivel megbeszélheted az aggodalmaidat. Én minden hónapban borzasztó szomorú voltam, de túléltem, mert a párom azt mondta, hogy új hónap, új remények!!
Én most várom az elsõt. Majdnem 1 évet vártunk rá. Kb 6-7 hónap sikertelen próbálkozás után elmentem a nõgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy általában az egészséges párok 70 %-nál 1 év alatt jön össze, persze vannak akiknek egybõl, de az 1 év teljesen normális. Mondanom sem kell, nem nyugodtam meg a választól. Próbáltunk különféle termékenységet serkentõ gyógynövényalapú szereket, elutaztunk pihenni stb...és semmi nem történt:( Ekkor úgy döntöttünk, ha a sorsnak ez a szándéka, elfogadjuk, és megpróbálunk várni egy kicsit, majd késõbb újra belevetjük magunkat... aztán a következõ hónapban +-os lett a tesztem (mind a 3). De csak akkor mertük lehinni, amikor az elsõ uh is megerõsítette. Kisfiunk elõreláthatólag január elején érkezik:) ) Fel a fejjel!!!

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)

Mit csináljak az egy hetes kisbabámmal ha fáj a pocija és nem tud büfizni?

Mennyit kell büfiznie hogy ne fájjon a pocija? Tényleg 2 óránként szabad szopiztatni, nehogy fájjon a pocija?

Legjobb válasz: Próbáld meg csak megvigasztalni ha sir és te azt gondolod hogy nem éhes, lehet nem is éhes a pici csak a közelségedre vágyik.Onnan tudod hogy fáj a hasa hogy huzza fel fele a lábát.Akkor simogasd neki meg sétálni kell vele és büfiztetni. egy 11 hónapos kislány anyukája

Próbáld meg csak megvigasztalni ha sir és te azt gondolod hogy nem éhes, lehet nem is éhes a pici csak a közelségedre vágyik.Onnan tudod hogy fáj a hasa hogy huzza fel fele a lábát.Akkor simogasd neki meg sétálni kell vele és büfiztetni. egy 11 hónapos kislány anyukája
Lehet hogy nem is azert sir mert tul van etetve, hanem azert, mert ehes!!! Honnan tudja a vedono, hogy tuleteted? Tedd mellre mindig, ha nem fogadja el, akkor pedig simogasd a kis hasat az ora jarasaval megegyezo iranyba, csak finoman, de azert eleg sokaig! Ezt nagyon szeretik. De a dudi megnyugtatja oket elvileg, ha nem is szopizik. Van cumija a babadnak?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. eddig mindig cicire tettem mikor sirt és láttam rajta hogy éhes, mert a száját nyitogatta. Csak azt vettem észre hogy erõlködik, mintha kaksizni akart volna, de nem hallotam semmit hogy jött is volna. Meg összerándul a pici arca is olyankor és onnan gondoltam hogy hasfájos. ezért is szóltam a védõnõnek meg a dokinak. Õk mondták hogy ne etesem 2 ó-nál elõbb.
hát nekem nem volt hasfájos de én mindig cicire tettem még most is és nagyon sokat szert enni nem is síros baba Ha sír eszik is mindig elfgadta.
Nekem még nincs kisbabám, de az egyik ismerõsömék babáját a kórházba is be kellett vinni, mert túl etették. Én hallgatnék a védõnõre.
Az Infacolt nyugodtan adhatod neki, ha fáj a hasa. Én is adom naponta többször is. Én igény szerint szoptatom a 9 hetes kisfiamat, így tettem az elsõ kettõ gyerekemmel is. A mostani gyerekorvosom egy õskövület, aki szerint csak szigorúan 3 óránként ehet a baba, éjjel csak teát szabad neki adni, nehogy megetessem. Véletlenül elszóltam magam, hogy hasfájós, rögtön jött a válasz: mert össze-vissza etetem! Neki az igény szerintirõl ez a véleménye...Én se teát, se vizet nem adok neki. Már hízott 2 kg-ot.
Teljesen egyetértek, az utolsó válaszoló nagyon jókat írt. Csak annyit tennék még hozzá, hogy a lányom nagyon hasfájós volt, és ami neki segített, az a melegítõ-párna. GYógyszertárba vetem ezer ft-ért, 2 db van benne, kék zselészerû-cucc van benne, és ha megmelegítettem , akkor nagyon sokáig tartotta a meleget. ere fektettem hasra a lányomat, és ez nagyon jó volt neki. De sima háztartási sóból is csinálhatsz melegítõ-párnát, jó erõs és sûrû szövésû anyagból varrd több rétegben hajtva, nehogy kiszóródjon belõle a só.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Beszéltem az anyukámmal és mondta hogy ne ha hallgasak a dokira meg a védõnõre mert valószinûleg éhes a kicsi! Meg lehet hogy fázik is néha! Nem adok neki vizet mert nem kellett és nem erõltetem! :D Cumija az van néha azt is szopizza de nem naon! :S Sebaj!!! Mert a cicimet megkapja ahányszor csak kéri a kis drága!
Hasfájásra jó még a babamasszázs. Keress rá a neten, jó rajzokat lehet találni, nem is kell megvenni a könyvet. Egyébként az anyatejet másfél óra alatt megemésztik utána már lehet etetni (ha evett eleget, ha nem, gyakrabban is kérhet). De ha ennyire keresi a cicit, akkor lehet, hogy tényleg éhes. Nem gondoltál rá, hogy kölcsönözz egy babamérleget? Nem jó, ha valaki éjjel-nappal mániákusan méregeti a babát, de azért az elején jó, hogy tudd, hogy tényleg eszik-e rendesen, hogy van-e elég tejed. Az enyém is állandóan sírt az elején, aztán kiderült, hogy nem szopott eleget (bimbóvédõt használtam, azzal nem tudott).
Tuti ehes, en amikor hazamentunk a korhazbol, egyfolytaban mellemfektettem a kicsit, es ott dudizott. Komolyan mondom mindig, nem neztem sohasem az orat! Aztan ahogy nott a baba, tobbet tudott szopizni mar egyszerre, igy nem dudizott mar mindig, ritkultak az evesek, hiszen nott a gyomra, tobbet tudott megenni. Ha nem eszel olyan etelt, amitol fajhat a hasa a kicsinek, akkor ehes!

36 éves vok szeretnék egy kisbabát de vízhajtót meg vérnyomáscsökkentő szedek és ha teherbe esek akkor szedhetem? Vagy ilyenkorr mit a teendő?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj a kezelõ orvosoddal és állítson át olyan vérnyomáscsökkentõre amit terhesség alatt is szehetsz. A vízhajtókat meg próbáld természetes vízhajtókkal kiváltani, vagyis a vízhajtó mennyiségét csökkenteni. Maga a vízhajtás jelenthet gondod a babának. De szerintem ah petrezselyemmel és társaival, vízhajtó teával magát a tablettát tudod csökkenteni nem lesz baj. Szóval beszél belgyógyásszal és nõgyógyásszal s ha fogynod kell kezdj el rendszeresen mozogni és egészségesen enni. Sikerülni fog a baba biztosan. Dietetikus.

Mindenképpen beszélj a kezelõ orvosoddal és állítson át olyan vérnyomáscsökkentõre amit terhesség alatt is szehetsz. A vízhajtókat meg próbáld természetes vízhajtókkal kiváltani, vagyis a vízhajtó mennyiségét csökkenteni. Maga a vízhajtás jelenthet gondod a babának. De szerintem ah petrezselyemmel és társaival, vízhajtó teával magát a tablettát tudod csökkenteni nem lesz baj. Szóval beszél belgyógyásszal és nõgyógyásszal s ha fogynod kell kezdj el rendszeresen mozogni és egészségesen enni. Sikerülni fog a baba biztosan. Dietetikus.
Szia! Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és a háziorvosod, aki a gyógyszerket felírja neked már a tervezés idõszakában és beszélj vele az orvosságidról. Czeizel Endre szerint a magyarországon forgalmazott gyógyszerek 99%-a teljesen ártalmatlan a magzatokra nézve. Ennél persze sokkal többre írják rá a riasztó "terhes és szoptatós kismamáknak a szedése nem javasolt" mondatot. A mama vérnyomását mindenesetre karban kell tartani, hiszen ez a baba elemi érdeke is. Mihamarabbi gyermekáldálst kívánok!
szia! en pontosan igy voltam vizhajtot es vernyomas csokkentot szedtem mikor teherbe estem a lanyommal es nem tudtam hogy terhes vagyok es szedtem mind a ket fajta gyogyszert a vizhajto nem jo a babanak mert elhajthassa, de viszont azt sem mindegy hogy milyen vernyomas csokkentot szedsz terhesen! nalam is megvaltoztattak a gyogyszert mert azt nem szedhettem! hal istennek semmi baja nem lett a lanyomnak gyonyoru es egezseges!de viszont, mig nem tudtam hogy terhes vagyok vereztem ezektol a gyogyszerektol, ugy hogy vigyazz! mielott babat akarsz mindenkeppen beszelj elotte az orvossal nogyogyaszal! minden jot

Mit csináljak a kutyussal, ha megérkezett a kisbabánk? Van egy Yorki kiskutyánk (hím) és ha jön hozzánk bárki nagyon ugat! Ja, és elég féltékeny típus! Kisbabára is az lesz?

Ugye ezt a kutyafajtát lakásban kell tartani és ha mondjuk majd elalszik a kisbabánk és a kutyi elkezd ugatni,hát biztosan nagyon mérges leszek.Ki tenni nem tudom.Ja és a plüssállatait is nagyon védi,harcias kis eb.Lehet így meg kell válnom t?le...

Legjobb válasz: Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...

Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...
Keress rá a neten Jan Fennel könyveire és olvasd el õket jól! Persze ha nem sajnálod az idõt a kutyádtól...
A kisméretû kutyusok eléggé védenek mindent ami hozzájuk tartozik, így valószínû, hogy féltékeny lesz. Nagyon bújós, és gazdiimádó kutyák, és elõfordul, hogy rosszabbul viselik az új jövevényt, mint egy tesó:( Az ugatással meg nem tudsz mit csinálni, már nemigen fog leszokni róla.
Bocs, véletlenül elment:) Azt akartam még írni, hogy az sem ritka, hogy jobban fog vigyázni a kicsire, mint bármi másra, de erre sincs garancia.
Utolsó vagyok, bár lehet hogy egy hozzáértõ embernél jobb lesz neki mint nálatok. Ez is egy szempont. Tudd meg hogy amikor egy kutya agresszív vagy "féltékeny" (igazából nem lehet az csak emberi tulajdonságokat akasztasz rá, amit féltékenységnek nézel az valójában valami nevelési hiba, dominanciaprobléma) akkor nem jó neki, nem érzi jól magát, szenved. Ellenben az a kutya akit nevelnek és tudja ki a fõnök, az nyugodt és kiegyensúlyozott...
Hát igen. Gratulálok, a felelõsség túlteng, tipikus anyuci. Megvesszük a cuki, pici kutyát, jól elkényeztetjük, szeretgetjük, mindent megadunk neki, ha meg jön a gyerek akkor el vele! Hát nem! Vállald a felelõsséget a kutyádért és neveld meg! Normális, jólnevelt kutya nem ugat feleslegesen és nem féltékeny! Attól mert pici fajta, még nem kisbaba hanem Igazi Kutya akit fegyelmezni kell és tudnia kell hogy hol a helye! Aki kutyát vesz az nézzen utána mit kell vele csinálni! A gyereknél gondolom utána néztél, a kutyánál miért nem? Mert õ csak egy állat akit el lehet pakolni ha valamit elrontottál vele?
Mint már mondtam, kutyás vagyok, nem kutyakiképzõ. Én NEM fogok neked neten keresztül tanácsokat osztogatni, mert ez nem így mûködik! Azért írtam ide hogy megpróbáljam felnyitni egyesek szemét hogy helytelenül gondolkoznak az állataikról. Ha lusta vagy könyveket olvasgatni (amiket kutyakiképzõk írtak akiknek sokkal több kutyájuk volt mint amennyi gyerekük a gyerekkönyv íróknak), neten szemezgetni, kutyaiskolába vinni, felhívni egy kiképzõt akkor sajnálom a kutyád. Még neked áll feljebb! A gyerek úgy akarja akkor kutyátok lesz, tán õ a fõnök otthon és ez neked mentség? Ettõl csak még hibásabb leszel, mert már tudtad mivel jár a gyerek és mégis bevállaltad a kutyát! Nem kellett volna! Persze tudom a nótát, neked jogod van hozzá... Hát persze... A tényeken nem kell felháborodni. Sajnálom hogy ilyen hülyén gondolkoznak az emberek. Ebbe az országba még nem jutott el a normális állattartó kultúra...
Utolsó én is úgy értettem hogy van egy abnormális mértékû ugatás amirõl már le kell mert nem jókedvében csinálja és másoknak sem jó. De azért a kutya az ugat mert kutya, csak ne állandóan :D
Nekünk kis mopsz keverékünk van, nagyon lelkizõs, ráadásul rám van tapadva, imád engem, és nagy házõrzõ is!:) De én nem akarom az ugatásról leszoktatni, mert úgy akarom a babámat majd szoktatni, hogy tévé, porszívó mellett is tudjon aludni, meg már most is szokhatja a pocimban, mert már hallja!:) A hasamra már õ sem ugrálhat viszont, elég neki annyit mondani, hogy nem szabad és kész!A kutya felelõsség, nem egy tárgy, hanem egy érzõ lény, aki teljesen tõled függ és a végsõkig ragaszkodik hozzád, te vagy neki a minden, nem szabad csak úgy eldobni õt!33 hetes km
Köszi, megpróbálom.Éjjel nincs vele gond.A babát nem zavarta soha, inkább engem idegesít, ha rázendít.Õ akkor csinálja, ha a ház elõtt mennek, vagy idegen a lépcsõházban.Sajnos a földszinten lakunk.
Elptted levõ vagyok. A bolognesenek amikor ugat, kiteszem a kezem a szája elé, suttogó, de olyan haragos hangon mondom: csend legyen, nem szabad! Elég sokszor kell próbálni, de mûködik. (egy idõ után) Mondjuk ha éjjel felébred valami zajra, akkor ez nehezebben megy, de olyankor ráteszem a kezem és mondom neki, nincs semmi baj, az is hatásos... Egyébként én attól nem félek, hogy a babát zavarni fogja, 9 hónapig ezt hallgatta, mármint a mi zajainkat, igaz letompítva.
Nekem egy bolognesem van, agresszív, kis idegbajos, aki csak engem szeret. Amióta babát várok, "sokkolva" van a kutya, sok olyan dolgot nem szabad neki, amit azelõtt lehetett. Imádott a hasamon ugrálni, most elég csak azt mondani neki, hogy pocakra nem! és nagyon vigyáz. Szoktassátok le az ugatásról és meg kell próbálni kialakítani ki a falkavezér. Gondolom ez nálatok se egyértelmû, ahogyan még nálunk se igazán.
Nekem is van egy kiskutyám+ egy kis pocaklakóm is! DE soha az életben nem adnék túl a kutyoson azért mert jön a baba... Imádom a babámat már most is a hasamban, de ez nem jelenti azt, hogy a kutyát el kell küldenem vagy adnom! Lehet hogy furcsa lesz neki, hogy lesz egy plusz apró személy aki ráadásul ismeretlen hangokat ad ki, de meg fogja szokni! Ráadásul a gyereket is lehet úgy szoktatni, hogy ne ijedjen meg/fel minden egyes ugatásra(persze más, ha folyamatosan ugat)! 29 hetes kismama
Köszönöm szépen a színes jellemzést, amit te megengedhetsz magadnak hiszen van gyereked, nekem nincs (igaz nem mondtam de biztos idelátsz) ezért kussoljak, igaz hogy a kutya megneveléséhez nem kell rendelkezni gyerekkel de én már csak nem szólhatok. :) Melyik ujjadból szoptad ki amúgy ezt, mert van még mit finomítani rajta! :) Jól felháborodtál. Ha igazad lenne nem tennéd. :D Csak magad alázod le azzal hogy egy netes, anonim oldalon ilyen keményen konkrét tényeket állítasz. De az is lehet hogy csak nem voltál ott a nyelvtanórákon. Ugyanis én nem tudtam hogy vélemény=a szüleimmel élek-e és takarítom-e a kertet. Olyan dolgokat is olvasol amiket én nem is írtam (fontosabb mint a gyerek-egy szóval sem mondtam, nem fontosabb csak ne vidd haza a kutyát ha nincs rá is elég idõd) Abban az egyben igazad van hogy nem szoktam 10 kg-os tápot cipelni, mivel 18 kg prémium tápot esznek meg hónaponta, nem bajlódok 10 kg-os zacsikkal. :) És köszi, új dolgokat tudtam meg magamról! Például, hogy a pár éve eltávozott apámmal élek! Ez igen örvendetes számomra mert nagyon szerettem õt! De mit is idegeskedek ilyen beképzelt, idegbeteg embereken! Nem az én kutyáim üvöltenek! Úgyhogy valamit mégis csak jól csinálok.

Mire kell gondolnom, ha kánikulai időben a 21 hetes kisbabámmal horgászni szeretnénk menni? Egyáltalán szabad elmenni egy ilyen kisbabával ilyen időben horgászni?

Most mennénk el?ször hosszabb útra a kisbabámmal. Ahova megyünk, ott van árnyék, tudok szoptatni, viszek utazóágyat, folyadékot. A babámat 50-es faktoru krémmel fogom kenegetni, mert állítólag az UVB sugarak még árnyékban is érik az embert. Ugyanakkor aggaszt, hogy mégiscsak kánikula lesz. Szabad így elindulnunk, vagy nem tanácsos? Ha mégis megyünk van valami még, amire különösen oda kell figyelnünk? Egyébként a babám nagyon jó baba, néha van csak hiszti, de játékkal, odafigyeléssel, sok-sok szoptatással mindig helyreáll a rend.

Legjobb válasz: sok folyadék kell neki, még több árnyék, és amit montál krém. Ha a hõmérséklet az árnyékban is magas akkor nem tanácsos ilyen kicsit még ott sem szenvedtetni, mert gondolj bele, neki ez akkor nem öröm lesz, hanem kínlódás..vigyél egy hõmérõt és tartsd ott ahol a baba lesz, de nehogy elérje, ha sokat mutat indulj vele olyan helyre ahol be lehet menni házba vagy pihenõbe.., vagy ha ilyen nincs akkor haza.

sok folyadék kell neki, még több árnyék, és amit montál krém. Ha a hõmérséklet az árnyékban is magas akkor nem tanácsos ilyen kicsit még ott sem szenvedtetni, mert gondolj bele, neki ez akkor nem öröm lesz, hanem kínlódás..vigyél egy hõmérõt és tartsd ott ahol a baba lesz, de nehogy elérje, ha sokat mutat indulj vele olyan helyre ahol be lehet menni házba vagy pihenõbe.., vagy ha ilyen nincs akkor haza.
Szia!Az én családom is nagy horgászpárti.Én azt csináltam, hogy vittem bébi medencét, kannába elég jó meleg vízet és a kánikulában pancsoltunk.imádta és ahogy írtad sok folyadék árnyékos hely és még valami vegyél a gyógyszertárba pici babádnak kullancs, szúnyogírtót ez nagyon fontos.jó pihenést!
Én nem vinném, igaz már nem olyan pici baba, de a kánikula nem neki való. Ha nem tudtok elvonulni a legmelegebb órákban egy hûvösebb házikóba, akkor elég veszélyes vállalkozásnak tartom, mert árnyékban is lehet 30 fok. Ha mégis viszed, akkor figyelj a sok bogárra, szúnyogra, ami nyílt vizeknél elég gyakori, dokival lehet felíratni rázókeveréket, ha megcsípné valami.

Ha a kisbabával el kell utazzunk és ott lesz egy németjuhász, akkor mire jó figyelni? (a kutya nincs megkötve, bejárása van a folyosóra a lakásba es az amerikai konyhába)

Az utazás szükségszer?, nem játszani megyünk. :o(

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.

Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.
Szia! Kérdésed kapcsán utánaolvastam a neten a németjuhászok és a csecsemõk "kapcsolatáról". Kutyatenyésztõk, gazdik egyértelmûen azt írták, hogy semmi esetre sem szabad egyedül hagyni kisbabát, sõt kisgyereket sem a kutya társaságában. A kutyát zavarhatja a sírás a magas frekvencia miatt, késõbb a kisgyermekek hirtelen mozdulatát támadásnak veszi, soha nem tekinti a kutya a gyereket falkavezérnek, ezért támadhat stb...Sõt, azt is olvastam, hogy a kutya lehet egyszerûen féltékeny is a kisbabára. Szerintem mielõtt elutaztok nézz Te is utána ezeknek a dolgoknak, annál inkább mert ahogy írtad, nem nagyon korlátozzák a szóban forgó ebet a lakásban, ahová mentek. Remélem minden rendben lesz!
Szia. Szerintem semmiképp ne maradjon felügyelet nélkül a baba. Nem tudni milyen természetû a kutya, de jobb félni mint megijedni. Egyébként gondolom rokonhoz mentek, én valószínûleg megkérném, hogy addig amíg ott vagyunk a babával maradjon kinn a kutya. Üdv, 39 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!